Deze rolletjes zijn een lekker hapje bij een aperitief, zijn volledig vegetarisch maar zijn ook een lekker klein voorgerechtje of passen perfect in een hapjesmenu
Ingrediënten
- aubergine (liefst zo lang mogelijk
nemen) er komen tussen de 5 en de 7 rolletjes uit een aubergine
- half zongedroogde kerstomaatjes
(colruyt) met kruidenolie
- mozzarella (uit 1 bolletje krijg je
tussen 8 en 10 stukjes)
- provolone of parmezaanse kaas
bereidingswijze
snijd (met een broodmachine) de
aubergine in langwerpige schijven van ongeveer 3 à 5 mm dik
rooster ze op de bbq of op een grilpan
tot ze zacht zijn en mooie streepjes hebben
laat ze afkoelen en bak alle reepjes na
mekaar
snij staafjes mozzarella die op de
schijven aubergine passen van ongeveer 1 cm
en wentel de mozzarella in het
paneermeel
leg op een werkblad een schijf
aubergine
leg daarop een stukje mozzarella
leg daarop een stukje halfzongedroogde
tomaat
dek af met een blaadje basilicum
strooi er wat geraspte provolone of
parmezaan over
rol de aubergine op tot een mooi
rolletje
voor het opdienen even in een warme
over zetten zodat de kaas kan smelten, niet te lang
lauwwarm opdienen
voor aperitiefhapje 1 rolletje per persoon
als voorgerechtje 3 rolletjes per
persoon
|