Jukeboxhits

Zoeken in blogMijn favorieten
 • Belgian Oldies Radio

 • Muziek
  Nr.1 1956-1964
  Nr1 1956-1964 Deel 3 en 4
  Top 40 1965
  Top 40 1966
  Top 40 1967
  Top 40 1968
  Top 40 1969 
  Top 40 1970
  Top 40 1971-1972
  Top 40 1973
  Top 40 1974
  Top 40 1975
  Top 40 1976
  Top 40 1977
  Top 40 1978
  Top 40 1979
  Top 40 1980
  Top 40 1981
  Top 40 1982
  Top 40 1983
  Top 40 1984
  Top 40 1985
  Kerstmis in muziekland
  Vergeten Parels 1
  Vergeten Parels 2
  Vergeten Parels 3
  Vergeten Parels 4
  De Pre Historie - 1950 vol 01
  De tijd van toen 2
  Die goeie ouwe tijd top 100
  Top-Hits 1960
  Superstarshine Vol1

  ***NIEUW***


  Rondvraag / Poll
  Wat is uw favoriet muziek
  Vlaamse hits
  Nederlandse
  Duitse schlager
  Franse chancon
  Engelse hits
  de jaren 50
  de jaren 60
  de jaren 70
  de jaren 80
  de jaren 90
  Bekijk resultaat


  MEER OVER :
  Guitar Boogie
  That's Alright mama
  Mona Lisa

  Inhoud blog
 • bericht
 • Octopus
 • Drukwerk
 • Nick & Simon
 • Big Bill
 • John Terra
 • Conny & Danny Fabry
 • Evening Stars
 • Gladys Knight & the Pips
 • Marianne Weber

  De muzieksite voor de echte muziekliefhebber----------HOE MEER REAKTIES HOE MEER DE SITE WORD UITGEBREID----ALLE liedjes zijn als MP3 verkrijgbaar op aanvraag
  VOOR MEER INFO MAIL ME
  29-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Los Indios Tabajaras


  Los Indios Tabajaras

   

  Deze twee broers, de leden van de Tabajara stam in het noorden van Brazilië, waren een van de meest onwaarschijnlijke successen van de space age pop era. Bijna 20 jaar nadat ze voor het eerst begon met het opnemen professioneel en in het midden van de twist rage, hadden ze een Top 10 pop hit met hun cover van "Maria Elena", een Mexicaanse folk tune eerste populair in de VS door Jimmy Dorsey.

   

  RCA en hun initiatiefnemers hebben altijd getrokken een sluier van mysterie rond Los Indios Tabajaras, dus is het moeilijk om hun jonge jaren nauwkeurig te traceren. Hun literatuur beweerd ontdekten ze een gitaar in de jungle in de buurt van Ceara, Brazilië, en na Zorg ervoor dat het niet zou ontploffen, net als andere vuurwapens hun stamleden gevonden had, begon te onderzoeken. Uiteindelijk ze allebei beheerst het instrument en kwam onder de aandacht van de stedelingen, van wie nam ze mee naar Rio de Janeiro om te spelen.

   

  Dressing in ceremonieel Indiase kostuums, de broers geperfectioneerd een nachtclub handeling waarin zij zong en speelde de Braziliaanse en Latijns-folk liedjes. Ze veranderden hun namen aan Natalicio en Antenor Lima en begon te toeren in heel Zuid-Amerika. In 1943, RCA's Latijns-Amerikaanse tak ondertekende ze een contract, maar het was pas in de late jaren 1950, dat zij zijn uitgebracht in de VS, en hun eerste album was op een klein label, Vox, in plaats van RCA.

   

  In de vroege jaren 1950, nam ze een pauze van Touring en keerde terug om te studeren, elk met een andere leraar. Natalicio gericht op melodie en Antenor gewerkt harmonie. Ze voegde ook een aanzienlijke klassiek repertoire tot hun handelen, inclusief gitaar stukken van Bach, Falla en Albeniz.

   

  Nog een tour, dit keer naar Europa en, en ze meerdere albums opgenomen voor RCA in Mexico. Een van hun singles, "Maria Elena", uitgebracht in 1958, werd een constante verkoper, en begin 1962, zijn succes gevangen in het oog van de Amerikaanse divisie van RCA. Zij verstrekt de melodie, en deze mooie, zachte melodie snel gesneden een stevige niche in de Amerikaanse hitlijsten. Het eindigde bestedingen 14 weken in de Amerikaanse Top 10 en 17 weken in de UK charts, en de daaropvolgende album bovenaan in de Top 10 albumlijst ook. Binnen een jaar, de broers volgde met een andere single, "Altijd in mijn hart," maar de nieuwigheid was versleten uit en het nauwelijks gedeukte de Top 100.

   

  Chet Atkins was vooral onder de indruk van de broers gitaar 'werk, en hij nodigde hen naar Nashville, waar ze opgenomen een instrumentaal album met Atkins en pianist Floyd Cramer, en - in een van de vreemdste releases van de countrypolitan tijdperk - een met zanger Don Gibson ( "Oh, Lonesome Me").

   

  RCA - zowel de VS en Latijns-Amerikaanse divisies - bleef ze goed opnemen in de jaren 1980, zachte gitaar en de broer stijl bleek een grote invloed op een nieuwe generatie gitaristen, zoals Rick Vito.

   

  Los Indios Tabajaras - Al Sur De La Frontera

  Los Indios Tabajaras - Always In My Heart.m4a

  Los Indios Tabajaras - Amapola.m4a

  Los Indios Tabajaras - Ave Maria No Morro.mp3

  Los Indios Tabajaras - Cancion De Cuna Para Mayores mp3

  Los Indios Tabajaras - Central Park.m4a

  Los Indios Tabajaras - El Cóndor Pasa.mp3

  Los Indios Tabajaras - El Rio De Luna (Moon River).mp3

  Los Indios Tabajaras - Este Muchacho Esta Enamorado De Ti mp3

  Los Indios Tabajaras - Gigi.mp3

  Los Indios Tabajaras - Green Eyes.mp3

  Los Indios Tabajaras - I Will Wait For You.mp3

  Los Indios Tabajaras - It's Impossible.mp3

  Los Indios Tabajaras - La Colinas De Rio (Rio's Hills).mp3

  Los Indios Tabajaras - Lamento Borincano.mp3

  Los Indios Tabajaras - Linda Flor.mp3

  Los Indios Tabajaras - Luna Sobre Miami mp3

  Los Indios Tabajaras - Magic Is The Moonlight.m4a

  Los Indios Tabajaras - Manana De Carnaval mp3

  Los Indios Tabajaras - Maria My Own ( Maria La O).m4a

  Los Indios Tabajaras - Mona Lisa.mp3

  Los Indios Tabajaras - Monnlight And Shadows.m4a

  Los Indios Tabajaras - More Brandy Please.m4a

  Los Indios Tabajaras - More.mp3

  Los Indios Tabajaras - New Orleans.m4a

  Los Indios Tabajaras - Over The Rainbow.m4a

  Los Indios Tabajaras - Perfidia.mp3

  Los Indios Tabajaras - Por Que Eres Asi_.m4a

  Los Indios Tabajaras - Somewhere My Love.mp3

  Los Indios Tabajaras - Suave, Como Un Amanecer mp3

  Los Indios Tabajaras - Sunny.mp3

  Los Indios Tabajaras - The Very Thought Of You.mp3

  Los Indios Tabajaras - Wide Horizon.m4a

  Los Indios Tabajaras - You Belong To My Heart.m4a

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melina Mercouri  Melina Mercouri

   

  Melina MercouriMelina Mercouri (Grieks: Μελίνα Μερκούρη, Melína Merkoúri) (Athene, 18 oktober 1920 – New York, 6 maart 1994) was een Grieks actrice, zangeres en politica.

  Mercouri was de dochter van een Atheens politicus. Als actrice werd zij ontdekt door Jules Dassin met wie zij in 1966 in het huwelijk trad. Zij vierde triomfen in verschillende van zijn films, vooral in de wereldberoemde Never on Sunday uit 1960. Toen in 1967 na een militaire staatsgreep de kolonelsregering aan het bewind kwam in Griekenland, ging zij uit afkeer in vrijwillige ballingschap en voerde zij in vele landen actie tegen het dictatoriale regime, dat uiteindelijk in 1974 ten val kwam.

   

  Melina Mercouri, die zich sindsdien vaak spottend "La Veuve du Colonel" noemde, naar de gelijknamige operette van Jacques Offenbach, keerde onmiddellijk terug naar Griekenland, waar zij een actief aandeel had in de oprichting van de PASOK, de nieuwe socialistische partij van Andreas Papandreou. In 1977 kwam zij als volksvertegenwoordiger in het parlement. Van 1981 tot 1989 was zij minister van Cultuur, Jeugd en Sport. In deze functie wist zij een onuitwisbaar stempel te drukken op het Griekse cultuurbeleid, en maakte zij zich vooral bekend door haar niet aflatende pogingen om van de Britse regering de Elgin marbles voor Griekenland terug te krijgen.

   

  Door haar sterke persoonlijkheid had zij een enorme uitstraling in Griekenland en ver daarbuiten. Zij was initiatiefneemster van een gewichtige culturele instelling: de “Culturele Hoofdstad van Europa”. Een bekende uitspraak van Melina Mercouri was dat "cultuur Griekenlands zware industrie" is. Zij slaagde er ook in het hele Griekse volk daarvan bewust te maken.

   

  De "Melina Mercouri Foundation", gesticht na haar overlijden door haar echtgenoot Jules Dassin, heeft de bedoeling haar visie levend te houden.

   

   

  Melina Mercouri - Les enfants du Piree1

  Melina Mercouri - Ta Pedia Tou Pirea (Never on Sunday)

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dalida  Dalida

   

  Dalida (Caïro, 17 januari 1933 - Parijs, 3 mei 1987) was een Egyptisch-Franse zangeres en actrice van Italiaanse afkomst. Ze werd geboren als Yolanda Christina Gigliotti. Met meer dan 125 miljoen verkochte platen is ze een van Frankrijks meest succesvolle artiesten ooit.

  In 1954 was Yolanda Christina Gigliotti Miss Egypte, en op haar eenentwintigste vertrok ze naar Frankrijk voor een carrière als zangeres en actrice. Ze noemde zichzelf toen Dalila, naar de vrouw uit de Bijbel. In Parijs veranderde ze haar naam op aanraden van Eddie Barclay in Dalida. Ze brak door met een Italiaans getint repertoire, en cultiveerde haar 'exotische' uitstraling met een grote bos zwarte krullen en donker omrande ogen. Pas aan het einde van de jaren zestig nam ze haar typerende, blonde kapsel. Aan het begin van de jaren zeventig verdiepte ze haar repertoire door werk van Léo Ferré en Jacques Brel op te nemen.

   

  Met "Gigi L'Amoroso", het gezongen verhaal van een Napolitaanse hartenbreker die na een mislukt avontuur in Hollywood terugkeert naar zijn geboortedorp, had ze haar grootste hit. Daarna besloot ze, op aanraden van haar broer Orlando, die tevens haar manager was, zich te richten op de opkomende disco. Met "J'Attendrai", een cover van een chanson uit de jaren dertig, had ze de eerste Franstalige discohit. Daarna volgde nog de disco-opvolger van "Gigi L'Amoroso", "Gigi in Paradisco" waarin Gigi na zijn dood in de hemel in het Engels zingt. Ook het nummer "Darla Dirladada" werd internationaal in 1970 een grote hit. Wereldwijd verkocht ze veel singles en albums, vooral in Frankrijk, Italië, België, Zwitserland, Duitsland, Egypte, Canada, het Midden-Oosten en Japan was ze razendpopulair.

  In de jaren tachtig dwong een oogkwaal, die uit haar jeugd stamde, haar tot enkele operaties die weinig verbetering brachten. Ze zag steeds minder met haar linkeroog, en keek vaak scheel. Ook de relaties met mannen waren weinig gelukkig. Drie mannen met wie ze een al dan niet langdurige, doch erg innige relatie onderhield, pleegden zelfmoord.

   

  • Dalida - Am Tag Als Der Regen Kam
  • Dalida - Besame mucho
  • Dalida - Buenas Noches Mi Amor
  • Dalida - Ciao Ciao Bambino
  • Dalida - Er war gerade 18 Jahr'
  • Dalida - Gigi l'amoroso 1320
  • Dalida - Il venait d'avoir dix huit ans 1320
  • Dalida - Itsi, Bitsi, Petit Bikini
  • Dalida - J'attendrai
  • Dalida - La Vie en Rose
  • Dalida - les enfants du piree
  • Dalida - Mama
  • Dalida - Pepe
  • Dalida - Quand On a Que l'amour
  • Dalida - Romantica
  • Dalida - Uno a te uno a me

  •  
  • Dalida & Alain Delon - Paroles Paroles
  • Dalida & Enrico Macias - Bonsoir mon amour (Il silenzio)


  Met dank aan Mia voor het aanvullen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marc Aryan


  Marc Aryan

   

  Marc Aryan werd als Henri Markarian geboren als zoon van Armeense ouders in Valence, Frankrijk, op 14 november 1934. De jongeman wordt aangetrokken tot literatuur en talen, poëzie en uiteindelijk ook het chanson. Op twintigjarige leeftijd besluit hij componist te worden. Fanatiek leert hij op enkele jaren op eigen houtje piano, notenleer, harmonie en contrapunt.

  De populariteit van deze "kampioen van het langzame chanson, de smachtende slow en teksten over de liefde" gaat met elke nieuwe single (Si jétais le fils d'un roi, Giorgina, Bête à manger du foin) een beetje de hoogte in, en bereikt een hoogtepunt in 1964 met zijn grootste hit "Katy". Dit nummer behoorde in België in 1965 tot de 10 bestverkopende singles en stond zowel in Wallonië als Vlaanderen op hetzelfde moment op 1, en kan ook terugblikken op een internationale carrière, met noteringen in de hitparade van Turkije tot Latijns-Amerika, van Libanon tot Canada.

   

  Zijn grootste succesperiode duurt hierna enkele jaren voort, met liedjes als "Volage, volage" (20 weken in de beste tien verkopende), "Tu es le n° 1 au hit-parade de mon coeur" (eind 1967, samen met "La Lettre" volgens latere besprekers de belangrijkste chansons uit zijn oeuvre) en "Un Petit Slow" (amper 10 dagen na het uitbrengen al op nummer 1).

  Marc Aryan, de zanger en componist, bleef naast die drukke werk in de studio ook wel actief, maar het was enkel nog met "La Lettre" in 1973 dat hij, gesteund door de vrije radio's, een succes wist te oogsten. Wel kon hij tot ver in de jaren tachtig blijven optreden in het gala-circuit.

   

  Marc Aryan stieft op 30 november 1985 van een hartaanval, en ligt begraven in Ohain. Alles tesamen liet hij ongeveer 200 songs na, waarvan de beste in 1994 op een dubbel-Cd werden verzameld (en het toen zelfs zeer goed deed in de hitparade, met een top-tien notering als gevolg).

   

  Marc Aryan - Agnes.wmv
  Marc Aryan - Giorgina (1964)
  Marc Aryan - grosses lunettes sur un petit bout de nez
  Marc Aryan - Istanbul
  Marc Aryan - J'aime.wmv
  Marc Aryan - Kalbin Yok Mu
  Marc Aryan - Kathy 1965
  Marc Aryan - La Lettre 1973
  Marc Aryan - Merci
  Marc Aryan - Mon petit Navire 1965
  Marc Aryan - Numéro 1 Au Hit Parade 1968
  Marc Aryan - Qu'un peu d'amour
  Marc Aryan - Si j'etais le fils d'un roi 1964
  Marc Aryan - Toi Je Te Garde
  Marc Aryan - Tu es une petitte fille
  Marc Aryan - Un Jour 1965
  Marc Aryan - Volage 1967

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (10 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nini Rosso  Nini Rosso

   

  Raffaele Celeste "Nini" Rosso (Turijn, 19 september 1926 — Rome, 5 oktober 1994) was een Italiaans jazztrompettist en -componist.

   

  Rosso's ouders stuurden hem naar de universiteit, maar op zijn 19e verkoos hij de trompet boven zijn studie. Hierdoor werd hij gedwongen zijn ouderlijk huis te verlaten. Toen de nachtclub waar hij werkte door de politie gesloten werd, keerde hij terug naar huis, maar na een kort verblijf vertrok hij weer om zijn carrière opnieuw op te bouwen. Al snel werd Rosso één van de beste jazztrompettisten van Italië, met als hoogtepunt de jaren 60. In 1962 werd hij bekend in Groot-Brittannië, toen zijn opname "Concerto Disperato" werd gecoverd door Ken Thorne and Orchestra en een hit werd onder de titel "The Theme from 'The Legion's Last Patrol'". Rosso’s origineel werd snel uitgebracht onder het minder bekende Durium Label en bereikte hiermee ook de hitparade maar een echte hit zou het nooit worden. Zij wereldbekende hit “Il Silenzio” uit 1965 haalde de nummer 1 van de hitlijsten in Italië, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Wereldwijd werden meer dan 10 miljoen singles verkocht. Rosso stierf ten gevolge van een tumor in 1994.

   

   

  Nini Rosso - Il Silenzio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
  28-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brenda Lee  Brenda Lee

   

  Brenda Mae Tarpley (Atlanta, 11 december, 1944), beter bekend als Brenda Lee, is een Amerikaans zangeres. Ze is actief onder de genres rockabilly, rock-'n'-roll, country en pop. Brenda Lee staat het best bekend voor haar hits I'm Sorry en Rockin' Around the Christmas Tree. Brenda Lee is opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame[1], de Country Music Hall of Fame[2] en de Rockabilly Hall of Fame

   

  Tussen 1958 en 1965 scoorde Lee haar grootste hits. Succesvolle nummers van Lee tijdens die periode waren onder andere "Jambalaya," "Sweet Nothin's", "I Want to Be Wanted", "All Alone Am I", "Break It To Me Gently" "Fool #1" en "Dum Dum". Lee scoorde een hit met het nummer "Rockin' Around the Christmas Tree" uit 1958, een kerstmisnummer. Dit is haar meest verkochte nummer. In 1959 tourde Lee door het Verenigd Koninkrijk, waar ze toentertijd meer aanzien had dan in de Verenigde Staten. In 1960 was Lee's voorprogramma de toen nog beginnende en niet-bekende band The Beatles [4]. In 1960 scoorde ze een #1-hit met "I'm Sorry"", dat in de Billboard Pop Chart stond. Het was haar eerste gouden single. Later werd het nummer genomineerd voor een Grammy Award. Lee's laatste toptien-single was in 1963: "Losing You".

   

  Brenda Lee - (If I'm Dreaming) Just Let Me.mp3

  Brenda Lee - All Alone Am I.mp3

  Brenda Lee - Baby Face.mp3

  Brenda Lee - bigelow 6200.MP3

  Brenda Lee - Bill Bailey, Won't You Please.mp3

  Brenda Lee - Break It To Me Gently.mp3

  Brenda Lee - coming on strong.MP3

  Brenda Lee - doodlebug rag.MP3

  Brenda Lee - Dum Dum.mp3

  Brenda Lee - Dynamite.mp3

  Brenda Lee - Emotions.mp3

  Brenda Lee - Everybody Loves Me But You.mp3

  Brenda Lee - Fool #1.mp3

  Brenda Lee - Hummin' The Blues Over You.mp3

  Brenda Lee - I Want To Be Wanted.mp3

  Brenda Lee - I'm Sorry.mp3

  Brenda Lee - It's Never Too Late.mp3

  Brenda Lee - jambalaya.MP3

  Brenda Lee - Just Because.mp3

  Brenda Lee - Let's Jump The Broomstick.mp3

  Brenda Lee - Lettoo many rivers.MP3

  Brenda Lee - Little Jonah (Rock On Your SteeL Guitar).mp3

  Brenda Lee - Losing You.mp3

  Brenda Lee - Love You 'Till I Die.mp3

  Brenda Lee - Ring-A-My-Phone.mp3

  Brenda Lee - rock the bop.MP3

  Brenda Lee - rockabye baby blues.MP3

  Brenda Lee - some people.MP3

  Brenda Lee - Sweet Nothin's.mp3

  Brenda Lee - That's All You Gotta Do.mp3

  Brenda Lee - Wee Wee Willie.mp3

  Brenda Lee - Weep No More My Baby.mp3

  Brenda Lee - You Can Depend On Me.mp3

  Brenda Lee - your cheatin' heart.MP3

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (11 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sir Henry and his Butlers  Sir Henri and his Butlers
   

  Sir Henry en zijn Butlers was een Deense rock / popgroep die werd opgericht in de zomer van 1964 in Kopenhagen, Denemarken. De groep is vooral bekend om haar twee voorste cijfers Ole "Sir Henry" Bredahl en vooral Tommy Seebach en ook het nummer Let's Go. Kenmerkend voor de groep Ole Bredahl is als organisator, terwijl de rest van het ensemble van Sir Henry en zijn Butlers vele malen veranderd sinds de oprichting van de groep.

   

  De band is een voortzetting van een andere band genaamd Vijf Denen die desolved in het voorjaar van 1964. In het begin, deze nieuwe band bestond van Ole "Sir Henry" Bredahl (zang, bas), Carsten Elgstrøm (gitaar) samen met Leif Davidsen (drums). Als een trio zij hebben deelgenomen aan een Deense The Beatles concurrentie in Holte Hallen in april van 1964. Kort daarna werd de band uitgebreid met Poul Petersen (gitaar) en Leif Davidsen werd vervangen door Jens Bøgvad, voormalig de Flintones. De groep werd populair rond de Kopenhagen muziek podia, met name op Bakkens Place Pigalle, waar ze speelden als huis orkest. Dit was een gevolg van hun single debuut Hi-Heel Sneakers / Sick and Tired uit 1964. Tijdens de herfst van datzelfde jaar kreeg de band er doorbraak met de release van hun tweede single Let's Go. De single werd een hit, niet alleen in Denemarken, maar ook in Zweden en Noorwegen en de verkoop van de single meer dan 50.000 exemplaren.

   

  In januari 1965 Sir Henry Butlers uitgebreid en zijn de band met Tommy Seebach (orgel, zang), die op dat moment was slechts 15 jaar oud. Hij zou zeer populair geworden en samen met Ole Bredahl ze uit de voorkant cijfers van de band. In hetzelfde jaar veranderde de band van platenmaatschappij EMI om en realiseerde een aantal hits onder andere: Times Are Getting Hard, Beautiful Brown Eyes en Marianne die alle werden uitgebracht in 1966. In het najaar van 1967 de ene Camp werd uitgebracht en werd een internationale hit, vooral in Nederland en België. Het nummer is een instrumentaal nummer waar het belangrijkste instrument was een kam. In de jaren na Tommy Seebach toegetreden tot de groep van de band veranderde zijn stijl. Oorspronkelijk was hun muziek replica van het Engels beat muziek, maar dit veranderde naar een meer originele pop-sound met nummers die werd samengesteld door de leden van de band zelf, voornamelijk Ole Bredahl en Tommy Seebach. Deze nieuwe muzikale stijl eindigde steeds een LP die werd uitgebracht in 1968 met de naam H2O. In 1970 werd de naam van de band te korten aan Sir Henry. Twee jaar later werd Ole Steen Nielsen vervangen door Claus Asmussen, voormalig de edelen en later Shu-Bi-Dua. Dit sterrenbeeld opgenomen en uitgebracht het 10 jarig jubileum album "Listen" in 1973.   

   

   

  Sir Henry And His Butlers - Annie got a date
  Sir Henry And His
  Butlers - Beautiful Brown Eyes

  Sir Henry And His Butlers - Camp (instr)

  Sir Henry And His Butlers - Cosmorama

  Sir Henry And His Butlers - Lets Go
  Sir Henry And His Butlers - Pretty style

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eddy Wally  Eddy Wally

   

   

  Eddy Wally (Zelzate, 12 juli 1932) is een Vlaamse zanger die bekend is van zijn hits Chérie, Dans Mi Amor en Ik spring uit een vliegmachien. Hij wordt door zijn stijl van zingen, in België en in Nederland gecategoriseerd als 'charmezanger'. Hij heeft een al dan niet terecht imago van iemand die sterallures heeft, en een opvallende verschijning dankzij zijn glitterkostuums en gewaden. Hij wordt vooral verbonden aan ouderen - meestal vrouwen - maar heeft ook een jeugdige fanbasis. Wally vindt zichzelf een voorbeeld van The American Dream, maar dan natuurlijk in België.

  Hij werd geboren als Eduard Van De Walle. Zijn vader was markthandelaar en overleed vroeg. Van De Walle leerde accordeon spelen, daarnaast speelde Eduard ook mondharp. Toen hij in een weverij in Sas van Gent werkte, leerde hij Mariëtte Robegoers kennen, met wie hij in het huwelijk trad. Vervolgens opende hij een dancing in Ertvelde (Oost-Vlaanderen). Maar hij bleef op de diverse markten in Vlaanderen koopman in damestassen, bevreesd als hij was om geen inkomsten te kunnen genereren met zijn talent. In 1966 leerde hij de Nederlandse producer Johnny Hoes kennen. Onder leiding van Hoes nam hij zijn eerste nummer Chérie op, dat een grote hit werd. Wally haalde er de eerste plaats mee in de Vlaamse hitparade. Nadien nam hij nog ruim 500 nummers op. Eddy zong ook de 'soundtrack' van de disneyfilm Bambi in.

   

   

  • Eddy Wally - 'k heb jou gekust in honolulu
  • Eddy Wally - 'k wacht op jou 8014
  • Eddy Wally - 'n Viool In De Nacht
  • Eddy Wally - 't Is Zo Fijn
  • Eddy Wally - Achter De Coulissen Van Parijs
  • Eddy Wally - Adieu Cherie
  • Eddy Wally - alleen is maar alleen
  • Eddy Wally - Alles is pico bello in Italia.mp3
  • Eddy Wally - aloha oe
  • Eddy Wally - aloha samoa aloha
  • Eddy Wally - als je danst cherie
  • Eddy Wally - Amore.mp3
  • Eddy Wally - ay caramba
  • Eddy Wally - bambina di roma
  • Eddy Wally - bella donna napoli
  • Eddy Wally - Bella Maria
  • Eddy Wally - belle mediterranee
  • Eddy Wally - ben je vergeten
  • Eddy Wally - bianca rosa
  • Eddy Wally - Blijf Bij Mij
  • Eddy Wally - Bonne Nuit, Annabelle Cherie
  • Eddy Wally - C'est Merveilleux
  • Eddy Wally - Cherie Cherie 5109
  • Eddy Wally - ciao ciao mamma mia
  • Eddy Wally - dans 'n tango met mij
  • Eddy Wally - dans deze avond 'n tango met mij
  • Eddy Wally - Dans mi amore
  • Eddy Wally - dans nog eenmaal met mij
  • Eddy Wally - Dat Was 'n Kus
  • Eddy Wally - De Bedelaar Van Parijs
  • Eddy Wally - De Fluistertango 8061
  • Eddy Wally - de hawaiiaanse zoen
  • Eddy Wally - De mambo king.mp3
  • Eddy Wally - De mooie zomer op capri
  • Eddy Wally - De Purperen Hei
  • Eddy Wally - De Voddenraper Van Parijs
  • Eddy Wally - Gitaren Klinken Zachtjes Door De Nacht
  • Eddy Wally - Hasta la vista, Maria Theresa.mp3
  • Eddy Wally - hawaii
  • Eddy Wally - Heerlijke tango.mp3
  • Eddy Wally - heimwee naar mamma mia
  • Eddy Wally - Hemelsblauw
  • Eddy Wally - Het Bloemenmeisje Van Notre Dame
  • Eddy Wally - Het Leven Lacht Ons Toe, Lou Lou
  • Eddy Wally - huil niet om mij magdalena
  • Eddy Wally - ik ben in america geweest
  • Eddy Wally - ik geef jou een roos
  • Eddy Wally - ik hou van vlaanderen
  • Eddy Wally - Ik kan niet zonder jou
  • Eddy Wally - Ik laat je vrij.mp3
  • Eddy Wally - Ik Spring Uit 'n Vliegmachien
  • Eddy Wally - ik voel dat jij niet kon wachten op mij
  • Eddy Wally - ik voel me rijk els een sheik
  • Eddy Wally - Is het voor vanavond
  • Eddy Wally - isabella
  • Eddy Wally - je moet niet huilen
  • Eddy Wally - jim johnny en jonas
  • Eddy Wally - Jouw ogen zijn te mooi om te huilen.mp3
  • Eddy Wally - klanken der bolero
  • Eddy Wally - Kleine Juanita.mp3
  • Eddy Wally - kleine roosmarie
  • Eddy Wally - Knokke, Oh Knokke
  • Eddy Wally - kussen van hawaii
  • Eddy Wally - la paloma
  • Eddy Wally - langs de zuidzeestranden
  • Eddy Wally - maantje boven havanna
  • Eddy Wally - Mambo Italiano.mp3
  • Eddy Wally - Mambo overal.mp3
  • Eddy Wally - mandelein
  • Eddy Wally - mando mandolini
  • Eddy Wally - mandolinen in nicosia
  • Eddy Wally - Marspotpourri
  • Eddy Wally - Mathilde.mp3
  • Eddy Wally - Met gesloten ogen 8014
  • Eddy Wally - michaela
  • Eddy Wally - Mijn Melodie D'amour
  • Eddy Wally - Moeder,neem deze rozen 8041
  • Eddy Wally - mooie blauwe ogen
  • Eddy Wally - Mooie Manuela 8038
  • Eddy Wally - mooie spaanse catalaanse
  • Eddy Wally - Mooier dan de mooiste moviestar.mp3
  • Eddy Wally - nacht op hawaii
  • Eddy Wally - neem mij nog eens in je armen
  • Eddy Wally - nooit laat me nooit alleen
  • Eddy Wally - nou tane lief hoelameisje
  • Eddy Wally - oh angelina
  • Eddy Wally - Oh Lieve kerstman 8031
  • Eddy Wally - Oh Mon Amour
  • Eddy Wally - Oh, Wat Ben Ik Blij
  • Eddy Wally - onder je balustrade
  • Eddy Wally - ons huis is zo leeg zonder jou
  • Eddy Wally - Parijs Bij Nacht
  • Eddy Wally - Pico Bello.m3u
  • Eddy Wally - Rio Rita
  • Eddy Wally - rode rozen
  • Eddy Wally - rode rozen net zo mooi als jij
  • Eddy Wally - rood is je mond
  • Eddy Wally - sarina
  • Eddy Wally - Schenk Mij Je Liefde, Mon Amour
  • Eddy Wally - Signorita d'amore 5109
  • Eddy Wally - speel nog eenmaal
  • Eddy Wally - speel voor mij gitaar
  • Eddy Wally - sterrenhemel van hawaii
  • Eddy Wally - Tango Der Verliefden
  • Eddy Wally - tussen anjers en rozen
  • Eddy Wally - vaarwel hawaii
  • Eddy Wally - vergeet me niet te schrijven
  • Eddy Wally - Vergeet wat is geweest.mp3
  • Eddy Wally - verliefde ogen
  • Eddy Wally - violen zingen in de nacht
  • Eddy Wally - Vrijgezel
  • Eddy Wally - Walspotpourri
  • Eddy Wally - wees lief voor je mammie
  • Eddy Wally - wees lief voor mij
  • Eddy Wally - Weet je nog schat
  • Eddy Wally - Wij waren vrienden voor het leven.mp3
  • Eddy Wally - zeeman je droomt van hawaii
  • Eddy Wally - zigeunermeisje
  • Eddy Wally - zoveel sterren zoveel kussen
  • Eddy Wally en de Strangers - Plat tangoke
  • Eddy Wally in de laatste show - O Barbara

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johnny Hoes  Johnny Hoes

   

  Johnny Hoes (Rotterdam (Katendrecht), 19 april 1917) is een Nederlands zanger, producer en componist/tekstschrijver. Zijn plaat Och, was ik maar bij moeder thuis gebleven (geschreven door Frans Boermans en Thuur Luxembourg) staat met 450.000 exemplaren te boek als de best verkochte Nederlandstalige single aller tijden.

   

  Johnny Hoes staat wel bekend als De koning van de smartlap en is de man achter duizenden meezingers, smartlappen, carnavalskrakers en levensliederen. Andere grote hits waren "De smokkelaar" en "Wij willen frites met mayonaise."

   

  Hoes speelde eind jaren '40 in het voorprogramma van Bobbejaan Schoepen. Hij werkte tussen 1952 en 1963 bij Phonogram maar vanaf 1964 produceerde hij voor zijn eigen platenmaatschappij Telstar. Johnny Hoes bracht behalve als solist (soms als Andy Field ) ook met anderen platen uit: De Twee Jantjes, Johnny & Caesarine, Johnny Hoes & Ria Roda, Johnny & Mary en Thomas Berge. Bekende artiesten als de De Alpenzusjes, Zangeres Zonder Naam, De Wilmari's, Eddy Wally, de Heikrekels, Normaal, Doe Maar, the Classics, Henk Wijngaard en the Walkers werden door hem ontdekt en brachten platen uit onder zijn label. Daarnaast was hij de producent van de wereldhit "De Vogeltjesdans."

   

  In de jaren zestig en zeventig bracht Hoes een radioprogramma bij de KRO en voor de VARA een eigen televisieshow onder de naam Met een lach en een traan.

   

   

   

  Johnny Hoes - Daar mag je alleen maar naar kijken

  Johnny Hoes - Nog eentje om't af te leren 5155
  Johnny Hoes - Och was ik maar

  Johnny Hoes - Oh,was't maar bier 5155
  Johnny Hoes - Vader, waar is moeder gebleven

   

  Johnny Hoes & Annie de Reuver - Alles draait om de liefde.mp3

  Johnny Hoes & Annie de Reuver - Als 't orgel gaat spelen.mp3

  Johnny Hoes & Annie de Reuver - Als we binnen zijn.mp3

  Johnny Hoes & Annie de Reuver - De oude musikant.mp3

  Johnny Hoes & Annie de Reuver - De Watermolen.mp3

  Johnny Hoes & Annie de Reuver - Ja dat zouden ze wel willen.mp3

  Johnny Hoes & Annie de Reuver - Jij bent niet veranderd.mp3

  Johnny Hoes & Annie de Reuver - Jong van hart en grijs van haren.mp3

  Johnny Hoes & Annie de Reuver - Jouw geluk.mp3

  Johnny Hoes & Annie de Reuver - Kom luister met mij.mp3

  Johnny Hoes & Annie de Reuver - Op de kermis.mp3

  Johnny Hoes & Annie de Reuver - Scheepjes komen, scheepjes gaan.mp3

  Johnny Hoes & Annie de Reuver - Speel nog eenmaal voor mij zwarte zigeuner.mp3

  Johnny Hoes & Annie de Reuver - Wij zijn geboren om bij elkaar te horen.mp3

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  22-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rolling Stones  Rolling Stones

   

  De Rolling Stones (vaak afgekort tot de Stones) is een Engelse rock-'n-rollband die actief is sinds 1962. Zij spelen, naast rock-'n-roll, ook rock en diverse andere stijlen als blues, country, hardrock, reggae en punk.

  Sinds de Rolling Stones in 1962 werden opgericht hebben zij vele grote hits gehad, als Angie, "Paint it black en (I Can't Get No) Satisfaction. Zij hebben meer dan 25 studioalbums uitgebracht, waarvan bekende zijn Tattoo You, Goats Head Soup, Some Girls, Let It Bleed en Sticky Fingers. Hun laatste album was Shine A Light (2008).

  The Rolling Stones bestaan tegenwoordig uit Mick Jagger (zang), Keith Richards (gitaar), Ron Wood (gitaar) en Charlie Watts (drums). De bekendste ex-leden zijn Brian Jones, Mick Taylor, Bill Wyman en hoewel nooit officiëel toetsenist Ian Stewart.

  Uit een onderzoek bleek dat The Rolling Stones het meeste verdienen, de band verdiende in 2007 62 miljoen euro. Dat is de helft meer dan bijvoorbeeld Elton John, 50 Cent en Justin Timberlake.

  The Rolling Stones hebben totaal meer dan 200 miljoen geluidsdragers verkocht, hun eeuwige concurrenten The Beatles meer dan één miljard.

  The Rolling Stones kregen in de periode 1986-2006 450 miljoen dollar uitbetaald aan royalty's via Nederland, waar de band sinds 1971 zakelijk is gevestigd. Over dit bedrag betaalden ze 7 miljoen dollar belasting (1,6 %).[1]

  De Rolling Stones treden veel op met andere artiesten. Ze traden al op met onder andere Jimi Hendrix (1969), Muddy Waters (1971), Sheryl Crow (2003), Solomon Burke (2003), Justin Timberlake (2005) en AC/DC(Angus Young en Malcolm Young) (2002).

  The Rolling Stones brengen graag dvd´s van hun tournees uit. Zo kwam er al een uit van onder andere de "Bridges to Babylon"-tournee en van de "Forty Licks"-tour, maar in juni werd ook the Biggest Bang uitgebracht. Hierop staat de meest recente tournee van de Stones.

  The Rolling Stones - Angie.mp3
  The Rolling Stones - Beast Of Burden.mp3
  The Rolling Stones - Bitch.mp3
  The Rolling Stones - Brown Sugar.mp3
  The Rolling Stones - Emotional Rescue.mp3
  The Rolling Stones - Fool To Cry.mp3
  The Rolling Stones - Going To A Go-Go
  The Rolling Stones - Gonna catch you 1606
  The Rolling Stones - Good times ,bad times 2228
  The Rolling Stones - It's all over now 2228
  The Rolling Stones - Harlem Shuffle.mp3
  The Rolling Stones - Hot Stuff.mp3
  The Rolling Stones - It's Only Rock 'n Roll.mp3
  The Rolling Stones - Live With Me
  The Rolling Stones - Mannish Boy
  The Rolling Stones - Memo from Turner
  The Rolling Stones - Miss You.mp3
  The Rolling Stones - Mixed Emotions.mp3
  The Rolling Stones - Respectable.mp3
  The Rolling Stones - Rock And A Hard Place.mp3
  The Rolling Stones - Rolling hits medley 1606
  The Rolling Stones - Sad Day (1969) 1123

  The Rolling Stones - Start Me Up.mp3
  The Rolling Stones - Tell Me 1964
  The Rolling Stones - The Last Time
  The Rolling Stones - Tumbling Dice.mp3
  The Rolling Stones - Undercover Of The Night.mp3
  The Rolling Stones - Waiting On A Friend.mp3
  The Rolling Stones - We Love You
  The Rolling Stones - Wild Horses.mp3
  The Rolling Stones - You can't always get what you want(1969) 1123

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (7 Stemmen)
  21-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albert King  Albert King

   

  Albert King (Indianola (Mississippi), 25 april 1923 - Memphis (Tennessee), 21 december 1992) was een invloedrijke Amerikaanse bluesgitarist en zanger.

   

  Hij was één van de "Three Kings" van de Bluesgitaar (samen met B.B. King en Freddie King). King mat 1.98 meter en woog 118 kg en stond bekend als "The Velvet Bulldozer". Hij werd geboren als Albert Nelson in een bescheiden familie in Indianola, Mississippi op een katoenplantage, waar hij in zijn jonge jaren werkte. Een van de vroege muziekinvloeden in Kings leven was zijn (stief)vader, Will Nelson, die vaak gitaar speelde. Gedurende zijn kindertijd zong hij ook bij een gospelgroep in de kerk. Hij begon als professioneel muzikant bij de groep In the Groove Boys in Osceola, Arkansas.

   

  Zijn eerste hit was "I'm A Lonely Man", verschenen in 1959. Pas in 1961, bij de uitgave van "Don't Throw Your Love on Me So Strong", had hij een echte hit te pakken die op de 14e plaats eindigde in de R&B-charts. In 1966 tekende hij bij het beroemde Stax Records-label; in 1967 verscheen daar zijn eerste, legendarische album Born Under A Bad Sign. Op 1 februari 1968 huurde organisator Bill Graham hem om de show te openen voor John Mayall en Jimi Hendrix op Fillmore West in San Francisco. Veel van de aanwezige stoned hypies hadden geen idee wie Albert King was, maar daar kwamen ze snel achter: hij stal de show, en toonde de wereld waar Mayall en Hendrix hun blues vandaan haalden!

   

  Albert King speelde met de linkerhand op rechtshandige gitaren (meestal Gibson Flying V's) door de gitaar om te draaien zodat de lage tonen onderaan zaten. In de latere jaren bespeelde King een aangepaste gitaar voor een linkshandige, maar dan met de snaren omgekeerd (zoals hij gewoon was te spelen). King stond bekend om zijn kunst muzieknoten te "persen". Men zei dan ook dat hij meer gevoel kon leggen in 1 noot dan de meeste andere gitaristen in 100. Amerikaanse critici noemden het geluid dat hij uit zijn snaren wrong "scherper dan scheermesjes".

   

  Albert King beïnvloedde honderden bluesgitaristen, inclusief beroemdheden als Jimi Hendrix, Eric Clapton, Mike Bloomfield, Peter Green, Gary Moore, Johnny Winter, en een generatie later weer Stevie Ray Vaughan of bijvoorbeeld Robert Cray. Zo was Eric Claptons gitaarsolo in de Cream-hit "Strange Brew" een letterlijke cover van Kings solo van zijn Stax Records-hit "Personal Manager". Ook niet-bluesgitaristen als Alex Lifeson van Rush zijn indirect schatplichtig aan Albert King - Lifeson raakte, via een omweg, geïmponeerd door Kings karakteristieke geluid nadat hij de Cream/Clapton-cover van Born Under A Bad Sign - een compositie van Booker T. Jones en William Bell - had gehoord op de Cream-LP "Wheels of Fire" (1968).

   

  King had nog een hit in 1972 met zijn uitvoering van "I'll Play the Blues for You", zoals de meeste nummers - in tekst - zelden door hem zelf geschreven. King had, met name in zijn beginperiode in de late jaren '50, last van het feit dat hij niet kon lezen. Veel tekstdichters in dienst bij Stax Records of Atlantic wisten dit niet als ze de veteraan-bluesgitarist weer eens een nieuw nummer aanboden. King had zichzelf getraind in andermans teksten uit het hoofd te leren, maar zijn geheugen liet hem bij het niet-muzikale deel van een uitvoering soms in de steek. Hij vergat bij opnames wel eens een regel of strofe, en in 1966 bij "Laundromat Blues" in eerste instantie zelfs het complete laatste refrein.

   

  Intimi en ook toeschouwers zagen King tijdens optredens wel eens tevreden met tabakspijp achter zijn "Lucie". Aan zijn favoriete futuristisch ogende Flying V-gitaar - niet te verwarren met de "Lucille" van B.B. King, een Gibson hollow body - wijdde King ooit een amper drie minuten durende ode: het nummer "(I love) Lucie" (I'm gonna take you out tonight), opgenomen in 1968.

   

  Albert King stierf op 21 december 1992 in Memphis (Tennessee), thuishaven van het Stax-label, na een hartaanval.

     The Blues Collection 26 - Albert King

   

  01. Albert King - Get Out Of My Life Woman (3:42)

  02. Albert King - Born Under A Bad Sign (3:31)

  03. Albert King - The Feeling (5:00)

  04. Albert King - We All Wanna Boogie (3:17)

  05. Albert King - The Very Thought Of You (4:21)

  06. Albert King - I Got The Blues (9:09)

  07. Albert King - I Get Evil (3:59)

  08. Albert King - Angel Of Mercy (5:55)

  09. Albert King - Flat Tire (2:47)

  10. Albert King - California (2:44)

  11. Albert King - Searchin' For A Woman (3:01)

  12. Albert King - Bad Luck Blues (2:59)

  13. Albert King - Wild Woman (2:35)

  14. Albert King - Be On Your Merry Way (2:49)

  15. Albert King - Murder (2:52)

  16. Albert King - Howlin' For My Darlin' (3:00)

  17. Albert King - Won't Be Hangin' Around (2:53)

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  20-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adamo 2
  [Single+Hits+64-69+front.jpg]

  Adamo - Singlehits 64-69


  01 - Adamo - Es Geht Eine Träne Auf Reise.mp3

  02 - Adamo - Zigeuner Zieh'n Vorbei.mp3

  03 - Adamo - Nur Noch Rosen.mp3

  04 - Adamo - Das Wunder Der Liebe.mp3

  05 - Adamo - Mit Dir Beginnt Mein Leben.mp3

  06 - Adamo - Du Bist So Wie Die Liebe.mp3

  07 - Adamo - Gestatten Sie , Monsieur.mp3

  08 - Adamo - Eine Locke Von Deinem Haar.mp3

  09 - Adamo - Ein Bißchen Herz.mp3

  10 - Adamo - Die Geschenke Für Dich.mp3

  11 - Adamo - Du Kamst Zurück.mp3

  12 - Adamo - Amour Perdu.mp3

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joey Dee & The Starliters

  Peppermint Twist by Joey Dee: CD Cover

  Joey Dee and The Starliters

   

  Joey Dee and The Starliters is an American popular music team. Best known for their successful recording "Peppermint Twist" (1961), the group was initated by Joey Dee.

