Ik ben Evert
Ik ben een man en woon in Angeren gemeente Lingewaard (Nederland) en mijn beroep is altijd in de weer en nog nooit zo druk geweest..
Ik ben geboren op 08/05/1933 en ben nu dus 92 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Schrijven van verhalen, wielrennen, voetbal, schaatsen & natuur, .
Everts-Info-Allerlei met veel informatie ter verrijking van uw kennis en gespreksstof
15-04-2017
Isaac Newton
Isaac Newton werd voor bijna drie-driekwart eeuw geboren en was in die tijd de uitvinder van veel zaken. Daarbij was hij ook nog theoloog en van zijn hand zijn er ook veel beroemde gezegdes. Ondanks dat hij een fameus wetenschapper was, bleef hij eenvoudig en was hij zich bewust van de kleinheid van de mens. Op een staatje hier beneden vindt u een beschrijving van deze grootheid en ook wat prenten die enkelen van zijn uitvindingen weergeven.
15-04-2017 om 14:27
geschreven door Evert Hübbers
Weetjesrubriek over bloemen, uitvindingen en het weer
Vandaag op de laatste dag van maart heb ik staan wat weetjes over het Maarts Viooltje en wat gezegden over het weer in april. Vroeger was het de gewoonte dat we op 1 april elkaar een beetje voor de gek hielden en zo'n grap viel meestal wel goed uit en er werd hartelijk om gelachen. De aprilmoppen heden ten dage vind ik persoonlijk vaak te ver gaan en op internet heb ik verschillende mededelingen aangetroffen die bij mij niet goed overkomen, zo bv. een uitnodiging aan zwangere vrouwen die opgeroepen werden om een bepaalde test te ondergaan, die in de richting kon wijzen van vreemd te zijn gegaan, waarbij mogelijk een of andere ernstige seksuele aandoening was opgelopen: Echt respectloos en beledigend voor elke zwangere vrouw die zo'n oproep ontvangen heeft!
31-03-2017 om 00:00
geschreven door Evert Hübbers
Tegenwoordig is er zoveel over het eten en drinken te doen dat we door de bomen het bos niet meer zien en vergeten wat werkelijk consumptief goed is voor de mens zonder dat we ernstig vermageren of te dik worden. Echte drukbollen en mensen die voortdurend in beweging zijn kunnen vaak eten wat ze willen, ze blijven een goede lijn houden. Tegenwoordig lijden ook heel veel mensen aan een voedselallergie en ondervinden daar veel narigheid van. Door bepaalde aandoeningen kunnen mensen ook schade oplopen aan hun spijsverteringsorganen en veel van die personen zijn onder specialistische behandeling of volgen een bepaald dieet. De gezonde mens die rustig zijn werk doet, voldoende eet en drinkt en wat ook belangrijk is zich minstens elke dag een half uur beweegt, zal niet gauw ziek worden. Wat we eveneens in de gaten dienen te houden is waar ons eten vandaan komt. Hoe is het verbouwd en staat de producent bekend om zijn kwaliteit of schort er nogal eens wat aan? Ondanks de controlediensten die toezicht hierop houden zijn er af en toe producten op de markt die niet aan de wettelijke eisen-hier ter lande gesteld-voldoen. Vorig jaar hebben we te maken gehad met zalm die vol bacteriën zat, een hele vleesaffaire achter de rug met een fabriek die verschrikkelijk knoeide met allerlei vlees door elkaar en volledig de wetgeving hierover niet naleefde en vorige week werd bekend dat hier zelfs jarenlang bedorven en met verboden conserveermiddelen als camouflagemiddel vlees geleverd werd dat uit Brazilië afkomstig was. Niet onmogelijk is dat hier verschillende mensen een voedselvergiftiging aan opgelopen hebben en er zelfs consumenten aan overleden zijn. We zullen er nooit achter komen, maar het is wel het geval geweest. Hieronder vindt u enkele staatjes met bepaalde richtlijnen over bewust consumeren. Probeer er uw voordeel mee te doen!
26-03-2017 om 17:44
geschreven door Evert Hübbers
Het is een biersoort van gemoute gerst en ongemoute tarwe en toegevoegd wordt ook veel oude hop. Specifiek bij dit biersoort is dat men het gistingsproces laat plaatsvinden in eikenhouten vaten en de nagisting soms ook in de fles. Het verkregen biersoort heeft een amberachtige kleur. Het alcoholgehalte ligt tussen de 4,5 en 6 procent. Het bier wordt veelal gebrouwen en gedronken in het zogenaamde Senne gebied, waaronder Brussel zelf en de plaatsen ten Zuidwesten van de Belgische hoofdstad er rond omheen. Tegenwoordig wordt het bedoelde biersoort ook elders wel gebrouwen. België is een land met enorm veel brouwerijen en ook zijn er veel particulieren die als hobby zich bezighouden met de bierbereiding en dit bier een eigen merk geven. Op z'n Vlaams heet het bier Geuze-Lambiek en in Wallonië heet het Gueuse Lambic.
11-03-2017 om 20:56
geschreven door Evert Hübbers
Al enkele jaren wordt melding gemaakt dat over niet al te lange tijd er in Nederland roedels met wolven rondlopen. Net als bij de dassen, herten en wilde zwijnen zullen er vooraf dan wel beveiligingsmaatregelen getroffen moeten worden om deze dieren te beschermen. Vanmorgen is er op de A-28 tussen Meppel en Hoogeveen een wolf doodgereden. Waarschijnlijk gaat het om een wolf die vanuit Duitsland hier de boel aan het verkennen was. Destijds werden er ook elders in het land al wolven gesignaleerd. Zoals alles er nu voorstaat zie ik binnen afzienbare tijd misschien nog wel een verdwaalde wolf hier Holland komen verkennen en bezoeken, maar echt zo'n roedel van een vijf tot twintigtal wolven lijkt me echt ondenkbaar. Tot op heden zagen die wolven van onze overburen hun verkenners niet terug en die huildieren voelen verdomd goed aan dat er in de Hollandse contreien kennelijk geen plaats voor hen is. Voor u staan in deze weetjesrubriek heb ik een staatje over aloude weersvoorspellingen, die niet altijd maar wel vaak uitkomen. Ik hoop dat u deze weetjes interessant vindt en tot een volgende keer maar weer! Dit was een bericht van een paar jaar geleden
03-03-2017 om 00:00
geschreven door Evert Hübbers
Gevaarlijke etenswaar voor uw hond: Dit zijn pinda's, noten, chocolade, uien knoflook, bieslook, prei, rauw varkensvlees, rozijnen, druiven en alcohol. Heeft uw hond zoiets gegeten, ga dan onmiddellijk naar een dierenarts. Veel van de genoemde etenswaren veroorzaken op zijn minst orgaanafwijkingen en allemaal kunnen ze de oorzaak zijn van een vroege dood van uw dierbare viervoeter. Teflonpannen: Een mevrouw uit Almere had bij een grootgrutter een koekenpan gekocht met een anti aanbaklaag. Deze pannen zijn overigens ook verkrijgbaar in veel speciaalzaken en ook veel grootwinkelbedrijven verkopen deze pannen. Die mevrouw uit Almere had de pan meteen gebruikt om wat te bakken. Verbaasd was ze dat na een kwartier al haar vogeltjes dood in de huiskamervolière lagen. Ze vroeg zich af wat daar de oorzaak van was. Nu het zit zo dat deze pannen eerst uitgekookt dienen te worden. Ga je er meteen mee bakken dan hebben deze teflonpannen de eigenschap dat de keuken of ruimte waarin gekookt wordt gevuld wordt met giftige dampen die op de mens weinig invloed hebben, maar doordat vogels een veel efficiënter longsysteem hebben dan wij mensen en bv. de zoogdieren om ons heen, zorgen deze dampen voor de verstikkingsdood. De meeste mensen die huisdieren of vogels eropna houden weten dit allemaal niet en daarom adviseer ik de verkopers in winkels en dierenartsen meer voorlichting over deze zaken naar buiten te brengen Griepepidemie in Nederland: Deze dwaalt al ruim acht weken door ons land en vooral jonge kinderen en ouderen zijn ermee besmet. Bij ouderen, waarvan er sowieso al velen een zwak weerstandsgevoel hebben is deze griep overgegaan in een fikse longontsteking en ten opzichte van vorig jaar zijn veel ouderen tussen de 75 en 90 jaar aan deze influenza overleden. Veel baat hebben de mensen van de laatste griepspuit niet ondervonden, want ook onder deze categorie waren er overlijdensgevallen. Andere weetjes: Voor u staan heb ik een staatje waarop u lezen kunt wie de balpen heeft uitgevonden, iets over Nederlanders overzee en wat over een bepaalde Vlaamse traditie. Ik hoop dat u het interessant vindt en tot een volgende keer maar weer!
27-01-2017 om 15:30
geschreven door Evert Hübbers
Een van de grootste ontdekkers op velerlei gebied was Leonardo da Vinci die in het jaar 1508 het al had over een bepaald aanhangsel ergens in de buurt van het maag/darmstelsel dat door hem het mesenterium genoemd werd. In wetenschappelijk medische kringen werd er weinig aandacht aan geschonken en da Vinci's bevindingen daarover verdwenen voor eeuwenlang in het archief. Het was de Ierse onderzoeker Dr. J. Calvin Coffey die op de eeuwenoude bevindingen van Da Vinci inging en tot de conclusie kwam dat het mesenterium binnen het menselijk lichaam een belangrijke taak vervult m.b.t. tussen enerzijds het maag/darmstelsel en inhoudelijk als steun en hechtingsfunctie die in onze buik alles op z'n plaats houdt en aldus beschouwd kan worden als het 79ste orgaan van ons lichaam.
05-01-2017 om 19:06
geschreven door Evert Hübbers
Voor u staan heb ik wat weetjes die vnl. betrekking hebben op de maand december maar ook over enkele gewone wetenswaardigheden. Tot voor enkele jaren terug wist ik me bijna alles te herinneren wat ik ooit geleerd heb of wat me ooit verteld is. Het laatste jaar ontschiet me nog wel eens iets en loop ik over een bepaald persoon die in een vraaggesprek naar voren kwam zelfs zijn of haar naam niet meer te noemen en na uren prakkezeren schiet me zo'n naam dan weer te binnen. Op leeftijd begint het korte geheugen te haperen. Mopperen hierover mag ik echt niet, want uiteindelijk ben ik al 83 jaar oud en veel mensen hebben hier al last van als ze de vijftig gepasseerd zijn. Dat een mens niet alles kan onthouden is maar goed ook. Sommige zaken die betrekking hebben op nare ervaringen kun je het beste maar verborgen houden, want het is niet leuk om hier steeds weer opnieuw mee geconfronteerd te worden. Nog steeds bestaan er weerspreuken of gezegden over het weer en ook ditmaal heb ik er weer enkele voor u opgezocht. Vaak komt het nog uit ook! Verder vindt u vandaag in deze rubriek enkele dingen waar u misschien nog nooit van gehoord heb en vandaag in uw geheugen opgeslagen is het de vraag of u zich dit over pakweg 10 jaar nog herinnert. Op Tweede Kerstdag van deze decembermaand is er op televisie een quiz die een brainstorm op uw geheugen en kennis pleegt. Doe mee aan deze intelligentietest en bekijk hierna uw score!
01-12-2016 om 00:00
geschreven door Evert Hübbers
Gezegd wordt dat we geen strenge winter krijgen. Reken er maar niet op, want we krijgen een gure naherfst met als tussendoortje enkele vervelende vorstdagen en volgens mij een wisselvallige winter met onguur weer en ook een sneeuwweek. Daaropvolgende zal het voorjaar van 2017 al vroeg zijn intrede doen en mogelijk in februari 2017 staan sommige struiken al weer in volle bloei. Wie wordt de nieuwe president van de USA? Is het Hillary Clinton of Donald Trump? Het zijn beiden omstreden kandidaten en als u wilt lezen hoe tot heden hun campagne is verlopen en gestreden, ga dan naar: http://NOS.nl/artikel/2141470-the-series-dit-zijn-jullie-favoriete-afleveringen.html Binnenkort weten we meer! Roetveegpiet: Al jaren is men het bakkeleien over "Zwarte Piet" en de meeste grote steden hebben vanwege de commercie of andere bedenkingen deze aloude knecht van Sinterklaas verbannen en vervangen door de roetveegpiet: een Piet die door de schoorsteen gevallen is en vol roetvlekken zit. In feite is het nergens voor nodig beste mensen, want allochtoon of autochtoon, we zijn allemaal Nederlander en in feite moeten we dan ook alle Nederlandse tradities respecteren en wie een hekel aan Zwarte Piet heeft, zet andere festiviteiten op het programma en laat Sint en Piet gewoon links liggen. In ons democratisch Nederland is er keuze ten overvloede. Infiltratie radicale moslims in Duitse leger: Onvoorstelbaar dat dit mogelijk is en Duitsland het zover heeft laten komen. Zoals dit nieuws vandaag op internet verwoord werd, leek het erop dat het halve Duitse leger uit zulke militairen bestaat: kost en inwoning gratis, een gedegen militaire opleiding en bekend met bijna alle wapenmateriaal. Nu nog even zo'n mombakkus en zo'n IS-muts op en vooruit met de geit! Oude weetjes: Voor u staan heb ik nog een paar interessante verhaaltjes over bekroonde films en ook nog enkele van die weersspreuken en/of gezegden met betrekking tot het weer in deze novembermaand.
05-11-2016 om 12:49
geschreven door Evert Hübbers
Door gezondheidstoestanden die steeds weer opdoemen ben ik vandaag weer terug van weggeweest. Niet te hopen is dat ik op korte termijn weer achter de coulissen moet verdwijnen. Uiteindelijk ben ik 83 en niet meer de jongste blogger en behept met een vijftal chronische kwalen waarbij er een tweetal bij zijn die van de ene dag op de andere het leven kunnen afbreken. Als tussendoortje word ik vanwege mijn zwakke gezondheid en een bepaalde immuunziekte ook steeds belaagd door plaagstoten die verband houden met het noodzakelijk gebruik van de vele voorgeschreven medicijnen die ernstige jeuk en soms exanthemen veroorzaken. In de tijd dat ik verstek moest laten gaan is inmiddels op 24 oktober op 98-jarige leeftijd overleden de bekende en populaire zanger en gitarist Eddy Christiani. Bekend is hij van mooie liedjes als Ouwe Taaie, Kleine Greetje uit de polder. Zonnig Madeira en Spring maar achterop. Inmiddels loopt de maand oktober ten einde, maar toch heb ik nog maar even de weerspreuken over die maand hier ingebracht. Verder een stukje over de aloude Franse cultuur, het zinkviooltje, de Heilige bloedprocessie in het Belgische Brugge, iets over bewust consumeren en de Engelse cultuur. Ik wens u met deze weetjes een gezellige verpozing toe en hopelijk tot een volgende keer maar weer!
