Benodigdheden
- Wintergroenten(zelf heb ik zak
hutsepotgroenten genomen)
- 6 Pladijsfilets
- 50 ml witte wijn
- 100 ml visfumet
- klontje goede boter
- fijngesnipperde peterselie
- krielpatatjes met of zonder pel
- Muskaatnoot, p&z, provençaalse kruiden
- paar schijfjes citroen
- 2 vellen aluminiumfolie.
Werkwijze:
- Plooi het aluminiumfolie tot 2 zakken, zorg dat
ze hoog genoeg zijn en goed dicht aan zijkant zodat vocht er niet uitloopt.
- Snij indien nodig de wintergroenten in
kleinere stukken en kook die beetgaar giet af en spoel onder koud water en laat
uitlekken.
- Warm intussen de oven op 150°C.
- Rol de filets op van dikke kant naar dunne
kant.
- Doe wat groenten in een voorgeplooide zak en leg er
de filets op.
- Zet in ovenschaal.
- Kruiden met p&z, beetje muskaat.
- Verdeel de witte wijn over de 2 papilots.
- Warm licht de visfumet op en doe er beetje
boter in en verdeel dit ook over de papilots.
- Strooi er wat peterselie over.
- Vouw de zak wat dicht bovenaan.
- Zet dit een 20 min. in de oven.
- Bak intussen de krielpatatjes.
- Zet papilotte op bord en schik er wat aardappeltjes bij en werk af met
peterselie.
Smakelijk.
Info:
Pladijs vis van het jaar: Is een magere vis
rijk aan eiwitten en mineralen alsook vele vitaminen.
Met rest groenten heb ik hutsepot gemaakt.
|