Inhoud blog
  • gemarineerde kerstomaatjes
  • Geroosterde aubergine met munt
  • Dip van geroosterde groenten
  • komkommersmoothie met gemarineerde rivierkreeftjes
  • (high tea) Sandwiches
  • Zoete aardappelsoep met pistacheroom
  • Hamrolletjes met kruidenkaas en geroosterde paprika
  • wraps met rucola, rode ui en mozzarella
  • gebakken bloemkool
  • minihamburgertjes met citrussalsa
  • quiche met paprika, venkel en feta
  • tilapiafilet met grove tomatentapenade (ook voor barbeque)
  • aardbeiencarpaccio met balsamicocreme
  • strawberry daiquiri (alcoholvrij)
  • strawberry daiquiri
  • marokaans stoof potje met quorn en gedroogde abrikoos
  • Tiramisu met speculaas en advocaat
  • Tiramisu met peperkoek en peer
  • Lamsvlees Tokany
  • sint-jacobsnootjes met spek en bosvruchten
  • gebakken mosselen met ansjovismayonaise
  • courgettenpannekoekjes met lente-ui en parmezaan (veggie)
  • kwarteleitjes met balsamicosjalotjes
  • zalmmousse met komkommer
  • creme van truffé chocolade
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    To cook or not to cook
    recepten die (s)maaktest doorstaan hebben
    proefkonijnen kunnen op aanvraag gecontacteerd worden
    19-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guacamole (veggie)
    hiervan bestaan ontelbare aantallen recepten maar dit is de manier waarop ik hem maak en die mij momenteel het beste bevalt

    ingrediënten
    • 1 rijpe avocado (zeer belangrijk dat hij goed rijp is voor de smaak)
    • 1 teen knoflook
    • 1 handvol verse koriander
    • 1 rode ui
    • 1 tomaat
    • 1 soeplepel zure room
    • zout en peper
    • limoensap (of citroensap als u geen limoen in de buurt hebt, maar limoen smaakt beter)

    bereidingswijze

    • pers het teentje knoflook
    • snipper de rode ui fijn
    • snipper de koriander fijn
    • verwijder de pitjes uit de tomaat en snij het vruchtvlees in kleine stukjes (tomaat ontvellen mag maar is niet noodzakelijk)
    • prak pas op het laatste moment de gehalveerde avocado
    • meng alle ingrediënten door elkaar
    • kruiden met peper, zout en limoensap (naar eigen smaak)
    • schep het geheel in een potje.
    • zet de pit van de avocado in het potje en dek alles af met een plasticfolie (folie in de guacamole duwen zodat er geen lucht aan kan, anders wordt het goedje zwart, daarom niet minder lekker maar het ziet er niet uit)
    guacamole best geen dag op voorhand maken, een paar uur op voorhand kan maar dan goed afdekken



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 25/11-01/12 2013
  • 21/05-27/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 11/07-17/07 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Categorieën
  • aperitiefhapjes (21)
  • drankjes (3)
  • menu (1)
  • schaal- en schelpdieren (2)
  • soep (5)
  • vegetarisch (5)
  • visgerechten (4)
  • vleesgerechten (3)
  • zoetigheden (7)


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs