Inhoud blog
  • Hertenragout met gebakken appeltjeswitloof en kroketjes (4 à 6 personen)
  • Zarzuella of vissoep (8 personen)
  • Risotto met champignons (2 personen)
  • Roggefilet met witloof, geitenkaas en puree (2 pers.)
  • Gemarineerde zalm met pastinaak, mierikswortel en rodenbietencrème (1 pers.)
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kat's Foodboost

    27-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cordon blue van verse zalm op bedje van Chinese kool (2 pers.)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Recept 2 pers.

    Benodigdheden:

    • verse zalm, 2stukken van ongeveer 225gr die kan opgerold worden.
    • 4 plakjes mozarella
    • rode pesto(zie recept eerder gerecht)
    • 200 gr mix granen(heb ik gevonden in Carrefour)
    • 1 ei
    • Panko
    • klont boter
    • 125 ml visbouillon
    • 125 ml room 40%
    • dille (vers of gedroogde)
    • 1/2 Chinese kool
    • sesamzaadjes
    • sojasaus
    • olijfolie
    • viskruiden, peper
    • een 6 tal tandenstokers
    werkwijze:
    • Kruide de vis met de viskruiden, leg op ieder stuk 2 mozarellasneetjes, bestrijk met rode pesto naar wens. Rol dit op en steek er enkele tandenstokers in zodat die opgerold blijft. Wentel dit in losgeklopt ei en in de panko. Bak dit heel kort aan in pannetje met boter en leg in ovenschaal met beetje visfumet en zet aan de kant.
    • Kook de granenmix zoals op verpakking(je kan ook rijst nemen)giet dit af en hou dit warm
    • Snij intussen de Chinese kool heel fijn, doe olijfolie in pan of wokpan doe er wat sesamzaadjes in en na enkele minuten de Chinese kool laat wat stoven en doe er klein scheutje sojasaus in (zien dat het niet overheerst) hou dit warm.
    • Verwarm de oven op 180°C
    • Saus: doe de visfumet in pannetje en laat die wat inkoken, doe er de room bij en laat die ook wat inkoken, zet intussen de vis in de voorverwarmde oven ongeveer 10 à15 min. doe rijkelijk wat dille in de saus.

    Afwerking:

    • Doe saus naar wens op een bord, schik in het midden wat Chinese kool en leg er de cordon blue op leg er wat mix granen of rijst bij, werk af met wat dille.
    Smakelijk!

    Info:
    Zalm: bevat omega 3 alsook eiwitten, vit D, mineralen.

    27-09-2020 om 11:57 geschreven door Katleen Popelier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veggie: Fusilli van spliterwten met pesto en groene groentjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Recept voor 2 pers.

    Benodigdheden:

    • 160gr Fusilli
    • 150 gr erwtjes(uit diepvries)
    • 1/2 broccoli
    • 1/2 pakje sluimererwten
    • 1/2 pakje kleine groene asperges
    • Zelfgemaakte rucolapesto (zie recept eerder gerechtje)
    • Parmezaanschilfers
    • 4 eieren
    • p&z
    • klontje boter

    Werkwijze:

    • Kook de fusilli zoals op de verpakking ,afgieten en warm houden.
    • Kook alle groentjes beetgaar en snij asperges en peultjes in stukken, hou die ook warm.
    • Klop de eieren los ,smelt klontje boter en bak een omelet kruiden p&z..
    • Meng de fusilli met pesto naar wens ev. met nog wat olijfolie zodat het niet te droog is ,meng er de groenten onder.
    • Snij de omelet in julienne en meng onder fusilli.
    • Schik in bord en werk af met parmezaanse kaas.

    Smakelijk!

    Info:
    De fusilli is eiwit en vezelrijk, arm aan suikers
    De groene groentjes zijn een bom aan vitamines
    Eieren, alsook een bom aan vitamines.

    Kortom een kerngezond gerecht.

    24-09-2020 om 14:17 geschreven door Katleen Popelier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelcrème soepje met chili-sint Jacobsvrucht (4 pers.)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Recept (4 pers.)

    Benodigdheden:

    • Een 1/2 kg wortelen
    • 1 ui
    • Sint-Jacobsvruchten(3 pp)ofwel scampi's.
    • Ongeveer 750 ml visfumet (naargelang de dikte van de soep die je wil).
    • 2 el. olijfolie
    • 50 ml room
    • Gember naar smaak
    • 1 el chilisaus of chilipoeder.
    • Koriander voor de afwerking
    • snuifje pikante kruiden.
    • peper

    Werkwijze:

    • Maak de wortelen schoon en snij in stukken
    • Pel de ui en snij ook in stukjes.
    • Stoof de ui aan in 2 el olijfolie
    • doe er de wortelen bij en laat enkele minuten stoven, doe er de visfumet bij.
    • Laat alles koken tot de wortelen gaar zijn
    • Mix dit alles tot een gladde soep, je kan er nog visfumet bijdoen indien je de soep te dik vind. Ev. bijkruiden met peper.
    • Dep de sint-Jacobsvruchten droog en wentel die in bloem, schud de overtollige bloem eraf,
    • Bak die in de el. olijfolie met wat chilisaus of poeder, niet lang zodat ze nog wat glazig zijn.
    • Indien je scampi's gebruikt hoeven die niet bebloemd te worden. Hou die warm.
    • Klop de room op maar zorg dat die nog vloeibaar is en doe er snuifje pikante kruiden in 
    • Schep soep in een bord doe er wat room in en enkele sint-Jacobsvruchten of scampi's.
    • Werk af met koriander.

    Geniet van dit boostgevend soepje...

    Info:
    Wist je dat wortelen héél erg gezond zijn voor opbouw van sterke botten en tanden?
    Bevatten ook veel calcium, magnesium, kalium, foliumzuur.

    23-09-2020 om 14:06 geschreven door Katleen Popelier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoete aardappel met geitenkaas (2 personen)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Recept :

    Benodigdheden voor 2 pers.

    • 1 zoete aardappel
    • 1 rolletje geitenkaas of stuk geitenkaas zonder korst
    • lavendelbloemen of amandelschilfers(licht geroosterd)
    • Ras el hanout
    • honing of agavesiroop
    • gemengde sla
    • frambozenvinaigrette
    • olijfolie.

    Bereiding:

    • Verwarm de oven op 180°C
    • Was de zoete aardappel en snij in lengte sneden van ongeveer 1 cm.
    • Besprenkel rijkelijk met olijfolie en kruiden met de Ras el hanout, dit langs beide zijden, Leg op rooster en schuif dit in oven ongeveer 15 min.
    • Rol intussen de geitenkaas in lavendelbloemen of amandelschilfers, snij in schijfjes en leg op de reeds gare zoete aardappel, besprenkel met honing of agavesiroop en zet onder grill een 5 tal min.
    • Leg wat salade op een bord en doe er wat frambozenvinaigrette over, leg de zoete aardappel erop en klaar is kees.

    Smakelijk.

    Info:
    Zoete aardappel is rijk aan vit C, bevat ook betacaroteen die omgezet word in vit. A. Bevat alsook vele antioxidanten.
    Geitenkaas is rijk aan vit B12,B1,B2,B6,B11.Alsook vit. A en D.

    22-09-2020 om 16:51 geschreven door Katleen Popelier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 07/09-13/09 2020

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs