Met een uurtje vertraging zijn we veilig geland in Belgie. Amaai wat is het hier grijs en mistig. Vlug huurauto opgehaald en in de regen - wat had je verwacht - en dan via Wingene naar Brugge. Om de jetlag te overwinnen gaan we ons opwarmen op de kerstmarkt (bewijs volgt) , met een jenever ( je kan kiezen chocolade, vanilla , Gluhwein, warme choco met rum of amaretto ) en genieten van de ijspiste en daarna 2 heerlijke Brugse Zotten bij onze vrienden van cafe 'T Terrastje en we slapen zonder probleem.
31 december is dag om bij de familie te zijn en van al het lekkers te genieten die we aantal maanden moeten hebben missen. Omdat er toch een aantal dingen op mijn lijstje staan is de combinatie niet steeds wat het moet zijn: Rodenbach met grenadine samen met een suikerbroodje. In de avond bij de schoonfamilie voor lekker eten, lekker taartjes en de traditionele nieuwjaars- brieven worden voorgelezen.
En dat doen we nog een keer doodleuk over op 1 januari bij mijn ouders. Jaja we zullen zeker wat kilo's bijkomen gedurende de volgende week.
Bart eet een rare combinatie, suikerbrood met Rodenbach & grenadine / Bart eating a weird combination on the last day of the year, sugar bread with Rodenbach
Lekkere taartjes en sneeuwballen / nice patisserie and snowballs
traditioneel Nieuwjaarsbrieven voorlezen / the traditional reading of New years letters
Mijn jongste nichtje op haar eerste Nieuwjaar / My youngest nice enjoying her first New Year
=============================================================== Friday, January 1st
With about an hour delay we arrive in Brussels. Oh boy the sky is really gray and foggy here. We pick up our rental car and off we go in the rain - we did not expect anything else - first to Wingene and then Bruges. In order to beat our jetlag we go to the Bruges Xmas market, we walk around in the chilly weather enjoy a jenever ( all types of jenever, Gluhwein, hot chocolate with amaretto or Rhum ) watch people ice skating and finish at a small pub/bistro 'T Terrastje which is owned by some of our friends for some typical Bruges beer called Brugse Zot.
New years eve we spent with our family and enjoy all the nice things we had to miss during our 3 months USA. As the list is pretty long we need to mix a few unusual combinations: f.ex. Rodenbach (Belgian beer) with a typical sugar bread. We enjoyed nice diner and desserts with our parents in law and the whole family, followed by the Typical New Years letters the children read to their godmother.
We did repeat the whole diner one more time today with my parents, so yes we will gain some weight during this trip.
Reacties op bericht (0)
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek