Ik ben Ellen
Ik ben een vrouw en woon in (België) en mijn beroep is Student.
Ik ben geboren op 16/12/1996 en ben nu dus 28 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Toneel, koken, mode.
Zoeken in blog
Food & Fashion
Dé blog bij uitstek voor iedereen die alles te weten wil komen over mode en koken!
07-04-2012
Koken met Ellen: Aspergesoep met een gepocheerd eitje (paasspecial)
Nu het aspergeseizoen eraan komt, is het tijd voor een fris soepje. Deze soep kan je perfect op voorhand maken en het pocheren van een eitje duurt echt niet lang. Tip: roer eerst eventjes in het kokende water en laat dan het eitje erin glijden. Zo heb je minder kans dat het ei volledig uitloopt. Smakelijk en alvast een vrolijk pasen!
Ingrediënten:
600 g
witte asperges
750 ml
kippenbouillon
3 dl
room
4
eieren
1 dl
azijn
1/2
bosje bieslook
vers gemalen peper / zout / nootmuskaat
Bereiding:
maak de soep:
Schil de asperges van de top naar beneden met een dunschiller. Snijd het houtachtige onderste stuk weg en snijd de asperges in stukjes. Kook deze in 10 tot 15 minuten goed gaar in de bouillon.
Pureer de soep met de staafmixer. Haal ze indien nodig nog even door de zeef. Breng de soep terug tot het kookpunt en voeg al roerend de room toe. Breng op smaak met nootmuskaat, versgemalen peper en zout.
pocheer de eitjes:
Breng in een pan warm water en azijn aan de kook. Zorg ervoor dat het water heel zachtjes kookt. Neem zeer verse eieren. Breek een ei in een kopje en laat het heel voorzichtig tegen de rand van de pan in het water glijden. Laat drie minuten pocheren. Als het eiwit wat uitloopt, draai het dan met een vork om de dooier. Haal het ei met een schuimspaan uit het water. Laat het in een pan met warm water glijden, waar het warm gehouden wordt tot het gebruik.
Elke maand laat ik een soort fruit in de kijker staan. En deze maand is dat de: Mango
Een mango is superlekker! Het zoete - bijna aromatische - fruit is lekker bij snikhete dagen, maar ook bij dagen zoals deze, grijs en druilerig. Ze doen je dan echt denken aan zonnige landen en stranden met palmbomen! De mango bevat superveel kalium en vitamine C. Bovendien bevat hij weinig calorieën. Hieronder vind je het recept voor een mangomousse. Heel lekker in combinatie met kattentongen of een ander droog koekje. Smakelijk!
Ingrediënten:
1 rijpe mango 2 el suiker 2 el citroensap 4 blaadjes gelatine 2 dl slagroom 2 eiwitten
Bereiding:
Week de gelatine in ruim koud water. Verwarm de citroensap met 2 el water en los de (uitgeknepen) gelatine hierin op. Pureer de mango met de suiker. Roer de gelatine erdoor. Zet het mengsel in de koelkast. Klop de slagroom stijf. De eiwitten ook. Spatel slagroom, eiwitten en mangomengsel door elkaar. Schenk het in toetjesbakjes en laat het opstijven in de koelkast.
Brogues dragen is een echte hype geworden. Vroeger waren het echte mannenschoenen, maar nu zijn ze ook te koop voor vrouwen. Wil je een paar brogues kopen? Koop ze dan in felle kleurtjes en combineer ze met vrouwelijke kledij. Ik vond een aantal inspirerende outfits op lookbook.nu. De dames hieronder bewijzen dat brogues vrouwelijk, stijlvol én trendy kunnen zijn. Ik ben fan!
Elke maand laat ik een soort groente in de kijker staan. En deze maand is dat : de Paprika.
