Recept 2 pers.
Benodigdheden:
- verse zalm, 2stukken van ongeveer 225gr die kan opgerold worden.
- 4 plakjes mozarella
- rode pesto(zie recept eerder gerecht)
- 200 gr mix granen(heb ik gevonden in Carrefour)
- 1 ei
- Panko
- klont boter
- 125 ml visbouillon
- 125 ml room 40%
- dille (vers of gedroogde)
- 1/2 Chinese kool
- sesamzaadjes
- sojasaus
- olijfolie
- viskruiden, peper
- een 6 tal tandenstokers
werkwijze:
- Kruide de vis met de viskruiden, leg op ieder stuk 2 mozarellasneetjes, bestrijk met rode pesto naar wens. Rol dit op en steek er enkele tandenstokers in zodat die opgerold blijft. Wentel dit in losgeklopt ei en in de panko. Bak dit heel kort aan in pannetje met boter en leg in ovenschaal met beetje visfumet en zet aan de kant.
- Kook de granenmix zoals op verpakking(je kan ook rijst nemen)giet dit af en hou dit warm
- Snij intussen de Chinese kool heel fijn, doe olijfolie in pan of wokpan doe er wat sesamzaadjes in en na enkele minuten de Chinese kool laat wat stoven en doe er klein scheutje sojasaus in (zien dat het niet overheerst) hou dit warm.
- Verwarm de oven op 180°C
- Saus: doe de visfumet in pannetje en laat die wat inkoken, doe er de room bij en laat die ook wat inkoken, zet intussen de vis in de voorverwarmde oven ongeveer 10 à15 min. doe rijkelijk wat dille in de saus.
Afwerking:
- Doe saus naar wens op een bord, schik in het midden wat Chinese kool en leg er de cordon blue op leg er wat mix granen of rijst bij, werk af met wat dille.
Smakelijk!
Info:
Zalm: bevat omega 3 alsook eiwitten, vit D, mineralen.
|