  With lead singer Rogers Freeman, Joey Dee and The Starliters' first single was "Lorraine," backed with "The Girl I Walk To School," during 1958, distributed by the company Little. That same year, Joey Dee recruited David Brigati for the team after meeting him during a gig at Garfield (New Jersey) High School. David and Joey would subsequently share lead vocal honors for The Starliters, with Joey ultimately becoming the primary lead singer. Another early single for the group was "Face of an Angel," with David as lead vocal, released on Scepter Records; the flipside was "Shimmy Baby." An album entitled The Peppermint Twisters and credited to "Joey Dee and The Starlighters" was subsequently released by the company Scepter as well.

  Various members of The Starliters, such as vocalist Freeman and drummer Don Martin, came and went during the next few years; the most famous team of Joey Dee and The Starliters is considered to be Joey Dee, David Brigati, Larry Vernieri (vocals), Carlton Lattimore (organ), Sam Taylor (guitar) and Willie Davis (drums). Later members of the touring group would include Eddie Brigati (David's brother), Gene Cornish, and Felix Cavaliere - three-quarters of The Young Rascals - as well as guitarist Jimmy James (later known as Jimi Hendrix), Charles Neville of The Neville Brothers and a young Joe Pesci on guitar.

  Joey Dee & the Starliters - CCRider 2116
  Joey Dee & the Starliters - Hello Josephine 2116
  Joey Dee & the Starliters - Hot Pastrami With Mashed Potatoes
  Joey Dee & the Starliters - Peppermint Twist 1639
  Joey Dee & the Starliters - Shout
  Joey Dee & the Starliters - Ya ya

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (6 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob Azzam


  Bob Azzam


  Bob Azzam werd in Caïro geboren uit Libanees-Joodse ouders. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij door de Britse Royal Navy opgeleid tot elektricien. Na de oorlog startte hij een eigen bedrijf. In de jaren '50 had hij een grote klus in twee paleizen van kroonprins Faisal van Saoedi-Arabië waar hij een jaar aan gewerkt had, maar door problemen met rekeningen haalde hij daar geen winst uit. Dit is mogelijk de reden dat hij daarna met zijn werk stopte. Hij begon vervolgens een carrière in de muziek met een combo en trad veel op in de Levant. Toen in 1958 echter de Libanoncrisis uitbrak, vluchtte Azzam naar Europa en vestigde zich in Genève.

  In 1960 had Bob Azzam een grote hit in Franstalig Europa met Mustapha, oorspronkelijk een Noord-Afrikaans volksliedje. Het drietalige nummer (Frans, Italiaans, en Arabisch) werd kort daarna ook populair in enkele andere landen, zoals Nederland en het Verenigd Koninkrijk, waar het de 23e plaats in de UK Singles Chart haalde. Hetzelfde jaar verschenen er ook veel covers van het nummer, meestal parodieën. In Nederland waren er onder andere versies van Jan Blaaser & Joop Doderer (over een brandweerslangenbezweerder) en Corry Brokken.

  Na Mustapha bracht Azzam nog een aantal singles uit, waarvan Fais moi le couscous, chéri het bekendst werd, maar deze wisten allemaal niet het succes van hun voorganger te behalen. Ook toen hij in 1962 inhaakte op de twistrage met singles als Amen twist, Ali Baba twist en Twist sur le lac, had hij hier weinig succes mee. Eind jaren '60 maakte hij nog een aantal albums met Engels- en Spaanstalige Braziliaanse muziek, waarmee hij in Brazilië nog enig succes had. Zijn nummer Batacuda por favor is het meest bekend uit deze periode. Na 1971 raakte Azzam echter volledig in de vergetelheid. Op 24 juli 2004 overleed hij in Monte Carlo (Monaco).


  Bob Azzam - c'est écrit dans le ciel
  Bob Azzam - Fais Moi Du Couscous
  Bob Azzam - Manuela
  Bob Azzam - Mustapha
  Bob Azzam - Rain, Rain, Go Away
  Bob Azzam - Tintarella di luna 2084

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Koelewijn


  Peter Koelewijn

   

  Peter Cornelis Koelewijn (Eindhoven, 29 december 1940) is een Nederlandse zanger, producent en radio-DJ. Vanaf de jaren '60 heeft hij regelmatig hits gescoord.

  Peter Koelewijn is geboren in Stratum (Eindhoven). Na de Mulo en de HBS ging hij aanvankelijk werken als journalist bij de lokale krant, maar in de tussentijd begon hij zich al toe te leggen op de muziek. Peter Koelewijn introduceerde, samen met zijn groep, onder de naam Peter en zijn Rockets de Nederlandstalige Rock-'n-roll met het nummer Kom van dat dak af, dat uitkwam in 1959 en een enorm succes werd in België en Nederland.

  Het refrein van dat lied was:

  Kom van dat dak af,

  'k waarschuw niet meer,

  Nee, nee, nee, nee, nee, nee, van dat dak af

  dit was de laatste keer

  De volgende jaren brengen Koelewijn en zijn Rockets verschillende rock-'n-roll singles uit, waaronder een single met de ook uit Eindhoven afkomstige Anneke Grönloh. Koelewijn ging zich al snel toeleggen op het produceren van platen van andere artiesten. Bekende artiesten waarvan hij de muziek produceerde in die tijd zijn onder meer: Q65 (You're the Victor), Armand (En nou ik), Conny Vandenbos (Ik ben gelukkig zonder jou), Bonnie St. Claire, Egbert Douwe (Kom uit de bedstee mijn liefste), Ronnie en de Ronnies (Beestjes) en het Lowland Trio. Met Johan Cruijff maakte Koelewijn de plaat Oei oei oei, dat was me weer een loei.

  Na enkele jaren als producent en diskjockey te hebben gewerkt, begon Koelewijn in 1970 ook weer met het opnemen van muziek met zijn Rockets (in een nieuwe samenstelling). Allereerst kwam het nummer Kom van dat dak af opnieuw uit. Andere succesvolle singles uit deze periode zijn Mij oh mij, Robbie, Veronica Sorry (met hulp van Piet Souer) en Angeline, m'n blonde sexmachine. In 1973 komt de grootste hit van Left Side "(Like a) Locomotion" van zijn hand

   

  Peter Koelewijn - 24.000 Kussen.mp3
  Peter Koelewijn - Angeline (M'n Blonde Sexmachine).mp3 8074
  Peter Koelewijn - Conny 2027/5251
  Peter Koelewijn - De Sprong In Het Duister.mp3
  Peter Koelewijn - De Tijger Is Los.mp3
  Peter Koelewijn - Een Hete Zomer.mp3
  Peter Koelewijn - Ga ,Peter ga 2074
  Peter Koelewijn - Ik Ben Geen Jo-Jo.mp3
  Peter Koelewijn - Je Wordt Ouder Pappa.mp3 8063
  Peter Koelewijn - KL 204 (Als Ik God Was).mp3
  Peter Koelewijn - Klap Maar In Je Handen (Live).mp3
  Peter Koelewijn - Kom Van Dat Dak Af.mp3 5251
  Peter Koelewijn - Laat Me Los.mp3
  Peter Koelewijn - Marijke.mp3
  Peter Koelewijn - Mij Oh Mij.mp3
  Peter Koelewijn - Oranje Is, Oranje Blijft.mp3
  Peter Koelewijn - Pappa's Slapen Liever 's Nachts.mp3
  Peter Koelewijn - Prima Donna.mp3
  Peter Koelewijn - Robbie.mp3
  Peter Koelewijn - Rock 'N Roll Groupie 2027/5251
  Peter Koelewijn - Veronica, Sorry.mp3
  Peter Koelewijn - Zolang De Motor Loopt.mp3

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roy Orbison

  RoyOrbison-TheBestOf.jpg Roy Orbison image by darko47darko

  Roy Orbison

   

  Roy Kelton Orbison (Vernon (Texas), 23 april 1936 – Nashville (Tennessee), 6 december 1988) was een Amerikaanse country- en rockzanger. Hij staat sinds 1987 in de Rock and Roll Hall of Fame, en sinds 1989 in de Songwriters Hall of Fame.

   

  Roy Orbison begon zijn carrière in 1956 bij het platenlabel Sun Records dat geleid werd door Sam Phillips en waar ook Elvis Presley, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis en Carl Perkins onder contract stonden of hadden gestaan. Met het nummer "Ooby Dooby" waarvan er zo'n 500.000 stuks van werden verkocht en dat tot nummer 56 op de Billboard Top 100 kwam, scoorde hij zijn enige hit voor Sun. In de periode dat hij voor het platenlabel actief was, wist hij al dat zijn hart bij het zingen van ballads lag. Sam Phillips, de eigenaar van Sun Records, wilde echter dat Roy uptempo songs opnam, dit zeer tegen de zin van Roy. Toen Roy een grote hit schreef voor The Everly Brothers ("Claudette") zag hij zijn kans schoon en kocht zijn platencontract bij Sun Records af om zodoende ergens anders zijn geluk te kunnen beproeven.

  Orbison kwam terecht bij het platenlabel R.C.A. waar Elvis Presley vele hits opnam. Roy bleef echter niet lang. Na een aantal nummers op plaat te hebben gezet verliet hij in 1959 het label en kwam terecht bij Monument Records dat onder leiding stond van Fred Foster.


