Ik ben Evert
Ik ben een man en woon in Angeren gemeente Lingewaard (Nederland) en mijn beroep is altijd in de weer en nog nooit zo druk geweest..
Ik ben geboren op 08/05/1933 en ben nu dus 92 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Schrijven van verhalen, wielrennen, voetbal, schaatsen & natuur, .
Everts-Info-Allerlei met veel informatie ter verrijking van uw kennis en gespreksstof
29-11-2013
Waar is de komeet ISON gebleven?
Gisterenavond heb ik met belangstelling de komeet Ison gevolgd. Op een gegeven moment raakte hij volledig uit het zicht en op een bepaalde afstand van de zon zijnde moet deze grote ijs-en stofbal door de hoge zonnewarmte van 2700 graden C wel het loodje gelegd hebben, want geen enkele astronoom heeft hem nadien nog gezien. Vandaag was er een nieuwszender die melding maakte dat ISON niet volledig door de smeltkroes van de zon was opgeslokt en we over een paar dagen deze komeet toch nog konden bewonderen. Bevestigd was dit bericht door de ruimtevaartbureau's ESA & NASA. Niet onmogelijk is dat er nog een klein bolletje van overeind gebleven is, maar of die straks astronomisch of met het blote oog waarneembaar zal wezen, dat betwijfel ik ten zeerste. Men dacht dat deze super-komeet na zijn rit langs de zon een maandlang de aarde in een lichte gloed zou zetten. Ik denk dat we dit dienen te vergeten en moeten wachten tot 2061 als de komeet Halley ons weer bezoekt. Als het zover is zal ik u vanuit het walhalla-stadion van Petrus de nodige informatie hierover geven. Voorlopig wens ik u op de voorlaatste novemberdag van 2013 een aangenaam binnenshuiselijk weekend en hoop dat u met dit winderig en regenachtig weer eens uitgebreid de websites van Evert en zijn schrijvende familie bezoekt en buiten deze site ook even op visite gaat bij http://www.bloggen.be/eef en http://www.bloggen.be/broedereverard/
IJS
29-11-2013 om 16:31
geschreven door Evert Hübbers
Volgend jaar wordt het WK-voetbal gehouden in Brazilië. Vandaag sloeg er in het in aanbouw zijnde voetbalstadion te Sao-Paulo een kraan om. Hierbij stortte het dak van het stadion in, waarbij drie bouwvakkers om het leven kwamen. Tegen de tijd dat er in Brazilië om het wereldkampioenschap voetbal gestreden zal worden, staat de koperen ploert hoog aan de Braziliaanse hemel en coach van Gaal doet er goed aan hittebestendige spelers mee te nemen, die een aardig balletje kunnen wegtrappen, want anders wordt het helemaal niks. In 2022 wordt het WK-voetbal in het Arabische emiraat Qatar gehouden en daar is 't het gehele jaar door gemiddeld 50 graden C heet; Dus maak je borst maar nat om daar een paar weekjes te voetballen en in tempo tegen een balletje aan te trappen! Tegenwoordig zoeken we met sporten hoe langer hoe meer het Midden-Oosten op. Daar zit de poen en wordt niet op een eurootje gekeken. Gehoord heb ik dat ze daar ook al nationale wedstrijden gaan spelen, want de verwende profs vinden een salaris van gemiddeld een ton per week wat aan de lage kant! Via een sportabonnement op de TV kunnen de rijken binnenkort al die sporten bekijken en zit Jan de werkeloze liefhebber thuis of hij loopt, verstoken van al zijn hobby's als zwerver door de Nederlandse contreien op zoek naar een vuilnisbak in een rijke wijk om met een containerdiner in leven te blijven. Om herinneringen op te halen gaan we ook nog naar een tijdje terug om te lezen wat er toentertijd allemaal heeft plaatsgevonden.
27-11-2013 om 00:00
geschreven door Evert Hübbers
Wereldwijd is er weer van alles aan de orde geweest. In Rusland werd de hele bemanning van een greenpeace-schip vastgehouden, inmiddels zijn ze allemaal bijna weer vrij en mag de organisatie een half miljard procedurekosten en weet-ik-veel ophoesten en straks wordt alles weer verhaald op de steeds dunner wordende portemonnee van de Nederlandse burger. Diverse Banken hebben allerlei voorschriften aan hun laars gelapt en zijn nu weer bezig om bepaalde constructies op te bouwen om overal onderuit te komen. Zelf ben ik een arme sloeber, maar het gekke is dat veel schatrijke mensen steeds mijn websites bezoeken, omdat er zulke interessante verhalen op staan. Een rijke sjeik uit Saoudi-Arabië vroeg me of ik wou bemiddelen dat hij voor een bedrag van 100 miljard de Rabobank kon opkopen en een opper-hofdame van een sultan deed via mijn website een bod op de woonstichting Waardwonen, maar helaas heb ik ze teleur moeten stellen, want een zekere mevrouw Kroes vond de transacties van die vele miljarden te gortig en daarom gaat de hele deal niet door. De cartoons over deze affaires krijgt u binnenkort te zien. Nu aan de orde zijn overal die demonstraties tegen onze aloude vriend Zwarte Piet en de hele wereld staat nog steeds op de kop over die afluisteraffaires van de diverse veiligheidsdiensten en daarover publiceer ik wat interessante spotprenten waar mogelijk, ondanks alle ellende die we dagelijks meemaken, de lachspieren toch weer even van in beweging komen.
Foto van voor de oorlog, "Evert in de zak" Op de voorgrond mensen die Sint en Piet de rug toekeren
22-11-2013 om 20:46
geschreven door Evert Hübbers
Met dit kennisblog wil ik op eenvoudige wijze iedereen kennis laten maken met het heelal. Het heelal wordt ook wel de macrokosmos genoemd. Wat daar binnen dat heelal allemaal aanwezig is noemen we de microkosmos. De microkosmos is dus de wereld van het kleine, en wel die van de bijna onzichtbare levende wezentjes, bv. bacteriën, alsook die van de atomen en moleculen. Ook de hele flora en fauna valt binnen dit begrip, dus ook wij mensen.Van oudsher heeft de mensheid geprobeerd de orde en wetten van het heelal te ontdekken. Mogelijk zijn we in de loop der eeuwen eentiende van al die geheimen te weten gekomen. Momenteel houden we ons intensief bezig met de planeet Mars, die vroeger met een dichte atmosfeer om de planeet heen veel weg gehad heeft van de aarde en niet uitgesloten is dat we op die planeet kunnen leven. In 2023 wil men een bemande ruimtevaart richting Mars proberen te creëren. Op de rode planeet hebben we al twee onderzoeksrovers staan, waarvan de Curiosity de modernste is en al heel veel zijn we over deze planeet aan de weet gekomen. Gisteren werd vanaf de Amerikaanse basis van NASA Cape Canaveral vanuit de Atlas V-raket een NASA-sonde (robotverkenner) met de benaming Maven richting Mars gezonden om rondom Mars de verloren atmosfeer op te sporen. Mogelijk kan Manen ook antwoord geven op de vraag waar al dat water gebleven is dat ooit rijkelijk op Mars stroomde. Onlangs werd eveneens vanuit India een robotverkenner richting Mars gestuurd. Op dit blog heb ik al veel artikelen over de kosmos geschreven en u vindt deze verhalen hierover in de linkerkolom van deze site onder de categorie heelal 1-2-3. Hier beneden wat foto's van de lancering en surft u naar: http://nos.nl/video/576643-nasasonde-op-weg-naar-mars.html dan kunt u het vertrek van deze robotverkenner bekijken.
