Inhoud blog
  • Hertenragout met gebakken appeltjeswitloof en kroketjes (4 à 6 personen)
  • Zarzuella of vissoep (8 personen)
  • Risotto met champignons (2 personen)
  • Roggefilet met witloof, geitenkaas en puree (2 pers.)
  • Gemarineerde zalm met pastinaak, mierikswortel en rodenbietencrème (1 pers.)
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kat's Foodboost

    27-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cordon blue van verse zalm op bedje van Chinese kool (2 pers.)

    Recept 2 pers.

    Benodigdheden:

    • verse zalm, 2stukken van ongeveer 225gr die kan opgerold worden.
    • 4 plakjes mozarella
    • rode pesto(zie recept eerder gerecht)
    • 200 gr mix granen(heb ik gevonden in Carrefour)
    • 1 ei
    • Panko
    • klont boter
    • 125 ml visbouillon
    • 125 ml room 40%
    • dille (vers of gedroogde)
    • 1/2 Chinese kool
    • sesamzaadjes
    • sojasaus
    • olijfolie
    • viskruiden, peper
    • een 6 tal tandenstokers
    werkwijze:
    • Kruide de vis met de viskruiden, leg op ieder stuk 2 mozarellasneetjes, bestrijk met rode pesto naar wens. Rol dit op en steek er enkele tandenstokers in zodat die opgerold blijft. Wentel dit in losgeklopt ei en in de panko. Bak dit heel kort aan in pannetje met boter en leg in ovenschaal met beetje visfumet en zet aan de kant.
    • Kook de granenmix zoals op verpakking(je kan ook rijst nemen)giet dit af en hou dit warm
    • Snij intussen de Chinese kool heel fijn, doe olijfolie in pan of wokpan doe er wat sesamzaadjes in en na enkele minuten de Chinese kool laat wat stoven en doe er klein scheutje sojasaus in (zien dat het niet overheerst) hou dit warm.
    • Verwarm de oven op 180°C
    • Saus: doe de visfumet in pannetje en laat die wat inkoken, doe er de room bij en laat die ook wat inkoken, zet intussen de vis in de voorverwarmde oven ongeveer 10 à15 min. doe rijkelijk wat dille in de saus.

    Afwerking:

    • Doe saus naar wens op een bord, schik in het midden wat Chinese kool en leg er de cordon blue op leg er wat mix granen of rijst bij, werk af met wat dille.
    Smakelijk!

    Info:
    Zalm: bevat omega 3 alsook eiwitten, vit D, mineralen.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 07/09-13/09 2020

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs