Inhoud blog
  • gemarineerde kerstomaatjes
  • Geroosterde aubergine met munt
  • Dip van geroosterde groenten
  • komkommersmoothie met gemarineerde rivierkreeftjes
  • (high tea) Sandwiches
  • Zoete aardappelsoep met pistacheroom
  • Hamrolletjes met kruidenkaas en geroosterde paprika
  • wraps met rucola, rode ui en mozzarella
  • gebakken bloemkool
  • minihamburgertjes met citrussalsa
  • quiche met paprika, venkel en feta
  • tilapiafilet met grove tomatentapenade (ook voor barbeque)
  • aardbeiencarpaccio met balsamicocreme
  • strawberry daiquiri (alcoholvrij)
  • strawberry daiquiri
  • marokaans stoof potje met quorn en gedroogde abrikoos
  • Tiramisu met speculaas en advocaat
  • Tiramisu met peperkoek en peer
  • Lamsvlees Tokany
  • sint-jacobsnootjes met spek en bosvruchten
  • gebakken mosselen met ansjovismayonaise
  • courgettenpannekoekjes met lente-ui en parmezaan (veggie)
  • kwarteleitjes met balsamicosjalotjes
  • zalmmousse met komkommer
  • creme van truffé chocolade
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    To cook or not to cook
    recepten die (s)maaktest doorstaan hebben
    proefkonijnen kunnen op aanvraag gecontacteerd worden
    22-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geroosterde aubergine met munt
    zeer lekker en op voorhand te maken hapje, volledig vegetarisch

    ingrediënten
    • aubergine
    • olijfolie
    • kruidenazijn
    • platte peterselie
    • verse munt
    • knoflook

    werkwijze
    • snij de aubergine in de lengte in zeer dunne plakken (ik gebruik mijn broodsnijmachine omdat het mechanisch dunsnijden beter gaat dan met de hand) de plakjes moeten ongeveer 3 à 4 mm zijn, zeker niet dikker
    • rooster de plakken aubergine op een grilpan tot ze zacht zijn (NIET op voorhand in olie drenken of zout op strooien !!!)
    • meng ondertussen olie en kruidenazijn (3 delen olie op 1 deel azijn) met fijngesnipperde peterselie, munt, geperste knoflook, peper en zout.
    • leg de geroosterde plakken aubergine in de vinaigrette en laat staan tot opdienen.
    • als je dit de dag ervoor maakt wat perfect mogelijk is, laat dan op kamertemperatuur komen alvorens te serveren anders zorgt de koude van de koelkast voor een minder goeie smaak.

    serveren
    • serveer in een kommetje waaruit mensen zelf hun sneetjes aubergine kunnen halen en op stukjes brood leggen
    • of serveer op individuele bordjes een 3-tal sneetje met een stukje brood. overgiet dan zeker met wat vinaigrette
    naar recept van jamie oliver



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 25/11-01/12 2013
  • 21/05-27/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 11/07-17/07 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Categorieën
  • aperitiefhapjes (21)
  • drankjes (3)
  • menu (1)
  • schaal- en schelpdieren (2)
  • soep (5)
  • vegetarisch (5)
  • visgerechten (4)
  • vleesgerechten (3)
  • zoetigheden (7)


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs