Ik ben Ellen
Ik ben een vrouw en woon in (België) en mijn beroep is Student.
Ik ben geboren op 16/12/1996 en ben nu dus 28 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Toneel, koken, mode.
Zoeken in blog
Food & Fashion
Dé blog bij uitstek voor iedereen die alles te weten wil komen over mode en koken!
22-07-2012
Koken met Ellen: Snelle pasta met tomatensaus - Aflevering 4
Deze saus is zo gemakkelijk, maar zo lekker! Ik gebruik het in erg veel bereidingen: pasta, lasagne, kip, scampi, balletjes gehakt, ... Maak veel saus en vries dan in voor wanneer je het nodig hebt. In dit recept gebruik ik linguine, voor mij de perfecte pasta! Maar jij kan elke soort pasta gebruiken die je zelf wil. Ik werk af met véél basilicum voor een frisse toets en véél kaas voor een pittige toets.
In de zomer heb ik vaak last van droge benen. Een olie is dan ook een goede oplossing. Maar de perfecte olie vinden is niet gemakkelijk: niet te vettig en een lekker parfum zijn noodzakelijk. Dit alles zit in de nieuwe olie van Caudalie: Huile Divine. Het Belgische tijdschrift 'Feeling' beschrijft de geur als volgt: Deze olie geurt goddelijk naar rozen, roze peper, ceder en vanille. Kortom, deze fantastische olie staat zéker op mijn verlanglijstje voor deze zomer!
Koken met Ellen: Merguez met gegrilde courgette en pikante cousocus - Aflevering 3
Merguezworstjes passen in dit gerecht heel goed. Je kan uiteraard gewone worst gebruiken, maar merguez geeft toch net dat tikkeltje meer. Bovendien past hun pikante smaak erg goed bij de delicate courgette. Dit smakelijke, harmonieuze koppel combineer ik met een pikante, kruidige couscous, afgewerkt met koriander en lente-ui voor wat frisheid. Een erg lekker gerecht en bovendien snel klaar!
Koken met Ellen: Krokante kip met look en citroen - Aflevering 2
Kip is zeker één van mijn favoriete vleessoorten. Niet alleen de smaak, maar vooral z'n veelzijdigheid trekt me aan. Je kan er werkelijk alles mee doen! Toch draagt kip in een krokant jasje mijn voorkeur. Gedraaid in paneermeel en gebakken in de oven met weinig olijfolie is ook véél gezonder dan frituren. Als je dan nog eens lekkere smaken geeft aan dat paneermeel wordt het echt een culinair feest!
Koken met Ellen: Aardbeienconfituur - Aflevering 1
Aardbeienconfituur maken is zeker één van de leukste dingen om te doen. De geur van warme aardbeien, hun prachtige rode kleur: ik ben er dol op! Bovendien is confituur helemaal niet moeilijk te maken, ik ben ervan overtuigd dat het met dit recept zéker te doen is. Kijk goed op de verpakking van de suiker die je gebruikt, daar staan de juiste verhoudingen op. Want elke suikersoort is anders!