Je kan een paprika verkrijgen in 3 kleuren: rood, geel en groen. Eigenlijk zijn ze allemaal van dezelfde soort. De groene is nog niet helemaal rijp, de gele bijna en de rode is wel helemaal rijp. Je kiest zelf welke kleur je het lekkerste vindt. Ik verkies de gele en de rode. De groene bevat volgens mij minder smaak. Een paprika is supergezond! Het bevat weinig calorieën, maar veel vitamine C en kalium. Een paprika is dus een perfecte groente als tussendoortje, maar ook in warme gerechten. Ik gebruik de paprika veel in een tajine of in combinatie met couscous. Héérlijk!! Een echte klassieker is deze: gevulde paprika's! Heerlijk voor als je weinig tijd hebt, maar toch een zalig gerecht op tafel wilt zetten. Smakelijk!!
Ingrediënten:
anderhalf tot 2 kopjes gekookte witte rijst (gemaakt met ongeveer 3/4 tot 1 kopje droge witte rijst)
4 grote of 6 middelgrote paprikas van uw favoriete kleur, of meng de kleuren voor een mooiere presentatie
500 a 600 gram gehakt rundsvlees
6 grote verse blaadjes basilicum, fijngesneden of anderhalve theelepel gedroogde basilicum
1/2 theelepel bonenkruid
2 theelepels vers gehakt marjolein of 1 / 2 theelepel gemalen droge marjolein
1 theelepel zout
vers gemalen zwarte peper
1/4 kopje olijfolie
flink wat paprika poeder
Bereiding:
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking, meestal 1 hoeveelheid rijst met anderhalve keer meer water en een snuifje zout: breng aan de kook, roer de rijst zodat niets aan de bodem plakt, zet het vuur heel laag, doe een deksel op de pot en laat een 12 tot 15 tal minuten sudderen.
Snijd de toppen van de paprikas en verwijder de zaadjes.
Plaats de paprikas op een rooster boven een centimeter water in een grote overdekte pot met kokend water en laat met het deksel op de pot 10 minuten stomen.
Oven voorverwarmen op 175 ° C.
Meng in een grote kom het gemalen rundvlees, basilicum, bonenkruid, marjolein, zout, peper van de molen en de rijst.
Verwijder de paprikas uit de stoompot.
Neem een vuurvaste Pyrex schotel of braadpan, wrijf met keukenpapier wat olijfolie op de bodem en zet hierin de paprikas met de opening naar boven.
Vul de paprikas voorzichtig met het gehakt-rijst mengsel.
Besprenkel de rest van de olijfolie over de gevulde paprikas, langs de buitenkant van de paprikas en in de vuurvaste schotel of braadpan.
Wrijf de olie over de buitenkant van de paprikas zodat ze mooier bruinen.
Bestrooi de bovenkant royaal met paprika poeder (vers gehakte peterselie en ui is ook ontzettend lekker als bedekking)
Plaats in het midden van de oven en bak tot het vlees gaar is (35 tot 50 minuten)
Er gaat toch niets boven een lekker, vers broodje! Bovendien is het helemaal niet moeilijk te maken! Briochebrood is echt perfect voor een paasbrunch. Het is zoeter dan gewoon brood en is dus perfect voor het bereiden van bijvoorbeeld verloren brood! Of het is natuurlijk ook lekker zo met een klein beetje boter of choco. Of gewoon beiden! Smakelijk!!
Ingrediënten:
200 gr bloem 1 volledig ei 2 eidooiers Zout 15 gr honing 35 ml water 10 ml melk 15 gr gist 140 gr boter
Bereiding:
Doe de bloem in een kom, meng daar het ei en de dooiers bij, voeg snuifje zout en honing toe. Lost de gist op in het mengsel van water en melk. Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Meng alles. Boter een vorm in en verstuif daarin een beetje bloem. Laat het deeg in de koelkast opharden.
Verwarm de oven ondertussen voor op 30°C. Haal het deeg uit de koelkast en snijd in stukjes die je een beetje opbolt en vervolgens in de vorm legt. Laat het deeg rijzen in de oven.
Doreer vervolgens met een mengsel van eigeel en melk. Bak 35 minuten af in een oven op 190°C. Laat afkoelen op een rooster.