|
Tegenwoordig is er zoveel over het eten en drinken te doen dat we door de bomen het bos niet meer zien en vergeten wat werkelijk consumptief goed is voor de mens zonder dat we ernstig vermageren of te dik worden. Echte drukbollen en mensen die voortdurend in beweging zijn kunnen vaak eten wat ze willen, ze blijven een goede lijn houden. Tegenwoordig lijden ook heel veel mensen aan een voedselallergie en ondervinden daar veel narigheid van. Door bepaalde aandoeningen kunnen mensen ook schade oplopen aan hun spijsverteringsorganen en veel van die personen zijn onder specialistische behandeling of volgen een bepaald dieet. De gezonde mens die rustig zijn werk doet, voldoende eet en drinkt en wat ook belangrijk is zich minstens elke dag een half uur beweegt, zal niet gauw ziek worden. Wat we eveneens in de gaten dienen te houden is waar ons eten vandaan komt. Hoe is het verbouwd en staat de producent bekend om zijn kwaliteit of schort er nogal eens wat aan? Ondanks de controlediensten die toezicht hierop houden zijn er af en toe producten op de markt die niet aan de wettelijke eisen-hier ter lande gesteld-voldoen. Vorig jaar hebben we te maken gehad met zalm die vol bacteriën zat, een hele vleesaffaire achter de rug met een fabriek die verschrikkelijk knoeide met allerlei vlees door elkaar en volledig de wetgeving hierover niet naleefde en vorige week werd bekend dat hier zelfs jarenlang bedorven en met verboden conserveermiddelen als camouflagemiddel vlees geleverd werd dat uit Brazilië afkomstig was. Niet onmogelijk is dat hier verschillende mensen een voedselvergiftiging aan opgelopen hebben en er zelfs consumenten aan overleden zijn. We zullen er nooit achter komen, maar het is wel het geval geweest. Hieronder vindt u enkele staatjes met bepaalde richtlijnen over bewust consumeren. Probeer er uw voordeel mee te doen!



|