Ik ben Ellen
Ik ben een vrouw en woon in (België) en mijn beroep is Student.
Ik ben geboren op 16/12/1996 en ben nu dus 28 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Toneel, koken, mode.
Zoeken in blog
Food & Fashion
Dé blog bij uitstek voor iedereen die alles te weten wil komen over mode en koken!
05-08-2011
Groente in de kijker: Aubergine
Elke maand laat ik een stuk groente in de kijker staan. En deze maand is dat: de aubergine.
De aubergine is een echte zomergroente. Let wel op dat je een aubergine koopt die van goede kwaliteit is. De aubergine moet een glanzende kleur hebben, de blaadjes moeten fris groen zijn en als je er lichtjes op drukt, moet hij een beetje meegeven. De aubergine is licht bitter, maar door hem te bestrooien met zout en onder druk te laten staan (bv met een plat bord verzwaard met een vol blik), verdwijnt de bittere smaak. Het bekendste gerecht met aubergine is natuurlijk moussaka. Hier vind je het gerecht. Smakelijk!
Ingrediënten
½ kg lamsgehakt 100 g pittige gemalen kaas 2 aubergines ½ kg aardappelen 2 eetlepels tomatenpuree 1 dl rode wijn 2 sjalotten 1 teentje knoflook olijfolie gedroogde oregano een snuifje kaneelpoeder peper en zout
Voor de bechamelsaus: 50 g boter 55 g bloem 3 dl melk 1 eierdooier
Bereidingswijze
Snijd de aubergine in plakjes en strooi er flink wat zout over. Laat een half uurtje staan om de aubergines minder bitter te maken. Spoel het zout er af en droog de plakjes op keukenpapier. Schil de aardappelen en snijd er plakjes van. Bak de aardappelen goudbruin in hete olijfolie. Kruid met peper en zout. Bak vervolgens ook de aubergines aan in olijfolie, gekruid met peper, zout en oregano. Bak het gehakt los in olijfolie. Doe er de gesnipperde sjalot en look bij. Breng op smaak met peper, zout, kaneel en flink wat oregano. Doe er de tomatenpuree bij en bak nog een tweetal minuutjes door. Blus dan met de rode wijn en laat 20 minuten heel rustig sudderen. Schik een laagje aardappelen en aubergines in een ovenschotel. Bedek met een laagje gehakt. Herhaal dit nog eens. Maak een bechamelsaus en werk die af met de eierdooier. Giet de saus over de bereiding en strooi er de kaas overheen. Bak 20 tot 25 minuten in een oven op 180°C.
Elke maand laat ik een stuk fruit in de kijker staan. En deze maand is dat: de kiwi.
De kiwi bevat erg veel vitamine C, vitamine A en vitamine E. Tevens bevat de kiwi ook kalium, ijzer en eiwitten. Kortom, een bron van vitamientjes! Ik eet de kiwi graag uit het vuistje, maar hem verwerken in salades en cake is ook een mogelijkheid. Een blender in huis? Maak een smoothie met kiwi's! Hier vind je het recept.
Ingrediënten
8 ijsblokjes 1,5 l volle yoghurt 250 g aardbeien 250 g kiwi`s 25 muntblaadjes 4 el vloeibare honing
Hulpmiddelen
Blender
Bereidingswijze
Was de aardbeien en haal het kroontje eraf. Schil de kiwi`s. Snijd het fruit eventueel in blokjes.
Doe de ijsblokjes, het fruit, de yoghurt, de meeste blaadjes munt en de honing in een blender, of maal het met een mixer. Maak het goed fijn. Serveer met de achtergehouden muntblaadjes.
De horloges van Swatch zijn niet alleen tijdloos en modieus, ze zijn ook erg efficiënt. De meeste zijn waterproof én ze zijn kwalitatief! Bovendien is er een nieuwe collectie uit: Full-Blooded. Deze uurwerken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren én je kan ze bestellen via internet.
Geen kookinspiratie? Surf dan naar www.zesta.be ! Dé kooksite bij uitstek. Je kan je zoekopdracht verfijnen door een kok, programma en duurtijd te kiezen. Zelf heb ik al een aantal erg lekkere recepten gevonden via deze website. De meeste recepten bevatten ook een video waar het gerecht gemaakt wordt door een bekende kok, zodat je alles nog eens kan bekijken. Elke dag is er ook een 'Recept van de dag'. Op zoek naar meer informatie over bepaalde producten? Klik dan op 'Producten' en duid het product aan waar je wat meer over wilt weten. Veel surfplezier!
Make-up tijdens het zwemmen, het is nooit echt iets voor mij geweest. Goed vinden of niet, je hebt goede make-up nodig én een goede make-up remover. Wie het sober wil houden, kiest beste voor een lichte foundation, grijze of beige oogschaduw en een bruine mascara. Alle 3 waterproof uiteraard. Om al deze make-up te verwijderen, heb je uiteraard een remover nodig van goede kwaliteit. Kies er daarom één van een bekend merk. Misschien iets duurder, maar waterproof make-up heeft dat echt nodig! (Volgende voorbeelden zijn allemaal van Chanel. Uiteraard moet je het zo duur niet gaan zoeken en kan je kiezen voor een goedkoper alternatief.)
Preppy is deze zomer weer helemaal in. Hier enkele tips om je very preppy-look te lanceren aan zee!
- Ga voluit voor ankertjes, streepjes, ... - Vergeet ouderwetse centuren. Draag vanaf nu enkel gevlechte koordjes om je preppy look helemaal af te maken. - Ook de hemdjurk is weer helemaal terug. Draag hem in het wit of blauw en combineer met een groten rieten hoed. Very preppy! - Geen preppy-inspiratie? Stap dan eens een Tommy Hilfiger-store binnen en laat je onderdompelen in de preppy-sfeer.
Elke maand laat ik een stuk fruit in de kijker staan. En deze keer is dat: de framboos.
Framboosjes zijn niet alleen erg lekker, maar ze zijn ook nog heel erg gezond. Naast vitamine C, bevatten frambozen ook vitamine B2 en B6. Frambozen zijn op hun best in de zomer en de herfst. Je kan ze verwerken in confituur, taart en cake. Maar gewoon een framboos uit het vuistje, is ook erg lekker. Hier is het recept van frambozenconfituur. Lekker op een knapperig stukje stokbrood, maar ook heerlijk op een bolletje vanille-ijs.
Ingredienten
- 3 Kg Frambozen - 2 Kg confituursuiker
Bereidingswijze
Kies rijpe vruchten. Was de frambozen, laat ze uitlekken en verwijder de kroontjes. Doe de frambozen samen met de suiker in een kookpot en zet alles goed onder elkaar. Breng zachtjes aan de kook en laat alles pruttelen onder voortdurend roeren met een houten lepel tot de confituur dik is. Voorzie enkele propere glazen potjes en vul deze met de nog warme confituur. Doe de dekseltjes op de potjes en draai deze om. Laat de confituur zo af koelen.
Zelf ben ik al een hele tijd fan van de Fitflops. Ze staan mooi onder een jeans, ze zitten geweldig goed aan je voeten én ze trainen je beenspieren. Bovendien is er een nieuwe zomercollectie uit met een aantal mooie modelletjes!
Zien ze er niet leuk uit? De prijzen variëren van 59.95 tot 99.95.
Welkom bij mijn blog: Food & Fashion. De volgende weken en maanden kunnen jullie hier terrecht voor allerlei leuke nieuwtjes en weetjes i.v.m. koken en mode. Mijn naam is Ellen en door te kijken naar mijn antwoorden op de volgende vragen kunnen jullie mij al een beetje beter leren kennen.
Vraagjes i.v.m. Food:
Favoriete ingrediënten: Meloen, Italiaanse ham, tomaat, parmezaanse kaas, rivierkreeftjes, rozemarijn, aardappelen en kip
Favoriete zomergerecht: Meloen met Italiaanse ham
Favoriete herfstgerecht: Risotto met bospaddenstoelen
Favoriete wintergerecht: Stoofvlees met frietjes
Favoriete lentegerecht: Gebakken stukje zeeduivel met rozemarijn aardappeltjes en een fris slaatje.
Favoriete kok: Nigella Lawson (Ken je haar niet? Kijk dan rond de kerstperiode naar Vitaya. Daar maakt ze héérlijke gerechten!)
Vraagjes i.v.m. Fashion:
Favoriete kledingmerk: Ik ben onlangs naar Amerika geweest en ik heb daar een geweldig merk leren kennen: Banana Republic. Spijtig genoeg hebben ze geen filliaal in België, maar hebben ze wel een webshop: www.bananarepublic.eu
Favoriete trend van de zomer: De lange jurken met bloemetjesprint vind ik echt héél leuk.
Favoriete ontwerper: De nieuwe lente-zomercollectie van Prada kon me wel bekoren. Zeker de handtasjes met streepjes en frisse kleuren vond ik erg mooi. (Check de brillen!)
Favoriete modetijdschrift: Elle is echt een heel mooi tijdschrift met leuke artikels en veel foto's.
Zo, hopelijk weten jullie nu al een beetje meer over mij. Maar ik ken jullie nog niet goed! Als jullie willen, kunnen jullie deze vraagjes altijd zélf eens beantwoorden. Op die manier leer ik ook een beetje mijn lezers kennen.
Elke maand laat ik een groente in de kijker staan. En deze maand is dat: de courgette.
De courgette bevat erg veel vitamine C en calcium. Bovendien is de courgette dé groente bij uitstek tijdens de zomer. Je kan hem koken, bakken of grillen op de barbecue. Toch kan de groente eveneens rauw gegeten worden. Ook kan de courgette in blokje gesneden als een soort augurk ingelegd worden in azijn met kruiden. Mijn favoriet met courgette is de ratatouille. Zeker in combinatie met een stukje gegrilde kip en een aardappel in de schil, is het een absoluut zomergerecht. Hier heb je het recept. Smakelijk!
Ingrediënten voor 8 tot 10 personen
4 tot 5 witte uien 3 tot 6 rode paprika's 6 tot 8 courgettes 4 tot 6 aubergines 10 tot 12 grote tomaten 4 teentjes look 1/4 bosje basilicum 6 tot 8 eetlepels olijfolie 2 tot 3 takjes tijm 1 tot 2 laurierblaadjes zout versgemalen peper
Bereiding
Maak eerst alle groenten klaar. Pel de uien, snij ze doormidden en snij de helften in schijfjes. Snij de paprika's in tweeën, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in reepjes. Was de courgettes en de aubergines, snij de uiteinden weg, snij ze in de lengte doormidden, snij de helften nog eens in de lengte doormidden en snij het vruchtvlees in niet al te grote blokjes. Was de tomaten, snij ze doormidden, pers er met de volle hand de zaadjes en het vocht uit en hak het vruchtvlees grof. Pel de lookteentjes en plet ze met de platte kant van een mes. Stroop de basilicumblaadjes af. Verhit wat olijfolie in een grote braadpot en stoof de uien 8 tot 10 minuten. Haal de pot van het vuur. Neem een pan met antiaanbaklaag, doe er wat olijfolie in en bak de paprika's 5 minuten al roerend. Doe ze in de pot bij de uien. Doe hetzelfde met de courgettes en daarna met de aubergines. Doe de tomaten in de pot, samen met het look, de tijm en het laurierblad. Meng, breng op smaak met wat zout en laat 30 tot 40 minuten stoven op een zacht vuur. Breng de ratatouille pas op smaak met peper als hij gaar is en doe er helemaal op het eind het basilicum bij. Dien warm of koud op. Of doe de bereiding in plastic dozen of diepvrieszakjes en leg die in de diepvriezer.