Foto's en tekst als dagboek Op 01/012009 ben ik gestart met deze blog van Walter & Co. Deze blog zal foto's en tekst bevatten uit het heden en verleden van de familie Mertens-Pauwels. Bedoeling is dat ik de vele foto's ook eens een keertje toon en de belevenissen met jullie deel.
"Jullie" zijn "familie en vrienden", in die hoedanigheid hebben jullie dit wachtwoord ontvangen. Mochten er ooit foto's verschijnen die je als ongehoord beschouwt, neem dan direct contact op met mij zodat ik ze onmiddellijk kan verwijderen. Daarvoor geen discusie. Dat deze blog met de tijd een Italiaans tintje zal krijgen ligt voor de hand.
Salutini.
28-11-2009
Eten met de buren
Op de jaarlijkse bijeenkomst van de buurvrouwen zijn tegenwoordig ook al de mannen van de partij. Het kiezen van de menu was een hele klus daar niet alles wat op de kaart stond nog verkregen kon worden.
Gretel had voor de buurvrouwen ene mooie verrassing. een foto waar ieder kleinkind samen op stond.
Origineel frietjes op 't tafel. Daarna had Gretel nog een verrassing voor de mannen. Een pannelap... met er op: Niets beter dan goede buren, zo is het wel een beetje.
Er stond een avondvullend programma op ons te wachten. Op uitnodiging mochten we gaan koken en het daarna ook zelf opeten, beide waren prachtig. Met Carl en Stefan, leden van de Toffe choco's Dit is dus een aardappel"Violet" Samen met Griet mochten we een ingredient van de saus klaar maken. Appelsiene schillen fijn snijden en daarna koken to ze zacht waren. Niet simpel om fijn te snijden zonder in je vingers te snijden. Amai, die kan dat goed, er is een verschil tussen met je mes trekken of duwen, hier moest je trekken. Voila zo moet dat.
En daarna het zelf nog eens proberen. In de keuken een grote bedrijvigheid
De Stefan zal onze Fons eens de kleur van zij schort uitleggen, Jan pikt op de achtergrond nog snel een koekje mee. Het was een verhelderende uitleg, 3 x afkoken in water en daarna laten koken in half water en half suiker en een scheut Mandarin er bij. Ook Rik kon nog iets leren.
De afwas moesten we ook doen, maar daarna ... Carl in volle actie. En dat is dan puree van die violet
Ondertussen waren de tafels gedekt. We kregen ook een uitleg over de geserveerde wijnen Michel en Griet keuren de puree.
En dat is dan de puree op je bord.
Fons bewonderd het culinair palet.
De uitleg van de sommelier lokte veel interesse. maar ook in de keuken was er actie. Het resultaat mocht gezien en gegeten worden. Als afsluiter een overheerlij dessert, moe maar voldaan zijn we dan ... richting Herentals vertrokken