Inhoud blog
  • gemarineerde kerstomaatjes
  • Geroosterde aubergine met munt
  • Dip van geroosterde groenten
  • komkommersmoothie met gemarineerde rivierkreeftjes
  • (high tea) Sandwiches
  • Zoete aardappelsoep met pistacheroom
  • Hamrolletjes met kruidenkaas en geroosterde paprika
  • wraps met rucola, rode ui en mozzarella
  • gebakken bloemkool
  • minihamburgertjes met citrussalsa
  • quiche met paprika, venkel en feta
  • tilapiafilet met grove tomatentapenade (ook voor barbeque)
  • aardbeiencarpaccio met balsamicocreme
  • strawberry daiquiri (alcoholvrij)
  • strawberry daiquiri
  • marokaans stoof potje met quorn en gedroogde abrikoos
  • Tiramisu met speculaas en advocaat
  • Tiramisu met peperkoek en peer
  • Lamsvlees Tokany
  • sint-jacobsnootjes met spek en bosvruchten
  • gebakken mosselen met ansjovismayonaise
  • courgettenpannekoekjes met lente-ui en parmezaan (veggie)
  • kwarteleitjes met balsamicosjalotjes
  • zalmmousse met komkommer
  • creme van truffé chocolade
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    To cook or not to cook
    recepten die (s)maaktest doorstaan hebben
    proefkonijnen kunnen op aanvraag gecontacteerd worden
    07-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sint-jacobsnootjes met spek en bosvruchten
    ingrediënten voor 4 personen
    • 12 sint-jacobsnoten zonder koraal
    • 12 zeer dunne sneetjes gerookt spek
    • 8 eetlepels bosvruchten (diepvries colruyt)
    • 2 koffielepels balsamicoazijn
    • 4 eetlepels walnotenolie
    • 1 eetlepel vloeibare honing
    • 2 eetlepels amandelschilfers
    • verse bieslook
    • instantsausbinder

    werkwijze
    • rooster de amandelschilfers in een pan met antikleeflaag tot ze goudbruin zijn
    • snipper de bieslook fijn
    • verwarm de diepgevroren bosvruchten met de honing op een zacht vuurtje
    • voeg balsamicoazijn toe om op smaak te brengen
    • voeg wat instant sausbinder toe om in te dikken
    • wikkel de sint-jacobsnoten in het spek
    • bak de nootjes ongeveer twee minuten aan elke kant  in een zeer hete pan
    • kruid met peper
    • lepel twee eetlepels bosvruchtensaus op een licht voorverwarmd bord
    • schik er 3 sint-jacobsnootjes rond
    • werk af met geroosterde amandelschilfers, gesnipperde bieslook
    • druppel de walnotenolie over de sint-jacobsnootjes

    opmerking
    • dit is een gerecht dat je voor een stuk op voorhand kan maken (bosvruchtensaus kan op voorhand en spek kan rond de nootjes gedraaid worden op voorhand) maar ook nog een stuk op het moment van opdienen moet gebeuren.
    bron: colruyt, "lekker feesten"


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 25/11-01/12 2013
  • 21/05-27/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 11/07-17/07 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Categorieën
  • aperitiefhapjes (21)
  • drankjes (3)
  • menu (1)
  • schaal- en schelpdieren (2)
  • soep (5)
  • vegetarisch (5)
  • visgerechten (4)
  • vleesgerechten (3)
  • zoetigheden (7)


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs