Het is herfst en Suske en Wiske gaan paddenstoelen plukken. Suske waarschuwt Wiske voor een giftig exemplaar, maar door een kraai komt deze toch in het mandje terecht. 's Nachts krijgt tante Sidonia na het eten van de paddenstoelen een vreemde droom, ze tolt door het heelal en komt op een vreemde planeet terecht. Ze bevrijdt een vogel uit een net en hoort dat hij Tjilpentoet heet, het is een vliegvogel. Tjilpentoet vertelt dat tante Sidonia op Fabelar is, een planeet waar het is als in de middeleeuwen, en moet oppassen voor de eenhoorn. Tante Sidonia mag een wens doen omdat ze de vogel heeft gered en hij vliegt weg. Ze wenst dat ze weer thuis is en wordt wakker.
De volgende ochtend vertelt tante Sidonia de anderen over de droom. Suske, Wiske en Lambik zien even later in het park een man rennen, hij roept steeds Fabelar en de kinderen vertellen dit aan tante Sidonia. Op de radio is een bericht over de man, hij is bij het verlaten fort van Poortschijn gesignaleerd. De vrienden gaan 's nachts naar het fort en tante Sidonia schrijft Fabelar op de muur, de man rent tegen de muur en raakt bewusteloos. Ze nemen hem mee naar huis, maar worden gevolgd. De man vertelt dat hij de astroloog professor Maboel is. Hij heeft de planeet Fabelar ontdekt, die slechts eenmaal in de honderd jaar zichtbaar is. Hij viel van de trap en werd opgesloten in een kliniek omdat niemand zijn verhaal geloofde. Dan komen twee mannen het huis binnen. Jerom kan de mannen verslaan. Het blijken privé-detectives te zijn die professor Maboel terug naar de kliniek moeten brengen. De mannen worden weggestuurd.
Suske en Wiske #212: De edele elfen. (SC) (Standaard Uitgeverij) (1998)
Tekst & tekeningen: Paul Geerts.
Wiske ontvangt een brief uit IJsland: de stripverhalen van Suske en Wiske[1]worden nu ook in dat land uitgegeven en de vrienden worden daarom uitgenodigd in Reykjavik. Ze vliegen vanaf Schiphol met Eagle Air en landen op de nieuwe luchthaven van IJsland waar ze worden opgewacht door een legertje reporters. De vrienden krijgen enkele dagen een vakantiehuisje tot hun beschikking en horen van Tomas Tomasson een legende dat het eerste paar mensen op aarde vele kinderen had. Toen de schepper langskwam wilde hij alle kinderen zien, maar de moeder verborg haar ongewassen zoon. De schepper bepaalde dat alles wat voor hem verborgen is, voor mensen verborgen zal blijven. Tomas laat nog een oud perkament zien met daarop de stamboom vanaf de eerste mensen. 's Nachts wordt de slapende Suske meegenomen door Dotti. Dotti laat een landschap met vreemde kegels zien, als ze driemaal rond een kegel rent verschijnt het elfendorp voor Suske. De moeder van Dotti is ziek en Suske kan haar genezen door haar aan te raken en hij hoort dat de elfen de mensen helpen door hun vee te hoeden. Suske krijgt als dank cadeautjes, gouden pantoffeltjes en een rode bril waardoor hij elfengaven krijgt (zoals het kunnen zien van elfen en trollen en communiceren met dieren). De vrienden gaan de volgende dag naar Reykjavik en Suske ziet een elf, maar deze vlucht weg als Wiske dichtbij komt.
's Nachts ontmoet Suske een sprekende IJslandse pony en ze gaan naar het landschap met de kegels. Suske ontdekt dat het dorp verwoest is en hoort dat trollen schapen gestolen hebben. De bevolking is woedend, verdenkt de elfen van de misdaad en trapt de kegels om, waarmee de elfen verjaagd worden. Suske roept de hulp van zijn vrienden in, geeft ook hen een rode bril en samen beschermen ze de schapen. Ze kunnen echter niet van de trollen winnen, omdat ze net zoals de elfen geen fysieke kracht hebben terwijl ze de rode brillen dragen. Lambik infiltreert als trol en bakt friet omdat hij zijn lammetje niet wil doden. De vrienden verjagen de boze bevolking en tante Sidonia gaat met de elfen naar de havenstad Höfn, om daar met een boot naar een eiland af te reizen. De meeste trollen vinden de friet van Lambik heerlijk, maar een gedeelte blijft achter de vleesetende koning staan.
Suske en Wiske #211: De woeste wespen. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2016)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2016.
Tekst: Paul Geerts --- Tekeningen: Paul Geerts, Eric de Rop.
Professor Barabas maakt zich druk om de manier waarop het westen met een teveel aan eten omgaat en krijgt in zijn tuin een enorme pijp op zijn hoofd. Als de vrienden komen kijken, blijkt er een man met een bolhoed in de tuin te staan. Wiske gooit de pijp in een vuilniswagen en de man rent erachteraan met zijn orgel, maar botst op Jerom. Professor Barabas wil met genetische manipulatie een plant maken die overal ter wereld kan groeien en gaat met Suske en Wiske naar het Westland. Ze zien daar de orgelman weer, Lambik en Jerom zijn als Lambik Holmes en Jeromson ook naar het Westland gekomen. De orgelman pleegt een aanslag, maar Jerom kan Lambik van een bulldozer redden. Suske, Wiske en professor Barabas gaan naar een vermeerderingsbedrijf en daar laat Wiske de snelgroeier uit de vrachtwagen vallen, de professor stuurt de kinderen dan weg. Wiske laat in de kassen per ongeluk de regeninstallatie aangaan en ze worden dan ook daar weggestuurd. Er wordt weer een aanslag gepleegd door de orgelman, maar deze mislukt. Professor Barabas ziet Suske en Wiske weer spelen met de snelgroeier en sluit de ruimte af. Hij vertelt dat hij planten heeft gekloond. Lambik heeft de orgelman herkend en vertelt professor Barabas wie het is, maar Suske en Wiske mogen het niet weten. Lambik houdt de wacht en Suske en Wiske worden meegenomen naar een hotel. Wiske doet een slaapmiddel in de thee en gaat s nachts stiekem naar het laboratorium met Suske. Ze zien Lambik slapend tussen enorme bollen en sluiten de ruimte af. Dan zien ze Bofor, hij is kwaad omdat de vrienden zijn plannen met de stormvloedkering in de Oosterschelde hebben gedwarsboomd. Hij is met zijn orgel in zee gevallen en wil wraak, hij bouwt een nieuw orgel in de wolken om een stormwind te veroorzaken. Professor Barabas is wakker geworden en rent naar het laboratorium, hij ziet hoe Wiske wordt gegrepen door een enorme wesp die uit een ei kruipt. Professor Barabas is woedend, hij had sluipwespen en snapt dat Wiske deze onder de snelgroeier heeft laten vallen. Wiske bekend dat ze Jerom een slaapmiddel heeft gegeven en Lambik probeert de deur te forceren, maar dit mislukt. Lambik probeert het opnieuw met een heftruck en Wiske probeert hem te beschermen met een waterstraal, maar Bofor snijdt de waterslang door.
Suske en Wiske #210: De jolige joffer. (SC) (Standaard Uitgeverij) (1987)
Tekst & tekeningen: Paul Geerts.
Na vervelende opmerkingen van een paar stratenmakers twijfelt tante Sidonia erg aan haar uiterlijk en gaat met Zwam, een sprekende champignon, richting Valkenburg. Tante Sidonia gaat naar het Ravensbos en als ze de slagen van Echterkerktoren hoort verschijnt de joffer zonder kop. Suske, Wiske en Lambik (die zich voordoet als rijmende Cyrano de Bergerac) gaan tante Sidonia achterna, maar Lambik is vooral op zoek naar een geheimzinnige schone, die hem via een koperen ketel roept. Tante Sidonia herkent de vrienden niet en ontsnapt op een vliegende kar, getrokken door bokken.
