Benodigdheden:
- Zalmhaasje met of zonder vel ongeveer een 250 gr
- 50 gr grof zout,50 gr bloemsuiker,2 norisbladeren die fijngemalen zijn.
- 100 gr pastinaak
- Mierikswortel(bokaaltje)
- Rode biet (bokaaltje) kan ook vers
- koud bindmiddel(xantana, johannesbroodpitmeel, Arrowroot...)
- P&Z
- Zakje rodenbietenscheuten
- paar takjes peterselie of koriander
- Voor de vinaigrette:1 klp sesamzaadjes, 2 el.sesamolie,1 el
olijfolie, beetje rode wijnazijn, beetje sojasaus, p&z(alles goed mengen)
Werkwijze:
- Meng het zout met bloemsuiker en de fijngemalen norisbladen en wrijf er
de zalm mee in, leg in schaal en dek af en laat dit 3 tot 4u marineren in
koelkast.
- Schil de pastinaak en snij dit in blokjes kook dit gaar in een weinig
water.
- Giet af, blenden, mierikswortelpasta erbij naar wens wat olijfolie
p&z mespunt bindmiddel erbij en goed
mengen .Laten afkoelen.
- Blendeer een 50 gr rode biet alsook met wat bindmiddel erbij, p&z.
- Haal de zalm uit en spoel die goe af onder koud water dep goed
droog. Snij er wat schelletjes af dikte naar wens.
- Schik de pastinaak op midden van bord,leg er wat vis rond ,werk af met
de rode bietencrème leg op de pastinaak de rodebietenscheuten en takje groen.
- serveer er de vinaigrette apart bij.
Geniet
ervan, dit gerechtje kan ev. dienen voor feestdagen als voorgerechtje
|