Ik ben Ellen
Ik ben een vrouw en woon in (België) en mijn beroep is Student.
Ik ben geboren op 16/12/1996 en ben nu dus 28 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Toneel, koken, mode.
Zoeken in blog
Food & Fashion
Dé blog bij uitstek voor iedereen die alles te weten wil komen over mode en koken!
08-01-2012
Yoghurtmaker
Voor Kertsmis kreeg ik een yoghurtmaker cadeau. Het staat al een tijdje in de kast en vandaag ga ik de uitdaging aan: zelf yoghurt maken. Het lijkt vrij eenvoudig en het enige wat je nodig hebt, is melk en een lepeltje yoghurt. Bovendien kan je verschillende smaken aan je 'brouwseltje' toevoegen. Ik ben al helemaal verkocht! Hopelijk is zo'n yoghurtmaker gebruiksvriendelijk en - het belangrijkste- is de yoghurt lekker! Ik breng zo snel mogelijk verslag uit!
Ingrediënten voor het beslag: 1. 62 g zachte boter 2. 62 fijne kristalsuiker 3. 75 g bloem 4. 1 ei 5. 1 eetlepel cacao 6. 25 g pure chocolade 7. 1 theelepel bakpoeder
Ingrediënten voor het glazuur:
1. 50 g zachte boter 2. 112 g bloemsuiker 3. geraspte schil van 1/2 citroen 4. 2 eetlepels citroensap
Bereiding:
1. Smelt de chocolade op een zacht vuurtje. 2. Meng alle ingrediënten voor het beslag tot een luchtige en homogene massa. 3. Vul de vormpjes tot 2/3 met het beslag. 4. Doe de cupcakes in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 15 à 20 min. Laat afkoelen. 5. Meng voor het glazuur de boter, citroenrasp- en sap en de gezeefde bloemsuiker. Doe in een spuitzak en versier de cupcakes. 6. Werk de cupcakes af met hagelslag, fijn gesneden chocolade, ...
Vanavond is het zover. Om 12 uur is het 2012! Bij deze feestelijke gelegenheid hoort uiteraard ook een feestelijke outfit. Bij feestjes kies ik steevast voor een jurkje. Hier zijn mijn favorieten voor vanavond:
Al deze jurkjes ogen erg klassiek, maar in combinatie met de juiste schoenen zijn deze outfits erg elegant, feestelijk en dus party proof. Hier zijn mijn favoriete schoenen:
De meeste schoenen zijn uiteraard torenhoog, maar volgens mij is dat zeker en vast een must. Geniet van vanavond, maak er een spetterend feestje van en tot volgend jaar!
(Alle schoenen en jurkjes kwamen van de webshop van ZARA.)
I know, normaal gezien zou ik pas maar vanaf zaterdag terug iets plaatsen op mijn blog, maar ik verveelde me en ik dacht: waarom ook niet... Kerst is misschien al een paar dagen voorbij, maar ik kon het toch niet laten om dit menu aan jullie te geven. In een vorig bericht heb ik jullie vertelt, dat Jeroen Meus op zoek was naar de geslaagd kerstmenu. Jullie hebben daar allemaal massaal op gereageerd en dit is het resultaat:
Everzwijnpaté met toast en sjalottenconfituur *** Tartaar van rivierkreeft met rundcarpaccio *** Aardappelsoepje met gerookte paling *** Fazant met cognacsaus, wintergarnituur en kroketten *** Chocolademoussetaart
Volgens mij is dit kerstmenu echt superlekker! Kerst is dan al voorbij, maar ik denk dat dit menu ook perfect geschikt is voor 31 december. Op de volgende website: http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/, kan je alle recepten rustig nalezen én maakt Jeroen Meus ze nog eens stap voor stap klaar. Smakelijk!
Vandaag is het eindelijk vakantie! Ook 'Food & Fashion' gaat eventjes op vakantie. Morgen is het eten bij de grootouders en dan een paar dagen naar Parijs. Kortom, veel tijd schiet er niet meer over. Daarom wil ik jullie eventjes zeggen, dat ik pas maar vanaf volgende week zaterdag iets ga kunnen zetten om de blog. Sorry! Niettemin, wil ik jullie toch een zaaaalige Kerst en een spetterend, lekker, creatief en modieus 2012 toewensen!
Nu de feestdagen eraan komen, wordt het stilletjes aan tijd om na te gaan denken over een menu. Niet enkel het eten speelt een belangrijke rol, ook de borden, de tasjes, de glazen, ... zijn onmisbaar voor een geslaagde Kerst. Een verzameling van allerlei leuke, toffe, trendy en kleurrijk keukenmateriaal vind je op de webshop www.dinneratseven.be. Deze geslaagde webshop is ontworpen door twee Vlaamse dames die een verzameling hebben gemaakt van alle keukenspulletjes die zij leuk vinden. Niet alleen zij vinden het mooi, ook ik ben een grote fan. Ideaal om te geven, maar nog veel leuker om te krijgen...
Wil je echt een statement maken op kerstavond? Lak je nagels dan blauw, iets specifieker: lak je nagels in denimkleur. Deze winter is deze kleur helemaal in. Vanaf nu niet enkel een jeansbroek, jeansjasje, maar een jeansnagel :). Je vind hem bij vele merken, maar Chanel heeft hem in 3 kleuren. echt denimkleur (links), een lichtere variant voor in de zomer (midden) en een iets meer olieblauw (rechts).
Binnen mode zijn er heel wat begrippen, het modejargon. Om een overzichtje te krijgen van zo'n woorden, moet je zeker het boek: Mode van A tot Z eens aanschaffen. Onder elke letter van het alfabet, vind je tal van woorden begrijpelijk uitgelegd. Onder de A van accessoire, vertelt Prada ons waarom tassen beter verkopen dan jurken. Onder de¨P van Parijs, staat dan weer waarom deze stad de metropool van de mode wordt genoemd. Kortom, wéér een boek voor onder de kerstboom... :)
Normaal gezien is er elke maand een rubriek: groente en fruit in de kijker. Deze maand sla ik voor 1 keertje over, want in de maand december is er echt een waaier aan mogelijkheden. Om jullie een klein overzichtje te geven van originele én lekkere recepten, moet je zeker deze link eens openen: http://www.youtube.com/results?search_query=nigella+lawson+christmas&oq=nigella+lawson+&aq=2&aqi=g10&aql=&gs_sm=c&gs_upl=7176l8424l0l10811l4l3l0l0l0l1l1092l1326l2-1.7-1l2l0 Deze link bevat tientallen filmpjes van Nigella Lawson, een Britse kokkin. Het hele jaar door maakt ze lekkere dingen, maar haar kerstspecial is echt wel de max. Oké, soms is het eten nogal Engels, maar haar desserts, cakes, taarten en pudding zijn echt superlekker. Let wel op, Nigella kijkt niet op een calorie meer of minder, dus na een 'Nigella'-dieet wordt het misschien wel eens tijd om te dieeten... Maar dat is allemaal voor na de feesten. Eerst genieten met Nigella's Christmas Kitchen...
Er is al veel over gespeculeerd, maar eindelijk is het definitief: de openingsdatum van A&F in Brussel! Vanaf donderdag 8 december om stipt 10.00 kan je in de Abercrombie & Fitch-winkel in Brussel shoppen. De winkel zal zich bevinden op de Waterloosesteenweg 20-21 in hartje Brussel. Alweer een nieuw puntje op mijn to do - lijst voor in de kerstvakantie!
Als ik op reis ga, kom ik altijd met een grote lading nieuwe kookboeken terug thuis. Vaak zijn de recepten dan ook in een andere taal. Normaal gezien is dat geen enkel probleem, maar de Britten drukken hun maten en gewichten niet uit in gram of kilogram, maar in 'a cup'. Maar wat is nu precies een kopje? Ik heb het gevonden op deze fantastische website: http://eten-en-drinken.infonu.nl/bereiding/11862-keuken-koken-maten-gewichten.html. Naast kopjes, vind je ook de exacte maten van een eetlepel, een waterglas, ... Een erg handige website, dus...
Ik kende het merk 'Who's that girl' al langer. Vandaag echter neem ik het merk stevig onder de loep. Na wat research op het internet, kwam ik te weten dat 'Who's that girl' ook een bekend nummer van Madonna is. Check youtube en kijk eens naar de videoclip. (http://www.youtube.com/watch?v=2XQeLJUK0Uk&feature=related). Nu, het merk 'Who's that girl' heeft een aantal bekende trekjes: véél bloemetjes, felle kleuren en een knipoog naar de jaren '50. I like. Het is wel heel belangrijk dat je goed combineert. Een blouse met bloemtjes staat leuk op een jeans, niet op een ander druk motief. Less is more, is hier dus zeker de regel. Kijk maar eens naar de dames op de foto's. Ze combineren felle kleurtjes (en dat is heel leuk), maar er staat telkens 1 motief centraal. Kijk naar de foto's hieronder en ga op reis naar de wereld van de bloemetjes en de kleurtjes... :)
Vanaf zaterdag 26 november kan je de krant 'Het Nieuwsblad' kopen met een exclusief kookboek geschreven door Sergio Herman. In de 3 boekjes behandelt Sergio Herman verschillende producten in de volgorde van het alfabet. Het eerste boekje 'Van aardappel tot fazant' is komende zaterdag voor 5.95 met 'Het Nieuwsblad' te verkrijgen. Ik ben erg benieuwd en hoewel we thuis eigenlijk nooit 'Het Nieuwsblad' kopen, zal ik nu absoluut een uitzondering maken. Gaan jullie de boekjes kopen?
Jullie kennen ongetwijfeld het kookprogramma 'Dagelijkse Kost' van Jeroen Meus. Wel, op dit ogenblik is hij bezig met een speciale kerstspecial te maken. Hierin neemt hij een aantal culinaire kersttradities onder de loep. Voor extra informatie, vraagt Jeroen Meus JULLIE om enkele ideetjes te geven. Op de website www.een.be kan je je inschrijven en jouw hoogst persoonlijk kerstmenu doorsturen. Zeker kijken dus, zaterdag 17 december een extra lange aflevering van 'Dagelijkse Kost' op Eén natuurlijk!
Eigenlijk heb ik niets met bio. Ik vind dat er weinig verschil is en dat het gewoon duurder is. Totdat ik PurNatur ontdekte. Dit merk verkoopt room, melk, yoghurt, zure room,... Niet zo lang geleden kwam echter iets nieuw op de markt: drinkyoghurt. Dit gezonde drankje verkopen ze in een fles wat zeer gemakkelijk is. Bovendien vind je hem in 3 verschillende smaken: aardbei, sinaasappel en appel. Kortom, PurNatur is bio, gemakkelijk én gezond. Wat moet een mens meer hebben?
Nu de feestdagen er bijna aankomen, wordt het tijd om na te denken over je look. Kleren, make-up, schoenen,... Eén van de dingen die ik echt niet kan missen is lippenbalsem. Mijn lippen zijn zeker in de winter snel droog en lippenbalsem is de beste oplossing. Nadien kan je met lippenstift of lipgloss afwerken. Mijn alltime favorite? Labello!
Ik had al heel wat goeie dingen gehoord van het kledingmerk 'Forever 21'. Vrijdag ging ik naar de boekenbeurs, maar bracht eerst een bezoekje aan deze winkel op de Meir in Antwerpen. Wat een teleurstelling. Het gebouw is enorm groot en binnen is het best wel mooi. De kledij daarentegen... Ik vond de stijl nogal goedkoop en de kleren hingen treurig aan goedkope kapstokjes in nog veel goedkopere rekken die veel te dicht opeen waren geplaatst. Echt veel zin in het shoppen had ik niet meer... Ik ging op zoek naar de accesoires en vond die uiteindelijk op de eerste verdieping. Ook daar was het groot en de juwelen waren in enorme hoeveelheden. Uiteindelijk vond ik toch nog een mooie armband. Het enige voordeel: het is echt wel heel goedkoop. Voor mijn armband betaalde ik slechts 4.30. Kortom, Forever 21 was een grote teleurstelling en mij zien ze er niet meer terug!
Van 28 november t/m 4 december is het de week van het restaurant. Op de bijhorende website www.restaurantweek.be vind je per regio een aantal restaurants die zeker de moeite waard zijn. Bovendien serveren de beste restaurants een driegangenmenu voor 27.50 en een lunchmenu voor 22.50. Kortom deze website is zéker een bezoekje waard als je, net als ik, graag op restaurant gaat.
Elke maand laat ik een groente in de kijker staan. En deze maand zijn dat: spruitjes.
Vele mensen vinden spruitjes echt afschuwelijk. Ikzelf ben er ook niet zot van, maar deze soep vind ik wél heel lekker. Bovendien zijn spruitjes erg gezond én zijn ze deze maand helemaal op hun best. Vind je de spruitjes toch te bitter? Bestrooi ze dan met wat suiker. Hieronder vind je het recept voor spruitjessoep met spekjes Smakelijk!
1. Maak de spruitjes schoon en snij ze doormidden. Schil de aardappel en snij in blokjes. 2. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime soeppan en stoof hierin de ui en de looksnippers even aan. Voeg de spruitjes en aardappelblokjes toe en bestrooi met kerriepoeder. Laat even bakken. 3. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. 4. Bak intussen de spekblokjes goudbruin en krokant in een droge koekenpan met antibaklaag. Laat de spekblokjes uitlekken op keukenpapier. 5. Bewerk de soep met een staafmixer, als de spruitjes gaar zijn. Kruid met peper en zout. 6. Schep de soep in voorverwarmde kommen. Werk af met een scheutje room en serveer met krokante spekreepjes en broodkorstjes.
Elke maand laat ik een stuk fruit in de kijker staan. En deze maand is dat: de kiwi.
In september keb ik de kiwi al eens voorgesteld. Maar in november, vind je niet zoveel fruit 'van de maand'. Aangezien ik dit receptje met kiwi al een tijdje heb liggen en het toch eens wil uitproberen, heb ik het toch maar op mijn blog gezet. Hieronder vind je jet recept van een salade met kip, kiwi en avocado. Smakelijk!
1. Meng de notenolie, de arachideolie en de sherryazijn met wet peper en zeezout. 2. Snij de kiwi's middendoor en steek er met een lepel bolletjes uit. 3. Schil de avocado, verwijder de pit en snij in fijne plakjes. 4. Schil de mango en snij het vruchtvlees in plakjes. 5. Snij de kipfilet in stukken en bak ze goudbruin en gaar in hete boter. Kruid met peper en zout en laat uitlekken op keukenpapier. 6. Verdeel de salade over de borden, schik er de avocado, mango en kiwi op. 7. Werk af met kippenstukjes en besprenkel met de dressing. Bestrooi met zonnebloempitten.