Jukeboxhits

Zoeken in blogMijn favorieten
 • Belgian Oldies Radio

 • Muziek
  Nr.1 1956-1964
  Nr1 1956-1964 Deel 3 en 4
  Top 40 1965
  Top 40 1966
  Top 40 1967
  Top 40 1968
  Top 40 1969 
  Top 40 1970
  Top 40 1971-1972
  Top 40 1973
  Top 40 1974
  Top 40 1975
  Top 40 1976
  Top 40 1977
  Top 40 1978
  Top 40 1979
  Top 40 1980
  Top 40 1981
  Top 40 1982
  Top 40 1983
  Top 40 1984
  Top 40 1985
  Kerstmis in muziekland
  Vergeten Parels 1
  Vergeten Parels 2
  Vergeten Parels 3
  Vergeten Parels 4
  De Pre Historie - 1950 vol 01
  De tijd van toen 2
  Die goeie ouwe tijd top 100
  Top-Hits 1960
  Superstarshine Vol1

  ***NIEUW***


  Rondvraag / Poll
  Wat is uw favoriet muziek
  Vlaamse hits
  Nederlandse
  Duitse schlager
  Franse chancon
  Engelse hits
  de jaren 50
  de jaren 60
  de jaren 70
  de jaren 80
  de jaren 90
  Bekijk resultaat


  MEER OVER :
  Guitar Boogie
  That's Alright mama
  Mona Lisa

  Inhoud blog
 • bericht
 • Octopus
 • Drukwerk
 • Nick & Simon
 • Big Bill
 • John Terra
 • Conny & Danny Fabry
 • Evening Stars
 • Gladys Knight & the Pips
 • Marianne Weber

  De muzieksite voor de echte muziekliefhebber----------HOE MEER REAKTIES HOE MEER DE SITE WORD UITGEBREID----ALLE liedjes zijn als MP3 verkrijgbaar op aanvraag
  VOOR MEER INFO MAIL ME
  01-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Four Tops
   

  The Four Tops

  De Four Tops is een Amerikaanse band die succesvol was in de jaren 60, 70 en 80 van de twintigste eeuw. De originele line-up van de groep was: Levi Stubbs (leadzanger), Renaldo "Obie" Benson (basszanger), Lawrence Payton en Abdul "Duke" Fakir. Tijdens het meest succesvolle gedeelte van hun carrière maakten ze deel uit van de uit Detroit afkomstige platenmaatschappij Motow

  beginjaren

  De Four Tops kennen elkaar al sinds de middelbare school. Daar was het ook dat ze met elkaar begonnen te zingen. Ze begonnen onder de naam The Four Aims. In 1956 kregen ze een contract aangeboden bij Chess Records. Om verwarring te voorkomen met The Ames Brothers kozen ze ervoor hun groepsnaam te wijzigen in Four Tops. Onder contract bij Chess slaagde de groep er niet in potten te breken. Een ontmoeting in 1963 met Berry Gordy zou daar verandering in brengen. Hij bood hen een contract aan bij Motown.

  In het begin van hun carrière bij de Detroitse platenmaatschappij namen ze voornamelijk jazznummers op voor een workshop van het bedrijf. Ook fungeerden ze als achtergrondkoor bij sommige andere artiesten bij Motown, zoals The Supremes. Toen in 1964 het beroemde songwriterstrio Holland-Dozier-Holland een instrumentaal nummer had geschreven maar niet wist wat ze er mee moesten doen besloten ze er een tekst bij te verzinnen en er een nummer voor de Four Tops van te maken. Dit nummer werd het beroemde "Baby I Need Your Loving". Het nummer haalde #11 op de Amerikaanse top 100. Hiermee brak een succesvolle periode voor "The Tops" aan.

  De succesjaren

  Na het grote succes van "Baby I Need Your Loving" werd besloten dat de Four Tops geen jazz meer hoefden te doen. Ze behoorden nu tot de primaire artiesten van Motown. Voortaan werden er singles voor hen geschreven. Hun volgende twee singles waren "Without The One You Love (Live's Not Worth While)" #43 en "Ask The Lonely" #24. Niet in staat het succes van de eerste hit te continueren leek het erop alsof de groep er niet in zou slagen de voorkeurspositie binnen Motown waar te maken. Het kwam toch nog goed. De volgende single was namelijk "I Can't Help Myself (Sugar Pie, Honey Bunch) en dit nummer leverde de groep hun eerste #1 hit op. In navolging van deze hit kwamen andere grote hits als "It's The Same Old Song" en "Something About You".

  In 1966 schreven Brian Holland, Lamont Dozier en Eddie Holland de tweede #1 hit voor de Four Tops, "Reach Out, I'll Be There", hun grootste, en meest herkenbare hit. Samen met nummers als "My Girl" van The Temptations, "Baby Love" van The Supremes en "I Heard It Through The Grapevine" van Gladys Knight & The Pips en Marvin Gaye is dit nummer nog steeds een van de meest populaire Motownnummers. Ook na dit nummer bleven de Four Tops hits maken, zoals "Bernadette" en (de Tim Hardin-cover) "If I Were A Carpenter".

  Toen Holland-Dozier-Holland Motown verlieten, had dit gevolgen voor het succes van de Four Tops en toen Motown in 1972 aankondigde te vertrekken naar Los Angeles verlieten ze het label. Ze kregen een contract bij ABC-Dunhill. Daar ging het weer beter met de Four Tops en kregen ze top 10 hits met "Keeper Of The Castle" en "Ain't No Woman Like The One I've Got". Na een tijdje droogden ook bij ABC-Dunhill de hits op en ging de carrière van de groep als een nachtkaars uit.


  Four Tops - Ain't No Woman
  Four Tops - Ask The Lonely
  Four Tops - Baby I Need Your Loving
  Four Tops - Bernadette
  Four Tops - cherish
  Four Tops - Don't walk away 1587
  Four Tops - I Can't Help Myself.mp3
  Four Tops - I'll Never ever leave again 1587
  Four Tops - I'll Turn to Stone
  Four Tops - i'm a believer
  Four Tops - if i were a carpenter
  Four Tops - It's all in the game
  Four Tops - It's the Same Old Song
  Four Tops - Keeper Of The Castle
  Four Tops - last train to clarksville
  Four Tops - Loco In Acapulco.mp3
  Four Tops - Loving You Is Sweeter Than Ever.mp3
  Four Tops - Reach Out I'll Be There
  Four Tops - rooms of gloom
  Four Tops - Seven Rooms Of Gloom.mp3
  Four Tops - Shake Me Wake Me.mp3
  Four Tops - Something About You.mp3
  Four Tops - Standing In The Shadows Of Love
  Four Tops - standing in the shadows of love
  Four Tops - Still Water
  Four Tops - Sugar Pie Honeybuch.mp3
  Four Tops - The Supremes - You Gotta Have Love in Your H
  Four Tops - Until you love someone
  Four Tops - walk away rene
  Four Tops - what else is there to do
  Four Tops - wonderful baby
  Four Tops - You Keep Running Away.mp3

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Peels


  The Peels

  The Peels - Juanita Banana
  The Peels - Fun
  The Peels - Senandung Rindu

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Udo Jurgens


  Udo Jurgens
   
  Udo Jürgens, artiestennaam van Udo Jürgen Bockelmann (Klagenfurt, Karinthië, 30 september 1934) is een Oostenrijks zanger en liedjesschrijver. Zijn oom van moederskant is de dadaïst Hans Arp. Zijn oom van vaderskant was van 1956 tot 1964 burgemeester van de Duitse stad Frankfurt am Main.

  In het ouderlijk slot Ottmanach groeide Udo op met twee broers, John (1931-2006) en Manfred Bockelmann (1943). Hij heeft muziek gestudeerd onder meer in Salzburg.

  Van 1964 tot 1989 was hij getrouwd met oud-fotomodel Erika Meier. Uit dit huwelijk heeft hij twee kinderen, John (1964) en Jenny (1967). Buiten dit huwelijk heeft hij in ieder geval nog twee buitenechtelijke dochters, Sonja en Gloria.

  In 1999 is Udo voor de tweede maal getrouwd, dit keer met Corinna Reinhold. Het paar leeft nu echter gescheiden van elkaar.

  In 1950 won hij een wedstrijd voor componisten die door de ORF georganiseerd werd met het liedje Je t'aime. Tien jaar later schreef hij voor Shirley Bassey de wereldhit Reach for the Stars. Dit is echter niet de enige wereldster voor wie hij liedjes schreef. Een oorspronkelijk voor Frank Sinatra geschreven compositie, If I never sing another song werd opgenomen door Sammy Davis Jr. die er al zijn tv- en concertoptredens mee afsloot.

  In Nederland hebben zangers ook succes gehad met de composities van Jürgens, onder meer André van Duin ("Een echte vriend", Ich war noch niemals in New York) en Gerard Cox ("Avond", Abends). De grootste hit is echter wel Gib mir deine Angst in het Nederlands als "Geef me je angst" gezongen door zowel de vertaler André Hazes als door Guus Meeuwis.


  In 1964 deed hij een eerste gooi naar een eurovisieoverwinning met het liedje Warum, nur Warum, het eindigde op de vijfde plaats en de Britse kandidaat Matt Monro vond het nummer zo goed dat hij het coverde als Walk away en op nummer 1 in de Britse hitparade en op een tweede plaats in de Amerikaanse hitparade kwam. Een jaar later werd Udo vierde op het Eurovisiesongfestival 1965 in Napels met Sag' ihr, ich laß sie grüßen. In 1966 won hij met Merci chérie het Eurovisiesongfestival, tot nu toe de enige Oostenrijkse zege.

  In de daaropvolgende jaren schreef hij enkele Duitse evergreens zoals Griechischer Wein, Aber bitte mit Sahne en Mit 66 Jahre. Een van zijn grootste successen was samen met het Duitse voetbalteam in 1978 toen hij Buenas Dias Argentina zong. Hiervoor kreeg hij ook een Grammy Award aangezien dit lied als countrylied in Noord-Amerika erg succesvol was.

  In de zestiger jaren was Udo in meerdere speelfilms te zien en in de jaren negentig in televisieseries, o.a. Das Traumschiff en Ein Schloβ am Wörthersee.


  Udo Jürgens - 17Jahr Blondes Haar
  Udo Jürgens - Aber bitte mit Sahne
  Udo Jürgens - Anuschka
  Udo Jürgens - Buenos Dias Argentina
  Udo Jurgens - Cotton fields
  Udo Jürgens - Der Teufel hat den Schnaps gemacht
  Udo Jürgens - Die Glotze
  Udo Jürgens - Ein lied für allen die einsam sind 8052
  Udo Jürgens - Es lebe das Laster
  Udo Jürgens - Es wird Nacht, Senorita
  Udo Jürgens - Griechischer Wein
  Udo Jürgens - Jenny, Oh Jenny
  Udo Jürgens - Kiss Me Quick 
  Udo Jürgens - LIEBE OHNE LEIDEN
  Udo Jurgens - Merci Cherie
  Udo Jürgens - Mit 66 Jahren
  Udo Jürgens - Summer love (instrumental)
  Udo Jürgens - Walk Away
  Udo Jürgens - Warum nur warum 1964
  Udo Jürgens & Jenny - Liebe ohne Leiden
  Udo Jürgens Band Mannheim - Hit-Medley1
  Udo Jürgens und die Fußball - Nationalmannschaft
  Udo Jurgens & Xavier Naidoo - ich glaube

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Little Hank
  Little Hank
   
  Bennie Ross "Hank" Crawford, Jr. (21 December 1934 – 29 January 2009) was an American R&B, hard bop, jazz-funk, soul jazz alto saxophonist, arranger and songwriter. Crawford was musical director for Ray Charles before embarking on a solo career, during which he released many well-regarded albums for jazz record labels CTI Records and then Milestone Records.
   
   
  Little Hank - Mister bang bang man 2202
  Little Hank - Don't you know 2202

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  16-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bobby Prins
   

  Bobby Prins

  Bobby Prins werd geboren op 19 juli 1947 als Jozef Troonbeeckx.

  De zanger uit Heist-op-den-berg begon al op zeer jonge leeftijd accordeonlessen te volgen en bespeeld het instrument nog steeds. Zijn eerste single “Een gitaar in de nacht” nam hij op in 1965. Drie jaar laten stichtte hij zijn eerste groep die later de naam “Bobby Prins en The Sound Express” mee kreeg. Zijn grootste hit scoorde hij in 1972 met “Sancta Maria”, dit nummer is door de jaren regelmatig gecoverd door onder meer Jo Vally. Meer onvergetelijke nummers van Prins zijn: "Ik zoek naar een dorp", "De kleine prins", "Toe kom in m’n armen", "Ik zal die avond nooit vergeten" en "Twee bloedrode rozen". Bobby lokt nog steeds volle zalen. Jammer genoeg verliet hij wel eens het rechte pad en kreeg hij problemen. Nu is hij er weer helemaal boven op en is hij nog steeds een graag geziene gast.

  Bobby Prins treedt nog regelmatig op in dancings, waaronder de Vrachtkar te Reusel en de Kempenhof te Balen.

  Opmerkelijk is dat door Bobby Prins meer lp's en cd's zijn opgenomen dan singles.


  • Bobby Prins - 'n Liedje Voor Moeder
  • Bobby Prins - 'N Roos zeg veel meer dan 1000 woorden LP8009
  • Bobby Prins - 'N Man mag niet huilen LP8009
  • Bobby Prins - Aan Al Die Meisjes Die Nu Eenzaam Zijn
  • Bobby Prins - Aan alle lieve meisjes 8029
  • Bobby Prins - Aan De Donau Zo Blauw
  • Bobby Prins - Accordion medley
  • Bobby Prins - Adam en Eva
  • Bobby Prins - Adieu Marinella.mp3
  • Bobby Prins - Alleen 8030
   Bobby Prins - Alleen is maar alleen 5004/8030
  • Bobby Prins - Alles is anders 8027
  • Bobby Prins - Aloa-hawai (1988) 1030
  • Bobby Prins - Als Het Om Kinderen Gaat 4031/8029
  • Bobby Prins - Als Het Weer Zomer Is
  • Bobby Prins - Als Kleine Kinderen Zingen
  • Bobby Prins - Amper Zestien
  • Bobby Prins - Angela LP8009
  • Bobby Prins - Anna
  • Bobby Prins - Apron strings
  • Bobby Prins - Ave Maria ik bid tot jou.mp3
  • Bobby Prins - Ay Maria.mp3
  • Bobby Prins - Bel me op als je eenzaam bent 4.18
  • Bobby Prins - Bella bella senorita.mp3
  • Bobby Prins - Ben je dan zo verliefd
  • Bobby Prins - Ben Jij Vergeten Dat Er Iemand Om Je Geeft
  • Bobby Prins - Bernadine
  • Bobby Prins - bimba bella (piratenhits)
  • Bobby Prins - Blijf vanavond op me wachten.mp3
  • Bobby Prins - Bye bye fraulein
  • Bobby Prins - Charleston Medley – Accordeon
  • Bobby Prins - Daar in Griekenland
  • Bobby Prins - Dance dance with me
  • Bobby Prins - Dans Nu Nog Eenmaal Met Mij 5013
  • Bobby Prins - De 900 8030
   Bobby Prins - De Gastarbeider
  • Bobby Prins - De Hippe Dans
  • Bobby Prins - De Jongen Met De Mondharmonica
  • Bobby Prins - De kleine prins 8038
  • Bobby Prins - de laatste dans 8027
  • Bobby Prins - De winter was lang
  • Bobby Prins - De zon in mijn hart.mp3
  • Bobby Prins - Denk je aan mij
  • Bobby Prins - Did you think it wouldn't show
  • Bobby Prins - Die Foto Van Jou
  • Bobby Prins - Do you love me 5012
  • Bobby Prins - Donna Maria
  • Bobby Prins - Dreamin
  • Bobby Prins - Een gitaar in de nacht
  • Bobby Prins - Eenzame uren
  • Bobby Prins - Eindeloos Verliefd
  • Bobby Prins - Engelse wals accordeon medley
  • Bobby Prins - Er klinkt muziek door de nacht
  • Bobby Prins - Ergens ver in arizona 8030 
  • Bobby Prins - Eternally LP8010
  • Bobby Prins - Forever my darling
  • Bobby Prins - Ga
  • Bobby Prins - Geef Me Nog Een Kans
  • Bobby Prins - Goodnight Irene
  • Bobby Prins - Hartje van goud
  • Bobby Prins - Heb je vandaag aan mij gedacht 8027
  • Bobby Prins - Heel m'n leven GANZ IN WEISS
  • Bobby Prins - Hello Mary lou nederlands 8027
  • Bobby Prins - Hemelsblauw
  • Bobby Prins - Het huis aan 't plein 8029
   Bobby Prins - Het is te laat 5013
  • Bobby Prins - Het maakt niets uit (Foxtrot)
  • Bobby Prins - Het was je laatste kans
  • Bobby Prins - Hey Joe
  • Bobby Prins - Hoe meer hoe liever 8030
  • Bobby Prins - I Fought The Law LP8010
  • Bobby Prins - I'm comming home
  • Bobby Prins - 'K ben gelukkig ,ik ben verliefd 4172
   Bobby Prins - Ik Bewonder Jou
  • Bobby Prins - Ik heb heimwee naar jou.
  • Bobby Prins - ik heb me weer vergist 8027
  • Bobby Prins - ik hou van jou
  • Bobby Prins - Ik maak 't gelukkigste meisje van jou.mp3
  • Bobby Prins - Ik treur om jou 8027
  • Bobby Prins - Ik weet 8030
   Bobby Prins - ik zal die avond nooit vergeten
  • Bobby Prins - Ik zit in een cafeetje
  • Bobby Prins - Ik zoek naar een dorp 8014
  • Bobby Prins - Ik zou je willen kussen 8029
   Bobby Prins - Ik Zou Toch Zo Graag
  • Bobby Prins - In de nacht 8027
  • Bobby Prins - Je beste vrienden
  • Bobby Prins - Jealous foul LP8010
  • Bobby Prins - Jessica LP8009
  • Bobby Prins - jij bent niet meer als vroeger
  • Bobby Prins - Jij bent die één uit m'n dromen 8029
   Bobby Prins - Jij Bent Steeds In M'n Gedachten
  • Bobby Prins - Jij kent geen eerlijkheid 8029
   Bobby Prins - Julio iglesias medley
  • Bobby Prins - Kinderen 8014
  • Bobby Prins - Kom Laat Ons Even Praten
  • Bobby Prins - Kom maar dicht bij mij.mp3
  • Bobby Prins - Laat je hoofd op mijn schouder 8027
  • Bobby Prins - Lachen is beter dan huilen
  • Bobby Prins - LADY LADY LALALA
  • Bobby Prins - Land van zon en zee
  • Bobby Prins - Lang veel te lang
  • Bobby Prins - Let the four winds blow LP8010
  • Bobby Prins - Liefde Was Eens
  • Bobby Prins - Lonely Linda
  • Bobby Prins - Love me tender.mp3
  • Bobby Prins - Lover please
  • Bobby Prins - Luna Rossa
  • Bobby Prins - Mandolines In The Moonlight
  • Bobby Prins - Maria Magdalena
  • Bobby Prins - Marie Louise LP8009
  • Bobby Prins - Marinario 8027
  • Bobby Prins - Marlene
  • Bobby Prins - Meisje Als Je Met Mij Dansen Gaat
  • Bobby Prins - Meisjes met rode haren LP8009
  • Bobby Prins - Mijn winterroosje
  • Bobby Prins - Mockin' bird hill
  • Bobby Prins - Mona Lisa 5012
  • Bobby Prins - Niets ter wereld kan ons scheiden
  • Bobby Prins - Nog Jong En Onervaren
  • Bobby Prins - Oh la chica diddy 8030
   Bobby Prins - O luister toch
  • Bobby Prins - on this night of a thousand stars
  • Bobby Prins - Onder de rode lantaarn 8027
  • Bobby prins - Piziricco
  • Bobby Prins - Poinciana LP8010
  • Bobby Prins - Pretend LP8010
  • Bobby Prins - Pretty little Linda LP8010
  • Bobby Prins - Ramona (Accordeon)
  • Bobby Prins - Red roses for a blue lady
  • Bobby Prins - Ribbedebie 8030
   Bobby Prins - Rock 'n' Roll Medley
  • Bobby Prins - Rosalie LP8010
  • Bobby Prins - Rumba accordeon
  • Bobby Prins - Saint tropez 8029
   Bobby Prins - Sancta Maria 1016
  • Bobby Prins - Save the last dance for me LP8010
  • Bobby Prins - Schat ik ben echt niet meer boos 8029
   Bobby Prins - Schat Van Een ander 5004/8030
  • Bobby Prins - Smokey places
  • Bobby Prins - Sofia 8029
   Bobby Prins - Speel nog eenmaal voor mij.mp3
  • Bobby prins - Sweet little lisa
  • Bobby Prins - Sweet september 8029
   Bobby Prins - Sweet Sweet Love
  • Bobby Prins - Sympathie is geen liefde LP8009
  • Bobby Prins - 'T is over 8030
   Bobby Prins - Tango medley acordeon
  • Bobby Prins - Te Jong
  • Bobby Prins - The last rose LP8010
  • Bobby Prins - The talk
  • Bobby Prins - There goes my heart again LP8010
  • Bobby Prins - This is my song LP8010
  • Bobby Prins - Toe kom in m'n armen 8030
  • Bobby Prins - Tranen in je ogen 8030
  • Bobby Prins - Twee bloedrode rozen 1016
  • Bobby Prins - Vaarwel M'n Schat
  • Bobby Prins - Vergeet hem
  • Bobby Prins - Verlaat me nooit LP8009
  • Bobby Prins - Voor jou 4172
  • Bobby Prins - Vrij als een vogel
  • Bobby Prins - Waarheen
  • Bobby Prins - Waarom hou je niet van mij 8027
  • Bobby Prins - Waarom kom je niet meer bij mij LP8009
  • Bobby Prins - Waarom Laat Zij Mij Wachten
  • Bobby Prins - Wat verwacht je van m'nliefde
  • Bobby Prins - We wanna go dancing
  • Bobby Prins - Wees niet zo jaloers mijn schat
  • Bobby Prins - Wees vannacht nu eens alleen van mij 8029
   Bobby Prins - Welkom Kind
  • Bobby Prins - Welkom kind (1988) 1030
  • Bobby Prins - Wil je van mij zijn 8027
  • Bobby Prins - When
  • Bobby Prins - When little children
  • Bobby Prins - Who is the blame
  • Bobby Prins - Wie jou voor het venster ziet
  • Bobby Prins - Wien bleibt wien
  • Bobby Prins - Will Tura - 60's medley
  • Bobby Prins - Zeg Dat Je Me Nog Lief Hebt 4031/8029
  • Bobby Prins - Zeven anjers zeven rozen LP8009
  • Bobby Prins - Zwarte zigeuner

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (27 Stemmen)
  15-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Alexander
   

  Peter Alexander

  Alexander is de zoon van bankbediende Anton Neumayer († 1947) en zijn vrouw Bertha, geb. Wenzlick, dochter van een muziekhandelaar uit Pilsen. Al tijdens zijn schoolperiode bleek zijn talent tot parodiëren. Na diverse scholen te hebben bezocht, wilden zijn ouders dat hij medicijnen ging studeren, maar hij wilde toneelspeler worden. In 1946 begon hij een toneelopleiding aan het Max-Reinhardt-Seminar (de afdeling voor toneelspel en regie van de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen), welke hij in 1948 met goed resultaat afsloot. Sindsdien noemde hij zich, met weglating van alle verdere namen, alleen nog Peter Alexander. Al vroeg bleek dat Alexander voorbestemd was voor het komische vak. Zingen en pianospelen bracht hij zich autodidactisch bij. Sinds de naoorlogse jaren was hij een bewonderaar van Frank Sinatra.

  Al in 1951 nam hij zijn eerste grammofoonplaat op bij platenmaatschappij Austrophon („Das machen nur die Beine von Dolores“). In 1953 stapte hij over naar het platenlabel Polydor, waar het succesvolle duo Kurt Feltz en Heinz Gietz vele liederen voor hem schreef. Voor Polydor nam Alexander niet alleen schlagers op, maar ook met vele succesvolle compilaties uit operettes, veelal gedirigeerd door Franz Marszalek. Hier waren zangeressen als Herta Talmar, Renate Holm en Rita Bartos zijn partners.

  Hij nam Ralph Benatzky's operette "Im weissen Rössl" op, waarbij hij de hoofdrol van "Leopold Brandmeyer" zong, met naast hem Ingeborg Hallstein in de rol van "Josepha Vogelhuber" en Rudolf Schock in de rol van "Dr. Otto Siedler". Alexander trad ook op in de filmversie van deze operette uit 1960.[1]

  Eind 1965 tenslotte ging hij over naar het platenlabel Ariola.

  Hij bracht in totaal meer dan 156 singles en meer dan 120 originele LP's op de markt, evenals meerdere dozijnen EP's. Alleen in Duitsland al worden zijn platenverkopen vanaf 1956 tot heden op meer dan 46 miljoen stuks geschat.
  Peter Alexander - Babysitter-Boogie
  Peter Alexander - Bambina.mp3
  Peter Alexander - Bis Du Einsam Heut' Nacht
  Peter Alexander - Ciao Ciao Bambina.mp3
  Peter Alexander - Das machen nur die Beine von Dolores.mp3
  Peter Alexander - Das tu ich alles aus Liebe.mp3
  Peter Alexander - delilah
  Peter Alexander - Der Badewannentango
  Peter Alexander - Der Papa wird's schon richten
  Peter Alexander - Die Kirschen in Nachbars Garten.mp3
  Peter Alexander - Die kleine Kneipe
  Peter Alexander - Die süßesten Früchte.mp3
  Peter Alexander - Du hast viel zuviel angst vor der liebe 6223
  Peter Alexander - Ein_Gutes_Team
  Peter Alexander - Feierabend
  Peter Alexander - Fräulein Wunderbar
  Peter Alexander - Hier ist ein Mensch
  Peter Alexander - Ich küsse Ihre Hand, Madame.mp3
  Peter Alexander - Ich zähle täglich meine Sorgen
  Peter Alexander - Kalinka
  Peter Alexander - Komm bald wieder.mp3
  Peter Alexander - Komm' und bedien' dich
  Peter Alexander - Liebesleid
  Peter Alexander - manchmal weinst du
  Peter Alexander - Mandolinen und Mondschein.mp3
  Peter Alexander - Mondscheinmelodie.mp3
  Peter Alexander - Oh Lady Mary
  Peter Alexander - Sag beim Abschied leise Servus.mp3
  Peter Alexander - Schenk Mir Ein Bild Von Dir 6223
  Peter Alexander - Schwarzes Gold
  Peter Alexander - Sternegold und Silbermond
  Peter Alexander - Und manchmal weinst Du sicher ein paar Tränen
  Peter Alexander - Unser täglich Brot ist die Liebe
  Peter Alexander - Verliebt, verlobt, verheiratet ( & Conny Froboess )
  Peter Alexander - Wenn erst der Abend kommt
  Peter Alexander - Wien, Wien nur Du allein.mp3
  Peter Alexander - Wunderbares Mädchen.mp3
  Peter Alexander & Caterina Valente - Sing Baby Sing
  Peter Alexander & Caterina Valente – Eventuell

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ray Conniff
   

  Ray Conniff


  Joseph Raymond (Ray) Conniff (Attleboro (Massachusetts), 6 november 1916 - Escondido (Californië), 12 oktober 2002) was een Amerikaanse trombonist, arrangeur, componist en orkestdirigent. Hij leerde trombone spelen van zijn vader en muziek arrangeren met behulp van een cursus in een boek.

  Na zijn legerdienst in de Tweede Wereldoorlog werd hij aangenomen door het platenlabel Columbia als hun huisarrangeur, en hij werkte met diverse artiesten, waaronder Johnnie Ray, Rosemary Clooney, Guy Mitchell en Marty Robbins. In 1954 schreef hij een arrangement voor Don Cherry's Band Of Gold, waarvan miljoenen exemplaren werden verkocht. Hij kreeg hierdoor de kans om zijn eigen album te maken, en dit werd het succesvolle S Wonderful! - een collectie bekende nummers met een orkest en een refrein met slim gemixte stemmen zonder woorden die soms werden gebruikt als extra instrumenten. In dezelfde stijl bracht hij daarna S Marvellous en S Awful Nice uit.

  Tussen 1957 en 1968 had hij 28 albums in de Amerikaanse Top 40, waaronder Somewhere My Love waarvan miljoenen exemplaren werden verkocht. De titeltrack van het album (ook wel "Lara's Theme") was geschreven voor de film Doctor Zhivago (1965), kwam ook in de singles top 10 terecht in de VS.

  In 1969 stond hij boven aan de album lijst in Groot-Brittannië met His Orchestra, His Chorus, His Singers, His Sound, en was in 1974 de eerste Amerikaanse populaire artiest die muziek opnam in Rusland: Hij maakte Ray Conniff in Moscow met medewerking van een lokaal koor.

  Zijn latere albums, waaronder Exclusivamente Latino, Amor Amor en Latinisimo maakten hem populair onder zijn grote Latijns-Amerikaanse aanhang. Hij verzorgde optredens tot aan zijn dood op 85-jarige leeftijd in oktober 2002.


  Ray Conniff - Bolero de ravel
  Ray Conniff - Frank Pourcel - Zorba el Griego
  Ray Conniff - Guantanamera(1)
  Ray Conniff - Harmony
  Ray Conniff - Midsummer in Sweden
  Ray Conniff - Moonlight Serenade
  Ray Conniff - Somewhere my love
  Ray Conniff - Stranger In Paradise
  Ray Conniff - Tammy
  Ray Conniff - There's a kind of hush(1)
  Ray Conniff Singers - Christmas Medley

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  11-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Top 40 - 1969
  Alle Nr.1 Hits Uit De Nederlandse
  Top 40 - 1969

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Françoise Hardy
   

  Françoise Hardy


  Françoise Hardy (Parijs, 17 januari 1944) is een Franse zangeres en actrice.

  Françoise Hardy tekende haar eerste contract met het platenlabel Vogue in november 1961. In april 1962, kort nadat ze eindexamen had gedaan, verscheen haar eerste album Oh oh Chéri, met het titelliedje geschreven door Johnny Hallyday's schrijfduo. Het nummer Tous les garçons et les filles werd een groot succes en er werden er 2 miljoen van verkocht. Ze had lang haar en droeg meestal jeans met een leren jasje en begeleidde zichzelf op de gitaar. De internationale impact van Tous les garçons et les filles, alsmede die van Hardy's uiterlijk en presentatie leidde ertoe dat de zangeres medio jaren zestig door sommigen werd gepresenteerd als 'Frankrijks antwoord op the Beatles'.

  Hardy zong soms in het Engels, Italiaans, Spaans, en Duits. In 1963 vertegenwoordigde ze Monaco bij het Eurovisiesongfestival met L'amour s'en va en bereikte de vijfde plaats. In 1968 ontving ze de Grand Prix du Disque Académie Charles Gros.

  In 1981 trouwde ze met haar oude vriend en collega Jacques Dutronc, met wie ze al een zoon had, Thomas Dutronc (1973). In mei 2000 had ze een comeback met het album Clair Obscur. Haar zoon speelde gitaar en haar man zong het duet Puisque vous partez en voyage. Iggy Pop en Étienne Daho deden ook mee. Ze woont tegenwoordig in de buurt van Parijs.


  Francoise Hardy - All Over The World
  Francoise Hardy - Comment te dire adieu
  Francoise Hardy - Des Ronds Dans L'Eau
  Francoise Hardy - Dis-Lui Non
  Francoise Hardy - Et meme
  Francoise Hardy - Frag den Abendwind
  Francoise Hardy - Il n'y a pas d'amour heureux
  Francoise Hardy - Je t'aime
  Francoise Hardy - la maison ou j'ai grandi
  Francoise Hardy - La mer
  Françoise Hardy - L'Amitié
  Francoise Hardy - L'amour s'en va
  Francoise Hardy - Les Feuilles Mortes
  Francoise Hardy - Message personnel
  Francoise Hardy - Mon amie la rose
  Francoise Hardy - Oh Oh Cheri
  Francoise Hardy - Parlez-moi de lui
  Francoise Hardy - Si tu crois un jour que tu m'aimes
  Francoise Hardy - Tous Les Garcons Et Les Filles
  Georges Moustaki - Francoise Hardy - L'habitude1973

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  10-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eddy Smets
   

  Eddy Smets


  Van kindsbeen af zat het zingen hem in het bloed en het kerkkoor van Viersel had aan hem een solist voor de kerstliedjes! Toen hij zestien was vormde hij een duo met ROGER SMETS een naamgenoot en als THE DOOLEYS wonnen ze menige zangwedstrijd.

  Als soldaat was hij actief in 1963 in SPICH (D) met de kazerneformatie THE JUMPING DEVILS en het repertoire van CLIFF RICHARD en ELVIS PRESLEY was in vele kazernes in Duitsland te horen ! Afgezwaaid ging Eddy alleen verder met zangwedstrijden en in november 1965 won hij ONTDEK DE TER met ADIOS AMIGO een liedje van JIM REEVES.

  Daarna kreeg hij een platencontract bij RAINBOW en die producer bracht hem bij POLYDOR waar hij zijn eerste hits scoorde met CUCURUCUCU en DEN DODDELAER. Ook op de tv programma´s was Eddy regelmatig tegast o.a. BINNEN EN BUITEN wat toen als promotie bij uitstek voor vlaamse zangers was. Intussen heeft hij bij verschillende grote platenfirma´s meer dan 50 singels en 21 lp´s uitgebracht voor de cd zijn intrede deed! Vanaf dat ogenlik begint Eddy zijn opnamen zelf te maken en eerst nog bij TUNE RECORDS uit te brengen en daarna op zijn eigen label AMIGO RECORDS waar hij met zijn orkest, DE AMIGO´S dat hij in 1965 opgericht heeft, de meeste opnamen mee doet.

  Eddy Smets - 'k Heb je gekust in Honolulu
  Eddy Smets - 's Avonds als het kampvuur brandt
  Eddy Smets - aan het strand van oostende rumba.mp3
  Eddy Smets - Achtien jaar
  Eddy Smets - als de zon schijnt.mp3
  Eddy Smets - als ik er morgen niet meer ben.mp3
  Eddy Smets - April in Portugal
  Eddy Smets - Bij Blonde leen 4010
  Eddy Smets - Breng eens een zonnetje onder de mensen
  Eddy Smets - Chianti lied
  Eddy Smets - de dagen duren eeuwen.mp3
  Eddy Smets - de hoogste tijd.mp3
  Eddy Smets - De smokkelaar
  Eddy Smets - De zon gaat weer schijnen
  Eddy Smets - De Vagebond 5108
  Eddy Smets - Den Doddelaar 5108
  Eddy Smets - Fabiola
  Eddy Smets - Funicula Funicula
  Eddy Smets - Glücl auf
  Eddy Smets - Goudblonde haren
  Eddy Smets - happy sax melodie.mp3
  Eddy Smets - Heimweh
  Eddy Smets - ik heb de hele nacht op jou gewacht.mp3
  Eddy Smets - ik wil vandaag niet eenzaam zijn.mp3
  Eddy Smets - In de schaduw van de mijn
  Eddy Smets - Jij wil vrij zijn
  Eddy Smets - Klein blond Mariandel
  Eddy Smets - Kompels van Limburg
  Eddy Smets - Lieve Lieveling 5107
  Eddy Smets - Matrozentango 5107
  Eddy Smets - Melodie d'amour
  Eddy Smets - mooi medley.mp3
  Eddy Smets - morgen gaan we met vakantie.mp3
  Eddy Smets - Nancy wacht in het park
  Eddy Smets - Ben jij vanavond vrij.mp3
  Eddy Smets - Nikita (Vlaams Piratenhit)
  Eddy Smets - Ramona
  Eddy Smets - Suikerbossie
  Eddy Smets - Tom Dooley
  Eddy Smets - will tura medley.mp3
  Eddy Smets - Woorden Woorden
  Eddy Smets - zelfs je naam is mooi.mp3
  Eddy Smets - Zevende hemel der liefde
  Eddy Smets - zie me graag.mp3
  Eddy Smets - Zilverdraden tussen goud
  Eddy Smets - Zomerzon 4010
  Eddy Smets - Zwarte zigeuner

  Eddy Smets & Letty Lanka - Als Ik Jou Zie Dansen
  Eddy Smets & Letty Lanka - Blijf Je Vanavond Samen Met Mij
  Eddy Smets & Letty Lanka - Er Is Altijd Wel Iemand
  Eddy Smets & Letty Lanka - Geef Mij Je Glimlach
  Eddy Smets & Letty Lanka - Goed Kan Beter Worden
  Eddy Smets & Letty Lanka - Heb Ik Ooit Gezegd Dat Ik Je Liefheb
  Eddy Smets & Letty Lanka - Jij Bent Mooi
  Eddy Smets & Letty Lanka - Ik Wil Een Man
  Eddy Smets & Letty Lanka - Ik Wou Zanger Worden
  Eddy Smets & Letty Lanka - Jij Bent M'n Schat De Zon In M'n Leven
  Eddy Smets & Letty Lanka - Toveren
  Eddy Smets & Letty Lanka - Two hearts in love
  Eddy Smets & Letty Lanka - Vriendschap
  Eddy Smets & Letty Lanka - Wat Is Het Leven Toch Mooi
  Eddy Smets & Letty Lanka - Wat Zou Ik Zonder Jou Moeten Doen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Straatmuzikanten


  De Straatmuzikanten - In je ogen staat geschreven
  De Straatmuzikanten - De vrolijke vagebond 5070
  De Straatmuzikanten - Martha 5070

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  30-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joe Dolan
   

  Joe Dolan

  Joe Dolan (Mullingar, 16 oktober 1939 - Dublin, 26 december 2007) was een Ierse zanger. Hij is vooral bekend van de hits Make me an island uit 1969 en Lady in blue uit 1975.

  Joe Dolan werd in 1939 geboren als jongste in een gezin met acht kinderen. Toen hij 8 jaar was, overleed zijn vader en toen hij 15 was zijn moeder. Na haar dood ging hij in de leer bij een lokale krant als letterzetter. Rond diezelfde tijd richtte hij met zijn broer Ben het bandje The Drifters Showband op, waarin Joe gitaar speelde en zong. In 1964 nam de groep als Joe Dolan & the Drifters zijn eerste singletje op: de Del Shannon-cover The answer to everything. Het nummer werd in Dolans eigen land direct een succes en bereikte de vierde plaats in de Ierse hitparade. Daarna volgde er een reeks grote hits voor Joe Dolan & the Drifters, met de nummer 1-hits Pretty brown eyes uit 1966 en The house with a white washed gable uit 1967 als hoogtepunten. In 1969 had hij voor het eerst succes buiten Ierland. Het nummer Make me an island haalde dat jaar de derde plaats in de UK Singles Chart en werd ook een hit op het Europese vasteland. Ook de opvolgers Teresa (zijn derde Ierse nummer 1-hit) en You're such a good looking woman deden het goed.

  Door zijn succes ging hij op tournee door Groot-Brittannië, Europa, Israël, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. Zo ontmoette hij in 1973 de Italiaanse producer, componist en panfluitist Roberto Davona. De twee gingen in 1974 samenwerken met producer en componist Peter Yellowstone en opnieuw volgde er een serie hitsingles. Hiervan werd Lady in blue het grootste succes in Nederland en Vlaanderen. In de BRT Top 30 was het na Make me an island zelfs zijn tweede nummer 2-hit. In eigen land had hij een jaar later veel succes met het duet Sister Mary met de Britse zangeres Kelly Marie; hoewel dat nummer buiten Ierland vrijwel onbekend bleef, kwam het in de Nederlandse vertaling als Dokter Bernhard van Bonnie St. Claire (met Ron Brandsteder) in de top 10 van de Nederlandse Top 40.

  Na I need you (inmiddels zijn vijfde Ierse nummer 1-hit) uit 1977 raakte Dolan langzaamaan weer in de vergetelheid. Dat gold niet voor zijn thuisland Ierland, waar hij ook in de jaren '80 en '90 populair bleef. Na zijn versie van Silent night uit 1979 en More and more en It's you, it's you, it's you uit 1981 werd zijn hitparadesucces daar weliswaar ook wat minder. Dat weerhield hem er niet van om nog op tournee door Zuid-Afrika, de Sovjet-Unie en Noord-Amerika te gaan. In de jaren '90 startte Dolan zijn eigen platenlabel Gable Records en bouwde hij in zijn geboorteplaats Mullingar een eigen studio.

  In 1997 scoorde Dolan voor de zevende en laatste keer een nummer 1-hit in Ierland. Voor een goed doel nam hij samen met Dustin the Turkey het nummer Good looking woman, dat hij in 1970 als You're such a good looking woman had uitgebracht, opnieuw op. Dustin was een pop van een kalkoen met een jas, die net als de poppen Zig & Zag uit het Ierse televisieprogramma The Den kwam en al met enkele andere artiesten duetten had uitgebracht. Zijn laatste hit had hij in 1998 met de Blur-cover The universal. Dat nummer was afkomstig van het album Joe's 90's, waarop hij nummers coverde van bekende britpopgroepen als Oasis en Pulp. In 1999 kwam hij met een soortgelijk album, waarop hij nummers van rockgroepen als R.E.M. en The Clash onder handen nam. Ten slotte kwam Dolan in 2005 in het nieuws toen hij een kunstheup kreeg en zijn eigen heup, voorzien van handtekening, op eBay zette. De heup bracht uiteindelijk €680 op voor een fonds voor kinderen met autisme.

  In het najaar van 2007 moest Dolan het van zijn dokter rustiger aan gaan doen, omdat hij uitputtingsverschijnselen vertoonde. Hij zegde daarom zijn geplande concerten af. Op 26 december verslechterde zijn situatie en werd hij naar het ziekenhuis in Dublin gebracht. Daar overleed hij diezelfde middag om 3 uur 's middags op 68-jarige leeftijd aan een hersenbloeding. Hij werd op 29 december in zijn woon- een geboorteplaats Mullingar begraven.  Joe Dolan - Disco 2000
  Joe Dolan - Disco Crazy 1484
  Joe Dolan - Hush_hush_Maria
  Joe Dolan - i need you
  Joe Dolan - if_you_care_a_little_bit_about_me_(old)
  Joe Dolan - Lady in blue
  Joe Dolan - Love_of_the_Common_People
  Joe Dolan - Make me an island
  Joe Dolan - Midnight lover 1484
  Joe Dolan - More_And_More
  Joe Dolan - My First Love 1122
  Joe Dolan - Only_You_OLD_IS
  Joe Dolan - Sentimental_And_Blue
  Joe Dolan - Sister_Mary
  Joe Dolan - Sometime_When_We_Touch-e
  Joe Dolan - Sweer little rock'n'roller  1259
  Joe Dolan - Theresa_(1969) 1122
  Joe Dolan - YOU_BELONG_TO_ME_BABY
  Joe Dolan - You're such a good looking woman
  Joe Dolan - Something Happens
  Joe Dolan - What have you done 1259

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patricia Paay
   

  Patricia Paay


  Patricia Anglaia Margareth Paaij (Rotterdam, 7 april 1949) is een Nederlands zangeres

  Paay is geboren en getogen in Rotterdam, maar heeft een Griekse overgrootvader.

  Paay is drie keer getrouwd geweest.

  Als eerste trouwde ze met Gerard Visser. Hij was gitarist bij de band Himalaya. "Mijn eerste man, Gerard Visser, leerde ik kennen toen ik net zeventien jaar was", vertelde Patricia eerder. "Ik wilde het huis uit, zelfstandig zijn en ik liep weg. (...) We besloten meteen te trouwen. Eigenlijk was ik nog een kind. Het huwelijk duurde heel kort."
  Haar tweede huwelijk was met modekoning Joey Fresco. Ze trouwden op 14 april 1978 in Capelle aan den IJssel. In 1988 scheidden ze.

  Ten slotte trouwde ze voor de derde keer met de 15 jaar jongere Adam Curry. In 1987 vertrok ze met haar nieuwe partner naar New York. In deze stad trouwden ze op 5 augustus 1988 kleinschalig. Achteraf bleek het huwelijk niet rechtsgeldig te zijn en tien jaar later werd het groots overgedaan. In 1999 keerden Paay en Curry terug naar Nederland. In 2003 trouwden ze voor de derde keer, in hun realitysoap, in Italië.

  In mei 2009 werd bekend dat het stel gaat scheiden nadat Curry had opgebiecht een affaire te hebben met Micky Hoogendijk.

  Met haar derde echtgenoot Curry heeft ze een kind: dochter Christina Valerie (geb. 27 augustus 1990).

  Patricia Paay - Als_dat_zou_ku
  Patricia Paay - Corriamo
  Patricia Paay - Dat_Hoeft_Niet
  Patricia Paay - Dat_Is_De_Lief
  Patricia Paay - Dat_Komt_Door
  Patricia Paay - Grote_katastro
  Patricia Paay - How do you like your fun 1449
  Patricia Paay - In_Love
  Patricia Paay - IVE_NEVER_BEEN_TO_ME
  Patricia Paay - Je bent niet hip
  Patricia Paay - Jij
  Patricia Paay - Livin_Without
  Patricia Paay - Now 1449
  Patricia Paay - Medley (maybe - to know him is to love him) 1573
  Patricia Paay - Oh_wat_was_jij_groen
  Patricia Paay - Solitaire
  Patricia Paay - Tambourine_girl
  Patricia Paay - Tomorrow
  Patricia Paay - Wat_Moet_Ik_Do
  Patricia Paay - We don't make love anymore 1573
  Patricia Paay - Who's that lady with my man

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  23-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alex Valére
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Alex Valére


  Alex Valére - O moet je eens voelen 5001
  Alex Valére - Weer een café 5001 
  Alex Valére - Het smidje (twist) 2171
  Alex Valére - Rik Van Looy 2171

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
  21-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anneke Soetaert
  Klik op de afbeelding om de link te volgen  Anneke Soetaert


  Ann is geboren in Ruiselede op 7 november 1947.

  Ze won de ontdek de ster wedstrijd in 1963 met " knock on your door". Twee jaar later nam ze deel aan Canzonissima met "Rio de Janeiro".

  Ze ontpopte zich in de tweede helft van de jaren 60 tot één van de talentvolle en veelbelovende zangeressen. Door haar presatie's in de musical "Hair" (waar ze het hoofdnummer "How can people be so hard" vertolkte) werd ze meteen een idool in Vlaanderen.

  In 1967 werd ze ook 2e na Louis Neefs in de voorronde voor het Eurovisie songfestival met het liedje " Verlangen".

  De ruzies tussen Anneke en platenproducer Louis Van Rijmenant haalden de eerste pagina van de kranten.

  Toen ze een Amerikaanse muzikant - die pianist was bij Jess & James en in ons land verbleef omdat zijn vader voor een Amerikaans bedrijf in België werkte - leerde kenne, staken de eerste tekens van verliefdheid op. Enige tijd later schoof Scott Bardford Anneke een ring om de vinger.

  De zangeres werd de trotse moeder van Thaïs. In maart 1971 ging Scott in op het aanbod dat hij kreeg om in zijn vaderland aan de slag te gaan. Het gezin Bradford verhuisde naar de States. Hier werd Anneke zangeres bij het orkest van haar Man. Optredens verzorgde ze onder andere in luxe-hotels in Florida en op een plezierboot die regelmatig richting Bahama-eilanden voer.

  Wie dacht dat de zangeres zou terug naar Vlaanderen zou terugkeren wanneer haar huwelijk spaak liep had het mis. In het land van Uncle Sam vond Anneke een nieuwe liefde: Jon Valence waarmee ze een zoon heeft (Jonathan Joshua).  Anneke Soetaert - Ay Ay Mi Linda Muchacha (B-zijde Rio De Janeiro) (67)
  Anneke Soetaert - Baby doll
  Anneke Soetaert - Blue Beat 5003
  Anneke Soetaert - Ciao.. Adieu.. Bye Bye (Ruislede) 1967
  Anneke Soetaert - Denk er nog eens over na
  Anneke Soetaert - Elke dag schijnt de zon
  Anneke Soetaert - Hello My Dear
  Anneke Soetaert - I'm gonna knock on your door (Ruislede) 1966
  Anneke Soetaert - Ik verlang naar jou
  Anneke Soetaert - Johnny Boy 5003
  Anneke Soetaert - Kringetjes
  Anneke Soetaert - Liefde vind ik een grill
  Anneke Soetaert - Met Of Zonder Jou
  Anneke Soetaert - Open Je Hart
  Anneke Soetaert - Playboy
  Anneke Soetaert - Rio de janeiro
  Anneke Soetaert - Sweet William (Ruislede 1965)
  Anneke Soetaert - Vergeven is vergeten
  Anneke Soetaert - Waar is de melodie (B-zijde Elke dag schijnt de zon)
  Anneke Soetaert - Zou dit het einde zijn (The end of me) (Ruislede) 1970

  Met veel dank aan José van Nevel voor het aanvullen van de collectie

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (13 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Georgie Fame
   

  Georgie Fame

  Georgie Fame (geboren Clive Powell, 26 juni 1943, Leigh, Lancashire) is een Britse rhythm and blues en jazz-zangeres en toetsenist. De one-time rock and roll tour muzikant, die een reeks van jaren 1960 hits, is nog steeds een populaire artiest, vaak samen met tijdgenoten zoals Van Morrison en Bill Wyman


  Fame nam pianolessen vanaf de leeftijd van zeven en na het verlaten van Leigh Centraal County middelbare school op 15, werkte hij voor een korte periode in een katoenen weverij en speelde piano voor een band genaamd The Dominoes in de avonduren. Hij nam ook deel aan een zangwedstrijd op de Butlins Holiday Camp, Pwllheli en was daar een baan aangeboden door de band leider, vroeg de Britse rock'n roll 'ster Rory Blackwell.


  Op zestien jaar, ging hij naar Londen en ingevoerd in een beheersovereenkomst met Larry Parnes, die gaf kunstenaars nieuwe namen zoals Marty Wilde en Billy Fury. Fame was al speelde piano voor Billy Fury in een backing band genaamd de Blue Flames, die later werd aangekondigd als "Georgie Fame en de Blue Flames". De band had veel succes met rhythm and blues. Een jonge muzikant die opende met Georgie Fame op 26 december 1966 gedurende drie weken in de "Fame in '67 Show 'in Londen's Saville Theatre werd Cat Stevens, die op dat moment had slechts vrijgegeven zijn eerste hit," I Love My Dog " [2].


  FAME's grootste succes was 'The Ballad of Bonnie and Clyde "in 1967, die een nummer een hit in het Verenigd Koninkrijk, en No.7 in de Verenigde Staten; Fame had ook Britse nummer een hits met' Yeh Yeh" (1964) en "Get Away" (1966).


  Georgie Fame op Gröna Lund, Stockholm, 1968He genoten regelmatig chart succes met singles in de late jaren 1960, met drie Top 10 hits, waarvan alle gemaakte nummer een in de UK Singles Chart [1].


  Fame blijven spelen in de jaren 1970, met een hit, "Rosetta" (met Alan Price), in 1971. Hij had last van een slechte publiciteit als gevolg van zijn veroordeeld voor bezit hebben van drugs en daarna wordt genoemd als co-respondent echtscheiding in het geval van de Markies van Londonderry. [Bewerken]


  Georgie Fame opgenomen "Rosetta" met een goede vriend, Alan Price, ex-toetsenist van The Animals, en ze werkten samen uitgebreid voor een tijd. Hij heeft ook tourde als een van de Rhythm Kings, met zijn vriend, Bill Wyman, speelde bas.  GEORGIE FAME - baby baby (don't you worry).mp3
  GEORGIE FAME - Baby Please Don't Go.mp3
  GEORGIE FAME - bend a little.mp3
  GEORGIE FAME - Beware of the dog
  GEORGIE FAME - do the dog.mp3
  GEORGIE FAME - do-re-mi.mp3
  GEORGIE FAME - Eso Beso.mp3
  GEORGIE FAME - Funny How Time Slips Away.mp3
  GEORGIE FAME - Get Away.mp3
  GEORGIE FAME - Green Onions.mp3
  GEORGIE FAME - humpty dumpty.mp3
  GEORGIE FAME - I Love the Life I Live.mp3
  GEORGIE FAME - i'm in love with you.mp3
  GEORGIE FAME - In the Meantime.mp3
  GEORGIE FAME - j. a. blues.mp3
  GEORGIE FAME - Let the Good Times Roll.mp3
  GEORGIE FAME - money (that's what i want) live.mp3
  GEORGIE FAME - money (that's what i want) studio.mp3
  GEORGIE FAME - Night Train.mp3
  GEORGIE FAME - orange street.mp3
  GEORGIE FAME - parchman farm.mp3
  GEORGIE FAME - parker's mood.mp3
  GEORGIE FAME - prince of fools.mp3
  GEORGIE FAME - rick's tune.mp3
  GEORGIE FAME - Ride Your Pony.mp3
  GEORGIE FAME - Shop Around.mp3
  GEORGIE FAME - Sitting in the Park.mp3
  GEORGIE FAME - stop right here.mp3
  GEORGIE FAME - sunny.mp3
  GEORGIE FAME - The Ballad of Bonnie and Clyde 1201
  GEORGIE FAME - work song.mp3
  GEORGIE FAME - Yeh Yeh.mp3
  GEORGIE FAME - you can't sit down.mp3
  GEORGIE FAME & Alan Price – Rosetta 1170
  GEORGIE FAME & Alan Price – John and Mary  1170

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Royal Guardsmen
   

  The Royal Guardsmen


  The Royal Guardsmen are a rock band from Ocala, Florida, a sextet originally composed of Bill Balough (bass), John Burdett (drums), Chris Nunley (vocals), Tom Richards (guitar), Billy Taylor (organ), and Barry Winslow (vocals/guitar). Rick Cosner replaced John Burdett on drums in 2006. The current band performs regularly around the United States. Originally known as the Posmen, the band adopted their anglophile monicker during the British Invasion, led by The Beatles and other British artists. They achieved fame with their second (vinyl) single, "Snoopy Vs. The Red Baron" in 1966, which was also the title of their first album the same year. It soon reached #2 in the U.S. Billboard Hot 100, remaining in the bestsellers for 12 weeks, with an eventual one million sale in early 1967 and a gold record from the R.I.A.A. in February 1967

  Snoopy, the Red Baron, and aircraft became a recurring theme in their songs, though they did have some chart singles without those themes, including "Any Wednesday", "I Say Love", and the Top 40 hit "Baby Let's Wait", a re-release of their first single.

  The original group split in 1969, but a band with some replacement players continued for another year. Two compilation albums and the original albums (doubled up) have been released on compact disc.

  The Royal Guardsmen – Snoopy's christmas 1967
  The Royal Guardsmen – It kinda looks like christmas 1967
  The Royal Guardsmen – Snoopy Vs. The Red Baron 
  The Royal Guardsmen – I Needed You 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Supremes
   

  Supremes


  The Supremes is een damesgroep die bij vele liefhebbers van soulmuziek bekend is, alsook bij het grote publiek. De groep was een van de boegbeelden van het Motown-geluid in de jaren '60 en had veel commercieel succes. Groepsleden waren (onder andere) Florence Ballard, Scherrie Payne, Diana Ross, Susaye Greene, Lynda Laurence, Mary Wilson, Cindy Birdsong en Jean Terrell.


  Bekende nummers van de Supremes waren onder andere: Where Did Our Love Go, Baby Love (waarmee ze als eerste damesgroep een nummer 1 hit in Engeland hadden), Stop! In the Name of Love, Back in My Arms Again, You Can't Hurry Love, You Keep Me Hanging On, Love is Here and Now You Are Gone en The Happening.


  Bezetting van de groep

  Diana Ross is een van de bekendste Supremes. De groep heette vanaf ongeveer 1967 zelfs Diana Ross and the Supremes. De Supremes begonnen rond 1959 als een dameskwartet onder de naam The Primettes, met Florence Ballard (eveneens oprichter van de groep), Mary Wilson, Milton Jenkins en Betty Travis. The Primettes waren een zustergroep van The Primes. In The Primes zaten toen onder andere Eddie Kendricks en Paul Williams. Zij kwamen later in Motown's hitseller The Temptations. Toen The Primettes waren opgericht waren de meisjes rond de 15, 16 jaar oud. Al snel werd de eveneens toen 15-jarige Diana Ross toegevoegd. Mary McGlown verliet de groep in 1961 en werd een korte periode vervangen door Barbara Martin, die datzelfde jaar ook vertrok. In 1967 werd Florence Ballard ontslagen. Ballard vond dat Berry Gordy Diana Ross voortrok en voelde zich aan de kant geschoven in de groep die zij had opgericht. Rond die tijd hadden Berry Gordy en Diana Ross een relatie met elkaar. Florence Ballard werd depressief en begon buitensporig te drinken. Ook werd ze veel dikker en kon ze om die reden veel van haar outfits niet meer dragen. Toen ze te dronken of helemaal niet meer bij optredens kwam werd ze ontslagen. Haar vervanger was Cindy Birdsong, die voordat ze bij The Supremes kwam, bij Patti Labelle & The Bluebells zong. Diana Ross vervolgde in 1969 haar solocarrière en werd vervangen door Jean Terrell. Cindy Birdsong werd in 1972 vervangen door Lynda Laurence, maar Birdsong kwam twee jaar later weer terug bij de groep. Jean Terrell vertrok toen en werd vervangen door Sherrie Payne. In 1975 vertrok Cindy Birdsong weer en werd vervangen door Susaye Green. In 1977 vertrok Mary Wilson, die sinds het begin lid was geweest, en viel de groep uit elkaar.

  The Supremes - (You Make me Feel Like a) .mp3
  The Supremes - Ask Any Girl.mp3
  The Supremes - Baby Love.mp3
  The Supremes - Back In My Arms Again
  The Supremes - Bad Weather
  The Supremes - Come See About me.mp3
  The Supremes - Everything Is Good About You.mp3
  The Supremes - Floy Joy.mp3
  The Supremes - GUp the Ladder to the Roof.mp3
  The Supremes - I Hear A Symphony.mp3
  The Supremes - I'm Gonna Let My Heart Do The Walking
  The Supremes - I'm Gonna Make You Love me.mp3
  The Supremes - Love Child.mp3
  The Supremes - Love is Here and Now You're Gone.mp3
  The Supremes - My World is Empty Without You.mp3
  The Supremes - Nathan Jones
  The Supremes - Nothing But Heartaches
  The Supremes - Reflections (Live).mp3
  The Supremes - Run, Run, Run.mp3
  The Supremes - Someday We'll be Together.mp3
  The Supremes - Stoned Love.mp3
  The Supremes - Stop! In The Name Of Love.mp3
  The Supremes - The Happening.mp3
  The Supremes - up the ladder to the roof
  The Supremes - When The Lovelight Starts Shining Through His Eyes.mp3
  The Supremes - Where Did Our Love Go.mp3
  The Supremes - Whisper You Love Me Boy.mp3
  The Supremes - Whre Did Our Love Go.mp3
  The Supremes - You Can Hurry Love.mp3
  The Supremes - You Gotta Have Love in Your H
  The Supremes - You Keep Me Hangin' On.mp3
  The Supremes & four tops - river deep mountain high

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  20-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arthur Conley
   

  Arthur Conley


  Arthur Conley (4 januari 1946 – 17 november 2003) was een Amerikaans soul-zanger. Zijn grote hit was Sweet Soul Music die hij in 1967 schreef, samen met zijn grote voorbeeld en leermeester Otis Redding.


  Conley werd geboren in McIntosh County (Georgia), en groeide op in Atlanta. Hij begon zijn carrière in 1959 als zanger van Arthur and the Corvets. Met deze groep bracht hij in 1963 en 1964 drie singles uit.


  In 1964 verhuisde hij van platenlabel en bracht I'm a Lonely Stranger uit. Toen Otis Redding dit nummer hoorde, vroeg hij Conley om een nieuwe versie op te nemen bij Stax Studio's, die vervolgens werd uitgebracht op het pas opgestartte label van Otis Redding zelf, Jotis Records.


  Conley ontmoette Redding pas eind 1966 in levenden lijve, maar deze ontmoeting zou zijn leven veranderen. Redding nam Conley onder zijn hoede en leerde hem de fijne kneepjes van de muziekbusiness. Toen Conley het nummer Yeah Man van Sam Cooke wilde opnemen, als ode aan Cooke, stelde Otis Redding voor om de tekst een beetje aan te passen. Dit was in die tijd de normaalste zaak van de wereld. Het herschrijven van Yeah Man resulteerde in Sweet Soul Music, dat een nummer-tweenotering op de Billboard-hitparade haalde. In Europa werd het zelfs een nummer 1 hit! Ook al hadden ze maar een paar woorden veranderd in de tekst, de credits gingen uit naar Otis en Arthur. Sam Cooke werd niet genoemd. Pas toen het een hit werd kwam het management van Sam Cooke in actie.


  Omdat Sweet Soul Music zo'n hit was, werd Conley veel gevraagd om op te treden als solo artiest. Maar in plaats daarvan besloot hij om, gevraagd door Otis Redding, mee te gaan op tournee met de Stax/Volt Revue in Europa. Hier kreeg hij de kans om te spelen met mensen als, Carla Thomas, Eddie Floyd, Sam & Dave, Booker T. & The MG's en The Mar-Keys.


  Arthur Conley - Funky Street
  Arthur Conley - Ob-La-Di Ob-La-Da
  Arthur Conley - Sweet Soul Music(1)
  Arthur Conley - Take a step

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bobby Goldsboro  Bobby Goldsboro

   

  Amerikaanse countryzanger, songwriter en gitarist. Geboren 18 Januari 1941 in Marianna, Florida.

   

  Goldsboro had meer dan 20 hits tussen zijn eerste, "Molly” (1962) en zijn laatste, "Summer (The First Time)" (1973). De grootste was "Honey" (1968), een Amerikaanse nummer 1.

   

  In 1956 trekt Goldsboro naar Dothan, Alabama. Hij speelde gitaar bij The Candy Men, een groep die Roy Orbison begeleidde tussen 1962 en 1964.

   

  1964 'Hello summertime'

   

  In februari 1966 brengt Dave Berry een compositie van Bobby Goldsboro uit. “If you wait for love” haalt in Nederland de 9e plaats.

   

  Honey (1968)

  Honey stond in 1968 5 weken lang op nummer 1 in de Billboard Hot 100 van 13 april t/m 11 mei.

  Op 4 April 1968 wordt de single Honey van Bobby Goldsboro goud in Amerika. Binnen drie weken nadat de single is uitgekomen zijn er één miljoen exemplaren verkocht. Honey is geschreven door Bobby Russell, en als eerste door Bob Shane (van het Kingston Trio) op de plaat gezet. Op zijn versie is auteur Bobby Russell te horen op gitaar. Bobby Goldsboro heeft zijn versie van Honey op 30 Januari 1968 opgenomen. Honey komt op 23 Maart 1968 de Billboard Hot 100 binnen, en staat vanaf 13 April 1968 vijf weken op de eerste plaats. Bobby Russell is ook de schrijver van nummers als Little Green Apples en The Night The Lights Went Out In Georgia.

   

  Tussen 1972 en 1975 heeft hij zijn eigen nationale televisieshow, “The Bobby Goldsboro Show”.

