Voor de vinaigrette:1 klp sesamzaadjes, 2 el.sesamolie,1 el
olijfolie, beetje rode wijnazijn, beetje sojasaus, p&z(alles goed mengen)
Werkwijze:
Meng het zout met bloemsuiker en de fijngemalen norisbladen en wrijf er
de zalm mee in, leg in schaal en dek af en laat dit 3 tot 4u marineren in
koelkast.
Schil de pastinaak en snij dit in blokjes kook dit gaar in een weinig
water.
Giet af, blenden, mierikswortelpasta erbij naar wens wat olijfolie
p&z mespunt bindmiddel erbij en goed
mengen .Laten afkoelen.
Blendeer een 50 gr rode biet alsook met wat bindmiddel erbij, p&z.
Haal de zalm uit en spoel die goe af onder koud water dep goed
droog. Snij er wat schelletjes af dikte naar wens.
Schik de pastinaak op midden van bord,leg er wat vis rond ,werk af met
de rode bietencrème leg op de pastinaak de rodebietenscheuten en takje groen.
serveer er de vinaigrette apart bij.
Geniet
ervan, dit gerechtje kan ev. dienen voor feestdagen als voorgerechtje