Ik ben Ellen
Ik ben een vrouw en woon in (België) en mijn beroep is Student.
Ik ben geboren op 16/12/1996 en ben nu dus 28 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Toneel, koken, mode.
Zoeken in blog
Food & Fashion
Dé blog bij uitstek voor iedereen die alles te weten wil komen over mode en koken!
26-04-2012
STEM
Zoals jullie weten heb ik jullie een tijdje geleden gevraagd te stemmen op mijn poll. Spijtig genoeg heb ik nog maar 3 stemmen. Ik heb nu de poll verplaatst en nu zie je hem hier rechts staan, op de eerste plaats, boven het archief. Denk eraan! Op 1 mei stopt de poll (en komt er een nieuwe) en dan komt er een speciale "Merk onder de loep" van het gewonnen merk. Stem dus op je favoriete merk via de poll hiernaast. Je zou er me een erg groot plezier mee doen!
Ralph Lauren heeft weer een nieuwe parfumlijn op de markt gebracht! De 'Big Pony Collection' bestaat uit 4 verfrissende parfums aangeduid met de nummers 1 t/m 4. Goede tip: Ben je nog student en heb je dus een leerlingenkaart? Koop dan deze parfum bij Parfuma in Antwerpen en Wijnegem. Dan krijg je 10% korting!
Morgen vertrek ik voor een lang weekend naar Spa in de Ardennen. Ik vrees dat ik dus weinig ga kunnen posten op mijn blog. Ik wens alle studenten onder ons nog een zalige paasvakantie!
Koken met Ellen: Aspergesoep met een gepocheerd eitje (paasspecial)
Nu het aspergeseizoen eraan komt, is het tijd voor een fris soepje. Deze soep kan je perfect op voorhand maken en het pocheren van een eitje duurt echt niet lang. Tip: roer eerst eventjes in het kokende water en laat dan het eitje erin glijden. Zo heb je minder kans dat het ei volledig uitloopt. Smakelijk en alvast een vrolijk pasen!
Ingrediënten:
600 g
witte asperges
750 ml
kippenbouillon
3 dl
room
4
eieren
1 dl
azijn
1/2
bosje bieslook
vers gemalen peper / zout / nootmuskaat
Bereiding:
maak de soep:
Schil de asperges van de top naar beneden met een dunschiller. Snijd het houtachtige onderste stuk weg en snijd de asperges in stukjes. Kook deze in 10 tot 15 minuten goed gaar in de bouillon.
Pureer de soep met de staafmixer. Haal ze indien nodig nog even door de zeef. Breng de soep terug tot het kookpunt en voeg al roerend de room toe. Breng op smaak met nootmuskaat, versgemalen peper en zout.
pocheer de eitjes:
Breng in een pan warm water en azijn aan de kook. Zorg ervoor dat het water heel zachtjes kookt. Neem zeer verse eieren. Breek een ei in een kopje en laat het heel voorzichtig tegen de rand van de pan in het water glijden. Laat drie minuten pocheren. Als het eiwit wat uitloopt, draai het dan met een vork om de dooier. Haal het ei met een schuimspaan uit het water. Laat het in een pan met warm water glijden, waar het warm gehouden wordt tot het gebruik.
Elke maand laat ik een soort fruit in de kijker staan. En deze maand is dat de: Mango
Een mango is superlekker! Het zoete - bijna aromatische - fruit is lekker bij snikhete dagen, maar ook bij dagen zoals deze, grijs en druilerig. Ze doen je dan echt denken aan zonnige landen en stranden met palmbomen! De mango bevat superveel kalium en vitamine C. Bovendien bevat hij weinig calorieën. Hieronder vind je het recept voor een mangomousse. Heel lekker in combinatie met kattentongen of een ander droog koekje. Smakelijk!
Ingrediënten:
1 rijpe mango 2 el suiker 2 el citroensap 4 blaadjes gelatine 2 dl slagroom 2 eiwitten
Bereiding:
Week de gelatine in ruim koud water. Verwarm de citroensap met 2 el water en los de (uitgeknepen) gelatine hierin op. Pureer de mango met de suiker. Roer de gelatine erdoor. Zet het mengsel in de koelkast. Klop de slagroom stijf. De eiwitten ook. Spatel slagroom, eiwitten en mangomengsel door elkaar. Schenk het in toetjesbakjes en laat het opstijven in de koelkast.
Brogues dragen is een echte hype geworden. Vroeger waren het echte mannenschoenen, maar nu zijn ze ook te koop voor vrouwen. Wil je een paar brogues kopen? Koop ze dan in felle kleurtjes en combineer ze met vrouwelijke kledij. Ik vond een aantal inspirerende outfits op lookbook.nu. De dames hieronder bewijzen dat brogues vrouwelijk, stijlvol én trendy kunnen zijn. Ik ben fan!
Elke maand laat ik een soort groente in de kijker staan. En deze maand is dat : de Paprika.
Je kan een paprika verkrijgen in 3 kleuren: rood, geel en groen. Eigenlijk zijn ze allemaal van dezelfde soort. De groene is nog niet helemaal rijp, de gele bijna en de rode is wel helemaal rijp. Je kiest zelf welke kleur je het lekkerste vindt. Ik verkies de gele en de rode. De groene bevat volgens mij minder smaak. Een paprika is supergezond! Het bevat weinig calorieën, maar veel vitamine C en kalium. Een paprika is dus een perfecte groente als tussendoortje, maar ook in warme gerechten. Ik gebruik de paprika veel in een tajine of in combinatie met couscous. Héérlijk!! Een echte klassieker is deze: gevulde paprika's! Heerlijk voor als je weinig tijd hebt, maar toch een zalig gerecht op tafel wilt zetten. Smakelijk!!
Ingrediënten:
anderhalf tot 2 kopjes gekookte witte rijst (gemaakt met ongeveer 3/4 tot 1 kopje droge witte rijst)
4 grote of 6 middelgrote paprikas van uw favoriete kleur, of meng de kleuren voor een mooiere presentatie
500 a 600 gram gehakt rundsvlees
6 grote verse blaadjes basilicum, fijngesneden of anderhalve theelepel gedroogde basilicum
1/2 theelepel bonenkruid
2 theelepels vers gehakt marjolein of 1 / 2 theelepel gemalen droge marjolein
1 theelepel zout
vers gemalen zwarte peper
1/4 kopje olijfolie
flink wat paprika poeder
Bereiding:
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking, meestal 1 hoeveelheid rijst met anderhalve keer meer water en een snuifje zout: breng aan de kook, roer de rijst zodat niets aan de bodem plakt, zet het vuur heel laag, doe een deksel op de pot en laat een 12 tot 15 tal minuten sudderen.
Snijd de toppen van de paprikas en verwijder de zaadjes.
Plaats de paprikas op een rooster boven een centimeter water in een grote overdekte pot met kokend water en laat met het deksel op de pot 10 minuten stomen.
Oven voorverwarmen op 175 ° C.
Meng in een grote kom het gemalen rundvlees, basilicum, bonenkruid, marjolein, zout, peper van de molen en de rijst.
Verwijder de paprikas uit de stoompot.
Neem een vuurvaste Pyrex schotel of braadpan, wrijf met keukenpapier wat olijfolie op de bodem en zet hierin de paprikas met de opening naar boven.
Vul de paprikas voorzichtig met het gehakt-rijst mengsel.
Besprenkel de rest van de olijfolie over de gevulde paprikas, langs de buitenkant van de paprikas en in de vuurvaste schotel of braadpan.
Wrijf de olie over de buitenkant van de paprikas zodat ze mooier bruinen.
Bestrooi de bovenkant royaal met paprika poeder (vers gehakte peterselie en ui is ook ontzettend lekker als bedekking)
Plaats in het midden van de oven en bak tot het vlees gaar is (35 tot 50 minuten)
Er gaat toch niets boven een lekker, vers broodje! Bovendien is het helemaal niet moeilijk te maken! Briochebrood is echt perfect voor een paasbrunch. Het is zoeter dan gewoon brood en is dus perfect voor het bereiden van bijvoorbeeld verloren brood! Of het is natuurlijk ook lekker zo met een klein beetje boter of choco. Of gewoon beiden! Smakelijk!!
Ingrediënten:
200 gr bloem 1 volledig ei 2 eidooiers Zout 15 gr honing 35 ml water 10 ml melk 15 gr gist 140 gr boter
Bereiding:
Doe de bloem in een kom, meng daar het ei en de dooiers bij, voeg snuifje zout en honing toe. Lost de gist op in het mengsel van water en melk. Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Meng alles. Boter een vorm in en verstuif daarin een beetje bloem. Laat het deeg in de koelkast opharden.
Verwarm de oven ondertussen voor op 30°C. Haal het deeg uit de koelkast en snijd in stukjes die je een beetje opbolt en vervolgens in de vorm legt. Laat het deeg rijzen in de oven.
Doreer vervolgens met een mengsel van eigeel en melk. Bak 35 minuten af in een oven op 190°C. Laat afkoelen op een rooster.
Het is een klassieker, maar hij is wel bijzonder lekker. Perfect voor onze paasbrunch, dus! Serveer de quiche met een fris slaatje of een stukje ovenvers brood. Je kan de quiche trouwens koud én warm geven. Aan jou de keuze!
Quiche Lorraine
INGREDIENTEN:
1 vel kant-en-klaarbladerdeeg 1 wit van prei 150 g gerookt spek boter peper en zout
Voor de vulling 4 eieren 2,5 dl room 2,5 dl melk 200 g gemalen kaas nootmuskaat peper en zout
BEREIDING:
Strijk een taartvorm in met boter. Leg er het velbladerdeeg in. Trek niet aan het deeg, want dan zal het tijdens het bakken scheuren. Snijd het overtollige deeg aan de randen weg. Dek de taartvorm af met een stukje bakpapier en vul met droge bonen of linzen. Bak de bodem 18 minuten blind in een oven op 170°C. Het deeg moet krokant worden, maar mag niet verkleuren. Snijd de prei in kleine stukjes en stoof in boter. Kruid met peper en zout. Blancheer het spek kort in kokend water en verfris onder koud stromend water om te ontzouten. Verwijder de droge bonen en het bakpapier uit de vorm. Schik de prei en het spek op het deeg. Mix deingrediënten voor de vulling en giet in de taartvorm. Bak de quiche zon 20 minuten in een oven op 180°C. Het eiermengsel moet mooi gestold zijn, maar mag niet te sterk uitdrogen. Af en toe eens checken, is dus de boodschap.
Joehoe, pasen is weer in zicht. Gezellig tafelen met vrienden en familie in een feestelijk decor. Toch kan een paasbrunch ook zorgen voor de nodige stress. Hier zijn mijn tips voor een geslaagde paasbrunch!
1. Verzorg je tafel en huis.
Wanneer ik pasen zeg, denk ik aan frisse kleuren. Kies dan ook een kleurcode. Bijvoorbeeld: geel-groen, blauw-wit, pastelkleuren, ... Niet alleen kleur is belangrijk, ook de aankleding van de tafel. Kies voor kleurrijke tafellopers en hippe placemats. Kies bij voorkeur voor linnen servetten. Heb je dit niet? Geen probleem, koop dan vrolijke papieren servetten. Steek massa's kaarsjes aan en versier je hele huis met bloemen. Als het weer het toelaat, is het super om buiten te tafelen. Is het weer wat minder? Laat dan een raam open staan en doe alle gordijnen open. Je hele huis moet echt ruiken naar de lente!
2. Kies voor gemakkelijke, maar overheerlijke gerechten.
Een brunch is een mix van ontbijt en lunch. Starten doe je dus met allerlei soorten brood, koffiekoeken, confituur, fruit en eitjes. Pers vers fruitsap en serveer koffie en thee. Dan kunnen we de fles champagne openen! Na een een glaasje bubbels is het tijd voor een lekkere quiche, een kopje dampende soep en verse charcuterie en kaas. Eindigen doe je met zoet: uiteraard massa's chocolade, maar ook taart en koekjes.
3. Maak niet alles zelf.
Het lijkt een lange lijst eten. En dat is het ook! Voel je dus zeker niet verplicht om alles zelf te maken. Haal brood en koffiekoeken bij een kwaliteitsvolle bakker. Koop je charcuterie en kaas niet bij de supermarkt, maar bij de slager en de kaaswinkel. De soep en quiche kan je wél zelf maken. Kan je goed brood bakken? Maak dan ook wat brood. Je gasten zullen zéker onder de indruk zijn. Wat drank betreft, de champagne en wijnen kan je kopen bij een speciaalzaak Het fruitsap moet écht zelfgeperst zijn, dat is echt wel een must. Koop je koffie en thee ook bij een speciaalzaak. Bied ook een ruim assortisement van thee aan. Je gasten zullen dit zeker appreciëren.
Ik ben ervan overtuigd dat met al deze tips, je paasbrunch meer dan geslaagd zal zijn. Verwacht je de komende twee weken ook maar aan massa's receptjes voor de gerechten die ik hierboven vermeld heb.
Een tijdje geleden vroeg ik jullie te stemmen op mijn poll die jullie vroeg welk merk jullie het mooiste vinden. Spijtig genoeg hebben nog maar 3 mensen hierover hun mening gegeven! Mijn boodschap aan jullie: STEM! Op 22 januari heb ik een bericht op mijn blog gezet waarin ik de deelnemende merken aan jullie voorstel. Bekijk dat zeker nog eens! Op 1 mei loopt de stemactie af en zal het merk met de meeste stemmen een extra lange editie krijgen van 'Merk onder de loep'. Wil jij dus extra veel informatie hebben over jouw favoriete merk? Stem de snel!!
(Je stemt door te klikken op jouw favoriete merk. Kijk rechts van je scherm en daar zal je de poll zien!)
Een tijdje geleden vertelde ik jullie over de nieuwe rage op het gebied van patisserie, de whoopie. Alleen heb ik jullie geen recept gegeven! Sorry daarvoor. Zoals jullie weten bestaat de whoopie uit 2 koekjes met een vulling. Hieronder vind je het recept voor de koekjes. Ik heb gekozen voor koekjes met chocolade, omdat ik die het lekkerste vind. Je kan uiteraard voor de 'gewone' variant kiezen met vanille. Voeg dan wel het merg van 1 vannilestokje toe voor een optimale smaak!
Wat heb je nodig?
280 g bloem 115 g zachte boter 1 ei 210 g bruine suiker 30 g cacao poeder 1 eetlepel bakpoeder 1 snuifje zout 1 eetlepel vanillesuiker 115 ml melk 125 g yoghurt
Hoe maak je het?
1. Plaats de siliconen bakmat op de ovenplaat. Meng de gezeefde bloem, de cacaopoeder, het zout en het bakpoeder. Mix de yoghurt en de melk.
2. Klop in een andere schaal de boter met de suiker tot een luchtige massa. Voeg het ei en de vanillesuiker toe en meng opnieuw. Voeg de helft van de bloem en de helft van de melk en yoghurt toe. Blijf mengen en voeg de rest van de bloem en de melk en het yoghurtmengsel toe.
3. Giet het mengsel in de spuitzak met de grote, ronde spuitmond envoorzie elk vormpje in de siliconen bakmat van deeg.
4. Bak ze 10-12 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C tot ze goudbruin kleuren.
5. Laat ze voor enkele minuten afkoelen, neem ze daarna uit de bakvorm en plaats ze op een bakplaat tot ze helemaal koud zijn.
Dit was het recept voor de koekjes. Wat de vulling betreft: gebruik je fantasie! Ganache, Nutella, speculoos - of peperkoekpasta, opgeklopte room met rood fruit, confituur, gelei, gewone botercrème, ...
Het kledingmerk GAP bestaat al sins 1969 en is opgericht door Donald Fisher. Ondertussen is het een mega bedrijf en heeft het maar liefst 3139 winkels verspreid over de hele wereld! Zelf ben ik een erg grote fan! GAP staat vooral voor sportieve kledij met een stijlvolle, tijdloze toets.
Als het van Dior afhangt, kleuren onze nagels deze zomer in felle kleurtjes! Van flashy roos tot lichtgroen. I love it! Gekleurde nagels zijn een mooie afwerking van een zomerse outfit. Bovendien fleuren ze je onmiddellijk op!
Trouwen is iets wat ik later zéker ga doen! Mijn favoriete ontwerper voor een trouwjurk, is zeker Vera Wang. Deze ontwerpster is wereldberoemd, maar haar trouwjurken zijn dan ook peperduur! Eventjes sparen dus, maar als ik deze jurken hieronder zie, is het dat zeker waard.
Elke maand laat ik een soort groente in de kijker staan. En deze maand is dat: de Venkel.
Venkel is een niet zo populaire groente. Dit komt vooral door de sterke anijssmaak. Toch is de venkel een echte delicatesse! De knol wordt gebruikt als groente en het groene 'haar' helemaal vanboven, wordt vooral gebruikt als een kruid. De venkel is erg gezond. Hij bevat heel wat magnesium, calcium en vitamine B11. Redenen genoeg dus om de anijssmaak te trotseren en om van venkel een superlekker gerechtje te maken! Hieronder vind je het recept voor een citroenrisotto met venkel en groene asperges!
Ingrediënten
400 g
groene asperges
50 g
boter
1 el
olijfolie
300 g
arborio- of risottorijst
1
sjalotje
1/2
venkel
1
teentje look
100 ml
sherry
1 l
groentebouillon
sap en schil van 1 citroen
50 g
pecorinokaas (of parmezaan)
versgemalen peper en zout
Bereiden
Breng de bouillon aan de kook en houd warm. Was de venkel en snijd in kleine stukjes, samen met het sjalotje en de look.
Verhit 1 eetlepel boter en olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalot, venkel en knoflook glazig. Voeg de rijst toe en laat even meebakken. Roer goed, zodat alle korrels bedekt zijn en glazig worden. Blus met de sherry en roer tot deze is opgenomen.
Voeg nu al roerend steeds een scheut hete bouillon en sap van citroen toe. Schenk er pas nieuwe bouillon bij als de rijst al het vocht heeft opgenomen.
Na 10 minuten voeg je de asperges toe. Laat nog 10 minuten sudderen tot alle bouillon is geabsorbeerd en de rijst smeuïg en beetgaar is.
Werk af
Roer er de citroenrasp, pecorino, het groen van de venkel en de rest van de boter onder. Proef en breng de risotto op smaak met zout en peper. Serveer onmiddellijk.
Elke maand laat ik een soort fruit in de kijker staan. En deze maand is dat de : Rabarber
De rababer is volgens mij een erg ongewaardeerd soort fruit. Oké, hij is zeer zuur. Maar met een flinke portie suiker, wordt de rabarber een lekker tussendoortje. Bovendien bevat hij heel wat kalium en vitamine C. Eigenlijk is de rabarber een groente (gezien de groeiwijze), maar omdat hij vooral in zoete bereidingen wordt gebruikt, noem ik hem deze maand dus een 'stuk fruit'. Hieronder kan je het recept lezen van rabarbertaart. Een superlekker vieruurtje! Om een blik op deze taart te werpen of om gewoon het hele filmpje te bekijken, surf dan naar volgende link: http://www.njam.tv/recepten/rabarbertaart-met-meringue
Ingrediënten:
250 g
rabarber
225 g
kristalsuiker
3
eitjes
50 g
boter
50 g
maïzena, gezeefd
125 g
zelfrijzende bloem, gezeefd
3 el
melk
extra:
keukenrobot / springvorm
Bereiden:
Was de rabarber en snijd in blokjes.
Meng 125 g suiker met twee eierdooiers in de keukenrobot (houd de eiwitten apart). Voeg de boter en 1 heel ei toe. Meng de bloem en maïzena erdoor. Doe als allerlaatste de melk erbij en klop nog eens goed door.
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een springvorm in en bestuif met bloem. Schep het deeg in de vorm en leg hierop de stukjes rabarber. Bak 40 minuten.
Klop het eiwit stijf. Blijf kloppen en voeg beetje bij beetje de rest van de suiker toe. Haal de rand van de springvorm en verdeel het eiwitmengsel over de taart. Zet nog 10 minuten terug in de oven tot het eiwit een mooi goudgeel laagje heeft.
Door mijn vele bezoekjes aan Parijs ken ik ondertussen al heel wat merken waarvan ik voordien het bestaan nog niet afwist. Tara Jarmon is er zo één van. Het is een supermooi merk, chic, niet al te duur en de pastelkleuren staan hier helemaal centraal deze zomer. Ik geef toe dat de kle(u)ren soms wat braafjes zijn, maar met de juiste accessoires creëer je een hele stijlvolle outfit!
Ik vind de collectie echt supermooi. De frisse kleuren, korte kleedjes en de zomerse kapsels zorgen ervoor dat ik helemaal in een zomerse bui geraak. Tara Jarmon is dus zeker een aanrader!
- 2 sinaasappels - 1 banaan - een handvol frambozen - 3 eetlepels magere yoghurt - 4 eetlepels cornflakes - een aantal ijsblokjes
Bereiding:
1. Hak de cornflakes fijn. 2. Snijd de banaan in stukjes en pers het sap uit van de 2 sinaasappels. 3. Rasp de schil van een halve sinaasappel. 4. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot je een gladde massa hebt. 5. Giet in een glas en werk af met wat cornflakes.
Deze overheerlijke smoothie is een gezond alternatief voor een 'gewoon' ontbijt. Ik voeg graag wat frambozen toe voor de kleur en cornflakes voor wat crunch. Ik gebruik magere, ongezskerde yoghurt omdat de suikers van het fruit deze smoothie al lekker zoet maken en omdat we de 'volheid' van de yoghurt niet nodig hebben om deze smoothie romig te maken. Door al deze gezonde extra's maken van een saai ontbijt een echt feestmaal! Smakelijk!
Sorry dat het alweer een tijdje geleden is dat ik nog eens iets op mijn blog plaatste. Ik ben op dit moment in Parijs en heb al heel wat inspirerende zomertrends gezien. Mijn absolute favoriet zijn de pastelkleuren: van babyblauw tot vuil roze en van licht grijs tot zuiver wit. Ik vind het allemaal fantastisch! Je moet je vooral niet beperken tot kleren, ook schoenen en talrijke juwelen en sjaals kleuren deze zomer in pastel. Voor een bleke huid zoals de mijne, is het niet zo gemakkelijk om mooi te staan met zo'n lichte kleuren. Mijn tip? Voldoende zonlicht voor een bruiner kleurtje en combineer bijvoorbeeld een roos t-shirt met een donkere jeans. Ga dus nooit helemaal in pastel, maar zorg altijd voor een donker accent.
Volgende kledij, sjaal en schoenen heb ik gevonden op de webshop van ZARA!