Jukeboxhits

Zoeken in blogMijn favorieten
 • Belgian Oldies Radio

 • Muziek
  Nr.1 1956-1964
  Nr1 1956-1964 Deel 3 en 4
  Top 40 1965
  Top 40 1966
  Top 40 1967
  Top 40 1968
  Top 40 1969 
  Top 40 1970
  Top 40 1971-1972
  Top 40 1973
  Top 40 1974
  Top 40 1975
  Top 40 1976
  Top 40 1977
  Top 40 1978
  Top 40 1979
  Top 40 1980
  Top 40 1981
  Top 40 1982
  Top 40 1983
  Top 40 1984
  Top 40 1985
  Kerstmis in muziekland
  Vergeten Parels 1
  Vergeten Parels 2
  Vergeten Parels 3
  Vergeten Parels 4
  De Pre Historie - 1950 vol 01
  De tijd van toen 2
  Die goeie ouwe tijd top 100
  Top-Hits 1960
  Superstarshine Vol1

  ***NIEUW***


  Rondvraag / Poll
  Wat is uw favoriet muziek
  Vlaamse hits
  Nederlandse
  Duitse schlager
  Franse chancon
  Engelse hits
  de jaren 50
  de jaren 60
  de jaren 70
  de jaren 80
  de jaren 90
  Bekijk resultaat


  MEER OVER :
  Guitar Boogie
  That's Alright mama
  Mona Lisa

  Inhoud blog
 • bericht
 • Octopus
 • Drukwerk
 • Nick & Simon
 • Big Bill
 • John Terra
 • Conny & Danny Fabry
 • Evening Stars
 • Gladys Knight & the Pips
 • Marianne Weber

  De muzieksite voor de echte muziekliefhebber----------HOE MEER REAKTIES HOE MEER DE SITE WORD UITGEBREID----ALLE liedjes zijn als MP3 verkrijgbaar op aanvraag
  VOOR MEER INFO MAIL ME
  04-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BZN
   

  BZN

  De Band Zonder Naam, kortweg BZN, was een Nederlandse popgroep uit Volendam die tussen 1966 en 2007 bestond. Hun hits waren meestal Engelstalig, maar BZN heeft ook Franstalige hits gekend.

  De laatste jaren zong de groep in het Nederlands.

  Hun albums zijn met 88 gouden en (dubbel)platina platen beloond, waardoor ze veruit de beste verkopende albumartiest in Nederland aller tijden zijn. Ook zijn ze de enige band die op albumniveau meer dan 30 jaar lang elk jaar onafgebroken in de album top staat (1977-heden).
  Op single-niveau heeft BZN de meeste Top 40 hits (55, waarvan 22 in de top 10), en zijn ze de enige artiest die 26 jaar achtereen minstens een hit in de Top 40 per jaar had (van 1973 tot 1998). In de Single Top 100 en voorgangers heeft BZN 59 hits gehad.

  De band was het meest bekend in Nederland, maar was ook in andere landen populair, met name in Zuid-Afrika (9 met platina beloonde albums). In 1990 was BZN de eerste artiest die in Nederland de magische grens van 5 miljoen verkochte geluidsdragers overschreed.

  Wereldwijd zijn anno 2007 meer dan 12 miljoen geluidsdragers van deze band verkocht.


  BZN - (I'm gonna be) Your man.mp3
  BZN - A La Campagne
  BZN - Bad bad woman - (1971) 8040 
  BZN - Blue Eyes
  BZN - Chanson d'Amour  1157 
  BZN - Coming to my dreams.mp3
  BZN - Don't say goodbye
  BZN - Every day I have to cry.mp3
  BZN - Far East traveller.mp3
  BZN - FELICIDAD
  BZN - Gonna take my mind off Maria.mp3
  BZN - Hey Lady Jane 1161
  BZN - I don't want to give myself.mp3
  BZN - If I Say The Words
  BZN - Joan of arc 1150
  BZN - Just an illusion
  BZN - La saison francaise
  BZN - Lady McCorey
  BZN - Le Legionnaire
  BZN - Marching On
  BZN - May We Always Be Together
  BZN - Maybe someday.mp3
  BZN - Memories 1148
  BZN - Mon Amour
  BZN - Mor'een.mp3
  BZN - Mother can you see me.mp3
  BZN - Mr. Dan  1158 
  BZN - Oh Me Oh My
  BZN - Only to you 1523
  BZN - Pearlydumm 1161
  BZN - Red Balloon
  BZN - Rockin' the Trolls
  BZN - Second Dance 1146 
  BZN - Sevilla  1523
  BZN - Singing in the Rain
  BZN - Spring is in the air.mp3
  BZN - Sweet silver Annie
  BZN - The Clown
  BZN - The Old Calahan   1158
  BZN - The Sailorman Song
  BZN - The Valley
  BZN - This is what I feel.mp3
  BZN - Twilight
  BZN - Waiting for you.mp3
  BZN - We All Will Dance
  BZN - When will you love me again 1157

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santana
   

  Santana (Carlos)

  Santana ook bekend als The New Santana Band is een legendarische Amerikaanse band, gevormd rond muzikaal genie en gitaarvirtuoos (Devadip) Carlos Santana. Kenmerkend voor de muziek zijn de dominantie van de ritmesectie, de mengeling van Latijns-Amerikaanse en rock 'n roll muziek, technisch zeer veeleisende gitaarsolo's en een grote vrijheid tot improvisatie.

  Hiermee is Santana een van de beste voorbeelden van de bloei van de wereldmuziek in de late jaren zestig en vroege jaren zeventig, gevolg van de hippiecultuur en de daarmee toegenomen interesse in vreemde landen en hun culturele bagage. Legendarisch is Santana's optreden op het Woodstock-festival in 1969.

  Hieraan dankte de band zijn doorbraak. Gedurende de hele jaren zeventig bleef de band buitengewoon populair, maar geleidelijk aan raakte de muziek uit de mode. Bekende leden van de band zijn onder andere Greg Rolie (orgel) en Neil Schon (gitaar). Deze richtten zich later op hun eigen band Journey.

  Eind jaren negentig was Santana echter weer terug met een commercieel zeer succesvolle cd met nummers die zich kenmerken door het gebruikelijke gitaarspel, nu echter aangevuld met zangpartijen van beroemde zangers en zangeressen. In 2004 stond Santana nog op North Sea Jazz en in 2008 op Bospop te Weert.

  Devadip Carlos Santana (Autlan de Navarro, 20 juli 1947) is een Mexicaanse gitarist. Hij werd beroemd met Santana, de band die zijn achternaam draagt en al succesvol is sinds het eind van de jaren zestig. De band viel op door de mix van Latijns-Amerikaanse instrumenten met het gitaarspel van Carlos Santana.

  Santana werd geboren in het Mexicaanse Autlan de Navarro (Jalisco). Hij kwam al vroeg in aanraking met muziek: zijn vader speelde viool in een mariachiband. Toen hij acht jaar was begon Santana gitaar te spelen. Het gezin verhuisde naar Tijuana, waar Santana in clubs en bars speelde, en begin jaren zestig verhuisde het gezin naar San Francisco.

  In 1966 was hij één van de oprichters van de Santana Blues Band. De band droeg zijn naam, omdat het vanwege de muzikantenvakbond verplicht was om een band te vernoemen naar de muzikale leider. De band had echter geen muzikale leider, het was meer een collectief. Na een tijdje werd de naam ingekort tot Santana en op 16 juni 1968 maakte de band zijn debuut in the Fillmore. In 1969 maakte Carlos Santana zijn albumdebuut op The Live Adventures of Mike Bloomfield and Al Kooper van Mike Bloomfield en Al Kooper, waar hij op enkele nummers gitaar speelde.

  In de tussentijd kreeg Santana een contract bij Columbia Records en bracht de band een eerste album uit, Santana genaamd. De band trad op op Woodstock, en bracht begin jaren zeventig enkele succesvolle albums en singles uit. In 1971 viel de band echter als gevolg van muzikale meningsverschillen uit elkaar.


  Carlos Santana - black_magic_woman.mp3
  Carlos Santana - Europa
  Carlos Santana - Everybody's Everything
  Carlos Santana - evil_ways.mp3
  Carlos Santana - guajira.mp3
  Carlos Santana - Hold on
  Carlos Santana - hope_youre_feeling_better.mp3
  Carlos Santana - I'm Winning
  Carlos Santana - la_fuente_del_ritmo.mp3
  Carlos Santana - Maria Maria
  Carlos Santana - Moonflower
  Carlos Santana - Mudbone 1727
  Carlos Santana - no_one_to_depend_on.mp3
  Carlos Santana - oye_como_va.mp3
  Carlos Santana - para_los_rumberos.mp3
  Carlos Santana - Persuasion 1142
  Carlos Santana - samba_pa_ti.mp3
  Carlos Santana - She's Not There
  Carlos Santana - song_of_the_wind.mp3
  Carlos Santana - Soul Sacrifice
  Carlos Santana - waves_within.mp3
  Carlos Santana - You Know That I Love You
  Carlos Santana & Willie Nelson - They All Went To Mexico 1727
  Eric Clapton, Carlos Santana, & Jimi Hendrix - After Midnigh

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  03-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tee Set
   

  Tee Set

  Tee Set was een nederbiet band uit Delft, die in de jaren zestig furore maakte met rhythm-and-blues en vanaf begin jaren zeventig met popmuziek. De belangrijkste hit van Tee Set is Ma Belle Amie uit 1970.

  De band werd in 1965 opgericht door Peter Tetteroo, Gerard Romeyn, Polle Eduard en Carry Janssen. Deze bezetting is te zien op de hoes van de eerste single Early in the morning. Vervolgens voegt Robbie Plazier zich bij de groep als organist. Met Hans van Eijck als ondersteunende songschrijver (hij levert vier nummers aan) wordt het eerste album Emotion opgenomen. Na het uitkomen van het eerste album wordt Plazier vervangen door van Eijck als vast bandlid. Gerard Romeyn verlaat de band begin 1967 en treedt toe tot The Motions (als vervanger van Robbie van Leeuwen). Romeyn wordt vervangen door de Engelse gitarist Ray Fenwick (Romeyn staat nog op de hoes van de single Don't you leave, maar Fenwick is te zien in een clip van het nummer uit het popprogramma Moef Ga Ga).

  Een tweespalt tussen zanger Tetteroo en manager Theo Cuppens enerzijds en de andere bandleden anderzijds leidt tot ruzies in de band. De inkomsten die Cuppens opstrijkt met de hit Don't you leave (een oud bluesnummer dat door de manager onder eigen naam was geregistreerd) spelen hierbij een rol. Fenwick, Van Eijck en Eduard stappen op en formeren een nieuwe band After Tea. Carry Janssen is op dat moment al uit de groep gezet, zodat op de fotohoes van Now's the time weer een viermansformatie prijkt. Tetteroo trekt drie nieuwe muzikanten uit de Amsterdamse groep James Mean aan om Tee Set voort te zetten: Franklin Madjid (bas), Joop Blom (drums) en Ferdi Karmelk (gitaar). Jan-Pieter Boekhoorn wordt de nieuwe toetsenist en daarmee is de Tee Set weer een kwintet. Het einde van James Mean is daarmee een feit, want zanger Michel van Dijk vindt emplooi bij Les Baroques. Door de Tee Set wordt een eigen platenmaatschappij Tee-Set Records opgericht (voor het eerst in de Nederlandse muziekgeschiedenis), om de rechten in eigen beheer te kunnen houden. Na enige tijd wordt Boekhoorn vervangen door Peter Seilberger.

  Met de terugkeer van Hans van Eijck in 1969 wordt een fase ingezet waarin Tee Set langzaam transformeert naar een popgroep, die makkelijk in het gehoor liggende liedjes brengt. Op het personele gebied blijft het rommelen: Dihl Bennink (ook wel gespeld als Dill, broer van Leo Bennink uit de JayJays en The Motions) wordt de nieuwe gitarist en Herman van Boeyen is enige tijd de drummer als opvolger van Blom.

  De grootste hit uit de geschiedenis van de band wordt in 1969 uitgebracht: Ma Belle Amie. In het voorjaar van 1970 stijgt het nummer tot de vijfde plaats op de Amerikaanse hitlijst. Bennink wordt vervangen door Ferry Lever (ook uit After Tea). Op de LP The Morning of my days is het enige nummer te vinden dat op nummer een in de hitparade terecht komt: She likes weeds. Inmiddels is Max Spangenberg de nieuwe drummer. Het nummer wordt echter in de Verenigde Staten geboycot, omdat het zou refereren aan drugsgebruik. De titel is echter afkomstig uit de film The Ipcress File.

  Tussen 1970 en 1975 heeft Tee Set een vaste bezetting. In 1975 wordt Lever vervangen door Polle Eduard, maar hits heeft de band niet meer. In 1979 is er nog een hit met het nummer Linda Linda, maar daarna is het vier jaar stil rondom de groep en gaan de bandleden ieder hun eigen weg.

  Vanaf 1983 treedt Tee Set weer enkele jaren op, met Peter Tetteroo en verder een wisselende bezetting. Hits komen er niet meer, maar de band speelt in die tijd regelmatig op festivals. Tetteroo overlijdt op 9 september 2002 op 55-jarige leeftijd.


  Tee Set - A sunny day in greece
  Tee Set - Believe_What_I_Say_(1966)
  Tee Set - But i love it 1202
  Tee Set - Don't_Love_Someone
  Tee Set - I_Can_Only_See_Your_Face
  Tee Set - If_You_Do_Believe_In_Love_(1970)
  Tee Set - In your eyes
  Tee Set - Join_The_Tea_Set
  Tee Set - Life's_But_Nothing
  Tee Set - Little lady
  Tee Set - Long_Ago_(1966)
  Tee Set - Ma Belle Amie 1141
  Tee Set - Mary Mary 8040
  Tee Set - She Likes Weeds 8040
  Tee Set - Shotguns
  Tee Set - The Angels Coming 1141
  Tee Set - There goes johnny (with my lady) 1202
  Tee Set - You_Like_To_Have

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
  31-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saskia & Serge
   

  Saskia & Serge

  Saskia & Serge is een zangduo dat al meer dan 40 jaar meedraait in de Nederlandse muziekwereld, mede dankzij verschillende muzikale koerswijzigingen. Het duo bestaat uit gitarist/zanger Ruud Schaap (Den Helder, 22 maart 1946) en zangeres Trudy van den Berg (Grootebroek, 23 april 1947).
  Bij de Loosdrechtse talentenjacht 'Cabaret der Onbekenden' van organisator Max van Praag, won het duo Trudy & Ruud in 1967 de eerste prijs voor het beste Nederlandstalige lied. In 1969 ging het duo verder onder de naam Saskia & Serge. Hun repertoire bestond uit simpele en onschuldige teksten over de natuur, de liefde en het leven.
  In 1969 trouwden Saskia & Serge.

  In 1970 deden Saskia & Serge mee aan de Nederlandse voorronden van het Eurovisiesongfestival. Met het nummer Spinnewiel werd het duo tweede, maar de single belandde in de tipparade. Op het eind van datzelfde jaar verscheen hun debuutalbum, waarop duidelijk invloeden te horen waren van Bob Dylan en het Israëlische duo Esther & Abi Ofarim. Van de Stichting Conamus ontving het duo de Zilveren Harp.

  In 1971 werd de single Zomer in Zeeland een bescheiden hit. Dit nummer zou later uitgroeien tot een klassieker in het repertoire van het duo. Met het nummer Tijd, geschreven door Joop Stokkermans en Gerrit den Braber, traden Saskia & Serge op in het Eurovisiesongfestival. Hiermee bereikten zij de zesde plaats. Hun tweede album, Liedjes van alle tijden, verscheen, maar dit werd geen groot succes.

  In 1973 brachten Saskia & Serge drie albums uit (Er bloeit een bloem, Portret en Expres voor U). Ook hiermee braken zij nog steeds niet door tot het grote publiek.
  In 1974 verscheen het album Verzoekprogramma, in 1975 gevolgd door het album 5 Jaar Saskia & Serge. Hierna stopte het duo met hun Nederlandstalig repertoire en ging het verder met country & western.

  In 1976 verscheen het eerste country-album, We'll give you everything. Het titelnummer werd uitgebracht en bereikte in april de top tien. De opvolgende single, Don't tell me stories haalde in augustus de top tien net niet. De nieuwe stijl van Saskia & Serge werd ook buiten Nederland gewaardeerd. Als eerste Nederlandse artiesten mochten Saskia & Serge optreden in de beroemde club Grand Ole Opry in de Amerikaanse stad Nashville. Naar aanleiding van dit optreden werd in Nashville het studioalbum In Nashville, U.S.A. opgenomen dat zowel in Nederland als (in een iets gewijzigde samenstelling) in de Verenigde Staten werd uitgebracht. De single Jambalaya werd een hit in het land van Uncle Sam.

  In 1978 had het duo met de single Battle of Sally Ann een klein hitje. Hierna vonden Saskia & Serge het tijd voor de volgende muzikale verandering. In 1980 verscheen de single Mama he's a soldier now in het middle of the road genre en werd hun grootste hit ooit die tot nummer 6 in de top 40 kwam. Het duo ging verder in dit genre op hun volgende album Something special uit 1981.
  In 1984 keerden Saskia & Serge terug naar de country. De medley The country disco train werd een hitje ( nummer 14 - febr. '84 ) maar de single I know ( sept. '84 ) kwam door distributieproblemen niet verder dan de tipparade. In 1984 werd ook het verzamelalbum Greatest Hits uitgebracht. In 1985 verscheen het album The ring of love en in 1986 The best from the West.
  Na enkele jaren niets van zich te hebben laten horen, keerden Saskia & Serge in 1992 terug met de nummers Als je zachtjes zeg 'Ik Hou van Jou' en Alles wat ik doe (dat doe ik voor jou). In 1993 verscheen de tweede cd-versie van The best from the West.

  In 1998 verschenen twee albums, Sterker dan ooit en Baby I'll give you everything. De eerstgenoemde bevat Nederlandstalige uitvoeringen van bekende countrynummers. Deze uitvoeringen zijn onder meer bewerkt door Leo Driessen en Astrid Nijgh. Ook bevat de cd een medley van nummers van The Carpenters.

  In 2000, het jaar van het dertigjarig jubileum van Saskia & Serge, verscheen het album In de wolken met de gelijknamige single. In 2001 verscheen de opvolger, Vlinders.

  Op 15 december 2008 verscheen het 15e studioalbum van het duo, getiteld Mooie liedjes. Op dit album staan voornamelijk eigen bewerkingen van klassiekers, zoals Willeke Alberti's Telkens weer, Wim Sonnevelds Het dorp en Conny Vandenbos' Een roosje, m'n Roosje.
  Het duo woont in Spijk, gemeente Lingewaal.


  Saskia & Serge - alles wat ik doe doe ik voor jou
  Saskia & Serge - Als de zon langzaam ondergaat.mp3
  Saskia & Serge - Als ik kijk in je donkere ogen
  Saskia & Serge - Als je zachtjes zegt, ik hou van jou
  Saskia & Serge - Angeline.mp3
  Saskia & Serge - Baby, I'll Give You Everything
  Saskia & Serge - Carpenters medley
  Saskia & Serge - Country Hit Medley
  Saskia & Serge - Daar was jij
  Saskia & Serge - Dans met me mee.mp3
  Saskia & Serge - De gouden schijf.mp3
  Saskia & Serge - De kleine dingen.mp3
  Saskia & Serge - Don Quichot.mp3
  Saskia & Serge - Don't tell me stories -
  Saskia & Serge - Duizend stemmen.mp3
  Saskia & Serge - Eens was er bloesem.mp3
  Saskia & Serge - Elke dag een lach
  Saskia & Serge - Elke keer
  Saskia & Serge - Er bloeit een bloem.mp3
  Saskia & Serge - Goodbye las vegas 1734
  Saskia & Serge - Hand in hand.mp3
  Saskia & Serge - Het oogstfeest.mp3
  Saskia & Serge - Het Spinnewiel
  Saskia & Serge - Huil maar niet.mp3
  Saskia & Serge - Ik zou met deze wereld.mp3
  Saskia & Serge - In De Wolken
  Saskia & Serge - Jambalaya
  Saskia & Serge - Jij zegt niets
  Saskia & Serge - Kom nog eens langs
  Saskia & Serge - La farola del mar.mp3
  Saskia & Serge - Langs het karrespoor.mp3
  Saskia & Serge - Leve de kermis.mp3
  Saskia & Serge - Liedje voor Martijn.mp3
  Saskia & Serge - Luister.mp3
  Saskia & Serge - Mama He's A Soldier Now
  Saskia & Serge - Mama mia
  Saskia & Serge - Melodie.mp3
  Saskia & Serge - Mevrouw Robinson
  Saskia & Serge - Mijn eiland
  Saskia & Serge - Oh, Lonesome Me
  Saskia & Serge - Pedro.mp3
  Saskia & Serge - Pilsje in de zon
  Saskia & Serge - Speel, zigeuner.mp3
  Saskia & Serge - Speelman.mp3
  Saskia & Serge - Sterker dan ooit
  Saskia & Serge - t Zijn de kleine dingen
  Saskia & Serge - The Carpenter Medley
  Saskia & Serge - The Country Disco Train 1734
  Saskia & Serge - Vlinders
  Saskia & Serge - voor het laatst voor het eerst
  Saskia & Serge - Wa moet ik doen
  Saskia & Serge - Wij blijven bij elkaar
  Saskia & Serge - Zomer in Zeeland.mp3
  Saskia & Serge - Zonder liefde
  Saskia & Serge - Zullen we gaan dansen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  30-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Max Romeo  Max Romeo

  Max Romeo, geboren als Maxwell Livingston Smith (Saint D'Acre (Jamaica), 22 november 1944) is een Jamaicaans reggae-artiest. In de Verenigde Staten is hij nooit doorgebroken, maar wel is hij bekend in Europa en in eigen land.

  Toen Max Romeo veertien was verliet hij zijn familie om op een suiker-plantage te gaan werken. Daar won hij op zijn achttiende een lokale talentenjacht. Hij besloot naar Kingston te gaan om een muzikale carrière op te bouwen.

  In 1966 had hij met (Buy You) a rainbow zijn eerste hit, samen met zijn groep The Emotions. Daarna hadden The Emotions nog een aantal hits. In 1968 besloot hij een solocarrière te beginnen. Hij heeft een vrij succesvolle solocarrière opgebouwd en een aantal hits gehad.

  In Europa was dat Wet dream, dat in 1969 in de Britse en Nederlandse hitparade stond. Vanwege zijn controversiële titel werd de single soms ook als The dream vermeld.

  Ook maakte Max een plaat samen met Keith Richards van The Rolling Stones. Een sample van zijn single I Chase the devil werd zeer bekend doordat dit door The Prodigy gebruikt werd in hun grote hit Out of Space.


  Max Romeo - little_time_for_jah_with_the_congos-r2r.mp3
  Max Romeo - bearded_come_feats_with_little_roy-r2r.mp3
  Max Romeo - bun_dem_up_(babylons_burning)_with_eas_murdock-r2r.mp3
  Max Romeo - chase_the_devil_with_kamau-r2r.mp3
  Max Romeo - let_the_power_fall_with_devon_blacks-r2r.mp3
  Max Romeo - macabee_version_with_u_brown-r2r.mp3
  Max Romeo - melt_away_with_jallanzo-r2r.mp3
  Max Romeo - my_jamaican_collie_with_icho_candy-r2r.mp3
  Max Romeo - nobodys_child_with_sophia_squire-r2r.mp3
  Max Romeo - one_step_forward_with_prince_jazzbo-r2r.mp3
  Max Romeo - She's but a little girl  1140/1407
  Max Romeo - tell_jah_seh_with_brady-r2r.mp3
  Max Romeo - three_blind_mice_with_warrior_king-r2r.mp3
  Max Romeo - uptown_babies_with_carl_dawkins-r2r.mp3
  Max Romeo - war_inna_babylon_with_the_viceroys-r2r.mp3
  Max Romeo - we_love_jamaica_with_winston_francis-r2r.mp3
  Max Romeo - wet_dream_with_ruffi-ann-r2r.mp3 1407

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  29-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marva
   

  Marva

  Marva Mollet (De Haan, 23 maart 1943) is een Belgische zangeres, die tussen 1963 en 1980 erg populair was in Vlaanderen. Haar bekendste nummers zijn "Eiland in groen en blauw", "Oempalapapero" en "Rode rozen in de sneeuw." Sinds 1980 heeft ze zich uit de muziekindustrie teruggetrokken.

  Ze werd geboren als Marva Mollet, groeide op in Blankenberge en woont nu in De Haan. Op 20-jarige leeftijd nam ze haar debuutsingle, Geef me nog een kans (1963) op. In 1964 huwde ze met haar manager en bracht één zoon op de wereld.

  Tussen 1963 en 1980 scoorde ze hits in Vlaanderen met "Een eiland in groen en blauw" (1967), "Fiesta" (1969), "Rode rozen in de sneeuw" (1975) en "Oempalapapero" (1975)

  In 1980 nam ze afscheid van haar publiek met het nummer "Herinneringen". Ze wou wat meer tijd voor haar privéleven. Sindsdien heeft ze geen nieuwe nummers uitgebracht, noch opgetreden. Ze begon een nieuw leven als winkelierster ("Verlichting Fantasia") in Blankenberge en Oostende.

  Eind 2006 werd Marva ook opgenomen in de Eregalerij van Radio 2 vanwege "Een leven vol muziek". Laura Lynn nam toen een virtueel duet op met haar en coverde "Rode rozen in de sneeuw". Het nummer, waar Marva's originele opname uit 1975 doorheen gemixt werd, werd opnieuw een hit.

  Op 15 juni 2008 werd zij gehuldigd in De Haan door honderden fans, naar aanleiding van haar 65ste verjaardag


  Marva - Al De Tranen Van De Wereld
  Marva - Alleen Voor Jou
  Marva - Als Ik Dat Meisje Was
  Marva - Als Je Eenzaam Bent
  Marva - Bemind, Geleden En Geleerd
  Marva - Costa Rica 1001
  Marva - Darla dirladada
  Marva - De Verliefden Van Het Jaar
  Marva - De vlaamse wals
  Marva - Domani
  Marva - Een Eiland In Groen En Blauw 1044
  Marva - Ela Ela 8028
  Marva - ELKE DAG EEN BEETJE MEER
  Marva - Er liep eens een meisje 1044
  Marva - Fiesta
  Marva - Geef Me Nog Een Kans
  Marva - Giorgio
  Marva - Heimwee naar jou
  Marva - herinneringen
  Marva - Het kan niet alle dagen zondag zijn
  Marva - Het Liedje Van De Zee
  Marva - Het Liedje Van Mary Ann
  Marva - Ik Blijf Op Je Wachten
  Marva - Ik Dans Met Een Ander Maar Ik Kijk Naar Jou
  Marva - Ik Wou Dat Ik Je Kon Vergeten
  Marva - Je Mooie Bloemen Kwamen Veel Te Laat
  Marva - Kijk Me Maar In De Ogen
  Marva - Laat Ons Goede Vrienden Zijn 1968
  Marva - Leve Leve De Liefde
  Marva - Lucky Manuelo
  Marva - Neem Me In Je Armen
  Marva - Niemand Wil Je Als Je Ongelukkig Ben
  Marva - Nu En Dan Is Niet Genoeg
  Marva - Oempalapampero
  Marva - Om Bij Jou Te Zijn
  Marva - Parla Mi D'amore, Mariu
  Marva - Rode Rozen In De Sneeuw 8066
  Marva - Rode Rozen In De Sneeuw (Duet Met Laura Lynn)
  Marva - Salvatore
  Marva - Tipi Tipi Ti
  Marva - Tranen drogen wel op
  Marva - Tranen In Het Zomerzand
  Marva - Waar de seringen bloeien(lopke)
  Marva - Wat ik wens voor jou  1001
  Marva - Zachtjes
  Marva - Zoals Het Eenmaal Is Geweest
  Marva - Zoontje, Mijn Zoontje

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  28-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.R.B. Greaves
   

  R.B. Greaves

  Ronald Bertram Aloysius "R. B." Greaves III (born November 28, 1944, Georgetown, Guyana) is a singer who had chart success in 1969 with the pop single "Take a Letter Maria". A #2 hit on the Billboard Hot 100, this single sold one million copies and earned a gold certification from the Recording Industry Association of America. Greaves also had a Top 40 pop hit a year later with "Always Something There to Remind Me".

  Greaves was born in 1944 on the United States Air Force base at Georgetown, Guyana. A nephew of Sam Cooke, he grew up on a Seminole Indian reservation in the United States, but moved to England in 1963. Greaves had built a career both in the Caribbean and in Great Britain, where he performed under the name Sonny Childe with his group The TNTs. His debut single "Take a Letter Maria", released under the name R.B. Greaves, had been recorded by both Tom Jones and Stevie Wonder before the author recorded it himself at the insistence of Atlantic Records president Ahmet Ertegün, who produced it. The song is the story of a man who learns of his wife's infidelity the night before and dictates a letter of separation to "Maria", his ostensibly Hispanic secretary. The song has a distinct Latin flavor, complete with a mariachi-style horn section. This disc stayed in the Billboard chart for 15 weeks, selling a million copies with the gold record from the R.I.A.A. on 11 December 1969. By 1970 sales of the record totalled 2.5 million.

  Greaves recorded a series of cover versions as follow-ups, including Burt Bacharach and Hal David's "(There's) Always Something There to Remind Me" and Procol Harum's "A Whiter Shade of Pale".[1] Greaves left the label in the 1970s in favor of Bareback Records, and then signed to Sunflower Records. His only chart release for the latter label was "Margie, Who's Watching the Baby".


  R. B. Greaves - A_Whiter_Shade_of_Pale

  R. B. Greaves - Big Bad City 1131

  R. B. Greaves - Take a Letter Maria

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herman's Hermits
   

  Herman's Hermits

  Herman's Hermits was een Britse popgroep, opgericht in 1963 in Manchester. Oorspronkelijk heette de groep Herman & The Hermits. De groep speelde simpele maar aanstekelijke muziek, waarmee veel succes werd geoogst. Een van de bekendste nummers van de groep was No Milk Today, dat werd geschreven door Graham Gouldman van 10cc.

  Herman's Hermits bereikten in 1964 de top van de Engelse hitparade met I'm Into Something Good. In de VS deden ze dat zelfs twee maal: in 1965 met Mrs. Brown, You've Got a Lovely Daughter en in hetzelfde jaar nogmaals met I'm Henry VIII, I Am.

  In Nederland haalden zeven platen van Herman's Hermits de Veronica Top-40. Daarvan haalden er twee de Top-10: No Milk Today (hoogste notering nr. 1) en Dandy, dat trouwens geschreven was door Ray Davies van The Kinks en ook door The Kinks op de plaat is gezet (hoogste notering nr. 3).

  De groep viel uit elkaar in 1971. Een deel van de groep ging nog een paar jaar door en noemde zich soms 'The Hermits' en dan weer 'Herman's Hermits'. De band van de drummer Barry Whitwam bestaat nog steeds en noemt zich nu 'Herman's Hermits starring Barry Whitwam'. Ook Peter Noone treedt nog steeds op, meestal als solozanger, maar soms in een groep. Die groep heet dan Herman's Hermits.

  In een notendop zegt het gemak waarmee iedereen de melodieën van Herman's Hermits oppikt, heel veel over de groep. Desondanks voerden zij een eeuwige strijd om door muziekkenners serieus te worden genomen. Achteraf gezien was hun muziek misschien wel dé commerciële muziek van de zo hippe jaren zestig.


  Herman's Hermits - A Must To Avoid.mp3
  Herman's Hermits - A Wonderful World
  Herman's Hermits - Bet Yer Life I Do.mp3
  Herman's Hermits - Can't You Hear My Heartbeat.mp3
  Herman's Hermits - Dandy.mp3
  Herman's Hermits - Don't Go Out Into The Rain (You're Gonna Melt).mp3
  Herman's Hermits - Here Comes The Star.mp3 6123
  Herman's Hermits - I Can Take Or Leave Your Loving.mp3
  Herman's Hermits - I'm Henery The Eighth I Am.mp3
  Herman's Hermits - I'm Into Something Good.mp3
  Herman's Hermits - It's alright now 6123
  Herman's Hermits - Just A Little Bit Better.mp3
  Herman's Hermits - Lady Barbara.mp3
  Herman's Hermits - Listen People.mp3
  Herman's Hermits - Mrs Brown You've Got A Lovely Daughter.mp3
  Herman's Hermits - My Sentimental Friend.mp3
  Herman's Hermits - No Milk Today.mp3
  Herman's Hermits - Oh You Pretty Things.mp3
  Herman's Hermits - Show Me Girl.mp3
  Herman's Hermits - Silhouettes.mp3
  Herman's Hermits - Sleepy Joe.mp3
  Herman's Hermits - Something's Happening.mp3
  Herman's Hermits - Sunshine Girl.mp3
  Herman's Hermits - There's A Kind Of Hush (All Over The World).mp3
  Herman's Hermits - The most beautiful thing in my life 1130 
  Herman's Hermits - This Door Swings Both Ways.mp3
  Herman's Hermits - Wonderful World.mp3
  Herman's Hermits - Years May Come Years May Go.mp3
  Herman's Hermits - You Won't Be Leaving.mp3

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tony Bass
   

  Tony Bass


  Tony Bass, pseudoniem van Thieu Baats (Eindhoven, 12 maart 1934 - Valkenswaard, 11 oktober 2005) was een Nederlands zanger en liedjesschrijver.

  Hij werd bekend in de jaren 60 van de twintigste eeuw.

  Hij maakte vooral naam met enkele carnavalskrakers.

  Zijn eerste grote hit was Dat is het einde (1965).

  In 1969 scoorde hij met het lied Gina Lollobrigida, met een tekst van Jack Jersey over de gelijknamige actrice.

  Zijn carnavalshit Bij ons staat op de keukendeur dateert van 1970.  Tony Bass - 'k Heb een gaatje in mijn hoofd.mp3
  Tony Bass - 't_Saunabad_(1969)
  Tony Bass - Bij ons staat op de keukendeur.mp3
  Tony Bass - Dat_is_het_einde
  Tony Bass - De mosterdpot.mp3
  Tony Bass - Gina lollobrigida.mp3
  Tony Bass - Had_Ik_Jou_Maar_Nooit_Gezien_(1972)
  Tony Bass - Huil nou niet 5286
  Tony Bass - Ik ben met jou niet getrouwd 5286
  Tony Bass - Ik ben zo blij.mp3
  Tony Bass - Ik ga helemaal uit m'n bol.mp3
  Tony Bass - M'n pyama.mp3
  Tony Bass - Meisjes zoals jij.mp3
  Tony Bass - oh_oh_vannessa
  Tony Bass - Tranen in jouw ogen 1129
  Tony Bass - Wij zijn de jongens van plezier.mp3
  Tony Bass - Wij zijn de supporters, de fans.mp3
  Tony Bass - Zeg heb jij iets tegen mij.mp3

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  26-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sir Douglas Quintet
   

  Sir Douglas Quintet


  Sir Douglas Quintet was een rockband die actief was in de late jaren 1960 en begin 1970. Ondanks hun Britse klinkende naam, ze kwamen uit San Antonio, Texas en zijn misschien wel het meest bekend om hun 1965 hit geschreven door Doug Sahm, de 12-bar blues 'Ze gaat over een Mover "noemde de nummer een' Texas 'lied van Texas Maandelijkse.

  Met een Vox Continental orgel riff die door Augie Meyers en soulvolle vocalen van zanger en gitarist Doug Sahm, de eigenschappen van het spoor een Tex-Mex geluid.
  Andere invloeden kwamen van blues, jazz en hedendaagse rock.

  In aanvulling op "She's Ongeveer een Mover," (1965) de band staat bekend om haar nummers "Mendocino", (1968) "Can You Dig My Trillingen?" (1968) en "Dynamite Woman" (1969).

  "Mendocino" werd uitgebracht in 12 1968, en bereikte # 27 in de Amerikaanse Billboard Hot 100 in het begin van 1969, de uitgaven 15 weken in de grafiek.

  Het was meer succesvol in Europa, hier werden er van meer dan drie miljoen exemplaren van verkocht.


  Sir Douglas Quintet - And It Didn't Even Bring Me Down (1969).MP3
  Sir Douglas Quintet - At The Crossroads (1969).MP3
  Sir Douglas Quintet - Dynamite woman
  Sir Douglas Quintet - I Don't Want (1969).MP3
  Sir Douglas Quintet - I Wanna Be Your Mama Again (1969).MP3
  Sir Douglas Quintet - If You Really Want Me To i'll Go (1969).MP3
  Sir Douglas Quintet - Lawd, I'm Just A Country Boy (1969).MP3
  Sir Douglas Quintet - Mendocino (1969).MP3
  Sir Douglas Quintet - Oh, Baby, It Just Don't Matter (1969).MP3
  Sir Douglas Quintet - She's About A Mover (1969).MP3
  Sir Douglas Quintet - Texas Me (1969).MP3

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lulu
   

  Lulu

  Marie McDonald McLaughlin Lawrie, artiestennaam Lulu (Lennoxtown (East Dunbartonshire), 3 november 1948) is een Schotse zangeres.

  Met haar versie van Shout! had ze een grote hit in 1964. Twee jaar later tourde ze door Polen en werd zo de eerste Britse zangeres die live optrad achter het IJzeren Gordijn.

  In 1967 acteerde ze in de film To Sir, with Love, met de titelsong van die film scoorde ze een nummer-1 hit in de Verenigde Staten. In 1969 trad ze voor het Verenigd Koninkrijk aan op het Eurovisiesongfestival met het liedje Boom bang-a-bang en haalde hiermee de 2de overwinning voor haar vaderland binnen. Ze moest die overwinning wel delen met Frankrijk, Spanje en Nederland die evenveel punten hadden, het reglement voorzag niets bij gelijke stand zodat er meerdere winnaars waren, het reglement werd wel veranderd om dit in de toekomst te voorkomen. Een ander grote hit was de The Man with the Golden Gun (1974) een titelsong van de gelijknamige James Bond film.

  In 1969 trouwde ze met Maurice Gibb van de Bee Gees, na 4 jaar eindigde dat huwelijk, kinderloos. Ze trouwde nog met een kapper en bleef daar 20 jaar mee getrouwd, ze had er 1 zoon mee.

  Haar carrière is niet meer zo groots als vroeger, maar ze laat nog geregeld van zich horen. In de populaire serie Absolutely Fabulous speelde ze zichzelf en is ze verschenen in een aantal afleveringen.


  Lulu - Boom Bang A Bang 1120
  Lulu - Forget me baby 6172
  Lulu - I Could Never Miss You
  Lulu - I'm a tiger
  Lulu - March 1120
  Lulu - Shout 1965  6172
  Lulu - Take Your Mama For A Ride
  Lulu - The Man Who Sold the World
  Lulu - The Boat That I Row 1968

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creedence Clearwater Revival


   

  Creedence Clearwater Revival

  Creedence Clearwater Revival was een Amerikaanse rockband, die zijn hoogtijdagen kende in de periode 1968-1972. De bezetting bestond uit John Fogerty (1945; zang/gitaar), zijn broer Tom Fogerty (1941-1990; gitaar), Stu Cook (1945; bas) en Doug Clifford (1945; drums). De groep kent een karakteristieke swamp blues (moeras-blues), een mix van country, blues en rock n' roll

  De geschiedenis van Creedence Clearwater Revival (voor het gemak vaak afgekort tot CCR) begint eind jaren ’50, wanneer de broers Fogerty de formatie Tommy Fogerty and the Blue Velvets oprichten. Ze treden voornamelijk op in het San Francisco Bay Area en vergaren zo enige regionale bekendheid. In 1964 krijgt de groep een contract bij platenlabel Fantasy Records, op voorwaarde dat zij haar naam wijzigt in The Golliwogs. Er worden enkele singles opgenomen, maar die hebben weinig impact. In 1967 wordt nogmaals besloten tot een naamswijziging en gaat de groep voortaan door het leven als Creedence Clearwater Revival.

  Rond deze tijd is het muzikale klimaat aan het veranderen en hier zal de herdoopte groep snel van gaan profiteren. Ze nemen hun titelloze debuutplaat op en brengen twee singles op hetzelfde moment uit. Het zijn covers van nummers uit de jaren ’50: I Put a Spell on You en Susie Q. Beide nummers halen de Amerikaanse hitparade. Begin 1969 verschijnt het tweede album Bayou Country en met de bijbehorende single Proud Mary breekt de band definitief door. Creedence groeit binnen de kortste keren uit tot een van de succesvolste bands van de wereld en produceert hits aan de lopende band: Bad Moon Rising, Commotion, Down On The Corner, Who’ll Stop The Rain, Up Around The Bend en Long As I Can See The Light zijn slechts een paar van de vele hits die CCR in een korte periode, ook in Nederland, scoort. Ook de albums Green River, Willy & The Poor Boys en Cosmo’s Factory zijn succesvol.

  John Fogerty ontpopt zich tot een hitschrijver van formaat. Hij is als zanger en tekstschrijver ook de allesbepalende figuur van CCR en dat zal uiteindelijk tot de nodige spanningen binnen de groep leiden. Na het zesde album Pendulum verlaat de experimenteel ingestelde Tom Fogerty de groep. Vervolgens eisen bassist Cook en drummer Clifford meer inspraak in het werk en de muzikale koers van de groep. Dit gaat welgeteld één album (Mardi Gras) lang goed, waarna de groep in 1972 definitief uit elkaar valt. In Nederland worden enkele oudere songs opnieuw uitgebracht om nog een laatste graantje van het succes mee te pikken. Zo belanden de nummers I Heard It Through The Grapevine, Born On The Bayou en met name het uit 1968 stammende I Put A Spell On You nog hoog in de Nederlandse Top 40.

  De leden starten alle vier een solocarrière, maar alleen die van John Fogerty is het vermelden waard. Zo schrijft hij in de jaren na CCR onder andere Rockin’ All Over The World, een nummer waarmee Status Quo later succesvol aan de haal gaat. Zijn eerste soloalbums worden redelijk ontvangen, zij het slechts door de critici. Commercieel gezien floppen ze genadeloos en Fogerty trekt zich langere tijd terug. Pas in 1985 en 1986 verschijnen er weer twee albums, waarna hij opnieuw een aantal jaren uit de schijnwerpers verdwijnt. Hij worstelt die periode ook behoorlijk met het feit dat de rechten van zijn Creedence-songs in handen zijn van zijn vroegere platenmaatschappij. Er gaan verschillende rechtszaken overheen en het conflict is nog altijd niet de wereld uit. Het maakt Fogerty er niet gelukkiger op. Ook niet echt gelukkig is hij met Creedence Clearwater Revisited, een CCR-replica waarmee Cook en Clifford sinds midden jaren ’90 het Gouwe-Ouwen-Circuit afstruinen. Een reünie van het oorspronkelijke CCR zit er dan al niet meer in wegens het overlijden van Tom Fogerty in 1990. Zijn broer John heeft zich de laatste tijd enigszins over zijn problemen weten heen te zetten en treedt weer regelmatig op.

  De bandnaam is een combinatie van de woorden "Creedence", een gemeenschappelijke kennis van de gebroeders Fogerty, "Clearwater" was een organisatie die zorg droeg voor de waterkwaliteit van de Francisco Area, met name het Clear Lake. "Revival" staat voor de revival van Rock-'n-Roll die ten tijde van de oprichting van de band gaande was.

   

  Creedence Clearwater Revival - Bad Moon Rising.mp3
  Creedence Clearwater Revival - Before You Accuse Me.mp3
  Creedence Clearwater Revival - Bootleg
  Creedence Clearwater Revival - Born On The Bayou.mp3
  Creedence Clearwater Revival - Commotion.mp3
  Creedence Clearwater Revival - Cotton Fields.mp3
  Creedence Clearwater Revival - Don't Look Now.mp3
  Creedence Clearwater Revival - Door to door 1185/6048
  Creedence Clearwater Revival - Down On The Corner.mp3
  Creedence Clearwater Revival - Fortunate Son.mp3
  Creedence Clearwater Revival - Good Golly Miss Molly.mp3
  Creedence Clearwater Revival - Green River.mp3
  Creedence Clearwater Revival - Have You Ever Seen The Rain.mp3
  Creedence Clearwater Revival - Hello Mary Lou.mp3
  Creedence Clearwater Revival - Hey Tonight.mp3
  Creedence Clearwater Revival - Hideaway.mp3
  Creedence Clearwater Revival - House of the Rising Sun
  Creedence Clearwater Revival - I Heard It Trough The Grapewine.mp3
  Creedence Clearwater Revival - I Put A Spell On You.mp3
  Creedence Clearwater Revival - It Came Out Of The Sky.mp3
  Creedence Clearwater Revival - It's Just A Thought.mp3
  Creedence Clearwater Revival - Lodi.mp3
  Creedence Clearwater Revival - Long As I Can See The Light.mp3
  Creedence Clearwater Revival - Lookin' Out My Back Door.mp3
  Creedence Clearwater Revival - Molina.mp3
  Creedence Clearwater Revival - My Baby Left Me.mp3
  Creedence Clearwater Revival - Night Time Is The Right Time.mp3
  Creedence Clearwater Revival - Ooby Dooby.mp3
  Creedence Clearwater Revival - Proud Mary.mp3
  Creedence Clearwater Revival - Run Through The Jungle.mp3 6047
  Creedence Clearwater Revival - Someday Never Comes.mp3
  Creedence Clearwater Revival - Suzie Q.mp3
  Creedence Clearwater Revival - Sweet Hitch-Hiker.mp3  1185/6048
  Creedence Clearwater Revival - The Midnight Special.mp3
  Creedence Clearwater Revival - Travelin' Band.mp3 6052
  Creedence Clearwater Revival - Up Around The Bend.mp3 6047
  Creedence Clearwater Revival - Walk On The Water.mp3
  Creedence Clearwater Revival - Who'll Stop The Rain.mp3 6052
  Creedence Clearwater Revival - Wrote A Song For Everyone.mp3

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gilbert O'Sullivan
   

  Gilbert O'Sullivan


  O'Sullivan werd geboren in Ierland Waterford, 1 december 1946. Hij verhuisde in 1960 naar Swindon waar hij geïnteresseerd raakte in muziek. In 1967 tekende hij een vijfjarig platencontract bij CBS Records Eind jaren '60 maakte hij zijn eerste plaatopnamen, maar met weinig succes. Wel namen The Tremeloes enkele nummers van hem op ('You' en 'What can I do?'). In de jaren '70 had hij zelf wereldwijd succes met zijn nummers

  Zijn debuutalbum 'Himself' stond wekenlang aan de top. Zijn populariteit in Japan heeft er in de jaren '90 voor gezorgd dat hij in de muziek kon doorgaan.

  Zijn muziek wordt gekenmerkt door soepele melodieën die gekoppeld worden aan een zeer kunstig samengestelde tekst. Zijn bescheidenheid en teruggetrokken leven (wars van 'showbusiness') hebben voorkomen dat hij in de schijnwerpers bleef. O'Sullivan woont anno 2010 op Jersey in de gemeente Saint Mary, maar schrijft nog steeds muziek, maakt nog steeds CD's en treedt nog steeds op.

  In 2003 verscheen zijn jazzy-CD 'Piano Foreplay', in juni 2005 gaf hij 13 uitverkochte concerten in Japan en in oktober 2006 verscheen zijn nieuwste album 'A scruff at heart'. Op 26 oktober 2009 stond hij weer in de Royal Albert Hall.

  Vermaard zijn O'Sullivans aanvankelijke crisisimage (met bloempotkapsel, streepjesdas en 3/4-broek) en zijn proces tegen de manager die hem beroemd maakte Gordon Mills. Hij won zijn proces en kreeg de rechten terug van zijn sublieme, miljoenenverkopende nummers. In de muziekindustrie is deze uitspraak een precedent geweest voor vele andere artiesten

  Na 11 jaar keerde Gilbert O'Sullivan terug naar Nederland voor een concert in Carré op 29 mei 2008.


  Gilbert O'Sullivan - A Very Extraordinary Sort Of Girl.mp3
  Gilbert O'Sullivan - A Woman's Place.mp3
  Gilbert O'Sullivan - Alone Again (Naturally).mp3
  Gilbert O'Sullivan - Christmas Song.mp3
  Gilbert O'Sullivan - Clair.mp3
  Gilbert O'Sullivan - Doing the best i can 6120
  Gilbert O'Sullivan - Get Down.mp3
  Gilbert O'Sullivan - Happiness Is Me And You.mp3
  Gilbert O'Sullivan - I Don't Love You But I Think I Like You.mp3
  Gilbert O'Sullivan - I wish i could cry 1117
  Gilbert O'Sullivan - Matrimony.mp3
  Gilbert O'Sullivan - Mr.Moody's garden 1117
  Gilbert O'Sullivan - No Matter How I Try.mp3
  Gilbert O'Sullivan - Nothing Rhymed.mp3
  Gilbert O'Sullivan - Ooh Baby.mp3
  Gilbert O'Sullivan - Ooh-Wakka-Doo-Wakka-Day.mp3
  Gilbert O'Sullivan - Out Of The Question.mp3
  Gilbert O'Sullivan - Too Much Attention.mp3
  Gilbert O'Sullivan - Underneath The Blanket Go.mp3 6120
  Gilbert O'Sullivan - We will
  Gilbert O'Sullivan - What's In A Kiss (Original Version).mp3
  Gilbert O'Sullivan - Who Was It.mp3
  Gilbert O'Sullivan - Why, Oh Why, Oh Why.mp3
  Gilbert O'Sullivan - You are you
  Gilbert O'Sullivan - You Got Me Going.mp

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
  23-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Ventures
   

  The Ventures


  De instrumentale surfgroep The Ventures werd in 1959 in Seattle opgericht door de gitaristen Bob Bogle en Don Wilson. In 1960 scoorde de groep met Walk Don't Run een wereldhit. De groep bereikte in de jaren 60 met 14 instrumentale singles de Billboard Top-100. Van de Ventures werden meer dan 250 verschillende albums uitgebracht. In 1964 verkochten ze in Japan meer platen dan The Beatles. Ze inspireerden ontelbare gitaargroepen in alle werelddelen, waaronder de bekendste surfband uit de geschiedenis, The Beach Boys, en veel Nederlandse indorockgroepen. In 2008 is de groep opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.


  The Ventures - And Then He Kissed Me (Adventures in Babysitting)
  The Ventures - Apache.mp3
  The Ventures - Bird Swingers.mp3
  The Ventures - Blue Guitar.mp3
  The Ventures - Bulldog
  The Ventures - Bumble Bee Boogie (Instrumental).mp3
  The Ventures - Bumble Bee Rock.mp3
  The Ventures - Candy Man.mp3
  The Ventures - Caravan.mp3
  The Ventures - Cherry Pink And Apple Blossom White.mp3
  The Ventures - Classical Gas
  The Ventures - Dave.mp3
  The Ventures - Diamond Head.mp3
  The Ventures - Driving Guitars.mp3
  The Ventures - Dueling Banjos
  The Ventures - Forever And Ever.mp3
  The Ventures - Ghost Riders In The Sky.mp3
  The Ventures - Ginza Ska.mp3
  The Ventures - Goodnight Irene.mp3
  The Ventures - Grazing In The Grass.mp3
  The Ventures - Green Hornet Theme.mp3
  The Ventures - Green Onions.mp3
  The Ventures - Guitar Boogi.mp3
  The Ventures - Guitar Boogie Shuffle.mp3
  The Ventures - Harlem Nocturn.mp3
  The Ventures - Hawaii Five-O.mp3
  The Ventures - Hawaiian Surfing
  The Ventures - Honeycomb.mp3
  The Ventures - House Of The Rising Sun.mp3
  The Ventures - I'm Gonna Sit Right Down And Whrite Myself A Letter.mp3
  The Ventures - If I'm Right Or Wrong.mp3
  The Ventures - James Bond Theme
  The Ventures - Let There Be Drums
  The Ventures - Let's Go.mp3
  The Ventures - Limbo Rock
  The Ventures - Linda Lu.mp3
  The Ventures - Lonely Karen.mp3
  The Ventures - Love Is Blue.mp3
  The Ventures - Love Potion Number Nine.mp3
  The Ventures - Memphis.mp3
  The Ventures - Mexico ..(excellent)
  The Ventures - Miserlou (Pulp Fiction Theme)
  The Ventures - Morgen
  The Ventures - Nadia's Theme
  The Ventures - No Matter What Shape (Your Stomach's In).mp3
  The Ventures - Percolater.mp3
  The Ventures - Perfidia.mp3
  The Ventures - Peter gun theme.mp3
  The Ventures - Pink Panther.mp3
  The Ventures - Pipeline.mp3
  The Ventures - Poison Ivy
  The Ventures - Pretty Girls Everywhere.mp3
  The Ventures - Raunchy.mp3
  The Ventures - Rawhide.mp3
  The Ventures - Rebel Rouser.mp3
  The Ventures - San Antonio Rose
  The Ventures - Sealed With A Kiss.mp3
  The Ventures - Secert Agent Man.mp3
  The Ventures - slaughter on 10th avenue
  The Ventures - sleepwalk (long version)
  The Ventures - Sleepwalk.mp3
  The Ventures - steel guitar rag
  The Ventures - Sugar, Sugar.mp3
  The Ventures - Super Psychedeli.mp3
  The Ventures - Telstar.mp3
  The Ventures - Tequilla.mp3
  The Ventures - The Good The Bad And The Ugly
  The Ventures - The Green Hornet.mp3
  The Ventures - The House Of Risisng Sun.mp3
  The Ventures - The Outer Limits.mp3
  The Ventures - This Is Where Frienship Ends.mp3
  The Ventures - Trambone (2m 00s)
  The Ventures - Walk Don't Run original Version.Mp3
  The Ventures - Walk Right Back.mp3
  The Ventures - Walk, Don't Run '64.mp3
  The Ventures - What Else Is New.mp3
  The Ventures - Wheels.mp3
  The Ventures - Wild Night.mp3
  The Ventures - Windy
  The Ventures - Wipe Out.mp3
  The Ventures - Woolly Bully

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Shuffles
   

  The Shuffles


  The Shuffles was een Nederlandse popgroep aan het einde van de jaren 1960 en het begin van de jaren 1970, met als frontman Albert West.

  In 1963 trad de dan 14-jarige Albert Westelaken toe tot het Brabantse dansorkest The Shuffles, dat ontstond uit de schoolband van de Angelus Ulo en opgericht was door bassist Hans van Liempt. De groep werd aangevuld met toetsenist Hans Sleutjes en gitarist Jos Jansen. Promotor Jan Vis ontdekte de groep en onder zijn leiding bracht de groep enkele singletjes uit. In 1969 verliet Jos Jansen de groep, en hij werd vervangen door Henk van den Heuvel.

  De groep werd het meest bekend met de hitsingle "Sha la la I need you", waarmee ze in 1969-1970 maar liefst 19 weken in de Nederlandse Top 40 stonden, en die hen een gouden plaat opleverde. Daarna boekte de groep nog enkele kleinere successen in de lage landen, vooral door de uitstraling van frontman Albert Westelaken. Die verliet in 1973 de groep om een solocarrière te beginnen onder de artiestennaam Albert West. Terwijl alle andere groepsleden hun eigen weg gingen, stelde gitarist Henk van den Heuvel een nieuwe groep samen onder de naam "New Shuffles", maar die kende weinig succes en hield al snel op te bestaan.

  Op zondag 22 augustus 1999 gaven The Shuffles op het Gildeplein te Rosmalen een reünie-concert.


  The Shuffles - Bitter Tears
  The Shuffles - Cha la-la, I need you
  The Shuffles - Madeleine 1115
  The Shuffles - My_lady_of_Spain
  The Shuffles - Without_You

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johnny White
   

  Johnny White

  Johnny White werd geboren op 13 juni 1946 in Scherpenheuvelals Johnny Wittevrouw
  Hij volgde in Brussel een kappersopleiding, maar dat beroep heeft hij nooit uitgeoefend.

  Zijn eerste optreden voor een publiek was een crochetwedstrijd waar vrienden hem voor ingeschreven hadden tijdens zijn kappersopleiding en tot zijn verbazing won hij deze wedstrijd.

  Meteen na het behalen van zijn diploma maakte hij zijn debuut in de showbizz!

  Net zoals zovele andere Vlaamse zangers die in de jaren 60 met hun zangcarrière begonnen, heeft Johnny erg veel te danken aan de BRT nu TV1 en vooral aan de liedjeswedstrijd Canzonissima waar hij al in 1966 voor de camera stond. Louis Neefs won toen met “Ik heb zorgen”. Johnny zong toen “Waar ben jij”.

  Tijdens die periode moest Johnny naar het leger en kwam terecht bij de 15de Wing van de luchtmacht in Melsbroek. Hij richtte toen zijn orkest op en noemde het –erg voor de hand liggend- “The Wings”. Robert Bylois wordt iets later zijn Impresario en op die manier wordt Johnny de collega van Salvadore Adamo en Ann Christy. Hij krijgt dankzij Bylois optredens in Portugal, Frankrijk en Zwitserland aangeboden.

  In 1969 staat Johnny opnieuw voor de camera’s, deze keer tijdens de Europa beker voor zangvoordracht in Knokke onder aanvoering van ploegleider Anton Peeters. Hij schittert tijdens dat festival naast internationale vedetten als de Britse zanger Julie Rodgers en de Franse ster Michèle Torr. Datzelfde jaar krijgt hij de prijs van het publiek tijdens het “Festival de la chanson Française” in Spa uitgereikt en de persprijs tijdens het “Festival van Palma de Mallorca”. Johnny duikt ook voor de eerste maal op in de BRT top 30. Op 11 november 1969 staat hij op nummer 12 met de op het Decca-label uitgebrachte single “Weise Perlen”.

  In 2001 vierde hij zijn 35 jaar jubileum in een dubbelconcert met Marjan Berger die eveneens haar 35 jaar carrière vierde. De twee artiesten hadden daarom een mooi duet opgenomen met titel "I Love You". In ditzelfde jaar (2001) verscheen er van hem nog een prachtige verzamelaar “Blijf je bij mij” waarop ook 7 nieuwe nummers te vinden zijn.

  In 2003 wint Johnny White de Eregalerij met “Verloren hart, verloren droom” uitgereikt door BRT 2 en SABAM.

  In het voorjaar van 2006 bracht Johnny White een nieuwe full cd uit “Onvergetelijke Liefdesliedjes” gericht naar de senioren.


  Johnny White - De Allermooiste Dag
  Johnny White - Het_schrijverke
  Johnny White - Jij weet wat liefde is 4051
  Johnny White - Man muss mal tanzen gehn 1108
  Johnny White - Verloren_hart,_verloren_droom
  Johnny White - Weisse Perlen 1108
  Johnny White - Merci Cherie.mp3

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
  21-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mireille Mathieu
   

  Mireille Mathieu

  Mireille Mathieu (Avignon, 22 juli 1946) is een Franse zangeres. Zij werd door de Fransen ontdekt op 21 november 1965, naar aanleiding van de Franse TV-uitzending "Télé-Dimanche" waar zij in de zangwedstrijd "Le Jeu de la Chance" het liedje "Jezebel" van Édith Piaf interpreteerde. Na enkele weken won ze de finale van de wedstrijd en werd meteen heel populair zowel in Frankrijk als in het buitenland.

  In de jaren 1960 was het heel gewoon dat deelnemers aan zangwedstrijden liedjes uit de repertoire van Piaf interpreteerden. Edith Piaf, overleden in 1963, bleef sterk aanwezig in het hart van de Fransen. Daarom zochten ze een "vervangster" dat de traditie van de "chanson réaliste" zou overnemen.

  Johnny Stark, de man die voor de carrière zorgde van zangers als Yves Montand, Luis Mariano, Tino Rossi, Line Renaud, Johnny Hallyday Sylvie Vartan en Hugues Aufray, nam Mireille Mathieu volledig onder zijn hoede. Hij was ervan overtuigd dat de jonge Avignonnaise de hoogste toppen van de music-hall kon bereiken, indien zij er voldoende wilskracht voor had. De zanger en acteur Maurice Chevalier gaf hem hierin volledig gelijk en nam haar ook onder zijn vleugels.
  Hard werken, discipline en wilskracht waren de wachtwoorden van Johnny Stark, de veeleisende "cow-boy", die 25 jaar lang, ononderbroken, de carrière van Mireille van dichtbij volgde tot zijn plotse overlijden in 1989.

  In 1989 bracht Mireille hulde aan haar manager met "L'Américain", een cd die een nieuwe wending aan haar carrière zou geven. Mireille bleef namelijk zonder manager en stond voor belangrijke keuzen die haar toekomst als zangeres grondig zou beïnvloeden.
  Het is met haar zuster Monique ("Matite") dat zij de rol van ambassadrice van het Franse chanson zou voortzetten in de vele landen die haar met open armen onthaalden (waaronder Duitsland, China, Rusland, Japan, Canada). Dit gebeurde ten koste van haar succes in onder andere Frankrijk en België.

  "La demoiselle d'Avignon", zoals haar bijnaam luidt, vierde in november 2005 haar 40-jarige zangcarrière in de Olympia, waar zij op 24 november een "ruby record" ontving voor de verkoop van 122 miljoen albums in de hele wereld sinds haar debuut

  2005 is het jaar van een geslaagde come-back in Frankrijk. Mireille Mathieu kwam steeds meer op de Franse zenders (televisie en radio)en kreeg weer aandacht in de Franse pers. Mireille bevestigde ook haar succes op internationaal niveau. In Duitsland was ze eregast bij Florian Silbereisen ("Das Herbstfest der Volksmusik"), Carmen Nebel ("Carmen Nebel Show") en Gunther Emmerlich ("Die Krone der Volksmusik"). In Italië werd ze warm onthaald door Massimo Ranieri in "Tutte donne tranne me" (Rai Uno)en in Sint-Petersburg kreeg ze de zilveren medaille van de stad vanwege de herdenking van de belegering van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog.


  Alain Barriere & Mireille Mathieu - Tu t'en vas
  Mireille Mathieu - A Nous les Romantiques.mp3
  Mireille Mathieu - Akropolis adieu  1177
  Mireille Mathieu - Alors ne tarde pas.mp3
  Mireille Mathieu - an einem sonntag in avignon
  Mireille Mathieu - C'est la vie mais je t'aime.mp3
  Mireille Mathieu - C'etait dimanche.mp3
  Mireille Mathieu - Ciao Bambino Sorry.mp3
  Mireille Mathieu - Danse la France.mp3
  Mireille Mathieu - Das wunder aller wunder ist die liebe 1107
  Mireille Mathieu - Der Pariser Tango
  Mireille Mathieu - Donne Ton Coeur, Donne Ta Vie.mp3
  Mireille Mathieu - Et L'amour Va Mourir.mp3
  Mireille Mathieu - Et merci quand même.mp3
  Mireille Mathieu - Et tu seras poete.mp3
  Mireille Mathieu - Hinter den Kulissen von Paris
  Mireille Mathieu - Il est tard.mp3
  Mireille Mathieu - Il Ne Reste que l'amour.mp3
  Mireille Mathieu - Je N'ai Qu'uns Vie.mp3
  Mireille Mathieu - Je ne sais pas,ne sais plus.mp3
  Mireille Mathieu - L'anniversaire.mp3
  Mireille Mathieu - L'esclave.mp3
  Mireille Mathieu - La derniere valse.mp3
  Mireille Mathieu - La Paloma Ade
  Mireille Mathieu - La plus Belle lecon.mp3
  Mireille Mathieu - La Princesse Et L'amour.mp3
  Mireille Mathieu - La Vie en Rose.mp3
  Mireille Mathieu - La voie lactee.mp3
  Mireille Mathieu - Le Village Oublie.mp3
  Mireille Mathieu - Les châteaux de sable.mp3
  Mireille Mathieu - Les Jardins D'automne.mp3
  Mireille Mathieu - Les Violons de la Georgie.mp3
  Mireille Mathieu - Ma Melodie d'amour.mp3
  Mireille Mathieu - Merci monsieur très peu pour moi.mp3
  Mireille Mathieu - Messieurs les Musiciens.mp3
  Mireille Mathieu - Mon Credo.mp3
  Mireille Mathieu - Mon Dieu C'est un Homme.mp3
  Mireille Mathieu - On y revient toujours.mp3
  Mireille Mathieu - Par Hasard.mp3
  Mireille Mathieu - Paris un tango.mp3
  Mireille Mathieu - Pour T'empêcher De Me Dire Adieu.mp3
  Mireille Mathieu - Pourquoi Le Monde Est Sans Amour.mp3
  Mireille Mathieu - Qu'attends tu de mois.mp3
  Mireille Mathieu - Qu'elle Est Belle.mp3
  Mireille Mathieu - Santa Maria  1177
  Mireille Mathieu - santa maria de la mer
  Mireille Mathieu - Solitario Joe.mp3
  Mireille Mathieu - Tarata-Ting, Tarata-Tong
  Mireille Mathieu - Together we are Strong
  Mireille Mathieu - Toi que j'aimerai.mp3
  Mireille Mathieu - Un Enfant Viendra.mp3
  Mireille Mathieu - Un jour viendra.mp3
  Mireille Mathieu - Une Rose au coeur de l'hiver.mp3
  Mireille Mathieu - Veux-tu qu'on s'aime.mp3
  Mireille Mathieu - Viens dans ma rue.mp3
  Nana Mouskouri, Dalida, Mireille Mathieu - Alouette 1982

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (11 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nat Gonella


   

  Nat Gonella

  Nathaniel Charles (NAT) Gonella (03.7.1908-08.6.1998) was een Engels jazztrompettist, bandleider, zanger en mellophonist geboren in Londen, misschien wel het meest bekend door zijn werk met de big band The Georgiërs. Gonella heeft gespeeld en opgenomen met vele prominente jazzmusici, waaronder Billy Cotton, Archie Alexander, Digby Goedweer en Lew Stone.

  Zijn karakteristieke vocale stijl doet denken aan Louis Armstrong, maar de stem werd vaak overschaduwd door zijn prestaties als bandleider en trompettist. Gonella heeft een grote invloed op andere Britse jazz-trompettisten, waaronder Humphrey Lyttelton en Digby Fairweather.
  Gonella werd geboren in een achterstandswijk in het oosten van Londen, maar nam cornet tijdens het bijwonen van een instelling voor kansarme kinderen, St Mary's School Guardian in Islington.

  Zijn eerste professionele baan kwam toen, na een korte periode als leerling bontwerker, hij Archie Pitt Busby Boy's Band is lid geworden in 1924, een kleine pit junior orkest en touring review band. Hij bleef met de band tot 1928, en het was tijdens deze periode dat hij kennis maakte met het begin van de opnames van Louis Armstrong, en de New Orleans-jazz stijl in generaal.

  Hij werkte samen met Bob Bryden's Louisville band voor een tijd in 1928-9, en met pianist Alexander Archie in Brighton, dan is lid geworden van de Billy Cotton band op het einde van 1929, een stap die hem voorzien van een meer prominente platform, zowel op het concertpodium het podium en ook op radio, en kon hij zijn eerste jazz-solo's en zang kenmerken vast te leggen.
  Hij slaagde erin om zijn idool te voldoen wanneer Armstrong Londen bezocht in 1932, door te bedelen de medewerkers van Boosey and Hawkes's muziekwinkel om hem in staat om Armstrong's trompet terug, links in de winkel voor het reinigen, naar zijn hotelkamer.
  De Amerikaan was kennelijk aanvankelijk geamuseerd om een dergelijke vurige devotee te vinden,en waardering voor zijn bereidheid om te helpen, zijn het een paar goede vrienden geworden.

  Gonella draagkracht groeide nog sneller na de vorming van zijn eigen band, De Georgiërs, in 1935. Zij namen hun naam uit zeer populaire versie Gonella van "Georgia On My Mind", die hij voor Lew Stone geregistreerd in 1932, en begon als een featured band binnen Stone's laat zien, voordat die zich als een zelfstandige eenheid.

  Gonella vormde hij zijn eigen big band, en werd al snel een kop artiest op de nog steeds bloeiende ras circuit, en ze verder naar boven rekeningen in het hele land tot het uitbreken van de oorlog.

  Hij vervoegde het leger in 1941, en werd aangeworven in de Sterren in gevechtstenue campagne, touring geallieerde kampen in Europa en Noord-Afrika. Terwijl in Europa en Noord-Afrika Gonella diende als persoonlijke bediende of "Batman" tot majoor Alexander Karet en zodra de oorlog voorbij was werd aangeboden de positie als persoonlijke butler van de majoor, maar weigerde beleefd zijn muzikale carrière voort te zetten.
  Hij hervormde zijn band na de oorlog, maar de economische en muzikale klimaat is snel aan het veranderen op dat moment. Hij flirtte kort met bebop, erkend dat het niets was voor hem, en keerde terug naar het ras podium tijdens de jaren 1950, touring met de wil van de komiek Max Miller.
  De opleving van de traditionele jazz in de late jaren vijftig kon hij zijn Georgiërs in 1960 de hervorming, en hij stond op de tv-show This Is Your Life het volgende jaar. Welke leverde een album voor hem, De Nat Gonella Story, naar het voorbeeld van Armstrong's A Musical autobiografie.
  Al deze aandacht opnieuw gevestigd Gonella als een grote naam, ten minste tot de komst van The Beatles bracht de trad jazz Boom met schuddende.
  Hij verhuisde naar Lancashire in 1962, en tourde regelmatig over de noordelijke club circuit tot zijn pensionering zou ter gelegenheid van zijn 65e verjaardag, op 7 maart 1973.

  Dat pensionering duurde niet lang. Drummer Ted Easton overhalen hem te komen om aan zijn (Easton's) club in Nederland spelen tijdens het midden van de jaren 1970, en een nieuwe opname van een liedje dat hij eerst had gesneden met Roy Fox in 1931, "Oh, Monah", werd een grote hit in Nederland.
  Het was tot zijn laatste floreren op trompet, maar hij bleef om te zingen na de verhuizing naar Gosport, Hampshire, in 1977 - waar een plein opnieuw werd naar hem vernoemd in 1994, en was altijd blij om op te staan, en wel in een plaatselijke cafes of op de Gosport Jazz Club.

  Digby Goedweer Nieuwe Georgiërs een eerbetoon aan muzikale erfenis Gonella's in 1984, en Goedweer en collega-trompettist Humphrey Lyttelton mede-organisator van een televisie eerbetoon, vijftig jaar van Nat Gonella, het volgende jaar, waarin Gonella zelf was een enthousiaste deelnemer.

  Hij bleef af en toe te zingen met verschillende bands, en maakte de koppen weer in 1997 toen een steekproef fragment van zijn trompet uit een opname die hij maakte in 1932 werd gebruikt in het aantal White Town is een hit, "Your Woman".

  Nat Gonella stierf in zijn huis in Gosport op 6-8-1998 , hij werd 90 jaar.

  Nat Gonella - Georgia_On_My_Mind
  Nat Gonella - Oh Mona 1098
  Nat Gonella - Nagasaki 1098

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Who
   

  The Who


  The Who is een Engelse rockband van de jaren zestig en zeventig van de twintigste eeuw en werd opgericht in 1964 in Londen, Engeland.

  De band groeide uit tot een van de bekendste rock-'n-rollbands ter wereld, die in de hoogtijdagen bestond uit zanger Roger Daltrey, gitarist Pete Townshend, bassist John Entwistle en drummer Keith Moon. The Who is met uitzondering van de periodes tussen 1983 en 1988 en tussen 1990 en 1995 vrijwel continu op tournee geweest. Wijzigingen in de samenstelling kwamen na zijn het overlijden van Keith Moon in 1978 (die achtereenvolgens vervangen werd door Kenney Jones, Simon Phillips en Zak Starkey) en na de dood van John Entwistle in 2002 (waarvoor Pino Palladino sindsdien de honneurs waarneemt). Eind oktober 2006 maakte The Who een comeback, met hun album Endless Wire. Het is het elfde studioalbum dat de band uitbracht, maar het eerste sinds It's Hard uit 1982.

  The Who is vooral bekend geworden als rockpioniers; uitvinders van de powerchords en Townshends rockopera Tommy. De vroege mod-albums van de band – met korte, soms agressieve nummers erop – zijn goede voorbeelden van hoe The Who er uitzag: Pete Townshend met zijn leidende powerchords; Keith Moon met zijn explosieve drumwerk; John Entwistle met zijn basloopjes en Roger Daltrey met zijn krachtige stem en rondvliegende microfoon. Deze albums zijn van grote invloed geweest op de ontwikkeling van de hardrock en de powerpop, terwijl de luidruchtige en agressieve concerten de weg vrijmaakten voor de komst van punkrock- en heavy metalbands, die op deze manier door The Who geïnspireerd werden.

  In juli 2007 heeft The Who een succesvolle[1] wereldtournee, die begonnen is in juni 2006, afgesloten.

  The Who staat op nummer 8 van de lijst van de 100 Grootste Hardrockartiesten van VH1 en op nummer 9 van hun lijst van de 100 Grootste Rock-'n-Rollartiesten.


  The Who - 5-15.mp3
  The Who - Anyway, Anyhow, Anywhere.mp3
  The Who - Baba O'Riley.mp3
  The Who - Behind Blue Eyes
  The Who - Boris the Spider.mp3
  The Who - Dr. Jimmy
  The Who - Happy Jack.mp3
  The Who - I Can See for Miles.mp3
  The Who - I Can't Explain.mp3
  The Who - I'm a Boy.mp3
  The Who - Johnny B. Goode (Live, 1975, Keith Moon Vocal)
  The Who - Join Together.mp3
  The Who - Let's See Action (Nothing Is Everything).mp3
  The Who - Love Reign O'er Me.mp3
  The Who - Magic Bus.mp3
  The Who - My Generation.mp3
  The Who - My Wife.mp3
  The Who - Overture from Tommy 1097
  The Who - Pictures of Lily.mp3
  The Who - Pinball Wizard.mp3
  The Who - See Me, Feel Me
  The Who - Squeeze Box.mp3
  The Who - Substitute.mp3
  The Who - Summertime Blues (Woodstock '69)
  The Who - The Relay.mp3
  The Who - The Seeker.mp3
  The Who - Twist and Shout (Live, New York, 1982)
  The Who - We won't get fooled again
  The Who - Who Are You [Single Edit Version].mp3
  The Who - Won't Get Fooled Again.mp3
  The Who - You Better You Bet

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neil Diamond
   

  Neil Diamond


  Neil Leslie Diamond (New York, 24 januari 1941) is een Amerikaanse zanger.

  Diamond begon in 1958, met songs als Blue Destiny en A Million Miles Away , waarover hij zei "The first song I ever wrote on a piano. I played all the instruments on this demo... because I worked cheap". Hij werd vooral populair in de jaren zestig en zeventig. Zijn livealbum Hot August Night (1972) vormde de definitieve doorbraak en werd overal bijzonder goed verkocht, met name in Australië (Er wordt zelfs beweerd dat één op de vier huishoudens deze dubbel-cd in huis heeft![bron?]). Mede door dit album wordt hij ook wel als de popartiest van de jaren zeventig beschouwd. Na deze plaat volgden nog vele cd's, onder meer Jonathan Livingstone Seagull, Serenade, Beautiful Noise, Love at the Greek en The Jazz Singer. De plaatverkoop stagneerde een beetje in de jaren tachtig, al werden zijn concerten nog steeds goed bezocht. Vele songs van vooral zijn begintijd (Red Red Wine, Girl You'll be a Woman Soon en I'm a Believer) werden door anderen gezongen en ook voor films gebruikt (o.a. Pulp Fiction en Shrek).

  Zijn laatste drie cd's: Three Chord Opera, 12 Songs en Home before dark werden, wellicht door het producerswerk van Rick Rubin (laatste twee albums) en door zelfgeschreven teksten, een succes. Op 24 en 25 mei 2008 trad Neil op in Ahoy Rotterdam en op 29 mei 2008 kwam hij voor de eerste keer naar België; Neil Diamond trad toen op in het Sportpaleis in Antwerpen. Eind oktober 2008 verscheen een boek over Neil Diamond: He is ... I say, geschreven door David Wild. Hij heeft meer dan 130 miljoen albums verkocht als singer-songwriter en daarnaast miljoenen als uitsluitend songwriter.

  Op 14 mei 2008 kwam zijn album Home Before Dark op de eerste plaats binnen in de Billboard Top 200, het was zijn eerste Amerikaanse nummer 1-album.

  Op 12 januari 2009, vier dagen na zijn laatste concert, is Neil begonnen met de opnamen van een nieuw album, zijn derde met Rick Rubin. In augustus van dit jaar verschijnt er een dvd en dubbel-cd van zijn wereldtournee van 2008, die door meer dan één miljoen mensen werd bezocht.

  Op 20 augustus 2009 kwam de dubbele live-cd Hot August Night, NYC op de tweede plaats binnen in de Billboard Top 200. De gelijknamige dvd is eveneens een enorm succes. Tevens staat voor 2010 een nieuwe wereldtoer in de planning voor de inmiddels 69-jarige singer/songwriter.


  Neil Diamond - America
  Neil Diamond - And the Singer Sings His Songs.mp3
  Neil Diamond - And the Stars Won't Pay No Mind.mp3
  Neil Diamond - Be
  Neil Diamond - Beautiful Noise
  Neil Diamond - Cherry Cherry  1288
  Neil Diamond - Brooklyn Roads.mp3
  Neil Diamond - Brother Love's Travelling Salvation Show.mp3
  Neil Diamond - Cracklin' Rose.mp3
  Neil Diamond - Desiree
  Neil Diamond - Do It
  Neil Diamond - Gitchy Goomy 1186
  Neil Diamond - Girl You'll Be a Woman Soon.mp3
  Neil Diamond - He Ain't Heavy...He's My Brother.mp3
  Neil Diamond - Heartlight
  Neil Diamond - Hello Again
  Neil Diamond - Holly Holly.mp3
  Neil Diamond - I Am...I Said.mp3
  Neil Diamond - If You Go Away.mp3
  Neil Diamond - If You Know What I Mean-32-19
  Neil Diamond - I'm Alive
  Neil Diamond - I've Been This Way Before
  Neil Diamond - Kentucky Woman [Live].mp3
  Neil Diamond - Lady Oh
  Neil Diamond - Last Thing on My Mind.mp3
  Neil Diamond - Longfellow serenade
  Neil Diamond - Lordy 1096
  Neil Diamond - Love On The Rocks
  Neil Diamond - Mr Bojangles.mp3
  Neil Diamond - Play Me.mp3
  Neil Diamond - September Morn
  Neil Diamond - Solitary Man.mp3
  Neil Diamond - Song Sung Blue.mp3  1186
  Neil Diamond - Soolaimon (African Trilogy II).mp3
  Neil Diamond - Stargazer
  Neil Diamond - Stones.mp3
  Neil Diamond - Sweet Caroline.mp3
  Neil Diamond - The boat that i row 1288
  Neil Diamond - You Are My Sunshine
  Neil Diamond - Walk on Water.mp3
  Barbra Streisand & Neil Diamond - You Don't Bring Me Flowers

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
  Archief per jaar
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  A
  5000 Volts
  Aaron Neville
  Abba
  ACDC
  Ace Cannon
  Adam and Eve
  Adam Faith
  Adamo
  Adamo 2
  Adéle Bloemendaal
  Adriano Celentano
  Afric Simone
  Agnetha Faltskog
  Al Martino
  Alain Barriere
  Albert Hammond
  Albert King
  Albert West
  Alex Valére
  Alexander Curly
  Alias Berger
  Alice Cooper
  Alvin Stardust
  Amanda Lear
  Amazulu
  Amen Corner
  America
  Amii Stewart
  Anarchic System
  André Hazes
  André van Duin
  Andy Borg
  Andy de witt
  Andy Williams
  André Brasseur
  Andre Moss
  Angelo Branduardi
  Anita Meyer
  Anja
  Anja Yelles
  Ann Christy
  Anne Marie David
  Anneke Gronloh
  Anneke Soetaert
  Anny Schilder
  Aretha Franklin
  Arie Ribbens
  Armand
  Arne Jansen
  Arno
  Arthur Conley
  Astrid Harzbecker
  Audrey Landers

  B
  B Bumble
  Baccara
  Bananarama
  Bar Kays
  Barbara Dex
  Barbra Streisand
  Bart Herman
  Bart Kaell
  Bart Van Den Bossche
  Barry & Eileen
  Barry Blue
  Barry Mann
  Barry White
  Bata Ilic
  Bay City Rollers
  Beatles
  Bee Gees
  Bellamy Brothers
  Belle Epoque
  Belle Perez
  Ben Cramer
  Benny Neyman
  Benny Scott
  Berdien Stenberg
  Bernd Clüver
  Bert Kaempfert
  Bert Weedon
  Bette Midler
  Betty Wright
  Big Bill
  Bill Black's Combo
  Bill Forbes
  Bill Haley
  Bill Justis
  Billy Ocean
  Billy Preston
  Billy Swan
  Billy Vaughn
  Bing Barlow
  Bing Crosby
  Blondie
  Blue Angel
  Blue Haze
  Blue Diamonds
  Blue Mink
  Blue Moon Rockers
  Blue Ridge Rangers
  Bob & Earl
  Bob Azzam
  Bob Benny
  Bob Marley
  Bobbejaan Schoepen
  Bobby Day
  Bobby Darin
  Bobby Lee Trammell
  Bobby Goldsboro
  Bobby Prins

  Bobby Ranger
  Bobby Setter Band
  Bobby Solo
  Bobby Stevens
  Bobby Vee
  Bobby Vinton
  Bobbysocks
  bolland & bolland
  Boney M
  Bonnie Pointer
  Bonnie St.Claire
  Booker T
  Boys town gang
  Boudewijn de Groot
  Bow Wow Wow
  Box Tops
  Boxcar Willie
  Bread
  Brenda Lee
  Brian
  Brian Hyland
  Brigitte Bardot
  Brotherhood of Man
  Brunner & Brunner
  Bruce Low
  Bruce Springsteen
  Brussel 1
  Bucks Fizz
  Buddy Holly
  Buddy Knox
  Burt Blanca
  BZN

  C
  C Jerome
  Camillo
  Captain Cook
  Carl Douglas
  Carl Mann
  Carl Perkins
  Carly Simon
  Carol Jiani
  Carola
  Carpenters
  Cat Stevens
  Caterina Valente
  CC Catch
  Cees en Marjan
  Champaign
  Charléne
  Charles Aznavour
  Charlie Rich
  Chas & Dave
  Cher
  Cherrie van Gelder-Smith
  Cherry Laine
  Chi Coltrane
  Chicago
  Chicory Tip
  Chip Taylor
  Chris Andrews
  Chris De Burgh
  Chris Howland
  Chris Montez
  Chris Rea
  Chris Roberts
  Chrispian St Peters
  Christian Anders
  Christian Vidal
  Christoff
  Christophe
  Chubby Checker
  Chuck Berry
  Chris Andrews
  Cindy & Bert
  Ciska Peters
  Claire & Henk
  Clark Richard
  Claudia Sylva
  Cliff Richard
  Cliff Rilly
  Clifton Chenier
  Clouseau
  Clout
  Coast to coast
  Cocktail Trio
  Colinda
  Commodores
  Connie Francis
  Conny & Danny Fabry
  Conny Froboess
  Conny Vink
  Conquistador
  Conway Twitty
  Corrie Van Gorp
  Corry Brokken
  Corry Konings
  Costa Cordalis
  Creedence Clearwater Revival
  Crystals
  Culture Club
  Curtie & The Boombox
  Curtis Lee
  Cyndi Lauper

  D
  Dale Hawkins
  Dalida
  Dan Ellery
  Dana Winner
  Danny & the Juniors
  Danny Hoekstra
  Dario Moreno
  Darts
  Dave Berry
  Dave Dee,Dozy Beaky Mick & Tich
  David Bowie
  David Dundas
  Dean Martin
  Decap-sound 2
  Dee D Jackson
  De Alpenzusjes
  De Belcanto's
  De Cap-Orgel uit Herselt
  De Deurzakkers
  De Electronica's
  De Four Tak
  De Havenzangers
  De Heikrekels
  De Kermisklanten
  De Kreuners
  De Makkers
  De Marlets
  De Melando's
  De Mens
  De Roffels
  De Romeo's
  De Selvera's
  De Spelbrekers
  De Stemmingmakers
  De Strangers
  De Straatmuzikanten
  De Vrijbuiters
  Demis Roussos
  Dennie Christian
  Detroit Emeralds
  Diana Ross
  Dick Brave & The Backbeats
  Die Flippers
  Dion & The Belmonts
  Dionne Warwick
  Dire Straits
  Dixie Aces
  Dizzi Man's Band
  Doe Maar
  Dolly Dots
  Dolly Parton
  Don Gibson
  Don McLean
  Don Rosenbaum
  Donna Hightower
  Donna Lynton
  Donna Summer
  Donny Osmond
  Doris D & The pins
  Dynamic Rockers
  Duane Eddy
  Duo De Koning
  Duo Onbekend
  Dr.Hook
  Drafi Deutscher
  Drukwerk


  E
  Earth & Fire
  Eddie Cochran
  Eddie Rabbitt
  Eddy Christiani
  Eddy Grant
  Eddy Mars
  Eddy Smets
  Eddy Wally
  Edison Lighthouse
  Edmundo Ros
  E.L.O.
  El DeBarge
  Elton John
  Elvis Presley 1
  Engelbert Humperdinck
  Enny Denita
  Enrico Macias
  Eydie Gorme
  Eric Clapton
  Erik Marijsse
  Erik Van Neygen
  Eruption
  Esther Philips
  Evening Stars
  Expo-brood

  F
  Fabian
  Fabry's
  Fancy
  Fantastique
  Fats Domino
  Fernando Express
  Ferre Grignard
  Flash and the Pan
  Floyd Cramer
  Focus
  Fortunes
  Four Seasons
  Four Tops
  FR David
  Francesco Napoli
  Francine Jordi
  Francis Goya
  Francoise Hardy
  Frank Ferrari
  Frank Galan
  Frankie Avalon
  Frankie Laine
  Franky Boy
  Freddy Quinn
  Frank & Mirella
  Frank Sinatra 
  Frank Valentino
  Franka
  Frans Duijts
  Freddy Breck
  Freddy Cannon
  Freddy Fender
  Frida
  Frieda Linzi

  G
  Gary Glitter
  Gary Moore
  Gebroeders Brouwer
  Geier Sturzflug
  Gene Cotton
  Gene Vincent
  Gerd Boettcher
  Gert Timmerman
  Gerard Cox
  Geordie
  George Mc Crae
  George Baker
  George Harrison
  Georgie Fame
  Geraint Watkins
  Gerard de Vries
  Gerard Lenorman
  Geschwister Hofmann
  G.G.Anderson
  Gibson Brothers
  Gigantjes
  Gigliola Cinquetti
  Gilbert Bécaud
  Gilbert O'Sullivan
  Gilla
  Gitte
  Gladys knight & the pips
  Glen Campbell
  Gloria Gaynor
  Golden Earring
  Gonnie Baars
  Goombay Dance Band
  Gottlieb Wendehals
  Grace Jones
  Grand Funk
  Grease
  Guido Belcanto
  Günter Noris
  Gunther Neefs
  Guy Mardel
  Guys 'n' Dolls
  Guus Meeuwis

  H
  Hamilton Bohannon
  Hank Mizell
  Hank The Knife & The Jets
  Hanny en de Rekels
  Hansi Hinterseer 
  Harm Wolters
  Harry Belafonte
  Hazell Dean
  Heidi Bruhl
  Heike Schäfer
  Heino
  Heintje
  Helemaal Hollands
  Helmut Lotti
  Helen Reddy
  Helen Shapiro
  Henk Damen
  Henk Wijngaard
  Hepie en Hepie
  Herb Alpert
  Herman Brood
  Herman's Hermits
  Herve Vilard
  Het goede doel
  Het Holland Duo
  Het Regenboogtrio
  Highway
  Hot Butter
  Hot Chocolate
  Howard Carpendale
  Huey Lewis

