Ik ben Ellen
Ik ben een vrouw en woon in (België) en mijn beroep is Student.
Ik ben geboren op 16/12/1996 en ben nu dus 28 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Toneel, koken, mode.
Zoeken in blog
Food & Fashion
Dé blog bij uitstek voor iedereen die alles te weten wil komen over mode en koken!
05-08-2011
Groente in de kijker: Aubergine
Elke maand laat ik een stuk groente in de kijker staan. En deze maand is dat: de aubergine.
De aubergine is een echte zomergroente. Let wel op dat je een aubergine koopt die van goede kwaliteit is. De aubergine moet een glanzende kleur hebben, de blaadjes moeten fris groen zijn en als je er lichtjes op drukt, moet hij een beetje meegeven. De aubergine is licht bitter, maar door hem te bestrooien met zout en onder druk te laten staan (bv met een plat bord verzwaard met een vol blik), verdwijnt de bittere smaak. Het bekendste gerecht met aubergine is natuurlijk moussaka. Hier vind je het gerecht. Smakelijk!
Ingrediënten
½ kg lamsgehakt 100 g pittige gemalen kaas 2 aubergines ½ kg aardappelen 2 eetlepels tomatenpuree 1 dl rode wijn 2 sjalotten 1 teentje knoflook olijfolie gedroogde oregano een snuifje kaneelpoeder peper en zout
Voor de bechamelsaus: 50 g boter 55 g bloem 3 dl melk 1 eierdooier
Bereidingswijze
Snijd de aubergine in plakjes en strooi er flink wat zout over. Laat een half uurtje staan om de aubergines minder bitter te maken. Spoel het zout er af en droog de plakjes op keukenpapier. Schil de aardappelen en snijd er plakjes van. Bak de aardappelen goudbruin in hete olijfolie. Kruid met peper en zout. Bak vervolgens ook de aubergines aan in olijfolie, gekruid met peper, zout en oregano. Bak het gehakt los in olijfolie. Doe er de gesnipperde sjalot en look bij. Breng op smaak met peper, zout, kaneel en flink wat oregano. Doe er de tomatenpuree bij en bak nog een tweetal minuutjes door. Blus dan met de rode wijn en laat 20 minuten heel rustig sudderen. Schik een laagje aardappelen en aubergines in een ovenschotel. Bedek met een laagje gehakt. Herhaal dit nog eens. Maak een bechamelsaus en werk die af met de eierdooier. Giet de saus over de bereiding en strooi er de kaas overheen. Bak 20 tot 25 minuten in een oven op 180°C.
Elke maand laat ik een stuk fruit in de kijker staan. En deze maand is dat: de kiwi.
De kiwi bevat erg veel vitamine C, vitamine A en vitamine E. Tevens bevat de kiwi ook kalium, ijzer en eiwitten. Kortom, een bron van vitamientjes! Ik eet de kiwi graag uit het vuistje, maar hem verwerken in salades en cake is ook een mogelijkheid. Een blender in huis? Maak een smoothie met kiwi's! Hier vind je het recept.
Ingrediënten
8 ijsblokjes 1,5 l volle yoghurt 250 g aardbeien 250 g kiwi`s 25 muntblaadjes 4 el vloeibare honing
Hulpmiddelen
Blender
Bereidingswijze
Was de aardbeien en haal het kroontje eraf. Schil de kiwi`s. Snijd het fruit eventueel in blokjes.
Doe de ijsblokjes, het fruit, de yoghurt, de meeste blaadjes munt en de honing in een blender, of maal het met een mixer. Maak het goed fijn. Serveer met de achtergehouden muntblaadjes.
De horloges van Swatch zijn niet alleen tijdloos en modieus, ze zijn ook erg efficiënt. De meeste zijn waterproof én ze zijn kwalitatief! Bovendien is er een nieuwe collectie uit: Full-Blooded. Deze uurwerken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren én je kan ze bestellen via internet.
Geen kookinspiratie? Surf dan naar www.zesta.be ! Dé kooksite bij uitstek. Je kan je zoekopdracht verfijnen door een kok, programma en duurtijd te kiezen. Zelf heb ik al een aantal erg lekkere recepten gevonden via deze website. De meeste recepten bevatten ook een video waar het gerecht gemaakt wordt door een bekende kok, zodat je alles nog eens kan bekijken. Elke dag is er ook een 'Recept van de dag'. Op zoek naar meer informatie over bepaalde producten? Klik dan op 'Producten' en duid het product aan waar je wat meer over wilt weten. Veel surfplezier!
Make-up tijdens het zwemmen, het is nooit echt iets voor mij geweest. Goed vinden of niet, je hebt goede make-up nodig én een goede make-up remover. Wie het sober wil houden, kiest beste voor een lichte foundation, grijze of beige oogschaduw en een bruine mascara. Alle 3 waterproof uiteraard. Om al deze make-up te verwijderen, heb je uiteraard een remover nodig van goede kwaliteit. Kies er daarom één van een bekend merk. Misschien iets duurder, maar waterproof make-up heeft dat echt nodig! (Volgende voorbeelden zijn allemaal van Chanel. Uiteraard moet je het zo duur niet gaan zoeken en kan je kiezen voor een goedkoper alternatief.)