Recept
Benodigdheden:
- 1 verse kipfilet
- enkele blaadjes verse salie(ik heb er 5 tal genomen)
- 2 klp.zelfgemaakte rode pesto(zongedroogde tomaten,pijnboompitten,parmesaanse kaas,olijfolie, beetje basilicumblaadjes,lookteentjes samen mixen)
- olijfolie
- 100 gr gekookte rijst(volwaardige rijst)
- een 8 tal bruine champignons
- spinazie naar wens
- peper en zout en muskaatnoot
- paprikapoeder voor de afwerking
- keukentouw
Werkwijze:
- Snij de kipfilet in lengte door,niet helemaal doorsnijden leg er de salieblaadjes op en de rode pesto,dit toebinden met keukentouw.
- Wrijf de kipfilet in met kippenkruiden,bak die aan in 2 eetlepel olijfolie,laat zachtjes sudderen op klein vuur zo'n 20 tal minuten,klein beetje water erbij doen om te garen,wel met deksel op de pan.
- Kook de rijst zoals op de verpakking.Bak intussen de in schijfjes gesneden champignons in klp.olijfolie,opletten dat ze niet aanbakken kruiden met peper.
- Stoof de spinazie in scheut olijfolie kruiden met p&z &muskaatnoot.
- Haal de kipfilet uit pan en verwijder het touw en schik dit op het bord ,neem een keukenring en doe er de spinazie in (opletten van vocht),
- doe er de rijst bovenop en dan de champignons,verwijder voorzichtig de keukenring,
- versier het bord met wat paprikapoeder.
Smakelijk.
Ter info:
Heb volwaardige rijst gebruikt,is gezonder dan witte rijst,salie is goed voor spijsvertering en bloedzuiverend.
Kip is zeker gezond,vele eiwitten.
Spinazie boordevol vitaminen en ijzer
Champignons alsook vele vitaminen en foliumzuur.
|