Bakelandt #7: Het verraad van de repensnijder. (Standaard Uitgeverij) (1995)
Tekst: Daniel Janssens --- Tekeningen: Hec Leemans.
Tom Kipper krijgt van Hannes de Repensnijder een bericht in handen over de nakende landing van Engelse troepen op de Vlaamse kust. Bakelandt en zijn vrienden moeten de landing helpen voorbereiden maar Hannes de Repensnijder verraadt het hele opzet. Op het moment van de landing staan de Franse troepen Bakelandt en zijn vrienden op te wachten.
De Rode Ridder #200: Oude vijanden. (Standaard Uitgeverij) (2003)
Tekst & tekeningen: Karel Biddeloo.
In het helse rijk van Bahaal, wacht Demoniah vol ongeduld op 7 gasten. Zijzelf en deze 7 gasten zullen de ondergang van de Rode ridder trachten te bewerkstelligen. Een voor een stellen de personen in kapmantel zich voor, het zijn respectievelijk; Vlad drakul, Murena, de Obscurant, Delira, graaf Klingsor,Yppolita en Qrandar. Stuk voor stuk vijanden die Johan ooit versloeg ...oude vijanden. Er wordt gedronken op de goede afloop, waarna Bahaal het bevel op Demoniah overdraagt. Zelf tussenkomen kan niet, gezien hij dan Galaxa tegen zich krijgt. Gewapend met hun toverkunsten en een kist wapens vertrekt het bonte gezelschap. In het hemelse rijk van Galaxa, voelt Johans geliefde dat Johan in groot gevaar verkeert. Onmiddellijk zoekt ze haar wapenrusting bij elkaar. Ze staat er echter niet alleen voor, een zwaarbewapende Ishtar zal haar vergezellen.
Yoko Tsuno #2: Het helse orgel. (SC) (Dupuis) (1978)
Tekst & tekeningen: Roger Leloup.
Een duivels orgel veroorzaakte in de 16de eeuw, toen het voor de eerste keer bespeeld werd, de instorting van de kerk waarvoor het gebouwd werd. Yoko voert een onderzoek naar de moord op de vader van de pianiste Ingrid en ontdekt dat iemand Het helse orgel heeft gerepareerd. Wat voert hij in zijn schild?
Bakelandt #6: Het beest van Gits. (Standaard Uitgeverij) (1995)
Tekst: Daniel Janssens --- Tekeningen: Hec Leemans.
Toontje Meyer en Pé Bruneel ontmoeten op een nacht een geheimzinnige vrouw in het Vrijbos. Later ziet Toontje Meyer dezelfde vrouw en hij ontdekt dat ze zijn zus Mietje is. Bakelandt en zijn vrienden besluiten Mietje op te sporen. Intussen wordt de streek onveilig gemaakt door het gruwelijk beest van Gits dat de ene moord na de andere pleegt. Deze moorden worden in de schoenen van Bakelandt geschoven.
De Rode Ridder #199: Loch Ness. (Standaard Uitgeverij) (2003)
Tekst & tekeningen: Karel Biddeloo.
Urquhart Castle, Loch Ness, Schotland. Heer Johan arriveert er bij de Schotse Clan McLaury, met een speciale opdracht van Koning Arthur: hij moet er de mysterieuze gebeurtenissen gaan onderzoeken die door verscheidene vissers gemeld werden omtrent een gigantisch monster dat in het meer zou wonen. Aanvankelijk wordt Johan zeer gemoedelijk onthaald door de McLaurys, waarop hij ook gebruik maakt van de situatie om eens te informeren naar de onderlinge samenleving tussen de Schotse clans. Tot zijn grote verbazing vetelt Aodh, de burchtheer, hem dat de clans vredevol samenleven en het best met elkaar kunnen vinden. Wat Johan hem echter niet vertelde is dat juist het tegenovergestelde reeds lang vastgesteld was, er zijn constant meningsverschillen en oorlogen aan de gang tussen de clans, soms met een fatale afloop
Bakelandt #5: De meester der broeders. (Standaard Uitgeverij) (1995)
Tekst: Daniel Janssens --- Tekeningen: Hec Leemans.
Raoul de Crèveceur krijgt als opdracht van Champvallon de prefect van het Leie-departement, om nieuwe chirurgijns te laten opleiden voor de legers van Napoleon. Het Brugse Sint-Janshospitaal wordt hiervoor uitgekozen. Jan Van Cuyck, de hoofdchirurgijn, moet onder bedreiging deze taak op zich nemen. Bakelandt en Pé plegen een aanslag op de Crèveceur. Deze ontspringt de dans en organiseert een grootscheepse razzia. Bakelandt en Pé worden met vele anderen gevangen genomen. Dankzij een list van Zita kunnen ze ontsnappen. De geheimzinnige meester der Broeders wil wraak nemen op de Crèveceur. Door een toeval kruist zijn weg die van Bakelandt.
De Rode Ridder #198: Zimbabwe. (Standaard Uitgeverij) (2003)
Tekst & tekeningen: Karel Biddeloo.
In alle stilte varen drie schepen van Arabische slavenhandelaars de Sabi-Rivier in Zuid-Afrika op...In 1 ervan bevindt zich Johan, De rode ridder. Onze held is in een diep gepeins verzonken...enkele weken geleden kreeg hij te Camelot een vreemde droom, waarin hem gevraagt werd naar Z.- Afrika te trekken, naar een plaats met de naam Zimbabwe...Plots wordt hij ruw vastgegrepen. Twee soldaten willen hem aan dek brengen , maar zover komen ze niet, plots springt Johan recht en kan hij de zweepslagen afweren met zijn ketens. Even later zijn de rollen omgekeerd. Op zijn dooie gemak wandelt Johan naar het dek, waar Kebir, de hoofdman van de Arabische slavenhandelaars hem opwacht. Wanneer hij Johan vrank en vrij in zn eentje naar boven ziet komen, laat hij woedend de twee wachters halen (Omar en Ramoud) Prompt laat hij ze voor de krokodillen werpen, maar Johan weet hen te redden met een speer, waardoor omar en Ramoud in de jungle kunnen ontkomen. Kebir is onder de indruk van die sterke, blanke ridder, en na een lang gesprek met Johan, worden ze Vennoten. De rode ridder, die beseft dat hij nu moeilijk kan ontsnappen, speelt het spelletje mee. Die nacht krijgt Johan weer een droom: een vreemde inboorling vertelt hem dat ze elkaar spoedig zullen ontmoeten. De volgende morgen gaat het gezelschap aan land om slaven te vangen. Plots ziet de rode ridder dezelfde man als in zijn droom wegrennen door het struikgewas, hij gaat erachteraan en weet hem te beschermen door hem als slaaf op te eisen.
Bakelandt #4: De ijzeren hertog. (Standaard Uitgeverij) (1995)
Tekst: Daniel Janssens --- Tekeningen: Hec Leemans.
In het Hotêl du Damier te Kortrijk bespreken de Franse royalisten de mysterieuze verdwijning van hun leider, de hertog van Enghien. Zij contacteren Bakelandt en vragen of hij hun de zwarte lijst met de namen van de émigré's kan bezorgen. Met de hulp van Toontje Meyer dringt Bakelandt binnen in de ambtswoning van de schout van Roeselare alwaar deze beruchte lijst zich bevindt. Zij worden bijna gesnapt maar slagen toch in hun opdracht. Door een toeval ontmoeten ze de IJzeren Hertog die ze meenemen naar het Vrijbos. Ondertussen worden de émigré's door de Fransen gevangen genomen en opgesloten. Zij worden gered door Bakelandt en de Hertog van Enghien. Bakelandt engageert zich om de émigré's en de hertog veilig naar Antwerpen te brengen.
De Rode Ridder #197: De vloek van de Tupilak. (Standaard Uitgeverij) (2003)
Tekst & tekeningen: Karel Biddeloo.
We vinden de rode ridder terug nabij Ultima Thule, (Groenland). Hij is er samen met nog 6 andere krijgers uit de vier windstreken: Mongo, de Afrikaan, Haroed, de Arabier, Woe-Li, de oosterling, Myriah uit de siberische steppe, Gunwald, de stuurman van hun schip. En Aranja,een amazone. Deze zeven zijn er met een opdracht die werd gegeven door een "onbekende" opdrachtgever. Met een speciaal elixir zijn ze ook bestendig tegen de ijzige kou. Hun opdracht is om een deftig onderzoek te voeren naar de handelspost op Thule, die al geruime tijd geen teken van leven meer geeft. Ze worden eerst nog gehinderd door een vloedgolf, en als toetje komt er ook nog eens een maalstroom bij. Aranja komt in het water terecht en natuurlijk duikt de onverschrokken Rode ridder haar achterna, maar deze keer lijkt het erop dat ook Johan zijn reddingspoging niet tot een goed einde kan brengen,ware het niet dat Woe-Li hen tegemoet zwemt met een stevig touw. De drie worden uit het water terug in het schip gehesen door de vier anderen die op het schip de touwtjes in handen hadden (Letterlijk bedoeld!!) Plots verdwijnt de maalstroom en Johan legt uit dat dat door de sterkte van de samenhorigheid komt, ze dreven dus de Boze kracht terug door samen te werken. Hierop gaat het zevental aan land. Ze bereiken zonder problemen de handelspost. Mongo voelt dat er geen menselijke aanwezigheid is maar merkt toch op dat daarbinnen iets boosaardigs huist...
De Rode Ridder #196: Het magische licht. (Standaard Uitgeverij) (2003)
Tekst & tekeningen: Karel Biddeloo.
De rode ridder is te gast in kasteel "Graustein".De burchtheer doet zijn beklag tegen Johan over een "bergkoning" die rooft,plundert,ontvoert,losgeld eist,....Natuurlijk vraagt de burchtheer(Herr Grolscher) of "Herr Johan" hier iets aan zou kunnen doen.Opeens stormt er een wachtpost de kamer binnen,hij meld dat soldeniers van de burcht de lichamen van de soldaten gevonden hebben aan de voet van het hooggebergte die Grolscher eerder al op onderzoek uitstuurde.De burchtheer is woedend en vertrekt samen met Johan onmiddelijk naar de plaats van het onheil.Wanneer de ridders aankomen blijkt er nog 1 man in leven te zijn.Hermann,een van Grolscher's beste soldaten.In zijn laatste woorden vertelt hij over de bergkoning die hun in de val lokte met een magisch licht.Johan besluit dat hij de zaak zal uitpluizen en beklimt het gebergte terwijl Grolscher en zijn mannen terugkeren naar Graustein.Hij wordt echter al in het oog gehouden door een krijgshaftige vrouw die denkt dat Johan een spion van Grolscher is. Net als ze besluit om Johan uit te schakelen door een goedgemikte steenworp,bemerkt ze een grote,hongerige holenbeer achter haar.
Lodewijk Bakelandt ontsnapt op spectaculaire wijze uit het beruchte Bagno van Brest waar hij wegens desertie gevangen zat. Collin d'Herbois, de kampcommandant opent de klopjacht op de vluchteling maar onze held weet toch veilig het Vlaamse land te bereiken. Bakelandt zoekt in de buurt van Staden onderdak in de landelijke herberg waar hij kennismaakt met Pier den Bult. Pier den Bult brengt Bakelandt in contact met de boskanters van het Vrijbos alwaar hij al vrij snel wordt gekozen tot leider van de bende vrijbuiters. Onze held zweert om samen met de boskanters de strijd aan te binden tegen de bezetters. Het probleem blijkt acuut te zijn want in Roeselare arriveren de 1ste troepen onder leiding van de beruchte commandant Raoul De Crèvecur.
Dit album bundelt de eerste drie verhalen van Bakelandt:1. De bloedwet, 2. Het goud van de consul, 3. De gevangene van Wijnendale.
"Met deze Charta verbind ik mezelf, Walder, Baron von Stein, aan de Teutoonse Orde, en leg ik uw lot in de handen van de Grote Bevelhebber Karl van Bergland. Mijn land, Land van Stein, schenk ik aan de Orde, samen met al de goederen die er zich bevinden." Door zich in te lijven bij de Orde zoekt Walder vergiffenis voor zijn zonden. Hij denkt dat al de tegenslagen die hem benadeelden het gevolg waren van zijn slechte daden. Maar de moeilijkheden beginnen pas. Hij verneemt dat hij de vader is van een kind genaamd Egon, de zoon van Iseline. De jongen wordt opgevoed door de jaloerse Mygale en toevertrouwd aan een roversbende. Walder wil zijn zoon zoeken, maar mag het kasteel niet verlaten tijdens de afwezigheid van de Bevelhebber. Hij vertrekt toch, met Mygale en Iseline. Maar zij worden gevangen genomen en in de boeien geslagen. Voor altijd gemerkt door liefde en haat.
De Rode Ridder #195: Olavinlinna. (Standaard Uitgeverij) (2003)
Tekst & tekeningen: Karel Biddeloo.
De Rode Ridder is te gast op het imposante kasteel Olavinlinna. Hij krijgt er een rondleiding door Risto, de vriendelijke kasteelheer. Zo maakt hij kennis met een aantal andere bewoners van de burcht; Osmo de smid, Mika de gardecommandant, Frida de vrouw van Risto en Ristos broer Jyrki. Maar Johan heeft al snel door dat er iets gaande is. Zijn vermoeden blijkt te kloppen wanneer hij het aan de stok krijgt met Mika en een jonge waarzegster met donkere woorden spreekt wanneer ze het over de toekomst heeft. Wanneer rond het middaguur de hele bende zich verzamelt in de eetzaal, kondigt Jyrki aan dat hij de burcht zal verlaten om zijn zwerversbestaan voort te zetten. Zijn wens dat Risto hem vergezelt tot aan de moerassen, wordt ingewilligd en ook Mika zal van de partij zijn. Johan vertrouwt het hele zaakje niet en stelt voor om eveneens aanwezig te zijn, maar daar weet Frida handig een stokje voor te steken...
Na zijn reistocht met Iseline en Magale voegt Walder zich weer bij de Orde. Hij heeft duistere machten bestreden die hij moeilijk kon controleren... De graaf Von Garten overlijdt en laat zijn landgoed na aan de Grote Bevelhebber (de Commandeur). Deze laatste vreest conflicten met de kinderen van de graaf, Ildefons en Ursela. De Teutonen besluiten daarom het kasteel te bezetten. Daar belanden ze middenin een ruzie tussen de erfgenamen, die natuurlijk het vaderlijke testament betwisten. Walder moet het conflict oplossen vooraleer er een bloedbad op volgt. Hij kan beslag leggen op het testament, maar bevindt zich in een netelige situatie. Aan wie moet hij het overhandigen? Ildefons, Ursela of de Commandeur?
Tekst: Anne Guéro, Gérard Guéro --- Tekenaar: Alberto Varanda.
Kevin en Lauren zijn twee doodgewone tieners die op een avond in oktober in een ijskoud drama belanden: huurmoordenaars vallen bij hen thuis binnen en moorden hun familie uit. Het enige aanknopingspunt voor deze moorden is het lijk van één van de daders...
De Rode Ridder #194: De Golem. (Standaard Uitgeverij) (2002)
Tekst & tekeningen: Karel Biddeloo.
In de binnenstad van Praag broeit er wat. De Joodse burgers moeten van de koning in speciaal ingerichte gettos wonen. Er ontstaat een grote volkstoeloop en naar aanleiding daarvan slaan soldeniers onder aanvoering van kapitein Drubal iedereen kort en klein. Nu is het tijd geworden voor een verdwaalde vreemdeling, beter bekend als Johan, de rode ridder, om in actie te komen. De mannen van kapitein Drubal hebben zwaar te lijden in het gevecht met Johan. De strijd wordt ook opgevangen door Koning Ottoqar, die de rode ridder direct naar het koninklijk paleis laat overbrengen. De koning geeft hem de opdracht om eens te onderzoeken wat er speelt in de Joodse gettos. Dit is voor Drubal het sein om een wraakactie te ondernemen tegen Johan. Hij zoekt enkele woeste kerels uit waarmee hij de strijd met Johan in het getto aan kan.
Tekst: Anne Guéro, Gérard Guéro --- Tekenaar: Alberto Varanda.
Het FBI heeft Kevin en Lauren in bescherming genomen. Maar de huurmoordenaars willen hun werk afmaken. Wie zijn zij? Wie heeft hen ingelicht? Waarom willen ze deze kinderen absoluut doden? Bewaren Kevin en Lauren een geheim? Mary Johnson, belast met het onderzoek, heeft vragen te over.
Ridder Walder #7: Het Vervloekte Land. (HC) (Talent) (2003)
Tekst & tekeningen: Jeanine Rahir.
Het land Van Stein is vervloekt. Nadat hij er zijn vader heeft vermoord, heeft de heer Van Stein het zelf uitgemoord en verbrand! Daarna vertrok hij naar de oorlog. Hij stierf in Pruisen, verbrand op zijn paard door de Pruisen. Ridder Walder von Stein tracht op zijn landgoed een Teutoonse commanderij op te bouwen met de hulp van andere Teutoonse ridders en verschillende arbeiders. Deze laatste hebben schrik omdat de geest van de oude Heer von Stein nog zou ronddwalen. Toch schiet het werk goed op, tot op zekere dag ene Eberhard de in aanbouw zijnde commanderij komt belegeren. Zullen Walder en zijn vrienden erin slagen Eberhard en de zijnen te verdrijven?
De Rode Ridder #193: De schat van Carthago. (Standaard Uitgeverij) (2002)
Tekst & tekeningen: Karel Biddeloo.
De schat van Carthago pikt in waar 'Het geheime wapen' eindigde. Johan en Jeela trekken met een karavaan vanuit de ruïnes van Carthago op zoek naar de verborgen schat van Carthago. Met behulp van een beurs, geschonken door Djarnac vader van Jeela die de juiste weg zou moeten wijzen trekt deze karavaan verder. s Nachts bij het kampvuur helpt Jeela Johan een handje door te zeggen de beurs binnenste buiten te keren en inderdaad, er staat een reisweg op afgebeeld. Ondertussen wordt het kamp bespied door verdachte gestalten, die de gesprekken over de verborgen schat volgen. Ze worden echter opgemerkt door de schildwacht, maar schakelen hem vlug uit. Toch heeft Johan iets gehoord en hij gaat kijken wat er aan de hand is. Wanneer hij de neergevallen schildwacht ziet wordt hij aangevallen door de krijgers, maar hij kan hen uitschakelen en wanneer de overige Berbers te hulp gesneld komen, kunnen de aanvallers ontsnappen.
Tekst: Anne Guéro, Gérard Guéro --- Tekenaar: Alberto Varanda.
Vier jaar zijn we nu verder... Dit moet toch voldoende om je in veiligheid te wanen en te vermoeden dat alles voorbij is. Maar Kevin en Lauren, ondergedoken in Canada, ondervinden dat ze nog steeds niet zonder angst kunnen leven...