Jukeboxhits

Zoeken in blogMijn favorieten
 • Belgian Oldies Radio

 • Muziek
  Nr.1 1956-1964
  Nr1 1956-1964 Deel 3 en 4
  Top 40 1965
  Top 40 1966
  Top 40 1967
  Top 40 1968
  Top 40 1969 
  Top 40 1970
  Top 40 1971-1972
  Top 40 1973
  Top 40 1974
  Top 40 1975
  Top 40 1976
  Top 40 1977
  Top 40 1978
  Top 40 1979
  Top 40 1980
  Top 40 1981
  Top 40 1982
  Top 40 1983
  Top 40 1984
  Top 40 1985
  Kerstmis in muziekland
  Vergeten Parels 1
  Vergeten Parels 2
  Vergeten Parels 3
  Vergeten Parels 4
  De Pre Historie - 1950 vol 01
  De tijd van toen 2
  Die goeie ouwe tijd top 100
  Top-Hits 1960
  Superstarshine Vol1

  ***NIEUW***


  Rondvraag / Poll
  Wat is uw favoriet muziek
  Vlaamse hits
  Nederlandse
  Duitse schlager
  Franse chancon
  Engelse hits
  de jaren 50
  de jaren 60
  de jaren 70
  de jaren 80
  de jaren 90
  Bekijk resultaat


  MEER OVER :
  Guitar Boogie
  That's Alright mama
  Mona Lisa

  Inhoud blog
 • bericht
 • Octopus
 • Drukwerk
 • Nick & Simon
 • Big Bill
 • John Terra
 • Conny & Danny Fabry
 • Evening Stars
 • Gladys Knight & the Pips
 • Marianne Weber

  De muzieksite voor de echte muziekliefhebber----------HOE MEER REAKTIES HOE MEER DE SITE WORD UITGEBREID----ALLE liedjes zijn als MP3 verkrijgbaar op aanvraag
  VOOR MEER INFO MAIL ME
  12-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wally Tax
   

  Wally Tax

  Wally Tax in 1968Wladimir (Wally) Tax (Amsterdam, 14 februari 1948 - Amsterdam, 10 april 2005) was een Nederlandse zanger en componist.[bron?]

  Tax werd geboren als zoon van een Nederlandse vader en een Oekraïense moeder die elkaar in een Duits werkkamp van de Arbeitseinsatz hadden leren kennen. Hij begon als zanger van de Amsterdamse band The Outsiders, die hij op 12-jarige leeftijd oprichtte. De eerste single "You mistreat me" kwam in 1965 uit. De bandleden van het eerste uur waren, naast Tax: Ronny Splinter (sologitaar), Tom Krabbendam (slaggitaar), Appie Rammers (basgitaar) en Leendert Busch (drums).

  De groep brak door toen zij in het voorprogramma van The Rolling Stones speelde. The Outsiders tekenden een platencontract bij Willem Duys' label Relax, en hadden enkele hits achter elkaar: Lying all the time, Keep on trying en Touch behaalden alle een top 10-notering. Ook in 1967 scoorden Tax en zijn band hit na hit. Monkey on your back en Summer is here haalden de top-10. Wally Tax had in dat jaar ook twee solohits met I Sat And Thought And Wondered Why (6 weken Top 40) en Let's Forget What I Said (8 weken Top 40).

  Vrijwel alle hits van The Outsiders zijn gezongen in een even smeuïg als uniek Mokum-Engels. In 1968 ging het bergafwaarts met de band. Tax en de andere bandleden werden het niet eens over hoe de band zich muzikaal moest ontwikkelen en in 1969 ging de band uit elkaar. Tax richtte samen met Leendert Busch de band Taxfree op, maar die samenwerking was geen lang leven beschoren. Al in 1971 scheidden hun wegen zich.

  In 1973 ging Tax definitief solo. Hij scoorde vier hits in 1974, waaronder Miss Wonderful en It ain't no use. Dat jaar ontving Tax de Zilveren Harp. Zijn laatste hit als uitvoerend muzikant was in 1977 met Let's dance. Vanaf dat moment was Tax actief als schrijver voor onder anderen Lee Towers (It's raining in my heart) en de band Champagne (Rock 'n'Roll Star, Oh Me Oh My Goodbye en Valentino).

  Tax was de levensgezel van publiciste Laurie Langenbach, die in 1984 overleed aan baarmoederhalskanker. Zij was in de laatste jaren van haar leven in de ban geraakt van de macrobiotische goeroe Adelbert Nelissen, directeur van het Kushi-Instituut. Nadat Roel van Duijn een strafklacht had ingediend tegen Nelissen, die Van Duijns voormalige echtgenote van de reguliere geneeskunde zou hebben weggehouden, deed Tax op 20 oktober 1998 alsnog aangifte.

  Na de dood van Langenbach ging het bergafwaarts met Tax. Gevraagd in een kaas-en-wijnwinkeltje in De Pijp of hij een grote dan wel een kleine fles op het oog had antwoordde Tax, die in de jaren zeventig met zijn zilveren kostuums zo'n opzien baarde in de tram dat de controleur te verbouwereerd was om zijn "kaartje naar Mars" te controleren, "Ach, ooit was ik groot en nu ...?".

  De voormalig leden van The Outsiders waren in de jaren '90 van elkaar vervreemd en onderhielden geen contact meer. Het project van Jerome Blanes om een officiële biografie te schrijven heeft de bandleden weer bij elkaar gebracht. Gelijktijdig met de uitgave van de biografie ondernamen The Outsiders een grootscheepse reünie-tournee in 1997. Een Engelse vertaling van de biografie wordt verwacht in 2008.

  Tax overleed op 57-jarige leeftijd in zijn woning te Amsterdam. Na zijn dood vertelde een buurtbewoner aan AT5 dat Tax vaak een klein bedrag bij hen kwam 'lenen'. Nooit een rond bedrag, maar immer het afgepaste bedrag dat hij tekort kwam om een biertje te kunnen kopen. De buurtbewoners waren aan deze vorm van artiestenbelasting gewoon geraakt en spraken onderling van "de Wally-taks".

  Tax is begraven op de Oosterbegraafplaats in Amsterdam. Na een inzamelactie en een benefietconcert in Paradiso kon precies een jaar na Tax' dood een grafmonument worden geplaatst. Het is vervaardigd door Meinbert van Soest en bestaat uit een monumentaal blok steen met aan de linkerkant 'outsider' en rechts 'entertainer'. Op het blok steen staat een kruis van gitaarhalzen.


  Wally Tax - Evidently 1348
  Wally Tax - last night
  Wally Tax - let's forget what i said
  Wally Tax - Miss Wonderful 1236
  Wally Tax - She's as lovely as a breeze 1348
  Wally Tax - Take me for what i am 1236
  Wally Tax & The Outsiders - Let's dance

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slade
   

  Slade


  Slade is een Britse rockgroep, die in het midden van de jaren 70 van de twintigste eeuw in Groot-Brittannië zeer populair was: in de jaren 1971 tot en met 1973 hadden ze daar zes nummer 1-hits, waarvan de laatste drie (Cum on feel the noize, Skweeze me pleeze me en Merry Xmas everybody) alle vanuit het niets op de toppositie belandden.

  De bezetting van Slade was:
  -zanger en gitarist Neville Holder MBE, beter bekend als Noddy
  -leadgitarist Dave Hill
  -violist, pianist, gitarist en basgitarist Jim Lea
  -drummer Don Powell
  Allen zijn afkomstig uit de Midden-Engelse industriestad Wolverhampton.

  Slade begon als The 'N Betweens in 1966, een typische modband. Op aanraden van Chas Chandler, bassist bij The Animals en manager van Jimi Hendrix, ging de band vanaf 1969 verder als skaband Ambrose Slade, met millimeterkapsels. Het grote succes kwam er echter nog niet van.

  Begin1970 werd de band - vanaf dan Slade geheten - het zat en begon blues te spelen in een stijl die tegen hardrock aan zat. De band werd enorm populair in het clubcircuit en in de zomer van 1971 scoorden ze hun eerste hit: Get down and get with it, nummer 15 in de Britse hitlijsten, nummer 6 in Nederland, dankzij steun van zeezender Radio Noordzee, waar de single Treiterschijf was.

  Jimmy Lea vond dat de band beter in kon haken op de glamrage die door T-Rex op gang was gekomen. Noddy en Dave vonden dat hun arbeidersklasse- en bluesachtergrond erin verweven moest worden, waarop de hit Coz I luv you gemaakt werd, dat in november 1971 een regelrechte Engelse nummer 1-hit werd. Samen met producer Chas Chandler was een sound uitgevonden die tot in 1974 gehandhaafd bleef: harde, makkelijk in het gehoor liggende muziek met alledaagse in streekaccent gezongen teksten, waarvan de titel bijna fonetisch geschreven werd. Een rij van tien top 10-hits volgde in Engeland, ook in Europa scorend, maar de Verenigde Staten raakten niet overtuigd, ook al werd Merry Xmas everybody in New York City opgenomen.

  In de zomer van 1974, toen The bangin' man in de hitparades stond, besloot de groep een andere, ingewikkeldere sound te gebruiken, in de hoop op trans-Atlantisch succes. Toch scoorden Far far away (uit de film Slade in Flame) en volgende hits nog steeds niet in de VS. Tegelijkertijd verliep het succes van de glamrock in het thuisland en Slade raakte uit de gratie.

  Comeback
  In 1980 was hardrock, inmiddels heavy metal genoemd, in navolging van de hardcore punk, opnieuw populair geworden in Groot-Brittannië. Hét heavy metal-festival bij uitstek, het Reading Festival, zocht invallers voor de plots verhinderde band van Ozzy Osbourne. Het om de hoek wonende Slade bood zich aan. Tot grote verbazing van de muziekpers was het publiek vanaf de opkomst van Slade op het podium reeds verkocht, niet alleen uit nostalgie, maar ook door de nieuwe nummers, waarvan We'll bring the house down een Engelse top tien-hit werd.
  Vanaf Lock up your daughters in 1981 scoorde de groep ook weer hits in Europa. Zelfs Merry Xmas everybody werd in 1983 opnieuw een hit in Engeland, toen My oh my aldaar nummer 2 stond.

  In de VS begon het succes onverwacht toen heavymetalgroep Quiet Riot met hun bewerking van Cum on feel the noize nummer 2 in de Billboard Hot 100 stond. Ook andere hardrockgroepen als het Finse Hanoi Rocks gingen Sladesongs in hun repertoire opnemen. Run runaway werd de eerste Amerikaanse hit voor Slade en behaalde in 1984 de top 20.

  Na 1984 hield Noddy het toeren voor gezien, moe geworden van al het reizen. Hij begon voor ITV programma's te presenteren, maar maakte tot in 1991 nog wel enkele platen met Slade. De single Radio wall of sound (met een cameo-optreden van BBC Radio 1-diskjockey Mike Read) werd in dat jaar nog een hit voor Slade. De week nadat Radio wall of sound uit de hitparade was verdwenen, kwam Merry Xmas everybody opnieuw binnen.Ook Jim Lea stapte in 1991 uit de band.
  De rest van de band speelt en toert nog steeds in het gouwe ouwe-circuit, met name in West-Europa, Scandinavië en Rusland onder de naam Slade II.
  Noddy werd in 1987 in de adelstand verheven.


  Slade - All Join Hands.mp3
  Slade - Bangin'Man.mp3
  Slade - Coz I Luv You.mp3
  Slade - Cum On Feel The Noize.mp3  1241
  Slade - Don't blame me 1270
  Slade - Everyday.mp3
  Slade - Far Far Away.mp3
  Slade - Get Down And Get With It.mp3
  Slade - Goodbye T`Jane
  Slade - Hi Ho Silver Lining.mp3
  Slade - how Does It Feel.mp3
  Slade - I'm Mee,I'm Now an that's orl 1241
  Slade - In For A Penny.mp3
  Slade - Let's Call It Quits
  Slade - Lock Up Your Daughters.mp3
  Slade - Look Wot You Dun
  Slade - Mama Weer All Craze Now.mp3 1356
  Slade - Man who speels evil 1356
  Slade - Merry Xmas Everybody.mp3 1270
  Slade - My Friend Stan 1234
  Slade - My Oh My.mp3
  Slade - My Town 1234
  Slade - Radio Wall Of Sound.mp3
  Slade - Run Run Away.mp3
  Slade - Scratch My Back (1976)
  Slade - Skweeze Me,Pleeze Me.mp3
  Slade - Take Me Bak'Ome.mp3
  Slade - Thanks For The Memory
  Slade - The Bangin' Man 8013
  Slade - We'll bring the House down
  Slade - We'll Bring The House Down.mp3

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Sweet
   

  The Sweet

  The Sweet was een Engelse glamrockband met hoogtijdagen tussen 1971 en 1978. De band werd opgericht in 1968 als Sweetshop, later afgekort naar Sweet. De succesbezetting bestond uit Andy Scott (gitaar/zang), Steve Priest (bas/zang), Brian Connolly (zang) en Mick Tucker (drums/zang), waarvan de eerste twee nu nog in leven zijn. Kenmerkend van deze band is de hoge samenzang.

  The Sweet maakte begin jaren '70 bubblegummuziek onder toeziend oog van producersduo Nicky Chinn en Mike Chapman (Chinnichap, ook bekend van Mud, Smokie, Suzi Quatro, Hot Chocolate). Enkele hits waren Funny Funny, Poppa Joe, Wig Wam Bam en Block Buster!.

  Na verloop van tijd ging de nadruk meer op glamrock en later zelfs op hardrock liggen. De samenwerking met Chinn/Chapman werd in 1974 verbroken en Sweet nam het heft in eigen handen. Met het zelfgeschreven nummer 'Fox on the Run' scoorden ze begin 1975 een grote hit. Daarna werd het stiller rond de groep en werden ze enigszins voorbijgestreefd door de Disco-, Punk- en New-Wave-rage. Toch scoorden ze nog een laatste internationale hit Love is like Oxygen begin 1978.

  In februari 1979 verliet Connolly de band om een solocarrière te beginnen. Deze kwam echter niet van de grond. De resterende drie gingen tot 1982 door als trio onder de naam Sweet. Daarna gaven ook zij er de brui aan.

  In 1986 werd de groep heropgericht met als enige originele leden Scott en Tucker. Priest woonde inmiddels in de Verenigde Staten en had geen zin om mee te doen. Drie jaar later verscheen een album Live At The Marquee met onder andere vier nieuwe studiotracks. In dezelfde periode vormde Connolly zijn eigen versie van The Sweet nl.: Brian Connolly and the New Sweet en daarna onder de naam BC Sweet.

  In 1989 werd geprobeerd de oorspronkelijke vier weer samen te brengen. Er werden zelfs twee songs (opnieuw) opgenomen. Maar de chemie tussen de vier was weg en het project stierf een vroege dood. Scott en Tucker gingen door met hun versie en zo ook Brian Connolly.


  In 1991 werd Tucker uit The Sweet gezet (opgegeven reden was: gezondheidsproblemen, maar boze tongen beweren een drankprobleem). Scott ging verder onder de naam Andy Scott's Sweet. Als in 2002 Tucker overlijdt, wordt deze naam weer veranderd in Sweet.

  Brian Francis [McManus] Connolly stierf op 9 februari 1997 op 51-jarige leeftijd. Hij stierf aan de gevolgen van leverproblemen en een hartaanval, toegeschreven aan een chronisch alcoholprobleem. Er wordt gezegd dat hij de meeste hartaanvallen heeft overleefd van alle mensen. Hij werd gecremeerd na een ceremonie in de Most Holy Name Roman Catholic Church in Denham, Buckinghamshire. In Ruislip hangt een plaquette ter herinnering aan Brian, bijeengespaard door Sweet fans. Brians as is over het water verstrooid door zijn volwassen dochters Nicola and Michelle. Hij liet behalve zijn twee dochters ook hun moeder(zijn ex-vrouw), Marilyn, en een twee jaar oude zoon, Brian Junior (BJ), en diens moeder (zijn vriendin Jean) achter.

  Michael Thomas (Mick) Tucker stierf op 54-jarige leeftijd op 14 februari 2002 aan leukemie in Welwyn Garden City, Hertfordshire. Hij werd op 25 februari 2002 begraven in een graf zonder naam op het kerkhof Chorleywood House Cemetery. Het graf is gemarkeerd door een slapende engel. Sinds enkele jaren staat er in de buurt van het graf een bank met een gedenkplaat. Het geld voor deze bank en gedenkplaat werd door de Sweet-fans van www.thesweet.com bij elkaar gebracht. De inscriptie op de plaat luidt: Mick Tucker, 1947-2002. Remembered by Sweet fans everywhere. Mick liet een weduwe, Janet, en een dochter, Ayston (uit zijn eerste huwelijk met de in 1979 overleden Pauline) achter. Volgens Steve Priest was Mick Tucker de meest ondergewaardeerde Engelse drummer ooit.


  The Sweet - Action.mp3
  The Sweet - Alexander Graham Bell.mp3
  The Sweet - Blockbuster.mp3
  The Sweet - Burning.mp3
  The Sweet - Call Me.mp3
  The Sweet - Co-Co.mp3
  The Sweet - Fever Of Love.mp3
  The Sweet - Fox On The Run.mp3
  The Sweet - Funny Funny.mp3
  The Sweet - Hell Raiser.mp3
  The Sweet - Little Willy.mp3
  The Sweet - Lost Angels.mp3
  The Sweet - Love Is Kike Oxygen.mp3
  The Sweet - Poppa Joe.mp3
  The Sweet – Rock & Roll Disgrace 1233
  The Sweet - Sixties Man.mp3
  The Sweet - Stairway To The Stars.mp3
  The Sweet - Teenage Rampage.mp3
  The Sweet - The Ballroom Blitz.mp3 1233
  The Sweet - The Lies In Your Eyes.mp3
  The Sweet - The Six Teens.mp3
  The Sweet - Turn It Down.mp3
  The Sweet - Wig-Wam Bam.mp3

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  11-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les Humphries Singers
   

  Les Humphries Singers


  De Les Humphries Singers was een zanggroep die in de jaren 70 werd opgericht door de in Hamburg wonende Engelsman Les Humphries (10 augustus 1940 - 26 december 2007). Behalve door hun muzikale succes, viel de groep ook op door het grote aantal, uit verschillende landen afkomstige, zangers.

  Les Humphries speelde tijdens zijn militaire dienst in de militaire kapel. Toen hij 25 jaar was, verliet hij het leger en verhuisde hij eind jaren 60 naar Hamburg. Hier richtte hij zijn groep op.

  De Les Humphries Singers brachten destijds invloeden uit de Hippiebeweging in de hitlijsten. In 1976 vertegenwoordigen ze Duitsland bij het Eurovisiesongfestival met het door Ralph Siegel geschreven lied Sing sang song nadat ze de voorronde Ein Lied für Den Haag gewonnen hadden. Ze werden vijftiende van de 18 deelnemers. Andere hits, waarbij Humphries vaak teksten uit gospels gebruikt, waren duidelijk succesvoller en geven een goed beeld van het typische "jaren 70-geluid".

  De groep scoorde in Nederland haar grootste hits met To my father's house en Mexico. Mexico heette oorspronkelijk Battle Of New Orleans, en was in de jaren 60 een country-hit voor Johnny Horton. Zowel To my father's house als Mexico staan ieder jaar in de Top 2000 van Radio 2. Mexico staat tevens in de lijst van succesvolste hits in de Nederlandse Top 40.

  Leden van de groep begonnen later ook succesvolle solocarrières, met name in Duitsland. Enkele leden van de groep waren Jürgen Drews en Linda Übelherr (Silver Convention). Liz Mitchell en John Lawton behaalden later succes in respectievelijk Boney M en Uriah Heep.

  Aan het eind van de jaren zeventig werden de Singers opgeheven, nadat Humphries er, door belastingschulden in Engeland, vandoor ging;

  De begintune van de Duitse politieserie Derrick is ook van de hand van Les Humphries.

  Les Humphries overleed op 2e kerstdag 2007 aan een longontsteking. Dit werd echter pas in maart van het volgende jaar bekend, toen het Duitse blad Bild erover publiceerde.  Les Humphries Singers - Amazing Grace.mp3
  Les Humphries Singers - Blowing In The Wind.mp3
  Les Humphries Singers - Carnival.mp3
  Les Humphries Singers - Get It On (Medley).mp3
  Les Humphries Singers - I'm from the south,I'm from Ge-o-orgia 1230
  Les Humphries Singers - Kansas City.mp3
  Les Humphries Singers - Love The One You're With.mp3
  Les Humphries Singers - Mama Loo 1230
  Les Humphries Singers - Mamy Blue (Medley).mp3
  Les Humphries Singers - Mexico
  Les Humphries Singers - Never Ending Song Of Love (Medley).mp3
  Les Humphries Singers - New Orleans.mp3
  Les Humphries Singers - Old Man Moses.mp3
  Les Humphries Singers - Promised Land
  Les Humphries Singers - Put Your Hand In The Hand (Medley).mp3
  Les Humphries Singers - Rock My Soul.mp3
  Les Humphries Singers - Sing Hallelujah.mp3
  Les Humphries Singers - Sing Sang Song.mp3
  Les Humphries Singers - Soolaimon.mp3
  Les Humphries Singers - Spanish Harlem (Medley).mp3
  Les Humphries Singers - To My Fathers House
  Les Humphries Singers - We Are Going Down Jordan.mp3

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paper Lace
   

   Paper Lace


  Paper Lace are a Nottingham based pop group, formed in 1969. They are known to Americans as a one-hit wonder; however, in the UK they were a "classic two and a half hit wonder".


  The core of the band originally formed in 1967 as Music Box, but changed their name to Paper Lace when Phil Wright joined as drummer and lead singer, choosing their name from lace products created from a special grade of high quality paper manufactured in Nottingham, their hometown. Paper Lace was one of hundreds of pop bands in England looking for the big time while slogging their way through small club gigs and brief television appearances. A season at Tiffany's, a Rochdale club, led to more television appearances, but a passport to the charts did not arrive until a 1974 victory on Opportunity Knocks, the ITV talent contest series

  More on Wikipedia


  • Paper Lace - Billy Don't Be A Hero.mp3  8054/8060
  • Paper Lace - Cheek To Cheek.mp3
  • Paper Lace - Dreams Are Ten A Penny.mp3
  • Paper Lace - Happy Birthday Sweet Sixteen.mp3
  • Paper Lace - Hitchin' A Ride.mp3
  • Paper Lace - I Did What I Did For Maria.mp3
  • Paper Lace - Love - You're A Long Time Coming.mp3
  • Paper Lace - Love Song.mp3
  • Paper Lace - Mary In The Morning.mp3
  • Paper Lace - Sealed With A Kiss.mp3
  • Paper Lace - The Black-Eyed Boys.mp3
  • Paper Lace - The Night Chicago Died.mp3

  •  
  • Nottingham Forrest FC & Paper Lace - We Got The Whole World In Our Hands 6222
   Nottingham Forrest FC & Paper Lace - The Forrest march 6222

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  10-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cherrie van Gelder Smith


  Cherrie van Gelder Smith 


  Cherrie van Gelder Smith heette van huis uit Hetty Smit, kwam uit Amsterdam en woonde met de ( inmiddels overleden) producer Jacques Zwart( Swart) samen.

  Een geweldige zangeres die helaas niemand meer kent, maar wel in haar unieke stijl allemaal swingende Rock-songs heeft opgenomen


  Cherrie van Gelder Smith - Silverboy 1225
  Cherrie van Gelder Smith - There is a need in me 1225
  Cherrie van Gelder Smith - jokers.mp3
  Cherrie van Gelder Smith - sweet boy.mp3

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vrijbuiters
   

  De Vrijbuiters


  De Vrijbuiters was een Nederlands duo dat bestond uit drummer/zanger Kees Verkaik (Lekkerkerk, 7 mei 1949) en accordeonist/zanger Leo Mudde (Gouda, 16 januari 1949) - (aldaar, 5 april 2010).

  Begin 1983 richtten ze samen met Frans Kieboom het orkest op. Het trio bereikte na vele Tipparade noteringen in 1990 de Nederlandse Top 40 met de singles Rode rozen gaf jij aan mij en Lieveling heb jij me niet meer nodig. In september 2004 overleed Frans Kieboom. De andere twee gingen gewoon door onder de naam De Vrijbuiters en worden veelvuldig gevraagd voor het opluisteren van feesten en partijen. Op 5 april 2010 overleed Leo Mudde aan een hartstilstand.

  Het duo moet niet verward worden met de Limburgse dialectband De Vrijbuiters, die actief was tussen 1970 en 1985.  De Vrijbuiters - Afscheid.mp3
  De Vrijbuiters - Alles heeft hij verloren.mp3
  De Vrijbuiters - Alles in het leven duurt maar even.mp3
  De Vrijbuiters - alles wat ik had.mp3
  De Vrijbuiters - alsof het gisteren was.mp3
  De Vrijbuiters - De muzikant.mp3
  De Vrijbuiters - de ware staat eens voor je deur.mp3
  De Vrijbuiters - De zon zal altijd voor ons schijnen.mp3
  De Vrijbuiters - duizend rozen.mp3
  De Vrijbuiters - een bloem is uitgebloeid.mp3
  De Vrijbuiters - een mandje rozen.mp3
  De Vrijbuiters - geen dag dat ik niet aan je denkt.mp3
  De Vrijbuiters - Geven en Nemen 4007
  De Vrijbuiters - Hé schatteboutje 4081
  De Vrijbuiters - Hello Mary Lou.mp3
  De Vrijbuiters - Het is al lang geleden.mp3
  De Vrijbuiters - Het kind uit de derde wereld.mp3
  De Vrijbuiters - Huil maar niet,kleine meid.mp3
  De Vrijbuiters - Huil nou maar niet, kleine meid.mp3
  De Vrijbuiters - Ik breng dan rozen voor haar mee.mp3
  De Vrijbuiters - Ik heb geen geheimen voor jou 4127
  De Vrijbuiters - Ik moet gaan.mp3
  De Vrijbuiters - ik zou nog zo graag een keer jong willen zijn.mp3
  De Vrijbuiters - In mijn herinnering.mp3
  De Vrijbuiters - jongen kom gauw weer terug.mp3
  De Vrijbuiters - Jongen vergeef me 4007
  De Vrijbuiters - Jou herken ik met gesloten ogen 4081
  De Vrijbuiters - Later zul je alles pas begrijpen.mp3
  De Vrijbuiters - leef maar zoals je zelf wilt leven.mp3
  De Vrijbuiters - M'n allerbeste vriend.mp3
  De Vrijbuiters - M'n mammie is morgen jarig.mp3
  De Vrijbuiters - M'n trouwe kameraad 4127
  De Vrijbuiters - Mammie,toe drink niet meer.mp3
  De Vrijbuiters - Masspaloma (instrumentaal).mp3
  De Vrijbuiters - mijn éérste zoen.mp3
  De Vrijbuiters - Moeder bedankt.mp3
  De Vrijbuiters - Neem me toch mee in je bootje.mp3
  De Vrijbuiters - O, mooie Waddenzee.mp - 3
  De Vrijbuiters - Twee armen en een zoen.mp3
  De Vrijbuiters - Twee reebruine ogen.mp3
  De Vrijbuiters - Waarom al die tranen in je ogen.mp3
  De Vrijbuiters - Wat is de toekomst van onze kinderen.mp3
  De Vrijbuiters - Welke schooier.mp3
  De Vrijbuiters - Zinloos geweld.mp3

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (12 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chicory Tip
   

  Chicory Tip

  Chicory Tip is a British pop group from Maidstone, Kent, originally comprising; vocalist Peter Hewson (born 1 September 1950, in Gillingham), guitarist; Rick Foster, bass guitarist (born Richard Foster, 1946); Barry Mayger (born 1 June 1946, Maidstone), drummer; Brian Shearer (born 4 May 1951, Lewisham, South East London); and lead guitarist, keyboard player Rod Cloutt (born Roderick Cloutt, 26 January 1949, Gillingham)

  Chicory Tip only released a few records in the US, and their name was shortened to just Chicory for the US market.
  The band formed in 1967, their name having been chosen by Peter Hewson who saw a coffee bottle (probably Camp Coffee) that reminded him of chicory, and they were signed to CBS Records. The first few singles flopped, although "Excuse Me Baby" in 1971 secured the band its first appearance on the BBC Television pop music programme, Top of the Pops.

  The group's finest moment came after studio manager Roger Easterby came across an advance copy of "Son of my Father", a song written by Giorgio Moroder and Pete Bellotte. Convinced of its potential, he secured the option to rush record the group's own cover version in competition with the original. The result was a Number One hit in the UK Singles Chart for three weeks in February 1972. It was one of the first hit singles to prominently feature a Moog synthesizer (in this case played by studio engineer and record producer, Chris Thomas). It sold over one million copies by July 1972, and was awarded a gold disc.[1]

  Two further Top 20 hits in similar vein followed, "What's Your Name", and "Good Grief Christina". Another release, "Cigarettes, Women and Wine" was heavily played on Radio Luxembourg but failed to chart, probably owing to a BBC Radio 1 ban because of its references to smoking.

  The group released one album, also entitled Son Of My Father.

  Although it brought success, the band resented its image as a pure pop band and on stage its sound was much closer to heavy rock and the group claimed it was more like Deep Purple. However, it never succeeded in broadening its appeal to an older audience. The group disbanded in 1975, but later reformed to play gigs on the 1970s revival nostalgia circuit. A later band was formed under Peter Hewsen, with John Wilson, and Trevor Price, but they split, and Chicory Tip is still on the circuit with three original members.

  Chicory Tip - Arizona
  Chicory Tip - Cigarettes,woman & wine 1254
  Chicory Tip - Excuse Me Baby
  Chicory Tip - Friend Of Mine
  Chicory Tip - Good grief christina 1223
  Chicory Tip - I Can Hear You Calling
  Chicory Tip - I Couldn't Spend Another Day Without You
  Chicory Tip - I see you 1254
  Chicory Tip - Lodi
  Chicory Tip - Marianne
  Chicory Tip - Memory
  Chicory Tip - Move on 1223
  Chicory Tip - Pride Comes Before A Fall
  Chicory Tip - Son of my father
  Chicory Tip - Sweat, Dust And Red Wine
  Chicory Tip - What She Thinks About
  Chicory Tip - What'S Your Name

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  09-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Spencer
   

  John Spencer

  John Spencer, pseudoniem van Henk van Broekhoven (Tilburg, 10 maart 1945) is een Nederlands zanger, tekstschrijver en diskjockey.

  Zanger/gitarist Henk van Broekhoven formeert in 1958 zijn eerste groep The Dynamic Rockers. Dit Tilburgse kwartet speelt voornamelijk bekende hits van andere artiesten na. De groep brengt begin jaren zestig vier singles uit op het Belgische Helia-label en treedt op in het populaire televisieprogramma Tienerklanken. In 1968 houdt de band het voor gezien.

  In 1971 wordt Van Broekhoven aangenomen als diskjockey in de Tilburgse Combi Bar. Naast zijn werk als deejay is Van Broekhoven in 1974 ook als vertegenwoordiger in dienst bij de Belgische platenfirma Monopole Records. Voor de grap brengt hij een eigen single uit met de titel Jealous Fool. In 1973 neemt hij onder het pseudoniem Rockin' Ronny het singletje We Like Rock And Roll op. Kort daarna verandert Van Broekhoven zijn naam in John Spencer, direct ontleend aan het telefoonboek van Memphis. Jealous Fool wordt een bescheiden hitje in België, evenals de opvolger Corina, Corina. De langspeelplaat John Spencer Sings American Hits bevat voor de helft eigen nummers.

  In 1975 schrijft hij samen met stadsgenoot Henny Vrienten het liedje Call It Love, dat in België de top tien haalt en ook uitkomt in Nederland, Scandinavië, Duitsland, Zwitserland, Hongarije en Italië. Spencer krijgt daarna een contract aangeboden bij de grote platenmaatschappij Phonogram.

  Na een conflict bij Phonogram vertrekt Spencer in 1980 naar platenlabel Telstar. Hier neemt hij de plaat Songs For A Rainy Day op. Deze flopt, maar Spencer geeft het echter niet op. Met gespaard geld en zijn opgebouwde know-how gaat hij zich toeleggen op productie- en componeerwerk. Voor de Nederlandse zanger Nick MacKenzie schrijft en produceert hij het nummer Hello Goodmorning.

  Het jaar 1983 wordt Spencers doorbraak. Hij vertaalt Roy Orbisons liedje Lana in het Nederlands. Het wordt zijn grootste hit. In de jaren die volgen staat hij regelmatig in de Nederlandse hitlijsten.

  Begin jaren negentig beginnen de hitsuccessen langzaam af te nemen. Spencer stopt met zingen en optreden en legt zich volledig toe op het produceren en componeren.

  Na een afwezigheid van een aantal jaren maakt Spencer in 1997 zijn come-back met de single Buono Sera. De plaat wordt geen hit. Er verschijnt ook een verzamelalbum met zijn grootste successen.

  Sinds enige jaren treedt Van Broekhoven nog af en toe op als John Spencer en is hij steeds actief als songschrijver, onder meer voor het Holland Duo, zanger Theo van Cleeff uit Nijmegen en zanger Bouke (Scholten) uit Emmen.

  Van Broekhoven woont in het Belgische grensplaatsje Poppel. Hij is een groot muziekkenner en een fervent platenverzamelaar. Door de jaren heen heeft hij een grote platenverzameling opgebouwd.


  John Spencer - 'n Meisje voor altijd
  John Spencer - Alle Meisjes Willen Kussen
  John Spencer - Als mijn kleine meid gaat lachen
  John Spencer - Blue Bayou (NEDERLANDS)
  John Spencer - Bring Back Rock'n'Roll 4042
  John Spencer - Bye bye blondie
  John Spencer - Callow la vita
  John Spencer - Corinna corinna
  John Spencer - Dans nu de rock en roll
  John Spencer - Diana
  John Spencer - Dit is geen echte liefde
  John Spencer - Do you do you love me (1982) 1008
  John Spencer - Don't leave me lonely 6133
  John Spencer - Don't you ever stop loving me 6134
  John Spencer - Drie stappen naar de hemel
  John Spencer - Een steelgitaar en een glaasje wijn
  John Spencer - Een meisje voor altijd
  John Spencer - Heimwee
  John Spencer - Hello good morning
  John Spencer - Het heeft geen zin
  John Spencer - I wanna fall in love again
  John Spencer - Iedereen gaat ooit van iemand houden
  John Spencer - Ik heb sjans
  John Spencer - In de tijd van de rock 'n roll (Jive)
  John Spencer - Ja ik help
  John Spencer - Ja Jij Bent Het Einde
  John Spencer - Je maakte me gek
  John Spencer - Jealous fool 6134
  John Spencer - Johnny Vergeet Me Niet
  John Spencer - Jozefien
  John Spencer - Jukebox
  John Spencer - Keep on keepin'on 4005
  John Spencer - Kom mee naar ons café
  John Spencer - Kom dans de hele nacht met mij
  John Spencer - Lana  1008
  John Spencer - Lucky lips
  John Spencer - Mendocino
  John Spencer - Miss dynamiet
  John Spencer - Oh judy
  John Spencer - Oh Mona
  John Spencer - Peggy Sue
  John Spencer - Pretty belinda
  John Spencer - Sandy
  John Spencer - Seacruise 5184
  John Spencer - Suger baby love
  John Spencer - Take good care of my baby
  John Spencer - Telefoonbaby
  John Spencer - Viva L'amour 6133
  John Spencer - Wil je niet wil je wel

  John Spencer & lydia - Telefoon baby
  John Spencer and the dynamic rockers - blue bayou
  John Spencer and the dynamic rockers - Mona lisa
  John Spencer and the dynamic rockers - Stap in mijn bootje

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suzi Quatro
   

  Suzi Quatro


  Suzi Quatro (Detroit, 3 juni 1950) is een Amerikaans zangeres, basgitariste, radiopersoonlijkheid en actrice. Ze is vooral bekend geworden als glamrockartiest en had in de jaren zeventig veel succes in Europa, Australië en Japan.

  Quatro werd geboren als Susan Kay Quatrocchio; haar vader Art Quatrocchio was van Italiaanse afkomst en had een eigen groep, het Art Quatro Trio. Haar moeder Helen Rebel was van Hongaarse afkomst.

  Quatro groeide met drie zusters en een broer op in Grosse Pointe, een voorstad van Detroit. Ze begon haar muzikale carrière als basgitariste "Suzi Soul" bij de meidenband Pleasure Seekers, waar ook haar zusters Arlene en Patti deel van uitmaakten. In 1971 werd de bandnaam gewijzigd in Cradle en begon de groep stevige rock te spelen. Quatro werd dat jaar ontdekt door platenproducer Mickie Most die in Detroit was voor het produceren van een nieuw plaat van Jeff Beck. Hij haalde haar over om naar het Verenigd Koninkrijk te verhuizen en een solo-carrière te beginnen.

  Haar eerste single ("Rolling Stone") flopte in het Verenigd Koninkrijk, maar werd een nummer-1 hit in Portugal. Most liet nu nummers voor haar schrijven door Nicky Chinn en Mike Chapman, die beroemd waren geworden met hun hits voor The Sweet. Met "Can the Can" had ze in 1973 zowel in verscheidene Europese landen als in Australië een nummer-1 hit. Er volgden nog drie grote hits: "48 Crash" (eveneens 1973), "Daytona Demon" (1974) en "Devil Gate Drive" (1974). Haar eerste twee albums werden eveneens grote successen in Europa en Australië. Toen Elvis Presley hoorde dat ze zijn hit All Shook Up had opgenomen, nodigde hij haar uit om naar Graceland te komen, maar ze sloeg de uitnodiging af.

  In de Verenigde Staten verkochten haar albums slecht, en zelfs pogingen om Quatro's populariteit op te vijzelen via tournees (als voorprogramma van Alice Cooper) haalden weinig uit. Na 1975 nam de populariteit van Quatro's glamrock snel af, behalve in Australië. Pas in 1978 had ze weer succes; ze had toen een top-10 hit in het Nederland, Verenigd Koninkrijk en Australië met "If You Can't Give Me Love", een countrynummer met achtergrondzang van Smokie. Ook dit keer had ze in de VS geen succes. Samen met Chris Norman van de band Smokie haalde ze er in 1979 wel een vierde plaats met "Stumblin' In". Later dat jaar scoorde ze nog in Nederland met "She's in love with you". In Australië had ze begin 1981 nog een hit met "Rock Hard".

  Intussen was ze in 1978 actrice geworden in de Amerikaanse comedy-serie Happy Days waarin ze zeven afleveringen de rol van "Leather Tuscadero" speelde. Ze was in de jaren tachtig in uiteenlopende rollen te zien, zowel op televisie als in het theater waar ze "Annie Oakley" speelde in een Londense productie van Annie Get Your Gun (1986).

  Quatro leeft zowel in het Verenigd Koninkrijk als Duitsland en heeft een wekelijks Rock and Roll-programma op BBC Radio 2. Als muzikant tourt ze nog steeds, en in februari 2006 kwam een nieuw album uit: "Back To The Drive", geproduceerd door gitarist Andy Scott van The Sweet. De titelsong is geschreven door Mike Chapman.

  Quatro trouwde in 1978 met haar gitarist Len Tuckey. Het paar kreeg twee kinderen (Laura in 1982, en Richard Leonard in 1984), maar ging in 1992 uit elkaar.
  Quatro is tante van actrice Sherilyn Fenn.
  Suzi Quatro - Ain't ya somethin' honey 1238
  Suzi Quatro - 48 Crash 1221
  Suzi Quatro - Can The Can  1238
  Suzi Quatro - Daytona demon  1261
  Suzi Quatro - Devil Gate Drive
  Suzi Quatro - If You Can't Give Me Love
  Suzi Quatro - Little bitch blue 1221
  Suzi Quatro - Mamas Boy
  Suzi Quatro - Roman fingers 1261
  Suzi Quatro - She's in love with you
  Suzi Quatro - Tear Me Apart
  Suzi Quatro - Too Big
  Suzi Quatro - Wild One
  Suzi Quatro - Your Mama Won't Like Me
  Smokie & Suzi Quatro - Stumblin' In

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  07-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Highway
   

  Highway


  De groep Highway kwam uit Kaatsheuvel en was het meest succesvol in het begin van de jaren tachtig. De groep speelde een gavarieerd repertoir dat zich niet beperkte tot Nederlandstalige zang, maar ook een aantal instrumentale rock & roll-nummers kende. Beginjaren tachtig bestond Highway uit:

  MARTIN CORNELISSEN: zang, gitaar
  ex-symptomes
  HANS VAN MOOK: toetsen
  TON VAN MOOK: bas
  JAN VAN MOOK: drums

  Na "Kiddy kiddy kiss me", de grootste hit van de band, verlaat bassist Ton van Mook de groep. Hij werd vervangen door Leo Meijer. Hierna volgen meer wisselingen in de bezetting.

  Op een gegeven moment is Martin de zanger, en hij wordt bijgstaan door toetsenist Fonnie en drummer Henk van Sambeek. Henk werd later weer vervangen door ene Eddy. De groep heette zelfs enige tijd New Way.

  De producer van Highway zat in Sint Willibrord. Latere CD's werden bij John Spencer in Oosterhout opgenomen en daarna bij Jack van Raamsdonk in Den Bosch.

  • Highway - Aj aj waar blijft Maria.mp3
  • Highway - Alleen 'n foto van jou .mp3
  • Highway - Als ik naar jou kijk 4083
  • Highway - And Y'arriva .mp3
  • Highway - Apron Strings.mp3
  • Highway - Ay ay don Jose.mp3
  • Highway - Baby blue.mp3
  • Highway - Baby how are you.mp3
  • Highway - Bene bene.mp3
  • Highway - Blame it on the bossa Nova.mp3
  • Highway - Brief va een moeder aan haar jongen.mp3
  • Highway - Bucks Polka (Instrumentaal)
  • Highway - Bye bye blondie.mp3
  • Highway - Corriamo.mp3
  • Highway - Crazy love.mp3
  • Highway - Crying time.mp3
  • Highway - Dang dang.mp3
  • Highway - De zon achterna.mp3
  • Highway - Dear one.mp3
  • Highway - Diane darling
  • Highway - Die laatste brief.mp3
  • Highway - Dromen.mp3
  • Highway - Een avond heel zacht en zwoel.mp3
  • Highway - Hallo hallo.mp3
  • Highway - Hello Mary Lou.mp3
  • Highway - Hello my love.mp3
  • Highway - Hey little lady.mp3
  • Highway - Highway Rock.mp3
  • Highway - Honey don't.mp3
  • Highway - Huil Maar Niet.mp3
  • Highway - I gotta know.mp3
  • Highway - I've had it.mp3
  • Highway - Ik vergeet nooit die nacht.mp3
  • Highway - Je hoeft niet mooi te wezenmp3
  • Highway - Jenny.mp3
  • Highway - jij bracht de zon in mijn leven.mp3
  • Highway - Julie.mp3
  • Highway - Kiddy Kiddy Kiss me.mp3
  • Highway - Kissing time.mp3
  • Highway - Kom op Everybody 4083
  • Highway - Little Suzy.mp3
  • Highway - Lodi.mp3
  • Highway - Lonely Guitar.mp3
  • Highway - Lucinda.mp3
  • Highway - Marjolein (instrument.).mp3
  • Highway - Melanie.mp3
  • Highway - Michaela.mp3
  • Highway - Mona Lisa.mp3
  • Highway - Mooie Meisjes
  • Highway - Mooie vreemde vrouw.mp3
  • Highway - Niemand weet.mp3
  • Highway - Oh boy.mp3
  • Highway - Oh Jennie girl.mp3
  • Highway - Oh lonesome me.mp3
  • Highway - Oh Magali 4003
  • Highway - Onderste boven van jou.mp3
  • Highway - Ondersteboven van jou.mp3
  • Highway - Paulien.mp3
  • Highway - Picture of you.mp3
  • Highway - Ring van vuur.mp3
  • Highway - rozen hebben doornen.mp3
  • Highway - Shake hands.mp3
  • Highway - Sombras.mp3
  • Highway - Sugar sugar baby.mp3
  • Highway - Teenager melodie 4003
  • Highway - Tell him.mp3
  • Highway - Tennessee waltz.mp3
  • Highway - Tijd komt en gaat voorbij.mp3
  • Highway - Tiroler rock and roll.mp3
  • Highway - Troela troela troela-la.mp3
  • Highway - Voor Jou Wil Ik Leven.mp3
  • Highway - Voor Sonja doe ik alles.mp3
  • Highway - Waarom Huil Je kleine Linda.mp3
  • Highway - Wat een heerlijke dag vandaag.mp3
  • Highway – Y'Arriva.mp3

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
  06-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blue Mink
   

  Blue Mink


  Blue Mink was een Britse band van 1969 tot 1975. Het speelde een combinatie van soul, pop en rock.

  De band werd in de herfst van 1969 opgericht door Roger Coulam (toetsen) met Madeline Bell (zang), Roger Cook (zang), Herbie Flowers (basgitaar) en Barry Morgan (drums). Gitarist was in eerste instantie Alan Parker. De meeste liedjes werden geschreven door Cook en Roger Greenaway.

  Coulam, Flowers, Parker en Morgan waren al muziek aan het opnemen in de Morgan Studios in Londen, toen ze nog een zanger(es) zochten. De keus viel op Bell en Greenaway. De laatste wilde niet en raadde de overige leden Cook aan; Greenaway en Cook vormden samen de groep David and Jonathan.

  In 1969 kwam dan de eerste single uit: Melting Pot (geschreven door Cook en Greenaway); een album met dezelfde naam volgde begin 1970. De tweede single Good Morning Freedom kwam gelijktijdig met het album uit. Deze single verscheen niet op de eerste oplage van het album, maar later weer wel.

  Naast hun werk voor Blue Mink bleven de musici ook studiowerk verrichten. Bell en Cook zongen op het eerste album van Elton John. Elton John coverde daarop Good Morning Freedom voor een verzamelalbum Pick of the Pops. Cook en Greenaway traden tijdelijk toe tot Currant Kraze en bleven gezamenlijk liedjes schrijven waaronder de bekende "You’ve got your troubles", "I’ve got you on my mind" en "I’d like to teach the world to sing". Parker speelde met diverse leden van Blue Mink in The Congregation. Flowers had een wat andere keus; het Transformer van Lou Reed.

  Al snel volgde de release van hun derde single en tweede album Our world. Tevens kwam Real Mink, een compilatiealbum, uit in de Verenigde Staten. In de lente van 1971 volgde dan nog als single: The Banner Man. Men ging toen weer verder met sessiewerk, totdat in januari 1972 Blue Mink optrad in de Talk of the Town club in Londen. Van deze serie van twee weken optreden verscheen later het live-album. Dat album verscheen bijna gelijktijdig met het 3e album van de band A Time of Change (dat album had eerst de naam Harvest, maar daar kwam Neil Young al mee). In 1972 voegden Ray Cooper (percussie) en Ann Odell (toetsen) zich bij Blue Mink en dat leverde nog een hit op: Stay with me. Daarna viel Blue Mink uit de gratie, door een wisseling in muzieksmaak van het publiek. De daaropvolgende singles By the devil I was tempted en Randy (juni 1973) waren niet meer zo succesvol, mede door de opkomst van de glamrock. Hun laatste album Fruity in 1974 en de daarop volgende singles (niet op het album) Quackers (januari 1974) en Get up (juli 1974) haalden niet eens meer de hitlijsten.

  Blue Mink gaf nog een afscheid tournee ; Elton John was aanwezig bij hun concert in Los Angeles in the Troubadour. Na de carrière in Blue Mink kwamen de diverse leden mede dankzij hun sessiewerk weer snel aan de bak. Madeline Bell is nog steeds een bekend soulzangeres; Herbie Flowers heeft een tijdlang basgitaar gespeeld in Sky.


  Blue Mink - Another Without You Day (3:11)
  Blue Mink - banner man
  Blue Mink - By the Devil (I Was Tempted) (3:44)
  Blue Mink - Daughter Of Someone (3:49)
  Blue Mink - Good Morning freedom
  Blue Mink - Harlem (2:33)
  Blue Mink - Harmony (4:08)
  Blue Mink - John Brown's Down 1220
  Blue Mink - Lonliness (3:47)
  Blue Mink - Melting Pot
  Blue Mink - Our World
  Blue Mink - Randy (3:14) 1220
  Blue Mink - Stay With Me (3:21)
  Blue Mink - Together (4:07)
  Blue Mink - Watch Out! (2:44)
  Blue Mink - Where Did They Go (3:45)
  Blue Mink - You Are the Sunshine Of My Life (3:44)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob & Earl
   

  Bob & Earl

  Bob & Earl brachten in 1963 de single Harlem Shuffle uit. Het duo, actief vanaf 1960, bestond oorspronkelijk uit Bobby Byrd (later bekend door zijn samenwerking met James Brown) en Earl Nelson. Toen Bobby Byrd uit het duo stapte, nam een andere Bob zijn plaats in: Bobby Relf (ook wel Bobby Valentino of Bobby Garrett).

  Het nummer is opgenomen en geschreven door Relf en Nelson en is geproduceerd door ene Barry White. Juist, die Barry White! Relf had namelijk met White in de bands The Upfronts en Valentino & the Lovers gezeten, en zette de samenwerking met White gedurende de tien jaar daarna voort.

  De single was een klein succes maar een re-release in 1969 bezorgde de single een 10de plaats in de charts. Tegen die tijd was het duo reeds uit elkaar maar kwamen voor een tour gewoon weer even bij elkaar, begin jaren 70 gingen ze ieder weer hun eigen weg.


  Bob & Earl – Harlem Shuffle (instr) 1219
  Bob & Earl – Harlem Shuffle (vocal) 1219
  Bob & Earl – Love Lips
  Bob & Earl – Secret Wishes
  Bob & Earl – The Afterglow
  Bob & Earl – The Sponge
  Bob & Earl – Whiplash

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  05-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Detroit Emeralds
   

  Detroit Emeralds

  "The Emeralds" formed as a vocal harmony group in Little Rock, Arkansas, and originally composed of four brothers, Ivory (born Ivory Tilmon, September 14, 1941), Abrim (born Abe Tilmon, January 12, 1945 - July 6, 1982), Cleophus and Raymond Tilmon. After Cleophus and Raymond left, the remaining Tilmon brothers were joined by childhood friend James Mitchell. Moving to Detroit, Michigan and expanding their name to the Detroit Emeralds, the then trio had their first R&B chart success on Ric-Tic Records, with "Show Time" in 1968.

  In 1970, they joined the Westbound record label. When touring in Memphis, Tennessee, they recorded some demo tracks at the Hi recording studios, run by producer Willie Mitchell, to which they then added vocals and strings back in Detroit. This approach worked and brought them another hit, "If I Lose Your Love", which was followed by a run of successes, including "Do Me Right", "You Want It, You Got It" and "Baby Let Me Take You (In My Arms)" which all made the US R&B Top 10 while the latter also reached #24 on the US Billboard Hot 100 pop chart in 1972.

  The song for which they are now best remembered, "Feel The Need In Me", reached #22 US R&B in 1973 and a new longer version four years later also charted. The original track made the top five in the UK Singles Chart in 1973 and the later production also made the UK chart in 1977 (#12).[1] "You Want It You Got It" was re-released in the UK as a follow-up to the initial "Feel The Need In Me", also reaching the UK Top 20 in 1973.[1] Abrim Tilmon wrote all of their hits, while also arranging and producing the tracks.

  By 1974, the group was falling apart, and at one point there were two outfits using the name. Abe Tilmon formed one new group with the Detroit Emeralds' name, while James Mitchell along with Marvin Willis wrote for another group, The Floaters - Charles of the Floaters being James's brother. James Mitchell, Ivory Tilmon and Marvin Willis continued touring with the Detroit Emeralds and their band (Dave Dean on keyboards, Simon Gardner on guitar, Andy Avent on bass and Martin Kautz on drums). They stayed active on the oldies and cabaret circuit for some years.

  Abrim Tilmon died on July 6, 1982, at the age of 37, in his Southfield, Michigan home of a heart attack. It was said a reunion of the group was being planned at the time. He was survived by his wife Janyce, son Steve, and daughter Cathy


  Detroit Emeralds - Admit Your Love Is Gone
  Detroit Emeralds - And I Love Her
  Detroit Emeralds - Baby Let Me Take You
  Detroit Emeralds - Do Me Right
  Detroit Emeralds - Feel the need in me 1218
  Detroit Emeralds - Holding On
  Detroit Emeralds - I Can't See Myself Doing Without You
  Detroit Emeralds - I Think Of You
  Detroit Emeralds - If I Lose Your Love
  Detroit Emeralds - Just Now And Then
  Detroit Emeralds - Lee
  Detroit Emeralds - Long Live The King
  Detroit Emeralds - There's a love for me somewhere 1218
  Detroit Emeralds - Wear This Ring (With Love)
  Detroit Emeralds - What You Gonna Do About Me
  Detroit Emeralds - You Cant Take This Love For You From Me
  Detroit Emeralds - You Want It, You Got It

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joe Harris
   

  Joe Harris


  Joe Harris (Brugge, 25 december 1943 – 1 juni 2003) was een Vlaamse zanger.

  Harris werd geboren te Brugge, als Georges Lisabeth. Hij was het jongste kind. Zijn ouders dreven een kruidenierswinkel en een café. Op zijn twaalfde nam hij zijn eerste plaat op onder de naam Joske Harris. Hij werd als zanger bekend in de jaren zestig en zeventig. Aanvankelijk zong hij Engelstalige nummers met zijn band Joe Harris and The Pink Umbrellas. In 1968 had de band twee hits met Hope of a Miracle en Daisy Does. Een ander Engelstalig nummer is "Home isn't home anymore" uit 1969. In de jaren zeventig schakelde hij over op het Nederlands.

  Zijn eerste grote Vlaamse hit in 1971 was Eerst zien en dan geloven, een vertaling van Chirpy chirpy cheep cheep van de Britse formatie Middle of the Road. Zijn grootste succes scoorde hij in 1975 met Drink Rode wijn, een cover van het Udo Jürgens-nummer Griechischer Wein. De productie van dit nummer, dat ook in Nederland een hit werd, was in handen van de Nederlander Johnny Hoes. Ook daarna bleef hij hits scoren.

  In de jaren tachtig nam hij te Itegem de dancing-restaurant "Het Seyenhof" over dat hij in 1992 moest sluiten. Ook zijn huwelijk liep op de klippen. In 1994 ging Joe Harris samenwonen met zijn vriendin Linda, een vroegere fan, die hij sindsdien steeds zijn vrouw noemde ook al waren zij wettelijk niet getrouwd. In 1999 werd slokdarmkanker bij hem geconstateerd. Na een operatie wist hij die te overwinnen maar de bijna onuitstaanbare pijnen ten gevolge van die operatie bleven hem achtervolgen. Toch trad hij nog regelmatig op in rusthuizen en op seniorenfeesten.

  Op 1 juni 2003 werd Harris dood aangetroffen in Brugge, in het kanaal Gent-Oostende. Volgens de politie had hij zelfmoord gepleegd. Later bij de autopsie werd vastgesteld dat hij overleden is aan een hartstilstand.


  Joe Harris - Aan 't witte strand van San Angelo
  Joe Harris - Amore mio
  Joe Harris - Butterfly
  Joe Harris - Drink rode wijn
  Joe Harris - Eerst zien en dan geloven
  Joe Harris - Eindeloos verliefd
  Joe Harris - El Matador
  Joe Harris - Ik heb geen geluk in het spel
  Joe Harris - Ik verloor mijn hart aan het Wolgastrand 8014
  Joe Harris - Ik wil 'n knoopje aan je bloesje zijn
  Joe Harris - Jij 8066
  Joe Harris - Jij bent m'n sunnygirl
  Joe Harris - Jou alleen wil ik steeds om me heen
  Joe Harris - 'k Zing Een Lied Violetta
  Joe Harris - Malaga
  Joe Harris - Maria Magdalena
  Joe Harris - No por favor 8041
  Joe Harris - Nog 'n glaasje wijn
  Joe Harris - Palma de Mallorca
  Joe Harris - Perdona me
  Joe Harris - Rio Blanco
  Joe Harris - Santa Maria
  Joe Harris - Shangri-la
  Joe Harris - Te quiero mi amor
  Joe Harris - Tsingeling 8031
  Joe Harris - Vaar mij weer terug 8014
  Joe Harris - vaarwel en wees gelukkig
  Joe Harris - Vertel me van Maria
  Joe Harris - Waar de zon en de zee elkaar kussen
  Joe Harris - Waar was jij vannacht m'n lieve schat
  Joe Harris - Zeg, wat ga jij vanavond doen
  Joe Harris - Zeven rode rozen
  Joe Harris - Zij was zo jong
  Joe Harris - Zo, zoals je bent
  Joe Harris - Zomer Dromen
  Joe Harris - Zuidenwind (1986)

  Joe Harris & Chrissy - Sharazan
  Joe Harris & Chrissy - Mi Amor 8061

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  27-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Howard Carpendale
   

  Howard Carpendale


  Victor Howard Carpendale ( 14.1 1946 in Durban , Zuid-Afrika ) is een Zuid-Afrikaanse zanger en componist . Zijn grootste succes werd opgenomen in de Duitstalige landen in de jaren 1970 en 1980. Tijdens zijn carrière kon hij
  verkopen meer dan 25 miljoen platen.

  Na verscheidene mislukte pogingen in zijn vaderland als een Beat -zanger en Elvis impersonator verhuisde Carpendale in 1966 naar Europa op. Zijn eerste stop was Groot-Brittannië, waar hij verschillende banen had, waaronder als zanger in een beat-band.

  In een gastoptreden in Duitsland zei Carpendale in Keulen bij de platenmaatschappij Electrola vóór en kort daarna kreeg een contract. Zijn eerste album verkocht ongeveer 60.000 maal Tijdens zijn tijd in Keulen, Carpendale ea gespeeld in de Rugby League op de ASV Köln .

  In 1969, hij had met een Duitse cover-versie van het Beatles- songs Obladi Oblada zijn eerste hit in Duitsland.

  Blijvend succes bleef uit in de eerste plaats zijn andere platen verkocht slecht en de platenmaatschappij stond op het punt het contract met hem te beëindigen.

  Carpenter begon zelf liedjes te componeren en produceren.

  Samen met zijn toenmalige gitarist Joachim Horn , schreef hij aan de Duitse teksten bekende buitenlandse nummers als Los Hombres geen Deben llorar / Love me als een vreemdeling (vreemdeling of vriend), Lulelalelula (uw voetafdrukken in het zand), zittend op de Dock Of The Bay (Poor oude rijke man), Ti amo of Living Next Door To Alice (naast de deur naar Alice). Auch an der Titelmelodie der TV-Kinderserie Meister Eder und sein Pumuckl war er beteiligt. Ook op de thema-song van de tv-serie voor kinderen kampioen en zijn Eder Pumuckl hij betrokken was


  Howard Carpendale - Alles O.K.
  Howard Carpendale - Da nahm er seine Gitarre
  Howard Carpendale - Dann geh doch
  Howard Carpendale - Das schöne Mädchen von Seite 1
  Howard Carpendale - Deine Spuren im Sand
  Howard Carpendale - Du bist alles
  Howard Carpendale - Du Fängst Den Wind Niemals Ein
  Howard Carpendale - Es geht um mehr
  Howard Carpendale - Fremde oder Freunde
  Howard Carpendale - Geh Doch
  Howard Carpendale - Hello Again
  Howard Carpendale - Hitmix
  Howard Carpendale - Howie Day - She Says
  Howard Carpendale - Ich Hab Mein Glück G...
  Howard Carpendale - Ich will dich vergessen
  Howard Carpendale - Irgendwie Schon Der W...
  Howard Carpendale - Kann Ohne Dich Nicht Schlafen
  Howard Carpendale - Laura Jane
  Howard Carpendale - Leider Lieb Ich Dich Noch Immer
  Howard Carpendale - Lisa ist da
  Howard Carpendale - Mandy deutsch
  Howard Carpendale - Michaela
  Howard Carpendale - Nachts wenn alles schläft
  Howard Carpendale - Nimm den nächsten Zug
  Howard Carpendale - Ob-la-di, Ob-la-da
  Howard Carpendale - Rosanna
  Howard Carpendale - Sag nicht es war einmal
  Howard Carpendale - Samstag Nacht - Die Mage
  Howard Carpendale - Shine On
  Howard Carpendale - Ti Amo
  Howard Carpendale - Tür an Tür mit Alice
  Howard Carpendale - Und es war Sommer
  Howard Carpendale - Und ich warte auf ein Zeichen
  Howard Carpendale - Vielleicht niemals (1991)
  Howard Carpendale - Wem erzählst du nach mir deine Träume
  Howard Carpendale - Wie frei willst du sein

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  24-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dizzy Man's Band
   

  Dizzy Man's Band


  Dizzy Man's Band was een Nederlandse pretpopgroep uit Zaandam rond zanger Jacques Kloes.

  De band debuteerde in 1970 met het nummer Tickatoo, met een herkenbare, van Creedence Clearwater Revival (Down On The Corner) geleende melodielijn. Ook blazersrockgroepen als Blood, Sweat & Tears behoorden tot de referentiekaders, blijkens een nummer als A Matter Of Facts.

  Andere nummers van de groep zijn Jumbo, Mickey Mouse, Rio, The Show en Mony The Phony. Van die laatste twee nummers werd een tweetalige medley gemaakt als reclame voor een bank. Farce Majeure maakte van The Show een aanklacht op de regering ("Het is maar show"). In 1975 werd gescoord met The Opera, een nummer dat opviel door de Pavarotti-achtige intermezzo's.

  In 1983 viel de Dizzy Man's Band uiteen maar kwam later bijeen voor de Goud van Oud-concerten van Veronica. In 2009 kwam er weer een reeks concerten.


  Dizzy Man's Band - A Matter Of Facts
  Dizzy Man's Band - De_Boerderij
  Dizzy Man's Band - Dizzy_on_the_rocks
  Dizzy Man's Band - Every day in action
  Dizzy Man's Band - Jumbo
  Dizzy Man's Band - Medley
  Dizzy Man's Band - Money 1371
  Dizzy Man's Band - Pretty Kitty 1212
  Dizzy Man's Band - Rio_(Eu_Te_Quero_Mais)
  Dizzy Man's Band - Shocking  1212
  Dizzy Man's Band - Stop_the_Music
  Dizzy Man's Band - The Opera 1371
  Dizzy Man's Band - Tickatoo 8040
  Dizzy Man's Band - Turkey_turkey
  Dizzy Man's Band - Zig_Zag_City

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaap Dekker
   

  Jaap Dekker

  Jaap Dekker (Doesburg, 12 februari 1947) is een Nederlandse boogiewoogie pianist, zanger, mondharmonicaspeler en componist.

  Na een eerste muziekstudie op accordeon en orgel werd Dekker lid van popgroepen als onder andere "Les Copains" "Moan" en "Long Tall Ernie & The Shakers". Rond 1970 speelde hij als entertainment-pianist in verschillende cafés, maar ging zich vervolgens toeleggen op boogiewoogie. Op het Loosdrechtse Jazzconcours in 1971 werd hij uitgeroepen tot de beste performer van de oude stijl. Vervolgens scoorde hij in die muziekstijl twee gouden platen en eenmaal platina (meer dan 100.000 exemplaren). Ook schreef hij toen reeds muziek voor films en documentaires. Intussen nam hij vele jaren klassiek pianoles. Op latere leeftijd, in 1987, ging hij alsnog naar het conservatorium en voltooide zijn studie op "het Sweelinck" te Amsterdam.

  Jaap Dekker had jarenlang een vaste relatie met atlete en radio- en TV-presentatrice Olga Commandeur, met wie hij twee kinderen kreeg: Dennis in 1988 en Chantal in 1989. Inmiddels is de relatie beëindigd.

  Jaap Dekker is een allround jazz- en boogiewoogie pianist, met een klassieke basisopleiding. Daarnaast is hij een getalenteerd componist en tekstschrijver.


  Jaap Dekker - In Een Groen, Groen Knollenland,roodborstje tikt tegen het raam  1210/8057

  Jaap Dekker – Drie maal drie is negen-de kop van de kat is jarig-advokaatje  1210


  NORMAAL_&_JAAP_DEKKER_-_TUKKERS_VOLKSLIED

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Corry Konings
   

  Corry Konings

  Cornelia Helena (Corry) Konings (Breda, 8 september 1951) is een zangeres van het Nederlandstalige levenslied.

  Op 15-jarige leeftijd zong Konings als zangeres van "De Mooks". Ze werd 'ontdekt' door Pierre Kartner die haar aan de band De Rekels koppelde. Als Corry en de Rekels maakte ze furore met het lied Huilen is voor jou te laat in 1970. Twee jaar later startte ze een solo-carrière waarin ze met nummers als Ik krijg een heel apart gevoel van binnen, Jij weet toch wel wat liefde is, Hoe je heette dat ben ik vergeten, Je Moedertje en Adios Amor scoorde. In 2004 kwam Konings nog eenmaal met De Rekels bij elkaar voor een reünie.

  In mei 2007 laat Konings in de regionale krant de Gelderlander weten dat ze nadenkt om in 2009 afscheid te nemen als zangeres. Het is dan precies 40 jaar geleden dat ze voor het eerst in de hitparade stond.

  In maart 2008 laat Konings de media weten dat ze haar jubileum groots gaat vieren met een concert in het NAC-stadion in haar geboortestad Breda. Deze plannen blijken financieel niet haalbaar, dus viert de zangeres haar jubileum op 19 juli 2009 op het Chasséveld in Breda.

  Vanwege haar artiestenjubileum krijgt Konings in 2009 een eigen 8-delige reallifesoap. Ze is nog in onderhandeling met een aantal omroepen.

  Sinds 2008 woonde Konings in het Zuid-Spaanse Benalmádena. In mei 2010 vestigde ze zich wegens praktische redenen weer in Nederland, in het dorp Berkel-Enschot in Noord-Brabant.


  Corry & de Rekels - Adieu Cherie auf wiedersehn.mp3
  Corry & de Rekels - Adio adio adio.mp3
  Corry & de Rekels - Breng mij nog eenmaal naar huis.mp3
  Corry & de Rekels - Dagen en nachten.mp3
  Corry & De Rekels - Die tango met jou.mp3
  Corry & De Rekels - Huil maar niet, kleine Eva.mp3
  Corry & de Rekels - Huilen is voor jou te laat.mp3
  Corry & de Rekels - Igorowitschj 5043
  Corry & de Rekels - Ik hoor nog je stem.mp3
  Corry & de Rekels - Ik zie de zon3.mp3
  Corry & de Rekels - Ik wil jou in m'n armen  8028
  Corry & De Rekels - In gedachte zie ik 't kerkje weer.mp3
  Corry & de Rekels - In m'n dromen.mp3
  Corry & de Rekels - Jij bent een zeeman 8052
  Corry & de Rekels - Jij hebt me bedrogen.mp3
  Corry & De Rekels - Jij kon niet wachten.mp3
  Corry & de Rekels - Jij weet toch wel wat liefde is.mp3
  Corry & De Rekels - Jukebox.mp3
  Corry & de Rekels - Kindje ga slapen 5043
  Corry & De Rekels - Middernacht.mp3
  Corry & de Rekels - Mijn stil verdriet.mp3
  Corry & De Rekels - Mucho d'amore.mp3
  Corry & de Rekels - Paloma adé.mp3
  Corry & de Rekels - Regendruppels 8076
  Corry & de Rekels - Rozen die bloeien.mp3
  Corry & de Rekels - Sha la la.mp3
  Corry & de Rekels - Tranen heb ik om jou vaak gehuild.mp3
  Corry & De Rekels - Vaarwel, ik zal geen traan meer om je laten.mp3
  Corry & De Rekels - Veronica.mp3
  Corry & de Rekels - Wacht niet te lang.mp3
  Corry & De Rekels - Wanneer kom je weer.mp3
  Corry & De Rekels - Zeg mij toch wanneer.mp3
  Corry & De Rekels - Zwijgen is goud.mp3

  corry konings - Adios Amor
  corry Konings - Aan de noordpool CD1
  corry konings - Alle vrouwen van de wereld 5042
  corry konings - alleen en gelukkig.mp3
  corry konings - als jij zo naar me kijkt.mp3
  corry konings - amore.mp3 5053
  corry konings - Arrivederci ciao amor 4132
  corry konings - bij mij mag je huilen.mp3
  corry konings - Bye bye my love 5049
  corry konings - De zon die gaat weer schijnen 1043
  corry konings - dezelfde hemel.MP3
  corry konings - Een teken van leven 8043
  corry konings - Eenzaam zonder jou 4179
  corry konings - ga je mee op wereldreis.mp3
  corry konings - Geef mij de laatste kus 1043
  corry konings - Geniet van het leven 5042
  corry konings - Heerlijke zomer 1417
  corry konings - Het Is Allemaal Gelogen
  corry konings - Het Is Voorbij
  corry konings - Het is vreemd zonder jou 5053
  corry konings - Hitmedley '91
  corry konings - hitmedley.mp3
  corry konings - hoe zou ik jou kunnen vergeten.mp3
  corry konings - Hoog Daar Aan De Hemel
  corry konings - Huilen Is Voor Jou Te Laat
  corry konings - Ik Krijg "n Heel Apart Gevoel Van Binnen
  corry konings - Ik wacht echt op jou 5049
  corry konings - Ik Wil Niet Trouwen Met Jou
  corry konings - je kan je leven nooit meer overdoen.mp3
  corry konings - Je Moedertje
  corry konings - Jij Hebt Me Bedrogen
  corry konings - jij liet me alleen.mp3
  corry konings - Jij Weet Toch Wel Wat Liefde Is
  corry konings - La paloma 8052
  corry konings - Leven En Laten Leven
  corry konings - Mama Theresa 1417
  corry Konings - Met Jou Te Leven 8063
  corry konings - mijn liefde kent geen grenzen.mp3
  corry konings - Mijn Stil Verdriet
  corry konings - Mooi Was Die Tijd
  corry konings - 'N zomerdag in nederland 4132
  corry konings - na 2000 jaar.mp3
  corry konings - onvergetelijk
  corry konings - playa blanca.mp3
  corry konings - Rozen Die Bloeien
  corry konings - Vaarwel, Ik zal Geen Traan Meer Om Je Laten
  corry konings - Vergeet M'n Naam
  corry konings - Waarom Mocht Dit Niet Lang Duren
  corry konings - Wie heeft jou zover gebracht 4179
  corry konings - zolang er sterren staan.mp3
  corry konings - Zonder 't Te Weten

  Corry & Koos - Ik wil altijd bij jou zijn
  Corry & Koos - Duizend kleine dingen (1987) 1034
  Corry & Koos - Ik zie in jou ogen (1987) 1034
  Corry Konings & Johan Hauser - Zoals vrienden doen
  Corry Konings & Johan Heuser - Leef en lach
  Johan Heuser & Corry Konings - Waar Ik Ga, Waar Ik Sta
  Johan Heuser & Corry Konings - De Zon
  Corry Konings & Koos Alberts - Ik verlang naar jou
  Corry Konings & Koos Alberts - Ik wil altijd bij jou zijn 5046
  Corry Konings & Koos Alberts - De laatste dans
  Corry Konings & Koos Alberts - Ik laat je nooit meer gaan
  Corry Konings & Koos Alberts - Zonder jou 5046
  Corry Konings & Koos Alberts - 'N Kind Is Net Een Speeltuin
  Corry Konings & Will Tura - Twee verliefde ogen
  Frans Bauwer & Corry Konings - Jij En Ik
  Frans Bouwer & Corry Konings - Diep in mijn hart
  Frans Bouwer & Corry Konings - In mijn hart bloeien rode rozen
  Frans Bouwer & Corry Konings - Zilveren stranden
  frans bouwer en corry konings - die zomernachten

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (9 Stemmen)
  23-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elton John
   

  Elton John

  Elton Hercules John, artiesten- en later officiële naam van Reginald Kenneth Dwight, (Pinner (Middlesex), 25 maart 1947) is een Engelse popzanger, tekstschrijver en pianist. Na een carrière van 35 jaar waren er meer dan 250 miljoen opnames van hem verkocht, waarmee hij een van de succesvolste artiesten aller tijden is.

  Van de remake van zijn single Candle in the Wind (origineel uit 1973) werden meer dan 37 miljoen kopieën verkocht. Van zijn singles belandden er 56 in de Amerikaanse Top-40, 16 in de Top-10, vier op de tweede plaats en negen op de eerste.

  Hij heeft vijf Grammy Awards, een Academy Award, een Golden Globe en een Tony Award gewonnen.

  Zijn succes had een verregaande invloed op de popmuziek en zorgde ervoor dat de piano binnen de rock-'n-roll populair bleef. In 2004 haalde hij de 49e plaats in de lijst van grootste artiesten aller tijden van Rolling Stone.

  In 1994 werd Elton John toegelaten tot de Rock and Roll Hall of Fame. Sinds het einde van de jaren '80 levert hij een hoge bijdrage aan de strijd tegen AIDS. Ook is hij een groot voorstander van de LGBT sociale beweging. In 1998 werd Elton John benoemd tot Knight Bachelor. In 2008 plaatste het tijdschrift Billboard hem op de derde plaats in de Billboard Hot 100 50th Anniversary Charts, waarmee Elton John volgens deze lijst de succesvolste mannelijke solo-artiest ooit was

  In 1970 brak hij door met het nummer Your Song. Voor de film The Lion King componeerde en zong hij de titelsong Can You Feel the Love Tonight. Op de begrafenis van Prinses Diana zong Elton John opnieuw het nummer Candle in the Wind.

  De naam Elton John was eerst alleen zijn artiestennaam, maar werd in de jaren zestig officieel geregistreerd als Eltons naam. Het is een combinatie van de namen Elton Dean en Long John Baldry, twee collega's uit zijn tijd bij de band Bluesology. Omdat hij zich na verloop van tijd bij deze band te veel beperkt voelde in zijn muzikale mogelijkheden, ging hij op zoek naar andere mogelijkheden. Hij solliciteerde bijvoorbeeld bij King Crimson en Gentle Giant.

  Via een advertentie kwam hij in contact met Bernie Taupin, wiens teksten hij op muziek ging zetten. De twee werken nog altijd samen. Elton John gaf in de jaren 1970 aan biseksueel te zijn maar omschrijft zich thans als homoseksueel.

  Elton John wordt gezien als een van de grootste zangtalenten ooit[bron?], zijn nummers worden veel vertolkt door andere artiesten en zijn vaak te horen op radiostations. John Lennon zei over Elton John; "Het eerste wat mij interesseerde nadat The Beatles uit elkaar gingen, was Elton."

  Naast zijn carrière in de muziek is Elton John zich tevens gaan toeleggen op film. Zo produceerde hij in 2006 zijn eerste bioscoopfilm, de Britse comedy It's a Boy Girl Thing.


  Elton John - Bite Your Lip (Get Up And Dance) – 1977
  Elton John - Blue Eyes 1673
  Elton John - Border Song
  Elton John - Candle in the Wind
  Elton John - Can't get over getting over losing you 1649
  Elton John - Crazy Water
  Elton John - Crocodile Rock 1208
  Elton John - Daniel  1226
  Elton John - Don't Let the Sun Go Down On Me
  Elton John - Elderberry wine 1208
  Elton John - Friends
  Elton John - Goodbye Yellow Brick Road
  Elton John - Hey papa legba 1673
  Elton John - Honky Cat
  Elton John - I'm Still Standing
  Elton John - Island Girl
  Elton John - Just like belgium 1649
  Elton John - Levon
  Elton John - Little Jeannie
  Elton John - Nikita 1825
  Elton John - Nobody Wins - The Fox
  Elton John - Philidelphia Freedom
  Elton John - Rocket Man
  Elton John - Sacrifice
  Elton John - Sad songs
  Elton John - Saturday Night's Alright For Fighting
  Elton John - Skyline pigeon  1226
  Elton John - Someone Saved My Life Tonight
  Elton John - Song for Guy
  Elton John - Step Into Christmas
  Elton John - The Bitch Is Back
  Elton John - The man who never died 1825
  Elton John - Your Song
  Elton John & Georges Michael - Don't let the Sun go Down on
  Elton John & John Lennon - Lucy In The Sky With Diamonds
  Elton John & kiki dee - Snow Queen (Rare Record)
  Elton Jonh & John Lennon - I Saw Her Standing There

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Archief per jaar
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  A
  5000 Volts
  Aaron Neville
  Abba
  ACDC
  Ace Cannon
  Adam and Eve
  Adam Faith
  Adamo
  Adamo 2
  Adéle Bloemendaal
  Adriano Celentano
  Afric Simone
  Agnetha Faltskog
  Al Martino
  Alain Barriere
  Albert Hammond
  Albert King
  Albert West
  Alex Valére
  Alexander Curly
  Alias Berger
  Alice Cooper
  Alvin Stardust
  Amanda Lear
  Amazulu
  Amen Corner
  America
  Amii Stewart
  Anarchic System
  André Hazes
  André van Duin
  Andy Borg
  Andy de witt
  Andy Williams
  André Brasseur
  Andre Moss
  Angelo Branduardi
  Anita Meyer
  Anja
  Anja Yelles
  Ann Christy
  Anne Marie David
  Anneke Gronloh
  Anneke Soetaert
  Anny Schilder
  Aretha Franklin
  Arie Ribbens
  Armand
  Arne Jansen
  Arno
  Arthur Conley
  Astrid Harzbecker
  Audrey Landers

  B
  B Bumble
  Baccara
  Bananarama
  Bar Kays
  Barbara Dex
  Barbra Streisand
  Bart Herman
  Bart Kaell
  Bart Van Den Bossche
  Barry & Eileen
  Barry Blue
  Barry Mann
  Barry White
  Bata Ilic
  Bay City Rollers
  Beatles
  Bee Gees
  Bellamy Brothers
  Belle Epoque
  Belle Perez
  Ben Cramer
  Benny Neyman
  Benny Scott
  Berdien Stenberg
  Bernd Clüver
  Bert Kaempfert
  Bert Weedon
  Bette Midler
  Betty Wright
  Big Bill
  Bill Black's Combo
  Bill Forbes
  Bill Haley
  Bill Justis
  Billy Ocean
  Billy Preston
  Billy Swan
  Billy Vaughn
  Bing Barlow
  Bing Crosby
  Blondie
  Blue Angel
  Blue Haze
  Blue Diamonds
  Blue Mink
  Blue Moon Rockers
  Blue Ridge Rangers
  Bob & Earl
  Bob Azzam
  Bob Benny
  Bob Marley
  Bobbejaan Schoepen
  Bobby Day
  Bobby Darin
  Bobby Lee Trammell
  Bobby Goldsboro
  Bobby Prins

  Bobby Ranger
  Bobby Setter Band
  Bobby Solo
  Bobby Stevens
  Bobby Vee
  Bobby Vinton
  Bobbysocks
  bolland & bolland
  Boney M
  Bonnie Pointer
  Bonnie St.Claire
  Booker T
  Boys town gang
  Boudewijn de Groot
  Bow Wow Wow
  Box Tops
  Boxcar Willie
  Bread
  Brenda Lee
  Brian
  Brian Hyland
  Brigitte Bardot
  Brotherhood of Man
  Brunner & Brunner
  Bruce Low
  Bruce Springsteen
  Brussel 1
  Bucks Fizz
  Buddy Holly
  Buddy Knox
  Burt Blanca
  BZN

  C
  C Jerome
  Camillo
  Captain Cook
  Carl Douglas
  Carl Mann
  Carl Perkins
  Carly Simon
  Carol Jiani
  Carola
  Carpenters
  Cat Stevens
  Caterina Valente
  CC Catch
  Cees en Marjan
  Champaign
  Charléne
  Charles Aznavour
  Charlie Rich
  Chas & Dave
  Cher
  Cherrie van Gelder-Smith
  Cherry Laine
  Chi Coltrane
  Chicago
  Chicory Tip
  Chip Taylor
  Chris Andrews
  Chris De Burgh
  Chris Howland
  Chris Montez
  Chris Rea
  Chris Roberts
  Chrispian St Peters
  Christian Anders
  Christian Vidal
  Christoff
  Christophe
  Chubby Checker
  Chuck Berry
  Chris Andrews
  Cindy & Bert
  Ciska Peters
  Claire & Henk
  Clark Richard
  Claudia Sylva
  Cliff Richard
  Cliff Rilly
  Clifton Chenier
  Clouseau
  Clout
  Coast to coast
  Cocktail Trio
  Colinda
  Commodores
  Connie Francis
  Conny & Danny Fabry
  Conny Froboess
  Conny Vink
  Conquistador
  Conway Twitty
  Corrie Van Gorp
  Corry Brokken
  Corry Konings
  Costa Cordalis
  Creedence Clearwater Revival
  Crystals
  Culture Club
  Curtie & The Boombox
  Curtis Lee
  Cyndi Lauper

  D
  Dale Hawkins
  Dalida
  Dan Ellery
  Dana Winner
  Danny & the Juniors
  Danny Hoekstra
  Dario Moreno
  Darts
  Dave Berry
  Dave Dee,Dozy Beaky Mick & Tich
  David Bowie
  David Dundas
  Dean Martin
  Decap-sound 2
  Dee D Jackson
  De Alpenzusjes
  De Belcanto's
  De Cap-Orgel uit Herselt
  De Deurzakkers
  De Electronica's
  De Four Tak
  De Havenzangers
  De Heikrekels
  De Kermisklanten
  De Kreuners
  De Makkers
  De Marlets
  De Melando's
  De Mens
  De Roffels
  De Romeo's
  De Selvera's
  De Spelbrekers
  De Stemmingmakers
  De Strangers
  De Straatmuzikanten
  De Vrijbuiters
  Demis Roussos
  Dennie Christian
  Detroit Emeralds
  Diana Ross
  Dick Brave & The Backbeats
  Die Flippers
  Dion & The Belmonts
  Dionne Warwick
  Dire Straits
  Dixie Aces
  Dizzi Man's Band
  Doe Maar
  Dolly Dots
  Dolly Parton
  Don Gibson
  Don McLean
  Don Rosenbaum
  Donna Hightower
  Donna Lynton
  Donna Summer
  Donny Osmond
  Doris D & The pins
  Dynamic Rockers
  Duane Eddy
  Duo De Koning
  Duo Onbekend
  Dr.Hook
  Drafi Deutscher
  Drukwerk


  E
  Earth & Fire
  Eddie Cochran
  Eddie Rabbitt
  Eddy Christiani
  Eddy Grant
  Eddy Mars
  Eddy Smets
  Eddy Wally
  Edison Lighthouse
  Edmundo Ros
  E.L.O.
  El DeBarge
  Elton John
  Elvis Presley 1
  Engelbert Humperdinck
  Enny Denita
  Enrico Macias
  Eydie Gorme
  Eric Clapton
  Erik Marijsse
  Erik Van Neygen
  Eruption
  Esther Philips
  Evening Stars
  Expo-brood

  F
  Fabian
  Fabry's
  Fancy
  Fantastique
  Fats Domino
  Fernando Express
  Ferre Grignard
  Flash and the Pan
  Floyd Cramer
  Focus
  Fortunes
  Four Seasons
  Four Tops
  FR David
  Francesco Napoli
  Francine Jordi
  Francis Goya
  Francoise Hardy
  Frank Ferrari
  Frank Galan
  Frankie Avalon
  Frankie Laine
  Franky Boy
  Freddy Quinn
  Frank & Mirella
  Frank Sinatra 
  Frank Valentino
  Franka
  Frans Duijts
  Freddy Breck
  Freddy Cannon
  Freddy Fender
  Frida
  Frieda Linzi

  G
  Gary Glitter
  Gary Moore
  Gebroeders Brouwer
  Geier Sturzflug
  Gene Cotton
  Gene Vincent
  Gerd Boettcher
  Gert Timmerman
  Gerard Cox
  Geordie
  George Mc Crae
  George Baker
  George Harrison
  Georgie Fame
  Geraint Watkins
  Gerard de Vries
  Gerard Lenorman
  Geschwister Hofmann
  G.G.Anderson
  Gibson Brothers
  Gigantjes
  Gigliola Cinquetti
  Gilbert Bécaud
  Gilbert O'Sullivan
  Gilla
  Gitte
  Gladys knight & the pips
  Glen Campbell
  Gloria Gaynor
  Golden Earring
  Gonnie Baars
  Goombay Dance Band
  Gottlieb Wendehals
  Grace Jones
  Grand Funk
  Grease
  Guido Belcanto
  Günter Noris
  Gunther Neefs
  Guy Mardel
  Guys 'n' Dolls
  Guus Meeuwis

  H
  Hamilton Bohannon
  Hank Mizell
  Hank The Knife & The Jets
  Hanny en de Rekels
  Hansi Hinterseer 
  Harm Wolters
  Harry Belafonte
  Hazell Dean
  Heidi Bruhl
  Heike Schäfer
  Heino
  Heintje
  Helemaal Hollands
  Helmut Lotti
  Helen Reddy
  Helen Shapiro
  Henk Damen
  Henk Wijngaard
  Hepie en Hepie
  Herb Alpert
  Herman Brood
  Herman's Hermits
  Herve Vilard
  Het goede doel
  Het Holland Duo
  Het Regenboogtrio
  Highway
  Hot Butter
  Hot Chocolate
  Howard Carpendale
  Huey Lewis

  Hugo Raspoet  I
  Irving Fields
  Ike & Tina Turner
  Imca Marina
  Ingeborg
  Ireen Sheer
  Isabelle A
  Ivan Heylen
  Ivan Rebroff
  Ivo Robić

  J
  Jaap Dekker
  Jackpot
  Jack de Nijs
  Jack Jersey
  Jacqueline Boyer
  Jackie Wilson
  Jacques Brel
  Jacques Dutronc
  Jacques Herb
  Jacques Raymond
  James Last
  James LLoyd
  Jan & Zwaan
  Jan Boezeroen
  Jan De Wilde
  Jan Gorissen
  Jan Rot
  Jan und Kjeld 

  Jan Verbraeken
  Jane Birkin
  Jannes
  Jantje Koopmans
  Jay & The Americans
  Jerry Arendo
  Jerry Lee Lewis
  Jerry Lee Lewis & Friends
  Jess & James
  Jim Croce
  Jim Dale
  Jim Reeves
  Jimmy Cliff
  Jimmy Frey
  Jimmy James
  Jimmy Osmond
  JJ Cale
  Jo Erens
  Jo Leemans
  Jo Vally
  Joey Dee & Starliters
  Joe Cocker
  Joe Dolan
  Joe Harris
  Joe Tex
  Johan Verminnen
  John Denver
  John Fred and his Playboy's
  John Horton
  John Lamers
  John Larry
  John Paul Young
  John Rowles
  John Spencer
  John Terra
  John William
  John Woolley and Just Born
  Johnny & Huricanes
  Johnny Blenco
  Johnny Burnette
  Johnny Carroll
  Johnny Hallyday
  Johnny Hoes
  Johnny Jordaan
  Johnny Kid & the pirates
  Johnny Lion
  Johnny Otis
  Johnny Preston
  Johnny Restivo
  Johnny Rivers
  Johnny Rodrigues
  Johnny Tillotson
  Johnny Wakelin
  Johnny White
  Jonathan King
  José
  Juan Pardo
  Julian Lennon
  Juliane Werding
  Julio Iglesias
  Juul Kabas
  Jurgen Marcus
  J.Vincent Edwards

  K
  Kalin Twins
  Kapel van de koninklijke luchtmacht
  Kayak
  Karel Gott
  Karin Kent
  K.C.and the Sunshine Band
  Kevin Ayers
  Kim Wilde
  Kiss
  Klaus & Klaus
  Kool & the Gang
  Koos Alberts
  Kris De Bruyne  L
  La Bionda
  La Esterella
  Laid Back
  Laura Lynn
  Lee Dorsey
  Lee Towers
  Lena Zavaroni
  Lenny Kuhr
  Leo van Helmond
  Leo Sayer
  Leonard Cohen
  Les Chakachas
  Les Chats Sauvages
  Les Humphries Singers
  Letkiss
  Lieutenant Pigeon
  Liesbeth List
  Liliane Saint Pierre
  Lime
  Limbra Zusjes
  Linda de Suza
  Lindsay
  Lisa del Bo
  Little Hank
  Little Eva
  Little Richard
  Lize Marke
  Lucille Starr
  Luis Mariano
  Lobo
  Loggins & Messina
  Long Tall Ernie & The Shakers
  Los indios Tabajaras
  Lou Bandy
  Lou Bega
  Louis Prima
  Louis Neefs
  Lowland Trio
  Luisa Fernandez
  Luc Steeno
  Luc van Meeuwen
  Lulu
  Luv'
  Lynn Anderson
  Lynsey De Paul

  M
  Madonna
  Major Dundee Band
  Major Lance
  Manfred Mann
  Manhattan Transfer
  Mara Kayser
  Marc Aryan
  Marc Dex
  Marc Winter
  Margriet Hermans
  Marianne Rosenberg
  Marianne Weber
  Marie Osmond
  Matchbox
  Martha Reeves
  Martijn
  Mary Hopkin
  Marva
  Max Romero
  Maxine  Nightingale
  Maywood
  Meat Loaf
  Medicine Head
  Melchior
  Melina Mercouri
  Melody Sisters en Black & White
  Micha Marah
  Michael Jackson
  Michael Stein
  Michél Delpech
  Micky Day
  Middle of the road
  Miek & Roel
  Mieke
  Mieke Telkamp
  Miel Cools
  Mighty Sparrow
  Micky
  Mike Berry
  Mike Brant
  Mike Oldfield
  Mikis Theodorakis
  Millie Jackson
  Millie Small
  Mink DeVille
  Miquel Brown
  Miquel Rios
  Mireille Mathieu
  Modern Talking
  Monique Smit
  Moustache
  Mouth&MacNeal
  MFSB
  Mr Acker Bilk
  Mungo Jerry
  Musical Youth

  N
  Nana Mouskouri
  Nancy Sinatra
  Nat Gonella
  Nat King Cole
  Neil Diamond
  Neil Sedaka
  Nelly Jane
  Nick Lowe
  Nick MacKenzie
  Nick Straker Band
  Nick en Simon
  Nico Haak
  Nicole
  Nik Kershaw
  Nini Rosso
  Nino de Angelo
  New Four
  Noordzee Duo
  Norbert
  Normaal
  Norman Greenbaum

  O
  Octopus
  Ohio Express
  Olga Lowina
  Olivia Newton-John
  OMD
  Opus
  Orkest zonder naam
  Osibisa
  Osmonds
  Oscar Benton
  Oscar Harris
  Otis Redding
  Ottowan

  P
  Paloma Trio
  Paper Lace
  Pasific Gas & Electric
  Pat Benatar
  Pat Boone
  Patrick Hernandez
  Patti Labelle
  Patti Page
  Patricia Paay
  Paul de Senneville
  Paul Anka
  Paul Da Vinci
  Paul Evans
  Paul Severs
  Paul Simon
  Paula Dennis
  Penny McLean
  Percy Faith
  Percy Sledge
  Peret
  Perez Prado
  Peter Alexander
  Peter Beil
  Peter Gabriel
  Peter Kent
  Peter Koelewijn
  Peter Kraus
  Peter Maffay
  Peter Orloff
  Petra
  Petula Clark
  Phil & John
  Philippe Robrecht
  Piet Veerman
  Pink Floyd
  Piraten
  P J Proby
  Plastic Bertrand
  Pointer Sisters
  Pop Tops
  Procol Harum
  Pussycat

  Q

  R
  Racey
  Radi Ensemble
  Ral Donner
  Ralf Bendix
  Ramses Shaffy
  Ray Charles
  Ray Conniff
  Ray Franky
  Ray Peterson
  Ray Smith
  Raymond van het Groenewoud
  R.B.Greaves
  Redbone
  Regento Stars

  René and Angela
  René and his Alligators
  René Becker
  René Carol
  René Froger
  Renée De Haan
  Reparata & The Delrons
  Rex Gildo
  Ria Valk
  Ricchi e Poveri
  Richard Anthony
  Richard Clayderman
  Rick James
  Ricky Davids
  Ricky Gordon
  Ricky Nelson
  Righeira
  Rijk De Gooyer
  Rika Jansen
  Ringo Starr
  Rita Corita
  Rita Deneve
  Rita Hovink
  Ritchie Valens
  Rob De Nijs
  Robert Gordon
  Robertino
  Roberto Blanco
  Roberto Delgado
  Roberto Jacketti & The Scooters
  Rocco Granata
  Rockabilly
  Rockin' Sidney
  Rocky Burnette
  Rocky Sharpe
  Rod McKuen
  Rod Stewart
  Roger Glover
  Roger Whittaker
  Roland Kaiser
  Roland W
  Rolling Stones
  Ronnie Tober
  Ronny Temmer
  Rosy & Andres
  Roy Black
  Roy Orbison
  Rubettes
  Rudi Carrell
  Ruth Mc Kenny
  Royal Showband Waterford
  Ryan Paris

  S
  Sacha Distel
  Sailor
  Salim Seghers 
  Sam Cooke
  Sam Gooris
  Samantha
  Sammy Davis JR
  Sandy
  Sandie Shaw
  Sandra Kim
  Sandra Reemer
  Sandy Nelson
  Sanne
  Santana
  Sarah Brightman
  Sarah Vaughan
  Saskia & Serge
  Schriebl en Hupperts
  Scott McKenzie
  Serge Gainsbourg
  Shakin' Stevens
  Sharif Dean
  Shawn Elliott
  Sheila B Devotion
  Shocking Blue
  Showaddywaddy
  Silver Convention
  Silvia Swart 
  Sinitta
  Sir Douglas Quintet
  Sir Henri & his Butlers
  Skeeter Davis
  Slade
  Sly & The Family Stone
  Small Faces
  Smokie
  Soeur Sourire
  Sommerset
  Sonny & Cher
  Soulful Dynamics
  Soulsister
  Spargo
  Spider Murphy Gang
  Spooky & Sue
  Stafke Fabri
  Stars on 45
  Status Quo
  Stealers Wheel
  Stef Ekkel
  Stella Bos
  Steppenwolf
  Steve Harley & Cockney Rebel
  Stevie Wonder
  Stray Cats
  Studio 54 Vol 1
  Supremes
  Sutherland Brothers
  Suzie
  Suzi Quatro


  T
  10cc
  Tahiti Tamourés
  Tammy Wynette
  Tante Leen
  Tavares
  Teach-In
  Ted Herold
  Tee-Set
  Telly Savalas
  Tenpole Tudor
  Therese Steinmetz
  The Allisons
  The Allman Brothers
  The Animals
  The Archies
  The Atlantics
  The Bangles
  The Beach Boys
  The Bet
  The Big Bopper
  The Blues Busters
  The Blasters
  The Boomtown Rats
  The Browns
  The Cadillacs
  The Cascades
  The Cats
  The Championettes
  The Champs
  The Chantays
  The Classics
  The Clovers
  The Coasters
  The Contours
  The Cousins
  The Crests
  The Dakotas
  The Doors
  The Drifters
  The Dutch Boys
  The Equals
  The Everly Brothers
  The Fouryo's
  The Glitter Band
  The Hues Corporation
  The Isley Brothers
  The J. Geils Band
  The Hollies
  The Jackson Five
  The Jaguards
  The Jokers
  The Jarmels
  The Jumpers
  The Mar-Keys
  The Marbles
  The Marcels
  The Marvelettes
  The Moody Blues
  The Monkees
  The Move
  The New Inspiration
  The Padre Twins
  The Pebbles
  The Peels
  The Platters
  The Popgun
  The Ramblers
  The Righteous Brothers
  The Picknicks
  The Rock-A-Teens
  The Rollers
  The Routers
  The royal guardsmen
  The Scorpions
  The Schorts
  The Seabirds
  The Shadows
  The Shake Spears
  The Shuffles
  The Star Sisters
  The String a longs
  The Stylistics
  The Sunstreams
  The Surfaris
  The Surfers
  The Sweet
  The Teddy Boys
  The Three Degrees
  The Tielman Brothers
  The Tokens
  The Tornados
  The Trammps
  The Trashmen
  The Tremeloes
  The Troggs
  The Valliants
  The Velvets
  The Ventures
  The Waikikis
  The Walkers
  The Who
  The Yardbirds
  Theo Diepenbrock
  Tight Fit
  Tim Finn
  Tim Visterin
  Tina Charles
  Tina Rosita
  Tina Trucker
  Tol Hansse
  Tony Bass
  Tony Cabana
  Tony Christie
  Tony Corsari
  Tony Marchall
  Tony Servi
  Tony Sherman
  Tom Jones
  Tom Tom Club
  Tommy Edwards
  Tommy James & Shondells
  Tony Orlando & Dawn
  Toots Thielemans
  Tracey Ullman
  Trea Dobbs
  Trini Lopez 
  Trinity & Sofie
  Truck Stop
  Truus
  The Tokens
  Tumbleweeds
  Two Man Sound


  U
  Udo Jurgens
  Ultravox
  Umberto Tozzi
  Urbanus
  Urker zangers

  V
  Vader Abraham
  Van McCoy
  Vanessa
  Vanity Fare
  Village people
  Vic Dana
  Vikki Carr
  Vicky Leandros
  Vince Everett
  Vivi
  Viola Wills
  VOF De Kunst
  Vulcano

  W
  Wallace Collection
  Wally Tax
  Wanda jackson
  War
  Wham
  Whitney Houston
  Wigbert
  Wings 
  Will Brandes
  Will Tura de singles
  Willeke Alberti
  Willy Alberti
  Willy Schobben
  Willy Sommers
  Wim Leys
  Wolfgang Petry
  Wolter Kroes

  X

  Xandra

  Y
  Yasmine Melanie
  Yvonne de Nijs

  Z
  Zangeres zonder Naam
  Zjef Vanuytsel
  Zwarte Lola
  Zusjes Wouterse
  Z.Z. & de Maskers
  16 x Feest


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!