Je bent niet weerhouden om je idee aan de jury te presenteren. Ik wandelde met haar door de mooie voorstadswijk waar de huizencrisis zwaar heeft toegeslaan. Nu is afgesproken hoe de wapens het zwijgen zullen worden opgelegd. Veerle Baetens pronkte tien dagen geleden nog met haar bol buikje op de première van "Loft". De acties bij Eandis breiden uit naar Brussel en Wallonië. Hij verrast vriend en vijand als hij afsluit met een a capella versie van the crooner "My way". reünie -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- + Je bent niet weerhouden om je idee aan de jury te presenteren.
Je bent niet geselecteerd om je idee aan de jury te presenteren.
Weerhouden wordt in de betekenis van 'selecteren' in België vaak gebruikt, maar het is geen standaardtaal. Meer uitleg: Laat je niet weerhouden (VRTtaal.net).
+ Ik wandelde met haar door de mooie voorstadswijk waar de huizencrisis zwaar heeft toegeslaan.
Ik wandelde met haar door de mooie voorstadswijk waar de huizencrisis zwaar heeft toegeslagen.
Toeslaan, sloeg toe, heeft toegeslagen. Meer uitleg: Slagen verslaan (VRTtaal.net).
+Nu is afgesproken hoe de wapens het zwijgen zullen worden opgelegd.
Nu is afgesproken hoe de wapens het zwijgen zal worden opgelegd.
Het onderwerp van de bijzin is het zwijgen, niet de wapens: het zwijgen wordt opgelegd aan de wapens.
+ Veerle Baetens pronkte tien dagen geleden nog met haar bol buikje op de première van "Loft".
Veerle Baetens pronkte tien dagen geleden nog met haar bolle buikje op de première van "Loft".
Het bijvoeglijk naamwoord bij een onzijdig woord (buikje) wordt in de regel verbogen als het door een bezittelijk voornaamwoord (haar) voorafgegaan wordt.
+ De acties bij Eandis breiden uit naar Brussel en Wallonië. De acties bij Eandis breiden zich uit naar Brussel en Wallonië.
De bonden breiden hun acties uit, de acties zelf breiden zich uit.
+ Hij verrast vriend en vijand als hij afsluit met een a capella versie van the crooner "My way". Hij verrast vriend en vijand als hij afsluit met een a-capellaversie van the crooner "My way".
"Als we een samenstelling maken waar een woordgroep deel van uitmaakt, schrijven we alle delen aan elkaar vast. Tussen de delen van een woordgroep die uit uitheemse woorden bestaat, schrijven we in dat geval een koppelteken." (Woordenlijst) Meer uitleg: Woordenlijst.