Ik ben Ellen
Ik ben een vrouw en woon in (België) en mijn beroep is Student.
Ik ben geboren op 16/12/1996 en ben nu dus 28 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Toneel, koken, mode.
Zoeken in blog
Food & Fashion
Dé blog bij uitstek voor iedereen die alles te weten wil komen over mode en koken!
16-02-2012
Whoopie in, cupcake out!
Een wat? Een W-H-O-O-P-I-E! Een soort van mix tussen een macaron en een koekje. Het ziet eruit als een macaron, maar het zijn gewoon 2 koekjes op elkaar met daartussen een héérlijke vulling. Dit kan echt van alles zijn: chocoladeganache, speculoospasta, witte chocolademousse, boterroom, roomkaas, ... Kortom, echt superlekker! Bovendien zien ze er héél schattig uit! Check zeker eens het boek 'Juliette's Whoopies' !
Een échte keukenmachine: het is mijn droom! Eiwit en room opkloppen, deeg kneden, in beslag roeren, ... zijn nog maar een paar van de handige vaardigheden die de keukenmachine van Kichenaid beschikt. Bovendien vind je deze prachtige keukenmachine in 27 verschillende kleuren! Je kan ook allerlei accesoires kopen die je kan bevestigen op deze keukenrobot: voedselmolen, roomijsmaker, droogrek voor pasta, pastaroller, roterende groentenschaaf, ... Kortom, met amper 1 keukenmachine en een heleboel accesoires vervang je eigenlijk (bijna) alle andere keukentools. I like!
Birkenstock is een Duits schoenenmerk uit 1774. Vroeger hadden ze nogal een ouderwets imago, maar vandaag is de Birkenstock weer helemaal in. Verschillende kleuren, motiefjes, ... maken Birkenstock weer helemaal in de mode. Zelf heb ik ook één paar Birkenstocks en ik gebruik ze voor thuis als pantoffel. Oké, ze zien er niet uit onder een rokje of kleedje, maar ze geven wel een leuke touch onder een lange broek. Bovendien zitten deze schoenen héérlijk!
Tijdens deze koude winterdagen snak ik meer en meer naar de zomer. Niet enkel van de warmere temperaturen, maar ook van de kledij begin ik stilaan te dromen. Mijn allernieuwste verslaving zijn peeptoes. De naam zegt het zelf: tenen die piepen = schoenen met een gaatje vooraan waar je dikke teen komt piepen. Verwar dit zeker niet met een sandaal! Peeptoes laten enkel je dikkte teen zien, bij een sandaal zijn al je tenen zichtbaar. Peeptoes vind je in alle soorten en maten: van platte naar torenhoge, van sober roze naar flashy groen, alles kan je vinden! Schaf je deze zomer dus zeker een paar peeptoes aan, of twee, of drie, ...
Elke maand laat ik een groente in de kijker staan. En deze maand is dat: Witloof
Witloof is een groente die niet iedereen lekker vindt vanwege de bittere smaak. Maar witloof is en blijft onze Belgische trots en verdient zeker een berichtje op mijn blog. Bovendien is witloof rijk aan vezels en calcium. Zorg er wel voor dat je grondwitloof koopt en géén witloof dat geteeld wordt in water. Vreselijk! Ben je echt niet voor die bittere smaak, voeg dan bij het bakken wat suiker toe of koop witloof met een lichtgroene kleur. Hoe groener het topje, hoe bitterder de smaak! Hieronder vind je het recept voor een superlekkere witloofsoep van Jeroen Meus. Hij geeft aan deze klassieker een fris tintje met wat curry en zalm. Op de volgende link kan je dit lekkere soepje zien klaarmaken door Jeroen zelf: http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/witloofsoep-met-curry-en-gerookte-zalm. Smakelijk!
Verhit een klontje boter in een ruime stoofpot op een matig vuur. Stoof hierin de stukjes ui aan, maar let erop dat ze niet kleuren.
Schil de aardappels en snij ze in grove stukken. Voeg ze toe aan de stoofpot met uien en laat alles een paar minuten stoven.
Zet het vuur lager en neem even de tijd om het witloof voor te bereiden.
Hou ongeveer een kwart van het witloof opzij, want dat gebruiken we later als garnituur voor de soep.
Snij het verkleurde uiteinde van de stronkjes witloof en snipper de groente grof. Voeg de stukjes witloof toe aan de stoofpot. Laat de groenten nog 5 minuten meestoven op een zacht vuurtje. Roer alles regelmatig even om.
Bind enkele laurierblaadjes, enkele takjes tijm en enkele peterseliestengels samen tot een bouquet garni. Laat het kruidentuiltje meestoven met de groenten.
Strooi het (zachte) currypoeder in de pot en roer al de groenten om.
Schenk de kippen- of groentebouillon in de pot en laat de soep 30 minuten sudderen op een matig vuur.
Verwijder het bouquet garni uit de soepketel.
Mix de soep glad met een staafmixer. Neem er de tijd voor zodat je een fluweelzacht resultaat krijgt.
Proef de soep en kruid ze naar smaak met een beetje peper en wat zout.
Schenk de room in de soep en mix ze nog een laatste keer.
afwerking:
Snipper de stronkjes vers witloof die je aan de kant hebt gelegd in flinterdunne reepjes. Snij rondom het taaie hart van de stronkjes witloof heen, want dat deel van het witloof gebruiken we niet. Doe de snippers in een schaaltje.
Snij de plakjes gerookte zalm in fijne reepjes.
Schenk een scheutje sherry in de soep voor extra aroma. Doe voorzichtig en proef de soep zodat je een resultaat krijgt naar eigen smaak.
Leg in elke soepkom of elk soepbord een portie van de fijngesneden zalm en het gesnipperd vers witloof. Schenk daarover een flinke pollepel van de warme soep en serveer onmiddellijk.
Elke maand laat ik een soort fruit in de kijker staan. En deze maand is dat: de Bloedsinaasappel.
De bloedsinaasappel is het minder populaire broertje van de 'gewone' sinaasappel. Vanbuiten ziet deze vrucht eruit als een normale sinaasappel, maar vanbinnen kleurt het vruchtvlees mooi rood. Deze bloedsinaasappel heeft nog meer voordelen: hij bevat namelijk 20 % meer vitamine C en kalium! Kortom meer dan voordelen genoeg om de gewone sinaasappel te ruilen voor zijn kleurrijke vriend! Hieronder vind je het recept voor een granité van bloedsinaasappel waar je géén ijsmachine voor nodig hebt! Smakelijk!
Ingrediënten:
- 1 bloedsinaasappel - 500 ml bloedsinaasappelsap - 150 g witte basterdsuiker - paar blaadjes verse basilicum, in reepjes en een kwartje bloedsinaasappel
Bereiding:
- Rasp van de sinaasappel de schil af. Doe dat in een pannetje met 100 ml bloedsinaasappelsap en de suiker. - Verwarm het mengsel al roerend tot de suiker is opgelost. (niet laten koken!) - Voeg nu de rest van het bloedsinaasappelsap hieraan toe. - Zet dit gedurende ongeveer 4 à 5 uur in de diepvriezer en schraap met een vork om het halfuur door de granité. - Werk af met een kwartje bloedsinaasappel en een blaadje basilicum
Ik ben verzot op horloges in allerlei kleuren en maten! Maar mijn échte favoriet is toch wel een Ice Watch. Voorlopig heb ik er nog maar ééntje, een witte, maar ik zou er erg graag nog vele willen in allerlei kleuren! In de zomer kan je kiezen voor felle kleuren: gele, knalrode, lichtblauwe,... In de winter kies je beter voor een donkerdere kleur: donkerrood, blauw,... Een Ice Watch vind je in 3 maten: small, medium en large. Ik verkies de medium, maar dit hangt uiteraard af van je smaak, stijl en pols. Veel succes bij het kiezen uit dit reusachtige assortiment!
Elke kok weet dat het belangrijk is om groenten en fruit klaar te maken in een maand waar ze op hun best zijn. Via volgende link vind je een dan ook een handig overzicht van groenten en fruit per maand die dan qua smaak en uitzicht op hun beste zijn. Surf dus zeker eens naar: http://kook.rubriek.nl/eten&drinken/groenten_seizoen.php . Veel succes!
Iedere vrouw gaat spontaan beginnen dromen bij het horen van het magische woord 'Birkin'. Voor degenen die dit fenomeen niet kennen: 'Birkin' is een type handtas van Hermès. Het is de bekendste én meest populaire tas van Hermès ooit. Helaas moet je voor deze tas wel wat eurootjes neer tellen. 'The Birkin bag' kan je kopen vanaf 6250. Ondertussen bestaan er al héél wat namaakversies, maar normaal ben ik daar absoluut niet voor. Behalve deze, eentje voor 30! Het is een stoffen zak met daarop 'The Birkin bag' afgebeeld. Toen ik vorige zomer naar New York ging, liep bijna elke vrouw daarmee rond. Een must have item voor deze zomer!
Joehoe! Vanaf deze weekend wordt het EINDELIJK winter! Goed nieuws voor mijn humeur, iets minder goed nieuws voor mijn lippen. Die worden namelijk erg snel droog en dan krijg ik vaak barstjes. Dat is verleden tijd met de nieuwe lippenbalsem van Chanel: Rouge Coco Baume. Hij ziet eruit als een echte Chanel-lippenstift (lees: in een mooi jasje), maar biedt de verzorging van een échte lippenbalsem. Een aanrader voor iedereen!
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand. Wat is de mooiste jeansbroek van het land?
Tja, dat is natuurlijk een moeilijke vraag. Je heb dat ook zovéél soorten jeansbroeken. Hier volgt een overzichtje van elke soort en hoe je het moet dragen.
Boyfriend jeans:
Het woord zegt het zelf: een jeansbroek die je geleend hebt van je 'boyfriend'. Dankzij het grote succes, moet je gelukkig niet in de kleerkast duiken van je man/vriend, maar vind je zo'n jeans ook in de vrouwenafdeling. Het is een los model met weinig vorm. Combineer deze jeans dan ook met erg vrouwelijke kledij of schoenen: strakke truitjes, pumps, juwelen, ...
Straight leg jeans:
Dit is de meest simpele jeans van allemaal. Gewoon een kaarsrechte jeans. Deze zit iets strakker dan de 'boyfriend', maar is zeker nog niet te vergelijken met de 'skinny'. Je hoeft op deze jeans geen speciale kledij te dragen, maar kies toch voor wat kleur of wat motiefjes voor een vrolijke toets. Ander is het wel erg saai...
Skinny jeans:
Deze jeans is vooral populair bij jongeren. Dit is een erg nauwsluitende broek, soms in rekstof. Hierop draag je best geen té strakke kledij, anders wordt het wel érg oncomfortabel. Op dit soort broek draag ik graag tuniekjes met een lange kralenketting en een lange gilet. Een zeer stijlvolle combinatie!
Flare jeans:
Deze jeans heeft brede pijpen. Je hebt 2 soorten: sommigen beginnen vanaf de heup al wijd, anderen gaan pas maar vanaf de knie wijd. Persoonlijk vind ik de laatste mooier. Op deze jeans draag je best wat strakkere kledij, anders heb je al snel een 'gewaadeffect' en dat is voor de wat volslankere dames onder ons zeker te vermijden!
Bootcut jeans:
Dit is mijn persoonlijke favoriet. De bootcut jeans sluit nauw aan rond de bovenbenen, maar gaat wat wijder vanaf de knie. Maar zeker niet zo wijd als de flare jeans! Deze jeans is vooral érg tijdloos en kan gedragen worden door jong, oud, dik, dun, ...
High rise - low rise jeans:
Deze twee soorten kunnen in combinatie zijn met alle andere soorten. Je kan een skinny hebben met lage taille, een flare met een hoge, ... De soorten met een hoge taille zijn vooral goed voor het verdoezelen van een buikje. Draag hierop wel een bovenstuk dat minstens tot halverwege je achterwerk komt. Andere lijk je een erg platte, lange poep te hebben ... De soorten met een lage taille zijn niet erg comfortabel. Dit is vooral voor slanke dames, want deze jeans accentueert wél een buikje. Als je dit draagt, combineer dat dan zeker met een bovenstuk dat lang genoeg is. Andere kan er wel eens een stukje heup komen piepen...
Kijk eens rechts van dit bericht en skrol eens naar beneden. Daar zie je een poll. Ik vraag jullie namelijk wat jullie favoriete merk is. Gelieve er echt op te stemmen! Klik gewoon op het merk dat jij het mooiste, meest stijlvolle, meest tijdloze, ... vind.
Het heeft eventjes op zich laten wachten, maar hier is mijn verslagje over de enige echte Yoghurtmaker!
Qua ingrediënten kan de yoghurtmaker echt niet vergemakkelijken. Melk en yoghurt is het enige wat je nodig hebt. Goed roeren en verdelen over de 10 potjes. Die plaats je in de yoghurtmaker. Met één simpele knop ben je vertrokken voor .... 8 uur. Dat is dan ook het enige minpunt van een yoghurtmaker. Het duurt ontzettend lang! Na die 8 uur in de machine, moeten de potjes ook nog eens minstens 4 uur lang opstijven in de koelkast. Maar dat lange wachten is het wel waard. De yoghurt is verrukkelijk! Bovendien zijn de potjes lekker authentiek. Bij de yoghurtmaker krijg je 6 glazen potjes met dekseltjes én 2 grote potjes voor het maken van platte kaas. Ik heb bij deze machine nog eens 4 potjes extra gekregen. Wat een geluk, want het mengsel van melk en yoghurt is perfect voor het vullen van 10 potjes.
Voordelen: Gebruiksvriendelijk, weinig ingrediënten, je moet de yoghurtmaker niet afwassen en de yoghurt is superlekker! Nadelen: Het duurt wel een hele tijd voor je kan smullen van je zelfgemaakte yoghurt!
Het parfum 'Especially' van Escada is al een tijdje op de markt, maar ik wou het jullie toch laten zien, want tijdens deze winterse dagen is een lekker geurtje altijd welkom! Vooral de affiche van het parfum sprak me wel aan. Het is een afbeelding van een tuin met een gigantische struik in de vorm van het symbool van Escada. Bovenop die struik zit het Israëlische model Bar Refaeli. Een érg knappe madam!
Elke maand laat ik een stuk fruit in de kijker staan. En deze maand is dat: de Sinaasappel.
Ik vind sinaasappelen echt superlekker! Zeker nu het koud wordt, zijn wat extra vitamientjes welkom. En vitamientjes, dat bevatten sinaasappels als de beste. Vitamine C, kalium, magnesium, een hele lijst van goede dingen dus. Gewoon sinaasappelsap is lekker, maar doe eens zot en maak er koekjes van. Zoals deze hieronder!
Ingrediënten voor ca. 16 stuks:
100 gram boter
50 gram suiker
2 theelepels geraspte sinaasappelschil
150 gram zelfrijzend bakmeel
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een vel bakpapier op de bakplaat van de oven. Haal de boter bijtijds uit de koelkast. De boter dient zacht, maar niet vloeibaar te zijn.
2. Doe de boter in een kom. Meng bij beetjes tegelijk de suiker door de boter. Voeg de sinaasappelschilletjes toe. Meng ten slotte het bakmeel erdoor.
3. Maak van het deeg een bal en verpak deze in huishoudfolie. Leg de deegbal een half uur in de koelkast.
4. Verdeel het deeg in 16 gelijke stukjes en maak daar balletjes van. Leg de balletjes met voldoende ruimte ertussen op het papier op de bakplaat.
5. Druk de balletjes met een vork plat. Voorzie elk koekje met behulp van een vork van een streepjespatroon.
6. Bak de koekjes in ca. 15 minuten in de oven goudbruin. Laat ze op een rooster afkoelen en bewaar ze in een trommel.
Elke maand laat ik een soort groente in de kijker staan. En deze maand is dat: de Ui.
De ui is een beetje een ongewaardeerde groente. Het wordt meestal gebruikt als smaakversterker bij soep, stoofpotjes,.. Maar de ui op zich is ook lekker! Je denkt misschien dat uien een scherpe smaak hebben, maar als je ze op een correcte manier bereidt, zijn ze lekker zoet. Bovendien barst een ui van calcium en vitamine C. Redenen genoeg dus om het receptje hieronder te proberen!
Ingrediënten: 6 grote witte uien 6 plakken gerookt spek peper zout olijf olie 1 teentje knoflook rozemarijn takjes (meer dan 6 ) 8 eetlepels room 250 g parmezaanse kaas
Bereiding: Dompel de uien in kokend water en kook 15 minuten. Giet het water af en koel de uien in een zeef. Snijd de top van de ui. Maak dan een holte in het midden van de de uien: plaats uw mes in een hoek in de ui en draai de ui rond. Wat overblijft is de ui met een holte om op te vullen.
Snijd de verwijderde "uien-kegels" fijn, doe ze in een pan en voeg olijfolie, een goede snuif peper en een goede snuif zout toe. Laat bakken en roer zo nu en dan om.
Snijd 1 teentje knoflook in schijfjes en voeg bij in de pan. Neem enkele twijgjes rozemarijn en ontdoe ze van de bladeren. Hak de bladeren fijn en voeg ze bij in de pan.
Voor elk van de 6 uien: neem 1 plak spek en wind die rond de top van de ui. Snijd het onderste van de rozemarijn-twijgen in een scherpe hoek en prik met 1 twijgje rozemarijn het spek aan de ui. herhaal voor de overige uien en plaats ze in een ovenschotel.
Neem de pan van het vuur en voeg 6 to 8 soeplepels room toe. Goed roeren.
Rasp de Parmesaanse kaas. Hou er een vierde van opzij. Voeg 3/4 van de geraspte kaas bij het uien-room-mengsel en roer nogmaals om. Vul de 6 uien met dit mengsel. De ui mag overvol zijn: al wat overloopt zal lekker rondom het spek bakken. Strooi de rest van de parmesaan over de uien.
Plaats in een voorverwarmde oven van 200 graden voor 30 minuten.
Nog niet zo heel lang geleden hoorde ik voor de eerste keer over de duffelcoat. Ik googlede het onmiddellijk en bij de eerste blik op de foto's wist ik al dat ik een duffelcoat SUPERmooi vind. Het heeft eventjes geduurd, maar eindelijk hangt zo'n jas in mijn kast. In de Inno in Brussel vond ik een supermooie duffelcoat in solden! Je kan de duffelcoat in meerdere kleuren krijgen: blauw, beige, grijs, ... Persoonlijk vind ik de blauwe het mooiste. Kijk naar de foto's hieronder en laat je verleiden!
Je kan Jeroen Meus volgen op allerlei mogelijke manieren: tv, twitter, facebook, kranten,... Maar vanaf nu kan je dat ook met je iPad en iPhone via de speciale app van Dagelijkse Kost. Deze app biedt verschillende mogelijkheden: alle recepten + de bijhorende filmpjes, je kan je keukenstatus verhogen door de app meer te gebruiken, je kan een boodschappenlijstje opstellen en bovendien kan je ook nog meer dan tachtig filmpjes bekijken die telkens gaan over een bepaald product. Toen ik dit las, was ik wild enthousiast. Ik vind het wel redelijk duur. Het kost je 4.99 voor een iPad en 3.99 voor een iPhone/iPod Touch. Dit lijkt misschien weinig, maar als je weet dat de meeste apps gratis of niet meer dan twee euro zijn en je op de app eigenlijk niets nieuw kan vinden (de filmpjes kan je ook herbekijken www.een.be), vind ik de prijs nogal overdreven.