Inhoud blog
  • Hertenragout met gebakken appeltjeswitloof en kroketjes (4 à 6 personen)
  • Zarzuella of vissoep (8 personen)
  • Risotto met champignons (2 personen)
  • Roggefilet met witloof, geitenkaas en puree (2 pers.)
  • Gemarineerde zalm met pastinaak, mierikswortel en rodenbietencrème (1 pers.)
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kat's Foodboost

    23-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde zalm met pastinaak, mierikswortel en rodenbietencrème (1 pers.)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden:

    • Zalmhaasje met of zonder vel ongeveer een 250 gr
    • 50 gr grof zout,50 gr bloemsuiker,2 norisbladeren die fijngemalen zijn.
    • 100 gr pastinaak
    • Mierikswortel(bokaaltje)
    • Rode biet (bokaaltje) kan ook vers
    • koud bindmiddel(xantana, johannesbroodpitmeel, Arrowroot...)
    • P&Z
    • Zakje rodenbietenscheuten
    • paar takjes peterselie of koriander
    • Voor de vinaigrette:1 klp sesamzaadjes, 2 el.sesamolie,1 el olijfolie, beetje rode wijnazijn, beetje sojasaus, p&z(alles goed mengen)

    Werkwijze:

    • Meng het zout met bloemsuiker en de fijngemalen norisbladen en wrijf er de zalm mee in, leg in schaal en dek af en laat dit 3 tot 4u marineren in koelkast.
    • Schil de pastinaak en snij dit in blokjes kook dit gaar in een weinig water.
    • Giet af, blenden, mierikswortelpasta erbij naar wens wat olijfolie p&z mespunt bindmiddel erbij en goed mengen .Laten afkoelen.
    • Blendeer een 50 gr rode biet alsook met wat bindmiddel erbij, p&z.
    • Haal de zalm uit en spoel die goe af onder koud water dep goed droog. Snij er wat schelletjes af dikte naar wens.
    • Schik de pastinaak op midden van bord,leg er wat vis rond ,werk af met de rode bietencrème leg op de pastinaak de rodebietenscheuten en takje groen.
    • serveer er de vinaigrette apart bij.

    Geniet ervan, dit gerechtje kan ev. dienen voor feestdagen als voorgerechtje

    23-10-2020 om 20:46 geschreven door Katleen Popelier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papilotte van vis van het jaar "Pladijs" met wintergroenten (2 pers.)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden 

    • Wintergroenten(zelf heb ik zak hutsepotgroenten genomen)
    • 6 Pladijsfilets
    • 50 ml witte wijn
    • 100 ml visfumet
    • klontje goede boter
    • fijngesnipperde peterselie
    • krielpatatjes met of zonder pel
    • Muskaatnoot, p&z, provençaalse kruiden
    • paar schijfjes citroen
    • 2 vellen aluminiumfolie.

    Werkwijze:

    • Plooi het aluminiumfolie tot 2 zakken, zorg dat ze hoog genoeg zijn en goed dicht aan zijkant zodat vocht er niet uitloopt.
    • Snij indien nodig de wintergroenten in kleinere stukken en kook die beetgaar giet af en spoel onder koud water en laat uitlekken.
    • Warm intussen de oven op 150°C.
    • Rol de filets op van dikke kant naar dunne kant.
    • Doe wat groenten in een voorgeplooide zak en leg er de filets op.
    • Zet in ovenschaal.
    • Kruiden met p&z, beetje muskaat.
    • Verdeel de witte wijn over de 2 papilots.
    • Warm licht de visfumet op en doe er beetje boter in en verdeel dit ook over de papilots.
    • Strooi er wat peterselie over.
    • Vouw de zak wat dicht bovenaan.
    • Zet dit een 20 min. in de oven.
    • Bak intussen de krielpatatjes.
    • Zet papilotte op bord en schik er wat aardappeltjes bij en werk af met peterselie.

    Smakelijk.

    Info:

    Pladijs vis van het jaar: Is een magere vis rijk aan eiwitten en mineralen alsook vele vitaminen.

    Met rest groenten heb ik hutsepot gemaakt.


    23-10-2020 om 20:36 geschreven door Katleen Popelier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 07/09-13/09 2020

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs