Ik ben Evert
Ik ben een man en woon in Angeren gemeente Lingewaard (Nederland) en mijn beroep is altijd in de weer en nog nooit zo druk geweest..
Ik ben geboren op 08/05/1933 en ben nu dus 92 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Schrijven van verhalen, wielrennen, voetbal, schaatsen & natuur, .
Everts-Info-Allerlei met veel informatie ter verrijking van uw kennis en gespreksstof
30-07-2017
Het hele jaar door vallende sterren maar wanneer?
Het hele jaar door vallen er van die stukjes steen vanuit de het heelal naar beneden en als ze binnen de dampkring van de aarde komen, verbranden deze brokjes puin en/of stofdeeltjes.Visueel nemen we dit waar door naar het luchtruim te kijken en bij heldere lucht zijn deze lichtflitsen goed te zien. Is het zwaar bewolkt dan zien we dit amper of er helemaal niets van. In de volksmond worden deze lichtschichten vallende sterren genoemd, maar in feite hebben deze lichtflitsen niets met een vallende ster te maken. Gelukkig ook maar, want zou een ster daarboven aan de hemel aan het wankelen gaan en door de dampkring van de aarde schieten, dan denk ik dat het met moeder aarde echt gebeurd is. Wilt u weten wanneer er 'vallende sterren' het luchtruim sieren en deze vuurwerkshow bewonderen, ga dan naar de volgende informatietabel: www.vallendesterren.info/
30-07-2017 om 19:08
geschreven door Evert Hübbers
Gedacht hebben we altijd dat de maan te weinig water bevat om bv. op te leven. Diverse keren is de maan bezocht en Apollo astronauten hebben destijds monsters aangereikt waaruit blijkt dat er wel terdege water op de maan aanwezig is. Naar aanleiding van vulcanische afzettingen op de mantel van de maan is dit gebleken. De laatste jaren zijn er aldoor satellieten rondom de maan aanwezig geweest die met veel onderzoeksapparatuur aan boord te weten zijn gekomen dat niet alleen de mantel van de maan waterrijker is dan zij dachten, maar wetenschappelijk is men ook te weten gekomen dat op de hele maan water aanwezig is. Via spectrometers is opgemeten hoeveel licht wordt teruggekaatst en de absorptieproef wees uit dat er diverse mineralen op de hele maan aanwezig zijn, die volledig leven garanderen. Weliswaar bevat de maan bij lange na niet zoveel water als de aarde, maar wat mineralen betreft is er voldoende levensstof aanwezig om er blijvend te vertoeven en mogelijk zullen in de toekomst er mensen op deze aarde wezen die afreizen naar de maan en zich aldaar als kolonisten gaan vestigen. Te weten ben ik dit alles gekomen via Scientias en wilt u het fijne ervan achterhalen, ga dan naar de website https://www.scientias.nl/maan-is-mogelijk-waterrijker-dan-we-denken/
25-07-2017 om 00:00
geschreven door Evert Hübbers
Ieder land heeft zo zijn dichtkunst en in het land van de rijzende zon (Nihongo) houden ze van bloemrijk taalgebruik en vertaald naar het Nederlands-alwaar in onze taal zo'n gedicht anders klinkt-hebben we het dan over de taalvorm Haiku. Je zou Haiku een beetje kunnen vergelijken met de dichtvorm die bij ons bekend is als puntgedicht. Verder heb ik voor u staan op een staatje hier beneden-met de uitleg erop-waar een donkerbruin vermoeden vandaan komt. Je hoort de uitdrukking nauwelijks bezigen, maar het zou voortaan goed ingelast kunnen worden in de diverse politieke verhandelingen en het politieke gebeuren, want daar klopt in de regel geen zier van en op veel gebied loopt alles fout. Op een ander staatje leest u waar de uitdrukking doorgestoken kaart vandaan komt. In onze taal is er weer een pracht woord bijgekomen, dat betrekking heeft op het fietsen van onze Groningse wielrenner Bauke Mollema; deze heeft een fietsstijl van schudden, duwen, trekken en zijn benen lijken wel 'worstelende' molenwieken. Zoals hij in de 15de etappe van de Tour de France met zijn rijstijl als eerste de finish bereikte, sprak van grote klasse. Tegen iemand die ook zo met alles worstelt en toch zijn doel weet te bereiken, zouden we kunnen spreken van: ,,wat ben je toch een geweldige mollemaler of wat kun jij mollemalen!" Echt een pracht uitdrukking die eeuwig zal herinneren aan een van onze beste fietsers van deze tijd!
18-07-2017 om 20:42
geschreven door Evert Hübbers
Het was de Amerikaanse grootgrondbezitter Joseph F. Glidden die doordat hij zoveel bezit had op het idee kwam om een omheining uit te vinden waar zijn vee niet uit ontsnapte en in 1874 de uitvinder werd van het prikkeldraad. Je moet maar op de gedachten komen! Het prikkeldraad wordt nog steeds gebruikt en berucht is het prikkeldraad waarmee de vernietigingskampen in de Tweede Wereldoorlog mee werden omgeven en aan het front werden hele opstapelingen van prikkeldraad gelegd om de oprukkende vijand tegen te houden. Het prikkeldraad staat dan ook symbool voor oorlog en voor in-en buitensluiting.
Maart 1943: Kijkje op het Duitse vernietigingsslager Auschwitz
14-07-2017 om 00:00
geschreven door Evert Hübbers
In het wetenschapsblad Astronomy & Astrophysies las ik dat astronomen, verbonden aan de universiteit van Cambridge de kleinste ster ooit gevonden ontdekt hebben. Deze ster is 12 maal kleiner dan de zon en 10 keer groter dan de aarde. Geregistreerd is deze ster onder EBLM J0555-57 AB. De ster staat op zeshonderd lichtjaar af van onze aarde en vormt een stelsel met andere grote sterren. Astronomen aan de universiteit van Luik hebben ontdekt dat de ster iets groter is dan de planeet Saturnus en twee tot drieduizend keer minder energie uitstraalt dan onze zon. Ook hebben ze uit kunnen rekenen dat de zwaartekracht van dit ''sterretje'' 300 keer groter is dan die van de aarde. Worden er ooit sterren gevonden die nog kleiner zijn dan deze EBLM J055-57 AB dan hebben ze volgens de astronomische berekeningen van de wetenschappers uit Luik echt niet de kracht om licht uit te stralen.
12-07-2017 om 13:56
geschreven door Evert Hübbers
Over vissen gesproken: We denken allemaal dat de snoek een van de grootste riviervissen is, maar wat te denken van de meerval? Gisteren ving na 4 uur met zijn werphengel manoeuvreren een zekere Jelle Grintjes in de Rijn bij Tolkamer een meerval van bijna 1,80 meter lang en 50 kg zwaar. Zeer zeldzaam.... en vroeger heb ik ook veel gevist en ooit wel eens een meerval aan de haak gehad maar van die zwaarte nog nooit. Juli somber begonnen: We zullen maar zeggen: ,,achter de wolken schijnt de zon" en hopen doen we dat het met onderstaande weerspreuken de ,,koperen ploert'' met zo'n 21 tot 22 graden Celsius en een mooie heldere lucht weer gauw terugkomt. Andere weetjes: Voor u staan op een paar staatjes heb ik nog een weetje over een bekroonde film en over Nederlanders overzee. Altijd interessant om dit te lezen en op te nemen in uw weke massa!
03-07-2017 om 15:15
geschreven door Evert Hübbers