De muzieksite voor de echte muziekliefhebber----------HOE MEER REAKTIES HOE MEER DE SITE WORD UITGEBREID----ALLE liedjes zijn als MP3 verkrijgbaar op aanvraag
Thérèse Steinmetz (Amsterdam, 17 mei 1933) is sinds 1960 bekend als Nederlands zangeres, actrice en sinds de jaren zeventig ook als kunstschilderes, tegenwoordig wonend in Cannes, Zuid-Frankrijk. Ze is de dochter van danseres en pianiste Henny Poelman en operazanger Jan Steinmetz.
Na haar zangstudie aan het Conservatorium en de toneellessen bij Louis van Gasteren gaat zij in 1960 spelen bij de Nederlandse Comedie. Daarnaast speelt ze in TV-producties waaronder musicals. Ook speelt ze mee in films als De vergeten medeminnaar (1963). In 1966 krijgt ze een eigen TV-show Thérèse, waarmee ze Gerrit den Braber ontmoet, voor wie ze het huwelijk met tenor Arjan Blanken verbreekt. Het jaar daarop neemt ze voor Nederland deel aan het Eurovisiesongfestival met Ringe-dinge-ding (geschreven door Gerrit den Braber en John Woodhouse) dat slechts twee punten scoort en als 14e eindigt. Maar de musical Waterproef en de hit Speel het spel maken het een goed jaar voor haar.
Haar interesse in volksdansen en folklore brengt haar naar Roemenië, waar zij in 1970 het Songfestival van Braşov wint. In Nederland teruggekeerd speelt ze in 1971 in de musical 'n Maagd op je dak.
In 1973 zingt ze mee met het Noordzeekoor voor de benefietsingle Geef ons een kans, een plaat gemaakt om het voortbestaan van Radio Noordzee te bepleiten ten tijde van het Tweede Kamer-debat over de ratificatie van het Verdrag van Straatsburg. De single haalt alleen de Noordzee Top 50. Het lied heeft dezelfde melodie als Geef mij je hand, waar Ciska Peters een jaar eerder een hit mee scoorde. Per abuis wordt vaak gedacht dat de melodie hetzelfde is als de in 1974 uitgebrachte benefietsingle Geef ze een kans, waar Thérèse Steinmetz haar tweede hit mee scoort. Rond die tijd gaat ze in Hoofddorp wonen.
In 1976 begint ze het eigen cabaret- annex chansonprogramma's Opus 1 Plus 3 en Opus 2 waarmee ze langs theaters toert. In 1979/'80 zendt de NCRV de shows op TV uit. Bij de NCRV werkt ze veel samen met Ted de Braak. Na in 1981 met André van den Heuvel het theater-programma Alleen op maandag gemaakt te hebben, wordt het haar duidelijk dat ze het meer in de artistieke hoek moet gaan zoeken. Samen met Den Braber en later gevolgd door De Braak vertrekt ze naar Zuid-Frankrijk waar ze een eigen schilderatelier begint. Momenteel heeft zij een galerie in Cannes.
Therese Steinmetz - Geef ze een kans Therese Steinmetz - Nina Bobo.mp3 Therese Steinmetz - Ring-ding-ding.mp3 Therese Steinmetz - Speel het spel.mp3 5288 Therese Steinmetz - Voorbij is de zomer 5288 Therese Steinmetz - Waar ben je Therese Steinmetz - Weg van huis.mp3
Teddy Boys - Aan de mooie blauwe Donau.mp3 Teddy Boys - Adio ich hab dich vergessen.mp3 Teddy Boys - Adio.mp3 Teddy Boys - Die dagen volliefde 5287 Teddy Boys - Er is een kindeke geboren.mp3 Teddy Boys - Ik heb heimwee naar jou Teddy Boys - Kleine_rosa_ Teddy Boys - Maak je borst maar nat.mp3 Teddy Boys - Oh, Maruschka.mp3 5287 Teddy Boys - Ome Japie.mp3 Teddy Boys - Rozen_rood_rozen_wit Teddy Boys - Stel_niet_uit_tot_morgen Teddy Boys - Teddy's_Gitaar_(Instrumentaal) Teddy Boys - Venus_Van_Milo Teddy Boys - Wij zijn nog steeds vrijgezellen.mp3 Teddy Boys - Zeven dagen lang.mp3 Teddy Boys - Zo_Bruin_Als_Chocolade
Gilbert Bécaud (Toulon, 24 oktober 1927 Parijs, 18 december 2001) was een Frans zanger, componist en acteur. Zijn bijnaam was "Monsieur 100.000 Volts" vanwege zijn energieke optredens. Zijn bekendste hit in Nederland is "Nathalie" (1964), een liefdeslied, maar ook een verkapt protest tegen het communisme. In Amerika is "Et maintenant" (1961) bekend geworden in de Engelstalige versie - "What Now My Love".
Hij werd geboren in Toulon als François Silly en leerde al op jonge leeftijd pianospelen. Hij ging naar het conservatorium in Nice, maar ging van school in 1942 om bij de Franse ondergrondse te gaan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij begon liedjes te schrijven in 1948, na een ontmoeting met Maurice Vidalin, die hem inspireerde. Hij begon te schrijven voor Marie Bizet; Bizet, Bécaud en Vidalin werden een succesvol trio, hun samenwerking duurde tot 1950.
Terwijl hij toerde als pianist met Jacques Pills ontmoette hij Édith Piaf. Onder haar invloed begon hij in 1953 met zingen. Zijn eerste liedjes waren "Mes mains" en "Les croix". Een jaar later had hij zijn eerste optreden en tegen 1955 stond hij bekend om zijn energieke optredens. Zijn hits aan het eind van de jaren vijftig waren onder andere "La corrida" (1956), "Le jour où la pluie viendra" (1957) en "C'est merveilleux l'amour" (1958).
Zijn eerste hit in de Engelstalige wereld was met Jane Morgans vertaling van "Le jour où la pluie viendra". Hij begon in dezelfde periode ook met acteren, met "Le Pays D'où Je Viens" (1956). In 1960 won hij een Grand Prix du Disque en componeerde "L'enfant á l'étoile", een kerstcantate. In hetzelfde jaar werd "Let It Be Me", een vertaling van "Je t'appartiens", een hit voor de Everly Brothers, over de jaren gevolgd door Bob Dylan, Nina Simone, Elvis Presley, Willie Nelson, Jerry Butler, Tony Sandler en James Brown.
In 1961 nam Bécaud "Et maintenant" op, een van de meest populaire singles in de Franse geschiedenis. Vertaald als "What Now My Love" werd de song een hit voor Shirley Bassey, Sonny & Cher, Elvis Presley, Andy Williams, Sandler & Young en Frank Sinatra. Na een opera geschreven te hebben ("Lopéra d'Aran") toerde Bécaud door Europa en nam nog een aantal hits op, waaronder "Tu le regretteras", Bécauds controversiële ode aan Charles de Gaulle.
In het begin van de zeventiger jaren lag de nadruk meer op toeren dan op het opnemen en na nog wat acteerwerk nam hij in 1973 een pauze en gaf als reden uitputting. In 1974 werd hij 'Chevalier' in het Légion d'honneur.
Hierna schreef hij samen met Pierre Grosz en Neil Diamond en schreef ook onder andere de Broadwaymusical "Madame Roza" met Julian More. Bécaud, die het zingen niet kon missen, ging toch weer opnemen en toeren. Omdat hij zo vaak optrad in het beroemde Olympia in Parijs, was hij dé aangewezen persoon om het Olympia na de grondige verbouwing in 1997 met een concert te heropenen. Eind jaren negentig openbaarde zich voor het eerst kanker bij hem. Toch ging hij door met concerten geven. In de negentiger jaren deed hij het weer rustig aan, hoewel hij toch nieuwe albums bleef opnemen zoals "Une vie comme un roman" waarin hij een soort beschouwing op zijn eigen leven gaf. Op het laatste album dat tijdens zijn leven nog werd uitgebracht, staat een groot aantal persoonlijke nummers waaruit duidelijk wordt dat hij aan kanker gaat overlijden.
Graf van Gilbert Bécaud op het Cimetière du Père-LachaiseHij overleed op zijn woonboot op de Seine in Parijs op 18 december 2001. Hij werd begraven op de beroemde Parijse begraafplaats Père-Lachaise. Meer info op Wikipedia
Gilbert Becaud - A Little Love And Understanding Gilbert Becaud - Allein auf Deinem Stern (Seul sur son étoile) - 1966 Gilbert Becaud - Au Revoir.mp3 Gilbert Becaud - C' Est En Septembre.mp3 Gilbert Becaud - C' Etait Moi.mp3 Gilbert Becaud - Dann wird alles zu Ende sein (Le spectacle c'est terminé) - 1967 Gilbert Becaud - Desiree.mp3 Gilbert Becaud - Die Luft von Orly (Dimanche a Orly) - 1964 Gilbert Becaud - Du (Toi) - 1964 Gilbert Becaud - Encore Une Fois.mp3 Gilbert Becaud - Es ist nie zu spät (T'es venu de loin) 1966--6100 Gilbert Becaud - Et Maintenant.mp3 Gilbert Becaud - Frühling in Paris (Croquemitoufle) - 1962 Gilbert Becaud - Komm (Viens dans la lumiére) - 1966 Gilbert Becaud - L' Important C' Est La Rose.mp3 Gilbert Becaud - L' indifference.mp3 Gilbert Becaud - Le Bain De Minuit.mp3 Gilbert Becaud - Le Bateau Blanc.mp3 Gilbert Becaud - Le Jour Ou La Pluie Viendra.mp3 Gilbert Becaud - Le Petit Oiseau De Toutes Les Couleurs.mp3 Gilbert Becaud - Les Caraibes.mp3 Gilbert Becaud - Manana C' est Carnaval.mp3 Gilbert Becaud - Mes Mains.mp3 Gilbert Becaud - Mon Arbre.mp3 Gilbert Becaud - Nathalie (deutsch) - 1965 Gilbert Becaud - Nathalie.mp3 Gilbert Becaud - Nimm Dir doch Zeit (Il faut marcher) - 1965 Gilbert Becaud - Quand Il Est Mort Le Poete.mp3 Gilbert Becaud - Überall blühen Rosen (L'important c'est la Rose) - 1967 Gilbert Becaud - Was wird aus mir (Et maintenant) - 1962 Gilbert Becaud - Wo ist die Liebe zu Hause (Quand il est mort le poéte) - 1966--6100
Tol Hansse (pseudoniem van Johannes Adrianus (Hans) van Tol, Amsterdam, 3 april 1940 - Heerhugowaard, 29 april 2002), was een Nederlands zanger, componist, muzikant, liedjesschrijver, cabaretier en kunstschilder.
