Inhoud blog
  • gemarineerde kerstomaatjes
  • Geroosterde aubergine met munt
  • Dip van geroosterde groenten
  • komkommersmoothie met gemarineerde rivierkreeftjes
  • (high tea) Sandwiches
  • Zoete aardappelsoep met pistacheroom
  • Hamrolletjes met kruidenkaas en geroosterde paprika
  • wraps met rucola, rode ui en mozzarella
  • gebakken bloemkool
  • minihamburgertjes met citrussalsa
  • quiche met paprika, venkel en feta
  • tilapiafilet met grove tomatentapenade (ook voor barbeque)
  • aardbeiencarpaccio met balsamicocreme
  • strawberry daiquiri (alcoholvrij)
  • strawberry daiquiri
  • marokaans stoof potje met quorn en gedroogde abrikoos
  • Tiramisu met speculaas en advocaat
  • Tiramisu met peperkoek en peer
  • Lamsvlees Tokany
  • sint-jacobsnootjes met spek en bosvruchten
  • gebakken mosselen met ansjovismayonaise
  • courgettenpannekoekjes met lente-ui en parmezaan (veggie)
  • kwarteleitjes met balsamicosjalotjes
  • zalmmousse met komkommer
  • creme van truffé chocolade
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    To cook or not to cook
    recepten die (s)maaktest doorstaan hebben
    proefkonijnen kunnen op aanvraag gecontacteerd worden
    07-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ceviche (gemarineerde vis in limoensap)
    Ingredienten voor een lepelhapje aperitief (kan ook als voorgerechtje gemaakt worden maar dan moet alles vermeerderd worden)
    • 200 gram kabeljouw of andere vaste witte vis
    • sap van 3 limoenen (verse limoenen gebruiken, geen voorgeperst sap, dat maakt de smaak minder goed)
    • 1 à 2 tomaten, ontdaan van de pitjes en in kleine blokjes gesneden
    • 1/2 rood spaans pepertje, ontdaan van de zaadlijsten en de zaadjes en in zeer fijne stukjes gesneden
    • 1 sjalotje, fijngehakt
    • olijfolie
    • 2 eetlepels gehakte verse koriander

    werkwijze
    • snij de vis in hapklare sneetjes of brokjes
    • pers de limoenen (rol ze eerst even op een hard oppervlak om meer sap te verkrijgen)
    • giet het limoensap in een glazen schaal (geen metaal gebruiken) en voeg er de vis aan toe
    • roer goed om en zorg dat de vis zo goed als onder staat
    • plaats in de koelkast en roer af en toe om
    • laat minimum 5 uur marineren (liefst de avond voordien maken en een nachtje laten staan als je het 's middags nodig hebt of 's morgens als je het 's avonds nodig hebt)
    • een uur voor het serveren laat je de vis uitlekken (gooi je de marinade weg)
    • voeg de tomatenblokjes, de fijngehakte sjalot het spaanse pepertje en de koriander toe.
    • overgiet met wat olijfolie om alles goed te kunnen mengen
    • zet opnieuw op een koele plaats (liefst niet meer in de koelkast)
    • zet 15 minuten voor serveren op kamertemperatuur

    Opmerkingen
    • het limoensap zorgt er voor dat de vis wordt "gekookt" en je eet dus rauwe vis maar toch geen rauwe vis
    • dit leek me altijd een zeer bizar recept en ik durfde het niet te maken tot ik het een keer ergens gegeten heb en er wild van was
    • het is iets waar je altijd goeie reacties mee oogst omdat het zo on-alledaags is en het is makkelijk op voorhand klaar te maken
    • serveer in een lepeltje of in een klein kommetje met een lepeltje




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 25/11-01/12 2013
  • 21/05-27/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 11/07-17/07 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Categorieën
  • aperitiefhapjes (21)
  • drankjes (3)
  • menu (1)
  • schaal- en schelpdieren (2)
  • soep (5)
  • vegetarisch (5)
  • visgerechten (4)
  • vleesgerechten (3)
  • zoetigheden (7)


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs