Ik ben Evert
Ik ben een man en woon in Angeren gemeente Lingewaard (Nederland) en mijn beroep is altijd in de weer en nog nooit zo druk geweest..
Ik ben geboren op 08/05/1933 en ben nu dus 92 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Schrijven van verhalen, wielrennen, voetbal, schaatsen & natuur, .
Everts-Info-Allerlei met veel informatie ter verrijking van uw kennis en gespreksstof
31-01-2019
Taalbrein
Voor u heb ik vandaag staan weer wat van die Japanse Haiku gedichtjes en verder wat specifieke afleidingen van het woord aal. Een heleboel taalfouten worden er gemaakt bij het woord tenminste en wanneer schrijven we nu tenminste of ten minste. De Nederlandse taal is voor de meeste Nederlanders moeilijker dan Engels en onlangs las ik op Internet dat er nog maar heel weinig studie interesse was op onze universiteiten voor de Nederlandse taal. Ik denk dat, als we 20 jaar verder zijn we onze hedendaagse taal niet meer terug kennen.
31-01-2019 om 00:00
geschreven door Evert Hübbers
Moederkruid is een winterharde vaste plant. Deze wordt zo'n 50 cm hoog, heeft harige stengels en veerachtige bladeren. De plant groeit het best op stikstofvrije gronden. Heb je van die planten in de tuin staan dan heb je geen last van bepaalde insecten die het gewas aantasten. Op een groot stuk land met bv. bloemkool is het ideaal er wat moederkruid tussen te zetten. Je houdt er de witte vlieg mee weg en hoe kan dat dan? Nu het is zo gelegen dat er pyrethrine in zo'n plant zit en dat is een insectenwerende stof. Toen ik nog veel in mijn volkstuintje bezig was, gebruikte ik ook allemaal natuurlijke middelen om schadelijke insecten te verjagen, en of het nu sla, andijvie, bloemkool of boerenkool was, overal had ik mijn eigen middeltjes voor. Moederkruid is een van de weinige planten die geen vervelende plantenziektes kent. Heel enkel kan het gebeuren dat de plant door meeldauw getroffen wordt, maar dit alleen op hele donkere en vochtige plaatsen. Tegenwoordig zijn er niet veel mensen meer die goed tuinieren kunnen of dit te bewerkelijk vinden en van de tuin een 'parkeerplaats' maken. Veel stoffen uit het moederkruid worden gebruikt in de geneesmiddelenindustrie en vroeger maakten de mensen hier zelf aftreksels van voor bv. ter preventie van migraineaanvallen, reumatiek, jicht, duizeligheid, oorsuizen en vrouwen namen het in bij moeilijkheden bij hun maandelijkse ongesteldheid. Kortom moederkruid werd van oudsher al als een natuurlijk geneesmiddel voor veel aandoeningen en kwalen beschouwd.
27-01-2019 om 16:27
geschreven door Evert Hübbers
Begin december 2018 lanceerde de Chinezen de Chan'g'e-4 en de maanrover waar ze nu sinds drie weken mee op de achterkant van de maan aan het werk zijn heeft daar al diverse foto's genomen en ontdekt daarop zijn rare figuren en men vermoedt zelfs gebouwen. Ze hebben daar op die giftige maangrond ook koolzaadjes uitgezaaid, maar dat is niets geworden. Of de pootaardappeltjes al aan de groei zijn daarover heb ik nog niets vernomen. Zoals men weet is de aardappel goed eetbaar, maar het loof is giftig. Ik heb zo het vermoeden-als die aardappeltjes zich daar gaan vormen-deze net zo giftig zijn als het loof. Dus dat wordt ook niks! Destijds wilden de Chinezen met de NASA meewerken aan gezamenlijke projecten, maar dat is niet doorgegaan, omdat de Amerikanen de Chinezen niet vertrouwden. Ook over de poppen van uitgestrooide zijderupsen heb ik nog niets vernomen. We wachten maar af wat het allemaal worden zal. Ik weet wel dat het bakken met geld kost dat beter besteed had kunnen worden aan de arme Chinese boeren op het platteland van China. President Trump van de USA, die met betrekking om zijn wil betreffende een muur tussen Amerika en Mexico te bouwen tegen alle bezwaren van de meerderheid van de Amerikanen in de hele economie op tilt heeft gezet, is nu ook weer jaloers geworden op China en staat te popelen om ze wat ruimtevaart betreft te overtreffen.
BLOEDMAAN: Afgelopen nacht en vanmorgen vroeg hebben we die kunnen bewonderen en u vindt hiervan enkele foto's met tekst en uitleg hoe deze bloedmaan ontstaan is. De beelden zijn mooi duidelijk omdat het een heldere en zeer koude nacht was en veel mensen zijn opgebleven om dit schouwspel wat je niet iedere dag ziet te bewonderen.
21-01-2019 om 00:00
geschreven door Evert Hübbers
Verwoord op aparte staatjes heb ik iets over de geschiedenis van het Pakistaanse meisje Yousafzai, die fel inging tegen de onderdrukking van de vrouw, verder is er ook nieuws uit 1969 over een zekere Jan Palach, een Tsjechische vrijheidsstrijder (1948-1969), en gaan we heel ver terug in de geschiedenis, dan komen we terecht bij de natuurkundige Leonardo Da Vinci (1452-1519) en springen we drie eeuwen verder dan zitten we in het jaar 1883 toen in Amsterdam de wereldtentoonstelling gehouden werd op de plaats waar nu het Vondelpark is en het enige wat nog herinnert uit die tijd is het grote toegangshek aan de kant van de Stadhouders kade. Elke dag zijn er nieuwe gebeurtenissen en die hele opvallende en bijzondere van nu en een tijdje terug breng ik u in herinnering. Zo wist de politie in Engeland vandaag een jongeman van 23 te traceren die voor een poosje geleden twee Humboldt pinguïns uit een dierentuin in Nottingham had ontvreemd. Deze zeldzame pinguïns hebben hun normale domicilie in voornamelijk Peru en Chili. De bobby's waren de pinguïns tegengekomen toen ze een paar kilometer van Nottingham af aan het patrouilleren waren in het dorpje Streelley Village. Het zijn prachtige vogels die duizenden euro's waard zijn. Ik heb vroeger ook veel vogels gehad en in een van die volières had ik een zeldzame zwartkop agapornis zitten die ontsnapte tijdens het schoonmaken van zijn verblijf. Ik wist wie hem opgevangen had, maar liet het aan zijn beleefdheid over om deze vogel aan mij terug te geven, hetwelk nooit geschied is.
18-01-2019 om 19:41
geschreven door Evert Hübbers
Weetjes over een oud-wielrenner en over een stuk niemandsland op Antarctica
Voor u staan heb ik enkele dingen uit een grijs verleden die me interessant lijken om er iets over te schrijven. Om te beginnen gaan we terug naar 12 februari 1896, waarbij wielercoureur Mathieu Cordang als tegenstander op de fiets reed tegen een trein. Mathieu Cordang (1869-1942) groeide op in een schippersgezin in de Limburgse plaats Blerick. Hij was lang amateur en slechts vier jaar professional. In zijn amateurtijd is hij wereldkampioen stayeren geweest en als prof won Mathieu liefst 18 klassiekers. Hij was een specialist op lange koersen en als hij in deze tijd geleefd had, dan had deze beresterke wielrenner echt-wie het ook was-verslagen. Verder heb ik deze ronde voor u staan iets over een stuk niemandsland op Antarctica. Hieronder staan wat vermeldingen hierover. Ik wens u veel leesgenoegen en als u van Evert nog meer wilt weten, ga dan naar http://www.bloggen.be/eef het blog met veel oorlogsverhalen en verder over alles en nog wat. Ook interessant is mogelijk voor de thuiskokers-en bakkers het blog http://www.bloggen.be/broedereverard
10-01-2019 om 20:21
geschreven door Evert Hübbers
Januari 2019 is zacht begonnen. Het mag wat later op komen dagen maar voorlopig is er nog geen zicht op echt winters weer. Voor u staan heb ik ditmaal wat weergezegden, verder wat over de ontdekking van Australië, een stukje over milieubewustheid en daarbij aansluitend hoe je roetaanslag in je schoorsteen kunt voorkomen en als laatste berichtje een verhaaltje over alcohol. In de rubriek weetjes vindt u veel onderwerpen die nogal eens ter sprake komen. Het meest leerzame verhaal is over die schillen en die roetuitslag. Je kunt erover lachen, maar in de verbindingsleer van stoffen of processen is het zo gesteld dat een, twee of meerdere componenten bij elkaar, gemengd of verhit weer een andere stof vormen die mogelijk alles ontbindt of door vermenging zelfs giftig kan wezen. Op dat gebied heb ik vroeger veel geëxperimenteerd en voor mezelf vaak belangrijke ontdekkingen gedaan, die me erg nuttig leken, maar daar waren er ook bij die voor mens en dier levensgevaarlijk zouden kunnen wezen.
03-01-2019 om 00:00
geschreven door Evert Hübbers