Op zaterdag 11 april trok de DF-afdeling naar Kemmel en Wulvergem. Het is een jaarlijkse gewoonte geworden een toneelstuk te volgen in de Westhoek. Voor de tweede maal werd in Wulvergem een opvoering van het NWT gevolgd. Deze keer werd het ludieke stuk 'Riebedebie' opgevoerd. Vooraf werd een wandeling gemaakt rond de Kemmelberg.
Met het busje van GBS Lauwe, met Eric als chauffeur en Guy Desloovere als gids, trokken we de grens over om in Zeeuws-Vlaanderen, in het dorpje Groede, het minder gekende museum Vlaemsch Erfgoed te bezoeken en te winkelen in het stadje Sluis.
Het Vlaemsche Erfgoed is niet één museum, maar een hele straat vol nostalgie en cultuur: het Slijkstraatje. We werden verwelkomd in de pittoreske herberg 'De Twee Duiven' door Adrie Oosterling, met een kop koffie met Groese paptaart. Een gidse, in typische klederdracht, leidde ons eerst naar de Lutherse kerk. Tijdens dit bezoek aan de musea kregen we een beeld van het leven in Zeeland in het jaar 1900. We konden een kijkje nemen in de timmermanswerkplaats, de erfgoedwinkel, de museale brouwerij, de bakkerij, de herberg De Natte Pij, de grutterswinkel, het boekenantiquariaat, Ut Impie (theeschenkerij), het beeldhouwersatelier, de textielwinkel, het kapsalon, de schilderswinkel, het opticienmuseum... Over de middag genoten we van een kom lekkere wortelsoep, een stoofpotje van rundvlees op grootmoeders wijze met laurier en ui en aardappeltjes en salade en een chocolademousse als afsluiter. Na het middagmaal vertrokken we naar de oude vestingstad Sluis. Guy wist ons tijdens de erfgoedwandeling wat geschiedkundige uitleg te geven over het stadhuis en belfort (het enige in Nederland) met zijn Jantje van Sluis, de windmolen De Brak... Een groepje maakte daarna met Eric een wandeling op de stadswallen (4 km), terwijl anderen reeds genoten van het winkelen of een terrasje...
Ieder jaar op paasmaandag slaan deze drie verenigingen de handen in elkaar om de kinderen kennis te laten maken met de paashaas. Er werd gestart met een paasontbijt met 50 kinderen en 68 volwassenen. Daarna begon de zoektocht naar de paashaas. Gelukkig had die overal langs de weg een spoor nagelaten, frisse worteltjes met de punt in de wandelrichting. In de groenzone Ten Dale was de paashaas in een valstrik gelopen. De kinderen konden er op zoek naar de verspreide paaseieren, met het nummer op bepaalde eieren konden de sloten worden geopend en werd de paashaas bevrijd.