Hij verwierf grote bekendheid met zijn singles "Big City" (1977) en "Achter de Rhododendron" (1978), beide afkomstig van het album Tol Hansse Moet Niet Zeuren. "Big City" stond in 1978 twaalf weken genoteerd in de hitparade, en de single werd bekroond met goud. De LP Tol Hansse Moet Niet Zeuren behaalde de eerste plaats in de albumlijst en werd platina. In hetzelfde jaar ontving hij een Zilveren Harp. In 1993 nam Hansse een nieuwe versie op van het nummer "Big City", met aangepaste tekst, dat later door de bewoners van het Big Brother-huis gecoverd werd. Het handelsmerk van Hansse is een combinatie van factoren: een ijzersterk gevoel voor metrum als tekstschrijver, Clous van Mechelens door saxofoonspel gedomineerde arrangementen, zijn nasale stemgeluid en kurkdroge humor in de veelal anekdotische teksten.
Tol Hansse schreef ook nummers voor platen van andere artiesten, zoals Corrie van Gorp's LP Corrie van Gorp uit 1978.
Hansse was tevens kunstschilder. Hij begon zijn carrière echter als cabaretier. Zijn albumhoezen zijn ontleend aan de schilderijen van zijn hand. Tussen oktober 1997 en december 1999 schreef hij ook nog in totaal 56 columns in het Noordhollands Dagblad, die hij "Tollums" noemde.
Tol Hansse was een zoon van de tekstschrijver Jacques van Tol. Tol studeerde trompet en piano aan het conservatorium in Amsterdam, en maakte samen met saxofonist en componist Clous van Mechelen deel uit van de rockgroep The Sharks. Daarnaast begeleidde hij cabaretier Tom Manders (alias Dorus) op trompet.
In 2002 overleed hij op 62-jarige leeftijd aan longkanker
Tol Hansse - Achter de rhododendron.mp3 8034 Tol Hansse - Big city.mp3 5285 Tol Hansse - De molens draaien door.mp3 Tol Hansse - De platenruiter.mp3 Tol Hansse - De suikerbeat.mp3 Tol Hansse - De telefoon.mp3 Tol Hansse - Disco hier, disco daar.mp3 Tol Hansse - Doe de Joepie!.mp3 Tol Hansse - Een man is maar een man.mp3 Tol Hansse - Even fijn bezig zijn.mp3 Tol Hansse - Familie problemen.mp3 Tol Hansse - Feest.mp3 Tol Hansse - Hello lovers.mp3 Tol Hansse - Hi ha neutronenbom.mp3 Tol Hansse - Hoofdpijn rheumathiek.mp3 Tol Hansse - Ik heb m'n pietertje ingeslikt.mp3 Tol Hansse - Jan kom kietel me.mp3 Tol Hansse - Keer terug Marie.mp3 Tol Hansse - Met z'n allen op een bol.mp3 5285 Tol Hansse - Mien.mp3 Tol Hansse - Mijn Mina heeft een snor.mp3 Tol Hansse - Mister X.mp3 Tol Hansse - Nergens kan je hier wonen.mp3 Tol Hansse - Oma.mp3 Tol Hansse - Ome Jaap z'n neus is blauw.mp3 Tol Hansse - Op weg naar St Tropez.mp3 Tol Hansse - Pakke pakke zal ik haar.mp3 Tol Hansse - Poor John.mp3 Tol Hansse - Romance in the moonlight.mp3 Tol Hansse - Surfen surfen.mp3 Tol Hansse - Te mad man.mp3 Tol Hansse - Twee patat en 1 kroket.mp3 Tol Hansse - Van je waf waf waf.mp3 Tol Hansse - Vogelijn.mp3 Tol Hansse - Zes planken.mp3
Die Geschwister Hofmann sind ein Gesangsduo aus dem Bereich des volkstümlichen Schlagers. Die Schwestern Alexandra Geiger (geborene Hofmann, * 11. Februar 1974 in Sigmaringen) und Anita Hofmann (* 13. April 1977 in Sigmaringen) stammen aus Jungnau und wohnen seit 1988 im Meßkircher Stadtteil Igelswies.
Alexandra und Anita spielen jeweils mehrere Instrumente, zum Beispiel Trompete, Alphorn, Hörner, Xylophon (Anita) sowie Klavier, Akkordeon und Steirische Harmonika, Gitarre, Harfe, Hackbrett und Lyra, Saxophon und Flöten (Alexandra).
Karriere [Bearbeiten]Schon im Alter von sechs und neun Jahren zog es die Mädchen auf die Bühne. Ihr erstes eigenes Bühnenprogramm (eine zweistündige musikalische Show) haben die beiden Schwestern am 19. Mai 1988 anlässlich des 40. Geburtstags ihres aus St. Magdalena im Pustertal in Südtirol stammenden Vaters Josef (Sepp) Hofmann gezeigt. Anita gab dabei Elvis Presley und Alexandra spielte auf dem Keyboard. Einen ersten Auftritt hatten die Schwestern im gleichen Jahr in einem Festzelt beim Gögginger Bierfest mit den Täle Buam.
Ab 1989 traten die beiden mit einer eigenen Musikshow, einer Mischung aus Rock'n'Roll, Volksmusik, Schlager und Pop bei Festen und Veranstaltungen in der Region auf. So zum Beispiel auch beim Regionalradio Radio RT 4 in der Sendereihe Mit Pauken und Trompeten. Durch diese Veranstaltungen erreichten die Geschwister Hofmann einen hohen Bekanntheitsgrad im baden-württembergischen Raum. Ab 1990 erschienen diverse Alben mit volkstümlichen Schlagern. Ihren ersten Fernseh-Auftritt hatten die beiden Schwestern im selben Jahr in der ARD-Sendung Musikanten sind da. 1992 wurden sie endgültig von Marianne und Michael für das Fernsehen entdeckt. Seitdem war das Duo häufig in einschlägigen Fernsehsendungen vertreten.
2005 absolvierten sie ihre erste Solotournee Grenzenlos quer durch Deutschland (mit dem MDR Fernsehballett und dem Edelweiß-Express). Eine Fortsetzung folgte 2006. Es gibt Fernsehaufzeichnungen und eine DVD von einigen Auftritten. In den Jahren 2006 und 2007 wurden zwei Fernsehshows im SWR gesendet (Geschwister Hofmann Sommerparty am 25. August 2006 und Geschwister Hofmann Partyzeit ein bisschen Spaß muss sein am 26. Januar 2007).
Am 12. Januar 2008 fand in der Meßkircher Stadthalle die Premiere zur Solo-Tour 20 Jahre Geschwister Hofmann statt, mit Tourstopps in knapp 70 Städten in Deutschland, Österreich, Belgien und Frankreich.
Seit 2011 ist Jack White Produzent der Geschwister Hofmann.
Geschwister_Hofmann - alle_traenen_sind_geweint.mp3 Geschwister_Hofmann - annemarie_(huettenmix).mp3 Geschwister_Hofmann - annemarie.mp3 Geschwister_Hofmann - dein_herz_ist_eine_traumfabrik.mp3 Geschwister_Hofmann - Deinetwegen.mp3 Geschwister_Hofmann - der_junge_von_san_angelo.mp3 Geschwister_Hofmann - Die Krone Der Schöpfung.mp3 Geschwister_Hofmann - die_insel_romantica.mp3 Geschwister_Hofmann - die_macht_der_gefuehle.mp3 Geschwister_Hofmann - dieses_lied.mp3 Geschwister_Hofmann - du_darfst_nicht_gehn.mp3 Geschwister_Hofmann - Ein Leises Glück In Einer Lauten Welt.mp3 Geschwister_Hofmann - ein_herz_und_eine_seele.mp3 Geschwister_Hofmann - ein_mann_in_lederhose.mp3 Geschwister_Hofmann - entfuehr_mich_zu_den_sternen.mp3 Geschwister_Hofmann - es_war_einmal_ein_traum.mp3 Geschwister_Hofmann - grenzenlos_(zauberland_musik).mp3 Geschwister_Hofmann - Große Gefühle Sterben Nie.mp3 Geschwister_Hofmann - ich_such_die_tuer_zu_deinem_herzen.mp3 Geschwister_Hofmann - Im Feuer Der Nacht.mp3 Geschwister_Hofmann - immer_wieder_schmusezeit.mp3 Geschwister_Hofmann - kannst_du_schlafen_ohne_mich.mp3 Geschwister_Hofmann - Keiner Kann Uns Das Mehr Nehmen.mp3 Geschwister_Hofmann - kleine_fische_werden_gross.mp3 Geschwister_Hofmann - Liebe Ist Das Wunder Dieser Welt.mp3 Geschwister_Hofmann - liebe_bruacht_keine_worte.mp3 Geschwister_Hofmann - limbo_auf_jamaika.mp3 Geschwister_Hofmann - mein_schatz_dass_muss_ein_jaeger_sein.mp3 Geschwister_Hofmann - mit_dir_allein_im_paradies.mp3 Geschwister_Hofmann - sag_mir_wo_sind_all_die_traeume_hin.mp3 Geschwister_Hofmann - Schuld War Nur Der Sirtaki.mp3 Geschwister_Hofmann - Sommer Sonne Holiday.mp3 Geschwister_Hofmann - stella_damore.mp3 Geschwister_Hofmann - Träume An Die Macht.mp3 Geschwister_Hofmann - und_wir_fliegen.mp3 Geschwister_Hofmann - unendlich_frei.mp3 Geschwister_Hofmann - Wenn Die Sonne Ruft.mp3 Geschwister_Hofmann - Wie Ein Stern In Einer Sommernacht.mp3 Geschwister_Hofmann - wir_habne_immer_einen_grund_zum_feiern.mp3 Geschwister_Hofmann - wir_singen_bella_musica.mp3 Geschwister_Hofmann - zuend_ein_licht_an.mp3
Yvonne de Nijs - 'n Beetje rock.mp3 Yvonne de Nijs - Bij_ons_laatste_vaarwel Yvonne de Nijs - Capito Yvonne de Nijs - Een_man_is_vaak_wonderlijk Yvonne de Nijs - Kijk_nog_eenmaal_in_m'n_ogen Yvonne de Nijs - Kom bij mij m'n jongen.mp3 Yvonne de Nijs - Nacht uit duizend dromen.mp3 Yvonne de Nijs - Oh pardon meneer.mp3 Yvonne de Nijs - Snoepje_van_de_week Yvonne de Nijs - souvenier Yvonne de Nijs - Waar_De_Wilde_Rozen_Bloeien Yvonne de Nijs - Zoveel harten heb jij gebroken.mp3
Member of the Spanish pop band Los Brincos. He formed part of the bands Los Vándalos, Los Teleko and Los Flecos. He recorded an album as a solo singer for Philips. Then it was when Los Pekenikes payed their attention to him and he replaced their singer Junior. He sang in 4 songs and played the guitar in 12, among which he recorded a version of La Bamba and the hit Los cuatro muleros. The TVE program Escala en HI-FI made him an offer and so he left Los Pekenikes. When he met Fernando Arbex at the 'Norba' disco in Madrid, the seed for the music band Los Brincos was created. After the death of Luis Arbex, the band which later would be called Los Brincos was dissolved. Juan didn't like the new members and left the band. By that time, Luis Sartorius (ex-member of Los Estudiantes), who had just left the art department of Philips and entered the company Zafiro, had the idea of creating a Spanish response to the English beat music and specifically to The Beatles. That was how Los Brincos was born.
Juan Pardo - A charanga.mp3 Juan Pardo - Abrazadito A La Luna.mp3 Juan Pardo - Amar Después De Amar.mp3 Juan Pardo - Anduriña (con Joan Manuel Serrat).mp3 Juan Pardo - Busca Un Amor.mp3 Juan Pardo - Caballo De Batalla.mp3 Juan Pardo - Cuando te enamores.mp3 Juan Pardo - Dinguillidán (con Ana Kiro).mp3 Juan Pardo - Estrellas.mp3 Juan Pardo - Gaivotiña (castelán).mp3 Juan Pardo - Gaivotiña.mp3 Juan Pardo - Galicia, miña Terra.mp3 Juan Pardo - Gallo De Pelea.mp3 Juan Pardo - La Charanga.mp3 Juan Pardo - Lo Nuestro Muere.mp3 Juan Pardo Lo siento amor 1644 Juan Pardo - Moriré Por Tí.mp3 Juan Pardo - Nana pra espertar as neniñas.mp3 Juan Pardo - Natural.mp3 Juan Pardo - No me hables 1644 Juan Pardo - Non tires pedras (con María Manoela).mp3 Juan Pardo - O meu can.mp3 Juan Pardo - O neno.mp3 Juan Pardo - Probiña da tola (con Amancio Prada).mp3 Juan Pardo - Rias Baixas.mp3 Juan Pardo - Toros En Méjico.mp3 Juan Pardo - Xirarei (Con Xil Rios y Xosé Manuel Budino).mp3 Juan Pardo - Xuntos.mp3
Tante Leen (Amsterdam, 28 januari 1912 - Amsterdam, 5 augustus 1992), werkelijke naam Helena Kok-Polder, later Helena Jansen-Polder, was een Nederlands volkszangeres. Samen met haar gabber Johnny Jordaan mag zij aanspraak doen gelden op de titel "de Stem van de Jordaan".
Tante Leen trad pas op 43-jarige leeftijd voor het eerst op. Daarvoor verdiende ze de kost als schoonmaakster en garnalenpelster. Bezoekers van het café waar ze werkte en zong om de gasten te vermaken schreven haar in voor een talentenjacht die platenmaatschappij Bovema had uitgeschreven om de Stem van de Jordaan te vinden. Ze behaalde de tweede plaats achter Johnny Jordaan. Vanaf dat moment luidde haar bijnaam de nachtegaal van de Willemsstraat.
Tante Leen trad vaak op samen met Johnny Jordaan en werd vaak begeleid door accordeonisten als Jan Schallig en John Woodhouse. Veel van haar teksten waren van de hand van Jaap Valkhoff. Haar grootste hit had ze met het nummer Oh, Johnny dat gericht is aan Johnny Jordaan. Die antwoordde hierop met het lied Tante Leen, Tante Leen, Tante Leen, ik ga een liedje over je zingen.
Vanaf 1960 had Tante Leen samen met haar tweede echtgenoot (haar eerste echtgenoot kwam tijdens de Tweede Wereldoorlog om bij een bombardement) 'Ome' Bram Jansen een eigen café aan de Nieuwendijk 103, waar ze iedere dag optrad. In 1947 krijgen ze een zoon Freddie genaamd. Haar lied 'Ook kleine kinderen worden groot' is aan hem gericht. In 1968 werd ze uitgenodigd om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, maar ze sloeg de uitnodiging af. Zij beëindigde haar zangcarrière in 1975 en bracht de laatste jaren van haar leven door in een verzorgingshuis.
In 1994 werd voor haar een borstbeeld opgericht op het pleintje aan het begin van de Elandsgracht. Haar beeld kwam naast dat van Johnny Jordaan te staan. Het plein heet tegenwoordig Johnny Jordaanplein
Tante Leen - 'k Wil met jou hand in hand.mp3 Tante Leen - 's Avonds met jou.mp3 Tante Leen - Aan de Amsterdamse grachten.mp3 Tante Leen - Al heb je geen cent.mp3 Tante Leen - Als de Kerstman komt.mp3 Tante Leen - Als ik jou niet had.mp3 Tante Leen - Als ik weet dat jij van mij houdt.mp3 Tante Leen - Als je maar eerlijk bent.mp3 Tante Leen - Als je maar van me houdt.mp3 Tante Leen - Amsterdam zonder pierement.mp3 Tante Leen - Amsterdam, zelfs het woord klinkt voor mij als muziek.mp3 Tante Leen - Blijf jij maar bij mij.mp3 Tante Leen - Bloemen voor moeder.mp3 Tante Leen - Cherie.mp3 Tante Leen - De allereerste wals.mp3 Tante Leen - De beste jaren van je leven.mp3 Tante Leen - De dag is een feest.mp3 Tante Leen - De duiven op de dam.mp3 Tante Leen - De oude foto.mp3 Tante Leen - De oude stoel.mp3 Tante Leen - De oude straatmizikant.mp3 Tante Leen - Deze wals.mp3 Tante Leen - Die goeie ouwe moeder.mp3 Tante Leen - Die tijden van vroeger.mp3 Tante Leen - Diep in mijn hart.mp3 Tante Leen - Een plein vol dromen.mp3 Tante Leen - En toch haat ik je niet.mp3 Tante Leen - Hand in hand.mp3 5281 Tante Leen - Het corsetje.mp3 Tante Leen - Ik ben besjokke.mp3 Tante Leen - Ik ben zo verliefd.mp3 Tante Leen - Ik gun je heus je borreltje wel.mp3 Tante Leen - Ik kan vergeten.mp3 Tante Leen - Jalousie.mp3 Tante Leen - Jouw lach.mp3 Tante Leen - Kijk mij eens aan.mp3 Tante Leen - Kleine kinderen worden groot.mp3 Tante Leen - Mijn ouwe amstelstad.mp3 Tante Leen - Niemand als jij 5281 Tante Leen - Nog bedankt Leger des Heils.mp3 Tante Leen - Nog steeds 5281 Tante Leen - Oh Johnny.mp3 Tante Leen - Op die ouwe Nieuwendijk.mp3 Tante Leen - Oude straatmusikant.mp3 Tante Leen - Rode rozen.mp3 Tante Leen - Scheiden.mp3 Tante Leen - Steeds ben je in mijn gedachten 5281 Tante Leen - Steeds denk ik aan jou.mp3 Tante Leen - Vraag niet wat je bent geweest.mp3 Tante Leen - Vroeger.mp3 Tante Leen - Waarom wil je niets meer van me weten.mp3 Tante Leen - Waneer.mp3 Tante Leen - Wanneer je naar je moeder kijkt.mp3 Tante Leen - Wat geen mens begrijpt.mp3 Tante Leen - Zeg mij waarom.mp3 Tante Leen - Zo is Ajax.mp3 Tante Leen - Zolang jij van mij houdt.mp3 Tante Leen - Zonneschijn.mp3
Tim Visterin (Antwerpen, 13 november 1940) is een muzikant die gespeeld heeft in de Antwerpse jazzgroep The Jokers en in 1960 overstapte naar de Belgische rockgroep Roland et les Bémols.
In de tweede helft van de jaren 1960 ging Visterin in Amsterdam studeren aan de Kleinkunstacademie. Hij werd lid van de cabaretgroep "Sjanbaret" maar nadat hij in 1970 een plotse grote Vlaamse hit met het kinderliedje De vogel, een vertaling van "Dites-moi, monsieur" van de Franse zanger Jean-Claude Darnal, ging hij op de solotoer.
In 1974 stopte hij met platen opnemen. Zijn activiteiten als Belgisch muziekuitgever voor de glamrockartiesten Sweet, Mud en voor de Bee Gees leverden hem genoeg op; in de late jaren 1970 verhuisde hij naar de Verenigde Staten en kwam in 1991 terug. Hij ging werken voor muziekuitgeverij Centropa Music en Helmut Lotti.
Tim Visterin - Buffalo Bill 5280 Tim Visterin - De Vogel 5280 Tim Visterin - Knikkers mp3 Tim Visterin - Merlijn de tovenaar
Stafke Fabri (Antwerpen, 18 juni 1934 - 8 januari 2006) was een Antwerpse volkszanger. Zijn echte naam was Gustaaf Voorbraeck.
Stafke Fabri groeide op in het café van zijn ouders in de Antwerpse Seefhoekwijk. Daar raakte hij in Antwerpen bekend toen hij als tienjarige knaap optrad voor de Amerikaanse en Engelse soldaten. Fabri zong eigenlijk in het algemeen Nederlands, toch kon hij Vlaanderen vooral bekoren met zijn typisch Antwerpse liedjes zoals onder andere "Op de Groenplaats op een bank", "Den Antwerpsen Twist" en "Het zijn zotten die werken". In 1978 belandde Fabri in de Nederlandse hitparade met het Antwerpse nummer "Karsmis deur de jaren".
Hij werkte jaren als conciërge in de Expohal in Deurne. Hij is bijna 21 jaar presentator geweest van tal van shows bij Radio Minerva in Antwerpen. Als vrijwilliger bij VZW Antwerpse Buurtradio nam hij plaats achter de microfoon van 1 juni 1985 tot zijn heengaan. Fabri was supporter van voetbalclub Antwerp FC. Daar was hij jarenlang medewerker en bezieler van de fanfare en zanger van verscheidene supportersliederen zoals het clublied 'Rood en Wit, liefdevolle kleuren'.
Ook na zijn officieel pensioen in 1999 bleef hij actief op muzikaal vlak.
Stafke Fabri - 'T Hee giene naam.mp3 Stafke Fabri - 'T Is Weer Voorbij Die Vuile Winter mp3 5276 Stafke Fabri - 'T Moest mor zo goe nie zijn.mp3 Stafke Fabri - 'T Zijn Zotten Die Werken.wmv Stafke Fabri - Als je wist.mp3 Stafke Fabri - As gij mij kust,karling.mp3 Stafke Fabri - Bellekes hier, bellekes doar.mp3 Stafke Fabri - Cafe potpourri 5276 Stafke Fabri - Da kan nie bestaan.mp3 Stafke Fabri - De karsman.mp3 Stafke Fabri - De processe.mp3 Stafke Fabri - De thuiskomst.mp3 Stafke Fabri - Eens kom ik terug.mp3 Stafke Fabri - Geef mij maar voetbal.mp3 Stafke Fabri - Ik geloof er nikske van.mp3 Stafke Fabri - Ik zen veul te bescheiden.mp3 Stafke Fabri - Ik zen zo muug as nen hond.mp3 Stafke Fabri - Karsmis deur de joare.mp3 Stafke Fabri - Mieke.mp3 Stafke Fabri - Mijn aaw arreslee.mp3 Stafke Fabri - Mijn Joanna is dolzot van banana 5277 Stafke Fabri - Misschien zit God te bleiten Stafke Fabri - Nen twist op z'n Antwaarps.mp3 Stafke Fabri - Oep de grungpleuts oep een bank.mp3 Stafke Fabri - Pakt auwe fiejstneus.mp3 Stafke Fabri - Ra ta ta.mp3 Stafke Fabri - Rock 'n roll oep z'n Antwerps.mp3 5277 Stafke Fabri - Stille nacht heilige nacht.mp3 Stafke Fabri - Tante Wiske .mp3 Stafke Fabri - Veur een kuske van aa.mp3 Stafke Fabri - Witte karsmis.mp3
Tony Corsari (Tienen, 12 november 1926) was tijdens de pioniersjaren van de Vlaamse televisie een populair quizpresentator. Tijdens de jaren '50 en vroege jaren '60 was hij regelmatig op tv te zien. Hij werd ook bekend als zanger.
Corsari's echte naam is eigenlijk André Parengh. Hij was tijdens de jaren '50 en '60 actief als kwispresentator bij de toenmalige BRT (nu VRT). Hier presenteerde hij quizprogramma's als 100.000 of niets en Eén tegen allen. Daarnaast presenteerde hij ook de talentenjacht Ontdek de Ster.
Als zanger had hij destijds een grote hit in Vlaanderen met Waarom zijn de bananen krom?
In 1964 besloot hij een punt achter zijn carrière te zetten. Sindsdien leeft hij bewust een teruggetrokken bestaan, ver weg van de camera's.
In 2003 zocht Bart Peeters hem ter gelegenheid van de show rond 50 jaar Vlaamse televisie weer op. Corsari zong toen nogmaals "Waarom zijn de bananen krom?"
Tony Corsari - 't is te schoon.mp3 Tony Corsari - Aan Het Noordzeestrand.mp3 Tony Corsari - Ahmed Lardi Mustapha.mp3 Tony Corsari - Alle dagen Zondag.mp3 Tony Corsari - Carmen mi Corazon.mp3 Tony Corsari - Carnaval In Zoetenaaie.mp3 Tony Corsari - Cunegonde.mp3 Tony Corsari - De Balearen.mp3 Tony Corsari - De begrafenis van Ome Neel (1959).mp3 Tony Corsari - De Cactus tango.mp3 Tony Corsari - De grond.mp3 Tony Corsari - De kuskensdans.mp3 Tony Corsari - Dolle Mina.mp3 Tony Corsari - Drie Brave Kwezelkes.mp3 Tony Corsari - Een reisje naar de maan.mp3 Tony Corsari - Een zoen of een pintje bier.mp3 Tony Corsari - Geef Hier Dat Bier.mp3 Tony Corsari - Goeie avond allemaal.mp3 Tony Corsari - Hebt u Lientje niet gezien 5.mp3 Tony Corsari - Het hula hula meisje.mp3 Tony Corsari - Het juffertje uit het saunabad.mp3 Tony Corsari - Het maximeisje.mp3 Tony Corsari - Het meisje uit de Zanzibar.mp3 Tony Corsari - Het Minirokje 5279 Tony Corsari - Het Noordzeestrand.mp3 Tony Corsari - Het Rijbewijs 5279 Tony Corsari - Hey marieke.mp3 Tony Corsari - Hinke Binke Donke.mp3 Tony Corsari - Ik ben verliefd op zwarte Lola.mp3 Tony Corsari - Ik vraag me af.mp3 Tony Corsari - Karnaval in Zoetenaaie.mp3 Tony Corsari - Maar op Zaterdagavond.mp3 Tony Corsari - Mag ik je bril eens lenen.mp3 Tony Corsari - Mijn Tante Antoinet.mp3 Tony Corsari - Minirokje.mp3 Tony Corsari - Moeke waarom neem je altijd de pil.mp3 Tony Corsari - Nee,nee,nee dat mag ik niet.mp3 Tony Corsari - Ober, kijk eens even hier.mp3 Tony Corsari - Oh Alexander.mp3 Tony Corsari - Ooohhh ! Anneke (b kant) Tony Corsari - Reclame van Nesquik.mp3 Tony Corsari - Rijbewijs.mp3 Tony Corsari - Verliefd op Zwarte Lola.mp3 Tony Corsari - Waag je kans.mp3 Tony Corsari - Waarom zijn de bananen krom (1963) Tony Corsari - Wat Een Liev'ling.mp3 Tony Corsari - Wat Moet Ik Doen.mp3 Tony Corsari - Zeg hè ...spaar je mee.mp3 Tony Corsari - Zij Ging Naar Omhoog.mp3
Miguel Ríos (born June 7, 1944, Granada, Spain) is a Spanish singer, composer, actor. He is one of the pioneers of rock and roll in Spain.
BiographyRíos was born in La Cartuja, a neighborhood of Granada. The youngest of seven children, he went to work in a local bar at the age of fifteen after little formal education. His interest in rock and roll led him to participate in a song contest at Cenicienta 60 radio station, in which he and his friends won a prize for singing the Paul Anka song "You Are My Destiny".
With his mother's permission (his father died a few months earlier), he moved to Madrid in 1961 at the age of sixteen, where he recorded his first four songs. In popular circles he became known as Mike Ríos, the King of Twist.
As Mike Ríos he obtained some television popularity during the first half of the 1960s. In 1964 he resumed using his real name which cost him the support of his group, Los Relámpagos (the Lightning). He made his first incursion into cinema with a movie titled Dos chicas locas, locas (Two Crazy Girls).
More on wikipedia
Miguel Rios - A Song Of Joy.MP3 Miguel Rios - HimnoA La Alegria.MP3 Miguel Rios - Like An Old Time Movie.MP3 Miguel Rios - Look To Your Soul.MP3 Miguel Rios - Second Glance.MP3 Miguel Rios - She`s Gone.MP3 Miguel Rios - Soledad.MP3 Miguel Rios - The Life I Knew.MP3 Miguel Rios - The River.MP3 Miguel Rios - Vuelvo A Granada.MP3
Jan & Kjeld is een Deens banjoduo dat populair was rond 1960. Het zong voornamelijk Duitstalige covers van bekende liedjes, maar is vooral bekend van de hit Banjo Boy.
Kjeld Wennick werd op 3 februari 1944 geboren in Gränna in Zweden en zijn broer Jan op 27 juli 1946 in Kopenhagen. Kjeld leerde al op jonge leeftijd banjo spelen en trad vanaf 1954 samen op met zijn vader Svend. Jan ging vaak met hen mee en leerde ook banjo spelen. In 1956 verving Jan zijn vader en werd het duo Jan & Kjeld gevormd. Bij optredens stond Jan altijd links, omdat hij linkshandig was (anders zouden de halsen van de banjo's tegen elkaar stoten). Er was voor hem daarom een linkshandige banjo gemaakt. Jan & Kjeld namen deel aan talentenjachten en traden op voor radio en televisie, waardoor ze in korte tijd bekendheid verwierven in Denemarken en West-Duitsland. In die tijd namen Jan & Kjeld hun versie van het nummer Tom Dooley op, dat toen net populair was in de versie van het Kingston Trio. In 1959 kreeg het duo een platencontract bij Ariola.
Het eerste wapenfeit van het duo was Tiger rag, een cover van de jazz standard uit de jaren 10 van de Original Dixieland Jazz Band. Jan en Kjeld waren toen respectievelijk 13 en 15 jaar oud. Het nummer werd een bescheiden hit in Nederland en Duitsland. Pas met de Duitstalige opvolger Banjo Boy braken de tieners definitief door. Dat nummer haalde in Nederland de top 5 en werd in Duitsland een nummer 1-hit. Zelfs in Engeland en Amerika werden het bescheiden hitjes, wat bijzonder is voor Duitstalige nummers. Door de populariteit van dat nummer werden Jan & Kjeld in Duitsland ook vaak Die Banjo Boys genoemd. Hoewel ze in in Nederland daarna alleen nog een hit hadden met Itsy bitsy teenie weenie Honolulu Strand Bikini, een Duitse vertaling van Brian Hylands Itsy bitsy teenie weenie yellow polka dot bikini, stonden ze in Duitsland tot 1963 nog twaalf keer in de Top 50. Daar haalden ze in 1961 zelfs nog een keer de tweede plaats met de Ricky Nelson cover Hello Mary Lou, dat net als al hun andere hits na Tiger rag in het Duits werd gezongen. Naast hun Duitstalige albums werden ook albums met Engelstalig repertoire opgenomen. Hoewel ze in deze periode niet meer in de Nederlandse hitlijsten stonden, traden ze nog wel af en toe op in Nederland.
De jongens kregen langzamerhand de baard in de keel en daardoor nam de interesse in Jan & Kjeld af. In 1964 was hun zangcarrière voorbij, hoewel ze ruim tien jaar later nog twee Deenstalige disconummers uitbrachten: Så lyk'lige som vi in 1976 en Det går op, det går ned in 1977. Eind jaren 70 besloten ze definitief te stoppen met zingen, hoewel ze in de jaren 80 nog af en toe optraden op golden oldies-shows in Duitsland. Hoewel Jan zich terugtrok uit de muziekindustrie, bleef Kjeld daarin actief. In 1983 richtte Kjeld het platenlabel Mega Records op. Dat label nam in 1991 onder andere de groep Ace Of Base onder contract, die een paar jaar later wereldberoemd werd. In 2001 verkocht Kjeld het label aan het Duitse Edel Music en de naam van het label werd daarmee Edel-Mega Records. Het had toen echter al niet meer het succes van de jaren 90. In 2003 was Kjeld één seizoen te zien als jurylid in de Deense versie van Idols en sinds 2006 is Kjeld uitbater van een café aan de haven in Kopenhagen.
Jan und Kjeld - A Taste Of Honey 1966.mp3 Jan und Kjeld - A Tisket, A Tasket 1960.mp3 Jan und Kjeld - Auf meinem alten Banjo 1962.mp3 Jan und Kjeld - Banjo Boy 1960.mp3 Jan und Kjeld - Banjo-Swing 1960.mp3 Jan und Kjeld - Blacky und Johnny 1960.mp3 Jan und Kjeld - Born Too Late 1960.mp3 Jan und Kjeld - Buona Sera 1959.mp3 Jan und Kjeld - Can Anyone Explain 1960.mp3 Jan und Kjeld - Candy-Girl 1964.mp3 Jan und Kjeld - Carry Me Back To Old Virginny 1960.mp3 Jan und Kjeld - Darling Nellie Gray 1960.mp3 Jan und Kjeld - Der Kaffee kommt direkt aus Brasilien 1962.mp3 Jan und Kjeld - Dinah 1960.mp3 Jan und Kjeld - Down By The Riverside 1960.mp3 Jan und Kjeld - Ein Kuss zum Abschied 1966.mp3 Jan und Kjeld - Entscheide dich bald 1966.mp3 Jan und Kjeld - Everybody Loves Saturday Night 1960.mp3 Jan und Kjeld - Freight Train 1960.mp3 Jan und Kjeld - Ginny, oh Ginny 1962.mp3 Jan und Kjeld - Go Down Moses 1960.mp3 Jan und Kjeld - Got No Nickel To My Name 1966.mp3 Jan und Kjeld - Grandfather's Clock 1960.mp3 Jan und Kjeld - Hallo Dolly ( Hallo Molly ) 1964.mp3 Jan und Kjeld - Hazel, bleib' da 1961.mp3 Jan und Kjeld - He's Got The Whole World In His Hands 1960.mp3 Jan und Kjeld - Heartaches By The Number 1960.mp3 Jan und Kjeld - Hello, Mary Lou 1961.mp3 Jan und Kjeld - Hillbilly Banjo 1961.mp3 Jan und Kjeld - I Can't Give You Anything But Love 1960.mp3 Jan und Kjeld - I Love Susi 1960.mp3 Jan und Kjeld - I Shall Not Be Moved 1960.mp3 Jan und Kjeld - Ich drück die Daumen 1963.mp3 Jan und Kjeld - Ich wollt' ein Mädchen küssen 1964.mp3 Jan und Kjeld - In The Shade Of The Old Apple Tree 1960.mp3 Jan und Kjeld - Itsy Bitsy Teenie Weenie 1960.mp3 Jan und Kjeld - Kommen sie mal nach Kopenhagen 1962.mp3 Jan und Kjeld - Lederstrumpf 1963.mp3 Jan und Kjeld - Mach doch nicht immer soviel Wind 1960.mp3 Jan und Kjeld - Mack The Knife 1960.mp3 Jan und Kjeld - No, No Mady 1964.mp3 Jan und Kjeld - O mein Papa 1960.mp3 Jan und Kjeld - O, du lieber Augustin 1961.mp3 Jan und Kjeld - Oh Susanna 1960.mp3 Jan und Kjeld - Penny-Melodie 1960.mp3 Jan und Kjeld - Penny-Melody ( englisch ) 1995.mp3 Jan und Kjeld - Piccolina 1963.mp3 Jan und Kjeld - Polly Wolly Doodle 1960.mp3 Jan und Kjeld - Schick die andern alle weg 1966.mp3 Jan und Kjeld - Sing, Cowboy, sing 1961.mp3 Jan und Kjeld - Some Of These Days 1960.mp3 Jan und Kjeld - St, Louis Blues 1960.mp3 Jan und Kjeld - Stasera No 1964.mp3 Jan und Kjeld - Sugar Boy und Honey Baby 1963.mp3 Jan und Kjeld - Sweet Sue 1960.mp3 Jan und Kjeld - Tausend schöne Mädchen 1962.mp3 Jan und Kjeld - The Ballad Of Tom Dooley 1960.mp3 Jan und Kjeld - The Three Bells 1960.mp3 Jan und Kjeld - Tiger Rag 1959.mp3 Jan und Kjeld - Tingelingeling, mein Banjo singt 1960.mp3 Jan und Kjeld - Tingelingeling, My Banjo Sings ( englisch ) 1995.mp3 Jan und Kjeld - Träumen kann man was man will 1960.mp3 Jan und Kjeld - True True Happiness 1960.mp3 Jan und Kjeld - Tutti Frutti 1960.mp3 Jan und Kjeld - Vergiss deine Tränen 1966.mp3 Jan und Kjeld - Viele bunte Lichter 1961.mp3 Jan und Kjeld - Waterloo 1960.mp3 Jan und Kjeld - What You've Done To Me 1960.mp3 Jan und Kjeld - When Irish Eyes Are Smiling 1960.mp3 Jan und Kjeld - When The Saints Go Marchin' In 1959.mp3 Jan und Kjeld - Yes Sir, That's My Baby 1959.mp3 Jan und Kjeld - You Are My Sunshine 1960.mp3 Jan und Kjeld - Zwei kleine Italiener 1963.mp3
Ireen Sheer (Romford (Engeland), 25 februari 1949) is een Duits-Britse schlagerzangeres. Ze was 25 jaar getrouwd met zanger Gavin du Porter.
Begin jaren 60 werd ze reeds ontdekt in een talentenwedstrijd. Ze zong in enkele groepen en in de jaren 70 begon ze aan haar solocarrière. Met haar eerste single Goodbye Mama had ze een top-5 hit in Duitsland. Haar volgende liedjes werden allemaal hits en ze kwam ook veel op de televisie.
In 1974 nam ze deel aan het Eurovisiesongfestival met het lied Bye Bye, I love you voor Luxemburg. Hoewel de titel in het Engels was en dat jaar ook de vrije taalregel gold zong ze het lied in het Frans.
Vier jaar later stond ze opnieuw op het songfestival, ditmaal voor West-Duitsland met het pittige Feuer, waar ze 6de mee werd.
Haar laatste songfestivalervaring had ze in 1985 toen ze opnieuw voor Luxemburg ging in een speciaal samengestelde groep, met het lied Children, Kinder, Enfants werden ze 13de.
Samen met Bernhard Brink waagde ze nog een kans in de Countdown Grand Prix in 2002 met de schlager Es ist niemals zu spät, maar ze werden slechts 7de.
Sheer treedt nog steeds op en brengt ook nog altijd liedjes uit.
Ireen Sheer - A Domani Amore Ireen Sheer - Ach, Lass Mich Noch Einmal In Deine Augen Seh Ireen Sheer - Bin wieder verliebt Ireen Sheer - Das gewisse Etwas Ireen Sheer - Das Lied der schonen Helena 8083 Ireen Sheer - Ein Bisschen Kuessen, Ein Bisschen Lieben Ireen Sheer - EIN_KUSS_VON_ Ireen Sheer - Farewell And Goodbye Ireen Sheer - Feuer (1974) Ireen Sheer - Frauen ab 40 sind der Hit Ireen Sheer - GENAU WIE DU Ireen Sheer - Goodbye Mama Ireen Sheer - Heut' Abend hab' ich Kopf Ireen Sheer - Hey Mr. Musicman Ireen Sheer - Hitmix-long Ireen Sheer - Ich Hab Den Himmel Gesehn Ireen Sheer - Ich komm wieder (I'm still Standing) Ireen Sheer - Ich vermisse dich Ireen Sheer - Irgendwo am Horizont Ireen Sheer - ja ich wünsche mir einen Kuß von dir Ireen Sheer - Komm ich mach das schon Ireen Sheer - Kopfweh - Ireen Sheer - Lüg' wenn Du kannst Ireen Sheer - MaÌnner wie Du Ireen Sheer - Manchmal in der Nacht Ireen Sheer - Morgen ist ein neuer Tag Ireen Sheer - Nur ein Clown versteckt die Tränen Ireen Sheer - Oh mein Darling komm ich mach das schon Ireen Sheer - Schner Mann Ireen Sheer - Seit Du fort bist Ireen Sheer - Tennessee Waltz Ireen Sheer - Verloren in den Flammen Ireen Sheer - Wahnsinn Ireen Sheer - Wer kann Dir schon widersteh`n Ireen Sheer - Wo soll denn die Liebe bleiben Ireen Sheer - Xanadu
Bernhard Brink & Ireen Sheer - Du gehst fort Bernhard Brink & Ireen Sheer - Ich Habe Mich An Dich Verlore Bernhard Brink & Ireen Sheer - Kein Wort zuviel - io Ireen Sheer & Bernhard Brink - Es ist niemals zu spät Ireen Sheer & Rex Gildo - Vom Stadtpark die Laternen
The J. Geils Band (spreek uit als "Gails") is een voormalige Amerikaanse rockband opgericht in 1967. De band was actief van 1967 tot 1986, met even een korte heropleving in 1999 en 2006. De band is vernoemd naar zanger en gitarist J. Geils.
De band begon midden jaren 60 in Worcester als een akoestisch bluestrio bestaande uit John Geils, Danny Klein en Richard Salwitz. Dit trio trad op onder de naam Snoopy and the Sopwith Camels, terwijl Geils studeerde aan het Worcester Polytechnic Institute. In 1967 veranderde de band van muziekstijl. Drummer Stephen Jo Bladd en ex-disc jockey zanger Peter Wolf kwamen erbij. Ze noemden zichzelf de J. Geils Blues Band, maar het woordje blues werd al snel weggelaten. Het jaar erop voegde ook Seth Justman zich bij de band. In 1970 tekende de band een contract met Atlantic Records.
Hoewel ze in Boston woonden, beschouwden de bandleden Detroit als hun tweede huis vanwege hun enorme populariteit aldaar. Alle drie hun live-albums werden in Detroit opgenomen.
The J. Geils Band kreeg in de jaren zeventig hun eerste FM radio airplay met de live single "First I Look at the Purse". Hierna scoorden ze meerdere hits, waaronder een cover versie de Showstoppers' "Ain't Nothin' But a Houseparty" (1973) en "Musta Got Lost" (1974). Later in de jaren zeventig tekende de band een contract met EMI America Records.
Na hun eerste commerciële succes leek het even bergafwaarts te gaan met de band, totdat ze in 1977 Monkey Island uitbrachten, gevolgd door Sanctuary in 1978. Het succes van de groep bleef in de jaren 80 toenemen door onder andere het succes van Love Stinks en Freeze Frame. Dit album bevatte onder andere het nummer "Centerfold", dat zes weken op nummer 1 stond in de Billboard Hot 100. "Centerfold" was de enige grote hit van de band in het Verenigd Koninkrijk.
Wolf, die van 1 augustus 1974 tot zijn scheiding in 1979 getrouwd was met de Amerikaanse actrice Faye Dunaway, verliet de band in 1983 na onenigheid met de andere leden. Hij werd niet vervangen door een nieuw bandlid. In plaats daarvan nam Seth Justman het meeste zangwerk over.
In 1986 besloot de band te stoppen. Wel werden er in 1999 en 2006 een reünietour gegeven. Wolf was ook aanwezig tijdens de tour in 1999. Geils treedt nog af en toe op. Verder repareert hij nu sportwagens in Massachusetts en is eigenaar van KTR European Motorsports in Ayer
J Geils Band - I Must Have Got Lost (Live) J Giels Band - Come Back J.Geils Band - Centerfold J.Geils Band - Cry One More Time.mp3 J.Geils Band - Flamethrower 1643 J.Geils Band - Floyd's Hotel.mp3 J.Geils Band - Freeze Frame 1643 J.Geils Band - Give It To Me J.Geils Band - Gonna Find Me A New Love.mp3 J.Geils Band - Gotta Have Your Love.mp3 J.Geils Band - I Don't Need You No More.mp3 J.Geils Band - I'm Looking For a Love J.Geils Band - It Ain't What You Do (It's How You Do It).mp3 J.Geils Band - Land of a Thousand Dances J.Geils Band - Looking For A Love.mp3 J.Geils Band - Love Stinks J.Geils Band - So Sharp.mp3 J.Geils Band - The Usual Place.mp3 J.Geils Band - Whammer Jammer.mp3 J.Geils Band - where did our love go
Johannes Andreas (Johnny) Hoes (Rotterdam, 19 april 1917 Weert, 23 juli 2011) was een Nederlands zanger, producer en componist/tekstschrijver. Zijn plaat Och, was ik maar bij moeder thuis gebleven staat met 450.000 exemplaren te boek als de best verkochte Nederlandstalige single aller tijden.
Johnny Hoes staat wel bekend als De koning van de smartlap en was de man achter duizenden meezingers, smartlappen, carnavalskrakers en levensliederen. Andere grote hits waren "De smokkelaar", "Dat is het einde" en "Wij willen frites met mayonaise." Sinds de jaren 60 was hij actief in het Limburgse Weert met zijn eigen succesvolle opnamestudio en platenmaatschappij. Hij woonde sinds enkele tientallen jaren in het Belgische Knokke.
Hoes groeide op in Katendrecht als zoon van een Nederlandse zeeman. Zijn moeder was Belgische. Hij volgde de HBS en speelde covers met The Four Dutch Serenaders. Tijdens de meidagen 1940 leerde hij als gemobiliseerd sergeant zijn latere echtgenote kennen in Weert. Hij dook onder, en speelde na de Bevrijding voor Amerikaanse militairen.
Hoes speelde eind jaren 40 in het voorprogramma van Bobbejaan Schoepen. Hij werkte tussen 1952 en 1963 bij Phonogram, maar vanaf 1964 produceerde hij voor zijn eigen platenmaatschappij Telstar. Johnny Hoes bracht behalve als solist (soms als Andy Field ) ook met anderen platen uit: De Twee Jantjes, Johnny & Caesarine, Johnny Hoes & Ria Roda, Johnny & Mary en Thomas Berge. Bekende artiesten als De Alpenzusjes, de Zangeres Zonder Naam, De Wilmari's, Eddy Wally, de Heikrekels, Normaal, Doe Maar, the Classics, Henk Wijngaard en the Walkers werden door hem ontdekt en brachten platen uit onder zijn label. Daarnaast was hij de producent van de wereldhit "De vogeltjesdans."
In de jaren zestig en zeventig bracht Hoes een radioprogramma bij de KRO en voor de VARA een eigen televisieshow onder de naam Met een lach en een traan. Hij bleef tot op zeer hoge leeftijd actief; in januari 2011 nam hij zijn laatste plaat op, het lied "How do you do" in een duet met Stef Ekkel.
In juli 2011 kreeg Hoes een ernstig hartinfarct, waarna hij werd opgenomen in het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven. Na een dotterbehandeling werd hij op 22 juli 2011 overgebracht naar een ziekenhuis in zijn voormalige woonplaats Weert, waar hij een dag later op 94-jarige leeftijd overleed.
In het Neroalbum "Het Lodderhoofd" (1960) loopt Madam Pheip Meneer Pheip weer tegen het lijf nadat hij haar enkele pagina's eerder alleen aan het vliegveld achterliet. Ze neemt meteen wraak en dwingt hem met haar mee te gaan. Meneer Pheip begint spontaan "Och, was ik maar bij moeder thuisgebleven..." te zingen (strook 123). Het lied stond, toen het verhaal in de krant liep, in de hitlijsten; Zijn hit Och, was ik maar bij moeder thuisgebleven, was oorspronkelijk een liedje in het Venloos dialect, Och waas ik maar beej mooder thoës gebleve, geschreven door Frans Boermans en Thuur Luxembourg. De single "Jelle zal wel zien" uit 1967 is een bewerking door Wim Kan van Yellow submarine (1966) van The Beatles.
Johnny Hoes - Ach moeder.mp3 Johnny Hoes - Ach was ik maar.mp3 Johnny Hoes - Al ben ik m'n haren kwijt.mp3 Johnny Hoes - Alida.mp3 Johnny Hoes - Alleen is maar alleen.mp3 Johnny Hoes - Alles d'r op .... 8080 Johnny Hoes - Als de alpenrozen bloeien.mp3 Johnny Hoes - Als de klok van Arnemuiden.mp3 Johnny Hoes - Als het orgel gaat spelen.mp3 Johnny Hoes - Als het water in de maas.mp3 Johnny Hoes - Als jij me kust.mp3 Johnny hoes - Als op capri de rozentuinen bloeien.mp3 Johnny Hoes - Als sterren flonkerend aan de hemel staan.mp3 Johnny Hoes - April in Portugal.mp3 Johnny Hoes - Ard en Keesie.mp3 Johnny Hoes - Barcelona.mp3 Johnny Hoes - Bier bier bier.mp3 Johnny Hoes - Blauwe ogen.mp3 Johnny Hoes - Blijf toch vanavond bij mij.mp3 Johnny Hoes - Bloesje van blauw.mp3 Johnny Hoes - Blonde Anna.mp3 Johnny Hoes - Blonde Greetje.mp3 Johnny Hoes - Blondje.mp3 Johnny Hoes - Calypso Italiano.mp3 Johnny Hoes - Casa mia piccolo.mp3 Johnny Hoes - Cowboys in de lucht.mp3 Johnny Hoes - Daar bij die molen.mp3 Johnny Hoes - Daar mag je alleen maar naar kijken.mp3 Johnny Hoes - Dag schatteboutje.mp3 Johnny Hoes - Dat is het einde.mp3 Johnny Hoes - De boerinnekesdans.mp3 Johnny Hoes - De brief.mp3 Johnny Hoes - De bruid 8074 Johnny Hoes - De cowboy soldaat.mp3 Johnny Hoes - De Engelse leraar.mp3 Johnny Hoes - De laatste.mp3 Johnny Hoes - De mijnlamp.mp3 Johnny Hoes - De mooiste rozen.mp3 Johnny Hoes - De pompbediende.mp3 Johnny Hoes - De smokkelaar.mp3 Johnny Hoes - De sneeuwwitte boezem.mp3 Johnny Hoes - De stroper.mp3 Johnny Hoes - De veertien billekes.mp3 Johnny Hoes - De voddenraper van Parijs.mp3 Johnny Hoes - De vrachtwagen chauffeur.mp3 Johnny Hoes - De zwerver.mp3 Johnny Hoes - Diep in mijn hart.mp3 Johnny Hoes - Doe het nog een keer.mp3 Johnny Hoes - Drie matrozen.mp3 Johnny Hoes - Een dansliedje deint.mp3 Johnny Hoes - Een en twintig rozen.mp3 Johnny Hoes - Eenentwintig rozen.mp3 Johnny Hoes - En van je hoempa 1.mp3 Johnny Hoes - En van je hoempa 2.mp3 Johnny Hoes - Er drijven rozen op de golven.mp3 Johnny Hoes - Feyenoord polonaise.mp3 Johnny Hoes - Friet met mayonaise.mp3 Johnny Hoes - Gieleke, draai nog een keer aan dat wieleke.mp3 Johnny Hoes - Goudblond haar en blauwe ogen.mp3 Johnny Hoes - Had ik maar nooit.mp3 Johnny Hoes - Hand in hand kameraden.mp3 Johnny Hoes - Het bloesje van blauw.mp3 8041 Johnny Hoes - Het mooiste kesrtfeest.mp3 8031 Johnny Hoes - Het noodlot.mp3 Johnny Hoes - Het sprookje is uit.mp3 Johnny Hoes - Het was op de Expo.mp3 Johnny Hoes - Het weer is goed, maar de mensen deugen niet.mp3 Johnny Hoes - Hij was een smokkelaar.mp3 Johnny Hoes - Hoe je heette dat ben ik vergeten.mp3 Johnny Hoes - Hoera, we hebben centen.mp3 Johnny Hoes - Holland polka.mp3 Johnny Hoes - Huil maar niet kleine eva.mp3 Johnny Hoes - Ik ben verliefd op een keukenmeid.mp3 Johnny Hoes - Ik ben zo eenzaam.mp3 Johnny Hoes - Ik ben zo lekker verliefd.mp3 Johnny Hoes - Ik geef een dikke.mp3 Johnny Hoes - Ik kan je niet missen.mp3 Johnny Hoes - Ik kan niet zonder jou.mp3 Johnny Hoes - Ik sta op wacht.mp3 Johnny Hoes - Ik zie een kerstboom staan.mp3 Johnny Hoes - In de hemel is geen bier.mp3 Johnny Hoes - In het café van Blonde Greet.mp3 Johnny Hoes - In het schijnsel van de mijnlamp.mp3 Johnny Hoes - Jantje van de smokkelaar.mp3 Johnny Hoes - Jantje's gitaar.mp3 Johnny Hoes - Je gaf me rozen.mp3 Johnny Hoes - Je jonge jaren.mp3 Johnny Hoes - Je kan me tralalalala.mp3 Johnny Hoes - Jeannet.mp3 Johnny Hoes - Jelle zal wel zien.mp3 Johnny Hoes - Johnny laat je jodel nog eens horen.mp3 Johnny Hoes - Jongens het is zo fijn.mp3 8038 Johnny Hoes - Jouw haren zijn grijs.mp3 Johnny Hoes - Kee.mp3 Johnny Hoes - Kijk ik door m'n venster.mp3 Johnny Hoes - Kom lieve teddy.mp3 Johnny Hoes - Kom weer naar huis.mp3 Johnny Hoes - Kussen van Hawaii.mp3 Johnny Hoes - La paloma.mp3 Johnny Hoes - 's Avonds bij het licht van de sterren.mp3 Johnny Hoes - Lang zullen ze leven.mp3 Johnny Hoes - Leentje.mp3 Johnny Hoes - Lieve meid.mp3 Johnny Hoes - Limburgse vla.mp3 Johnny Hoes - M'n schoonma danst de raspa.mp3 Johnny Hoes - M'n trouwe paard.mp3 Johnny Hoes - M'n varken.mp3 Johnny Hoes - Maak van je vrouw geen Assepoes.mp3 Johnny Hoes - Maar bij mijn moeder thuis.mp3 Johnny Hoes - Marietje.mp3 Johnny Hoes - Marina.mp3 Johnny Hoes - Medley (daar heb je de Jantjes).mp3 Johnny Hoes - Meisje.mp3 Johnny Hoes - Meisjes en soldaten 1.mp3 Johnny Hoes - Meisjes en soldaten 2.mp3 Johnny Hoes - Michaela.mp3 Johnny Hoes - Mijn Molly.mp3 Johnny Hoes - Moeder ik kan je niet missen.mp3 Johnny Hoes - Mooie blauwe ogen.mp3 Johnny Hoes - Naar huis gaan doen we niet.mp3 Johnny Hoes - Nog eentje om het af te leren.mp3 Johnny Hoes - Och was het maar bier.mp3 Johnny Hoes - Och was ik maar.mp3 Johnny Hoes - Oh had ik maar een meisje.mp3 Johnny Hoes - Oh Katendrecht.mp3 Johnny Hoes - Oh la la Louise.mp3 Johnny Hoes - Oh wat ben je mooi.mp3 Johnny Hoes - Op de woelige baren.mp3 Johnny Hoes - Op een slof en een oude voetbalschoen.mp3 Johnny Hoes - Op een zeemansgraf.mp3 Johnny Hoes - Op t hoekje brand nog licht.mp3 Johnny Hoes - Over vijf en twintig jaar.mp3 Johnny Hoes - Pietje dat kun je niet maken.mp3 Johnny Hoes - Pietje weet je niet.mp3 Johnny Hoes - Pinda Pinda.mp3 Johnny Hoes - Rooie Sien.mp3 Johnny Hoes - Rozen zo rood.mp3 Johnny Hoes - Sacramento.mp3 Johnny Hoes - Sarina kind uit de dessa.mp3 Johnny Hoes - Schud je zorgen in een glaasje bier.mp3 Johnny Hoes - Sofietje.mp3 Johnny Hoes - Tante Sjaan.mp3 Johnny Hoes - Tjingeling.mp3 Johnny Hoes - Tuliptime in Holland.mp3 Johnny Hoes - Twee brieven.mp3 Johnny Hoes - Tweeduizend mijlen.mp3 Johnny Hoes - Vaarwel mijn lief klein meisje.mp3 Johnny Hoes - Vader waar is moeder gebleven.mp3 Johnny Hoes - Valencia.mp3 Johnny Hoes - Van je familie moet je het maar hebben.mp3 Johnny Hoes - Vanavond komt de liefde.mp3 Johnny Hoes - Veel mooier dan het mooiste schilderij.mp3 Johnny Hoes - Vijf dagen naar Parijs.mp3 Johnny Hoes - Vissers van Capri.mp3 Johnny Hoes - Vogeltjesdans.mp3 Johnny Hoes - Volendam je bent de parel.mp3 Johnny Hoes - Vrolijk kerstfeest 8031 Johnny Hoes - Waarom moest het noodlot ons scheiden.mp3 Johnny Hoes - Wanneer krijg ik een man.mp3 Johnny Hoes - We drinken tot we zinken.mp3 Johnny Hoes - We kunnen niet allemaal op Soestdijk wonen.mp3 Johnny Hoes - Weet je nog wel die avond in de regen.mp3 Johnny hoes - Wie zal dat betalen.mp3 Johnny Hoes - Wij gaan door tot in de kleine uurtjes 8080 Johnny Hoes - Wij zijn soldaten.mp3 Johnny Hoes - Wilde rozen.mp3 Johnny Hoes - Zal ik jou eens pakken.mp3 Johnny Hoes - Ze wil ja naar Sevilla.mp3 Johnny Hoes - Zeeman je droomt van Hawaii.mp3 Johnny Hoes - Zeemans hart.mp3 Johnny Hoes - Zeemansliedjes (16).mp3 Johnny Hoes - Zeg dank je wel met rode rozen.mp3 Johnny Hoes - Zilver en goud.mp3 Johnny Hoes - Zilverdraden tussen het goud.mp3 Johnny Hoes - Zolang er rozen op aarde zijn.mp3 Johnny Hoes - Zonder liefde.mp3 Johnny Hoes - Zonnig Madeira.mp3
De Four Tak is een smartlappenband uit Oud-Gastel opgericht door Henk en Cees Tak. Later kwamen hier nog Kees en Fons Tak (geen familie) bij. De band ging in 1972 uit elkaar. Henk gaat hierna samen met zijn vrouw verder als het duo Corrie & Henk. In 1983 komt de groep weer bij elkaar voor reünieconcerten.
De West-Brabantse band stond onder contract bij Telstar, de platenmaatschappij van Johnny Hoes. Op 24 januari 2010 overleed mede-oprichter en zanger Henk Tak op 71-jarige leeftijd aan de gevolgen van prostaatkanker.
De band verkocht meer dan 1 miljoen geluidsdragers.
De Four Tak - Bye Bye tot ziens.mp3 De Four Tak - Doe maar wat je wilt.mp3 De Four Tak - Door jou ben ik eenzaam.mp3 De Four Tak - Enkel door jou.mp3 De Four Tak - Ik wil je niet meer.mp3 De Four Tak - Je bent veel te vroeg.mp3 De Four Tak - Kus me voor de laatste keer.mp3 De Four Tak - Louise kom en dans met mij.mp3 De Four Tak - Niet huilen colinda.mp3 De Four Tak - Onze poes en buurmans kater.mp3 De Four Tak - Op de tandem.mp3 De Four Tak - Rosemaria.mp3 De Four Tak - San antinio rose.mp3 De Four Tak Sonja.mp3 5273 De Four Tak - Twee diepblauwe ogen.mp3 5273 De Four Tak - Vergeet mij niet.mp3 De Four Tak - Waarom moet ik nu lijden.mp3 De Four Tak - Zij drinkt mij op de lei.mp3
Suzie (pseudoniem van Maria Martina Carina (Martina) Peereboom) (Tilburg, 21 augustus 1946 - Nordmaling, 3 maart 2008) was een Nederlands/Zweeds zangeres en circusartieste.
De ouders van Martina Peereboom werkten bij Circus Boltini en reisden met het gezelschap Europa door. Martina trad al vanaf jeugd mee op. In 1960, toen ze woonachtig was in Zweden en ook de Zweedse nationaliteit had aangenomen, verlegde ze haar aandacht deels naar een zangcarrière in het smartlap- en tienerliefdegenre in de talen die ze vloeiend sprak: het Nederlands, Duits, Zweeds, Engels, Frans, Fins, Spaans, Deens en Italiaans. In 1963 won ze in Helsinki een talentenjacht en sloot zich aan bij de Britse groep The Nicholls Family. Ook kreeg ze in Zweden voor heel Europa een platencontract aangeboden bij Sonet; haar singles verschenen in Nederland bij Decca, in Duitsland bij Disques Vogue. Haar eerste single Johnny loves me verscheen in het het Zweeds, Duits, het Italiaans , Engels, Nederlands en Spaans, en werd ook in Nederland een hit. Het maakte haar zó populair dat de Beatles in Zweden in 1963/'64 haar voorprogramma waren en ze een rol kreeg in de film Åsa-Nisse i popform. Ook in West-Duitsland was ze zeer populair en scoorde ze in de jaren '60 6 hits waarvan 3 top 10-hits.
In 1965 huwde ze de Britse bassist Mike Watson die ze kende uit de tijd van de tournees met The Nicholls Family; het huwelijk duurde niet lang. Suzie noemde zichzelf sinds het huwelijk Maria Watson en in de Zweedse showbusiness Suzie Watson.
Datzelfde jaar 1965 nam Suzie samen met een team verder bestaande uit Greetje Kauffeld, Liesbeth List, Connie van Bergen en Jan Arntz voor Nederland deel aan het festival Knokke Cup. Haar tweede single, De wereld is leeg zonder jou, was haar grootste en laatste Nederlandse hit, in 1966, die later mede dankzij de Arbeidsvitaminen en Stan Haags Jukebox uitgroeide tot een evergreen. In 1967 zocht Suzie samenwerking met de Zweedse rock 'n roll-revivalgroep The Plommons; samen traden ze op als Suzie & the Sunny Girls.
In 1968, toen haar carrière buiten Zweden op z'n retour was, verwisselde ze platenlabel Vogue voor Ariola en stopte ze haar optredens buiten de Zweedse grenzen om meer tijd te wijden aan het huiselijk leven; inmiddels was Martina de gescheiden alleenstaande moeder van een dochter. Tot in 1972 nam ze nog platen in het Zweeds op, trad met The Plommons op als Suzie & the Sunny Girls en had een eigen radio- en televisieshow.
Na haar showbusinesscarrière stichtte ze met de Zweedse zangeres Eleanor Bodel een restaurant waar ze ook samen als zangduo in optraden; Suzie kreeg in die tijd vanwege haar lesbische levensstijl de bijnaam Suzie the lesbo. In 2004 werkte ze mee aan de nostalgische SVT-entertainmentshow Diggiloo.
Op 5 maart 2008 werd Martina thuis dood aangetroffen voor haar televisie; autopsie wees uit dat ze in de nacht van 2 op 3 maart na middernacht overleden moest zijn. Martina Peereboom is gecremeerd in Tilburg en is overleefd door haar in Nederland levende moeder en haar in Denemarken levende dochter Rose-Marie. In Nederland besteedde de pers, behalve het Brabants Dagblad een jaar later, geen aandacht aan haar overlijden
Wikipedia
Suzie - Adios Amor 1967.mp3 Suzie - Da Doo Ron Ron 1966.mp3 Suzie - De wereld is leeg zonder jou 5272 Suzie - Denk nur an uns beide 1965.mp3 Suzie - Der alte Zauber 1966.mp3 Suzie - Du wartest auf Liebe 1966.mp3 Suzie - Du, du, du gehst vorüber 1964.mp3 Suzie - Es kam alles ganz anders 1966.mp3 Suzie - Gib mir mein Herz zurück 1966.mp3 Suzie - Ich bin für dich da 1967.mp3 Suzie - Ich hab noch Zeit 1966.mp3 Suzie - Ich war allein 1965.mp3 Suzie - Ich will immer nur dich 1965.mp3 Suzie - Johnny komm' 1964.mp3 Suzie - Johnny lief 5272 Suzie - Max und Moritz 1964.mp3 Suzie - Schau mir in die Augen 1966.mp3 Suzie - Wann Johnny, wann 1966.mp3 Suzie - Was du heut' nicht lernst 1982.mp3 Suzie - Wenn du nicht weißt 1965.mp3 Suzie - Wenn ich mich einmal verliebe 1964.mp3 Suzie - Wiedersehn ist wunderschön 1964.mp3
Karl Schriebl was acht jaar oud (13 november a.s. wordt hij 69) toen zijn ouders hem een ,,Wiener" accordeon gaven, weinig vermoedend, dat hun zoon vele jaren later met dit instrument nog eens grote triomfen zou oogsten. Hij was twaaf jaar toen hij naar Berlijn werd uitgenodigd (zelf woonde hij in de buurt van Wenen) waar hij zijn eerste opname maakte op wasrollen. Dit waren de gebrekkige voorlopers van de perfecte gramofoonplaten, die wij tegenwoordig kennen. Op 17 jarige leeftijd werd hij tijdens een wedstrijd ontdekt door een Amerikaanse impressario, die zo onder de ban geraakte van Karl's muzikaliteit, dat hij hem prompt een tournee in Amerika aanbood. Met beide handen nam Karl Schriebl dit aanbod aan.
In 1955 maakte hij zijn eerste gramofoonplaat, getiteleld ,,Schöne Barbara". Niet tevreden over het resultaat, nam hij voor de volgende repetitie Jos Hupperst mee, iemand die de sporen op de accordeon reeds jarenlang had verdiend. Hoe hoog de muzikale kwaliteiten van dit tweetal thans worden aangeslagen, bewijst wel het reeds eerder genoemd aantal gramofoonplaten, dat van hen in omloop is. toen zij in november de gouden plaat ontvangen, bood de N.V. Phonogram hen bij die gelegenheid tevens een programma aan, twee grote artisten waardig. Corry Brokken, Willy Alberti en Tobi Rex , om maar enkele te noemen, brachten door hun optreden Karl en Jos een verdiende hulde. Ook de televisie wist de gouden-plaat-bezitters te vinden. U herinnert zich ongetwijfeld nog hun succes-vol optreden op 1 januari j.l.. Nog eer het programma teneinde was stond de telefoonlijn bij de VARA roodgloeiend van enthousiaste kijkers die het duo nogmaals op het beeldscherm wilden zien en horen. Jammer genoeg was dit niet meer mogelijk. Bron ; www.limburgsemijnen,nl
Schriebl en Hupperts - Aan de muur van 't oude kerkhof.mp3 Schriebl en Hupperts - Aan het strand stil en verlaten.mp3 Schriebl en Hupperts - Accordeon.mp3 Schriebl en Hupperts - Adio Donna Grazia.mp3 Schriebl en Hupperts - Alpenbal.mp3 Schriebl en Hupperts - Als de klok van Arnemuiden.mp3 Schriebl en Hupperts - Alte Kameraden.mp3 Schriebl en Hupperts - Am dreizigste Mai.mp3 Schriebl en Hupperts - Am Schützenfest.mp3 Schriebl en Hupperts - Bravo polkapotpuurri.mp3 Schriebl en Hupperts - Bravo walsenpotpuurri.mp3 Schriebl en Hupperts - Bummel Petrus.mp3 Schriebl en Hupperts - Carnaval de venice.mp3 Schriebl en Hupperts - Chianti polka.mp3 Schriebl en Hupperts - Colonel Bogey.mp3 Schriebl en Hupperts - Daar bij die molen.mp3 Schriebl en Hupperts - De bedelaar van Parijs.mp3 Schriebl en Hupperts - Der Weltenbummler polka.mp3 Schriebl en Hupperts - Deutschmeister regimentsmarsch.mp3 Schriebl en Hupperts - Die Fischerin.mp3 Schriebl en Hupperts - Die schöne Barbara.mp3 Schriebl en Hupperts - Een dansliedje deint.mp3 Schriebl en Hupperts - Egerländer polka.mp3 Schriebl en Hupperts - Fantasie wals.mp3 Schriebl en Hupperts - Feest medley 1.mp3 Schriebl en Hupperts - Feest medley 2.mp3 Schriebl en Hupperts - Feest medley 3.mp3 Schriebl en Hupperts - Feest medley 4.mp3 Schriebl en Hupperts - Finken Walzer.mp3 Schriebl en Hupperts - Fuf vor zwolf 5271 Schriebl en Hupperts - Gitarren spielt auf.mp3 Schriebl en Hupperts - Greetje uit de polder.mp3 Schriebl en Hupperts - Het liedje van de ijssel.mp3 Schriebl en Hupperts - Het plekje bij de molen.mp3 Schriebl en Hupperts - Het vissersmeisje.mp3 Schriebl en Hupperts - Hij was een fijne knul.mp3 Schriebl en Hupperts - Hoch Heidecksburg.mp3 5339 Schriebl en Hupperts - Ik heb eerbied.mp3 Schriebl en Hupperts - Im schönen Land Tirol..mp3 Schriebl en Hupperts - In einer kleinen Konditorei.mp3 Schriebl en Hupperts - Jubileum galop.mp3 Schriebl en Hupperts - Jupla polka.mp3 Schriebl en Hupperts - Kanton polka.mp3 Schriebl en Hupperts - Kartner Lieder March.mp3 Schriebl en Hupperts - Kerkraadse jongens.mp3 Schriebl en Hupperts - Koekoekswals.mp3 Schriebl en Hupperts - Kristalwals.mp3 Schriebl en Hupperts - La paloma.mp3 Schriebl en Hupperts - Lichtenberg Walzer.mp3 Schriebl en Hupperts - Matrosen tango.mp3 Schriebl en Hupperts - Schnee Walzer.mp3 5339 Schriebl en Hupperts - Seemanslos.mp3 Schriebl en Hupperts - Unter der linde 5271 Schriebl en Hupperts - Vaarwel wals.mp3 Schriebl en Hupperts - Verlassen bin ich.mp3
Sandy, pseudoniem van Anita Weijers (Valkenswaard, 6 september 1961), is een voormalig Nederlands zangeres.
Ze scoorde in januari 1979 een hit met het nummer "Ik ben verliefd op John Travolta". Het nummer kwam binnen op de 36ste plek in de Nederlandse Top 40 en bereikte uiteindelijk de 10de plaats. Dit nummer werd geproduceerd door Tom Peters.
Naast dit nummer had ze in 1979 nog twee Top-40-noteringen. Het nummer "Tot ziens mijn kleine teddybeer" eindige op de 17de plek en het nummer "Doe de hoelahoep" op de 19de plek. Haar latere singles bereikten de hitlijsten niet.