Jukeboxhits

Zoeken in blogMijn favorieten
 • Belgian Oldies Radio

 • Muziek
  Nr.1 1956-1964
  Nr1 1956-1964 Deel 3 en 4
  Top 40 1965
  Top 40 1966
  Top 40 1967
  Top 40 1968
  Top 40 1969 
  Top 40 1970
  Top 40 1971-1972
  Top 40 1973
  Top 40 1974
  Top 40 1975
  Top 40 1976
  Top 40 1977
  Top 40 1978
  Top 40 1979
  Top 40 1980
  Top 40 1981
  Top 40 1982
  Top 40 1983
  Top 40 1984
  Top 40 1985
  Kerstmis in muziekland
  Vergeten Parels 1
  Vergeten Parels 2
  Vergeten Parels 3
  Vergeten Parels 4
  De Pre Historie - 1950 vol 01
  De tijd van toen 2
  Die goeie ouwe tijd top 100
  Top-Hits 1960
  Superstarshine Vol1

  ***NIEUW***


  Rondvraag / Poll
  Wat is uw favoriet muziek
  Vlaamse hits
  Nederlandse
  Duitse schlager
  Franse chancon
  Engelse hits
  de jaren 50
  de jaren 60
  de jaren 70
  de jaren 80
  de jaren 90
  Bekijk resultaat


  MEER OVER :
  Guitar Boogie
  That's Alright mama
  Mona Lisa

  Inhoud blog
 • bericht
 • Octopus
 • Drukwerk
 • Nick & Simon
 • Big Bill
 • John Terra
 • Conny & Danny Fabry
 • Evening Stars
 • Gladys Knight & the Pips
 • Marianne Weber

  De muzieksite voor de echte muziekliefhebber----------HOE MEER REAKTIES HOE MEER DE SITE WORD UITGEBREID----ALLE liedjes zijn als MP3 verkrijgbaar op aanvraag
  VOOR MEER INFO MAIL ME
  23-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jerry Lee Lewis
   

  Jerry Lee Lewis


  Jerry Lee Lewis (Ferriday (Louisiana), 29 september 1935) is een Amerikaanse rock-'n-rollzanger en pianist. Hij is een van de pioniers van de rock-'n-roll, en kreeg daarom in 1986 een plaatsje in de Rock and Roll Hall of Fame. Vanwege zijn pionierschap voor de rockabilly kreeg hij ook daar een eervolle vermelding. Lewis' bijnaam is The Killer.

  Zijn ouders waren Elmo en Mamie Lewis. Hoewel het gezin arm was, werd er toch een oude piano gekocht. Jerry was zo'n natuurtalent dat hij zichzelf leerde piano spelen. In zijn jeugd begon hij samen met zijn twee neven Mickey Gilley en Jimmy Lee Swaggart piano te spelen. Ze werden beïnvloed door hun oudere neef Carl McVoy, door de radio en door de muziek die in een Afro/Amerikaanse gelegenheid verderop in de straat werd gespeeld. Lewis ontwikkelde zijn eigen stijl door rhythm & blues, boogiewoogie, gospel en country te mengen. Hij werd al snel professioneel pianist.

  Zijn stijl is uniek en onnavolgbaar. Toen hij 13 was, trad hij voor de eerste keer op bij een lokale Forddealer. Zijn vader Elmo ging rond met de hoed en haalde maar liefst 13 dollar op, wat in 1948 veel geld voor het arme gezin was, dat intussen van Ferriday naar Black River was verhuisd. Met zijn vijven (pa, ma, Jerry, zus Frankie Jean en zus Linda Gail) woonden ze er in een erbarmelijke "schuur", een huisje dat niet groter was dan één kamer. Jerry Lee had trouwens nog een oudere broer, maar deze was op achtjarige leeftijd voor zijn ogen doodgereden door een dronken bestuurder. Naarmate Jerry Lee ouder werd (14-15 jaar), schuimde hij de Mississippidelta af om er in kroegen en ruige honky-tonky-bars op te treden.

  In 1957 brak hij door bij het grote publiek met Whole lotta shakin' goin' on. Andere hits van de Killer als High school confidential, Great balls of fire, Breathless en You win again volgden in snel tempo

  Het turbulente privéleven van Lewis werd tot 1958 succesvol uit het licht van de schijnwerpers gehouden. In dat jaar kwam de Britse pers er tijdens een tournee achter dat de derde vrouw van de toen slechts 23-jarige artiest, Myra Gale Brown, pas dertien jaar oud was, en ook nog eens een achter-achternicht van Lewis. De publiciteit veroorzaakte veel tumult, en zijn Britse tournee werd al na drie optredens gestaakt. Het schandaal achtervolgde Lewis toen hij weer naar de Verenigde Staten terugkeerde, met als gevolg dat hij nagenoeg uit de muziekwereld verdween. De enige hit die hij in die periode had was een cover van het nummer What'd I say van Ray Charles in 1961.

  Zijn populariteit in Europa herstelde weer iets, met name in Groot-Brittannië en Duitsland midden jaren zestig. Op 5 april 1964 nam hij in Hamburg een live-album op samen met de Nashville Teens (overigens afkomstig uit Weybridge, Surrey, Engeland). Dit album, Live at the Star Club, wordt algemeen als een van de beste live rock-'n-rollalbums aller tijden beschouwd. Een Britse recensent zou jaren later zelfs zeggen dat de Stooges en de Sex Pistols er maar bleekjes bij afstaken


  Jerry Lee Lewis - Am i to be the one 1543
  Jerry Lee Lewis - Big Blon' Baby
  Jerry Lee Lewis - Boogie Woogie Piano Country Man
  Jerry Lee Lewis - Chantilly Lace
  Jerry Lee Lewis - cool_cool_ways_(sexy_ways)
  Jerry Lee Lewis - Don't be cruel LP126
  Jerry Lee Lewis - drinkin_wine_spo-dee-o-dee
  Jerry Lee Lewis - friday_night
  Jerry Lee Lewis - Great Balls Of Fire
  Jerry Lee Lewis - High School Confidential
  Jerry Lee Lewis - i_dont_love_nobody
  Jerry Lee Lewis - It'll Be Me
  Jerry Lee Lewis - lewis_boogie
  Jerry Lee Lewis - Long Tall Sally
  Jerry Lee Lewis - Me and Bobby McGee
  Jerry Lee Lewis - mean_woman_blues
  Jerry Lee Lewis - milkshake_mademoiselle
  Jerry Lee Lewis - ooby_dooby
  Jerry Lee Lewis - Red Hot Rockabilly
  Jerry Lee Lewis - Rock & roll medley
  Jerry Lee Lewis - rockin_with_red_(she_knows_how_to_rock_me)
  Jerry Lee Lewis - roll over beethoven
  Jerry Lee Lewis - Save the last dance for me 1543
  Jerry Lee Lewis - Shake Rattle And Roll
  Jerry Lee Lewis - Sick And Tired
  Jerry Lee Lewis - Sweet Little Sixteen
  Jerry Lee Lewis - What'd I Say
  Jerry Lee Lewis - whole_lotta_twistin_goin_on
  Jerry Lee Lewis - wild_one_(real_wild_child)
  Jerry Lee Lewis - You Win Again

  Jerry Lee Lewis- Fats Domino - Little RIchard - WHO_WINS__
  Jerry Lee Lewis, The Champs, Wanda Jackson, Little Richard, Jackie Wilson – Festa Pronta
  Ray Charles, Fats Domino & Jerry Lee Lewis - Jambalaya

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mickie Krause
   

  Mickie Krause


  Mickie Krause (* 21. Juni 1970; eigentlich Michael Engels) ist ein deutscher Sänger und Entertainer aus Wettringen. Er tritt seit 1999 regelmäßig in der Discothek Riu Palace an der Platja de Palma auf Mallorca auf und gehört in der Hauptsaison ebenso wie Jürgen Drews zu den erfolgreichsten Akteuren der Szene. In der Wintersaison hat er zahlreiche Auftritte bei Après-Ski-Partys in den dafür bekannten Wintersportorten sowie auf Mallorca-Partys in ganz Deutschland. Im RTL-Spendenmarathon 2006 ersteigerte Krause den „König-von-Mallorca-Mantel“ seines Kollegen Drews.

  Mit dem Song Zehn nackte Friseusen hatte er 1999 seinen Durchbruch. Diese und weitere Singles schafften auch immer wieder den Sprung in die deutschen Hitparaden.

  Krauses Lieder gehören in den Bereich der Partymusik. In vielen seiner Songs verwendete er die Melodien bekannter Klassiker und Oldies, die mit neuen Texten verwendet wurden. Supa Deutschland beispielsweise enthielt Motive aus „Guantanamera“, Orange trägt nur die Müllabfuhr basiert auf „Go West“ von den Pet Shop Boys, Ich glaub hier ist doch wieder Alkohol im Spiel verwendete stellenweise die Melodie von „Over in the Glory Land“ und Jan Pillemann Otze die von „Sieben Tage lang“. Sein 2007 erschienenes Album „Vom Mund in die Orgel“ mit Einspielungen gängiger Mundorgel-Klassiker erinnert an seine Zeit als aktives Mitglied bei den christlichen Pfadfindern.


  Mickie Krause - Baby, baby schlaf mit mir
  Mickie Krause - Für immer blond
  Mickie Krause - Hier regiert der HSV
  Mickie Krause - Ole Wir Fahrn In Puff Nach Barcelona
  Mickie Krause - Saufen,Saufen,Fressen und Ficken
  Mickie Krause - Wir wollen feiern
  Mickie Krause - Zeig doch mal die Möpse

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Micky
   

  Micky


  Micky (born Miguel Ángel Carreño Schmelter 1943, in Madrid) is a Spanish singer.

  He began his music career in 1962 leading the band Micky y Los Tonys, which brought out 30 singles (including hits like "No sé nadar") and 5 albums. Meanwhile Micky acted in some films as it was usual for singers in Spain in the 1960s and worked for Cadena SER as a radio presenter.

  Micky began his solo music career in the 1970s. Some of his first hits were "Soy así" and "El chico de la armónica". The single "Bye bye fraeulein" (1976) entered the charts in Germany, Luxembourg and the Netherlands. In 1977 he was chosen to participate for Spain at the 1977 Eurovision Song Contest. With the song "Enséñame a cantar", he placed 9th in a field of 18 entries.

  In the 1980s and 1990s, he continued his music career but also focusing on theatre and television. In 2004 he participated in the television contest Vivo Cantando, which featured former pop stars.  Micky - Ensename a cantar 1487
  Micky - Profundamente 1487

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  22-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rosy & Andres
   

  Rosy & Andres

  Dries Holten (Tjimahi (Indonesië), 30 januari 1936) is een Nederlands zanger en tekstschrijver, die vooral bekend werd als Andres, de helft van het duo Sandra en Andres, dat hij samen met Sandra Reemer vormde van 1966 tot 1975.

  Nadat hij de samenwerking met Reemer verbrak, vormde Holten een nieuw duo met Rosy Pereira onder de naam Rosy & Andres. Zij scoren enkele hits in de periode 1975-1977. In 1980 probeert Holten het voor een laatste maal als duo met Debbie.

  Solo brengt Holten platen uit onder zijn eigen naam, als Andres en als Andy Wood. Zijn tegenwoordige repertoire bestaat voornamelijk uit westerse interpretaties van Indische liedjes.

  Ook voor andere artiesten schreef Holten. Zo was hij de tekstschrijver van de hit Immer wieder Sonntags van Cindy & Bert uit Duitsland. De plaat stond in 1973 wekenlang in de Europese hitlijsten.


  Rosy & Andres - AJUN AJUN AJUN.mp3
  Rosy & Andres - BITTERE TRANEN.mp3
  Rosy & Andres - BURUNG KATATUA.mp3
  Rosy & Andres - DESA GIRL.mp3
  Rosy & Andres - EVERYDAY SUNSHINE.mp3
  Rosy & Andres - HEARTBREAKING DREAMS.mp3
  Rosy & Andres - I believe in you 1485
  Rosy & Andres - I´LL NEVER FALL IN LOVE AGAIN.mp3
  Rosy & Andres - LOVE´S NO MORE MEMORY.mp3
  Rosy & Andres - My love
  Rosy & Andres - NINA BOBO.mp3
  Rosy & Andres - PLEASE HELP ME I´M FALLING.mp3
  Rosy & Andres - SARINA.mp3 8034
  Rosy & Andres - Sausalito
  Rosy & Andres - SINCE I MET YOU BABY.mp3
  Rosy & Andres - TARANG BULAN.mp3
  Rosy & Andres - VAARWEL M´N DROMENLAND.mp3
  Rosy & Andres - WAAROM HUIL JE.mp3
  Rosy & Andres - Walt disney's wonderland 1485

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  21-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Margriet Hermans
   

  Margriet Hermans


  Margareta Maria Josepha (Margriet) Hermans (Turnhout, 17 maart 1954) is een Belgisch politica, voormalig tv-presentatrice, voormalig lerares, en een voormalig zangeres van Vlaamse schlagers.

  Ze is regentes Frans, geschiedenis en Engels van opleiding en moeder van Celien. In november 2000 trouwde ze met Frank Deloof in Las Vegas.

  Ze presenteerde voor TV1 lange tijd vanuit het casino van Middelkerke het televisieprogramma dat haar voornaam droeg. Voor diezelfde zender presenteerde ze ook nog andere programma's zoals de Niks voor Niks-Show met Donaat Deriemaeker. Ze was ook een van de vaste panelleden van het Radio 2-programma De Zoete Inval en het TV1-programma Zeg eens euh!

  In mei 2009 werd haar boek "Vele Levens" voorgesteld aan de pers. Dit boek gaat in op de vele levens die Margriet Hermans heeft doorlopen: onder meer zangeres, presentatrice en politica.

  Na enkele maanden stilte keert Margriet Hermans terug naar haar roots en gaat zingen op festivals en dorpspleinen waarbij ze naast eigen werk ook zal putten uit het oeuvre van onder meer artiesten als André Hazes.


  Eric Flanders & Margriet Hermans - Zoals vrienden doen.mp3

  Margriet Hermans - Alle Mooie Mannen Zijn Zo Lelijk.mp3
  Margriet Hermans - Als De Nacht Komt.mp3
  Margriet Hermans - Als Je Naast Me Staat.mp3
  Margriet Hermans - Bemin me maar laat me vrij 5237
  Margriet Hermans - De Tijd Voorbij (As Time Goes By).mp3
  Margriet Hermans - De Wereld Is Zo Klein.mp3
  Margriet Hermans - Een vriend 5235
  Margriet Hermans - Guitar hero 5235
  Margriet Hermans - Het goede Doel.mp3
  Margriet Hermans - Katleentje.mp3
  Margriet Hermans - Laisse rouler le bon temps,jaqueline 5235
  Margriet Hermans - Liever Niet.mp3
  Margriet Hermans - Loop Niet Weg.mp3
  Margriet Hermans - Love me but set me free 5237
  Margriet Hermans - Waar Sta Je Nu.mp3
  Margriet Hermans - Wacht Tot De Lente Komt.mp3
  Margriet Hermans - Wat ik bedoel 4073

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  19-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donna Lynton
   

  Donna Lynton


  Donna Lynton (geboren op 1 januari 1951 in Brooklyn, New York als Dianne Carol Lynton) is een Amerikaanse zangeres. Ze is vooral bekend van haar hit Theme From Charlie's Angels.

  Donna Lynton werd op 1 januari 1951 in Brooklyn, New York geboren als dochter van de Amerikaanse zanger Charles Lynton en de Russische pianiste Anne Salyk. Eind jaren zestig trad ze op in het meidentrio The Ronettes, dat inmiddels een heel andere samenstelling had dan de groep van Ronnie Spector uit begin jaren 60. Na drie jaar toeren met de groep ging ze solo verder en in 1974 nam ze in Canada het jazzalbum Call me Donna op.

  In 1976 verhuisde ze naar Nederland, vanwege haar Nederlandse vriend en later echtgenoot Charlie. Een jaar later brengt ze enkele singles uit, waarvan Theme From Charlie's Angels, het gezongen thema van de destijds populaire televisieserie Charlie's Angels een hit werd. Deze hit en daaraan gepaarde televisieoptredens leverden haar in Nederland en Vlaanderen meer bekendheid op. Het duurde echter tot Kerst 1980 voordat ze weer een hit te pakken had. Het duet Vrede met Vader Abraham wist toen een kleine hit te worden in de Nederlandse Top 40.

  Lynton bracht in 1982 haar eerste album in Nederland uit. Prima Donna, geproduceerd door John van de Ven, bevatte onder andere de nummers Let the curtain fall en Bridge of love die al eerder op single waren uitgebracht. Ook de nummers I wasn't born yesterday en Notify someone verschenen op single, maar het album noch de singles leverden haar commercieel succes op. Alleen Let the curtain fall had twee jaar eerde de tipparade gehaald. In 1986 volgde een album met de titel Donna Lynton waar het nummer (That's why) I will always love you opstond. Op dat album werkte ze met veel artiesten samen, waaronder Toots Thielemans en Hans Vermeulen. In de jaren daarna ging Donna Lynton door met optreden, maar verdween ze uit de schijnwerpers. Een verzamel-cd uit 1992 bracht daar weinig verandering in.

  In 2004 wilde Donna Lynton een comeback maken, maar dankzij een optreden in het televisieprogramma Mooi! Weer De Leeuw, kreeg haar hond, een Yorkshireterriër nog meer bekendheid dan zij. Presentator Paul de Leeuw zou in de komende aflevering op het hondje passen, waarbij hij nogal ruw met het dier omging. Het was inderdaad de Yorkshireterriër van Lynton. Onlangs vormde Lynton samen met Debbie en Marlène Berger van T-Spoon het trio The Glamour Ladies. Debbie en Berger zijn inmiddels vervangen door musicalzangeres Vivian van der Veen en Rosanna Hofman. Zij brengen de show A tribute to the Supremes, waarbij voornamelijk nummers van The Supremes en The 3 Degrees op het programma staan.

  Vanaf september 2007 zal Donna de rol van Ms. Sherman vertolken in de succesvolle musical Fame.


  Donna Lynton - 24 hour woman.mp3
  Donna Lynton - Charlie's Angels 1483
  Donna Lynton - fullmoon boy.mp3
  Donna Lynton - Give me one more chance 1483
  Donna Lynton - goodbye my love.mp3
  Donna Lynton - hearts.mp3
  Donna Lynton - i am but a fool.mp3
  Donna Lynton - i wanna be where you are.mp3
  Donna Lynton - if i never sing another song.mp3
  Donna Lynton - send away the clowns.mp3
  Donna Lynton - son of a preacher man.mp3
  Donna Lynton - stay the night.mp3
  Donna Lynton - that's why i'll always love you.mp3
  Donna Lynton & Vader Abraham - Vrede

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
  18-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Monkees  The Monkees

   

  The Monkees was een Amerikaanse popband die furore maakte in de jaren zestig met de gelijknamige televisieshow. De reeks verscheen op 12 september 1966 voor het eerst op de Amerikaanse televisie en werd gedurende twee seizoenen uitgezonden door de NBC. De laatste aflevering was op 19 augustus 1968. In Nederland was de serie in 1966 bij de AVRO te zien.

   

  De show, grotendeels gemodelleerd naar de Beatles-film A Hard Day's Night, toont de belevenissen en muziek van een min of meer fictieve popgroep. De vier jonge mannen, die The Monkees vormden, waren de in Engeland geboren Davy Jones, en de Amerikanen Micky Dolenz, Michael Nesmith en Peter Tork. Ze werden geselecteerd naar aanleiding van een advertentie waarin werd gevraagd om acteurs voor de rol van vier gekke jongens ("four insane boys"). Onder degenen die werden afgewezen was de toen nog redelijk onbekende Stephen Stills van (later) Crosby, Stills, Nash & Young. Het gerucht dat ook Charles Manson had gesolliciteerd, bleek niet meer dan een gerucht te zijn. Nesmith en Tork waren toen allebei professionele muzikanten, maar Dolenz en Jones waren vooral bekend als acteur. Wel hadden alle vier een opleiding als acteur en muzikant gevolgd voordat de pilotaflevering werd opgenomen. Hierdoor was het niet moeilijk om er als een echte band uit te zien, hoewel voor de originele opnamen alleen hun eigen stemgeluid werd gebruikt.

   

  In de serie werden technieken gebruikt die men zelden zag op de televisie: het doorbreken van de zogenoemde 'vierde wand' , het praten tegen de camera (soms zelfs tegen personen in de studio), fantasiescènes, sprongovergangen en minstens een keer per aflevering een muzikaal intermezzo dat vaak niets met de verhaallijn te maken had. In feite bevatten de episodes veel elementen die pas veel later zouden terugkeren in videoclips. Dit soort gekte kwam ook terug in de stripverhalen over de groep zoals o.m. gepubliceerd in stripblad TV2000, dat dit ontleende aan het Britse Lady Penelope meisjes-stripblad.

   

  The Monkees werd gemaakt door een groep mensen die later op andere manieren roem zouden vergaren. Producers Bert Schneider en Bob Rafelson maakten Easy Rider. Rafelson regisseerde daarnaast onder andere de films Five Easy Pieces en The King of Marvin Gardens. De eerste aflevering was geschreven door Paul Mazursky en Larry Tucker, bekend van Bob & Carol & Ted & Alice. Rafelson zou de vier Monkees later nog een keer gaan regisseren in de speelfilm Head, samen met de dan nog betrekkelijk onbekende acteur Jack Nicholson. De film werd geen commercieel succes, maar verwierf een cult-status.

   

  Als band scoorden The Monkees diverse hits waaronder I'm a Believer, (I'm Not Your) Steppin' Stone, Daydream Believer en Last Train to Clarksville. Een enkel nummer had zelfs een sociaal-kritische inslag, zoals Pleasant Valley Sunday. Er verschenen vijf albums met de originele bezetting, en nog eens drie nadat Tork en nog later Nesmith de groep hadden verlaten. De televisieshow was toen allang gestopt.

   

  In 1986 organiseerde muziekzender MTV een marathon-uitzending van de Monkees-show, waardoor er weer interesse ontstond voor de legendarische groep, zowel bij de oorspronkelijke fans als bij hun kinderen. De concerten, die als antwoord daarop werden georganiseerd, raakten dan ook meteen uitverkocht. Ook een nieuw album bleef niet uit, maar sloeg minder aan. Na enkele jaren ebde de nieuwe Monkees-gekte weer weg.

   

  Hoewel critici vonden dat de Monkees een slap aftreksel was van The Beatles, zou John Lennon een fan zijn geweest. De acteurs zelf klaagden destijds dat ze van de producers geen gelegenheid kregen om zelf hun instrumenten te bespelen op hun albums (daarvoor werden muzikanten als Frank Zappa ingehuurd), hoewel ze wel hun zangpartijen en de arrangementen daarvan voor hun rekening namen. Aangevoerd door Nesmith kwamen ze dan ook in opstand en vanaf het derde album (Headquarters) bespeelden de vier Monkees hun eigen instrumenten. Deze opstand kwam de relatie tussen de Monkees en de mensen op de achtergrond die de beslissingen namen, niet ten goede. Om te laten zien wie er werkelijk de baas waren, brachten de producers een afgekeurd Monkees-liedje uit, dat voorzien van een tekenfilm-videoclip een grote hit werd. Dit nummer was "Sugar Sugar" van The Archies.

   

  Liefhebbers wezen er op dat The Monkees hun goede smaak toonden door gebruik te maken van de beste liedschrijvers van hun tijd onder wie Neil Diamond, Gerry Goffin, Carole King, Barry Mann and Cynthia Weil. The Monkees, bewonderaars van Jimi Hendrix, wisten de "Jimi Hendrix Experience" onder de aandacht te brengen van het Amerikaanse publiek door Hendrix op te nemen in het voorprogramma tijdens hun tournee van 1967. Hendrix kon die publiciteit wel gebruiken, maar de fans van de Monkees moesten er niets van hebben. Na enige optredens ging Hendrix zijns weegs.


  The Monkees - (I'm Not Your) Steppin' Stone.mp3

  The Monkees - Day We Fall In Love.mp3

  The Monkees - Hold On Girl.mp3

  The Monkees - I'll Be True To You.mp3

  The Monkees - I'm A Believer.mp3

  The Monkees - King Of Girl I Could Love.mp3

  The Monkees - Laugh.mp3

  The Monkees - Look Out (Here Comes Tomorrow).mp3

  The Monkees - Mary Mary.mp3

  The Monkees - Monkees' Theme.mp3

  The Monkees - She.mp3

  The Monkees - Sometime In The Morning.mp3

  The Monkees - When Love Comes Knockin'  (At Your Door).mp3

  The Monkees - Your Auntie Grizelda.mp3

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  17-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joe Tex
   

  Joe Tex


  Joe Tex wordt als Joseph Arrington Jr. geboren in Texas op 8 augustus 1933. Hij was een populaire soul zanger in de zestig en zeventiger jaren. Als kind zong hij in het school koor, en in de weekenden met pop en gospel groepen.

  Als hij 18 jaar is wint hij een lokale talentenshow en gaat daardoor 2 weken naar New York. Een optreden in het Apollo Theater zorgt uiteindelijk voor zijn grote doorbraak.

  In Nederland breekt hij niet echt door, in 1976 komt zijn nummer ‘Have you ever‘ in de top 40 maar het nummer ‘Ain’t gonna bump no more‘ (with no big fat woman) slaat beter aan en staat 10 weken in de top 40 en haalt de 6e plaats. ‘Loose Caboose‘ uit 1979 komt niet hoger dan een 16e plaats.

  Joe sterft op 49 jarige leeftijd aan een hartaanval, slechts 5 dagen na zijn verjaardag.  Joe Tex - A Sweet Woman Like You
  Joe Tex - Ain't Gonna Bump No More 1480
  Joe Tex - I Gotcha
  Joe Tex - I mess up everything i get my hands on 1480
  Joe Tex - I Want To (Do Everything For You)
  Joe Tex - Show Me mp3
  Joe Tex - The Love You Save (May Be Your Own) mp3
  Joe Tex U-Black And Welton Irie - Friday Evening mp3

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  16-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brigitte Bardot
   

  Brigitte Bardot


  Brigitte Bardot (Parijs, 28 september 1934) is een Frans fotomodel, actrice en zangeres. Als ondeugende "stoeipoes" en frivole pin-upgirl maakte ze zeer snel internationaal furore en vooral in Europa vormde ze een icoon van de jaren '50.