  Roy Orbison - (I Get So) Sentimental
  Roy Orbison - (Say) You're My Girl
  Roy Orbison - A Love So Beautiful
  Roy Orbison - Almost Eighteen 8039
  Roy Orbison - Blue Angel
  Roy Orbison - Blue Bayou
  Roy Orbison - California Blue
  Roy Orbison - Candy Man
  Roy Orbison - Changes
  Roy Orbison - Claudette
  Roy Orbison - Close again 1163
  Roy Orbison - Crawling Back
  Roy Orbison - Crying
  Roy Orbison - Distant Drums
  Roy Orbison - domino_(undubbed)
  Roy Orbison - Dream Baby
  Roy Orbison - Falling
  Roy Orbison - Goodnight
  Roy Orbison - i cant stop loving you
  Roy Orbison - I Drove all Night
  Roy Orbison - I'm hurtin
  Roy Orbison - In Dreams
  Roy Orbison - It's Over
  Roy Orbison - its_too_late
  Roy Orbison - Lana  2200
  Roy Orbison - Leah
  Roy Orbison - Love Hurts
  Roy Orbison - Mama (German Version)
  Roy Orbison - Mean Woman Blues
  Roy Orbison - Oh Pretty Woman
  Roy Orbison - Only The Lonely
  Roy Orbison - Only with you
  Roy Orbison - Ooby Dooby
  Roy Orbison - Our summer song 2200
  Roy Orbison - Pretty Paper
  Roy Orbison - Ride Away
  Roy Orbison - Running Scared
  Roy Orbison - She's a Mystery To Me
  Roy Orbison - Tell Laura I Love Her
  Roy Orbison - That Lovin You Feelin Again
  Roy Orbison - The Crowd
  Roy Orbison - Too Soon To Know
  Roy Orbison - Unchained Melody
  Roy Orbison - Uptown
  Roy Orbison - Wild hearts 1830
  Roy Orbison - Working for the man
  Roy Orbison - You Got It

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Archies  The Archies

   

  The Archies is een garage band opgericht door Archie Andrews, Reggie Mantle en Jughead Jones. Het was een groep van fictieve tiener karakters uit het "Archie universum", in de context van de tekenfilmreeks The Archie Show uit eind jaren '60 begin jaren '70. In België en Nederland scoorden ze in 1969 een grote hit met het nummer "Sugar, Sugar".

  Een groep studiomuzikanten werd samengesteld door Don Kirshner in 1968. Ze namen heel wat songs op waarvan "Sugar, Sugar" (geschreven door Jeff Barry en Andy Kim) de bekendste is. Dat nummer werd een wereldhit en stond weken lang op 1 in de Amerikaanse Hot 100, waarvoor ze ook een gouden plaat ontvingen.

  Andere hits van The Archies zijn "Who's Your Baby?", "Bang-Shang-A-Lang" en "Jingle Jangle".

  De meeste mannelijke stemmen werden vertolkt door Ron Dante en de vrouwelijke door Toni Wine. Wine werd in 1970 opgevolgd door Donna Marie, die aan het einde op haar beurt vervangen werd door Merle Miller. Het enige nummer waarin Ron Dante niet zingt, is het nummer "Love Is Living In You" uit 1971. Volgens bepaalde bronnen werd dat nummer gezongen door Phil Cody.

  Achtergrondstemmen waren Jeff Barry, Susan Morse, Joey Levine, Maeretha Stewart, Ellie Greenwich, Bobby Bloom en Leslie Miller. Barry zong de basstem (die in de tekenfilm zogezegd die van Jughead was) op onder meer "Jingle Jangle", "Rock 'n' Roll Music" en "You Little Angel, You".

  Muzikanten waren onder meer gitarist Hugh McCracken, bassisten Chuck Rainey en Joey Macho, toetsenist Ron Frangipane en drummers Buddy Saltzman en Gary Chester.

  De meeste van de nummers van The Archies werden geproduceerd en geschreven door Jeff Barry.

   

   

  The Archies - Baby I Love You(1).mp3

  The Archies - Bang Shang-A-Lang(1).mp3

  The Archies - Be My Baby(1).mp3

  The Archies - Dont Need No Bad Girl.wma

  The Archies - Don't Rock the Boat Baby(1).mp3

  The Archies - Easy Gay.wma

  The Archies - Feeling So Good.wma

  The Archies - Fire Baby I'm On Fire(1).mp3

  The Archies - Get On The Line.wma

  The Archies - How'd We Ever Get This Way(1).mp3

  The Archies - I Wish I Were(1).mp3

  The Archies - Lay A Little Lovin On Me(1).mp3

  The Archies - Little Green Jacket.wma

  The Archies - Mary Ann(1).mp3

  The Archies - Over And Over.wma

  The Archies - Powerdrive(1).mp3

  The Archies - Rainbow Ride(1).mp3

  The Archies - Rock Me Gently(1).mp3

  The Archies - Sad Eyes(1).mp3

  The Archies - Shine On Your Light(1).mp3

  The Archies - Shoot 'em Up Baby(1).mp3

  The Archies - So Good Together(1).mp3

  The Archies - Sugar Sugar(1).mp3

  The Archies - This Guy's In Love With You(1).mp3

  The Archies - This Is Love.wma

  The Archies - This Is The Night.wma

  The Archies - Who Has The Answers(1).mp3

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  18-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camillo  Camillo felgen

   

   

  °17.11.1920  -  +16.07.2005

   

  De Luxemburger Camillo Felgen of kortweg Camillo, pseudoniem voor Jean Nicolas, is samen met de Deutsche Schlagerfestspiele verantwoordelijke voor de "boom" van de Deutsche schlager in de zestiger jaren in Nederland en België.

   

  De "Villa Louvigny" van Radio Luxemburg was eens de residentie van deze "radiokoning". Met zijn nieuw programma "Fröhliche Wellen" (= vrolijke golven) had hij in 1958 de ideale mix gevonden van schlagers en gezellig keuvelen. Hij was eveneens de uitvinder van de « Goldene Löwe », een prijs die ieder jaar toegekend werd  aan uitvoerders van lichte muziek. Camillo verscheen ook regelmatig op TV, bij vb. met "Spel zonder Grenzen"  (vanaf 1965). Hij verliet Radio Luxemburg in 1965.

   

  Bij ons was hij vooral als zanger bekend van o.m. "Sag' Warum", een vertaling van "Oh why" uit 1959.  « Oh why » is van M. Harvey Spector en werd origineel gezongen door The Teddy Bears, een trio, 2 mannen + 1 vrouw, waar o.m. Phil Spector (Mr. Wall of Sound) één van die 2 mannen was. Onder het pseudoniem Jean Nicolas, schreef Camillo de Duitse vertaling. "Sag' warum" is grotendeels een parlandonummer.  Het bekendste nummer van The Teddy Bears is « To know him is to love him ».

   

  Dat Camillo met zijn warme stem ook nog zingen kon, voor wie er mocht aan getwijfeld hebben, bewees hij in 1963  met "Ich hab' Ehrfurcht vor schneeweissen Haaren". Dit nummer werd buiten onze grenzen zijn grootste succes. Bij ons werd het slechts zelden op de radio gedraaid en dan enkel om te bewijzen dat Bobbejaan Schoepen 's nummer ook in het buitenland vertaald werden. Het was immers de vertaling van "Ik heb eerbied voor die grijzen haren", dat alleen in België een smartlapsucces werd. In Nederland pronkte Gert Timmerman met Bobbejaan' s veren. Hij maakte er "Ik heb eerbied met jouw grijze haren" van!

   

  Camillo Felgen - Edelweiss
  Camillo Felgen - Ein_langsamer_Walzer
  Camillo Felgen - Erst ein Tässchen Kaffee
  Camillo Felgen - Ferne und Einsamkeit.mp3
  Camillo Felgen - Herbst_des_Lebens
  Camillo Felgen - Ich hab' Ehrfurcht vor schneeweißen Haaren.mp3
  Camillo Felgen - Les-Saintes-Maries-De-La-Mer.mp3
  Camillo Felgen - Perlen_Silber_Und_Gold
  Camillo Felgen - Petit bonhome
  Camillo Felgen - Sag warum
  Camillo Felgen - So lang du da bist


  Met dank voor het aanvullen met liedjes (Eric DV)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scott McKenzie  Scott McKenzie

   

  Scott McKenzie (10 januari 1939, Jacksonville, Florida) is een Amerikaanse zanger. Hij is het bekendst van zijn hit San Francisco (be sure to wear flowers in your hair) uit 1967.

  McKenzie werd op 10 januari 1939 in Jacksonville, Florida geboren als Philip Blondheim. Hij groeide op in Virginia en raakte bevriend met de zoon van één van zijn moeder's vrienden, John Phillips. Aan het eind van de jaren '50 vormde hij met Phillips een doo wop band, The Locals. Ze traden ook samen op onder andere namen, zoals The Journeymen in 1964. Phillips wilde in die tijd de groep The Mamas and the Papas beginnen. McKenzie wilde liever solo optreden, dus begon Phillips zelf deze groep en verhuisde uiteindelijk naar Californië. Een korte tijd later volgde McKenzie hem vanuit New York City en hij tekende een contract bij Lou Adler's label Ode. Phillips schreef en produceerde San Francisco voor McKenzie en het werd uitgebracht in 1967. Phillips speelde in dit nummer gitaar en Cass Elliot bespeelde de bellen. Het werd een top vijf-hit in Amerika, en bereikte in verschillende landen de #1-positie, waaronder Nederland.

  San Francisco was over de hele wereld succesvol, en geldt tegenwoordig als een echt hippielied. Na deze single werd Like an old time movie uitgebracht, wederom geschreven en geproduceerd door Phillips, maar veel minder succesvol dan zijn voorganger. McKenzie bracht twee albums uit: The Voice of Scott McKenzie en Stained Glass Morning. Aan het eind van de jaren '60 stopte hij met opnemen en hij ging voor korte tijd in een woestijn en Virginia Beach wonen.

  In 1986 ging hij in een nieuwe versie van The Mamas and the Papas zingen en in 1988 schreef hij samen met Phillips de Beach Boys hit Kokomo. In 1998 ging hij met pensioen en stopte hij met The Mamas and Papas. Hij woont momenteel in Los Angeles.

   

  SCOTT McKENZIE_ 01 - San Francisco.Mp3

  SCOTT McKENZIE_ 02 - Celeste.Mp3

  SCOTT McKENZIE_ 03 - It's Not Time Now.Mp3

  SCOTT McKENZIE_ 05 - Reason To Believe.Mp3

  SCOTT McKENZIE_ 06 - Like An Old Time Movie.Mp3

  SCOTT McKENZIE_ 07 - No No No No No.Mp3

  SCOTT McKENZIE_ 08 - Don't Make Promises.Mp3

  SCOTT McKENZIE_ 09 - Twelve-Thirty.Mp3

  SCOTT McKENZIE_ 10 - Rooms.Mp3

  SCOTT McKENZIE_ 11 - What's The Difference

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NR 1 IN 1959
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  DE NUMMERS 1 IN 1959

  DEEL 1

  Adam Faith - What Do You Want.mp3

  bobby darin - dream lover-(oldies).mp3

  Cliff Richard - Living Doll.mp3

  Dalida - Am Tag Als Der Regen Kam.mp3

  Elvis Presley - A Big Hunk O' Love.mp3

  Elvis Presley - I Got Lucky.mp3

  Elvis Presley - One night.mp3

  Frankie Avalon - Venus.mp3

  Freddy Quinn - Die Gitarre und das Meer.MP3

  Guy Mitchell - Heartaches By The Number.mp3

  Paul Anka - I'm Just A Lonely Boy.mp3

  Rocco Granata - Marina.mp3

  Russ Conway - Roulette.mp3

  The Fleetwoods - Come Softly To Me.mp3

  the platters - smoke gets in your eyes.mp3

  DEEL 2

  bobby darin - mack the knife.mp3

  Dave 'Baby' Cortez - The Happy Organ.mp3

  Elvis Presley - A Fool Such As I.mp3

  Elvis Presley - I Need Your Love Tonight.mp3

  Freddy Quinn - Unter fremden Sternen.mp3

  Jane Morgan - The Days The Rains Came.mp3

  Jerry Keller - Here Comes Summer.MP3

  Johnny Horton - Battle Of New Orleans-.mp3

  lloyd price - stagger_lee.mp3

  Pat Boone  - April Love .mp3

  Russ Conway - Side Saddle.mp3

  Santo & Johnny - Sleep Walk.mp3

  The Browns - Three Bells.mp3

  The Fleetwoods - Mr Blue.mp3

  Wilbert Harrison - Kansas City.mp3

  Will Brandes - Marina [Alemão] [1959].Mp3

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Archief per jaar
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  A
  5000 Volts
  Aaron Neville
  Abba
  ACDC
  Ace Cannon
  Adam and Eve
  Adam Faith
  Adamo
  Adamo 2
  Adéle Bloemendaal
  Adriano Celentano
  Afric Simone
  Agnetha Faltskog
  Al Martino
  Alain Barriere
  Albert Hammond
  Albert King
  Albert West
  Alex Valére
  Alexander Curly
  Alias Berger
  Alice Cooper
  Alvin Stardust
  Amanda Lear
  Amazulu
  Amen Corner
  America
  Amii Stewart
  Anarchic System
  André Hazes
  André van Duin
  Andy Borg
  Andy de witt
  Andy Williams
  André Brasseur
  Andre Moss
  Angelo Branduardi
  Anita Meyer
  Anja
  Anja Yelles
  Ann Christy
  Anne Marie David
  Anneke Gronloh
  Anneke Soetaert
  Anny Schilder
  Aretha Franklin
  Arie Ribbens
  Armand
  Arne Jansen
  Arno
  Arthur Conley
  Astrid Harzbecker
  Audrey Landers

  B
  B Bumble
  Baccara
  Bananarama
  Bar Kays
  Barbara Dex
  Barbra Streisand
  Bart Herman
  Bart Kaell
  Bart Van Den Bossche
  Barry & Eileen
  Barry Blue
  Barry Mann
  Barry White
  Bata Ilic
  Bay City Rollers
  Beatles
  Bee Gees
  Bellamy Brothers
  Belle Epoque
  Belle Perez
  Ben Cramer
  Benny Neyman
  Benny Scott
  Berdien Stenberg
  Bernd Clüver
  Bert Kaempfert
  Bert Weedon
  Bette Midler
  Betty Wright
  Big Bill
  Bill Black's Combo
  Bill Forbes
  Bill Haley
  Bill Justis
  Billy Ocean
  Billy Preston
  Billy Swan
  Billy Vaughn
  Bing Barlow
  Bing Crosby
  Blondie
  Blue Angel
  Blue Haze
  Blue Diamonds
  Blue Mink
  Blue Moon Rockers
  Blue Ridge Rangers
  Bob & Earl
  Bob Azzam
  Bob Benny
  Bob Marley
  Bobbejaan Schoepen
  Bobby Day
  Bobby Darin
  Bobby Lee Trammell
  Bobby Goldsboro
  Bobby Prins

  Bobby Ranger
  Bobby Setter Band
  Bobby Solo
  Bobby Stevens
  Bobby Vee
  Bobby Vinton
  Bobbysocks
  bolland & bolland
  Boney M
  Bonnie Pointer
  Bonnie St.Claire
  Booker T
  Boys town gang
  Boudewijn de Groot
  Bow Wow Wow
  Box Tops
  Boxcar Willie
  Bread
  Brenda Lee
  Brian
  Brian Hyland
  Brigitte Bardot
  Brotherhood of Man
  Brunner & Brunner
  Bruce Low
  Bruce Springsteen
  Brussel 1
  Bucks Fizz
  Buddy Holly
  Buddy Knox
  Burt Blanca
  BZN

  C
  C Jerome
  Camillo
  Captain Cook
  Carl Douglas
  Carl Mann
  Carl Perkins
  Carly Simon
  Carol Jiani
  Carola
  Carpenters
  Cat Stevens
  Caterina Valente
  CC Catch
  Cees en Marjan
  Champaign
  Charléne
  Charles Aznavour
  Charlie Rich
  Chas & Dave
  Cher
  Cherrie van Gelder-Smith
  Cherry Laine
  Chi Coltrane
  Chicago
  Chicory Tip
  Chip Taylor
  Chris Andrews
  Chris De Burgh
  Chris Howland
  Chris Montez
  Chris Rea
  Chris Roberts
  Chrispian St Peters
  Christian Anders
  Christian Vidal
  Christoff
  Christophe
  Chubby Checker
  Chuck Berry
  Chris Andrews
  Cindy & Bert
  Ciska Peters
  Claire & Henk
  Clark Richard
  Claudia Sylva
  Cliff Richard
  Cliff Rilly
  Clifton Chenier
  Clouseau
  Clout
  Coast to coast
  Cocktail Trio
  Colinda
  Commodores
  Connie Francis
  Conny & Danny Fabry
  Conny Froboess
  Conny Vink
  Conquistador
  Conway Twitty
  Corrie Van Gorp
  Corry Brokken
  Corry Konings
  Costa Cordalis
  Creedence Clearwater Revival
  Crystals
  Culture Club
  Curtie & The Boombox
  Curtis Lee
  Cyndi Lauper

  D
  Dale Hawkins
  Dalida
  Dan Ellery
  Dana Winner
  Danny & the Juniors
  Danny Hoekstra
  Dario Moreno
  Darts
  Dave Berry
  Dave Dee,Dozy Beaky Mick & Tich
  David Bowie
  David Dundas
  Dean Martin
  Decap-sound 2
  Dee D Jackson
  De Alpenzusjes
  De Belcanto's
  De Cap-Orgel uit Herselt
  De Deurzakkers
  De Electronica's
  De Four Tak
  De Havenzangers
  De Heikrekels
  De Kermisklanten
  De Kreuners
  De Makkers
  De Marlets
  De Melando's
  De Mens
  De Roffels
  De Romeo's
  De Selvera's
  De Spelbrekers
  De Stemmingmakers
  De Strangers
  De Straatmuzikanten
  De Vrijbuiters
  Demis Roussos
  Dennie Christian
  Detroit Emeralds
  Diana Ross
  Dick Brave & The Backbeats
  Die Flippers
  Dion & The Belmonts
  Dionne Warwick
  Dire Straits
  Dixie Aces
  Dizzi Man's Band
  Doe Maar
  Dolly Dots
  Dolly Parton
  Don Gibson
  Don McLean
  Don Rosenbaum
  Donna Hightower
  Donna Lynton
  Donna Summer
  Donny Osmond
  Doris D & The pins
  Dynamic Rockers
  Duane Eddy
  Duo De Koning
  Duo Onbekend
  Dr.Hook
  Drafi Deutscher
  Drukwerk


  E
  Earth & Fire
  Eddie Cochran
  Eddie Rabbitt
  Eddy Christiani
  Eddy Grant
  Eddy Mars
  Eddy Smets
  Eddy Wally
  Edison Lighthouse
  Edmundo Ros
  E.L.O.
  El DeBarge
  Elton John
  Elvis Presley 1
  Engelbert Humperdinck
  Enny Denita
  Enrico Macias
  Eydie Gorme
  Eric Clapton
  Erik Marijsse
  Erik Van Neygen
  Eruption
  Esther Philips
  Evening Stars
  Expo-brood

  F
  Fabian
  Fabry's
  Fancy
  Fantastique
  Fats Domino
  Fernando Express
  Ferre Grignard
  Flash and the Pan
  Floyd Cramer
  Focus
  Fortunes
  Four Seasons
  Four Tops
  FR David
  Francesco Napoli
  Francine Jordi
  Francis Goya
  Francoise Hardy
  Frank Ferrari
  Frank Galan
  Frankie Avalon
  Frankie Laine
  Franky Boy
  Freddy Quinn
  Frank & Mirella
  Frank Sinatra 
  Frank Valentino
  Franka
  Frans Duijts
  Freddy Breck
  Freddy Cannon
  Freddy Fender
  Frida
  Frieda Linzi

  G
  Gary Glitter
  Gary Moore
  Gebroeders Brouwer
  Geier Sturzflug
  Gene Cotton
  Gene Vincent
  Gerd Boettcher
  Gert Timmerman
  Gerard Cox
  Geordie
  George Mc Crae
  George Baker
  George Harrison
  Georgie Fame
  Geraint Watkins
  Gerard de Vries
  Gerard Lenorman
  Geschwister Hofmann
  G.G.Anderson
  Gibson Brothers
  Gigantjes
  Gigliola Cinquetti
  Gilbert Bécaud
  Gilbert O'Sullivan
  Gilla
  Gitte
  Gladys knight & the pips
  Glen Campbell
  Gloria Gaynor
  Golden Earring
  Gonnie Baars
  Goombay Dance Band
  Gottlieb Wendehals
  Grace Jones
  Grand Funk
  Grease
  Guido Belcanto
  Günter Noris
  Gunther Neefs
  Guy Mardel
  Guys 'n' Dolls
  Guus Meeuwis

  H
  Hamilton Bohannon
  Hank Mizell
  Hank The Knife & The Jets
  Hanny en de Rekels
  Hansi Hinterseer 
  Harm Wolters
  Harry Belafonte
  Hazell Dean
  Heidi Bruhl
  Heike Schäfer
  Heino
  Heintje
  Helemaal Hollands
  Helmut Lotti
  Helen Reddy
  Helen Shapiro
  Henk Damen
  Henk Wijngaard
  Hepie en Hepie
  Herb Alpert
  Herman Brood
  Herman's Hermits
  Herve Vilard
  Het goede doel
  Het Holland Duo
  Het Regenboogtrio
  Highway
  Hot Butter
  Hot Chocolate
  Howard Carpendale
  Huey Lewis

  Hugo Raspoet  I
  Irving Fields
  Ike & Tina Turner
  Imca Marina
  Ingeborg
  Ireen Sheer
  Isabelle A
  Ivan Heylen
  Ivan Rebroff
  Ivo Robić

  J
  Jaap Dekker
  Jackpot
  Jack de Nijs
  Jack Jersey
  Jacqueline Boyer
  Jackie Wilson
  Jacques Brel
  Jacques Dutronc
  Jacques Herb
  Jacques Raymond
  James Last
  James LLoyd
  Jan & Zwaan
  Jan Boezeroen
  Jan De Wilde
  Jan Gorissen
  Jan Rot
  Jan und Kjeld 

  Jan Verbraeken
  Jane Birkin
  Jannes
  Jantje Koopmans
  Jay & The Americans
  Jerry Arendo
  Jerry Lee Lewis
  Jerry Lee Lewis & Friends
  Jess & James
  Jim Croce
  Jim Dale
  Jim Reeves
  Jimmy Cliff
  Jimmy Frey
  Jimmy James
  Jimmy Osmond
  JJ Cale
  Jo Erens
  Jo Leemans
  Jo Vally
  Joey Dee & Starliters
  Joe Cocker
  Joe Dolan
  Joe Harris
  Joe Tex
  Johan Verminnen
  John Denver
  John Fred and his Playboy's
  John Horton
  John Lamers
  John Larry
  John Paul Young
  John Rowles
  John Spencer
  John Terra
  John William
  John Woolley and Just Born
  Johnny & Huricanes
  Johnny Blenco
  Johnny Burnette
  Johnny Carroll
  Johnny Hallyday
  Johnny Hoes
  Johnny Jordaan
  Johnny Kid & the pirates
  Johnny Lion
  Johnny Otis
  Johnny Preston
  Johnny Restivo
  Johnny Rivers
  Johnny Rodrigues
  Johnny Tillotson
  Johnny Wakelin
  Johnny White
  Jonathan King
  José
  Juan Pardo
  Julian Lennon
  Juliane Werding
  Julio Iglesias
  Juul Kabas
  Jurgen Marcus
  J.Vincent Edwards