   

   

  Bobby Goldsboro - And I Love You So

  Bobby Goldsboro - Autumn Of My Life

  Bobby Goldsboro - Danny

  Bobby Goldsboro - Honey

  Bobby Goldsboro - It’s Too Late

  Bobby Goldsboro - Little Things

  Bobby Goldsboro - See The Funny Little Clown

  Bobby Goldsboro - Straight Life

  Bobby Goldsboro - Summer (The First Time)

  Bobby Goldsboro - Watching Scotty Grow

  Bobby Goldsboro - With Pen In Hand

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Archief per jaar
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  A
  5000 Volts
  Aaron Neville
  Abba
  ACDC
  Ace Cannon
  Adam and Eve
  Adam Faith
  Adamo
  Adamo 2
  Adéle Bloemendaal
  Adriano Celentano
  Afric Simone
  Agnetha Faltskog
  Al Martino
  Alain Barriere
  Albert Hammond
  Albert King
  Albert West
  Alex Valére
  Alexander Curly
  Alias Berger
  Alice Cooper
  Alvin Stardust
  Amanda Lear
  Amazulu
  Amen Corner
  America
  Amii Stewart
  Anarchic System
  André Hazes
  André van Duin
  Andy Borg
  Andy de witt
  Andy Williams
  André Brasseur
  Andre Moss
  Angelo Branduardi
  Anita Meyer
  Anja
  Anja Yelles
  Ann Christy
  Anne Marie David
  Anneke Gronloh
  Anneke Soetaert
  Anny Schilder
  Aretha Franklin
  Arie Ribbens
  Armand
  Arne Jansen
  Arno
  Arthur Conley
  Astrid Harzbecker
  Audrey Landers

  B
  B Bumble
  Baccara
  Bananarama
  Bar Kays
  Barbara Dex
  Barbra Streisand
  Bart Herman
  Bart Kaell
  Bart Van Den Bossche
  Barry & Eileen
  Barry Blue
  Barry Mann
  Barry White
  Bata Ilic
  Bay City Rollers
  Beatles
  Bee Gees
  Bellamy Brothers
  Belle Epoque
  Belle Perez
  Ben Cramer
  Benny Neyman
  Benny Scott
  Berdien Stenberg
  Bernd Clüver
  Bert Kaempfert
  Bert Weedon
  Bette Midler
  Betty Wright
  Big Bill
  Bill Black's Combo
  Bill Forbes
  Bill Haley
  Bill Justis
  Billy Ocean
  Billy Preston
  Billy Swan
  Billy Vaughn
  Bing Barlow
  Bing Crosby
  Blondie
  Blue Angel
  Blue Haze
  Blue Diamonds
  Blue Mink
  Blue Moon Rockers
  Blue Ridge Rangers
  Bob & Earl
  Bob Azzam
  Bob Benny
  Bob Marley
  Bobbejaan Schoepen
  Bobby Day
  Bobby Darin
  Bobby Lee Trammell
  Bobby Goldsboro
  Bobby Prins

  Bobby Ranger
  Bobby Setter Band
  Bobby Solo
  Bobby Stevens
  Bobby Vee
  Bobby Vinton
  Bobbysocks
  bolland & bolland
  Boney M
  Bonnie Pointer
  Bonnie St.Claire
  Booker T
  Boys town gang
  Boudewijn de Groot
  Bow Wow Wow
  Box Tops
  Boxcar Willie
  Bread
  Brenda Lee
  Brian
  Brian Hyland
  Brigitte Bardot
  Brotherhood of Man
  Brunner & Brunner
  Bruce Low
  Bruce Springsteen
  Brussel 1
  Bucks Fizz
  Buddy Holly
  Buddy Knox
  Burt Blanca
  BZN

  C
  C Jerome
  Camillo
  Captain Cook
  Carl Douglas
  Carl Mann
  Carl Perkins
  Carly Simon
  Carol Jiani
  Carola
  Carpenters
  Cat Stevens
  Caterina Valente
  CC Catch
  Cees en Marjan
  Champaign
  Charléne
  Charles Aznavour
  Charlie Rich
  Chas & Dave
  Cher
  Cherrie van Gelder-Smith
  Cherry Laine
  Chi Coltrane
  Chicago
  Chicory Tip
  Chip Taylor
  Chris Andrews
  Chris De Burgh
  Chris Howland
  Chris Montez
  Chris Rea
  Chris Roberts
  Chrispian St Peters
  Christian Anders
  Christian Vidal
  Christoff
  Christophe
  Chubby Checker
  Chuck Berry
  Chris Andrews
  Cindy & Bert
  Ciska Peters
  Claire & Henk
  Clark Richard
  Claudia Sylva
  Cliff Richard
  Cliff Rilly
  Clifton Chenier
  Clouseau
  Clout
  Coast to coast
  Cocktail Trio
  Colinda
  Commodores
  Connie Francis
  Conny & Danny Fabry
  Conny Froboess
  Conny Vink
  Conquistador
  Conway Twitty
  Corrie Van Gorp
  Corry Brokken
  Corry Konings
  Costa Cordalis
  Creedence Clearwater Revival
  Crystals
  Culture Club
  Curtie & The Boombox
  Curtis Lee
  Cyndi Lauper

  D
  Dale Hawkins
  Dalida
  Dan Ellery
  Dana Winner
  Danny & the Juniors
  Danny Hoekstra
  Dario Moreno
  Darts
  Dave Berry
  Dave Dee,Dozy Beaky Mick & Tich
  David Bowie
  David Dundas
  Dean Martin
  Decap-sound 2
  Dee D Jackson
  De Alpenzusjes
  De Belcanto's
  De Cap-Orgel uit Herselt
  De Deurzakkers
  De Electronica's
  De Four Tak
  De Havenzangers
  De Heikrekels
  De Kermisklanten
  De Kreuners
  De Makkers
  De Marlets
  De Melando's
  De Mens
  De Roffels
  De Romeo's
  De Selvera's
  De Spelbrekers
  De Stemmingmakers
  De Strangers
  De Straatmuzikanten
  De Vrijbuiters
  Demis Roussos
  Dennie Christian
  Detroit Emeralds
  Diana Ross
  Dick Brave & The Backbeats
  Die Flippers
  Dion & The Belmonts
  Dionne Warwick
  Dire Straits
  Dixie Aces
  Dizzi Man's Band
  Doe Maar
  Dolly Dots
  Dolly Parton
  Don Gibson
  Don McLean
  Don Rosenbaum
  Donna Hightower
  Donna Lynton
  Donna Summer
  Donny Osmond
  Doris D & The pins
  Dynamic Rockers
  Duane Eddy
  Duo De Koning
  Duo Onbekend
  Dr.Hook
  Drafi Deutscher
  Drukwerk


  E
  Earth & Fire
  Eddie Cochran
  Eddie Rabbitt
  Eddy Christiani
  Eddy Grant
  Eddy Mars
  Eddy Smets
  Eddy Wally
  Edison Lighthouse
  Edmundo Ros
  E.L.O.
  El DeBarge
  Elton John
  Elvis Presley 1
  Engelbert Humperdinck
  Enny Denita
  Enrico Macias
  Eydie Gorme
  Eric Clapton
  Erik Marijsse
  Erik Van Neygen
  Eruption
  Esther Philips
  Evening Stars
  Expo-brood

  F
  Fabian
  Fabry's
  Fancy
  Fantastique
  Fats Domino
  Fernando Express
  Ferre Grignard
  Flash and the Pan
  Floyd Cramer
  Focus
  Fortunes
  Four Seasons
  Four Tops
  FR David
  Francesco Napoli
  Francine Jordi
  Francis Goya
  Francoise Hardy
  Frank Ferrari
  Frank Galan
  Frankie Avalon
  Frankie Laine
  Franky Boy
  Freddy Quinn
  Frank & Mirella
  Frank Sinatra 
  Frank Valentino
  Franka
  Frans Duijts
  Freddy Breck
  Freddy Cannon
  Freddy Fender
  Frida
  Frieda Linzi

  G
  Gary Glitter
  Gary Moore
  Gebroeders Brouwer
  Geier Sturzflug
  Gene Cotton
  Gene Vincent
  Gerd Boettcher
  Gert Timmerman
  Gerard Cox
  Geordie
  George Mc Crae
  George Baker
  George Harrison
  Georgie Fame
  Geraint Watkins
  Gerard de Vries
  Gerard Lenorman
  Geschwister Hofmann
  G.G.Anderson
  Gibson Brothers
  Gigantjes
  Gigliola Cinquetti
  Gilbert Bécaud
  Gilbert O'Sullivan
  Gilla
  Gitte
  Gladys knight & the pips
  Glen Campbell
  Gloria Gaynor
  Golden Earring
  Gonnie Baars
  Goombay Dance Band
  Gottlieb Wendehals
  Grace Jones
  Grand Funk
  Grease
  Guido Belcanto
  Günter Noris
  Gunther Neefs
  Guy Mardel
  Guys 'n' Dolls
  Guus Meeuwis

  H
  Hamilton Bohannon
  Hank Mizell
  Hank The Knife & The Jets
  Hanny en de Rekels
  Hansi Hinterseer 
  Harm Wolters
  Harry Belafonte
  Hazell Dean
  Heidi Bruhl
  Heike Schäfer
  Heino
  Heintje
  Helemaal Hollands
  Helmut Lotti
  Helen Reddy
  Helen Shapiro
  Henk Damen
  Henk Wijngaard
  Hepie en Hepie
  Herb Alpert
  Herman Brood
  Herman's Hermits
  Herve Vilard
  Het goede doel
  Het Holland Duo
  Het Regenboogtrio
  Highway
  Hot Butter
  Hot Chocolate
  Howard Carpendale
  Huey Lewis

  Hugo Raspoet  I
  Irving Fields
  Ike & Tina Turner
  Imca Marina
  Ingeborg
  Ireen Sheer
  Isabelle A
  Ivan Heylen
  Ivan Rebroff
  Ivo Robić

  J
  Jaap Dekker
  Jackpot
  Jack de Nijs
  Jack Jersey
  Jacqueline Boyer
  Jackie Wilson
  Jacques Brel
  Jacques Dutronc
  Jacques Herb
  Jacques Raymond
  James Last
  James LLoyd
  Jan & Zwaan
  Jan Boezeroen
  Jan De Wilde
  Jan Gorissen
  Jan Rot
  Jan und Kjeld 

  Jan Verbraeken
  Jane Birkin
  Jannes
  Jantje Koopmans
  Jay & The Americans
  Jerry Arendo
  Jerry Lee Lewis
  Jerry Lee Lewis & Friends
  Jess & James
  Jim Croce
  Jim Dale
  Jim Reeves
  Jimmy Cliff
  Jimmy Frey
  Jimmy James
  Jimmy Osmond
  JJ Cale
  Jo Erens
  Jo Leemans
  Jo Vally
  Joey Dee & Starliters
  Joe Cocker
  Joe Dolan
  Joe Harris
  Joe Tex
  Johan Verminnen
  John Denver
  John Fred and his Playboy's
  John Horton
  John Lamers
  John Larry
  John Paul Young
  John Rowles
  John Spencer
  John Terra
  John William
  John Woolley and Just Born
  Johnny & Huricanes
  Johnny Blenco
  Johnny Burnette
  Johnny Carroll
  Johnny Hallyday
  Johnny Hoes
  Johnny Jordaan
  Johnny Kid & the pirates
  Johnny Lion
  Johnny Otis
  Johnny Preston
  Johnny Restivo
  Johnny Rivers
  Johnny Rodrigues
  Johnny Tillotson
  Johnny Wakelin
  Johnny White
  Jonathan King
  José
  Juan Pardo
  Julian Lennon
  Juliane Werding
  Julio Iglesias
  Juul Kabas
  Jurgen Marcus
  J.Vincent Edwards

  K
  Kalin Twins
  Kapel van de koninklijke luchtmacht
  Kayak
  Karel Gott
  Karin Kent
  K.C.and the Sunshine Band
  Kevin Ayers
  Kim Wilde
  Kiss
  Klaus & Klaus
  Kool & the Gang
  Koos Alberts
  Kris De Bruyne  L
  La Bionda
  La Esterella
  Laid Back
  Laura Lynn
  Lee Dorsey
  Lee Towers
  Lena Zavaroni
  Lenny Kuhr
  Leo van Helmond
  Leo Sayer
  Leonard Cohen
  Les Chakachas
  Les Chats Sauvages
  Les Humphries Singers
  Letkiss
  Lieutenant Pigeon
  Liesbeth List
  Liliane Saint Pierre
  Lime
  Limbra Zusjes
  Linda de Suza
  Lindsay
  Lisa del Bo
  Little Hank
  Little Eva
  Little Richard
  Lize Marke
  Lucille Starr
  Luis Mariano
  Lobo
  Loggins & Messina
  Long Tall Ernie & The Shakers
  Los indios Tabajaras
  Lou Bandy
  Lou Bega
  Louis Prima
  Louis Neefs
  Lowland Trio
  Luisa Fernandez
  Luc Steeno
  Luc van Meeuwen
  Lulu
  Luv'
  Lynn Anderson
  Lynsey De Paul

  M
  Madonna
  Major Dundee Band
  Major Lance
  Manfred Mann
  Manhattan Transfer
  Mara Kayser
  Marc Aryan
  Marc Dex
  Marc Winter
  Margriet Hermans
  Marianne Rosenberg
  Marianne Weber
  Marie Osmond
  Matchbox
  Martha Reeves
  Martijn
  Mary Hopkin
  Marva
  Max Romero
  Maxine  Nightingale
  Maywood
  Meat Loaf
  Medicine Head
  Melchior
  Melina Mercouri
  Melody Sisters en Black & White
  Micha Marah
  Michael Jackson
  Michael Stein
  Michél Delpech
  Micky Day
  Middle of the road
  Miek & Roel
  Mieke
  Mieke Telkamp
  Miel Cools
  Mighty Sparrow
  Micky
  Mike Berry
  Mike Brant
  Mike Oldfield
  Mikis Theodorakis
  Millie Jackson
  Millie Small
  Mink DeVille
  Miquel Brown
  Miquel Rios
  Mireille Mathieu
  Modern Talking
  Monique Smit
  Moustache
  Mouth&MacNeal
  MFSB
  Mr Acker Bilk
  Mungo Jerry
  Musical Youth

  N
  Nana Mouskouri
  Nancy Sinatra
  Nat Gonella
  Nat King Cole
  Neil Diamond
  Neil Sedaka
  Nelly Jane
  Nick Lowe
  Nick MacKenzie
  Nick Straker Band
  Nick en Simon
  Nico Haak
  Nicole
  Nik Kershaw
  Nini Rosso
  Nino de Angelo
  New Four
  Noordzee Duo
  Norbert
  Normaal
  Norman Greenbaum

  O
  Octopus
  Ohio Express
  Olga Lowina
  Olivia Newton-John
  OMD
  Opus
  Orkest zonder naam
  Osibisa
  Osmonds
  Oscar Benton
  Oscar Harris
  Otis Redding
  Ottowan

  P
  Paloma Trio
  Paper Lace
  Pasific Gas & Electric
  Pat Benatar
  Pat Boone
  Patrick Hernandez
  Patti Labelle
  Patti Page
  Patricia Paay
  Paul de Senneville
  Paul Anka
  Paul Da Vinci
  Paul Evans
  Paul Severs
  Paul Simon
  Paula Dennis
  Penny McLean
  Percy Faith
  Percy Sledge
  Peret
  Perez Prado
  Peter Alexander
  Peter Beil
  Peter Gabriel
  Peter Kent
  Peter Koelewijn
  Peter Kraus
  Peter Maffay
  Peter Orloff
  Petra
  Petula Clark
  Phil & John
  Philippe Robrecht
  Piet Veerman
  Pink Floyd
  Piraten
  P J Proby
  Plastic Bertrand
  Pointer Sisters
  Pop Tops
  Procol Harum
  Pussycat

  Q

  R
  Racey
  Radi Ensemble
  Ral Donner
  Ralf Bendix
  Ramses Shaffy
  Ray Charles
  Ray Conniff
  Ray Franky
  Ray Peterson
  Ray Smith
  Raymond van het Groenewoud
  R.B.Greaves
  Redbone
  Regento Stars

  René and Angela
  René and his Alligators
  René Becker
  René Carol
  René Froger
  Renée De Haan
  Reparata & The Delrons
  Rex Gildo
  Ria Valk
  Ricchi e Poveri
  Richard Anthony
  Richard Clayderman
  Rick James
  Ricky Davids
  Ricky Gordon
  Ricky Nelson
  Righeira
  Rijk De Gooyer
  Rika Jansen
  Ringo Starr
  Rita Corita
  Rita Deneve
  Rita Hovink
  Ritchie Valens
  Rob De Nijs
  Robert Gordon
  Robertino
  Roberto Blanco
  Roberto Delgado
  Roberto Jacketti & The Scooters
  Rocco Granata
  Rockabilly
  Rockin' Sidney
  Rocky Burnette
  Rocky Sharpe
  Rod McKuen
  Rod Stewart
  Roger Glover
  Roger Whittaker
  Roland Kaiser
  Roland W
  Rolling Stones
  Ronnie Tober
  Ronny Temmer
  Rosy & Andres
  Roy Black
  Roy Orbison
  Rubettes
  Rudi Carrell
  Ruth Mc Kenny
  Royal Showband Waterford
  Ryan Paris

  S
  Sacha Distel
  Sailor
  Salim Seghers 
  Sam Cooke
  Sam Gooris
  Samantha
  Sammy Davis JR
  Sandy
  Sandie Shaw
  Sandra Kim
  Sandra Reemer
  Sandy Nelson
  Sanne
  Santana
  Sarah Brightman
  Sarah Vaughan
  Saskia & Serge
  Schriebl en Hupperts
  Scott McKenzie
  Serge Gainsbourg
  Shakin' Stevens
  Sharif Dean
  Shawn Elliott
  Sheila B Devotion
  Shocking Blue
  Showaddywaddy
  Silver Convention
  Silvia Swart 
  Sinitta
  Sir Douglas Quintet
  Sir Henri & his Butlers
  Skeeter Davis
  Slade
  Sly & The Family Stone
  Small Faces
  Smokie
  Soeur Sourire
  Sommerset
  Sonny & Cher
  Soulful Dynamics
  Soulsister
  Spargo
  Spider Murphy Gang
  Spooky & Sue
  Stafke Fabri
  Stars on 45
  Status Quo
  Stealers Wheel
  Stef Ekkel
  Stella Bos
  Steppenwolf
  Steve Harley & Cockney Rebel
  Stevie Wonder
  Stray Cats
  Studio 54 Vol 1
  Supremes
  Sutherland Brothers
  Suzie
  Suzi Quatro


  T
  10cc
  Tahiti Tamourés
  Tammy Wynette
  Tante Leen
  Tavares
  Teach-In
  Ted Herold
  Tee-Set
  Telly Savalas
  Tenpole Tudor
  Therese Steinmetz
  The Allisons
  The Allman Brothers
  The Animals
  The Archies
  The Atlantics
  The Bangles
  The Beach Boys
  The Bet
  The Big Bopper
  The Blues Busters
  The Blasters
  The Boomtown Rats
  The Browns
  The Cadillacs
  The Cascades
  The Cats
  The Championettes
  The Champs
  The Chantays
  The Classics
  The Clovers
  The Coasters
  The Contours
  The Cousins
  The Crests
  The Dakotas
  The Doors
  The Drifters
  The Dutch Boys
  The Equals
  The Everly Brothers
  The Fouryo's
  The Glitter Band
  The Hues Corporation
  The Isley Brothers
  The J. Geils Band
  The Hollies
  The Jackson Five
  The Jaguards
  The Jokers
  The Jarmels
  The Jumpers
  The Mar-Keys
  The Marbles
  The Marcels
  The Marvelettes
  The Moody Blues
  The Monkees
  The Move
  The New Inspiration
  The Padre Twins
  The Pebbles
  The Peels
  The Platters
  The Popgun
  The Ramblers
  The Righteous Brothers
  The Picknicks
  The Rock-A-Teens
  The Rollers
  The Routers
  The royal guardsmen
  The Scorpions
  The Schorts
  The Seabirds
  The Shadows
  The Shake Spears
  The Shuffles
  The Star Sisters
  The String a longs
  The Stylistics
  The Sunstreams
  The Surfaris
  The Surfers
  The Sweet
  The Teddy Boys
  The Three Degrees
  The Tielman Brothers
  The Tokens
  The Tornados
  The Trammps
  The Trashmen
  The Tremeloes
  The Troggs
  The Valliants
  The Velvets
  The Ventures
  The Waikikis
  The Walkers
  The Who
  The Yardbirds
  Theo Diepenbrock
  Tight Fit
  Tim Finn
  Tim Visterin
  Tina Charles
  Tina Rosita
  Tina Trucker
  Tol Hansse
  Tony Bass
  Tony Cabana
  Tony Christie
  Tony Corsari
  Tony Marchall
  Tony Servi
  Tony Sherman
  Tom Jones
  Tom Tom Club
  Tommy Edwards
  Tommy James & Shondells
  Tony Orlando & Dawn
  Toots Thielemans
  Tracey Ullman
  Trea Dobbs
  Trini Lopez 
  Trinity & Sofie
  Truck Stop
  Truus
  The Tokens
  Tumbleweeds
  Two Man Sound


  U
  Udo Jurgens
  Ultravox
  Umberto Tozzi
  Urbanus
  Urker zangers

  V
  Vader Abraham
  Van McCoy
  Vanessa
  Vanity Fare
  Village people
  Vic Dana
  Vikki Carr
  Vicky Leandros
  Vince Everett
  Vivi
  Viola Wills
  VOF De Kunst
  Vulcano

  W
  Wallace Collection
  Wally Tax
  Wanda jackson
  War
  Wham
  Whitney Houston
  Wigbert
  Wings 
  Will Brandes
  Will Tura de singles
  Willeke Alberti
  Willy Alberti
  Willy Schobben
  Willy Sommers
  Wim Leys
  Wolfgang Petry
  Wolter Kroes

  X

  Xandra

  Y
  Yasmine Melanie
  Yvonne de Nijs

  Z
  Zangeres zonder Naam
  Zjef Vanuytsel
  Zwarte Lola
  Zusjes Wouterse
  Z.Z. & de Maskers
  16 x Feest


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!