Ik ben Ellen
Ik ben een vrouw en woon in (België) en mijn beroep is Student.
Ik ben geboren op 16/12/1996 en ben nu dus 28 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Toneel, koken, mode.
Zoeken in blog
Food & Fashion
Dé blog bij uitstek voor iedereen die alles te weten wil komen over mode en koken!
03-10-2011
Fruit van de maand: Banaan
Elke maand laat ik een stuk fruit in de kijker staan. En deze maand is dat: de Banaan.
De banaan is een erg populaire soort fruit. Vooral peuters en baby's eten "massale" hoeveelheden banaan. Bovendien levert de banaan ons een grote portie energie. Hoe geler de banaan, hoe meer suiker en dus energie. Opgelet! Bewaar bananen nooit in de koelkast. Op die manier verliezen ze hun lekkere smaak. Vandaag ga ik aan de slag met de blender. Ik maak namelijk een banaan-chocoladesmoothie.
1. Snij de 3 bananen in stukken en stop ze in de blender. Mix ze samen met de melk en het chocoladepoeder 2. Zet ze in de koelkast totdat ze fris zijn. 3. Snij de laatste banaan in plakjes. Verdeel de smoothie over glazen en werk af met prikkertjes waarop je plakje banaan prikt.
Elke maand laat ik een groente in de kijker staan. En deze maand is dat: de Koolrabi
De koolrabi behoort tot de familie van de kolen, maar is nog niet zo gekend als de anderen. Hij heeft een zachte pel en een fijne nootsmaak. Hij kan zowel bereid als vers, geraspt, in brunoise of in een salade gegeten worden. Heel lekker in een stoofpot of bereid zoals wortelen en pastinaken. Of zoals hier: in een lekkere soep met net dat tikkeltje meer.
1. Schil de koolrabi en snij ze in stukken. 2. Hak de ui grof en snij de prei in ringen. 3. Smelt een klontje boter in een ruime pan en stoof de ui hierin glazig. Voeg de prei en koolrabi toe en laat even meestoven. Overgiet met de bouillon en laat gaar koken. Mix de soep fijn. Breng op smaak met peper en zout. 4. Pel het teentje look en plet het met de zijkant van een groot mes. 5. Snij het stokbrood in stukken en wrijf ze in met het teentje look. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Laat kleuren onder een hete grill of in de oven. 6. Serveer de soep in voorverwarmde kommen met grote croutons en eventueel met een stuk gorgonzola.
Ik ben zooooo blij dat we hier in België, een gewéldige nazomer hebben. Door dit warme weertje krijg ik alleen nog maar méér zin om te kokerellen. En wat is er nu leuker dan in het zonnetje te genietenvan een kommetje zelfgemaakte soep. "Huh?", zullen jullie denken. "Soep met dit warme weer?" Jaja, ik heb het uitgetest en het smaakt naar meer. Letterlijk en figuurlijk dan... :) Hieronder vinden jullie mijn hoogstpersoonlijk recept van een pittige paprikasoep. Aangezien ik het recept zelf heb geschreven (en de soep al op is :) ), staat er geen foto onder. Sorry daarvoor! Smakelijk!
Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in fijne stukjes. Snipper de ui en snijd de aardappel fijn. Stoof alle groenten en de gember aan in een beetje olijfolie. Voeg de kippenbouillon toe. Alle groenten moeten onderstaan. Voeg currypoeder naar smaak toe. Laat sudderen tot alle groentjes gaar zijn. Haal dan de pan van het vuur en mix de soep met een staafmixer of blender. Aangezien we de paprika niet geschild hebben, zeef je best de soep. Voeg dan nog wat takjes safraan toe en kruid naar smaak met wat peper en zout. Giet de soep in vrolijke kommetjes en werk af met wat vers gesneden koriander. Smakelijk!
Wie digitale televisie van Telenet heeft, kan er bijna niet naast kijken. De digitale kookzender "Njam" is een schot in de roos. Je kan er heel wat herhalingen bekijken van programma's van Jamie Oliver, James Martin,... Naast deze herhalingen, zijn er ook heel wat nieuwe programma's voor het kanaal geproduceerd. Denk maar aan: "Roger van Damme desserts", "Njamma mia", ... Ik kijk het liefst naar "The naked chef" van Jamie Oliver en ik blijf ook wel eens hangen bij "Economy Gastronomy". Een aflevering gemist? Geen probleem! Via hun website www.njam.tv kan je bijna elk programma herbekijken én kan je ook nog eens heel wat éxtra recepten bekijken. Veel kijk-en surfplezier! :)
Een enveloppetasje of een clutch is hét perfecte tasje voor een avondje uit. Het is klein en subtiel, maar je kan er al het nodige in kwijt. Een echte clutch heeft geen riempje, maar ik verkies toch een exemplaar met wél een riempje. Anders moet je het tasje de hele avond vasthouden, wat niet echt praktisch is. Een clutch heb je in verschillende soorten, texturen en stoffen. Kijk en geniet...
(De eerste 2 tasjes zijn van ZARA, de laatste 2 van Massimo Dutti)
I LOVE Abercrombie & Fitch. Ik ken het merk nog maar een tweetal jaar, maar ik ben helemaal verkocht! Door mijn bezoek aan New York heb ik al een trui, t-shirt en handtas kunnen bemachtigen. En toen ik onlangs in Parijs was, heb ik me ook nog een prachtige gilet gekocht. Echt SUPER! En nu het goede nieuws: Voortaan moet je niet meer naar het buitenland om iets van Abercrombie & Fitch te kopen, maar er komt eentje in Brussel op de Boulevard de Waterloo 21! De precieze datum is wel nog niet vastgelegd. Ok, het is wel leuk dat je niet naar het buitenland hoeft te gaan, maar natuurlijk is het merk nu wel niet meer exclusief. Een beetje gemengde gevoelens dus. Wat vinden jullie hiervan?
Ik zou jullie graag om een dienst willen vragen. Zouden jullie graag voor mij wat reclame willen maken? Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. BV: Je kent een vriendin die enorm veel houdt van mode, vertel haar over mijn blog. Je doet haar en mij er een erg groot plezier mee. Heeft je tante niet veel inspiratie om te koken? Vertel haar over mijn blog. Bij fruit en groente van de maand staat telkens een recept. Vindt ze haar zin niet? Dan kan ze me altijd een mailtje sturen voor wat meer recepten. Alvast erg bedankt!
Elke maand laat ik een stuk fruit in de kijker staan. En deze maand is dat: de appel.
De appel is zo'n stuk fruit dat je eigenlijk heel het jaar door kan eten. Maar ik heb ontdekt dat ik de laatste tijd nogal veel appels eet, vandaar. De appel is niet alleen heel erg lekker, hij is ook er gezond. De appel bevat namelijk veel vitamine C en bevat amper 60kcal. per stuk. Hij is lekker uit het vuistje, in een slaatje, op een warme pannenkoek, maar vandaag koos ik voor appelcake! Hieronder staat het recept. Smakelijk!
Ingrediënten
4 appels
250 gr bloem
250 gr suiker
250gr boter
4 eieren
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C
Meng de helft van de suiker met de 4 eierdooiers in een kom
Meng de overige helft van de suiker en het eiwit in een andere kom
Smelt de boter en laat deze afkoelen. Meng de gesmolten boter onder het mengsel met de eierdooiers
Zeef de bloem en meng deze onder het mengsel met de eierdooiers
Meng het mengsel met het eiwit voorzichtig onder het mengsel met de eierdooiers
Snijd de appels in schijfjes
Giet het deegmengsel in een bakvorm en steek de appelschijfjes erin
Sorry dat het ale bijna 2 weken geleden is, maar ik heb het echt héél druk!
Elke maand laat ik een groente in de kijker staan. En deze maand is dat: de champignon!
Hoewel het officieel nog geen herfst is (hoewel, als ik naar buiten kijk...), laat ik jullie graag kennismaken met dé herfstgroente bij uitstek: de champignon. Hij is echt superveelzijdig. Je kan hem bakken, koken en zelfs frituren. Rauw eten doe je beter niet, want rauw bevat de champignon kankerverwekkende stoffen. Anders is de champignon wél gezond. Vooral onder zijn hoedje bevinden zich de meeste vitamientjes! Hieronder staat het recept van champignonsoep. Erg lekker, heel gezond en supergezellig op regenachtige dagen zoals deze.
