500gr gemengde boschampignons(ik heb uit
diepvries genomen).
1 ui.
Klontje boter.
150gr parmezaanse kaas (geraspte of schilfers)
Rucola voor de afwerking.
Peper & Zout
Werkwijze:
Laat de champignons weken in ongeveer 600ml
water en spaar het vocht. Daarna de uitgelekte champignons wat bakken in beetje
boter geeft extra smaak aan gerechtje.
Stoof de fijngesnipperde uitjes in een klontje
boter, Doe er de risotto bij en laat glazig worden, Als het wat aanbakt is dit niet
erg .
Blus met wat vocht van de champignons, Hou goed
in de gaten, zet op een laag vuur en bevochtig de risotto beetje per beetje wanneer
vocht is opgenomen. Ongeveer een 15 min.
kruiden peper & zout ev. risottokruiden.
Voeg de champignons bij de gare risotto alsook
deel parmezaanse kaas. Hou derest voor de afwerking.
Verdeel de risotto en werk af met de rest kaas en
rucola of peterselie en leg er de gandaham bij.
Eenvoudig maar lekker! Smakelijk.
Je kan de spekreepjes weglaten indien je het
veggie wil eten.