27-10-2016 om 00:00
geschreven door Evert Hübbers
We zitten volop in een klimaatwisseling en al ruim een week hebben we te maken gehad met temperaturen van ver boven de 25 graden C. Zojuist was het hier in Angeren 25 graden C en wisselend verdwijnt hier de zon achter de wolken. Tegen de vroege namiddag is het niet uitgesloten dat er een buitje opduikt. Bang is men dat door de klimaatsverandering en daarmee gepaard gaande stijging van de zeespiegel en hogere temperaturen hier ook een flinke weersomslag gaat plaatsvinden en we in de nabije toekomst te maken krijgen met hurricanes zoals in de Caribische zee en cyclonen zoals boven de Indische Oceaan en/of zware tornado's zoals heel vaak in Amerika. Wat we hier in Nederland wel kennen zijn harde valwinden (downburst) en gemiddeld per jaar hebben we buiten die valwinden zo'n 35 keer per jaar gemiddeld te maken met windhozen, waarvan de meeste over de vlakten trekken, maar komt zo'n 'windstofzuiger' boven een woonwijk, dan slurpt hij alles op zijn weg op. Ik kan erover meepraten, want een paar keer heb ik een windhoos meegemaakt en dat was in het buitengebied van Huissen, de eerste keer dat ik vanuit onze winkel met boodschappen op de weg zat en dit in de wijk de Geer en met vissen in de kolk van de Huissense konijnenwaard. Bij het viswater was mijn zoon met zijn vriendje. Gedrieën lagen we plat op onze buik met gestrekte handen in het poldergras en toen alles afgelopen was, waren we al onze visspullen kwijt en lag onze visparaplu totaal vernield in de kolk. Beruchte windhozen vonden plaats op 10 augustus1925 te Borculo, op 1 juni 1927 te Neede, op 23 augustus 1950 in de bossen van de Hoge Veluwe en de allerslimste waren die op 25 juni 1967 te Oostmalle in België en op dezelfde dag en tijd in het Brabantse Chaam en het Betuwse Tricht. Op 6 oktober 1981 verongelukte boven het Moerdijkgebied een Fokker F28 met 17 mensen aan boord die in zo'n straalstroom terecht gekomen waren en allemaal de dood vonden. Mij staat verder voor de geest een windhoos op 9 september 1998 dwars door Deventer en op 11 augustus 1972 en 17 augustus 1992 op een camping te Ameland. Definitie van wind: Wind is een horizontale luchtstroming ,waarbij de lucht stroomt van een gebied met hoge luchtdruk naar een gebied met lage luchtdruk. De luchtstroming ondergaat daarbij een met de hoogte toenemende afwijking en dit onder invloed van de aardrotatie, en wel, kijkend in de richting waarheen de wind gaat: op rechts naar het noordelijke halfrond en naar links op het zuidelijke halfrond. De windkracht wordt bepaald door de grootte van de luchtdrukverschillen per km-afstand en door de aard van de oppervlakte waarover de lucht stroomt. In en om een depressie op zee krijgt men een zeer krachtige luchtwerveling, in hoge luchtdrukgebieden is de wind zwak. In de nabijheid van weerfronten-zoals koude en/of warmtefront-zijn windrichting en windkracht aan sterke veranderingen onderhevig. In tegenstelling tot zeestromen noemt men winden naar de richting vanwaar zij komen. Definitie van windkracht: De sterkte van de wind wordt meestal opgegeven in sterktegraden van de schaal van Beaufort (Eng. admiraal). Deze schaal onderscheidt zeventien windsterkte graden, waarvan de eerste twaalf een nauwkeurige omschrijving hebben. Men kan de windsterkte vaststellen door de windsnelheid te meten met een windmeter of door de uitwerking van de wind vroeger en ook nu nog op zee na te gaan. Op deze schaal zijn deze graduaties af te lezen beginnend met windstilte tot flauwe koelte, lichte koelte, matige koelte, Frisse bries, stijve bries, harde wind, stormachtig, storm, zware storm, zeer zware en tot de alles verwoestende orkaankracht, waarbij er niets meer overeind blijft staan. Windhoos: Dit is een zeer krachtige luchtwerveling van enkele tot soms enkele tientallen meters doorsnede, die vooral boven water ontstaat en landinwaarts, vooral in de bebouwde kom, veel onheil veroorzaakt. Waterhoos: Dit is dus een door een wervelwind tot grote hoogte rondslingerende waterzuil met duizenden tot zelfs miljarden liters water die een overstroming teweeg kan brengen. Wervelstormen: Dit zijn tropische orkanen, zoals voorheen al genoemd de hurricanes in de Caribische Zee, de cyclonen boven de Indische Oceaan en hierbij moeten ook gerekend worden de willy-willies bij Australië en de tyfoons in de Chinese en Japanse Zee. De windsnelheid hierbij ligt op 50 meter per seconde. Zij richten onvoorstelbare vernielingen aan en zijn voor de scheepvaart en luchtvaart uiterst gevaarlijk. Stormen ter land, ter zee en in de lucht hebben wereldwijd hun tol geëist en veel mensen die ermee te maken kregen hebben niet alleen huis en haard verloren, maar ook vaak vele dierbaren. Wordt er gewaarschuwd voor natuurgeweld, volg dan nauwkeurig de richtlijnen op die u via internet of tv te horen krijgt. We kunnen ons er moeilijk tegen wapenen, maar wel is het zaaks om op uw hoede te wezen.