- Bak de ui, aardappel en prei in de vetstof - Goed kruiden - Voeg de kleine champignons toe en ook de groentenbouillon - Voeg water toe en laat 45 minuten goed doorkoken - Mix de soep lang en voeg de room toe
Tips
1. Kies OF een velouté OF een groenten-champignonsoep 2. Champignons wassen net voor ze in de pot gaan 3. Gebruik enkel witte groenten 4. Alles supergaar laten koken en lang mixen
Morgen is het zover: dan start het nieuwe schooljaar! Ook ik moet morgen weer vroeg opstaan en daarom wil ik jullie graag een hart onder de riem steken. Héél veel succes voor morgen! Hopelijk tot een volgend bericht!
Naast kleren, verandert ook de make-up met de seizoenen. Dit zijn dé make-up trends van winter 2011-2012:
- Ogen: metaalkleur! De metaalkleurige oogschaduw voelt zich helemaal thuis in de nieuwe wintercollectie. Let wel op! Combineer deze oogschaduw niet met andere felle make-up. En knalrode lippen, én metaalkleurige oogschaduw, zijn echt te veel. Mijn favoriete oogschaduw voor deze winter is MAC. Voor 18.50 zijn je ogen deze winter helemaal in de mode.
(De Big Bounce van Mac is te verkrijgen in 16 tinten. Per potje betaal je 18.50)
- Lippen: knalrood! De perfecte rode lippen: het is niet gemakkelijk. Ten eerste moet je huid perfect zijn. Rode vlekjes en puistjes: het is allemaal not done. Gebruik een lichte foundation om je huid zo te verkrijgen. Investeer ook in een potlood van goede kwaliteit om je lippen eerst keurig af te lijnen. Pas daarna kan je beginnen aan het echte werk. Kies een teint rood die past bij je huidskleur én kies er eentje van een goede kwaliteit. Misschien wat duurder, maar de lippenstift blijft lang zitten én het zorgt voor een mooie kleur de hele avond lang. Mijn favoriet voor deze winter? De nieuwe 'Rouge Allure Velvet' van Chanel.
(De nieuwe Rouge Allure Velvet van Chanel zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. 30.50)
- Teint: glans! De naturel look is weer helemaal terug. Let wel op! Om er zo naturel uit te zien, heb je veel werk. Om te beginnen moet je investeren in een goede primer én concealer. Pas dan kan je foundation aanbrengen. Ook hier geldt weer: goede kwaliteit. Kies een foundation die niet te fel afwijkt van je normale huidskleur. Dit zorgt voor een onnatuurlijke look. Mijn favouriet voor deze winter is ongetwijfeld 'Healthy Glow Enhancer' van Une.
( De Healthy Glow Enhancer van Une is verkrijgbaar in 6 verschillende teints. Per potje betaal je 16.49)
Vanaf maandag 29 augustus start het nieuwe tv-seizoen. Net zoals 'Thuis' en 'Boer zkt. vrouw', start ook 'Dagelijkse Kost' met een tweede seizoen. Maandag maakt Jeroen Meus mosselen in de wok om 18.15 na het korte journaal op één.
Welke kies jij? De nieuwste variant van de parfum 'Be Delicous' van DKNY voor 39. Of wil jij hetzelfde maar dan in een jasje van goud en diamanten voor één miljoen dollar? Aan jou de keuze!
Het eerste boek van 'Dagelijkse Kost' was al een groot succes en ik denk dat het tweede net zo'n groot succes zal worden! In 'Dagelijkse Kost' toont Jeroen Meus ons makkelijke gerechten, waar je ook niet veel werk aan hebt. Het prgramma op één is al een tijdje afgelopen, maar de boeken draaien nog op volle toeren. Bovendien is het tweede seizoen van 'Dagelijkse Kost' in de maak!