  Als sekssymbool was zij een Frans antwoord op de Amerikaanse Marilyn Monroe (MM). Haar naam werd vaak afgekort als BB, wat vanwege de alliteratie erg voor de hand lag, maar wat nog meer populair werd door een tophit van Dario Moreno (1961), waarin Bardot in het Frans en Portugees wordt bezongen

  Naast haar films heeft Brigitte tijdens haar filmcarrière ongeveer zestig lichte populaire liedjes opgenomen. Haar zang-kwaliteiten waren echter zeer beperkt. Desondanks werden haar liedjes in de handel gebracht. Beroemd zijn haar drie televisieshows uit de jaren zestig, waarin een aantal van deze liedjes met een bijpassend filmpje werden vertoond. Haar bekendste nummers zijn allicht de composities van Serge Gainsbourg "Bonnie and Clyde" en "Harley Davidson".


  Brigitte Bardot - BONNYE AND CLYDE.mp3
  Brigitte Bardot - BUBBLE GUM.mp3
  Brigitte Bardot - CA POURRAIT CHANGER.mp3
  Brigitte Bardot - CIEL DE LIT.mp3
  Brigitte Bardot - CONTACT.mp3
  Brigitte Bardot - HARLEY DAVIDSON.mp3
  Brigitte Bardot - JE DANCE DONC JE SUISS.mp3
  Brigitte Bardot - JE ME DONNEAMOUR QUI ME PLAIT.mp3
  Brigitte Bardot - JE TE AIME MOI NON PLUS.mp3
  Brigitte Bardot - L´APPAREIL A SOUS.mp3
  Brigitte Bardot - LA MANDRAGUE.mp3
  Brigitte Bardot - LE SOLEIL DE MA VIE.mp3
  Brigitte Bardot - LE SOLEIL.mp3
  Brigitte Bardot - MARIA NINGUEIN.mp3
  Brigitte Bardot - MOI JE JOUE.mp3
  Brigitte Bardot - NE ME LAISSER PAS L´AIMER.mp3
  Brigitte Bardot - NUE AU SOLEIL.mp3
  Brigitte Bardot - OH QU´IL EST VILAIN.mp3
  Brigitte Bardot - TU VEUX OU TU VEUX PAS.mp3
  Brigitte Bardot - UNE HISTOIRE DE PLAGE.mp3

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  15-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Pre Historie - 1950 vol 01

   

  De Pre Historie -
  Oldies Collection 1950 vol 01


  01 - NAT KING COLE - Mona Lisa
  02 - PEGGY LEE - Ghostriders in the sky
  03 - PEREZ PRADO - Mambo jambo
  04 - FRANKIE LAINE - The cry of the wild goose
  05 - THE ANDREWS SISTERS WITH GORDON JENKINS And HIS ORCHESTRA - Ican dream,can't I
  06 - THE THREE SUNS - Twight time
  07 - DEAN MARTIN - I 'I alway love you
  08 - TONY MARTIN - La via en rose
  09 - GUY MITCHELL - My heart cries for you
  10 - PATTIPAGE - The tennessee waltz
  11 - GORDON JENKINS And HIS ORCHESTRE And THE WEAVERS - Goodnight,irene
  12 - TERESA BREWER - Music!music!music!
  13 - PERRY COMO And THE FONTANE SISTERS-Hoop-dee - doo
  14 - THE AMES BROTHERS - rag mop
  15 - DON CORNELL And HUGO WINTERHALTER'S ORCHESTRA - I need you so
  16 - THE INK SPOTS WITH ORCHESTRA - Echoes
  17 - KAY STARR - Mississippi
  18 - TONY BENNETT - Boulevard of broken dreams
  19 - HANK SNOW - I'm movin' on
  20 - ANTON KARAS - Harry lime theme (the third man)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
  14-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bobby Setter Band
   

  Bobby Setter Band


  De Bobby Setter Band is het oudste nog actieve dansorkest in Vlaanderen. Meestal wordt gewerkt met een twintigtal instrumenten, zes muzikanten, en twee zangeressen.

  De band, opgericht in 1963 aan het Conservatorium Gent door Bob Verhelst (Gent, 1939) had gedurende een kwarteeuw een vaste stek in de Eden te Blankenberge, waar jaren met Gaston Berghmans werd opgetreden, maar raakte vooral bekend door een drietal Europese tournees met Fats Domino in de jaren '70 van vorige eeuw. Van de originele bezetting zijn nog drie leden actief: Roger van Cauwenberghe, George Davis en Bob Verhelst.

  Verhelst zelf werd voor het eerst opgemerkt in 1955 toen hij als zestienjarige een zogenaamde crochetwedstrijd won van de debuterende Arthur Blanckaert op Radio Kortrijk (nu: Radio 2 West-Vlaanderen. Als prijs mocht hij een plaatje opnemen. Het werd een interpretatie van De Jodelende Fluiter van Bobbejaan Schoepen. Setter zal begin jaren '70 ook voor enkele jaren diens shows begeleiden in Bobbejaanland; een samenwerking die resulteerde in een aantal platen op het label Bobbejaan Records.

  Bobby Setter is ook te horen op De Vogeltjesdans van Louis Van Rijmenant (1980).

  De Bobby Setter Band wordt tegenwoordig vooral opgemerkt op gala's en feesten. Afrikaanse tournees zoals in de beginjaren, staan niet meer op de agenda  Bobby Setter Band - als je liefste alle een herinnering is.mp3
  Bobby Setter Band - Becaud medley.mp3
  Bobby Setter Band - Biscaya
  Bobby Setter Band - Blue Bayou
  Bobby Setter Band - Bonus Instr. onbekend.mp3
  Bobby Setter Band - C'est en Septembre
  Bobby Setter Band - Chatanooga choo choo mp3
  Bobby Setter Band - Concerto D'aranguez
  Bobby Setter Band - darling.mp3
  Bobby Setter Band - Desperado
  Bobby Setter Band - domino medley II.mp3
  Bobby Setter Band - Emmene moi danser
  Bobby Setter Band - Falling leaves
  Bobby Setter Band - Fats Medley II
  Bobby Setter Band - Fats Medley III
  Bobby Setter Band - Feeling single seein' double
  Bobby Setter Band - for the good times.mp3
  Bobby Setter Band - Freeway of love
  Bobby Setter Band - I believe in you.mp3
  Bobby Setter Band - I'm walking.mp3
  Bobby Setter Band - Kentucky Calling
  Bobby Setter Band - le meteque.mp3
  Bobby Setter Band - lo ciento mi vida.mp3
  Bobby Setter Band - memories.mp3
  Bobby Setter Band - On the road again
  Bobby Setter Band - Orange blossom special
  Bobby Setter Band - Somewhere between
  Bobby Setter Band - soul medley.mp3
  Bobby Setter Band - Spanish Harlem
  Bobby Setter Band - That's nice.mp3
  Bobby Setter Band - Trumpet greats for dancing
  Bobby Setter Band - waiting for the good times.mp3
  Bobby Setter Band - with just one look in your eyes.mp3
  Bobby Setter Band - You are
  Bobby Setter Band - You are the music in my life
  Bobby Setter Combo - It's a long,long way to tipperary 6029
  Bobby Setter Combo - Oh my girl 6029
  Bobby Setter Rock Show - Black joe boogie 6026
  Bobby Setter Rock Show - Kentucky rock 6026

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benny Scott
   

  Benny Scott


  Benny Scott (Brugge, 7 moarte 1940) (echte naam: Urbain Schotte) is e Bruggeling die ziengt in 't Brugsche dialect.

  Benny Scott is geboren in 't Sint Anna moederuus en ipgegroeid in de Langestroate.

  Carrière
  Zen êeste orkest me Ivan Guilini, ne Brugsche hammondvirtuoos (Winter Memories), naamdege ”Les Compagnons”.

  Ton et ie korten tyd by 't kwintet van Tony Dua gezeten. Doa was 't ie twidde zanger.
  Doarachter zat ie by "The Crescendo's" me Roger Lowijck en Freddy Vandenkerckhove.
  En uutindelik et ie eigen orkest upgericht: ”Benny Scott en de Big Band”.
  Benny Scott is ip pensioen sins 2006.


  Benny Scott - 'T is toch nie moeilik 5025
  Benny Scott - Anita 6022
  Benny Scott - Forgive me my love 6027
  Benny Scott - Ik zie je gééren 5025
  Benny Scott - Linda 6019
  Benny Scott - The more i try 6027
  Benny Scott - Walking the floor 6022
  Benny Scott - When the first teardrops fall 6019

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  13-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gilla
   

  Gilla  Gilla (born Gisela Wuchinger, 27 February 1950) is an Austrian singer from the late 1970s disco era.


  Gilla - Bend me shape me 1538
  Gilla - First love 1478
  Gilla - Gentleman Callers Not Allowed
  Gilla - Help help 1478
  Gilla - The river sings 1538
  Gilla - Tu es

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TRINITY & Sofie
   

  TRINITY & Sofie


  Trinity was een trio met de Nederlandse zangeres Sofie Verbruggenen en twee Belgische zangers Bob Baelemans en Fred Beeckmans.

  Zij behalen enkele grote hits in de jaren '70 met liedjes die door Van Hemert zijn geschreven, waaronder Play The Game uit 1975 en We Love The Prirate Stations uit 1977.

  In Antwerpen geboren op 08-05-1956 als dochter van opera-zangeres Mina Bollotine, werd ze vanaf haar jeugd ondergedompeld in een bad van muziek en cultuur. Haar carrière kwam in een stroomversnelling nadat ze de "Ontdek de Ster" tv-wedstrijd won, en samen met Belgische popband "The Pebbles" de groep "TRINITY" vormde. Toen Sofie in 1981 besloot een solocarrière te lanceren, mocht ze België vertegenwoordigen op het Koreaanse Songfestival, waar ze de prijs voor de beste uitvoering kreeg met haar nummer "He Loves Me". Datzelfde jaar had ze een grote hit: "I Love You", één van de mooiste Belgische ballades ooit. Met het album "When Morning Comes", bevestigde Sofie haar bijzondere status als jazz-zangeres. Sofie is een eerlijke artieste met een grenzeloze creativiteit en de "Just Rght" stemkleur bij elke mood. Met haar uitgebreide stembereik slaagt ze erin elk nummer op een gevoelige en persoonlijke manier te brengen, waardoor haar concerten uitzonderlijke klasse en sfeer uitstralen.

  Toen zangeres Sofie (bekend van I love you) nog thuis woonde kreeg ze de vraag van Fred Bekky (The Pebbles) om samen te werken. Dat zag ze als grote Pebbles-fan wel zitten. Omdat er al veel duo's waren in Nederland en België opteerde de platenmaatschappij voor een trio. Freddy wou eerst Bobott (ook van The Pebbles) alleen met Sofie laten zingen, maar stapte toch mee in de groep.

  Een eerste single werd gemaakt: Play the game, maar dat geraakte niet verder dan een tipnotering. De opvolger in 1976 was wel een schot in de roos: 002345709.

  2 jaar later stopte de groep, na 2 albums en 8 hitsingles, waarna Sofie solo ging.  Trinity - 002 345 79 (That's My Number)
  Trinity - Drop_drop_drop
  Trinity - El cumbanchero (Belgium, 1973)
  Trinity - Everytime_we_touch_pulse
  Trinity - First_Of_June
  Trinity - I'm_gonna_get_you
  Trinity - Into_the_blue
  Trinity - Play_the_game
  Trinity - Pretty 1475
  Trinity - Ragtime_dance_(78)
  Trinity - We love the pirate stations 1475
  Trinity - Who_are_you
  Trinity - Wise_guy

  Julie Driscoll, Brian Auger & Trinity - This Wheel's On Fire

  Met veel dank om deze muziek ter beschikking te stellen :
  Zijnde :
    José – Daan – Ronny -ronald - Bernard

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  12-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barry Blue
   

  Barry Blue


  Barry Blue (born Barry Ian Green, 4 December 1950, London) is a singer / producer / songwriter from the United Kingdom. He is best known for his hit songs, "Dancin' (on a Saturday Night)" (1973), which he co-wrote with Lynsey de Paul, and "Do You Wanna Dance" (1973).

  At 14 he signed to record producer Norrie Paramor whose erstwhile assistant was one Tim Rice - the producer of Barry's first song "Rainmaker Girl" which became a hit for Gene Pitney in America. Later he became bass player in the original line-up of heavy rock band Uriah Heep, followed in 1966 by a two-year period in A&R at the Bee Gees' publishing company Abigail Music. In 1970 he signed as a writer to ATV-Kirshner Music. His first major hit was "Sugar Me" which became a million seller for Lynsey de Paul.

  He signed to Bell Records in 1973 and had five hit singles, including "School Love" (1974). His final Top 40 hit in the UK Singles Chart occurred in October 1974, when "Hot Shot", another song co-penned with de Paul, climbed to No.23.

  Further success came with the production of multi-million selling band Heatwave, the first British funk/soul act to take the US by storm with such mega classics as "Boogie Nights" and "Always and Forever". In 1989, under the banner of Cry Sisco!, Blue enjoyed another minor UK hit with a song called "Afro Dizzi Act", which reached No.42 on the UK Singles Chart. A compilation album, Greatest Hits was released on Repertoire Records in 2002.


  Barry Blue - Christmas Moon mp3
  Barry Blue - Dancing On A Saturday Night 6017
  Barry blue - do you wanna dance 6028
  Barry Blue - Don't put your money on my horse 6028
  Barry Blue - Hotshot
  Barry Blue - Miss Hit And Run 8013
  Barry Blue - New Day 6017
  Barry Blue - One Way Ticket (To The Blues) mp3
  Barry Blue - School Love

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erik Marijsse
   

  Erik Marijsse


  Erik Marijsse en de Lilac Street Band

  In 1968 komt zanger en journalist Erik Marijsse bij het orkest. Hij wordt er gastzanger. Ignace gaat intensief samenwerken met Marijsse, hetgeen resulteert in een samenwerking die eindigt in 1976 als Ignace zijn legerdienst gaat doen. Marijsse neemt "Liefde" (melodie door Ignace) op, dat de B-kant wordt van zijn eerste grote hit "Leven, leven, laten leven". De door Ignace geschreven opvolger "Kijk naar omhoog" wordt de B-kant van "Beter geven dan krijgen"; daarmee behaalt Erik zelfs het grootste succes uit zijn carrière en komt op nummer 1 van de Vlaamse hitparade.

  Marijsse investeert een deel van zijn kapitaal in het orkest en Ignace verandert de naam in 1970 in Lilac Street Band; in eigen beheer wordt de single "Lilac" opgenomen. De opvolgende single "Annelise" (een cover van een Duitstalig nummer) wordt een hit in Vlaanderen.

  Al in 1971, wanneer de single "Bestseller" scoort en Radio 2 Zomerhit wordt, valt de Lilac Street Band uiteen vanwege onterechte jaloersheid. Een groep van drie rondom Ignace gaat verder onder dezelfde naam terwijl Erik Marijsse manager word


  Erik Marijsse - Adieu Marianne
  Erik Marijsse - Alles eindigt met mijn lied
  Erik Marijsse - Alles wat ik wil ben jij alleen
  Erik Marijsse - Dansen, dansen, dansen
  Erik Marijsse - De zon, de zee
  Erik Marijsse - Hopeloze dromen
  Erik Marijsse - Ik bel jou, m'n schat, ik mis je
  Erik Marijsse - Ik ben een belg
  Erik Marijsse - Ik denk aan jou
  Erik Marijsse - Johnny Boy 5114
  Erik Marijsse - Laat me maar alleen
  Erik Marijsse - Laat ons altijd samen blijven
  Erik Marijsse - Margot
  Erik Marijsse - Playa de Aro 5114
  Erik Marijsse - Uit liefde
  Erik Marijsse - Wat er telt

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belle Epoque
   

  Belle Epoque


  Belle Epoque (also referenced in some sources as La Belle Epoque) was the name of a female vocal trio, based in Paris, France. The group first rose to popularity during the mid to late 1970s with a disco remake of the song, "Black Is Black", originally a hit in 1966 for the Spanish group Los Bravos.

  HistoryBelle Epoque consisted of lead singer Evelyne Lenton, a French singer who began recording and performing in the early 1960s under the name Evy, as well as two back-up singers. Originally, the back-up singers were Jusy Fortes (also known as Judy Lisboa), originating from Cape Verde, and Marcia Briscoe (also known as Marcia Briscue), hailing from Atlanta, Georgia.However, over time, as Lenton notes, "The girls kept changing with the circumstances."

  The trio scored a major European hit in 1977 with their discofied remake of "Black Is Black", sometimes also known as "Disco Sound/Black Is Black". The Belle Epoque version was a top ten hit in many European countries, including number 2 in the UK Singles Chart (the same chart position that Los Bravos' original had reached there eleven years earlier).The song also became a number 1 hit in Australia in 1978.

  In the U.S., Belle Epoque are better known for another song, "Miss Broadway", which charted at number 26 on the U.S. R&B chart and at number 92 on the Billboard Hot 100 in 1978. "Miss Broadway" and "Black Is Black" both rose to number 21 on Billboard's "National Disco Action Top 40" chart in summer 1977.

  Other hits in continental Europe followed into the late 1970s. Lenton began recording solo again in 1983, although she has worked with contemporary music producers to craft remixes of "Black Is Black" and "Miss Broadway  Belle Epoque - Black Is Black
  Belle Epoque - Losing you 1474
  Belle Epoque - May mp3
  Belle Epoque - Miss Broadway 1474
  Belle Epoque - Mister-Do-Right mp3
  Belle Epoque - On cultive la distance mp3
  Belle Epoque - Sorry mp3
  Belle Epoque - Vacation

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  11-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jimmy James
   

  Jimmy James


  Een van de legendes van Britse soul, Jimmy James en zijn band The Vagabonds waren alleen geëvenaard door Geno Washington Ram Jam Band als een live club attractie in de jaren '60. And like Geno, he found his record sales spectacularly failed to match his reputation and status, scoring just one hit in the whole decade - an uncharacteristic version of Neil Diamond's 'Red Red Wine'. En net als Geno, vond hij zijn record verkoop spectaculair niet aan zijn reputatie en status wedstrijd, scoorde slechts een hit in de hele decennium - een onkarakteristieke versie van Neil Diamond's "Red Red Wine '.


  Jimmy James – Chains Of Love.mp3
  Jimmy James – Come Lay Some Lovin' On Me.mp3
  Jimmy James – Dancin' To The Music Of Love.mp3
  Jimmy James – Disco Fever.mp3
  Jimmy James - Fashionista mp3
  Jimmy James – I Know You Don't Love Me But You Got Me Anyway.mp3
  Jimmy James – I Want You So Much.mp3
  Jimmy James – Ill Go Where The Music Takes Me.mp3
  Jimmy James – Let's Have Fun.mp3
  Jimmy James – Never Had This Dream Before.mp3
  Jimmy James – Now Is The Time.mp3 1469
  Jimmy James – Red Red Wine.mp3
  Jimmy James – Stay With Me.mp3
  Jimmy James – Suspicious Love.mp3
  Jimmy James – Till I Can't Take It Anymore.mp3
  Jimmy James – Want you so much 1469
  Jimmy James – Wathever Happened To The Love We Knew.mp3
  Jimmy James - Who Wants to Be Your Lover mp3
  Jimmy James – You Don't Stand A Chance If You Can't Dance.mp3
  Jimmy James – Your Love Keeps Haunting Me.mp3
  Jimmy James & The Vagabonds - Come to me softly mp3
  Jimmy James & The Vagabonds - Dancin' To The Music Of Love mp3

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Denver
   

  John Denver


  John Denver (Roswell (New Mexico), 31 december 1943 – Monterey Bay (Californië), 12 oktober 1997) is het pseudoniem van Henry John Deutschendorf. Hij was een Amerikaanse countryzanger, songwriter, musicus en (enkele malen) acteur. In 1994 schreef hij zijn autobiografie getiteld Take me Home.

  ZangerJohn Denver werd geboren in Roswell, New Mexico. Het grootste deel van zijn leven woonde hij in Aspen, Colorado. In de jaren '60 begon hij zijn zangcarrière bij The Mitchell Trio, een folkgroep die zich vooral richtte op politieke en sociale satire. Na een wijziging in de samenstelling ging de groep nog korte tijd door het leven als Denver, Boise & Johnson. In 1969 begon John Denver zijn solocarrière. Zijn nummer Leaving, on a Jetplane werd een nummer-1-hit voor Peter, Paul and Mary. Enkele jaren later kwam voor John Denver zelf de grote doorbraak, eerst met Take Me Home, Country Roads en een jaar later met Rocky Mountain High.

  In 1985 verscheen hij op een hoorzitting van de Amerikaanse Senaat, die werd gehouden op aandringen van het Parents Music Resource Center (PMRC). Deze actiegroep, mede opgericht door Tipper Gore, wilde met wetgeving de vermeende verderfelijke invloed van popmuziek op Amerikaanse jongeren terugdringen. Evenals Dee Snider en Frank Zappa verklaarde John Denver zich tegen deze plannen.

  Op 12 oktober 1997 stierf Denver voor de kust van Monterey (Californië) toen het vliegtuig dat hij bestuurde, een Rutan Long-EZ, die hij kort daarvoor had gekocht, neerstortte. Naar men vermoedt was onervarenheid met het toestel de oorzaak van het ongeval.


  John Denver - Annie's Song
  John Denver - Back Home Again
  John Denver - Calypso
  John Denver - Fly Away 1468
  John Denver - I'm Sorry
  John Denver - Like A Sad Song
  John Denver - Looking For Space
  John Denver - Perhaps Love
  John Denver - Rocky Mountain High
  John Denver - Some Days Are Diamonds
  John Denver - Sunshine On My Shoulder
  John Denver - Sweet Surrender
  John Denver - Thank God I'm A Country Boy
  John Denver - Two Shots 1468
  John Denver & Olivia Newton-John - Fly Away
  John Denver & Placido Domingo - Perhaps Love

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  07-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Top 40 - 1971-1972

  Alle Nr.1 Hits Uit De Nederlandse Top 40 -
  1971-1972.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
  Archief per jaar
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  A
  5000 Volts
  Aaron Neville
  Abba
  ACDC
  Ace Cannon
  Adam and Eve
  Adam Faith
  Adamo
  Adamo 2
  Adéle Bloemendaal
  Adriano Celentano
  Afric Simone
  Agnetha Faltskog
  Al Martino
  Alain Barriere
  Albert Hammond
  Albert King
  Albert West
  Alex Valére
  Alexander Curly
  Alias Berger
  Alice Cooper
  Alvin Stardust
  Amanda Lear
  Amazulu
  Amen Corner
  America
  Amii Stewart
  Anarchic System
  André Hazes
  André van Duin
  Andy Borg
  Andy de witt
  Andy Williams
  André Brasseur
  Andre Moss
  Angelo Branduardi
  Anita Meyer
  Anja
  Anja Yelles
  Ann Christy
  Anne Marie David
  Anneke Gronloh
  Anneke Soetaert
  Anny Schilder
  Aretha Franklin
  Arie Ribbens
  Armand
  Arne Jansen
  Arno
  Arthur Conley
  Astrid Harzbecker
  Audrey Landers

  B
  B Bumble
  Baccara
  Bananarama
  Bar Kays
  Barbara Dex
  Barbra Streisand
  Bart Herman
  Bart Kaell
  Bart Van Den Bossche
  Barry & Eileen
  Barry Blue
  Barry Mann
  Barry White
  Bata Ilic
  Bay City Rollers
  Beatles
  Bee Gees
  Bellamy Brothers
  Belle Epoque
  Belle Perez
  Ben Cramer
  Benny Neyman
  Benny Scott
  Berdien Stenberg
  Bernd Clüver
  Bert Kaempfert
  Bert Weedon
  Bette Midler
  Betty Wright
  Big Bill
  Bill Black's Combo
  Bill Forbes
  Bill Haley
  Bill Justis
  Billy Ocean
  Billy Preston
  Billy Swan
  Billy Vaughn
  Bing Barlow
  Bing Crosby
  Blondie
  Blue Angel
  Blue Haze
  Blue Diamonds
  Blue Mink
  Blue Moon Rockers
  Blue Ridge Rangers
  Bob & Earl
  Bob Azzam
  Bob Benny
  Bob Marley
  Bobbejaan Schoepen
  Bobby Day
  Bobby Darin
  Bobby Lee Trammell
  Bobby Goldsboro
  Bobby Prins

  Bobby Ranger
  Bobby Setter Band
  Bobby Solo
  Bobby Stevens
  Bobby Vee
  Bobby Vinton
  Bobbysocks
  bolland & bolland
  Boney M
  Bonnie Pointer
  Bonnie St.Claire
  Booker T
  Boys town gang
  Boudewijn de Groot
  Bow Wow Wow
  Box Tops
  Boxcar Willie
  Bread
  Brenda Lee
  Brian
  Brian Hyland
  Brigitte Bardot
  Brotherhood of Man
  Brunner & Brunner
  Bruce Low
  Bruce Springsteen
  Brussel 1
  Bucks Fizz
  Buddy Holly
  Buddy Knox
  Burt Blanca
  BZN

  C
  C Jerome
  Camillo
  Captain Cook
  Carl Douglas
  Carl Mann
  Carl Perkins
  Carly Simon
  Carol Jiani
  Carola
  Carpenters
  Cat Stevens
  Caterina Valente
  CC Catch
  Cees en Marjan
  Champaign
  Charléne
  Charles Aznavour
  Charlie Rich
  Chas & Dave
  Cher
  Cherrie van Gelder-Smith
  Cherry Laine
  Chi Coltrane
  Chicago
  Chicory Tip
  Chip Taylor
  Chris Andrews
  Chris De Burgh
  Chris Howland
  Chris Montez
  Chris Rea
  Chris Roberts
  Chrispian St Peters
  Christian Anders
  Christian Vidal
  Christoff
  Christophe
  Chubby Checker
  Chuck Berry
  Chris Andrews
  Cindy & Bert
  Ciska Peters
  Claire & Henk
  Clark Richard
  Claudia Sylva
  Cliff Richard
  Cliff Rilly
  Clifton Chenier
  Clouseau
  Clout
  Coast to coast
  Cocktail Trio
  Colinda
  Commodores
  Connie Francis
  Conny & Danny Fabry
  Conny Froboess
  Conny Vink
  Conquistador
  Conway Twitty
  Corrie Van Gorp
  Corry Brokken
  Corry Konings
  Costa Cordalis
  Creedence Clearwater Revival
  Crystals
  Culture Club
  Curtie & The Boombox
  Curtis Lee
  Cyndi Lauper

  D
  Dale Hawkins
  Dalida
  Dan Ellery
  Dana Winner
  Danny & the Juniors
  Danny Hoekstra
  Dario Moreno
  Darts
  Dave Berry
  Dave Dee,Dozy Beaky Mick & Tich
  David Bowie
  David Dundas
  Dean Martin
  Decap-sound 2
  Dee D Jackson
  De Alpenzusjes
  De Belcanto's
  De Cap-Orgel uit Herselt
  De Deurzakkers
  De Electronica's
  De Four Tak
  De Havenzangers
  De Heikrekels
  De Kermisklanten
  De Kreuners
  De Makkers
  De Marlets
  De Melando's
  De Mens
  De Roffels
  De Romeo's
  De Selvera's
  De Spelbrekers
  De Stemmingmakers
  De Strangers
  De Straatmuzikanten
  De Vrijbuiters
  Demis Roussos
  Dennie Christian
  Detroit Emeralds
  Diana Ross
  Dick Brave & The Backbeats
  Die Flippers
  Dion & The Belmonts
  Dionne Warwick
  Dire Straits
  Dixie Aces
  Dizzi Man's Band
  Doe Maar
  Dolly Dots
  Dolly Parton
  Don Gibson
  Don McLean
  Don Rosenbaum
  Donna Hightower
  Donna Lynton
  Donna Summer
  Donny Osmond
  Doris D & The pins
  Dynamic Rockers
  Duane Eddy
  Duo De Koning
  Duo Onbekend
  Dr.Hook
  Drafi Deutscher
  Drukwerk


  E
  Earth & Fire
  Eddie Cochran
  Eddie Rabbitt
  Eddy Christiani
  Eddy Grant
  Eddy Mars
  Eddy Smets
  Eddy Wally
  Edison Lighthouse
  Edmundo Ros
  E.L.O.
  El DeBarge
  Elton John
  Elvis Presley 1
  Engelbert Humperdinck
  Enny Denita
  Enrico Macias
  Eydie Gorme
  Eric Clapton
  Erik Marijsse
  Erik Van Neygen
  Eruption
  Esther Philips
  Evening Stars
  Expo-brood

  F
  Fabian
  Fabry's
  Fancy
  Fantastique
  Fats Domino
  Fernando Express
  Ferre Grignard
  Flash and the Pan
  Floyd Cramer
  Focus
  Fortunes
  Four Seasons
  Four Tops
  FR David
  Francesco Napoli
  Francine Jordi
  Francis Goya
  Francoise Hardy
  Frank Ferrari
  Frank Galan
  Frankie Avalon
  Frankie Laine
  Franky Boy
  Freddy Quinn
  Frank & Mirella
  Frank Sinatra 
  Frank Valentino
  Franka
  Frans Duijts
  Freddy Breck
  Freddy Cannon
  Freddy Fender
  Frida
  Frieda Linzi

  G
  Gary Glitter
  Gary Moore
  Gebroeders Brouwer
  Geier Sturzflug
  Gene Cotton
  Gene Vincent
  Gerd Boettcher
  Gert Timmerman
  Gerard Cox
  Geordie
  George Mc Crae
  George Baker
  George Harrison
  Georgie Fame
  Geraint Watkins
  Gerard de Vries
  Gerard Lenorman
  Geschwister Hofmann
  G.G.Anderson
  Gibson Brothers
  Gigantjes
  Gigliola Cinquetti
  Gilbert Bécaud
  Gilbert O'Sullivan
  Gilla
  Gitte
  Gladys knight & the pips
  Glen Campbell
  Gloria Gaynor
  Golden Earring
  Gonnie Baars
  Goombay Dance Band
  Gottlieb Wendehals
  Grace Jones
  Grand Funk
  Grease
  Guido Belcanto
  Günter Noris
  Gunther Neefs
  Guy Mardel
  Guys 'n' Dolls
  Guus Meeuwis

  H
  Hamilton Bohannon
  Hank Mizell
  Hank The Knife & The Jets
  Hanny en de Rekels
  Hansi Hinterseer 
  Harm Wolters
  Harry Belafonte
  Hazell Dean
  Heidi Bruhl
  Heike Schäfer
  Heino
  Heintje
  Helemaal Hollands
  Helmut Lotti
  Helen Reddy
  Helen Shapiro
  Henk Damen
  Henk Wijngaard
  Hepie en Hepie
  Herb Alpert
  Herman Brood
  Herman's Hermits
  Herve Vilard
  Het goede doel
  Het Holland Duo
  Het Regenboogtrio
  Highway
  Hot Butter
  Hot Chocolate
  Howard Carpendale
  Huey Lewis

  Hugo Raspoet  I
  Irving Fields
  Ike & Tina Turner
  Imca Marina
  Ingeborg
  Ireen Sheer
  Isabelle A
  Ivan Heylen
  Ivan Rebroff
  Ivo Robić

  J
  Jaap Dekker
  Jackpot
  Jack de Nijs
  Jack Jersey
  Jacqueline Boyer
  Jackie Wilson
  Jacques Brel
  Jacques Dutronc
  Jacques Herb
  Jacques Raymond
  James Last
  James LLoyd
  Jan & Zwaan
  Jan Boezeroen
  Jan De Wilde
  Jan Gorissen
  Jan Rot
  Jan und Kjeld 

  Jan Verbraeken
  Jane Birkin
  Jannes
  Jantje Koopmans
  Jay & The Americans
  Jerry Arendo
  Jerry Lee Lewis
  Jerry Lee Lewis & Friends
  Jess & James
  Jim Croce
  Jim Dale
  Jim Reeves
  Jimmy Cliff
  Jimmy Frey
  Jimmy James
  Jimmy Osmond
  JJ Cale
  Jo Erens
  Jo Leemans
  Jo Vally
  Joey Dee & Starliters
  Joe Cocker
  Joe Dolan
  Joe Harris
  Joe Tex
  Johan Verminnen
  John Denver
  John Fred and his Playboy's
  John Horton
  John Lamers
  John Larry
  John Paul Young
  John Rowles
  John Spencer
  John Terra
  John William
  John Woolley and Just Born
  Johnny & Huricanes
  Johnny Blenco
  Johnny Burnette
  Johnny Carroll
  Johnny Hallyday
  Johnny Hoes
  Johnny Jordaan
  Johnny Kid & the pirates
  Johnny Lion
  Johnny Otis
  Johnny Preston
  Johnny Restivo
  Johnny Rivers
  Johnny Rodrigues
  Johnny Tillotson
  Johnny Wakelin
  Johnny White
  Jonathan King
  José
  Juan Pardo
  Julian Lennon
  Juliane Werding
  Julio Iglesias
  Juul Kabas
  Jurgen Marcus
  J.Vincent Edwards

  K
  Kalin Twins
  Kapel van de koninklijke luchtmacht
  Kayak
  Karel Gott
  Karin Kent
  K.C.and the Sunshine Band
  Kevin Ayers
  Kim Wilde
  Kiss
  Klaus & Klaus
  Kool & the Gang
  Koos Alberts
  Kris De Bruyne  L
  La Bionda
  La Esterella
  Laid Back
  Laura Lynn
  Lee Dorsey
  Lee Towers
  Lena Zavaroni
  Lenny Kuhr
  Leo van Helmond
  Leo Sayer
  Leonard Cohen
  Les Chakachas
  Les Chats Sauvages
  Les Humphries Singers
  Letkiss
  Lieutenant Pigeon
  Liesbeth List
  Liliane Saint Pierre
  Lime
  Limbra Zusjes
  Linda de Suza
  Lindsay
  Lisa del Bo
  Little Hank
  Little Eva
  Little Richard
  Lize Marke
  Lucille Starr
  Luis Mariano
  Lobo
  Loggins & Messina
  Long Tall Ernie & The Shakers
  Los indios Tabajaras
  Lou Bandy
  Lou Bega
  Louis Prima
  Louis Neefs
  Lowland Trio
  Luisa Fernandez
  Luc Steeno
  Luc van Meeuwen
  Lulu
  Luv'
  Lynn Anderson
  Lynsey De Paul

  M
  Madonna
  Major Dundee Band
  Major Lance
  Manfred Mann
  Manhattan Transfer
  Mara Kayser
  Marc Aryan
  Marc Dex
  Marc Winter
  Margriet Hermans
  Marianne Rosenberg
  Marianne Weber
  Marie Osmond
  Matchbox
  Martha Reeves
  Martijn
  Mary Hopkin
  Marva
  Max Romero
  Maxine  Nightingale
  Maywood
  Meat Loaf
  Medicine Head
  Melchior
  Melina Mercouri
  Melody Sisters en Black & White
  Micha Marah
  Michael Jackson
  Michael Stein
  Michél Delpech
  Micky Day
  Middle of the road
  Miek & Roel
  Mieke
  Mieke Telkamp
  Miel Cools
  Mighty Sparrow
  Micky
  Mike Berry
  Mike Brant
  Mike Oldfield
  Mikis Theodorakis
  Millie Jackson
  Millie Small
  Mink DeVille
  Miquel Brown
  Miquel Rios
  Mireille Mathieu
  Modern Talking
  Monique Smit
  Moustache
  Mouth&MacNeal
  MFSB
  Mr Acker Bilk
  Mungo Jerry
  Musical Youth

  N
  Nana Mouskouri
  Nancy Sinatra
  Nat Gonella
  Nat King Cole
  Neil Diamond
  Neil Sedaka
  Nelly Jane
  Nick Lowe
  Nick MacKenzie
  Nick Straker Band
  Nick en Simon
  Nico Haak
  Nicole
  Nik Kershaw
  Nini Rosso
  Nino de Angelo
  New Four
  Noordzee Duo
  Norbert
  Normaal
  Norman Greenbaum

  O
  Octopus
  Ohio Express
  Olga Lowina
  Olivia Newton-John
  OMD
  Opus
  Orkest zonder naam
  Osibisa
  Osmonds
  Oscar Benton
  Oscar Harris
  Otis Redding
  Ottowan

  P
  Paloma Trio
  Paper Lace
  Pasific Gas & Electric
  Pat Benatar
  Pat Boone
  Patrick Hernandez
  Patti Labelle
  Patti Page
  Patricia Paay
  Paul de Senneville
  Paul Anka
  Paul Da Vinci
  Paul Evans
  Paul Severs
  Paul Simon
  Paula Dennis
  Penny McLean
  Percy Faith
  Percy Sledge
  Peret
  Perez Prado
  Peter Alexander
  Peter Beil
  Peter Gabriel
  Peter Kent
  Peter Koelewijn
  Peter Kraus
  Peter Maffay
  Peter Orloff
  Petra
  Petula Clark
  Phil & John
  Philippe Robrecht
  Piet Veerman
  Pink Floyd
  Piraten
  P J Proby
  Plastic Bertrand
  Pointer Sisters
  Pop Tops
  Procol Harum
  Pussycat

  Q

  R
  Racey
  Radi Ensemble
  Ral Donner
  Ralf Bendix
  Ramses Shaffy
  Ray Charles
  Ray Conniff
  Ray Franky
  Ray Peterson
  Ray Smith
  Raymond van het Groenewoud
  R.B.Greaves
  Redbone
  Regento Stars

  René and Angela
  René and his Alligators
  René Becker
  René Carol
  René Froger
  Renée De Haan
  Reparata & The Delrons
  Rex Gildo
  Ria Valk
  Ricchi e Poveri
  Richard Anthony
  Richard Clayderman
  Rick James
  Ricky Davids
  Ricky Gordon
  Ricky Nelson
  Righeira
  Rijk De Gooyer
  Rika Jansen
  Ringo Starr
  Rita Corita
  Rita Deneve
  Rita Hovink
  Ritchie Valens
  Rob De Nijs
  Robert Gordon
  Robertino
  Roberto Blanco
  Roberto Delgado
  Roberto Jacketti & The Scooters
  Rocco Granata
  Rockabilly
  Rockin' Sidney
  Rocky Burnette
  Rocky Sharpe
  Rod McKuen
  Rod Stewart
  Roger Glover
  Roger Whittaker
  Roland Kaiser
  Roland W
  Rolling Stones
  Ronnie Tober
  Ronny Temmer
  Rosy & Andres
  Roy Black
  Roy Orbison
  Rubettes
  Rudi Carrell
  Ruth Mc Kenny
  Royal Showband Waterford
  Ryan Paris

  S
  Sacha Distel
  Sailor
  Salim Seghers 
  Sam Cooke
  Sam Gooris
  Samantha
  Sammy Davis JR
  Sandy
  Sandie Shaw
  Sandra Kim
  Sandra Reemer
  Sandy Nelson
  Sanne
  Santana
  Sarah Brightman
  Sarah Vaughan
  Saskia & Serge
  Schriebl en Hupperts
  Scott McKenzie
  Serge Gainsbourg
  Shakin' Stevens
  Sharif Dean
  Shawn Elliott
  Sheila B Devotion
  Shocking Blue
  Showaddywaddy
  Silver Convention
  Silvia Swart 
  Sinitta
  Sir Douglas Quintet
  Sir Henri & his Butlers
  Skeeter Davis
  Slade
  Sly & The Family Stone
  Small Faces
  Smokie
  Soeur Sourire
  Sommerset
  Sonny & Cher
  Soulful Dynamics
  Soulsister
  Spargo
  Spider Murphy Gang
  Spooky & Sue
  Stafke Fabri
  Stars on 45
  Status Quo
  Stealers Wheel
  Stef Ekkel
  Stella Bos
  Steppenwolf
  Steve Harley & Cockney Rebel
  Stevie Wonder
  Stray Cats
  Studio 54 Vol 1
  Supremes
  Sutherland Brothers
  Suzie
  Suzi Quatro


  T
  10cc
  Tahiti Tamourés
  Tammy Wynette
  Tante Leen
  Tavares
  Teach-In
  Ted Herold
  Tee-Set
  Telly Savalas
  Tenpole Tudor
  Therese Steinmetz
  The Allisons
  The Allman Brothers
  The Animals
  The Archies
  The Atlantics
  The Bangles
  The Beach Boys
  The Bet
  The Big Bopper
  The Blues Busters
  The Blasters
  The Boomtown Rats
  The Browns
  The Cadillacs
  The Cascades
  The Cats
  The Championettes
  The Champs
  The Chantays
  The Classics
  The Clovers
  The Coasters
  The Contours
  The Cousins
  The Crests
  The Dakotas
  The Doors
  The Drifters
  The Dutch Boys
  The Equals
  The Everly Brothers
  The Fouryo's
  The Glitter Band
  The Hues Corporation
  The Isley Brothers
  The J. Geils Band
  The Hollies
  The Jackson Five
  The Jaguards
  The Jokers
  The Jarmels
  The Jumpers
  The Mar-Keys
  The Marbles
  The Marcels
  The Marvelettes
  The Moody Blues
  The Monkees
  The Move
  The New Inspiration
  The Padre Twins
  The Pebbles
  The Peels
  The Platters
  The Popgun
  The Ramblers
  The Righteous Brothers
  The Picknicks
  The Rock-A-Teens
  The Rollers
  The Routers
  The royal guardsmen
  The Scorpions
  The Schorts
  The Seabirds
  The Shadows
  The Shake Spears
  The Shuffles
  The Star Sisters
  The String a longs
  The Stylistics
  The Sunstreams
  The Surfaris
  The Surfers
  The Sweet
  The Teddy Boys
  The Three Degrees
  The Tielman Brothers
  The Tokens
  The Tornados
  The Trammps
  The Trashmen
  The Tremeloes
  The Troggs
  The Valliants
  The Velvets
  The Ventures
  The Waikikis
  The Walkers
  The Who
  The Yardbirds
  Theo Diepenbrock
  Tight Fit
  Tim Finn
  Tim Visterin
  Tina Charles
  Tina Rosita
  Tina Trucker
  Tol Hansse
  Tony Bass
  Tony Cabana
  Tony Christie
  Tony Corsari
  Tony Marchall
  Tony Servi
  Tony Sherman
  Tom Jones
  Tom Tom Club
  Tommy Edwards
  Tommy James & Shondells
  Tony Orlando & Dawn
  Toots Thielemans
  Tracey Ullman
  Trea Dobbs
  Trini Lopez 
  Trinity & Sofie
  Truck Stop
  Truus
  The Tokens
  Tumbleweeds
  Two Man Sound


  U
  Udo Jurgens
  Ultravox
  Umberto Tozzi
  Urbanus
  Urker zangers

  V
  Vader Abraham
  Van McCoy
  Vanessa
  Vanity Fare
  Village people
  Vic Dana
  Vikki Carr
  Vicky Leandros
  Vince Everett
  Vivi
  Viola Wills
  VOF De Kunst
  Vulcano

  W
  Wallace Collection
  Wally Tax
  Wanda jackson
  War
  Wham
  Whitney Houston
  Wigbert
  Wings 
  Will Brandes
  Will Tura de singles
  Willeke Alberti
  Willy Alberti
  Willy Schobben
  Willy Sommers
  Wim Leys
  Wolfgang Petry
  Wolter Kroes

  X

  Xandra

  Y
  Yasmine Melanie
  Yvonne de Nijs

  Z
  Zangeres zonder Naam
  Zjef Vanuytsel
  Zwarte Lola
  Zusjes Wouterse
  Z.Z. & de Maskers
  16 x Feest


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!