Inhoud blog
  • gemarineerde kerstomaatjes
  • Geroosterde aubergine met munt
  • Dip van geroosterde groenten
  • komkommersmoothie met gemarineerde rivierkreeftjes
  • (high tea) Sandwiches
  • Zoete aardappelsoep met pistacheroom
  • Hamrolletjes met kruidenkaas en geroosterde paprika
  • wraps met rucola, rode ui en mozzarella
  • gebakken bloemkool
  • minihamburgertjes met citrussalsa
  • quiche met paprika, venkel en feta
  • tilapiafilet met grove tomatentapenade (ook voor barbeque)
  • aardbeiencarpaccio met balsamicocreme
  • strawberry daiquiri (alcoholvrij)
  • strawberry daiquiri
  • marokaans stoof potje met quorn en gedroogde abrikoos
  • Tiramisu met speculaas en advocaat
  • Tiramisu met peperkoek en peer
  • Lamsvlees Tokany
  • sint-jacobsnootjes met spek en bosvruchten
  • gebakken mosselen met ansjovismayonaise
  • courgettenpannekoekjes met lente-ui en parmezaan (veggie)
  • kwarteleitjes met balsamicosjalotjes
  • zalmmousse met komkommer
  • creme van truffé chocolade
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    To cook or not to cook
    recepten die (s)maaktest doorstaan hebben
    proefkonijnen kunnen op aanvraag gecontacteerd worden
    19-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auberginerolletjes (veggie)

    Deze rolletjes zijn een lekker hapje bij een aperitief, zijn volledig vegetarisch maar zijn ook een lekker klein voorgerechtje of passen perfect in een hapjesmenu


    Ingrediënten

    • aubergine (liefst zo lang mogelijk nemen) – er komen tussen de 5 en de 7 rolletjes uit een aubergine
    • half zongedroogde kerstomaatjes (colruyt) met kruidenolie
    • mozzarella (uit 1 bolletje krijg je tussen 8 en 10 stukjes)
    • paneermeel
    • verse basilicum
    • provolone of parmezaanse kaas


    bereidingswijze


    snijd (met een broodmachine) de aubergine in langwerpige schijven van ongeveer 3 à 5 mm dik

    rooster ze op de bbq of op een grilpan tot ze zacht zijn en mooie streepjes hebben

    laat ze afkoelen en bak alle reepjes na mekaar

    snij staafjes mozzarella die op de schijven aubergine passen van ongeveer 1 cm

    en wentel de mozzarella in het paneermeel

    leg op een werkblad een schijf aubergine

    leg daarop een stukje mozzarella

    leg daarop een stukje halfzongedroogde tomaat

    dek af met een blaadje basilicum

    strooi er wat geraspte provolone of parmezaan over

    rol de aubergine op tot een mooi rolletje


    voor het opdienen even in een warme over zetten zodat de kaas kan smelten, niet te lang

    lauwwarm opdienen


    voor aperitiefhapje 1 rolletje per persoon

    als voorgerechtje 3 rolletjes per persoon





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 25/11-01/12 2013
  • 21/05-27/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 11/07-17/07 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Categorieën
  • aperitiefhapjes (21)
  • drankjes (3)
  • menu (1)
  • schaal- en schelpdieren (2)
  • soep (5)
  • vegetarisch (5)
  • visgerechten (4)
  • vleesgerechten (3)
  • zoetigheden (7)


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs