Ik ben Ellen
Ik ben een vrouw en woon in (België) en mijn beroep is Student.
Ik ben geboren op 16/12/1996 en ben nu dus 28 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Toneel, koken, mode.
Zoeken in blog
Food & Fashion
Dé blog bij uitstek voor iedereen die alles te weten wil komen over mode en koken!
29-07-2011
Preppy People
Preppy is deze zomer weer helemaal in. Hier enkele tips om je very preppy-look te lanceren aan zee!
- Ga voluit voor ankertjes, streepjes, ... - Vergeet ouderwetse centuren. Draag vanaf nu enkel gevlechte koordjes om je preppy look helemaal af te maken. - Ook de hemdjurk is weer helemaal terug. Draag hem in het wit of blauw en combineer met een groten rieten hoed. Very preppy! - Geen preppy-inspiratie? Stap dan eens een Tommy Hilfiger-store binnen en laat je onderdompelen in de preppy-sfeer.
Elke maand laat ik een stuk fruit in de kijker staan. En deze keer is dat: de framboos.
Framboosjes zijn niet alleen erg lekker, maar ze zijn ook nog heel erg gezond. Naast vitamine C, bevatten frambozen ook vitamine B2 en B6. Frambozen zijn op hun best in de zomer en de herfst. Je kan ze verwerken in confituur, taart en cake. Maar gewoon een framboos uit het vuistje, is ook erg lekker. Hier is het recept van frambozenconfituur. Lekker op een knapperig stukje stokbrood, maar ook heerlijk op een bolletje vanille-ijs.
Ingredienten
- 3 Kg Frambozen - 2 Kg confituursuiker
Bereidingswijze
Kies rijpe vruchten. Was de frambozen, laat ze uitlekken en verwijder de kroontjes. Doe de frambozen samen met de suiker in een kookpot en zet alles goed onder elkaar. Breng zachtjes aan de kook en laat alles pruttelen onder voortdurend roeren met een houten lepel tot de confituur dik is. Voorzie enkele propere glazen potjes en vul deze met de nog warme confituur. Doe de dekseltjes op de potjes en draai deze om. Laat de confituur zo af koelen.
Zelf ben ik al een hele tijd fan van de Fitflops. Ze staan mooi onder een jeans, ze zitten geweldig goed aan je voeten én ze trainen je beenspieren. Bovendien is er een nieuwe zomercollectie uit met een aantal mooie modelletjes!
Zien ze er niet leuk uit? De prijzen variëren van 59.95 tot 99.95.
Welkom bij mijn blog: Food & Fashion. De volgende weken en maanden kunnen jullie hier terrecht voor allerlei leuke nieuwtjes en weetjes i.v.m. koken en mode. Mijn naam is Ellen en door te kijken naar mijn antwoorden op de volgende vragen kunnen jullie mij al een beetje beter leren kennen.
Vraagjes i.v.m. Food:
Favoriete ingrediënten: Meloen, Italiaanse ham, tomaat, parmezaanse kaas, rivierkreeftjes, rozemarijn, aardappelen en kip
Favoriete zomergerecht: Meloen met Italiaanse ham
Favoriete herfstgerecht: Risotto met bospaddenstoelen
Favoriete wintergerecht: Stoofvlees met frietjes
Favoriete lentegerecht: Gebakken stukje zeeduivel met rozemarijn aardappeltjes en een fris slaatje.
Favoriete kok: Nigella Lawson (Ken je haar niet? Kijk dan rond de kerstperiode naar Vitaya. Daar maakt ze héérlijke gerechten!)
Vraagjes i.v.m. Fashion:
Favoriete kledingmerk: Ik ben onlangs naar Amerika geweest en ik heb daar een geweldig merk leren kennen: Banana Republic. Spijtig genoeg hebben ze geen filliaal in België, maar hebben ze wel een webshop: www.bananarepublic.eu
Favoriete trend van de zomer: De lange jurken met bloemetjesprint vind ik echt héél leuk.
Favoriete ontwerper: De nieuwe lente-zomercollectie van Prada kon me wel bekoren. Zeker de handtasjes met streepjes en frisse kleuren vond ik erg mooi. (Check de brillen!)
Favoriete modetijdschrift: Elle is echt een heel mooi tijdschrift met leuke artikels en veel foto's.
Zo, hopelijk weten jullie nu al een beetje meer over mij. Maar ik ken jullie nog niet goed! Als jullie willen, kunnen jullie deze vraagjes altijd zélf eens beantwoorden. Op die manier leer ik ook een beetje mijn lezers kennen.
Elke maand laat ik een groente in de kijker staan. En deze maand is dat: de courgette.
De courgette bevat erg veel vitamine C en calcium. Bovendien is de courgette dé groente bij uitstek tijdens de zomer. Je kan hem koken, bakken of grillen op de barbecue. Toch kan de groente eveneens rauw gegeten worden. Ook kan de courgette in blokje gesneden als een soort augurk ingelegd worden in azijn met kruiden. Mijn favoriet met courgette is de ratatouille. Zeker in combinatie met een stukje gegrilde kip en een aardappel in de schil, is het een absoluut zomergerecht. Hier heb je het recept. Smakelijk!
Ingrediënten voor 8 tot 10 personen
4 tot 5 witte uien 3 tot 6 rode paprika's 6 tot 8 courgettes 4 tot 6 aubergines 10 tot 12 grote tomaten 4 teentjes look 1/4 bosje basilicum 6 tot 8 eetlepels olijfolie 2 tot 3 takjes tijm 1 tot 2 laurierblaadjes zout versgemalen peper
Bereiding
Maak eerst alle groenten klaar. Pel de uien, snij ze doormidden en snij de helften in schijfjes. Snij de paprika's in tweeën, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in reepjes. Was de courgettes en de aubergines, snij de uiteinden weg, snij ze in de lengte doormidden, snij de helften nog eens in de lengte doormidden en snij het vruchtvlees in niet al te grote blokjes. Was de tomaten, snij ze doormidden, pers er met de volle hand de zaadjes en het vocht uit en hak het vruchtvlees grof. Pel de lookteentjes en plet ze met de platte kant van een mes. Stroop de basilicumblaadjes af. Verhit wat olijfolie in een grote braadpot en stoof de uien 8 tot 10 minuten. Haal de pot van het vuur. Neem een pan met antiaanbaklaag, doe er wat olijfolie in en bak de paprika's 5 minuten al roerend. Doe ze in de pot bij de uien. Doe hetzelfde met de courgettes en daarna met de aubergines. Doe de tomaten in de pot, samen met het look, de tijm en het laurierblad. Meng, breng op smaak met wat zout en laat 30 tot 40 minuten stoven op een zacht vuur. Breng de ratatouille pas op smaak met peper als hij gaar is en doe er helemaal op het eind het basilicum bij. Dien warm of koud op. Of doe de bereiding in plastic dozen of diepvrieszakjes en leg die in de diepvriezer.