Foto van huizenblog in het Betuwse Tricht totaal vernield door windhoos d.d. 25-6-1967
01-09-2016 om 00:00
geschreven door Evert Hübbers
Oudste man ter wereld: Ongelofelijk, maar de oudste man ter wereld-zijn naam is Mbah Gotho-woont in Indonesië en bij leven en welzijn wordt hij op 31 december 2016 146 jaar oud. Hij overleefde al zijn broers, zussen, kinderen en vier vrouwen, welke laatste stierf voor 28 jaar terug. In Frankrijk is een zekere Jean Calment (geboren 21 febr. 1875 en overleden 4 aug. 1997) 122 jaar oud geworden en voorheen werd hij geacht na Matusalem (Bijbels figuur, werd 969 jaar oud) de oudste man ter wereld ooit te zijn geworden; dus niet! Global Peace Index: Volgens deze lijst zijn er in de hele wereld maar tien landen die intern of extern niet bij een conflict zijn betrokken en dat zijn: Botswana, Chili, Costa Rica, Japan, Mauritius, Panama, Qatar, Zwitserland, Uruguay en Vietnam. Het meeste oorlogsgeweld zit in het Midden Oosten, verder is bijna de hele wereld onveilig door terreuraanslagen. Verdeeldheid in de wereld en de bondgenootschappen is ook ontstaan door de verschillende interpretaties die men als conflictbetrokkene heeft met de aanpak van inmenging en/of terreur. Groot gevaar van discrepantie m.b.t. de NAVO is na de mislukte staatsgreep in Turkije ontstaan na de aanpak van de Turkse president Erdogan die zich wereldwijd met de interne aangelegenheden van andere landen bemoeit en zich nu ook al volop in de Syriëstrijd mengt vnl. om de Koerden een lesje te lezen en dit om de wereld duidelijk te maken dat Turkije niet met zich laat spotten. Tijdelijk is de vluchtelingencrisis gesmoord door stringente maatregelen, die van korte duur zijn en zich binnenkort weer volop manifesteren. Hier Nederland staat wat veiligheid betreft op de 21ste plaats op de wereldranglijst, IJsland is het meest vredelievende land, gevolgd door Denemarken, Oostenrijk, Portugal en wat verder van huis Nieuw-Zeeland. Een Derde Wereldoorlog zie ik direct niet zitten, maar alles bijeen genomen verkeren we door het Midden-Oostengeweld en de vele wereldverspreide terreurtakken met hun moeilijk te bestrijden terreurgeweld in een onzichtbare oorlog die op korte termijn niet te stoppen is en onverminderd nog jaren voortschrijdt. Diverse weetjes: Op staatjes hier beneden heb ik voor u staan wat weetjes over Jean Monnet (EEG), iets over de Griekse 'bidcultuur', een verhaaltje over het Ganzentrekken, een oud Belgisch volksvermaak en uitleg over het zogenaamde Boeddhistische Wiel. Een mens kan niet alles weten of onthouden, maar van al die weetjes die ik breng steek je allicht iets op en het verrijkt uw gespreksstof.
29-08-2016 om 00:00
geschreven door Evert Hübbers
Voor ons ouderen met allerlei kwalen is het buiten benauwd weer en binnen snijd je de adem af, maar voor de rest van de mensen is het buiten echt zomers weer, soms met af en toe plaatselijke onstuimige tropische buitjes, maar die moet je, als je van de koperen ploert houdt, maar voor lief nemen. Op internet las ik dat Breda de goedkoopste terrasstad is en Amsterdam de duurste; dus is het mooi weer dan allemaal op naar Breda en lekker genieten van deze mooie baroniestad en de goed gevulde glazen bier of de lekkere wijntjes-proost! Over een paar dagen zitten we weer in de achtste maand van het jaar 2016 en op 5 augustus beginnen in Brazilië de Olympische Zomerspelen. Nederland is er vertegenwoordigd met een grote delegatie sportlieden en de verwachting is dat we wat de medaillewinst betreft onder de beste 10 landen van de wereld vallen. Ik hoop dat onze Belgische sportvrienden het er niet bij laten zitten en ook meedelen in de medailleoogst. Vandaag heb ik verder voor u staan iets over een beroemde film, wat weerspreuken, iets zinnig over de bulten van kamelen en dromedarissen en iets over de plaats Beselare in West-Vlaanderen waar om de twee jaar een optocht van heksen gehouden wordt. Ik hoop dat u het interessant vindt en er u gespreksstof mee op weet te vullen.
29-07-2016 om 13:23
geschreven door Evert Hübbers
Vandaag las ik op internet dat door het vroegtijdig gebruik van antibiotica vooral kinderen zowel in lengte alsmede omvang er forser uitzien dan kinderen van dezelfde leeftijd die niet met antibiotica behandeld zijn. Luilekkerland: Een onderzoek heeft uitgewezen dat wij Nederlanders het meest zittende of liggende mensenvolk ter wereld zijn. Het zijn vooral de jongeren die gemiddeld per dag 12 of 20 uur met deze 'bezigheid' hun tijd doorbrengen. De rest van de tijd zullen ze dan wel volmaken met eten en drinken uit de muur alvorens ze hun 'werkzaamheden' weer hervatten. De gemiddelde andere categorie van de bevolking brengt in het Nederlandse luilekkerland plm. 11 uur per dag de tijd met nietsdoen door. Op een staatje hier beneden leest u wat oude weerspreuken en die zijn met deze klimaatwisseling aan verandering toe. Ik voel me echt vereerd dat ik van de bevoegde instanties de opdracht heb gekregen wat nieuwe en toepasselijke weerspreuken samen te stellen. Vandaag heb ik de eerste weerspreuk gelanceerd en die luidt: ,,Wanneer met benauwd weer geen vogel zich meer laat zien, wees dan op uw hoede, want dan spookt het buiten wel misschien"! Verder wordt het geheim van de gatenkaas onthuld en valt er ook nog iets te lezen over de geschiedenis van de intelligentietest. Ik wens u veel leesplezier ermee!
11-07-2016 om 14:16
geschreven door Evert Hübbers
Voor deze maand heb ik wat weetjes staan die u mogelijk al bekend zijn en ook een verontrustend bericht dat de inwoners van het Verenigd Koninkrijk op 23 juni gaan beslissen of men in de EU blijft of er uitstapt. Groot Brittannië met zijn lidstaten en dominions is een groot rijk en van oudsher behoudend en koningsgezind en ze laten zich niet gauw hun wil opleggen. Ik heb zo het idee dat een nipte meerderheid van de stemmers beslist dat het VK uit de EU moet stappen. Nederland is een van de grootste handelspartners van Engeland en de schade die we bij een eventueel Brexit gaan ondervinden zal onze economie niet ten goede komen. Alle EU-landen zullen met grote belangstelling de ontwikkelingen op 23 juni a.s. afwachten en hopen dat de Britse bevolking het niet zover laat komen. Misschien kunnen we bij een eventuele exit van Groot Brittannië uit de Europese Unie vooraf-dus voor 23 juni a.s.-een gedegen handelsakkoord afsluiten en het paard niet achter de wagen spannen als het VK de EU verlaten heeft; het lijkt me geen slecht voorstel en als we de Wilders-aanhang mogen geloven zou het niet gek wezen dat ook Nederland de EU gaat verlaten en alles voor bekeken houdt.
09-06-2016 om 00:00
geschreven door Evert Hübbers
De meimaand is bijna voorbij en vergeten had ik om in mijn vorige 'weetjes' de oude weersvoorspellingen m.b.t. deze maand te brengen; daarom nu! We zitten echt in een periode dat het klimaat aan het veranderen is, en ik weet niet of veelal die weerspreuken, afgesteld op ons klimaat van eeuwen terug, nog wel kloppen. U moet zelf uw conclusie maar trekken! Dit keer heb ik ook nog staan enkele beschrijvingen over oude en bekroonde films, een weetje over de kleur van wijnen en een Bargoense uitdrukking over geld. Gisteren te weten gekomen: Beroemd is de tijgertempel te Kanchanaburi in Thailand. Hier vertoeven momenteel 147 tamme tijgers. Als toerist betaal je een fikse entree en het aaien van zo'n tijger en even een selfie maken kost ook flink wat. Per jaar verdienen die boeddhistische monniken daar zo'n drie miljoen euro mee. Allemaal nog toelaatbaar, maar wat me stoort is dat die tijgers mogelijk gedrogeerd worden en als ze niet meer voldoen aan de door de monniken gestelde eisen worden ze verhandeld. Volgens een zekere mijnheer Wiek uit Holland die momenteel zijn domicilie in Thailand heeft houden de monniken zich eveneens bezig met de handel in andere wilde dieren. Ook worden in Thailand en veel andere tropische en Zuid-Europese landen dieren, zoals gibbons en andere apen en diersoorten, tot vermaak van toeristen gebruikt en misbruikt. Dierenbeschermingsorganisaties zijn wereldwijd hier al diverse keren tegenop gekomen, maar nog steeds heeft dit tot op heden nog tot weinig resultaat geleid.
Is dit allemaal wel zo lief als het lijkt?
29-05-2016 om 13:23
geschreven door Evert Hübbers
Voor u opgezocht heb ik een aantal interessante weetjes. Het is altijd een pre dat je in gezelschap overal over mee kunt praten en vooral de lezers van dit kennisblog blinken op dit gebied uit. Het is niet alleen op de scholen waar je kennis vergaart. Op de Nederlandse tv zijn veel quizzen en ben je goed algemeen ontwikkeld en geïnteresseerd in veel onderwerpen op alle gebied, dan weet je veel vragen te beantwoorden. Ook goede kruiswoordpuzzelaars die al lange jaren daarmee bezig zijn, weten vaak veel goede antwoorden. Het is zaaks om dagelijks wat hersenwerk te doen om die bovenkamer fris te houden. Op 8 mei aanstaande word ik 83 jaar en ondanks 5 chronische kwalen schrijf ik nog elke dag een artikeltje op een van mijn blogs en houd alles wat er zoal in de wereld gaande is nauwkeurig bij. Ook met allerlei sporten heb ik me bezig gehouden en een van mijn grote hobby's was fietsen, wandelen en tuinieren. In 2009 werd ik geveld door een hartaanval en heb ik met al die buitenactiviteiten moeten stoppen. Hierna zijn er een aantal kwalen bijgekomen en het zag er na mijn laatste kwaal reumatoïde artritis uit dat ik ook met het brengen van artikeltjes op internet op moest houden. Je slaat doordat de vingers vaak gezwollen zijn meerdere letters aan en steeds moet je dan weer gaan corrigeren. Vaak word je ook geveld door zware pijnen en dan is het midden onder een artikel stoppen en rusten. De laatste tijd ben ik ook bezig om mijn blogs wat anders in te delen, want uiteindelijk met de vele kwalen waarmee je behept bent, is het niet uitgesloten dat ineens alles stokt en je plots in een andere wereld belandt waar het mogelijk wel rustig vertoeven is, maar waar je nergens je verhaal meer kwijt kunt. Mijn streven is nog een paar jaar met schrijven te kunnen doorgaan. We zien wel waar het schip strandt en Petrus mag dan wel een goede visser en bootsman zijn geweest een reddingsboei vanuit hierboven heb ik hem nooit zien uitgooien.
zie inzet afbeeldingen van madeliefjes
27-04-2016 om 00:00
geschreven door Evert Hübbers