Recept:
Benodigdheden:
- 400 gr pastinaak
- 1 appel
- 1 ui
- 1 liter kippenbouillon
- 1 klp. currypoeder
- 2 el.olijfolie
- ongeveer een 50 gr gerookte eendenborst
- p&z
Werkwijze:
- ontdoe de pastinaak van zijn schil met een dunschiller,snij in kleine blokjes en spoel die onder koud water.
- Schil de appel en snij die ook in kleine blokjes,alsook afspoelen.
- Pel de ui en snipper die fijn.
- Doe 2 el. olijfolie in kom stoof de ui erin en doe er de curry bij,laat 1 minuutje stoven doe er de pastinaak en appel bij.laat wat stoven en doe er de kippenbouillon bij kruiden met peper en zout
- Laat dit zachtjes koken onder deksel ongeveer 30 min,mix dit alles tot een gladde soep,ev. nog bijkruiden.
- snij de eendenborst in fijne julienne(fijne reepjes).
- Schep soep in bord of kommetje en garneer met de eendenborst.
Is een stevige soep, een boostgevend tussendoortje....
Info:
Pastinaak is een gezonde groente boordevol vitamines, en evenals hoog gehalte aan vezels en eiwitten.
Eendenborst: bevat veel eiwitten.
|