Ik ben Ellen
Ik ben een vrouw en woon in (België) en mijn beroep is Student.
Ik ben geboren op 16/12/1996 en ben nu dus 28 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Toneel, koken, mode.
Zoeken in blog
Food & Fashion
Dé blog bij uitstek voor iedereen die alles te weten wil komen over mode en koken!
29-03-2012
Koken met Ellen: Quiche Lorraine (paasspecial)
Het is een klassieker, maar hij is wel bijzonder lekker. Perfect voor onze paasbrunch, dus! Serveer de quiche met een fris slaatje of een stukje ovenvers brood. Je kan de quiche trouwens koud én warm geven. Aan jou de keuze!
Quiche Lorraine
INGREDIENTEN:
1 vel kant-en-klaarbladerdeeg 1 wit van prei 150 g gerookt spek boter peper en zout
Voor de vulling 4 eieren 2,5 dl room 2,5 dl melk 200 g gemalen kaas nootmuskaat peper en zout
BEREIDING:
Strijk een taartvorm in met boter. Leg er het velbladerdeeg in. Trek niet aan het deeg, want dan zal het tijdens het bakken scheuren. Snijd het overtollige deeg aan de randen weg. Dek de taartvorm af met een stukje bakpapier en vul met droge bonen of linzen. Bak de bodem 18 minuten blind in een oven op 170°C. Het deeg moet krokant worden, maar mag niet verkleuren. Snijd de prei in kleine stukjes en stoof in boter. Kruid met peper en zout. Blancheer het spek kort in kokend water en verfris onder koud stromend water om te ontzouten. Verwijder de droge bonen en het bakpapier uit de vorm. Schik de prei en het spek op het deeg. Mix deingrediënten voor de vulling en giet in de taartvorm. Bak de quiche zon 20 minuten in een oven op 180°C. Het eiermengsel moet mooi gestold zijn, maar mag niet te sterk uitdrogen. Af en toe eens checken, is dus de boodschap.