Ik ben Ellen
Ik ben een vrouw en woon in (België) en mijn beroep is Student.
Ik ben geboren op 16/12/1996 en ben nu dus 28 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Toneel, koken, mode.
Zoeken in blog
Food & Fashion
Dé blog bij uitstek voor iedereen die alles te weten wil komen over mode en koken!
03-10-2011
Week van de soja
ENSA, de Europese producentenorganisatie van natuurlijke sojaproducten, organiseert van 1 tot 8 oktober voor de vierde keer de "Week van de soja". Op www.weekvandesoja.be vind je naast een heleboel lekkere recepten met soja ook de Alpro soya Ecometer. Daarmee kan je testen wat de impact is van jouw eetgewoontes op het milieu. Ik produceer maar liefst 696 kg CO2 - uitstoot per jaar! Doe jij het slechter? Of ben je een echte "eco-eter"? :)
Elke maand laat ik een stuk fruit in de kijker staan. En deze maand is dat: de Banaan.
De banaan is een erg populaire soort fruit. Vooral peuters en baby's eten "massale" hoeveelheden banaan. Bovendien levert de banaan ons een grote portie energie. Hoe geler de banaan, hoe meer suiker en dus energie. Opgelet! Bewaar bananen nooit in de koelkast. Op die manier verliezen ze hun lekkere smaak. Vandaag ga ik aan de slag met de blender. Ik maak namelijk een banaan-chocoladesmoothie.
1. Snij de 3 bananen in stukken en stop ze in de blender. Mix ze samen met de melk en het chocoladepoeder 2. Zet ze in de koelkast totdat ze fris zijn. 3. Snij de laatste banaan in plakjes. Verdeel de smoothie over glazen en werk af met prikkertjes waarop je plakje banaan prikt.
Elke maand laat ik een groente in de kijker staan. En deze maand is dat: de Koolrabi
De koolrabi behoort tot de familie van de kolen, maar is nog niet zo gekend als de anderen. Hij heeft een zachte pel en een fijne nootsmaak. Hij kan zowel bereid als vers, geraspt, in brunoise of in een salade gegeten worden. Heel lekker in een stoofpot of bereid zoals wortelen en pastinaken. Of zoals hier: in een lekkere soep met net dat tikkeltje meer.
1. Schil de koolrabi en snij ze in stukken. 2. Hak de ui grof en snij de prei in ringen. 3. Smelt een klontje boter in een ruime pan en stoof de ui hierin glazig. Voeg de prei en koolrabi toe en laat even meestoven. Overgiet met de bouillon en laat gaar koken. Mix de soep fijn. Breng op smaak met peper en zout. 4. Pel het teentje look en plet het met de zijkant van een groot mes. 5. Snij het stokbrood in stukken en wrijf ze in met het teentje look. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Laat kleuren onder een hete grill of in de oven. 6. Serveer de soep in voorverwarmde kommen met grote croutons en eventueel met een stuk gorgonzola.