  Hugo Raspoet  I
  Irving Fields
  Ike & Tina Turner
  Imca Marina
  Ingeborg
  Ireen Sheer
  Isabelle A
  Ivan Heylen
  Ivan Rebroff
  Ivo Robić

  J
  Jaap Dekker
  Jackpot
  Jack de Nijs
  Jack Jersey
  Jacqueline Boyer
  Jackie Wilson
  Jacques Brel
  Jacques Dutronc
  Jacques Herb
  Jacques Raymond
  James Last
  James LLoyd
  Jan & Zwaan
  Jan Boezeroen
  Jan De Wilde
  Jan Gorissen
  Jan Rot
  Jan und Kjeld 

  Jan Verbraeken
  Jane Birkin
  Jannes
  Jantje Koopmans
  Jay & The Americans
  Jerry Arendo
  Jerry Lee Lewis
  Jerry Lee Lewis & Friends
  Jess & James
  Jim Croce
  Jim Dale
  Jim Reeves
  Jimmy Cliff
  Jimmy Frey
  Jimmy James
  Jimmy Osmond
  JJ Cale
  Jo Erens
  Jo Leemans
  Jo Vally
  Joey Dee & Starliters
  Joe Cocker
  Joe Dolan
  Joe Harris
  Joe Tex
  Johan Verminnen
  John Denver
  John Fred and his Playboy's
  John Horton
  John Lamers
  John Larry
  John Paul Young
  John Rowles
  John Spencer
  John Terra
  John William
  John Woolley and Just Born
  Johnny & Huricanes
  Johnny Blenco
  Johnny Burnette
  Johnny Carroll
  Johnny Hallyday
  Johnny Hoes
  Johnny Jordaan
  Johnny Kid & the pirates
  Johnny Lion
  Johnny Otis
  Johnny Preston
  Johnny Restivo
  Johnny Rivers
  Johnny Rodrigues
  Johnny Tillotson
  Johnny Wakelin
  Johnny White
  Jonathan King
  José
  Juan Pardo
  Julian Lennon
  Juliane Werding
  Julio Iglesias
  Juul Kabas
  Jurgen Marcus
  J.Vincent Edwards

  K
  Kalin Twins
  Kapel van de koninklijke luchtmacht
  Kayak
  Karel Gott
  Karin Kent
  K.C.and the Sunshine Band
  Kevin Ayers
  Kim Wilde
  Kiss
  Klaus & Klaus
  Kool & the Gang
  Koos Alberts
  Kris De Bruyne  L
  La Bionda
  La Esterella
  Laid Back
  Laura Lynn
  Lee Dorsey
  Lee Towers
  Lena Zavaroni
  Lenny Kuhr
  Leo van Helmond
  Leo Sayer
  Leonard Cohen
  Les Chakachas
  Les Chats Sauvages
  Les Humphries Singers
  Letkiss
  Lieutenant Pigeon
  Liesbeth List
  Liliane Saint Pierre
  Lime
  Limbra Zusjes
  Linda de Suza
  Lindsay
  Lisa del Bo
  Little Hank
  Little Eva
  Little Richard
  Lize Marke
  Lucille Starr
  Luis Mariano
  Lobo
  Loggins & Messina
  Long Tall Ernie & The Shakers
  Los indios Tabajaras
  Lou Bandy
  Lou Bega
  Louis Prima
  Louis Neefs
  Lowland Trio
  Luisa Fernandez
  Luc Steeno
  Luc van Meeuwen
  Lulu
  Luv'
  Lynn Anderson
  Lynsey De Paul

  M
  Madonna
  Major Dundee Band
  Major Lance
  Manfred Mann
  Manhattan Transfer
  Mara Kayser
  Marc Aryan
  Marc Dex
  Marc Winter
  Margriet Hermans
  Marianne Rosenberg
  Marianne Weber
  Marie Osmond
  Matchbox
  Martha Reeves
  Martijn
  Mary Hopkin
  Marva
  Max Romero
  Maxine  Nightingale
  Maywood
  Meat Loaf
  Medicine Head
  Melchior
  Melina Mercouri
  Melody Sisters en Black & White
  Micha Marah
  Michael Jackson
  Michael Stein
  Michél Delpech
  Micky Day
  Middle of the road
  Miek & Roel
  Mieke
  Mieke Telkamp
  Miel Cools
  Mighty Sparrow
  Micky
  Mike Berry
  Mike Brant
  Mike Oldfield
  Mikis Theodorakis
  Millie Jackson
  Millie Small
  Mink DeVille
  Miquel Brown
  Miquel Rios
  Mireille Mathieu
  Modern Talking
  Monique Smit
  Moustache
  Mouth&MacNeal
  MFSB
  Mr Acker Bilk
  Mungo Jerry
  Musical Youth

  N
  Nana Mouskouri
  Nancy Sinatra
  Nat Gonella
  Nat King Cole
  Neil Diamond
  Neil Sedaka
  Nelly Jane
  Nick Lowe
  Nick MacKenzie
  Nick Straker Band
  Nick en Simon
  Nico Haak
  Nicole
  Nik Kershaw
  Nini Rosso
  Nino de Angelo
  New Four
  Noordzee Duo
  Norbert
  Normaal
  Norman Greenbaum

  O
  Octopus
  Ohio Express
  Olga Lowina
  Olivia Newton-John
  OMD
  Opus
  Orkest zonder naam
  Osibisa
  Osmonds
  Oscar Benton
  Oscar Harris
  Otis Redding
  Ottowan

  P
  Paloma Trio
  Paper Lace
  Pasific Gas & Electric
  Pat Benatar
  Pat Boone
  Patrick Hernandez
  Patti Labelle
  Patti Page
  Patricia Paay
  Paul de Senneville
  Paul Anka
  Paul Da Vinci
  Paul Evans
  Paul Severs
  Paul Simon
  Paula Dennis
  Penny McLean
  Percy Faith
  Percy Sledge
  Peret
  Perez Prado
  Peter Alexander
  Peter Beil
  Peter Gabriel
  Peter Kent
  Peter Koelewijn
  Peter Kraus
  Peter Maffay
  Peter Orloff
  Petra
  Petula Clark
  Phil & John
  Philippe Robrecht
  Piet Veerman
  Pink Floyd
  Piraten
  P J Proby
  Plastic Bertrand
  Pointer Sisters
  Pop Tops
  Procol Harum
  Pussycat

  Q

  R
  Racey
  Radi Ensemble
  Ral Donner
  Ralf Bendix
  Ramses Shaffy
  Ray Charles
  Ray Conniff
  Ray Franky
  Ray Peterson
  Ray Smith
  Raymond van het Groenewoud
  R.B.Greaves
  Redbone
  Regento Stars

  René and Angela
  René and his Alligators
  René Becker
  René Carol
  René Froger
  Renée De Haan
  Reparata & The Delrons
  Rex Gildo
  Ria Valk
  Ricchi e Poveri
  Richard Anthony
  Richard Clayderman
  Rick James
  Ricky Davids
  Ricky Gordon
  Ricky Nelson
  Righeira
  Rijk De Gooyer
  Rika Jansen
  Ringo Starr
  Rita Corita
  Rita Deneve
  Rita Hovink
  Ritchie Valens
  Rob De Nijs
  Robert Gordon
  Robertino
  Roberto Blanco
  Roberto Delgado
  Roberto Jacketti & The Scooters
  Rocco Granata
  Rockabilly
  Rockin' Sidney
  Rocky Burnette
  Rocky Sharpe
  Rod McKuen
  Rod Stewart
  Roger Glover
  Roger Whittaker
  Roland Kaiser
  Roland W
  Rolling Stones
  Ronnie Tober
  Ronny Temmer
  Rosy & Andres
  Roy Black
  Roy Orbison
  Rubettes
  Rudi Carrell
  Ruth Mc Kenny
  Royal Showband Waterford
  Ryan Paris

  S
  Sacha Distel
  Sailor
  Salim Seghers 
  Sam Cooke
  Sam Gooris
  Samantha
  Sammy Davis JR
  Sandy
  Sandie Shaw
  Sandra Kim
  Sandra Reemer
  Sandy Nelson
  Sanne
  Santana
  Sarah Brightman
  Sarah Vaughan
  Saskia & Serge
  Schriebl en Hupperts
  Scott McKenzie
  Serge Gainsbourg
  Shakin' Stevens
  Sharif Dean
  Shawn Elliott
  Sheila B Devotion
  Shocking Blue
  Showaddywaddy
  Silver Convention
  Silvia Swart 
  Sinitta
  Sir Douglas Quintet
  Sir Henri & his Butlers
  Skeeter Davis
  Slade
  Sly & The Family Stone
  Small Faces
  Smokie
  Soeur Sourire
  Sommerset
  Sonny & Cher
  Soulful Dynamics
  Soulsister
  Spargo
  Spider Murphy Gang
  Spooky & Sue
  Stafke Fabri
  Stars on 45
  Status Quo
  Stealers Wheel
  Stef Ekkel
  Stella Bos
  Steppenwolf
  Steve Harley & Cockney Rebel
  Stevie Wonder
  Stray Cats
  Studio 54 Vol 1
  Supremes
  Sutherland Brothers
  Suzie
  Suzi Quatro


  T
  10cc
  Tahiti Tamourés
  Tammy Wynette
  Tante Leen
  Tavares
  Teach-In
  Ted Herold
  Tee-Set
  Telly Savalas
  Tenpole Tudor
  Therese Steinmetz
  The Allisons
  The Allman Brothers
  The Animals
  The Archies
  The Atlantics
  The Bangles
  The Beach Boys
  The Bet
  The Big Bopper
  The Blues Busters
  The Blasters
  The Boomtown Rats
  The Browns
  The Cadillacs
  The Cascades
  The Cats
  The Championettes
  The Champs
  The Chantays
  The Classics
  The Clovers
  The Coasters
  The Contours
  The Cousins
  The Crests
  The Dakotas
  The Doors
  The Drifters
  The Dutch Boys
  The Equals
  The Everly Brothers
  The Fouryo's
  The Glitter Band
  The Hues Corporation
  The Isley Brothers
  The J. Geils Band
  The Hollies
  The Jackson Five
  The Jaguards
  The Jokers
  The Jarmels
  The Jumpers
  The Mar-Keys
  The Marbles
  The Marcels
  The Marvelettes
  The Moody Blues
  The Monkees
  The Move
  The New Inspiration
  The Padre Twins
  The Pebbles
  The Peels
  The Platters
  The Popgun
  The Ramblers
  The Righteous Brothers
  The Picknicks
  The Rock-A-Teens
  The Rollers
  The Routers
  The royal guardsmen
  The Scorpions
  The Schorts
  The Seabirds
  The Shadows
  The Shake Spears
  The Shuffles
  The Star Sisters
  The String a longs
  The Stylistics
  The Sunstreams
  The Surfaris
  The Surfers
  The Sweet
  The Teddy Boys
  The Three Degrees
  The Tielman Brothers
  The Tokens
  The Tornados
  The Trammps
  The Trashmen
  The Tremeloes
  The Troggs
  The Valliants
  The Velvets
  The Ventures
  The Waikikis
  The Walkers
  The Who
  The Yardbirds
  Theo Diepenbrock
  Tight Fit
  Tim Finn
  Tim Visterin
  Tina Charles
  Tina Rosita
  Tina Trucker
  Tol Hansse
  Tony Bass
  Tony Cabana
  Tony Christie
  Tony Corsari
  Tony Marchall
  Tony Servi
  Tony Sherman
  Tom Jones
  Tom Tom Club
  Tommy Edwards
  Tommy James & Shondells
  Tony Orlando & Dawn
  Toots Thielemans
  Tracey Ullman
  Trea Dobbs
  Trini Lopez 
  Trinity & Sofie
  Truck Stop
  Truus
  The Tokens
  Tumbleweeds
  Two Man Sound


  U
  Udo Jurgens
  Ultravox
  Umberto Tozzi
  Urbanus
  Urker zangers

  V
  Vader Abraham
  Van McCoy
  Vanessa
  Vanity Fare
  Village people
  Vic Dana
  Vikki Carr
  Vicky Leandros
  Vince Everett
  Vivi
  Viola Wills
  VOF De Kunst
  Vulcano

  W
  Wallace Collection
  Wally Tax
  Wanda jackson
  War
  Wham
  Whitney Houston
  Wigbert
  Wings 
  Will Brandes
  Will Tura de singles
  Willeke Alberti
  Willy Alberti
  Willy Schobben
  Willy Sommers
  Wim Leys
  Wolfgang Petry
  Wolter Kroes

  X

  Xandra

  Y
  Yasmine Melanie
  Yvonne de Nijs

  Z
  Zangeres zonder Naam
  Zjef Vanuytsel
  Zwarte Lola
  Zusjes Wouterse
  Z.Z. & de Maskers
  16 x Feest


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!