Inhoud blog
  • Hertenragout met gebakken appeltjeswitloof en kroketjes (4 à 6 personen)
  • Zarzuella of vissoep (8 personen)
  • Risotto met champignons (2 personen)
  • Roggefilet met witloof, geitenkaas en puree (2 pers.)
  • Gemarineerde zalm met pastinaak, mierikswortel en rodenbietencrème (1 pers.)
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kat's Foodboost

    13-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hertenragout met gebakken appeltjeswitloof en kroketjes (4 à 6 personen)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden:

    • 1,2 kg hertenstoofvlees.
    • bloem.
    • tomatenpuree(70 gr).
    • 2 ajuinen.
    • Rode wijn 1/2 liter.
    • Wildfond 1/2 liter.
    • Eekhoorntjesbrood(vooraf weken in water en vocht houden).
    • Kruiden: kruidnagel, p&z, laurier, tijm, jeneverbes.
    • Bruine maizena.
    • 2 à 3 appelen.
    • 6 à 8 witloofstronken.
    • sojasaus.
    • Goede boter.
    • Veenbessenconf.
    • bruine suiker .
    • Kroketten vers of diepvries.

    Werkwijze:

    • Haal het vlees klein beetje uit voorhand uit de koelkast, doe klont boter in grote kom en schroei het vlees dicht op hoog vuur, niet teveel vlees ineens ik werk altijd met pan erbij en doe dan toegeschroeid vlees in kom, strooi wat bloem ongeveer 2 eetlepels over vlees helpt al beetje voor binding saus. Doe er de in stukken gesneden ui bij alsook de tomatenpuree.
    • Voeg er de rode wijn bij en de wildfond alsook de kruiden. Voeg er ook het eekhoorntjesbrood bij en ook het vocht voor extra smaak.
    • Laat dit sudderen op klein vuurtje zeker anderhalf uur.
    • Wanneer het vlees zacht is saus ev. nog binden met bruine maizena.
    • Intussen het witloof schoonmaken en de dikke stronken in 2 doorsnijden.
    • Doe klont boter in pan en bruin lichtjes het witloof kruiden met p&z blussen met beetje water niet teveel. Wanneer het vocht wat weg is klein scheutje sojasaus erbij doen.(is optioneel)
    • Was de appelen en snij in partjes(Niet schillen).Smelt klontje boter in pan en doe er de appeltjes in laat wat bakken en strooi er wat bruine suiker over laat lichtjes karameliseren. Leg deksel erop en laat ze beetgaar worden.(hou warm)Warm ook beetje de veenbessenconf.
    • Warm terwijl frietketel voor de kroketjes. Bak ze op 170°c
    • Schik op bord en doe wat warme veenbessenconf. op appeltjes.

    Smakelijk!

    Tip:

    Het is beter om hertenragout dag op voorhand te maken smaken komen beter tot zijn recht,ik dik de saus op kort voor het opdienen anders is de kans groter op aanbakken.

    En zo is er minder stress in de keuken.

    13-12-2020 om 14:06 geschreven door Katleen Popelier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zarzuella of vissoep (8 personen)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden:

    • 2 grote uien ev. spaanse uien
    • 1 venkel
    • groene selder (een 4 tal stengels)
    • 3 rode paprika's
    • 4 teentjes look
    • 6 tomaten
    • 4 el tomatenpuree
    • 150 ml olijfolie
    • 1 potje saffraan
    • Anijskruiden(poeder)
    • Cayennepeper
    • 3 l jus van garnalen(kan je vragen bij vishandelaar garnaalkoppen ofwel visfumet)
    • 2kg vis(lagoustines,1/2 schelp mosselen grote, venusschelpen, inktvisringen, gamba's ,vaste witte vis

    Bereiding:

    • Alle groenten grof snijden en aanstoven in olijfolie alsook de look tot ze beetgaar tot zacht zijn.
    • Garnalenjus of visfumet toevoegen, alsook de tomatenpuree en kruiden hoeveelheid naar wens en smaak.
    • goed laten doorkoken tot er wat binding ontstaat, eventueel kun je blik kreeftensoep bijvoegen voor meer binding.
    • doe er alle vis bij en laat nog 5 min koken

    Tip:

    Je maakt beter de soep een dag op voorhand zodat de smaak beter tot zijn recht komt

    Heb er lookbroodje bij geserveerd met een rouille en gemalen kaas.