  K
  Kalin Twins
  Kapel van de koninklijke luchtmacht
  Kayak
  Karel Gott
  Karin Kent
  K.C.and the Sunshine Band
  Kevin Ayers
  Kim Wilde
  Kiss
  Klaus & Klaus
  Kool & the Gang
  Koos Alberts
  Kris De Bruyne  L
  La Bionda
  La Esterella
  Laid Back
  Laura Lynn
  Lee Dorsey
  Lee Towers
  Lena Zavaroni
  Lenny Kuhr
  Leo van Helmond
  Leo Sayer
  Leonard Cohen
  Les Chakachas
  Les Chats Sauvages
  Les Humphries Singers
  Letkiss
  Lieutenant Pigeon
  Liesbeth List
  Liliane Saint Pierre
  Lime
  Limbra Zusjes
  Linda de Suza
  Lindsay
  Lisa del Bo
  Little Hank
  Little Eva
  Little Richard
  Lize Marke
  Lucille Starr
  Luis Mariano
  Lobo
  Loggins & Messina
  Long Tall Ernie & The Shakers
  Los indios Tabajaras
  Lou Bandy
  Lou Bega
  Louis Prima
  Louis Neefs
  Lowland Trio
  Luisa Fernandez
  Luc Steeno
  Luc van Meeuwen
  Lulu
  Luv'
  Lynn Anderson
  Lynsey De Paul

  M
  Madonna
  Major Dundee Band
  Major Lance
  Manfred Mann
  Manhattan Transfer
  Mara Kayser
  Marc Aryan
  Marc Dex
  Marc Winter
  Margriet Hermans
  Marianne Rosenberg
  Marianne Weber
  Marie Osmond
  Matchbox
  Martha Reeves
  Martijn
  Mary Hopkin
  Marva
  Max Romero
  Maxine  Nightingale
  Maywood
  Meat Loaf
  Medicine Head
  Melchior
  Melina Mercouri
  Melody Sisters en Black & White
  Micha Marah
  Michael Jackson
  Michael Stein
  Michél Delpech
  Micky Day
  Middle of the road
  Miek & Roel
  Mieke
  Mieke Telkamp
  Miel Cools
  Mighty Sparrow
  Micky
  Mike Berry
  Mike Brant
  Mike Oldfield
  Mikis Theodorakis
  Millie Jackson
  Millie Small
  Mink DeVille
  Miquel Brown
  Miquel Rios
  Mireille Mathieu
  Modern Talking
  Monique Smit
  Moustache
  Mouth&MacNeal
  MFSB
  Mr Acker Bilk
  Mungo Jerry
  Musical Youth

  N
  Nana Mouskouri
  Nancy Sinatra
  Nat Gonella
  Nat King Cole
  Neil Diamond
  Neil Sedaka
  Nelly Jane
  Nick Lowe
  Nick MacKenzie
  Nick Straker Band
  Nick en Simon
  Nico Haak
  Nicole
  Nik Kershaw
  Nini Rosso
  Nino de Angelo
  New Four
  Noordzee Duo
  Norbert
  Normaal
  Norman Greenbaum

  O
  Octopus
  Ohio Express
  Olga Lowina
  Olivia Newton-John
  OMD
  Opus
  Orkest zonder naam
  Osibisa
  Osmonds
  Oscar Benton
  Oscar Harris
  Otis Redding
  Ottowan

  P
  Paloma Trio
  Paper Lace
  Pasific Gas & Electric
  Pat Benatar
  Pat Boone
  Patrick Hernandez
  Patti Labelle
  Patti Page
  Patricia Paay
  Paul de Senneville
  Paul Anka
  Paul Da Vinci
  Paul Evans
  Paul Severs
  Paul Simon
  Paula Dennis
  Penny McLean
  Percy Faith
  Percy Sledge
  Peret
  Perez Prado
  Peter Alexander
  Peter Beil
  Peter Gabriel
  Peter Kent
  Peter Koelewijn
  Peter Kraus
  Peter Maffay
  Peter Orloff
  Petra
  Petula Clark
  Phil & John
  Philippe Robrecht
  Piet Veerman
  Pink Floyd
  Piraten
  P J Proby
  Plastic Bertrand
  Pointer Sisters
  Pop Tops
  Procol Harum
  Pussycat

  Q

  R
  Racey
  Radi Ensemble
  Ral Donner
  Ralf Bendix
  Ramses Shaffy
  Ray Charles
  Ray Conniff
  Ray Franky
  Ray Peterson
  Ray Smith
  Raymond van het Groenewoud
  R.B.Greaves
  Redbone
  Regento Stars

  René and Angela
  René and his Alligators
  René Becker
  René Carol
  René Froger
  Renée De Haan
  Reparata & The Delrons
  Rex Gildo
  Ria Valk
  Ricchi e Poveri
  Richard Anthony
  Richard Clayderman
  Rick James
  Ricky Davids
  Ricky Gordon
  Ricky Nelson
  Righeira
  Rijk De Gooyer
  Rika Jansen
  Ringo Starr
  Rita Corita
  Rita Deneve
  Rita Hovink
  Ritchie Valens
  Rob De Nijs
  Robert Gordon
  Robertino
  Roberto Blanco
  Roberto Delgado
  Roberto Jacketti & The Scooters
  Rocco Granata
  Rockabilly
  Rockin' Sidney
  Rocky Burnette
  Rocky Sharpe
  Rod McKuen
  Rod Stewart
  Roger Glover
  Roger Whittaker
  Roland Kaiser
  Roland W
  Rolling Stones
  Ronnie Tober
  Ronny Temmer
  Rosy & Andres
  Roy Black
  Roy Orbison
  Rubettes
  Rudi Carrell
  Ruth Mc Kenny
  Royal Showband Waterford
  Ryan Paris

  S
  Sacha Distel
  Sailor
  Salim Seghers 
  Sam Cooke
  Sam Gooris
  Samantha
  Sammy Davis JR
  Sandy
  Sandie Shaw
  Sandra Kim
  Sandra Reemer
  Sandy Nelson
  Sanne
  Santana
  Sarah Brightman
  Sarah Vaughan
  Saskia & Serge
  Schriebl en Hupperts
  Scott McKenzie
  Serge Gainsbourg
  Shakin' Stevens
  Sharif Dean
  Shawn Elliott
  Sheila B Devotion
  Shocking Blue
  Showaddywaddy
  Silver Convention
  Silvia Swart 
  Sinitta
  Sir Douglas Quintet
  Sir Henri & his Butlers
  Skeeter Davis
  Slade
  Sly & The Family Stone
  Small Faces
  Smokie
  Soeur Sourire
  Sommerset
  Sonny & Cher
  Soulful Dynamics
  Soulsister
  Spargo
  Spider Murphy Gang
  Spooky & Sue
  Stafke Fabri
  Stars on 45
  Status Quo
  Stealers Wheel
  Stef Ekkel
  Stella Bos
  Steppenwolf
  Steve Harley & Cockney Rebel
  Stevie Wonder
  Stray Cats
  Studio 54 Vol 1
  Supremes
  Sutherland Brothers
  Suzie
  Suzi Quatro


  T
  10cc
  Tahiti Tamourés
  Tammy Wynette
  Tante Leen
  Tavares
  Teach-In
  Ted Herold
  Tee-Set
  Telly Savalas
  Tenpole Tudor
  Therese Steinmetz
  The Allisons
  The Allman Brothers
  The Animals
  The Archies
  The Atlantics
  The Bangles
  The Beach Boys
  The Bet
  The Big Bopper
  The Blues Busters
  The Blasters
  The Boomtown Rats
  The Browns
  The Cadillacs
  The Cascades
  The Cats
  The Championettes
  The Champs
  The Chantays
  The Classics
  The Clovers
  The Coasters
  The Contours
  The Cousins
  The Crests
  The Dakotas
  The Doors
  The Drifters
  The Dutch Boys
  The Equals
  The Everly Brothers
  The Fouryo's
  The Glitter Band
  The Hues Corporation
  The Isley Brothers
  The J. Geils Band
  The Hollies
  The Jackson Five
  The Jaguards
  The Jokers
  The Jarmels
  The Jumpers
  The Mar-Keys
  The Marbles
  The Marcels
  The Marvelettes
  The Moody Blues
  The Monkees
  The Move
  The New Inspiration
  The Padre Twins
  The Pebbles
  The Peels
  The Platters
  The Popgun
  The Ramblers
  The Righteous Brothers
  The Picknicks
  The Rock-A-Teens
  The Rollers
  The Routers
  The royal guardsmen
  The Scorpions
  The Schorts
  The Seabirds
  The Shadows
  The Shake Spears
  The Shuffles
  The Star Sisters
  The String a longs
  The Stylistics
  The Sunstreams
  The Surfaris
  The Surfers
  The Sweet
  The Teddy Boys
  The Three Degrees
  The Tielman Brothers
  The Tokens
  The Tornados
  The Trammps
  The Trashmen
  The Tremeloes
  The Troggs
  The Valliants
  The Velvets
  The Ventures
  The Waikikis
  The Walkers
  The Who
  The Yardbirds
  Theo Diepenbrock
  Tight Fit
  Tim Finn
  Tim Visterin
  Tina Charles
  Tina Rosita
  Tina Trucker
  Tol Hansse
  Tony Bass
  Tony Cabana
  Tony Christie
  Tony Corsari
  Tony Marchall
  Tony Servi
  Tony Sherman
  Tom Jones
  Tom Tom Club
  Tommy Edwards
  Tommy James & Shondells
  Tony Orlando & Dawn
  Toots Thielemans
  Tracey Ullman
  Trea Dobbs
  Trini Lopez 
  Trinity & Sofie
  Truck Stop
  Truus
  The Tokens
  Tumbleweeds
  Two Man Sound


  U
  Udo Jurgens
  Ultravox
  Umberto Tozzi
  Urbanus
  Urker zangers

  V
  Vader Abraham
  Van McCoy
  Vanessa
  Vanity Fare
  Village people
  Vic Dana
  Vikki Carr
  Vicky Leandros
  Vince Everett
  Vivi
  Viola Wills
  VOF De Kunst
  Vulcano

  W
  Wallace Collection
  Wally Tax
  Wanda jackson
  War
  Wham
  Whitney Houston
  Wigbert
  Wings 
  Will Brandes
  Will Tura de singles
  Willeke Alberti
  Willy Alberti
  Willy Schobben
  Willy Sommers
  Wim Leys
  Wolfgang Petry
  Wolter Kroes

  X

  Xandra

  Y
  Yasmine Melanie
  Yvonne de Nijs

  Z
  Zangeres zonder Naam
  Zjef Vanuytsel
  Zwarte Lola
  Zusjes Wouterse
  Z.Z. & de Maskers
  16 x Feest


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!