Jommeke #229: Het slimme varken. (SC) (Mezzanine) (2005)
Tekst & tekeningen: ?
Gobelijn heeft via een computer hersenen gedownload in de kop van het varken van Boer Snor. Het beest is op slag superbegaafd geworden. Het nieuws raakt bekend tot in een elitaire school in Engeland. De directie voelt zich bedreigd door deze uitvinding. Ze sturen hun tuchtmeester Karwats naar het vasteland om het varken te ontvoeren.
Jommeke #226: Het luchtkasteel. (SC) (Ballon) (2017)
Dit album werd aangeboden bij het weekblad 'Story magazine (België)' op 14-08-2017.
Tekst & tekeningen: ?
Jommeke en Filiberke vinden op een dag een grote ballon langs de weg. Gobelijn helpt hen de reuzeballon op te blazen. Die ballon blijkt uiteindelijk een springkasteel te zijn. Jommeke heeft een schitterende idee: het springkasteel vullen met gas en er een luchtkasteel van maken. Wat een sensatie, met een springkasteel de lucht in! Maar de besturing is een probleem waardoor onze helden in spannende (hilarische) situaties terechtkomen. Party-Rent, de eigenaar van het springkasteel wil zijn speelgoed terug en spoort samen met de politie het vliegkasteel op, dat inmiddels in Engeland verzeild is geraakt.
Douwe Dabbert collectie #6. (HC) (Lecturama / Big Balloon) (2001)
Tekst: Thom Roep --- Tekeningen: Piet Wijn.
19. Het schip van ijs:
20. De zwarte kimono:
21. Het gemaskerde opperhoofd:
22. Terug naar het verborgen dierenrijk: Voorlopig heeft Douwe zijn buik vol van al die avonturen vol tovenarij. Hij is maar wat blij om weer eens onder gewone mensen te vertoeven. Gewone mensen met hun eigen normale zorgen en pleziertjes." In Lommenstee is het kermis. Als bij toeval wordt Douwe meegezogen door het publiek om een vechtattractie met een beer te aanschouwen. Onze dierenliefhebber klaagt het onrecht van de dierenmishandeling aan maar dat helpt niets. Na de wedstrijd roept de beer richting Douwe Douwe Dabbert! Help me! Onze held kan zijn oren niet geloven en gaat terug om zich te vergewissen van deze bizarre spraakverwarring. Hij merkt dat de beer Torm is uit het Verborgen Dierenrijk waar hij al geen twintig jaar meer is gepasseerd. Douwe gaat over tot actie om Torm te bevrijden. Alleen is niet iedereen daarmee akkoord!
Jommeke #224: De rare Kwibussen. (SC) (Ballon) (2015)
Tekst & tekeningen: ?
Jommeke vindt in zee een fles met een geheimzinnige boodschap. Het blijkt om een hulpkreet te gaan van de bewoners van het onbekende eiland Rakwiba. Jommeke en Flip ontdekken er tot hun verwondering dat de bewoners er nog leven en wonen als in de middeleeuwen. Het zijn rare kwibussen. Maar hun zorgeloze leventje wordt bedreigd door de kasteelheer van het slot Sivlirpa. Een boosaardig heerschappij dat komaf wil maken met de rare Kwibussen.
Douwe Dabbert collectie #5. (HC) (Lecturama / Big Balloon) (2001)
Tekst: Thom Roep --- Tekeningen: Piet Wijn.
14. Op het spoor van kwade zaken:
15. Het bedrog van Balthasar:
16. De dame in de lijst:
17. Bombasto met het boze oog: Tijdens een bezoek aan Hasselaarsdijk laat Bombasto van Circus Bombasto zien wat hij allemaal kan op het marktplein. Zo hypnotiseert hij de plaatselijke schoolmeester en laat hij hem allerhande onbewuste kunstjes uitvoeren tot groot jolijt van de bevolking. Wat de bewoners echter niet weten, is dat Bombasto de magie na de voorstelling niet heeft verbroken en hij hem nog steeds in de ban houdt. Met als missie: het plunderen van de stadskas. Wanneer Douwe aankomt, wordt hij door een samenloop van omstandigheden beschuldigt van de diefstal! Met aanvullend De poppen aan 't dansen over stelende sneeuwpoppen! Kan dat wel?
Jommeke #223: De komkommerprinses. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2021)
Tekst & tekeningen: ?
Een piratenschip meert aan op Knokeneiland in de Caribische zee... met aan boord Bartolomeus Kraakbeen en zijn bemanning. Het is het eiland waar zijn voorvader, de beruchte piraat Charleston Kraakbeen, ooit een schat bewaarde. Nu wordt het geregeerd door koning Zilverbaard die met de schat zijn koninkrijk bouwde. Bartolomeus is gekomen om op te eisen wat van hem is. Het plan gaat als volgt: de bemanning zal prinses Sangriana, de dochter van de koning, ontvoeren en haar gevangen houden tot koning Zilverbaard de troon afstaat aan Bartolomeus.
Jommeke en zijn vrienden lezen in de krant alles over de ontvoering. Samen met de tweelingbroer van Bartolomeus Kraakbeen en de hulp van professor Gobelijn, zijn de vrienden vastbesloten om de prinses en het koninkrijk te redden...
Douwe Dabbert collectie #4. (HC) (Lecturama / Big Balloon) (2001)
Tekst: Thom Roep --- Tekeningen: Piet Wijn.
10. De tanden van Casius Gaius:
11. Het flodderwerk van Pief:
12. De laatste plager:
13. De heksen van eergisteren: In de herberg van Annechien -waar Douwe Dabbert op bezoek is- is de bazin nog steeds verdrietig om het verlies tien jaar geleden van haar zoons Harmen en Adriaan. Ze vertrokken richting stad en zijn nooit teruggekomen. Niemand heeft nog een spoor van hen gevonden. Tenzij ze het beruchte pad der Duistere Duinen gevolgd hebben, een plek -die naar men zegt- behekst is. Waar je best uit de buurt blijft of je zou je je leven lang geterroriseerd kunnen voelen. Daar trekt Douwe zich gelukkig niks van aan en hij gaat op onderzoek uit. Hij komt de drie heksen van Eergisteren tegen die, eens je je op één van hun weggetjes bevindt, je in hun ban kunnen houden. Het was lang geleden dat Douwe Dabbert voor zo'n heet vuur gestaan heeft...
Tekst: René Goscinny --- Tekeningen: Albert Uderzo.
29. De roos en het zwaard: Het verhaal begint wanneer een een vrouwelijke bard genaamd Bravura in het Gallische dorp arriveert. Zij zal de kinderen les gaan geven in plaats van Kakafonix. Deze is daar niet over te spreken, en verlaat het dorp. Bravuras gezang wordt bespot door de mannen in het dorp, maar de vrouwen vinden het juist mooi. Bravura zet Bellefleur ertoe aan dat ze zich niet meer laat commanderen door haar man Heroix. Heroix verlaat daarom ook het dorp en Bellefleur wordt stamhoofd. Ondertussen is Julius Caesar bezig met zijn nieuwste plan om het Gallische dorp te veroveren. Hij wil dit plan koste wat het kost geheim houden, vooral omdat hij zijn gezicht zal verliezen tegenover de Romeinse senaat als het plan uitlekt. In het Gallische dorp krijgt Bravura steeds meer vrouwen aan haar kant, en de sfeer in het dorp wordt steeds grimmiger. Asterix beschuldigt Bravura ervan enkel naar het dorp te zijn gekomen om zelf stamhoofd te worden, en slaat haar zelfs in een woede-uitbarsting. Daar de Gallische wet verbiedt dat een man een vrouw mag slaan, wordt hij tijdelijk verbannen. Zo belandt ook Asterix in het dorp waar vrijwel alle Gallische mannen zich hebben teruggetrokken, en een bijzonder goed leven lijken te hebben. Toch missen de mannen hun echtgenotes, en vice versa. Daarom wordt Asterix als ambassadeur en koerier ingezet tussen de Galliërs in het dorp en die in het bos.
Tekst: René Goscinny --- Tekeningen: Albert Uderzo.
25. De broedertwist: Het verhaal draait om een Gallisch dorp dat door een kloof in twee helften is gesplitst. Elke helft heeft zijn eigen stamhoofd (Cleverdix en Majestix), en de inwoners van de twee helften kunnen totaal niet met elkaar overweg. Histrionix, de zoon van Cleverdix, en Melodrama, de dochter van Majestix, hebben in het geheim een oogje op elkaar. Ze roepen de hulp van Asterix en co. in om de broedertwist in hun dorp te verhelpen. Majestix wordt echter tegen Cleverdix en Asterix opgezet door zijn slechte raadgever, Codfix. Hij belooft in ruil voor Majestix hand Majestix tot stamhoofd van beide helften te maken.
26. De Odyssee van Asterix: Als de Phoenicische koopman Epidemaïs vergeten heeft aardolie mee te nemen voor Panoramix is het hek van de dam. Panoramix heeft dit ingrediënt absoluut nodig voor het maken van de toverdrank... Caesar zoek nog steeds een manier om het dorp toe te kunnen voegen aan zijn immense rijk, maar hoe? Zijn chef geheime dienst denkt de oplossing te weten door een van zijn agenten Nulnulnix, tevens druïde, richting het dorp te sturen. Panoramix, een inzinking nabij, stemt toe dat Nulnulnix Asterix en Obelix vergezelt richting het midden oosten op zoek naar aardolie...
27. De zoon van Asterix: Asterix en Obelix krijgen de verrassing van hun leven wanneer ze s ochtends een baby voor de deur van Asterix vinden. Niemand weet van wie de baby is, en tot ze de afkomst van het kind ontdekken moeten Asterix en Obelix voor hem zorgen. Daar de deken waar de baby onder lag duidelijk door Romeinen is gemaakt, gaan Asterix en Obelix alle Romeinse kampen rondom het dorp bij langs. Ze ontdekken dat enkele Romeinen bijzonder geïnteresseerd zijn in het kind; met name Caesars zoon Marcus Junius Brutus. Wanneer Brutus hoort dat het kind wat hij zoekt zich in het Gallische dorp bevind, komt hij met zijn eigen leger naar Gallië. Hij stuurt tweemaal een spion naar het Gallische dorp om het kind te ontvoeren. Helaas voor de spionnen, en ook voor de Galliërs, krijgt de baby tweemaal een dosis toverdrank binnen (eerst zat er nog een restje toverdrank in een veldvles melk en de tweede keer viel hij, net als Obelix, in de ketel van de druïde) waardoor hij iedereen de baas is.
28. Asterix in Indus-land: De Galliërs vieren een feest ter ere van hun nieuwe dorp (hun vorige was aan het einde van De zoon van Asterix platgebrand). De speech die Heroix wil geven wordt onderbroken door Kakafonix, wiens gezang een regenbui veroorzaakt. Door de regen valt plotseling een vreemde bruine man met een tapijt uit de lucht. De man stelt zich voor als Watziznehm. Hij komt uit een ver land (India) en is naar Gallië gekomen om de zingende regenmaker (Kakafonix) op te halen. In zijn land heeft het al in geen tijden meer geregend en de bevolking is wanhopig. Als het niet binnen 1001 uren gaat regenen, zal prinses Orinjade, dochter van de Rajah, worden gedood als offer aan de weergoden. Dit alles is in feite een kwaadaardig plan van de grootvizier Hoodunnit, die op deze manier de enige erfgenaam van de Rajah uit de weg wil ruimen zodat hij zelf de troon kan overnemen.
Hoe de kleine Obelix in de ketel van de druïde viel: In tegenstelling tot de klein uitgevallen Asterix is Obelix juiste een grote en mollige man (beslist niet dik). Hij heeft oranje haar. Obelix beschikt over bovennatuurlijke kracht doordat hij als kleine jongen is gevallen in de ketel met toverdrank die de Galliërs onoverwinnelijk maakt. Hierbij heeft hij zoveel toverdrank binnen gekregen dat de drank bij hem nooit meer uitgewerkt raakt. Hij wordt daarom altijd overgeslagen wanneer de toverdrank wordt uitgedeeld, zeer tot zijn ongenoegen.
Asterix en de verassing van Caesar (tekenfilm-editie): Het mooie nichtje van het stamhoofd wordt samen met haar verloofde ontvoerd door de Romeinen en naar het vreemdelingenlegioen gestuurd, waar ze als slaven naar Rome gaan als cadeau voor Caesar uit de provincie Amorica.
Tekst: René Goscinny --- Tekeningen: Albert Uderzo.
19. Asterix en de ziener: Qua opbouw van het verhaal valt op, dat de ziener in het eerste deel tegenover de Galliërs doet alsof hij in de toekomst kan kijken en in het tweede deel tegenover de Romeinen juist steeds probeert om als oplichter ontmaskerd te worden; dit laatste omdat Caesar heeft bevolen om echte Gallische zieners gevangen te nemen.
20. Asterix op Corsica: Om de verjaardag van de slag bij Gergovia te vieren, vallen de dorpsbewoners, samen met een aantal vrienden die Asterix en Obelix op hun reizen hebben gemaakt, het Romeinse kamp Babaorum aan. In het kamp ontdekken ze dat de Romeinen iemand gevangen houden: een Corsicaanse banneling, genaamd Ozewiezewozewiezewallakristallix. Asterix en Obelix vergezellen hem naar zijn dorp op Corsica, en helpen de Corsicanen om de door de Romeinse praetor geplunderde goederen terug te halen. Dat gaat gemakkelijk genoeg, maar Asterix slaagt ook nog in het onmogelijke: het verzoenen van twee Corsicaanse stammen.
22. De grote oversteek: Nadat de striphelden in Hispania, Helvetia, Egypte, Britannia, Graecia, Corsica en Germania waren geweest is het ditmaal wel erg ver weg: ze ontdekken per ongeluk Amerika! Toevallig lopen ze ook nog Deense Vikingen tegen het lijf, die ook al Amerika aan het ontdekken zijn; toevallig heet één van deze Vikingen Christøffelsen, zodat Columbus er ook een beetje bij betrokken is. Heel die ontdekking wordt veroorzaakt omdat er geen verse vis meer te krijgen is in het dorp (alsof dat niet altijd het geval zou zijn...) en omdat Obelix het commando "gooi het net uit!" wel erg letterlijk uitvoert.
23. Obelix & co.: Het verhaal begint - in tegenstelling tot de meeste verhalen - in het romeinse kamp Babaorum. Waar het een drukte van jewelste is, omdat de langverwachte aflossing eindelijk arriveert, onder leiding van centurion Absolutus. Na deze plechtige gebeurtenis verlaten wij het romeinse kamp, en gaan naar de wat vertrouwdere omgeving "Het Gallische Dorp". In het dorp heerst een bepaalde opgewondenheid, Obelix is namelijk jarig en krijgt een legioen "verse" romeinen als cadeau. Met dit cadeau halen de Galliërs zich meer op de hals dan ze zich ook maar ooit konden voorstellen. Na deze overweldigende nederlaag is Caesar woedend en roep de senaat bijeen. Dan komt de jonge fanatieke econoom Caius Adolescentus met een wel heel opzienbarend voorstel. "We moeten zorgen dat de Galliërs zich met iets anders gaan bezig houden dan met vechten, bijvoorbeeld Menhirs maken". Vol goede moed reist Adolescentus naar Gallia. Daar aangekomen gaat hij opzoek naar de tot dan toe enige Menhir producent Obelix. Adolescentus overreed hem om z'n menhir te verkopen voor 200 honderd sestertiën. Hij zegt er nog bij dat hij alle menhirs die Obelix kan maken wil kopen, en dat de prijzen blijven stijgen. Obelix die het nu te druk heeft om zelf op everzwijnen te jagen koopt een everzwijn van Hendrix, en vraagt of deze voor hem everzwijnen wil vangen. De volgende dag heeft Obelix weer een menhir gemaakt voor Adolescentus en krijgt er nu 400 sestertiën voor, de prijzen blijven stijgen, maar Obelix is alleen niet meer in staat om aan de vraag naar menhirs te voldoen. Hij vraagt Hendrix om hem te helpen menhirs te maken. Maar Obelix blijkt nog steeds niet in staat om voldoende menhirs te maken, dus vraagt hij nog 4 dorpsgenoten om hem te helpen. Voor het vervoer van de menhirs koopt hij de wagen van Vorunprix de reizende koopman. Tevens neemt hij Vorunprix in dienst als menner voor de kar. Door deze uitbreiding ontstaat er een soort onderneming genaamd Obelix & Co. Binnen de kortste keren zwemt Obelix in de sestertiën. Dit tot groot ongenoegen van zijn dorpsgenoten.
21. Asterix en het geschenk van Caesar: Caesar schenkt afzwaaiende soldaten een lapje grond en een notoire zuipschuit krijgt als geschenk het Gallische dorpje. Hij verkwanselt het echter aan een Gallische kroegbaas voor een fles wijn. Deze trekt met vrouw en dochter naar het dorp. Eerst wordt hij uitgelachen maar later krijgt hij een hut om zich als herbergier te vestigen. Opgestookt door hun echtgenotes komt het tot verkiezingscampagnes. Zoals zo vaak in de wereldgeschiedenis leidt een externe vijand (de Romeinen) tot grote verbroedering.
24. Asterix en de Belgen: De redetwistende stamhoofden geraken het er niet over eens: zijn de Belgen of de Galliërs het dapperst? "Dat ge de dappersten zijt, zult ge moeten bewijzen." Wat is de oplossing? Een wedstrijd houden. En Julius Caesar moet maar arbiter zijn!
Jommeke #216: De laatste viking. (SC) (Ballon) (2017)
Dit album werd aangeboden bij het weekblad 'Story magazine (België)' op 08-08-2017.
Tekst & tekeningen: Jef Nys.
Kapitein Haring wordt geplaagd door belastingsbrieven. Om zijn schulden te betalen besluit hij de schat verworven in het De plank van Jan Haring-avontuur uit te graven. Maar in de kist vindt hij een bijzondere hoorn die een mysterieus geheim bewaart. Het is een oud manuscript dat verwijst naar een andere schat! Jan Haring mobiliseert onze vrienden om op zoek te gaan naar nazaten of restanten van Volvoerik.
Tekst: René Goscinny --- Tekeningen: Albert Uderzo.
13. Asterix en de koperen ketel: Een ketel vol belastinggeld wordt in het dorpje afgegeven door een niet te vertrouwen Gallisch dorpshoofd (zijn naam Moraalelastix - "rekbare moraal" staat voor "onbetrouwbaar" - voorspelt al niet veel goeds). Moraalelastix heeft de reputatie, dat hij collaboreert met de Romeinen. Dat uitgerekend hij Romeinse belastingsgelden wil verbergen is dus vreemd;
14. Asterix in Hispania: Julius Caesar heeft de zoon ontvoerd van de Spaanse hoofdman die met zijn bastion verzet biedt tegen de Romeinen. De man moet zich koest houden of zijn erfgenaam gaat eraan. De kleine wordt naar Babaorum gestuurd. Niet zon goed idee, want das vlakbij het dorp van Asterix en Obelix. Die begrijpen al gauw dat ze in Hispania wat hulp kunnen gebruiken
15. Asterix en de intrigant: De kracht van de Galliërs is er één gestoeid op de grootse eenheid binnen hun rangen. Maar wat als nu eens een intrigant van het Romeinse Rijk er tweedracht gaat zaaien? Cassius Catastrofus krijgt de opdracht en slaagt er in om de beste vrienden van elkaar te scheiden...
16. Asterix en de Helvetiërs: Quaestor Claudius Centus komt de goeverneur-thesauriër der provincie Condatum (Rennes) inspecteren naar diens uitgaven en inkomsten. Maar hij wordt vergiftigd. Panoramix wordt er bijgehaald, maar die heeft om een brouwseltje te maken zilverster (edelweiss) nodig. Onze vrienden trekken naar Helvetia
17. Asterix en de Romeinse Lusthof: Een comfortabele flat met appartementen voor Romeinen wordt direct naast het Gallische dorp gebouwd. De bedoeling is om zo aan het dorp de romanisatie min of meer op te dringen; zodra de Galliërs hun eigen identiteit verliezen, zullen ze hun verzet staken.
18. Asterix en de lauwerkrans van Caesar: Wanneer stamhoofd Abraracourcix met zijn vrouw Bellefleur Lutetia bezoekt wordt hij daar door zijn zwager Homeopatix gekwetst wanneer die afgeeft op het leven in de provincie. Abraracourcix besluit hem, geholpen door dronkemansmoed, te overtroeven en nodigt Homeopatix uit in het Gallische dorp ragout te komen eten, gekruid met laurier uit de krans van Caesar. Asterix en Obelix valt de eer te beurt dit ingredient in Rome te gaan halen. Het plan dat daar ontstaat is om zich als slaaf aan de huishouding van Caesar te verkopen om zo makkelijker in het paleis te kunnen rondzoeken.
Tekst: René Goscinny --- Tekeningen: Albert Uderzo.
7. De kampioen: Dat wat het Gallische dorp sterk maakt, is ook het zwakke punt: de toverdrank, oftewel de maker ervan Panoramix. Deze is het mikpunt van de Romeinen en wordt buiten werking gezet - ook al gaat dat anders dan ze zelf bedoeld hadden.
8. Asterix en de Britten: Julius Caesar wil nu ook Britannia onder de voet lopen. En dat lukt hem aardig. Totdat iemand de hulp van zijn neef in Gallië gaat inroepen. De versterking die Panoramix voorziet, is meer dan welkom. Asterix en Obelix hebben namelijk een hele ton toverdrank meegenomen. Een uitstekende manier om kennis te maken met Britse gewoontes: theetijd, Rugby, etc...
9. Asterix en de Noormannen: Hippix, het neefje van Abraracourcix, komt uit de grote stad Lutetia. Zijn vader Oceanonix, een broer van de grote baas Abraracourcix, vindt dat hij te week en te verwijfd wordt in de grote stad en wil dat ze in het dorp een vent van 'm maken. Tegelijkertijd gaan een stel woeste Noormannen op pad om er achter te komen wat angst is, want: "Het schijnt dat angst vleugels geeft, bij Odin! Wij zouden kunnen vliegen ... net als vogels!". Zij belanden aan de kust bij het dorp van Asterix en de confrontatie die daarop volgt, zorgt ervoor dat zij uiteindelijk dankzij onze bard leren wat angst is. En Hippix leert juist zijn angst te overwinnen. Voor het eerst mag Assurancetourix aan het eind meedoen aan het banket, terwijl Hoefnix, de smid, dit keer vastgebonden aan de boom hangt.
10. Asterix en het 1ste Legioen: Obelix is verliefd (net als later Idefix en - op het eind - Asterix zelf). Veel grappen draaien om de verlegenheid van deze oerkracht, die Romeinen in mekaar slaat, maar tegenover HAAR zo verlegen is, dat hij geen woord meer over zijn lippen kan krijgen. Wanneer zijn wereld instort (ze hééft al een vriendje!) huilt Obelix. Vanaf dat moment komt bij elke huilende persoon stereotiep de reactie "is hij verliefd?". Andere sterke punten vormen de vele nationaliteiten in het "vreemdelingenlegioen", waarbij de Egyptenaar de kroon spant.
11. Asterix en het ijzeren schild: Bij Caesar (De Bello Gallico VII, cap.89) staat te lezen hoe zijn grote Gallische tegenstander Vercingetorix definitief verslagen wordt bij een veldslag in Alesia en hem daarna de wapens aan de voeten legde. De speurtocht naar het schild waarop het Gallische stamhoofd zich had laten verplaatsen vormt een rode draad in deze strip - en de uitkomst is verrassend en niet vooraf te raden voor wie dit verhaal voor het eerst leest. Een tweede rode draad vormt de leverkwaal van Abraracourcix, diens kuur en genezing.
12. Asterix en de Olympische Spelen: "Om de vier jaar organiseren de Hellenen in Griekenland internationale sportwedstrijden ter ere van Zeus in t grote stadion van Olympia. De spelen verstevigen de onderlinge band tussen de Griekse stammen. Ze duren vijf dagen en de winnaar en zijn stam verwerven onmetelijke roem." Wat als Asterix en Obelix nu eens meededen aan die befaamde Spelen?
Tekst: René Goscinny --- Tekeningen: Albert Uderzo.
1. Asterix de Galliër: Caligula Minus is de sigaar. Hij moet zich als Galliër vermommen en proberen het geheim van de toverdrank los te peuteren. Het lukt hem zelfs van ht brouwsel te proeven en wordt dus onoverwinnelijk. Totdat het goedje uitgewerkt is natuurlijk... Zullen onze vienden in staat zijn om hem tegen te houden?
2. Het gouden snoeimes: Panoramix gouden snoeimes is gebroken, een belangrijk attribuut in het bereiden van toverdrankjes en andere middeltjes. Alleen Amerix in Lutetia is in staat om degelijk materiaal af te leveren. Asterix stelt voor om samen met zijn vriend Obelix er naartoe te reizen, hoe gevaarlijk de tocht ook...
3. Asterix en de Gothen: Het druïdencongres wordt verstoord door enkele Gothen op jacht. Ze ontvoeren Panoramix. Das voor Asterix voldoende om samen met Obelix erachteraan te gaan. Zal het hen lukken Panoramix heelhuids thuis te krijgen?
4. Asterix en de gladiatoren: Zelfs al hebben ze liever dat Assurancetourix een toontje lager zingt, wanneer hij antvoerd wordt door Romeinen, gaan Asterix en Obelix hem achterna. Ze komen in het grootse Rome terecht. Zullen zij ongewenst voor brood en spelen zorgen?
5. Asterix en de Ronde van Gallia: De Romeinen van Petitbonum hebben een houten omheining gebouwd rond Asterix dorp, gewoon om te vermijden dat ze hun verderfelijke ideeën niet zouden verspreiden over het ganse land. Asterix gaat daarom een weddenschap met de hoofdman aan waarbij hij en Obelix het dorp zullen verlaten en ondanks alles een Ronde van Gallia lopen en niet gevat zullen worden!
6. Asterix en Cleopatra: "Mijn volk is nog steeds geniaal! Caesar! En het bewijs zal ik je leveren. Ik zal voor jou hier in Alexandrië een kostbaar en luxueus paleis laten bouwen! In drie maanden!" Alzo sprak Cleopatra tot Julius Caesar. Ze geeft de wereldvermaarde architect Tekenis opdracht er onmiddellijk mee te beginnen. Die ziet dat niet direct zitten, tenzij... Panoramix voor een tijdje meewil om hem te helpen...
Agatha Christie #3: Dood op de Nijl. (SC) (LeFrancq) (1996)
Tekst: Agatha Christie, François Rivière --- Tekeningen: Jean-François Miniac.
Hercule Poirot hoort in een Londens restaurant toevalling hoe twee mensen plannen maken voor een huwelijksreis naar Egypte. Als hij een paar maanden later een bootreis langs de Nijl maakt, ontmoet hij ze daar. De man is inderdaad op huwelijksreis, maar met een andere vrouw. En het meisje is er ook - alleen! De situatie bevalt Poirot helemaal niet. Maar wat kan hij anders doen dan afwachten wat er gebeuren zal?
Agatha Christie #4: Tien kleine negertjes. (SC) (LeFrancq) (1996)
Tekst: Agatha Christie, François Rivière --- Tekeningen: Frank Leclercq.
Tien personen krijgen een uitnodiging van een vage kennis om een weekend in een landhuis op het eiland door te brengen. Op de eerste avond krijgen de tien gasten via een grammofoonplaat te horen dat ze stuk voor stuk worden beschuldigd van een misdaad. Meteen daarna valt de eerste gast dood neer. Als een aantal uren later een tweede gast dood wordt gevonden slaat de angst toe. Er is een moordenaar en daar ze slechts met zijn tienen op het eiland zijn is de moordenaar één van hen.