Gepofte zoete aardappel met gegrilde scampi en guacamole, zure room en tomatensalsa. (1 persoon)
Benodigdheden:
1 middelgrote zoete aardappel
Olijfolie, grof zout, kruiden(provençaalse)
6 scampi's
1 tomaat ontpit en in blokjes
zure room
olijfolie
chilipoeder
klein stukje rode paprika
pijpajuintje
enkele blaadjes sla
voor de guacamole:
1 advocado
sap van 1/2 limoen
1 teentje look
snuifje komijn
p&z
chilipoeder
koreander
Bereiding:
Verwarm de oven of airfryer op 150°C
Was de zoete aardappel en dep hem droog, leg in ovenschaal of op bakpapier strijk hem in met olijfolie doe er grof zout op en de kruiden ,zet in oven ongeveer 30min zelf gaartijd controleren. Is te zien hoe groot aardappel is.
Maak intussen de guacamole door alle benodigdheden te mixen(niet te fijn).
Dep de scampi's droog en kruiden met ev. wat chilisaus en wat olijfolie bak ze kort in grillpan of gewone pan.
Snij intussen een kapje van de zoete aardappel en hol die een klein beetje uit met een lepeltje
Doe wat guacamole in de aardappel, schik er 4 scampi's op doe er wat fijngesneden ontpitte tomaat op, werk af met wat zure room en doe er wat Garam Masala op. Werk af met koreander
Leg de aardappel op beetje sla.
Leg de overige scampi's erbij alsook stukjes rode paprika en eventueel wat fijngesneden pijpajuin.
Geniet van dit boostgevende smakelijke gerechtje..
Info:
Een advocado is méér dan gezond kzou durven zeggen gezonder dan gewoon fruit,is voor alles goed van het lichaam,alsook voor huid en haar.