Ik ben nu al bijna een maand bezig met mijn blog. Daarom zou ik jullie willen vragen of jullie tips of advies hebben. Zijn mijn onderwerpen afwisselend genoeg? Is mijn taalgebruik gepast? Kan mijn schrijfstijl jullie bekoren? Kortom: Wat vinden jullie van 'Food & Fashion'? Schrijf een reactie op dit bericht, stuur me een mailtje, schrijf iets in het gastenboek of vul de rating in!
Hallo allemaal! Ik ben terug van Parijs en zoals ik julllie had beloofd, hier zijn dé trends van winter 2011-2012:
- Vergeet strakke truitjes en irritant spannends topjes. Ga voor ruim! Je moet natuurlijk nu niet meteen een tentzeil gaan dragen, maar kies voor ruime t-shirts en truitjes. Let wel op! Geef er een vrouwelijk toets aan, door te combineren met een ceintuur, hoge hakken of een vrouwelijk juweel.
- Hoewel er nog ontwerpers zijn die gaan voor prints, zijn er opvallend veel effen kledingstukken. De assymetrische lijnen zijn ook weer helemaal terug.
- Ga voor kleur! Kies warm rood en mosterdgeel.
- Must have voor deze winter? De blazer. Bij Zara vind je hem in vele kleuren.
- Hét merk voor deze winter? Mijn alltime favorite: Zara!
Ik schrijf dit bericht vanuit Parijs. Ik blijf hier tot maandagavond en ik zal dus nogal weinig berichten kunnen plaatsen. Maar vanaf dinsdag trakteer ik jullie op een portie mode, want ik vertel jullie dé trends voor deze winter. Tot dan, of beter gezegd 'Au revoir'!
Hoewel het weer in België niet echt zomers is, vind ik de nieuwe lippenstiften van Yves Saint Laurent om op te eten. De candy's zijn een balsem in een stick en je kan ze in verschillende zomerkleurtjes verkrijgen.
Elke maand laat ik een stuk groente in de kijker staan. En deze maand is dat: de aubergine.
De aubergine is een echte zomergroente. Let wel op dat je een aubergine koopt die van goede kwaliteit is. De aubergine moet een glanzende kleur hebben, de blaadjes moeten fris groen zijn en als je er lichtjes op drukt, moet hij een beetje meegeven. De aubergine is licht bitter, maar door hem te bestrooien met zout en onder druk te laten staan (bv met een plat bord verzwaard met een vol blik), verdwijnt de bittere smaak. Het bekendste gerecht met aubergine is natuurlijk moussaka. Hier vind je het gerecht. Smakelijk!
Ingrediënten
½ kg lamsgehakt 100 g pittige gemalen kaas 2 aubergines ½ kg aardappelen 2 eetlepels tomatenpuree 1 dl rode wijn 2 sjalotten 1 teentje knoflook olijfolie gedroogde oregano een snuifje kaneelpoeder peper en zout
Voor de bechamelsaus: 50 g boter 55 g bloem 3 dl melk 1 eierdooier
Bereidingswijze
Snijd de aubergine in plakjes en strooi er flink wat zout over. Laat een half uurtje staan om de aubergines minder bitter te maken. Spoel het zout er af en droog de plakjes op keukenpapier. Schil de aardappelen en snijd er plakjes van. Bak de aardappelen goudbruin in hete olijfolie. Kruid met peper en zout. Bak vervolgens ook de aubergines aan in olijfolie, gekruid met peper, zout en oregano. Bak het gehakt los in olijfolie. Doe er de gesnipperde sjalot en look bij. Breng op smaak met peper, zout, kaneel en flink wat oregano. Doe er de tomatenpuree bij en bak nog een tweetal minuutjes door. Blus dan met de rode wijn en laat 20 minuten heel rustig sudderen. Schik een laagje aardappelen en aubergines in een ovenschotel. Bedek met een laagje gehakt. Herhaal dit nog eens. Maak een bechamelsaus en werk die af met de eierdooier. Giet de saus over de bereiding en strooi er de kaas overheen. Bak 20 tot 25 minuten in een oven op 180°C.