Tekst: Dirk --- Tekeningen: Camille, Dirk, Eric Hebben, Evert VDJ, Femke Schaars, Florien Bom, Jamie de Jonge, Jan-Rutger Hoekstra, Jeroen Gilhuys, Joost Eijkholt, Karin Burm, Maarten Trouw, Martin van der Schuijt, MSG, P. Saiko, Ralph Krebbers, Rob Brandon, Thijs Hannaart, Waldo Van Gheluwe, Wim Vlieg, Wouter Van Ghysegem, Yan Gevuld.
Genadeloos is de moordenaar die Nathalie Verboven doodt. Op klaarlichte dag wacht hij de jonge vrouw op. Getuigen genoeg die zien hoe de gehelmde man op zijn motorfiets Nathalie opjaagt en haar vervolgens afmaakt. De politie staat voor een raadsel: wie is deze jonge vrouw en wat kan het motief zijn voor deze laffe moord? We volgen rechercheurs Simon Platteau en Geert Pennincx op hun speurtocht. De sleutel van het mysterie ligt in het verleden. Want speurders Simon en Geert stoten al snel op andere, onopgeloste moorden. Alles hangt samen. Via flashbacks leren we ook Nathalie Verboven kennen. Beetje bij beetje, samen met de rechercheurs, ontdekken we de voorgeschiedenis van de vermoorde vrouw, de motieven achter de moorden, en uiteindelijk ook de dader. En niets is zoals het lijkt...
De Katamarom #14: De wraak van de Kromoks. (SC) (Dupuis) (1985)
Tekst: Gos, Walt --- Tekeningen: Gos.
Dit verhaal speelt zich af op de planeet van de Melkwegers die een machine ontworpen hebben die voorwerpen kan verplaatsen. Maar een commando Kromoks, die hun leider wil bevrijden, strooit roet in het eten. Patarasort wordt bevrijd, Khena ontvoerd, en de transmutator gestolen door de Stix, de bondgenoten van de Kromoks. De Katamarom gaat samen met Tobor Khena bevrijden,. Ze worden bijgestaan door de Mini-mensjes. Uiteindelijk slagen onze vrienden erin de transmutator te ontfutselen van de Stix.
Tekst: Gustave Haubert, Daniel Bardet--- Tekeningen: Michel Janvier.
De vrouw van een dokter, Emma Bovary, Pleegt regelmatig overspel en leeft boven haar stand om zo aan de banaliteit en de leegheid van het provinciale leven te ontsnappen.
Tekst: Victor Hugo, Claude Carré --- Tekeningen: Jean-Marie Michaud.
Parijs, 1482.
Bij een door Vlaamse gezanten opgezet feest van zotskappen wordt Quasimodo, de klokkenluider van de Notre Dame, gekroond tot koning der zotskappen. Maar zijn lelijkheid blijkt geen masker te zijn; Quasimodo ís zo lelijk, eenogig, gebocheld en doof. Als vondeling, die niemand wilde omdat hij zo afzichtelijk was, is hij opgevoed door Frollo, de aartsdiaken van de kathedraal. Zo werden de klokken zijn vrienden. Terwijl Quasimodo nu op een troon door de stad wordt gedragen probeert Pierre Gringoire, een dichter en filosoof wanhopig de mensen te laten kijken naar zijn toneelstuk in plaats van de parade.
Later die dag ziet Gringoire de mooie Esmeralda met haar kleine geitje op het Zandplein dansen en kunstjes uitvoeren. Het meisje is opgevoed bij de zigeuners, maar zij hoopt ooit haar echte moeder terug te vinden. Na haar optreden volgt Gringoire haar door de straten van de stad en ziet dat ze wordt aangevallen door twee mannen. Een van hen herkent hij als Quasimodo. Hij wil haar te hulp komen, maar de aanvallers zijn te sterk. Wanneer een groep koninklijke soldaten, aangevoerd door Phoebus de Chateaupers, arriveert, vlucht de onbekende overvaller weg; Quasimodo wordt gevangen. Esmeralda kan ontkomen naar de Mirakelhof, de schuilplaats van de zigeuners. Gringoire volgt haar. Wanneer de zigeuners hem vatten, wordt duidelijk dat een ieder die hun schuilplaats ontdekt, moet worden opgehangen of trouwen met een zigeunerin. Esmeralda biedt aan met Gringoire te trouwen, maar slechts voor vier jaar en zij laat hem op de bank slapen.
De volgende dag wordt Quasimodo berecht voor zijn aanval. Hij moet twee uur lang een vreselijke marteling ondergaan in het Kasteeltje. Frollo laat begaan; de enige die hem komt troosten is Esmeralda. Het maakt op hem een diepe indruk.
Sherrif King #3: De dood wacht in Crumble-City. (SC) (Het Volk) (1975)
Dit behoort in de reeks 'Ohee' met het #627 (19 april 1975).
Tekst: Alcazar Victor --- Tekeningen: Diaz Francisco.
Apachen-opperhoofd Jeronimo wordt bruusk neergeschoten door een cowboy op doortocht. Een kleine jongen is getuige van dit voorval. En dan verschijnt Sherrif King ten tonele...
Harvey Drinkwater raakt bekend door de stukjes over Fort Worth, het gevaarlijkste en meest trieste gat van het Westen. Ivy Forest, met wie hij geregeld correspondeert, vraagt hem in een telegram in de eerste trein te springen en naar hem toe te komen. Maar als Harvey in Fort Worth arriveert, heeft hij geen idee van wat hem te wachten staat.
Killroy was here #7: Het zwaard in de steen. (SC) (Eigen beheer) (2016)
Tekst & tekeningen: Walter Laureysens.
Killroy trekt op onderzoek uit naar de duistere toekomst, waar de mensheid wordt overheerst door bloeddorstige beesten. Hij wordt echter samen met zijn nano-valk gevangen gezet in een tijdlus. Dezelfde gebeurtenissen herhalen zich steeds weer opnieuw. Enkel de valk en de tovenaar Myrddin beseffen dit. Myrddin roept de hulp in van prinses Aina, die zich al enkele seizoenen in de britse hooglanden verbergt voor wraakzuchtige Picten.
Na een confrontatie in Californië laat Durango zich verzorgen bij zijn oude vriend, sheriff Larry Haynes in het vredige stadje Hancock. De rust is van korte duur want een belangrijk geldtransport wordt aangevallen. De buit en de daders zijn onvindbaar. Op hetzelfde moment belandt de jonge Jessie in het stadje waar ze ruzie zoekt met Maxwell, de uitbater van de plaatselijke saloon.
Storm, de kronieken van Roodhaar #3: De ark van Noorach. (HC) (Don Lawrence Collection) (2016)
Tekst: Rob Van Bavel --- Tekeningen: Romano Molenaar.
Roodhaar en Kiley vrezen voor het leven van prins Nerlin, de jonge troonopvolger van de mandat van het Zwevende Gewest. Ze worden bijgestaan door Noorach, een spiritueel leider die het einde van de Diepe Wereld heeft voorspeld en daaraan wil ontsnappen in een mysterieuze ark. In die ark ligt ook de redding voor prins Nerlin, alleen moeten Roodhaar en Kiley dan wel de Vallei van de Ondoden doorkruisen.
Tekst: Filip Hellemans --- Tekeningen: Waldo Van Gheluwe.
De Schim is een huurling die ingehuurd wordt door een rijke man. Diens dochter is ontvoerd. Dit leidt tot in de Ardennen waar een genadeloze strijd zal worden uitgevochten...
Iris #1: Niet voor publicatie. (SC) (Mediageuzen) (2016)
Tekst: LeOn --- Tekeningen: Steve Van Bael --- Model 'Iris': Tatjana De Vliegher.
De zelfzekere topjournaliste Iris is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Als hoofdrolspeelster in dit verhaal knalt ze echter vaker uit haar rol èn kleren dan haar lief is. Maar geen toeschouwer of collega die daar van wakker ligt wanneer Iris hen nog maar eens op wat accindenteel naakt trakteert. Dit eveneens tot groot jolijt van haar oudere en hautaine concurrente Inne. Alleen blijkt de rondborstige Iris snoder dan de naïeve Inne, die telkens weer met het schaamrood op de wangen net iets meer te kijk wordt gezet. Letterlijk. Waardoor beider dames avonturen eigenlijk NIET VOOR PUBLICATIE zijn.
Le Chevalier Rouge #10: Le grand secret. (SC) (Editions Erasme) (1985)
Tekst & tekeningen: Karel Biddeloo.
De Rode Ridder zwerft door het Zuid-Franse Acquitanië in 1314. Hij zoekt beschutting voor een onweer en vindt onderdak in een klooster. Terwijl de Rode Ridder in een gastenkamer een maaltijd nuttigt, komt een mysterieuze ridder in het klooster aan. Johan luistert het gesprek tussen de ridder en een monnik af. De ridder blijkt de Fresnoy te heten, een Tempelier. Dit schijnt Johan vreemd toe: in 1307 werden immers de meeste Tempeliers door Filips de Schone aangehouden. De Fresnoy komt echter niet zomaar op visite. Hij wordt achtervolgd door "de kinderen van de nacht" en zoekt in het klooster bescherming voor de nacht. 's Ochtends besluit Johan de Fresnoy zijn hulp aan te bieden, maar de Tempelier zette zijn tocht reeds verder. Enkele mijlen verderop liep de Fresnoy in een hinderlaag. Hij probeert wanhopig stand te houden, maar wordt lafhartig neergestoken wanneer Johan hem ter hulp snelt. Dan geeft de stervende de Fresnoy een opdracht aan de Rode Ridder: zijn dood melden aan de commanderij van Troyceaux. Hij krijgt ook de zegelring van de Tempelier en het wachtwoord mee: "Baphomet".