Het is opnieuw een succes geworden. Er werden liefst 50 aanwezigen geteld, met daarbij heel wat belangstelling uit naburige gemeenten. De schitterende muzikale film van Willy Kruydt bracht ons op diverse plaatsen in de wereld: Arte Mundo. Verder waren er beelden van Lauren Coppens (Calabria), Marc Wyseur (Istanbul), Eric en Edith Vandenheede-Loosvelt (Lanzarote), Eric Vanthournout (Noorwegen) en Rudy Blomme (USA - Califonië) vertoonden er hun mooiste beelden. Tijdens de pauze presenteerde Laurent een hapje uit Calabria. Heerlijk.
xml:namespace prefix = "o" ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />Laurent: Ik verraste donderdagavond met een Italiaans proevertje, op en top de cucina povera, tijdens de Davidsfonds-voorstelling van vakanties van Rekkemnaren. Het werd de plattelandskeuken van Calabria. Een regio in het diepe zuiden van Italië, soms een vergeten regio, die vorig jaar een diepe indruk op me maakte. Ik bereidde een tomantensaus volgens de Italiaanse regels van de kunst, verrijkt met eekhoorntjesbrood, courgetten en wortelen en afgewerkt met verse salie. Eekhoorntjesbrood heeft een uitstekende sterke en tegelijkertijd een fijne smaak. Deze bijzondere paddenstoel wordt in Calabria veel gegeten. Een pasta, bijzonder in vorm en licht van smaak, want gemaakt zonder eieren, is de perfecte combinatie. De pasta 'fileja' wordt verrijkt met peperoncino. Rode peper (chilipeper) is het handelsmerk van de Calabrezen. Ik diende het geheel op zonder kaas! Zo gaf ik het eekhoorntjesbrood, badend in een geurige tomantensaus, de volle kans om in al zijn smaken te schitteren én te verrassen.