Suske en Wiske worden door tante Sidonia ingemetseld in de ruïne van het kasteel Valkenburg. Als Lambik de geheimzinnige vrouw vindt blijkt dit tante Sidonia te zijn. Ze heeft haar gezicht geruild met de joffer zonder kop. Ook zij komen in gevaar door de joffer.
Suske en Wiske #209: De kwaaie Kwieten. (SC) (Standaard Uitgeverij) (1987)
Tekst & tekeningen: Paul Geerts.
Krimson heeft zijn basis in het oerwoud van het Amazonegebied, de "Groene Hel". Hij wil alle satellieten behalve die van hemzelf vernietigen, waardoor de wereld uitsluitend van Krimsons satellieten afhankelijk zal worden. Op zijn scherm ziet Krimson hoe een ruimteschip door zijn Ruimterover wordt gepakt en hij besluit dit te onderzoeken. Als het ruimteschip in de basis is gebracht, begint de grond te trillen. Krimson en zijn handlangers worden bang.
Lambik en Jerom komen langs bij tante Sidonia, s middags blijkt het al donker te zijn. Op radio en televisie zijn berichten over de verduistering en in de hele wereld breekt paniek uit. Krimson laat professor Barabas halen als hij ziet dat er een enorm ruimteschip de aarde nadert. Hij wil het ding met zijn laserkanon kapotschieten, maar professor Barabas weigert dit te doen. De professor slaat Krimson neer, maar het is al te laat: het ruimteschip is geraakt door Krimson. De duisternis verdwijnt weer plotseling en de mensheid is opgelucht.
Suske, Wiske en Lambik ontdekken dat professor Barabas is ontvoerd. In zijn laboratorium horen ze een bericht van de professor vanuit de "Groene Hel. Ze horen dat er een buitenaardse dreiging is op de ABC-eilanden, vermoedelijk Bonaire. De vrienden reizen meteen met het vliegtuig naar het eiland. Ze regelen een boot met duikuitrusting en gaan de volgende dag op zoek naar de buitenaardse dreiging. Ze zien grote zoutbergen en de Brandaris Hill aan de noordkant van het eiland, maar dan ziet Wiske luchtbellen uit de zee omhoog komen. De vrienden duiken en vinden al snel een ruimteschip en worden naar binnen gezogen.
Suske en Wiske #207: De glanzende gletsjer. (SC) (Standaard Uitgeverij) (1986)
Tekst & tekeningen: Paul Geerts.
De vrienden gaan een week langlaufen in de Hoge Venen. De professor gaat met hen mee na zijn studie over de oorsprong van de mens op aarde. Ze worden gevolgd door een rode wagen en professor Barabas wordt ook in de bergen achtervolgd. Het blijkt een telegrambezorger te zijn die de professor een uitnodiging voor het Wereldcomité voor de wetenschappen geeft, hij is verkozen tot geleerde van het jaar.
Tante Sidonia blijft in het vakantiehuisje en de vrienden vliegen naar Anchorage in Alaska. De professor wordt op het vliegveld door twee mannen aangesproken en stelt zijn vrienden later voor aan de voorzitter van het wereldcomité. Tijdens de uitreiking stort professor Barabas neer en wordt afgevoerd met een ambulance, Jerom denkt dat de professor ontvoerd is. Inderdaad is de professor in geen enkel ziekenhuis opgenomen. 's Nachts komt er een man in de slaapkamer van Wiske en de vrienden worden meegenomen naar een blokhut. Professor Barabas mankeert niets, hij is in de blokhut en vertelt dat hij met een verdovingspijltje is neergeschoten. Op het vliegveld kreeg hij bericht over een Eskimostam, die leeft als honderden jaren daarvoor aan de voet van de glanzende gletsjer aan de voet van Mount McKinley. Een beeldschone vrouw is uit het dorp ontvoerd en er komen geluiden uit de gletsjer. De vrienden gaan met een landrover de bergen in maar moeten door slecht weer te voet verder. Jerom vindt twee Eskimos en die brengen de vrienden naar het dorp. Jerom en Lambik gaan meteen naar het echtpaar Fhé, de ouders van de verdwenen Poeska. De professor praat met de hoofdman en Suske redt Wiske van een ijsbeer.
Suske en Wiske nemen het jong van de ijsbeer mee en er komt dan gehuil uit de gletsjer. Jerom wordt erop afgestuurd. Lambik is al stiekem vooropgegaan en wordt gevolgd door het ijsbeertje, hij wordt neergeslagen door een holbewoner
Suske en Wiske #205: De kattige kat. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2016)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2016.
Tekst: Paul Geerts --- Tekeningen: Paul Geerts, Eugeen Goossens.
Lambik wil het Kanaal overzwemmen en de vrienden gaan naar Wissant bij Cap Gris-Nez waar ze overblijfselen uit WO I zien. Suske en Wiske zien 's nachts veel katten op het strand en tante Sidonia wordt (als bezemsteel) op zee meegenomen door heks Tuttebel. De heks is als kat van de kerktoren van Ieper gesmeten in de middeleeuwen. Als Lambik alleen terugkeert, ontmoeten ze korporaal Doelittel. Zijn leven is in de WO I gered door een kat, en elk jaar steekt hij het Kanaal over om zwerfkatten te helpen.
Ze zien een brandend huis en Doelittel redt katjes die binnen zijn. De brand is aangestoken door tante Sidonia, als kat, en de vrienden komen door hun bekendheid door een politiecontrole. Opnieuw komt Doelittel op tijd om een brand te blussen en redt katjes. Sidonia gaat achter een kater aan, maar die duikt onder in het huis van Jan en Trees. Sidonia loopt richting Bellewaerde op zoek naar liefde, en Tuttebel komt bij Suske en Wiske terecht. Als Lambik terugkomt met benzine gaat de auto er meteen vandoor.
Suske en Wiske #202: Angst op de 'Amsterdam'. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2015)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2015.
Tekst: Paul Geerts --- Tekeningen: Paul Geerts, Eugeen Goossens.
Anton Watson laat schepen stranden om ze te plunderen. Hij beschikt over magische krachten waarmee hij in de ruïne van een kasteel in Hastings drie gesneuvelde soldaten in verkleinde vorm tot leven gebracht heeft. Als het wrak van Amsterdam gelicht wordt, klinken er vreemde stemmen aan boord. Het zijn de stemmen van de drie betoverde mannetjes, die zich nog in een kist aan boord bevinden. Kunnen onze vrienden de hele geschiedenis ontrafelen?
Suske en Wiske #201: Het dreigende dinges. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2016)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2016.
Tekst: Paul Geerts --- Tekeningen: Paul Geerts, Eugeen Goossens.
Suske en Wiske worden naar de Hoboken in Antwerpen gestuurd en zien op een autokerkhof een dinges, Jerom gaat mee zoeken maar ze vinden het niet. Jerom gaat de volgende dag op reis en wil daarom snel naar huis, maar Wiske ziet de dinges s nachts voor haar raam. Niemand gelooft haar echter. De volgende dag valt de dinges Wiske opnieuw aan, maar Suske komt op tijd om haar te redden. Samen met tante Sidonia gaan ze de dinges achterna en ze komen bij de kathedraal waar de dinges een jongen met een hond onder het schilderij de Kruisafneming van Peter Paul Rubens tot leven tovert en er een foto van neemt. In de haven worden de vrienden in een kist opgesloten door een Japanse man, die de dinges ook achtervolgt. Ze besluiten de omgeving met de klankentapper te ondervragen en komen in de polders terecht. In een huisje ontmoeten ze Miako Shakatika uit Tokio, ze vertelt dat haar zusje aan een onbekende ziekte lijdt en bewusteloos is. Haar vader leidt een fabriek van elektronische apparaten en Miako heeft K.C. mee om fotos te nemen van een verhaal dat het zusje erg interesseert. Het verhaal is geschreven in 1870 door Marie Louise de la Ramée en gaat over Nello en zijn hond Patrasche. K.C. kan fotos maken van gebeurtenissen in het verleden.
Suske en Wiske #200: Amoris van Amoras. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2016)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2016.
Tekst: Paul Geerts --- Tekeningen: Paul Geerts, Eugeen Goossens.
Lambik werkt als gids in Antwerpen, maar hij kan zijn klanten niet vertellen welk standbeeld er op de Groenplaats staat. Lambik krijgt een emmer op zijn voet die van de Onze Lieve Vrouwentoren valt, een toerist zegt dat hij een spook rond de toren heeft zien vliegen. Suske en Wiske komen naar het ziekenhuis waar Lambik wordt verzorgd en gaan later op onderzoek in de kathedraal. Suske valt van de toren en Sus Antigoon kan hem net op tijd redden. Bij tante Sidonia thuis vertelt Sus Antigoon dat hij na zijn avontuur in Scandinavië in het rijk van Fantasia een bericht van Amoras ontving. Jef Blaaskop bouwt moderne flatgebouwen in "Antverpia" en de kathedraal is aan het verzakken. De Vetten hebben de macht opnieuw gegrepen op het eiland. De vrienden bellen professor Barabas die hen de gyronef leent om naar Amoras te vliegen. Jerom biedt aan Lambik te dragen nu die zijn been in het gips heeft door het ongeluk bij de toren.
Suske en Wiske #199: De tamme Tummi. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2015)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2015.
Tekst: Paul Geerts --- Tekeningen: Paul Geerts, Eugeen Goossens.
Tante Sidonia heeft een prijs gewonnen in de loterij en heeft een huis gekocht en Jerom en Lambik helpen het huisje op te knappen. De vorige eigenaar was een eenzame oude man die vlak na de verkoop is overleden, Suske en Wiske vinden in de kelder een klok voor het torentje. Het lijkt een voorwerp uit de Inca-cultuur en s nachts ontdekken Suske en Wiske een man op het dak. De man vertelt dat hij dokter Choucroetamac uit Lima is, hij is voor een stage in Europa. Senor Homspitter overleed in zijn kliniek, de archoloog werkte in Peru en had het over een bijzondere klok. De klok betekent gevaar en de dokter heeft het over de vijver achter het huis, maar raakt dan bewusteloos. De vrienden bellen een ambulance en de vrienden duiken in de vijver achter het huis. Ze vinden een geheime gang en komen in een kamer vol valstrikken en worden door gas bedwelmd. Lambik gaat naar het huis en ziet groene luchtbellen uit de vijver komen, hij kan zijn vrienden redden en ze vinden een gouden incabeeld zoals een afbeelding op de klok. In een koker zit een stuk textiel en de vrienden gaan naar professor Barabas om het te laten onderzoeken. Hij zegt dat het een afbeelding van een tumi, een ritueel mes, is wat voor schedeloperaties werd gebruikt. Hij maakt een foto van het doek en de vrienden krijgen het origineel mee terug. De vrienden gaan naar het ziekenhuis, maar worden dan met een pistool bedreigd en de man gaat er met het textiel vandoor. De vrienden gaan naar professor Barabas en hij vertelt dat de vogel verwijst naar de beroemde lijnen van Nazca in de woestijn bij Peru. De drie stenen en het doodshoofd kan hij niet verklaren en de professor vraagt of zijn vrienden op onderzoek willen gaan. Als de vrienden thuiskomen zijn er mannen in het huis, maar ze kunnen hen verjagen. De tumi staat midden in het huis en de vrienden vragen zich af waarom de mannen het niet hebben gezien, dan wordt Lambik geraakt door een rubberpijl met een briefje. Als het geheim van de drie tumis wordt ontsluierd zal een grote ramp Peru treffen, doe alles om dat te voorkomen, getekend Onu Ogima. Een gemaskerde man kan ontkomen en de vrienden gebruiken de klankentapper om het incabeeld te ondervragen, maar horen alleen dat er een groot gevaar dreigt.
Suske en Wiske #195: De hippe heksen. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2015)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2015.
Tekst: Paul Geerts --- Tekeningen: Paul Geerts, Eduard de Rop, Eugeen Goossens.
Als onze vrienden met een jacht over de Noordzee varen, vliegt Sidonia weg op een betoverde ton. Als ze haar achtervolgen varen ze onder een sluier tussen heden en verleden door en ze arriveren op het eiland Kwakkernack bij heksen en een heksenjager. Sidonia wordt leidster van de heksen. Powersik, de heksenjager, sluit een verbond met de duivel en als het tot een strijd komt, ziet het er voor onze vrienden niet al te best uit.
Suske en Wiske #192: Het Bretoense broertje. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2016)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2016.
Tekst: Willy Vandersteen --- Tekeningen: Paul Geerts, Eduard de Rop.
Tante Sidonia hoort s nachts een geheimzinnige stem uit de telefoon. Suske en Wiske denken dat tante heeft gedroomd, maar de telefoonrekening bewijst dat er inderdaad gebeld wordt. Als een medewerkster van de kindertelefoon langskomt vertelt deze dat iemand die zich Schanulleke noemt radeloos naar de lijn heeft gebeld, waarop tante Sidonia in de lach schiet en de lappenpop laat zien.
Lambik wordt gebeld door een antiquair van wie hij het schilderij van een Bretoense visser heeft gekocht, dat hij Sidonia cadeau heeft gedaan. De antiquair vertelt dat het schilderij betoverd is en Lambik gaat naar Sidonia's huis. Daar blijkt dat Schanulleke inderdaad leeft. Ze vertelt wat er is gebeurd: de Bretoense visser kroop op een nacht uit zijn lijst en vertelde dat hij ooit betoverd is als straf voor een drama op zee. Eenmaal per jaar komt hij tot leven om een goede daad te doen. Dit doet hij deze keer door Schanulleke het leven te schenken.
Schanulleke voelt zich eenzaam en wil een broertje. Tante Sidonia belooft een pop te maken, naar het model van de Bretoense visser. De volgende ochtend is het popje af, maar Schanulleke is nog niet tevreden omdat hij niet leeft. Jerom komt langs en de vrienden besluiten professor Barabas te bellen om hem om hulp te vragen. Op weg naar de professor botsen de vrienden op een auto die wordt achtervolgd door politieagenten, maar de crimineel kan ontsnappen. Als professor Barabas het schilderij ondervraagt, blijkt dat Lambik door het auto-ongeluk last heeft van plotseling slaapwandelen; hij valt steeds in slaap en verdraait alle spreekwoorden.
Suske en Wiske #189: De belhamel-bende. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2015)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2015.
Tekst: Paul Geerts --- Tekeningen: Paul Geerts, Eugeen Goossens, Eduard de Rop.
De hele stad wordt volgeklad met tekeningen en onze vrienden proberen uit te vissen wie de daders zijn. De daders zijn drie kinderen die les krijgen van een sjamaan. En wat is de rol van de gemaskerde figuur? Die blijkt immers niemand minder dan Willy Vandersteen te zijn!
De Onthoofde Arenden; bundeling 14. (HC) (Daedalus) (2020)
Tekst & tekeningen: Michel Pierret.
Zomer 1270... De jonge Sigwald van Crozenc ging bij de Tempeliers om met de koning in het Heilig Land te gaan vechten. Hij heeft zijn geloften nog niet afgelegd. Zijn moeder overtuigde hem ervan een jaar aan de zijde van de priester-ridders door te brengen in de hoop dat hij door de walgelijke oorlog voorgoed het idee zou opgeven bij de orde te gaan. Sigwald heeft het inderdaad moeilijk zoveel bloedbaden te aanvaarden in naam van god en de koning!
Op het domein van Crozenc zijn de gevolgen van deze verre oorlog vreselijk: boodschappers van de koning eisen 10 000 zilverlingen van Hugo om de kruistocht te financieren en dreigen de landerijen in beslag te nemen
Suske en Wiske #186: De rosse reus. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2016)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2016.
Tekst: Paul Geerts --- Tekeningen: Paul Geerts, Eduard de Rop, Eugeen Goossens.
Lambik komt tante Sidonia tegen in de stad en hoort dat zij nog een knoop moet kopen, als hij even later bij een faillissementsverkoop een reuzenknoop geveild ziet worden wil hij het ding voor tante Sidonia kopen. Er komt nog een andere man die per se de knoop van Lambik wil kopen, maar lambik wil de knoop voor zichzelf en verrast tante Sidonia ermee. Tante Sidonia vindt het erg grappig en de vrienden kijken Dallas op tv. Nachts wordt ingebroken en de vrienden kunnen de man pakken, hij vertelt dat hij professor Alexander Sik is, professor in de speciale wetenschappen. Alexander wil de knoop voor zijn onderzoek, maar wordt door Lambik weggestuurd. Professor Barabas komt net terug van het congres van het World Giants life Fund in Stockholm en de vrienden komen naar zijn huis met de knoop. De professor schrikt enorm en vertelt dat hij op het congres heeft gehoord dat reuzen bestaan, maar wel met uitsterven bedreigd worden. Professor Barabas laat zijn nieuwste uitvinding zien aan zijn vrienden, de tastoscoop, en hij onderzoekt de knoop. De knoop komt uit een bosrijk gebied in Noord-Zweden, als er wordt aangebeld verschijnt professor Alexander. Professor Barabas en Alexander waren de enige geleerden die in het bestaan van reuzen geloofden op het congres, maar de professoren zijn het niet eens met de manier van onderzoek erna. Professor Barabas sluit een weddenschap met Alexander dat hij het bestaan van reuzen als eerste zal bewijzen, maar Alexander geeft hem een verdovingsmiddel en professor Barabas raakt in coma en moet naar het ziekenhuis gebracht worden. Tante Sidonia blijft achter bij professor Barabas en de vrienden gaan naar Zweden met de gyronef nadat ze professor Alexander op tv hebben gezien. De gyronef moet een noodlanding maken in Malmö en Lambik ontdekt dat het toestel is gesaboteerd. De benzine is weggelopen en de vrienden zien een reclamebord van hun eigen strip, Finn och Fiffi, in Zweden. Het vliegtuig van professor Alexander vliegt over en de bevolking van Malmö herkent de helden van Suske en Wiske. De Zweedse fans helpen de gyronef repareren en al snel kunnen de vrienden verder vliegen.
De muizen van Leningrad #2: De dodenstad. (HC) (Dupuis) (2020)
Tekst: Jean-Claude Van Rijckeghem --- Tekeningen: Thomas Du Caju.
De muizen van Leningrad, dat zijn Maxim, zoon van een rijke vader; Pyotr, kind van intellectuelen die naar de goelag zijn gestuurd; Grigori, zoon van een piloot die door de regering is geëxecuteerd; en Anka, dochter van een violist. Het is putje winter, 1941. In ruil voor voedsel doet Anka alsof ze van Maxim houdt. Ze geeft haar eigen rantsoenbonnen aan Pyotr, die op de vlucht is voor het gerecht. Grygori kan maar niet begrijpen dat zijn moeder houdt van Konstantin, de vader van Maxim, die hun ook voedsel geeft. De vrienden besluiten de stad te ontvluchten in een vrachtwagenkolonne die zich waagt aan een overtocht van 70 km over een bevroren meer... terwijl de Duitse artillerie op hen schiet. Maar onze vier vrienden hebben maar drie biljetten voor de oversteek...
Suske en Wiske #183: De toffe tamboer. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2016)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2016.
Tekst: Paul Geerts --- Tekeningen: Paul Geerts, Eugeen Goossens.
Tante Sidonia raakt met haar auto in de slip en knalt tegen een boom, ze wordt thuisgebracht en laat niet merken dat ze zich niet goed voelt omdat Suske en Wiske bij Lambik en Jerom gaan logeren. Jerom is bijna jarig en wil graag een trommel als cadeau, hij heeft een model uit de zeventiende eeuw in het museum gezien. De vrienden gaan op zoek naar een trommel, als ze niks kunnen vinden besluiten ze met de teletijdmachine naar de zeventiende eeuw af te reizen. Suske en Wiske worden door toedoen van Lambik per ongeluk weggeflitst en professor Barabas weet alleen dat ze ergens in Frankrijk zijn beland. Tante Sidonia vertrekt ook naar het verleden en komt een jachtstoet tegen, baron Poefwoir vraagt haar ten huwelijk en tante Sidonia stemt toe op voorwaarde dat zij de trommel van de tamboer krijgt. Tante Sidonia overnacht in het kasteel en ziet de uitvindingen van de vorsers Technik, Chemik en Bacteric, maar de baron is niet tevreden omdat de uitvindingen hem niet meer macht opleveren. De baron praat met "HET" in een cel en tante Sidonia hoort dat de trommel een speciale macht heeft, maar dan wordt ze gezien en moet vluchten. Ze komt in het nauw en wordt net op tijd met de trommel weggeflitst naar haar eigen tijd. Suske en Wiske overnachten in een schapenstal en komen in een zwammendorp met kabouters. Alle kabouters slapen, maar één dove kabouter blijkt wakker te zijn. Hij kan wel praten en vertelt dat de baron de bevolking van het dorpje op de derde heuvel uitbuit, de kabouters hielpen de bevolking door s nachts het veld te bewerken. De baron huurde de vorsers in en die leerden hem de toverspreuk waarmee de kabouters in slaap werden gebracht, doordat de dove kabouter de spreuk niet hoorde had deze op hem geen effect. Suske en Wiske gaan naar het dorp en merken al snel dat de bevolking doodsbang is voor de baron. In herberg In den drogen Lever horen de kinderen dat de baron zijn trommel is kwijtgeraakt, een herderin is met het ding verdwenen, en daardoor is hij in een zeer slecht humeur. Suske en Wiske winnen een gevecht van de soldaten van de baron en de waard vertelt dat de kabouters alleen gewekt kunnen worden door tromgeroffel van de trommel met speciale kracht. Als de baron het dorp inrijdt verstopt de waard de kinderen en laat zich neerslaan om de baron voor de gek te houden, de baron trapt er in en rijdt met zijn mannen het dorp uit.
Suske en Wiske #182: De koperen knullen. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2015)
Aangeboden bij de krant 'Het Laatste Nieuws' in 2015.
Tekst: Paul Geerts --- Tekeningen: Paul Geerts, Eugeen Goossens.
De aarde heeft nog veel geheimen. Wat zou er bijvoorbeeld gebeuren als er een stukje van het magma vrij zou komen en zou aanspoelen ergens op het Noordzeestrand? Lambik, Suske en Wiske worden door Barabas op onderzoek uitgestuurd in de neergestorte rots. Die blijkt bewoond te worden door een heel volk mijnwerkers, de koperen knullen.