    06-12-2020 om 13:44 geschreven door Katleen Popelier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Risotto met champignons (2 personen)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden:

    • 250 gr risottorijst.
    • 200 gr Gandaham
    • Ongeveer 600ml water.
    • 50 gr gedroogd eekhoorntjesbrood.
    • 500gr gemengde boschampignons(ik heb uit diepvries genomen).
    • 1 ui.
    • Klontje boter.
    • 150gr parmezaanse kaas (geraspte of schilfers)
    • Rucola voor de afwerking.
    • Peper & Zout

    Werkwijze:

    • Laat de champignons weken in ongeveer 600ml water en spaar het vocht. Daarna de uitgelekte champignons wat bakken in beetje boter geeft extra smaak aan gerechtje.
    • Stoof de fijngesnipperde uitjes in een klontje boter, Doe er de risotto bij en laat glazig worden, Als het wat aanbakt is dit niet erg .
    • Blus met wat vocht van de champignons, Hou goed in de gaten, zet op een laag vuur en bevochtig de risotto beetje per beetje wanneer vocht is opgenomen. Ongeveer een 15 min.
    • kruiden peper & zout ev. risottokruiden.
    • Voeg de champignons bij de gare risotto alsook deel parmezaanse kaas. Hou de rest voor de afwerking.
    • Verdeel de risotto en werk af met de rest kaas en rucola of peterselie en leg er de gandaham bij.

    Eenvoudig maar lekker! Smakelijk.

    Je kan de spekreepjes weglaten indien je het veggie wil eten.

    16-11-2020 om 16:44 geschreven door Katleen Popelier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roggefilet met witloof, geitenkaas en puree (2 pers.)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden:

    • 4 roggefilets(vragen aan vishandelaar doen dit gratis filets snijden is niet gemakkelijk)
    • Ongeveer 2 stronken witloof is te zien hoe groot die zijn
    • 50 ml visfumet
    • 100 ml room 40% (wat extra voor de puree)
    • 250 gr geitenkaas zonder korst(nog extra voor puree)
    • 500 gr aardappelen(mag meer ook natuurlijk)
    • klontje boter
    • p&z
    • viskruiden
    • Dille voor de afwerking

    Werkwijze:

    • Snijd het witloof in dunne reepjes(julienne),spoel af en bak dit kort in pan. Laat afkoelen.
    • Schil intussen de aardappelen en kook ze.
    • Neem een roggefilet kruiden en leg er wat gestoofd witloof op en rol op leg in ovenschotel.
    • Oven voorverwarmen op 150°C.
    • Giet de aardappelen af en pureer ze doe er wat room in en geitenkaas naar smaak zorg dat het niet overheerst kruiden p&z. Laat wat afkoelen.
    • maak nu de saus: laat de visfumet en room opwarmen doe er de geitenkaas in en laat smelten kruiden p&z, op klein vuurtje laten inkoken en af en toe omroeren.
    • zet vis in oven en dit 10 min.
    • Doe intussen puree in spuitzak en spuit aantal een aantal torentjes in ovenschotel. Haal de vis uit de oven en verhoog die naar 190°C en grillstand.
    • Giet de saus over de vis.
    • Zet zowel vis als aardappelen in oven dit 10 min.
    • schik vis en pureetorentje op bord ,werk af met takje dille

    Eet smakelijk.

    Info:

    Je kan er ook nog slaatje bijeten of afwerken met wat gefrituurde prei.

    Rogge: Zorg dat je rogge vers koopt en de dag zelf klaarmaakt slaat vlug om in amoniakgeur, komt doordat dit een vis is met kraakbeen en geen graten, kraakbeen geeft amoniakgeur af en dan is de vis niet meer eetbaar.

    Rogge is een magere vis bevat zoals de meeste vissen vele vitamines en eiwitten.

     

    03-11-2020 om 20:15 geschreven door Katleen Popelier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde zalm met pastinaak, mierikswortel en rodenbietencrème (1 pers.)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden:

    • Zalmhaasje met of zonder vel ongeveer een 250 gr
    • 50 gr grof zout,50 gr bloemsuiker,2 norisbladeren die fijngemalen zijn.
    • 100 gr pastinaak
    • Mierikswortel(bokaaltje)
    • Rode biet (bokaaltje) kan ook vers
    • koud bindmiddel(xantana, johannesbroodpitmeel, Arrowroot...)
    • P&Z
    • Zakje rodenbietenscheuten
    • paar takjes peterselie of koriander
    • Voor de vinaigrette:1 klp sesamzaadjes, 2 el.sesamolie,1 el olijfolie, beetje rode wijnazijn, beetje sojasaus, p&z(alles goed mengen)

    Werkwijze:

    • Meng het zout met bloemsuiker en de fijngemalen norisbladen en wrijf er de zalm mee in, leg in schaal en dek af en laat dit 3 tot 4u marineren in koelkast.
    • Schil de pastinaak en snij dit in blokjes kook dit gaar in een weinig water.
    • Giet af, blenden, mierikswortelpasta erbij naar wens wat olijfolie p&z mespunt bindmiddel erbij en goed mengen .Laten afkoelen.
    • Blendeer een 50 gr rode biet alsook met wat bindmiddel erbij, p&z.
    • Haal de zalm uit en spoel die goe af onder koud water dep goed droog. Snij er wat schelletjes af dikte naar wens.
    • Schik de pastinaak op midden van bord,leg er wat vis rond ,werk af met de rode bietencrème leg op de pastinaak de rodebietenscheuten en takje groen.
    • serveer er de vinaigrette apart bij.

    Geniet ervan, dit gerechtje kan ev. dienen voor feestdagen als voorgerechtje

    23-10-2020 om 20:46 geschreven door Katleen Popelier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papilotte van vis van het jaar "Pladijs" met wintergroenten (2 pers.)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden 

    • Wintergroenten(zelf heb ik zak hutsepotgroenten genomen)
    • 6 Pladijsfilets
    • 50 ml witte wijn
    • 100 ml visfumet
    • klontje goede boter
    • fijngesnipperde peterselie
    • krielpatatjes met of zonder pel
    • Muskaatnoot, p&z, provençaalse kruiden
    • paar schijfjes citroen
    • 2 vellen aluminiumfolie.

    Werkwijze:

    • Plooi het aluminiumfolie tot 2 zakken, zorg dat ze hoog genoeg zijn en goed dicht aan zijkant zodat vocht er niet uitloopt.
    • Snij indien nodig de wintergroenten in kleinere stukken en kook die beetgaar giet af en spoel onder koud water en laat uitlekken.
    • Warm intussen de oven op 150°C.
    • Rol de filets op van dikke kant naar dunne kant.
    • Doe wat groenten in een voorgeplooide zak en leg er de filets op.
    • Zet in ovenschaal.
    • Kruiden met p&z, beetje muskaat.
    • Verdeel de witte wijn over de 2 papilots.
    • Warm licht de visfumet op en doe er beetje boter in en verdeel dit ook over de papilots.
    • Strooi er wat peterselie over.
    • Vouw de zak wat dicht bovenaan.
    • Zet dit een 20 min. in de oven.
    • Bak intussen de krielpatatjes.
    • Zet papilotte op bord en schik er wat aardappeltjes bij en werk af met peterselie.

    Smakelijk.

    Info:

    Pladijs vis van het jaar: Is een magere vis rijk aan eiwitten en mineralen alsook vele vitaminen.

    Met rest groenten heb ik hutsepot gemaakt.


    23-10-2020 om 20:36 geschreven door Katleen Popelier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepofte zoete aardappel met gegrilde scampi en guacamole, zure room en tomatensalsa. (1 persoon)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden:

    • 1 middelgrote zoete aardappel
    • Olijfolie, grof zout, kruiden(provençaalse)
    • 6 scampi's
    • 1 tomaat ontpit en in blokjes
    • zure room
    • olijfolie
    • chilipoeder
    • klein stukje rode paprika
    • pijpajuintje
    • enkele blaadjes sla
    • voor de guacamole:
    • 1 advocado
    • sap van 1/2 limoen
    • 1 teentje look
    • snuifje komijn
    • p&z
    • chilipoeder
    • koreander

    Bereiding:

    • Verwarm de oven of airfryer op 150°C
    • Was de zoete aardappel en dep hem droog, leg in ovenschaal of op bakpapier strijk hem in met olijfolie doe er grof zout op en de kruiden ,zet in oven ongeveer 30min zelf gaartijd controleren. Is te zien hoe groot aardappel is.
    • Maak intussen de guacamole door alle benodigdheden te mixen(niet te fijn).
    • Dep de scampi's droog en kruiden met ev. wat chilisaus en  wat olijfolie bak ze kort in grillpan of gewone pan.
    • Snij intussen een kapje van de zoete aardappel en hol die een klein beetje uit met een lepeltje
    • Doe wat guacamole in de aardappel, schik er 4 scampi's op doe er wat fijngesneden  ontpitte tomaat op, werk af met wat zure room en doe er wat Garam Masala op. Werk af met koreander
    • Leg de aardappel op beetje sla.
    • Leg de overige scampi's erbij alsook stukjes rode paprika en eventueel wat fijngesneden pijpajuin.
    Geniet van dit boostgevende smakelijke gerechtje..

    Info:
    Een advocado is méér dan gezond kzou durven zeggen gezonder dan gewoon fruit,is voor alles goed van het lichaam,alsook  voor huid en haar.

    05-10-2020 om 19:08 geschreven door Katleen Popelier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rodebietenwrap met geitenkaas en gerookte paling of forel (1 persoon)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden:

    • 1 Rodebietenwrap (AH)
    • geitenkaas zonder korst
    • rucola(ev. met rode biet erin)
    • rode bieten op sap
    • gerookte paling of forel
    • wat sla, tomaat gekookt eitje
    • lavendelbloemetjes (optioneel)
    • Advocado in schijfjes gesneden
    • 1 pijpajuin
    • p&z

    Bereiding:

    • Haal de geitenkaas wat op voorhand uit de koelkast zodat die smeerbaar is.
    • Kook het eitje(zacht of hardgekookt aan U de keuze)
    • Neem de wrap en smeer die met de geitenkaas naar wens, strooi er wat lavendelbloemetjes op.
    • Leg wat rucola erop(beetje onder helft), leg op de rucola de gesneden vis op en de blokjes rode biet, rol dit op en snij in 2 delen.
    • Schik op het bord wat salade, tomaat, eitje, advocado ev. wat vinaigrette, p&z, pijpajuin
    • Leg er de wrap bij.
    • Een eenvoudige snelle gezonde hap.
    Info:
    Rode bietjes: Rijk aan magnesium, vezels, Kalium, fosfor en ijzer. Alsook Vit. A, B en C, bétacaroteen en foliumzuur.
    Paling: Omega3

    05-10-2020 om 18:56 geschreven door Katleen Popelier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cordon blue van verse zalm op bedje van Chinese kool (2 pers.)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Recept 2 pers.

    Benodigdheden:

    • verse zalm, 2stukken van ongeveer 225gr die kan opgerold worden.
    • 4 plakjes mozarella
    • rode pesto(zie recept eerder gerecht)
    • 200 gr mix granen(heb ik gevonden in Carrefour)
    • 1 ei
    • Panko
    • klont boter
    • 125 ml visbouillon
    • 125 ml room 40%
    • dille (vers of gedroogde)
    • 1/2 Chinese kool
    • sesamzaadjes
    • sojasaus
    • olijfolie
    • viskruiden, peper
    • een 6 tal tandenstokers
    werkwijze:
    • Kruide de vis met de viskruiden, leg op ieder stuk 2 mozarellasneetjes, bestrijk met rode pesto naar wens. Rol dit op en steek er enkele tandenstokers in zodat die opgerold blijft. Wentel dit in losgeklopt ei en in de panko. Bak dit heel kort aan in pannetje met boter en leg in ovenschaal met beetje visfumet en zet aan de kant.
    • Kook de granenmix zoals op verpakking(je kan ook rijst nemen)giet dit af en hou dit warm
    • Snij intussen de Chinese kool heel fijn, doe olijfolie in pan of wokpan doe er wat sesamzaadjes in en na enkele minuten de Chinese kool laat wat stoven en doe er klein scheutje sojasaus in (zien dat het niet overheerst) hou dit warm.
    • Verwarm de oven op 180°C
    • Saus: doe de visfumet in pannetje en laat die wat inkoken, doe er de room bij en laat die ook wat inkoken, zet intussen de vis in de voorverwarmde oven ongeveer 10 à15 min. doe rijkelijk wat dille in de saus.

    Afwerking:

    • Doe saus naar wens op een bord, schik in het midden wat Chinese kool en leg er de cordon blue op leg er wat mix granen of rijst bij, werk af met wat dille.
    Smakelijk!

    Info:
    Zalm: bevat omega 3 alsook eiwitten, vit D, mineralen.

    27-09-2020 om 11:57 geschreven door Katleen Popelier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veggie: Fusilli van spliterwten met pesto en groene groentjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Recept voor 2 pers.

    Benodigdheden:

    • 160gr Fusilli
    • 150 gr erwtjes(uit diepvries)
    • 1/2 broccoli
    • 1/2 pakje sluimererwten
    • 1/2 pakje kleine groene asperges
    • Zelfgemaakte rucolapesto (zie recept eerder gerechtje)
    • Parmezaanschilfers
    • 4 eieren
    • p&z
    • klontje boter

    Werkwijze:

    • Kook de fusilli zoals op de verpakking ,afgieten en warm houden.
    • Kook alle groentjes beetgaar en snij asperges en peultjes in stukken, hou die ook warm.
    • Klop de eieren los ,smelt klontje boter en bak een omelet kruiden p&z..
    • Meng de fusilli met pesto naar wens ev. met nog wat olijfolie zodat het niet te droog is ,meng er de groenten onder.
    • Snij de omelet in julienne en meng onder fusilli.
    • Schik in bord en werk af met parmezaanse kaas.

    Smakelijk!

    Info:
    De fusilli is eiwit en vezelrijk, arm aan suikers
    De groene groentjes zijn een bom aan vitamines
    Eieren, alsook een bom aan vitamines.

    Kortom een kerngezond gerecht.

    24-09-2020 om 14:17 geschreven door Katleen Popelier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 07/09-13/09 2020

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs