Ik ben Ellen
Ik ben een vrouw en woon in (België) en mijn beroep is Student.
Ik ben geboren op 16/12/1996 en ben nu dus 28 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Toneel, koken, mode.
Zoeken in blog
Food & Fashion
Dé blog bij uitstek voor iedereen die alles te weten wil komen over mode en koken!
06-07-2012
Koken met Ellen: Brownies (Afternoon Tea special)
Lekkere fudgy brownies zijn héérlijk! Dit receptje is echt voor chocoholics!
Ingrediënten: - 140 g boter - 200 g donkere chocolade - 1 kop suiker - 2 theelepels vanille-extract - 1/4 theelepel zout - 1 eetlepel cacaopoeder - 2 eetlepels koffie - 2 eieren - 2/3 kop bloem
Bereiding:
1. Smelt de chocolade in de microgolfoven. 2. Meng alle andere ingrediënten kort. 3. Voeg dan de gesmolten chocolade toe. 4. Vet een brownievorm in en bekleed met bakpapier. 5. Giet het deeg in de vorm. 6. Bak de brownies in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 30 minuten.
Scones vormen de basis voor een Afternoon Tea. Bovendien zijn ze helemaal niet moeilijk te maken! Serveer ze met opgeklopte room en jam.
Ingrediënten voor 4 personen
500 gr bloem, plus extra voor bestrooien van het werkblad 2 theel bicarbonaat of baksoda 2 theel zout 2 theel kristalsuiker 50 gr ongezouten boter 25 plantaardige boter 300 ml karnemelk 1 ei, geklopt
Bereidingswijze
Bekleed een bakplaat* met een stuk bakpapier. Doe de bloem in een schaal met de bicarbonaat of baksoda, zout en suiker. Snijd de boter en de plantaardige boter in stukken en doe ze bij de bloem. Meng met de vingertoppen de bloem door de boter en voeg de karnemelk toe, kneed alles door elkaar tot een deeg ontstaat. Bestrooi de werkplaats licht met bloem. Vorm het deeg tot een ovaal lap van 4cm dik, steek ronde vormen van 6cm doorsnee uit. Leg de scones vrij dicht bij elkaar op het bakpapier, en besmeer de bovenkant met geklopt ei , zodat de scones mooi goudbruin bakken. Bak gedurende 12 minuten, dan zijn de scones droog op de bodem en voelen licht aan. Laat ze afkoelen op een draadrekje en serveer met een flinke klont jam en optioneel room of crème fraiche.
* Je kan een gewone bakplaat gebruiken, maar als je deeg echt heel plakkerig is, gebruik je beter een cupcakevorm. Dan moet je het deeg niet uitrollen en uitsteken, maar kan je het met 2 lepels in de cupcakevorm doen.
De Engelsen staan niet echt bekend om hun culinaire meesterwerken. Toch hebben ze een traditie waar ik gek van ben: Afternoon Tea. Dit is meestal rond 4 uur in de namiddag, waar je dan allerlei zoetigheden eet. I love it! Hier zijn mijn tips voor een echte Tea Time!
- Het eten! Tja, Tea Time zonder eten zou geen echte Tea Time zijn. Scones met room en jam is de klassieker. Maar je kan dat uiteraard uitbreiden met taart, macarons, cupcakes, whoopies, koekjes, ... Dit serveer je allemaal op chique bordjes.
- Drank! Thee is uiteraard een must. Kies voor een ruim assortisement. Traditioneel ga je voor thee met melk én suiker.
- Tuin! Probeer je Afternoon Tea toch in de tuin te organiseren. Kleed je tafel mooi aan met servies, bloemen, servetten, ...
Verwacht je de volgende dagen maar aan masa's receptjes van gerechten die je zeker kan serveren op je eigen Tea Time!
Wat vinden jullie van deze Engelse traditie? En wat mag volgens jullie zeker niet mankeren op een Tea Time?