Haal het vlees klein beetje uit voorhand uit
de koelkast, doe klont boter in grote kom en schroei het vlees dicht op hoog
vuur, niet teveel vlees ineens ik werk altijd met pan erbij en doe dan
toegeschroeid vlees in kom, strooi wat bloem ongeveer 2 eetlepels over vlees
helpt al beetje voor binding saus. Doe er de in stukken gesneden ui bij alsook
de tomatenpuree.
Voeg er de rode wijn bij en de wildfond alsook
de kruiden. Voeg er ook het eekhoorntjesbrood bij en ook het vocht voor extra
smaak.
Laat dit sudderen op klein vuurtje zeker
anderhalf uur.
Wanneer het vlees zacht is saus ev. nog binden
met bruine maizena.
Intussen het witloof schoonmaken en de dikke
stronken in 2 doorsnijden.
Doe klont boter in pan en bruin lichtjes het
witloof kruiden met p&z blussen met beetje water niet teveel. Wanneer het
vocht wat weg is klein scheutje sojasaus erbij doen.(is optioneel)
Was de appelen en snij in partjes(Niet
schillen).Smelt klontje boter in pan en doe er de appeltjes in laat wat bakken
en strooi er wat bruine suiker over laat lichtjes karameliseren. Leg deksel erop
en laat ze beetgaar worden.(hou warm)Warm ook beetje de veenbessenconf.
Warm terwijl frietketel voor de kroketjes. Bak
ze op 170°c
Schik op bord en doe wat warme veenbessenconf.
op appeltjes.
Smakelijk!
Tip:
Het is beter om hertenragout dag op voorhand
te maken smaken komen beter tot zijn recht,ik dik de saus op kort voor het
opdienen anders is de kans groter op aanbakken.
500gr gemengde boschampignons(ik heb uit
diepvries genomen).
1 ui.
Klontje boter.
150gr parmezaanse kaas (geraspte of schilfers)
Rucola voor de afwerking.
Peper & Zout
Werkwijze:
Laat de champignons weken in ongeveer 600ml
water en spaar het vocht. Daarna de uitgelekte champignons wat bakken in beetje
boter geeft extra smaak aan gerechtje.
Stoof de fijngesnipperde uitjes in een klontje
boter, Doe er de risotto bij en laat glazig worden, Als het wat aanbakt is dit niet
erg .
Blus met wat vocht van de champignons, Hou goed
in de gaten, zet op een laag vuur en bevochtig de risotto beetje per beetje wanneer
vocht is opgenomen. Ongeveer een 15 min.
kruiden peper & zout ev. risottokruiden.
Voeg de champignons bij de gare risotto alsook
deel parmezaanse kaas. Hou derest voor de afwerking.
Verdeel de risotto en werk af met de rest kaas en
rucola of peterselie en leg er de gandaham bij.
Eenvoudig maar lekker! Smakelijk.
Je kan de spekreepjes weglaten indien je het
veggie wil eten.
Roggefilet met witloof, geitenkaas en puree (2 pers.)
Benodigdheden:
4 roggefilets(vragen aan vishandelaar doen dit
gratis filets snijden is niet gemakkelijk)
Ongeveer 2 stronken witloof is te zien hoe
groot die zijn
50 ml visfumet
100 ml room 40% (wat extra voor de puree)
250 gr geitenkaas zonder korst(nog extra voor
puree)
500 gr aardappelen(mag meer ook natuurlijk)
klontje boter
p&z
viskruiden
Dille voor de afwerking
Werkwijze:
Snijd het witloof in dunne
reepjes(julienne),spoel af en bak dit kort in pan. Laat afkoelen.
Schil intussen de aardappelen en kook ze.
Neem een roggefilet kruiden en leg er wat
gestoofd witloof op en rol op leg in ovenschotel.
Oven voorverwarmen op 150°C.
Giet de aardappelen af en pureer ze doe er wat
room in en geitenkaas naar smaak zorg dat het niet overheerst kruiden
p&z. Laat wat afkoelen.
maak nu de saus: laat de visfumet en room
opwarmen doe er de geitenkaas in en laat smelten kruiden p&z, op klein
vuurtje laten inkoken en af en toe omroeren.
zet vis in oven en dit 10 min.
Doe intussen puree in spuitzak en spuit aantal
een aantal torentjes in ovenschotel. Haal de vis uit de oven en verhoog die naar
190°C en grillstand.
Giet de saus over de vis.
Zet zowel vis als aardappelen in oven dit 10
min.
schik vis en pureetorentje op bord ,werk af
met takje dille
Eet smakelijk.
Info:
Je kan er ook nog slaatje bijeten of afwerken
met wat gefrituurde prei.
Rogge: Zorg dat je rogge vers koopt en de dag
zelf klaarmaakt slaat vlug om in amoniakgeur, komt doordat dit een vis is met
kraakbeen en geen graten, kraakbeen geeft amoniakgeur af en dan is de vis niet
meer eetbaar.
Rogge is een magere vis bevat zoals de meeste
vissen vele vitamines en eiwitten.
Voor de vinaigrette:1 klp sesamzaadjes, 2 el.sesamolie,1 el
olijfolie, beetje rode wijnazijn, beetje sojasaus, p&z(alles goed mengen)
Werkwijze:
Meng het zout met bloemsuiker en de fijngemalen norisbladen en wrijf er
de zalm mee in, leg in schaal en dek af en laat dit 3 tot 4u marineren in
koelkast.
Schil de pastinaak en snij dit in blokjes kook dit gaar in een weinig
water.
Giet af, blenden, mierikswortelpasta erbij naar wens wat olijfolie
p&z mespunt bindmiddel erbij en goed
mengen .Laten afkoelen.
Blendeer een 50 gr rode biet alsook met wat bindmiddel erbij, p&z.
Haal de zalm uit en spoel die goe af onder koud water dep goed
droog. Snij er wat schelletjes af dikte naar wens.
Schik de pastinaak op midden van bord,leg er wat vis rond ,werk af met
de rode bietencrème leg op de pastinaak de rodebietenscheuten en takje groen.
serveer er de vinaigrette apart bij.
Geniet
ervan, dit gerechtje kan ev. dienen voor feestdagen als voorgerechtje
Gepofte zoete aardappel met gegrilde scampi en guacamole, zure room en tomatensalsa. (1 persoon)
Benodigdheden:
1 middelgrote zoete aardappel
Olijfolie, grof zout, kruiden(provençaalse)
6 scampi's
1 tomaat ontpit en in blokjes
zure room
olijfolie
chilipoeder
klein stukje rode paprika
pijpajuintje
enkele blaadjes sla
voor de guacamole:
1 advocado
sap van 1/2 limoen
1 teentje look
snuifje komijn
p&z
chilipoeder
koreander
Bereiding:
Verwarm de oven of airfryer op 150°C
Was de zoete aardappel en dep hem droog, leg in ovenschaal of op bakpapier strijk hem in met olijfolie doe er grof zout op en de kruiden ,zet in oven ongeveer 30min zelf gaartijd controleren. Is te zien hoe groot aardappel is.
Maak intussen de guacamole door alle benodigdheden te mixen(niet te fijn).
Dep de scampi's droog en kruiden met ev. wat chilisaus en wat olijfolie bak ze kort in grillpan of gewone pan.
Snij intussen een kapje van de zoete aardappel en hol die een klein beetje uit met een lepeltje
Doe wat guacamole in de aardappel, schik er 4 scampi's op doe er wat fijngesneden ontpitte tomaat op, werk af met wat zure room en doe er wat Garam Masala op. Werk af met koreander
Leg de aardappel op beetje sla.
Leg de overige scampi's erbij alsook stukjes rode paprika en eventueel wat fijngesneden pijpajuin.
Geniet van dit boostgevende smakelijke gerechtje..
Info:
Een advocado is méér dan gezond kzou durven zeggen gezonder dan gewoon fruit,is voor alles goed van het lichaam,alsook voor huid en haar.
Cordon blue van verse zalm op bedje van Chinese kool (2 pers.)
Recept 2 pers.
Benodigdheden:
verse zalm, 2stukken van ongeveer 225gr die kan opgerold worden.
4 plakjes mozarella
rode pesto(zie recept eerder gerecht)
200 gr mix granen(heb ik gevonden in Carrefour)
1 ei
Panko
klont boter
125 ml visbouillon
125 ml room 40%
dille (vers of gedroogde)
1/2 Chinese kool
sesamzaadjes
sojasaus
olijfolie
viskruiden, peper
een 6 tal tandenstokers
werkwijze:
Kruide de vis met de viskruiden, leg op ieder stuk 2 mozarellasneetjes, bestrijk met rode pesto naar wens. Rol dit op en steek er enkele tandenstokers in zodat die opgerold blijft. Wentel dit in losgeklopt ei en in de panko. Bak dit heel kort aan in pannetje met boter en leg in ovenschaal met beetje visfumet en zet aan de kant.
Kook de granenmix zoals op verpakking(je kan ook rijst nemen)giet dit af en hou dit warm
Snij intussen de Chinese kool heel fijn, doe olijfolie in pan of wokpan doe er wat sesamzaadjes in en na enkele minuten de Chinese kool laat wat stoven en doe er klein scheutje sojasaus in (zien dat het niet overheerst) hou dit warm.
Verwarm de oven op 180°C
Saus: doe de visfumet in pannetje en laat die wat inkoken, doe er de room bij en laat die ook wat inkoken, zet intussen de vis in de voorverwarmde oven ongeveer 10 à15 min. doe rijkelijk wat dille in de saus.
Afwerking:
Doe saus naar wens op een bord, schik in het midden wat Chinese kool en leg er de cordon blue op leg er wat mix granen of rijst bij, werk af met wat dille.
Smakelijk!
Info:
Zalm: bevat omega 3 alsook eiwitten, vit D, mineralen.