Mars wordt half september 2014 bereikt
19-11-2013 om 00:00
geschreven door Evert Hübbers
Vulkaan Sinabung & Merapi In Indonesië Weer Volop Actief
Sinds vandaag is in Noord-Sumatra de op 2.460 hoogte gelegen vulkaan de Sinabung weer volop zijn vuur en as aan het uitstoten. Het is deze keer geen kleine uitstoot zoals op 5 november voor twee weken terug want geregistreerd zijn al aswolken van meer dan 8000 meter. Er is zojuist begonnen met de evacuatie van mensen die het risico lopen dat hun huis belaagd wordt en ook het vliegverkeer over Noord Sumatra is omgelegd. Op Midden-Java heeft zich eveneens de Merapi gemeld en ook hier is de meest actieve vulkaan van Indonesië weer flink aan het tekeer gaan. De laatste grote uitbartsing van de Merapi was op 30 november 2010. Een kwart miljoen bomen gingen er toen aan, huizen werden vernield, het menselijk leed was groot (153 slachtoffers), duizenden dieren kwamen om en de vernietiging van flora en fauna was opzienbarend. Van uitgegaan werd er dat het herstel minstens 10 jaar zou duren. Deze grote uitbarsting, en dat alles in de nabijheid van het Merapi National Park, komt nú wel zeer ongelegen. Tot op heden zijn er nog geen slachtoffers gevallen, maar veel goeds voorspellen deze erupties niet. Typhoon 9 november: Vandaag is op de Nederlandse televisie de nationale hulpactie voor de Filipijnen gestart en momenteel heeft deze actie al 13 miljoen euro opgeleverd. Ik hoop dat geld en goederen goed terecht komen en de mensen die hierdoor getroffen zijn weer een nieuw bestaan kunnen opbouwen. Er zijn gezinnen bij die niet alleen veel familieleden verloren, maar ook al hun bezittingen kwijt zijn. Een van mijn kennissen was onlangs in Italië, waar voor enkele jaren terug ook een natuurramp plaatsvond. Nog steeds wonen er getroffenen in belabberde tentjes ergens op de vlakte. Hetzelfde is ook het geval in Haïti waar destijds meer dan honderdduizend mensen door een natuurramp gedood werden en bijna een miljoen inwoners dakloos werden; Ook daar woont driekwart van die getroffen stumperds nog steeds in een vluchtelingenkamp.
Bij zo'n tyfoon denk je echt dat de wereld aan het vergaan is!
18-11-2013 om 00:00
geschreven door Evert Hübbers
NGC 1097: Het raadselachtige spiraalstelsel is op zo'n 45 miljoen lichtjaar afstand te vinden in het zuidelijke sterrenbeeld Formax (Oven). Het hemelobject ligt 16.3 miljoen lichtjaar van de aarde. De ontdekker hiervan was William Herschel. Linkboven op 40.000 lichtjaar ziet u de drie supernovae, geregistreerd als SN 1992 bd, SN 1999 EU en SN 20003 B. In het midden van dit melkwegstelselportret zit een door een ring omgeven zwart gat. De massa hiervan is twee miljoen keer groter dan de zon. Uit dat geweldige gat ontsnapt steeds gas en hierdoor wordt de massa steeds kleiner en kunnen zich geen nieuwe sterren vormen. Veel van die als het ware gekortwiekte en gekannibaliseerde stralende restdelen (jets) zweven nu steeds kleiner wordend binnen dit stelsel rond. De inmiddels niet meer goed functionerende Hubble ruimtetelescoop maakten enkele opnamen die op de beelden hier beneden te zien zijn. Planeet Mars: Nog niet alles is onderzocht, maar wetenschappelijk is het nu al voor 90 procent zeker dat Mars er voor miljarden jaren geleden net zo uitzag als nu de aarde. Komeet Ison: Deze begint steeds helderder te worden. De komeet is een soort ijskolom. Mogelijk doordat hij nu kennis gemaakt heeft met de eerste zonnestralen is het niet onmogelijk dat deze helderheid door smelting en verdamping van het ijs momenteel zo goed waarneembaar is. 's Morgens tussen 5 en 6 uur is hij bij opkomst van de zon oostelijk met een telescoop of sterke verrekijker te zien. Die zonnestralen kunnen kunnen voordat hij donderdag over een week op 28 november op zijn dichtst langs de aarde scheert Ison ook desintegreren en zodanig doen smelten dat er weinig of niets van overblijft en we deze komeet Ison, als de gebeurtenis van het jaar 2013, met het blote oog helemaal niet te zien krijgen. De Ison is de allergrootste komeet die ooit door het heelal gescheerd heeft en kan dit voor de aarde ook worden als hij, zoals vandaag waarneembaar, intact blijft. Hij opereert ver genoeg van de aarde af en zal deze direct niet opslokken. Ongerust hoeven we ons dus niet te maken. Wat wel mogelijk is dat Ison ons vanaf aanstaande woensdag al tracteert op een paar weken ijzig koud winterweer, gepaard gaande met dichte nevel of juist super helder vriesweer. We wachten het maar af!
16-11-2013 om 00:00
geschreven door Evert Hübbers
Aanstaande zondag wordt Sint en Piet ingehaald. Toen ik vroeger op de Lagere School zat kwam Sinterklaas met zijn knecht (Trappadoelie) pas op 6 december de klas binnen en werd Sinterklaas vast pandoer op 6 december gehouden. 's Nachts had Piet de pakjes door de schoorsteen gegooid en die lagen dan bij de schoorsteenhaard in de huiskamer. Hooguit werd er op school in de klas met pepernoten gestrooid en na het 'Grote Boek' geraadpleegd te hebben kreeg de braafste jongen van de klas een presentje en ging de stoutste bij Piet in de zak. In mijn tijd had je aparte meisjes-en jongensscholen. Achter de rokken aanzitten was er niet bij! Een paar weken voor Sinterklaas zette je de klomp met daarin een worteltje voor het paard van de Sint. Om 5 uur 's morgens ging je al kijken of er wat door de schoorsteen gegooid was en dit bleef je herhalen net zo lang totdat je een chocoladebeestje of hartje in de klomp of schoen gevonden had. Tegenwoordig zie je halverwege de novembermaand overal al pieten en sinterklazen rondlopen en de zakenwereld is om deze tijd al volop aan het inhaken op de Kerstman en niet uitgesloten is dat de Kerstman en de Sint elkaar in een winkel of op straat tegenkomen om samen een borreltje te gaan drinken. Er zijn tegenwoordig mensen die Sinterklaas nog wel tolereren, maar van die Piet moeten ze niets hebben. Voorgesteld aan de regering heb ik om de Sint nog wel als bisschop te kleden en Piet in boerka, maar ik heb hier nog niks op gehoord. Die witte schimmel waarop Sinterklaas zit vind ik discriminerend tegenover andere gekleurde viervoeters; dus die vervangen we door een zebra of een bokkige ezel. Mijn plan was om vandaag wat mooie sinterklaasgedichten te brengen, maar mijn websiteadviseur Manke Nelis heeft me dit afgeraden; dus houden we het op wat alternatieve gedichten die ook heel interessant zijn en absoluut niet discriminerend.
13-11-2013 om 14:51
geschreven door Evert Hübbers
Voor een paar dagen geleden lanceerde India vanaf de ruimtehaven Sriharikota in Andhra Pradesh de satelliet Mangalyaan. Deze gaat op weg naar de rode planeet Mars en de ingebouwde installaties gaan daar de atmosfeer en het oppervlak van Mars onderzoeken. De reis gaat 300 dagen duren. Om zich te bevrijden van de zwaartekracht van de aarde zal deze satelliet ongeveer 28 dagen om de aarde rondzweven om daarna op weg te gaan naar het beoogde doel. China heeft dit in 2011 geprobeerd, en Japan had zelfs in 2003 een satelliet richting Mars gelanceerd, maar het is niet gelukt om op de plaats van bestemming te komen. Gelukt is dit wel door een gezamenlijk ruimteplan van de USA, Rusland en de Europese Unie. Een marswagen uitgerust met allerlei onderzoeksapparatuur heeft daar al veel onderzocht en u kunt het allemaal lezen in mijn ruimtestukken wat er zoal ontdekt is. In India zijn duizend wetenschappers bij deze marsmissie betrokken en we wensen de Indian Space Research Organisation veel succes. Zonnesterren: Het heelal is echt oneindig en er moet wel ergens een eindhaven zijn, misschien wel de hemel of de hel, waar we de eindbestemming vinden. Als een luis onder de microscoop bewegen wij aardse wezens ons op deze aardkloot. In dat grote heelal vinden we veel grote zonnesterren, die allemaal omringd zijn door kleine planeten die net zo groot zijn als onze aarde. De dichtstbijzijnde zonnester met van die aardse oppervlakten om zich heen ligt op zo'n 12 lichtjaren reizen van de melkweg; het zijn er zo'n 40 miljard en niet uitgesloten is dat een van die gebieden bewoond is en mogelijk zijn er heel veel bij waarbij leven mogelijk is. Tot op heden zijn we veel van het heelal te weten gekomen, maar voorzover we nu kunnen vaststellen is die kleine aarde de enigste planeet waar een flora en fauna is waarop mens en dier kunnen leven. Jammer is het dat de kostbare ruimtetelescoop Kepler, die ons voorzag van veel ruimtenieuws, het voor enkele maanden terug begeven heeft en we ongeveer tot 2018 moeten wachten alvorens er een nieuwe ruimtetelesccoop in gebruik genomen kan worden. Broeikasgassen: Zo langzaamaan zijn we bezig onze aarde onbewoond te maken. In 2012 is de hoeveelheid broeikasgas in de atmosfeer, CO2, met een half procent gestegen. De stralingsforcering, dit zijn de uitstoot van kooldioxide en andere broeikasgassen, zoals menthaan en distikstofmonoxide, ligt gerekend van 1900 tot 2013 op bijna 33 procent, wat neerkomt dat we binnenkort met een zuurstofmasker op ons in leven moeten gaan houden. Sommige wetenschappers maken ons wijs dat de mens binnenkort gemiddeld meer dan 100 jaar oud kan worden, maar neem van mij maar aan dat dit echt nooit gebeuren zal. In een ziekenhuis kunnen ze ons met bepaalde apparaten kunstmatig lang laten leven, maar als eenmaal je organen door al die luchtvervuiling aangetast zijn, dan behoort een aangenaam normaal leven tot de voltooid verleden tijd!
06-11-2013 om 00:00
geschreven door Evert Hübbers
Gisteren werd de wijk Molenvliet en het kort in de buurt gelegen industrieterrein Broekweg te Wijk bij Duurstede getroffen door een windhoos met de kracht van een tornado. De schade was enorm en dankzij het onmiddellijk in actie komen van de diverse hulpverleningsinstanties onder leiding van burgemeester Poppens heeft vandaag iedereen weer een goed onderkomen, is alles weer provisorisch hersteld en is de grootste bende rommel die deze windhoos teweeggebracht heeft geruimd. De windhoos trok in een kronkelende beweging over plaatsen als Rheden, Arnhem naar Wijk bij Duurstede en een tweede, mogelijk derde windhoos ontstond weer in de buurt van Vianen/Everdingen/Hagestein richting Maurik. Ook hier werden wat bomen ontworteld en van sommige huizen de dakkap bestookt, maar viel de ontstane schade mee. De windhozen gingen ook gepaard met hagelbuien en er vielen op sommige plekken hagelstenen zo groot als een duivenei. Wat is een windhoos en hoe ontstaan die? Een windhoos is een ronddraaiende kolom lucht. Ze manifesteert zich als een trechtervormige slurf, meestal onder een onweersbui. In zo'n hoos komen windsnelheden voor van honderden kilometers per uur. Ze ontstaan door verschillen in temperatuur en vochtigheid tussen de lucht aan het aardoppervlak en op grote hoogte in de atmosfeer. Als zo'n windhoos over een akker of weiland blaast hoor je in de regel er weinig over. Persoonlijk heb ik dit ooit tweemaal meegemaakt, een keer bij het vissen en ooit eens rijdend in een auto over een landweg. Plat op de grond liggend heb ik deze windhoos bij het viswater getrotseerd. Van de meegenomen emmer, de viskoffer en de visparaplu heb ik nooit meer iets teruggevonden. Rijdend in de auto was de lucht om me heen pikzwart, zag ik op dat moment geen steek meer voor mijn ogen en hoorde ik de hoos met daverend geweld langszij komen. Beruchte windhozen waren er in 1929 in Borculo, in 1967 in Chaam en Tricht, op Ameland in 1972, Moerdijk in 1981 en nogmaals Ameland in 1992. Dit jaar was er in Augustus een windhoos die schade aanrichtte in Apeldoorn. Misschien was de schade toen mogelijk minder als nu in Wijk bij Duurstede, maar daartegenover stond dat er bij de voornoemde windhozen wel gewonden en doden zijn gevallen. Als je zoiets meemaakt, dan krijg je het idee dat de wereld als het ware aan het vergaan is en je schrikt je rot, maar voel je nadien opgelucht dat je dit overleefd hebt. Buiten de windhozen in Nederland hadden we ook te maken met een zonsverduistering die zich manifesteerde boven de Atlantische Oceaan ruim 300 km ten zuiden van Liberia. Ook in sommige Zuid-Europese plaatsen was de zonsverduistering zichtbaar en eveneens in het zuiden van de USA. Wat fotomateriaal over het heelalgebeuren van gisteren vindt u hier beneden.
Foto beneden genomen door de Arnhemmer Daniël Kramer Hagelfoto is genomen te Barneveld door Jeannette Boers Foto van de zonsverduistering
04-11-2013 om 18:52
geschreven door Evert Hübbers
Rabobank: Groot nieuws blijft het geknoei met de Liborrente van de brave Rabobank. Wereldwijd zijn bepaalde financiële instellingen die ook op de geldmarkt opereerde hiervan de dupe geworden en van alle kanten wordt de Rabo belaagd met claims die in de miljoenen lopen. Postzegels: Van mijn vijfde jaar tot nu aan toe, dus ruim al driekwart eeuw verzamel, ik postzegels en een speciale kast heb ik aangeschaft om al die albums vol met zegels op te bergen. Op een gegeven moment zat ik financieel totaal aan de grond en probeerde die zegels te verkopen. We spreken nog over de tijd dat er nog geen euro bestond en de hoogste bieder was iemand die deze unieke verzameling wel wou kopen en er f 850 voor over had. Ze liggen nog steeds in de kast en straks als ik het tijdelijke voor het eeuwige verwissel, zullen ze wel in in de vuilcontainer belanden. Voor een paar dagen terug was er een postzegelveiling in Weesp en daar wisselde een ongestempelde koloniale zegel van Uganda-Kenya voor bijna 250.000 euro van eigenaar. Tol op Duitse snelwegen: Begin volgend jaar gaat dat in en en mag de buitenlandse bezoeker net als in Frankrijk en Oostenrijk tol gaan betalen. Hackers gezocht: Nu steeds duidelijker wordt dat andere landen op grote schaal spioneren en cyberoperaties uitvoeren willen de inlichtigigingsdiensten van Nederland overgaan tot het oprichten van een cyberbrigade, die de Nederlandse defensiegeheimen moet beschermen en zonodig worden deze cybersoldaten ingeschakeld om b.v. vijandelijke raketinstallaties die computergestuurd worden te hacken/cq te vernietigen. Busongeluk: Thuisorganisatie "De Friese Wouden" had voor hun personeel een uitstapje georganiseerd naar het Circustheater in Scheveningen ter bijwoning van een musical en aansluitend een gezellig onderonsje. Op de A 1 ter hoogte van Muiden werd dit uitstapje wreed verstoord doordat een van de bussen de vangrails inschoot en twee anderen tegen elkaar botsten. Er waren 36 gewonden, die zoals ik net op tv las inmiddels allemaal uit het ziekenhuis ontslagen zijn en weer huiswaarts gekeerd. Nieuws uit Duits weekblad Focus: Tijdens de Nazi-tijd van 1933 tot 1945 werden kunstvoorwerpen die ontworpen waren door Joodse kunstenaars verboden en inbeslaggenomen. In een woning te München heeft men 1500 schilderijen gevonden en er waren erbij van grote meesters zoals Picasso, Matisse, Chagall en Liebermann. De man die dit alles in zijn huis opgeslagen had was een zekere Cornelius Grulitt. Bekend in zijn buurt stond deze persoon als een beetje een vreemde "Einzelgänger." Om de voormalige eigenaren van deze kunstschatten op te sporen zal een heel werk wezen, want de meeste bezitters van deze werken waren Joodse handelaren en/of particulieren. Velen zijn in de Duitse concentratiekampen vermoord en hun nazaten zijn na de Tweede Wereldoorlog bijna allemaal geëmigreerd naar veiliger oorden. Oliecrisis: Die hebben we voor een aantal jaren terug wel gehad en u leest er alles over in een hieronder opgenomen staatje.
03-11-2013 om 15:30
geschreven door Evert Hübbers