Inhoud blog
  • Het laatste bericht...
  • Een lekkere week...
  • Sorry!
  • Koken met Ellen: Pasta met prei en pancetta - Aflevering 11
  • Dressings Didden
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Ellen
    Ik ben een vrouw en woon in (België) en mijn beroep is Student.
    Ik ben geboren op 16/12/1996 en ben nu dus 28 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Toneel, koken, mode.
    Zoeken in blog

    Food & Fashion
    Dé blog bij uitstek voor iedereen die alles te weten wil komen over mode en koken!
    15-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruit van de maand: Sinaasappel
    Elke maand laat ik een stuk fruit in de kijker staan. En deze maand is dat: de Sinaasappel.




    Ik vind sinaasappelen echt superlekker! Zeker nu het koud wordt, zijn wat extra vitamientjes welkom. En vitamientjes, dat bevatten sinaasappels als de beste. Vitamine C, kalium, magnesium, een hele lijst van goede dingen dus. Gewoon sinaasappelsap is lekker, maar doe eens zot en maak er koekjes van. Zoals deze hieronder!

    Ingrediënten voor ca. 16 stuks:
    • 100 gram boter
    • 50 gram suiker
    • 2 theelepels geraspte sinaasappelschil
    • 150 gram zelfrijzend bakmeel

    Bereiding:

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een vel bakpapier op de bakplaat van de oven. Haal de boter bijtijds uit de koelkast. De boter dient zacht, maar niet vloeibaar te zijn.

    2. Doe de boter in een kom. Meng bij beetjes tegelijk de suiker door de boter. Voeg de sinaasappelschilletjes toe. Meng ten slotte het bakmeel erdoor.

    3. Maak van het deeg een bal en verpak deze in huishoudfolie. Leg de deegbal een half uur in de koelkast.

    4. Verdeel het deeg in 16 gelijke stukjes en maak daar balletjes van. Leg de balletjes met voldoende ruimte ertussen op het papier op de bakplaat.

    5. Druk de balletjes met een vork plat. Voorzie elk koekje met behulp van een vork van een streepjespatroon.

    6. Bak de koekjes in ca. 15 minuten in de oven goudbruin. Laat ze op een rooster afkoelen en bewaar ze in een trommel.


    Sinaasappelkoekjes

    15-01-2012 om 16:43 geschreven door Ellen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groente van de maand: Ui
    Elke maand laat ik een soort groente in de kijker staan. En deze maand is dat: de Ui.



    De ui is een beetje een ongewaardeerde groente. Het wordt meestal gebruikt als smaakversterker bij soep, stoofpotjes,.. Maar de ui op zich is ook lekker! Je denkt misschien dat uien een scherpe smaak hebben, maar als je ze op een correcte manier bereidt, zijn ze lekker zoet. Bovendien barst een ui van calcium en vitamine C. Redenen genoeg dus om het receptje hieronder te proberen!

    Ingrediënten:
    6 grote witte uien
    6 plakken gerookt spek
    peper
    zout
    olijf olie
    1 teentje knoflook
    rozemarijn takjes (meer dan 6 )
    8 eetlepels room
    250 g parmezaanse kaas

    Bereiding:
    Dompel de uien in kokend water en kook 15 minuten.
    Giet het water af en koel de uien in een zeef.
    Snijd de top van de ui.
    Maak dan een holte in het midden van de de uien: plaats uw mes in een hoek in de ui en draai de ui rond.
    Wat overblijft is de ui met een holte om op te vullen.

    Snijd de verwijderde "uien-kegels" fijn,
    doe ze in een pan en voeg olijfolie,
    een goede snuif peper en een goede snuif zout toe.
    Laat bakken en roer zo nu en dan om.

    Snijd 1 teentje knoflook in schijfjes en voeg bij in de pan.
    Neem enkele twijgjes rozemarijn en ontdoe ze van de bladeren.
    Hak de bladeren fijn en voeg ze bij in de pan.

    Voor elk van de 6 uien: neem 1 plak spek en wind die rond de top van de ui.
    Snijd het onderste van de rozemarijn-twijgen in een scherpe hoek
    en prik met 1 twijgje rozemarijn het spek aan de ui.
    herhaal voor de overige uien en plaats ze in een ovenschotel.

    Neem de pan van het vuur en voeg 6 to 8 soeplepels room toe.
    Goed roeren.

    Rasp de Parmesaanse kaas.
    Hou er een vierde van opzij.
    Voeg 3/4 van de geraspte kaas bij het uien-room-mengsel en roer nogmaals om.
    Vul de 6 uien met dit mengsel.
    De ui mag overvol zijn: al wat overloopt zal lekker rondom het spek bakken.
    Strooi de rest van de parmesaan over de uien.

    Plaats in een voorverwarmde oven van 200 graden voor 30 minuten.

                                                         http://images.smulweb.nl/recepten/1352847/low_res/1_IMG_4370.JPG.jpg

    15-01-2012 om 16:36 geschreven door Ellen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend: Duffelcoat
    Nog niet zo heel lang geleden hoorde ik voor de eerste keer over de duffelcoat. Ik googlede het onmiddellijk en bij de eerste blik op de foto's wist ik al dat ik een duffelcoat SUPERmooi vind. Het heeft eventjes geduurd, maar eindelijk hangt zo'n jas in mijn kast. In de Inno in Brussel vond ik een supermooie duffelcoat in solden! Je kan de duffelcoat in meerdere kleuren krijgen: blauw, beige, grijs, ... Persoonlijk vind ik de blauwe het mooiste. Kijk naar de foto's hieronder en laat je verleiden!





    15-01-2012 om 16:26 geschreven door Ellen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    11-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeroen Meus op je iPad en iPhone
    Je kan Jeroen Meus volgen op allerlei mogelijke manieren: tv, twitter, facebook, kranten,... Maar vanaf nu kan je dat ook met je iPad en iPhone via de speciale app van Dagelijkse Kost. Deze app biedt verschillende mogelijkheden: alle recepten + de bijhorende filmpjes, je kan je keukenstatus verhogen door de app meer te gebruiken, je kan een boodschappenlijstje opstellen en bovendien kan je ook nog meer dan tachtig filmpjes bekijken die telkens gaan over een bepaald product. Toen ik dit las, was ik wild enthousiast. Ik vind het wel redelijk duur. Het kost je €4.99 voor een iPad en €3.99 voor een iPhone/iPod Touch. Dit lijkt misschien weinig, maar als je weet dat de meeste apps gratis of niet meer dan twee euro zijn en je op de app eigenlijk niets nieuw kan vinden (de filmpjes kan je ook herbekijken www.een.be), vind ik de prijs nogal overdreven.

                                                       jpg

    11-01-2012 om 15:26 geschreven door Ellen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Rondvraag / Poll
    Welk kookprogramma vind je het leukst?
    Dagelijkse kost
    Goe gebakken
    The naked chef
    Roger van Damme - Bakken (Njam!)
    Passe-vite (Njam!)
    De Dagschotel (Njam!)
    Bekijk resultaat


    Archief per week
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs