Ik ben Ellen
Ik ben een vrouw en woon in (België) en mijn beroep is Student.
Ik ben geboren op 16/12/1996 en ben nu dus 28 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Toneel, koken, mode.
Zoeken in blog
Food & Fashion
Dé blog bij uitstek voor iedereen die alles te weten wil komen over mode en koken!
25-07-2012
Koken met Ellen: Appelconfituur met kaneel - Aflevering 6
Ik weet het, wéér een confituurgerechtje. Maar ik had appels die voor mij te zacht waren (ik eet graag héle harde appels!) en een tante die zaterdag verjaart. Match made in heaven! Deze appelconfituur is perfect om iemand cadeau te geven. Bovendien versier ik de potjes graag zodat echt een feestelijk geschenkje wordt. De kaneel geeft deze gewone appelconfituur toch net dat tikkeltje meer!
Koken met Ellen: Rozemarijnaardappeltjes - Aflevering 5
Ik hou van aardappelen in alle vormen: frietjes, puree, gratin, gewoon gekookt, ... Maar gebakken in de oven met rozemarijn is toch mijn favoriet. Bovendien is deze bereiding erg gezond: geen boter, geen room, enkel een beetje olijfolie. Door wat zuiderse smaken toe te voegen waan je je onmiddellijk in het buitenland op vakantie! Dus ga naar je keuken en maak deze rozemarijnaardappeltjes! Ze zijn zo lekker en lukken elke keer!
Koken met Ellen: Snelle pasta met tomatensaus - Aflevering 4
Deze saus is zo gemakkelijk, maar zo lekker! Ik gebruik het in erg veel bereidingen: pasta, lasagne, kip, scampi, balletjes gehakt, ... Maak veel saus en vries dan in voor wanneer je het nodig hebt. In dit recept gebruik ik linguine, voor mij de perfecte pasta! Maar jij kan elke soort pasta gebruiken die je zelf wil. Ik werk af met véél basilicum voor een frisse toets en véél kaas voor een pittige toets.
In de zomer heb ik vaak last van droge benen. Een olie is dan ook een goede oplossing. Maar de perfecte olie vinden is niet gemakkelijk: niet te vettig en een lekker parfum zijn noodzakelijk. Dit alles zit in de nieuwe olie van Caudalie: Huile Divine. Het Belgische tijdschrift 'Feeling' beschrijft de geur als volgt: Deze olie geurt goddelijk naar rozen, roze peper, ceder en vanille. Kortom, deze fantastische olie staat zéker op mijn verlanglijstje voor deze zomer!
Koken met Ellen: Merguez met gegrilde courgette en pikante cousocus - Aflevering 3
Merguezworstjes passen in dit gerecht heel goed. Je kan uiteraard gewone worst gebruiken, maar merguez geeft toch net dat tikkeltje meer. Bovendien past hun pikante smaak erg goed bij de delicate courgette. Dit smakelijke, harmonieuze koppel combineer ik met een pikante, kruidige couscous, afgewerkt met koriander en lente-ui voor wat frisheid. Een erg lekker gerecht en bovendien snel klaar!
Koken met Ellen: Krokante kip met look en citroen - Aflevering 2
Kip is zeker één van mijn favoriete vleessoorten. Niet alleen de smaak, maar vooral z'n veelzijdigheid trekt me aan. Je kan er werkelijk alles mee doen! Toch draagt kip in een krokant jasje mijn voorkeur. Gedraaid in paneermeel en gebakken in de oven met weinig olijfolie is ook véél gezonder dan frituren. Als je dan nog eens lekkere smaken geeft aan dat paneermeel wordt het echt een culinair feest!
Koken met Ellen: Aardbeienconfituur - Aflevering 1
Aardbeienconfituur maken is zeker één van de leukste dingen om te doen. De geur van warme aardbeien, hun prachtige rode kleur: ik ben er dol op! Bovendien is confituur helemaal niet moeilijk te maken, ik ben ervan overtuigd dat het met dit recept zéker te doen is. Kijk goed op de verpakking van de suiker die je gebruikt, daar staan de juiste verhoudingen op. Want elke suikersoort is anders!
Ik heb een eigen kanaal op YouTube: Koken met Ellen! Op dit kanaal ga ik filmpjes posten waarin ik mijn kijkers uitleg hoe je allerlei dingen kan klaarmaken. Voorlopig heb ik nog maar 1 video gepost, maar er komen nog vele, vele andere! Surf dus naar www.youtube.com en voer 'Koken met Ellen' in!
Is je buikje nog niet helemaal zomerproof, maar heb je geen zin om een gewoon sportbadpak van Speedo te dragen? Adidas biedt jou een oplossing. Ze werkten namelijk samen met Stella Mccartney. Samen ontwierpen ze sportkledij, maar dus ook badpakken. Persoonlijk vind ik onderstaande modelletjes erg mooi én erg origineel!
Vinden jullie deze badpakken ook zou mooi? En wat verkiezen jullie: bikini of badpak?
Jaja, jij kan macarons maken! Ze zijn helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Als je je houdt aan het volgende recept, serveer jij binnenkort zelfgemaakte macarons op je eigen Aternoon Tea!
Ingrediënten:
150 ml eiwit 50 gr witte suiker poedersuiker (135 gr en 110 gr) 135 gr amandelpoeder
Bereiding:
Klop 150 ml eiwit op met 50 gr witte suiker tot een stevig schuim. Meng 270 gr broyage (helft poedersuiker, helft amandelpoeder) met 110 gr poedersuiker en haal door een zeef. Roer in twee keer door het eiwitschuim. Meng de droge massa heel goed tot je een blinkende, gladde massa krijgt, in zon 2 tot 3 min, tot de poedersuiker in het schuim gesmolten is (macaroneren). Voeg kleurstof naar keuze toe en spuit op de bakplaat. Laat rusten tot er en droog velletje op de koekjes komt. Verwarm de oven voor op 150°. Plaats de macarons 15 min in de oven, tot ze hard zijn en laat ze afkoelen.
Dit is het recept voor de koekjes, voor de vulling kan je je helemaal laten gaan! Confituur, botercrème, chocoladeganache, platte kaas, choco, ...
Lekkere fudgy brownies zijn héérlijk! Dit receptje is echt voor chocoholics!
Ingrediënten: - 140 g boter - 200 g donkere chocolade - 1 kop suiker - 2 theelepels vanille-extract - 1/4 theelepel zout - 1 eetlepel cacaopoeder - 2 eetlepels koffie - 2 eieren - 2/3 kop bloem
Bereiding:
1. Smelt de chocolade in de microgolfoven. 2. Meng alle andere ingrediënten kort. 3. Voeg dan de gesmolten chocolade toe. 4. Vet een brownievorm in en bekleed met bakpapier. 5. Giet het deeg in de vorm. 6. Bak de brownies in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 30 minuten.
Scones vormen de basis voor een Afternoon Tea. Bovendien zijn ze helemaal niet moeilijk te maken! Serveer ze met opgeklopte room en jam.
Ingrediënten voor 4 personen
500 gr bloem, plus extra voor bestrooien van het werkblad 2 theel bicarbonaat of baksoda 2 theel zout 2 theel kristalsuiker 50 gr ongezouten boter 25 plantaardige boter 300 ml karnemelk 1 ei, geklopt
Bereidingswijze
Bekleed een bakplaat* met een stuk bakpapier. Doe de bloem in een schaal met de bicarbonaat of baksoda, zout en suiker. Snijd de boter en de plantaardige boter in stukken en doe ze bij de bloem. Meng met de vingertoppen de bloem door de boter en voeg de karnemelk toe, kneed alles door elkaar tot een deeg ontstaat. Bestrooi de werkplaats licht met bloem. Vorm het deeg tot een ovaal lap van 4cm dik, steek ronde vormen van 6cm doorsnee uit. Leg de scones vrij dicht bij elkaar op het bakpapier, en besmeer de bovenkant met geklopt ei , zodat de scones mooi goudbruin bakken. Bak gedurende 12 minuten, dan zijn de scones droog op de bodem en voelen licht aan. Laat ze afkoelen op een draadrekje en serveer met een flinke klont jam en optioneel room of crème fraiche.
* Je kan een gewone bakplaat gebruiken, maar als je deeg echt heel plakkerig is, gebruik je beter een cupcakevorm. Dan moet je het deeg niet uitrollen en uitsteken, maar kan je het met 2 lepels in de cupcakevorm doen.
De Engelsen staan niet echt bekend om hun culinaire meesterwerken. Toch hebben ze een traditie waar ik gek van ben: Afternoon Tea. Dit is meestal rond 4 uur in de namiddag, waar je dan allerlei zoetigheden eet. I love it! Hier zijn mijn tips voor een echte Tea Time!
- Het eten! Tja, Tea Time zonder eten zou geen echte Tea Time zijn. Scones met room en jam is de klassieker. Maar je kan dat uiteraard uitbreiden met taart, macarons, cupcakes, whoopies, koekjes, ... Dit serveer je allemaal op chique bordjes.
- Drank! Thee is uiteraard een must. Kies voor een ruim assortisement. Traditioneel ga je voor thee met melk én suiker.
- Tuin! Probeer je Afternoon Tea toch in de tuin te organiseren. Kleed je tafel mooi aan met servies, bloemen, servetten, ...
Verwacht je de volgende dagen maar aan masa's receptjes van gerechten die je zeker kan serveren op je eigen Tea Time!
Wat vinden jullie van deze Engelse traditie? En wat mag volgens jullie zeker niet mankeren op een Tea Time?
Chocolademousse wordt beschouwd als één van de moeilijkste desserts ooit. Hiermee ben ik absoluut niet akkoord. Met het receptje hieronder moet het zeker lukken! Toch heb ik nog een aantal tips:
- Voeg de gesmolten chocolade bij de eiwitten als die al is afgekoeld. Hele warme of hele koude ingrediënten gaan de eiwitten ineen doen zakken.
- Voeg de suiker bij de eiwitten toe als je zachte pieken hebt. Als je de suiker er al in het begin bij doet, gaan de eiwitten niet stijf worden. Doe je de suiker er helemaal op het einde bij, dan zal de suiker niet goed oplossen.
- Gebruik je witte of melkchocolade, gebruik dan geen suiker.
Recept: Chocolademousse
INGREDIENTEN: (6 personen)
- 6 eiwitten - 120 g zwarte chocolade - 6 kleine eetlepels suiker
BEREIDING:
- Smelt de chocolade in de microgolfoven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. - Klop de eiwitten op tot zachte pieken. Voeg nu de suiker toe en klop verder tot stevige pieken. - Voeg de chocolade bij de eiwitten met een spatel. Meng voorzichtig, anders komt al de lucht weer uit de eiwitten en hebben we geen mooie, opgesteven chocolademousse.
Joehoe! Het wordt vandaag goed weer! Tijd dus, om mijn sandaaltjes vanonder het stof te halen. Ik heb 2 paar: een paar witte en een paar gele. Ik ben er echt verliefd op. Bij warm weer, zitten sandalen zo veel beter dan warme ballerina's. Je moet je wel aan een paar regels houden:
- tenen: Tja, bij sandalen zie je uiteraard je tenen. Daarom zijn verzorgde tenen een echte must. Vuile, lange nagels zijn echt uit den boze! Gelakt hoeven ze zeker niet te zijn, maar geknipt en fris ogend is wél belangrijk!
- kleur: Sandalen kunnen een outfit écht opfleuren. Kies daarom een paar in een fris kleurtje. Ook al is de rest van je outfit niet zo kleurrijk, sandalen maken alles goed!
- hak: Sandalen met hakken zijn zeker geen must. Mijn 2 paar sandalen zijn plat, want in de zomer vind ik op hakken lopen niet zo handig. Kan jij dat wél? Koop dan zeker een sandaal met een hakje. Erg stijlvol en vrouwelijk. Kan jij net zoals ik niet zo goed lopen op hoge hakken? Kies dan voor een sleehak. Deze zomer vind je ze in alle winkels. Bovendien zijn er nu ook vele sleehakken met stro of in kurk. Helemaal in, deze zomer!
De regels begrepen? Oké! Dan kunnen we nu aan het echte werk beginnen. Hieronder staan mijn favoriete paren!
Tijdens de zomer koop ik graag een heleboel kruiden om mee te koken. Spijtig genoeg blijven kruiden niet zo lang fris en ik vind het altijd zonde om deze geurige blaadjes weg te gooien. Daarom heb ik een aantal technieken bedacht waarmee je kruiden erg lang kan bewaren!
- Invriezen: Deze techniek is de gemakkelijkste. Je snijdt je kruiden fijn en doet ze in een ijsblokjesvorm. Een beetje water erbij, in de diepvriezer en klaar! Wanneer je kruiden invriest en ze dan ontdooit, zijn deze niet meer geschikt om een gerecht mee af te werken. Laat ze even meekoken in een saus, soep, ... of mix ze in een smoothie of milkshake.
- Drogen: Hang je kruiden op in een donkere, droge plaats (vb: de kelder) gedurende ca. 1 à 2 weken. Maal ze fijn en je hebt je eigen gedroogde kruiden! Beperk je niet tot 1 soort, maar mix verschillende soorten en geef ze een naam vb: Italiaanse kruiden = gedroogde rozemarijn en basilicum.
- In olijfolie: Koop olijfolie van goede kwaliteit. Steriliseer flessen door ze in de oven te zetten (5 minuten op 150 °C) of kook ze in water. In deze flessen stop je een heleboel kruiden en dan vul je ze met olie. Bij deze techniek beperk je je best tot 1 soort, je zou anders wel voor een aantal rare smaakcombinaties te komen staan! Naast kruidenolie, kan je ook knoflookolie of chiliolie maken.
Toen ik onlangs in Londen was, heb ik er een supermooi merk gevonden: Next. Bovendien zijn de kleren helemaal niet duur! Ik geef toe: je moet selecteren. Ze hebben dingen die écht niet mooi zijn, maar sommige kleren zijn wél heel mooi. Ik ben meteen gaan kijken op hun website om te kijken of er ook winkels waren in België. Maar helaas, in België noch Nederland vind je een winkel van Next... Ze hebben wel een leuke webshop, maar shoppen op het internet is toch niet zo mijn ding. Kortom, nog een reden om opnieuw naar Londen te gaan... :)
Ik vertrek morgen voor 3 dagen naar Londen! Tijd om iets op mijn blog te zettten zal ik niet hebben, maar ik hoop heel wat foto's te trekken en die dan op Food & Fashion te zetten. Een klein vraagje aan collegabloggers: Hoe doe je dat? Kopiëren en plakken of via extra's?
Als je naar buiten kijkt, komt het misschien niet onmiddellijk op in je hoofd, maar jawel: de zomer komt eraan! Over exact 1 maand en 13 dagen begint de zomer! Maar hoe maak je je huid daarvoor klaar? Hier zijn mijn tips!
- Scrubben is erg belangrijk. Het beste doe je dit éen keer per week. Let wel op! Er is een verschil tussen een scrub voor het gezicht en een scrub voor het lichaam! Die voor het lichaam bevat grovere deeltjes en mag dus niet gebruikt worden voor het gezicht, hals of decolleté. Een scrub verwijdert de dode huidcellen en zorgt voor een frisse teint!
- Wil je de huid van je gezicht echt goed reinigen? Gebruik dan een tonnic. Dit zorgt voor een verfrissend effect en geeft je een jonge look.
- Benen en oksels (en soms ook de bikinilijn ...), het is iets wat vrouwen moeten ontharen. Zeker in de zomer onthaar je je oksels het best om de 2 à 3 dagen. Ik doe er voor en na het ontharen altijd wat talk op. Zo voorkom ik zeker wondjes! Na het ontharen van mijn benen, voelen deze vaak wat droog aan. Een oplossing hiervoor is het gebruiken van lotion.
- Mooie bruine benen, decolleté, armen, gezicht, ...: het is erg mooi. Maar het kan soms ook gevaarlijk zijn! Smeer je huid altijd in met zonnecrème. Zelfs al smeer je dit op je huid, je bruint zeker en vast. Beter voorkomen dan genezen.
- Water! Veel water drinken is niet alleen gezond voor je lichaam, maar ook voor je huid!
Dit is één van mijn favoriete gerechtjes voor een drukke weekdag. Vele mensen zouden zeggen dat dit een bolognese-saus is. Dat is echter niet waar! Een bolognese-saus moet minstens 3 uur pruttelen, er zitten géén wortelen in en je serveert het met tagliatelle, niet met spaghetti of penne! Dit receptje heb ik zelf uitgevonden, dus ik heb nog geen foto. Sorry!
Penne met tomatensaus:
INGREDIENTEN (voor 4 personen):
500 g penne 1 ui 4 teentjes look 5 grote wortelen 500 g gehakt 500 g tomatenpulp gedroogde kruiden (vb: rozemarijn) olijfolie Parmezaanse kaas handvol basilicum peper en zout gedroogde chili
BEREIDING:
Kook de pasta in een ruime pot water met voldoende zout. Snijd de look, ui, wortelen en basilicum fijn. Stoof de ui en look aan op een laag vuur met voldoende olijfolie. Het mag niet bruin worden! Doe er de wortelen bij, zet het deksel op de pan en stoof aan gedurende 5 minuten. Voeg het gehakt toe en roer goed. Doe er dan nu de tomatenpulp bij en laat voor 2 minuten pruttelen. Voeg dan nu alle kruiden toe. Meng de pasta met de saus.
SERVEREN:
Leg de pasta met saus in een diep bord. Werk af met voldoende Parmezaanse kaas en een blaadje basilicum.