Met de bus van de firma 'De Reisvogel' trokken de richting Groot-Bijgaarden. De tocht verliep heel snel, eens geen files op de snelweg naar Brussel. Al snel waren we aan het prachtige kasteel en na enig gesukkel om wat parking te vinden bereikten we toch tijdig de tentoonstelling Floralia. Het weer was ons niet zo gunstig gezind en de paraplus dienden boven gehaald te worden. Maar niet getreurd, een groot deel van de prachtige bloemen waren binnenin te zien: de orchideeën in de kapel, in de donjon, de serres... De bloembollen buiten met de diverse rassen tulpen waren helaas niet te zien... De winter had dit jaar uitzonderlijk lang geduurd. De boeiend vertellende gidse hield ons voor dat het 20 jaar duurt vooraleer een nieuw ras tulpen kan worden opgenomen als nieuw ras. Ze wees ons ook op een merkwaardig koppel van een gans en een zwaan. De gans was helemaal niet in haar nopjes wanneer we ze op de gevoelige plaats wilden vastzetten. Ze keerde zich om en het was precies of ze een aanval wou inzetten. Als absoluut hoogtepunt bereikten we de serres. Wat een pracht aan bloemen en kleuren!! Onbeschrijfelijk mooi. Handige bloemenkwekers of floristen waren voortdurend nieuwe bloemstukken aan het creëren met de vers geleverde bloemen. Ondertussen was de zon door het wolkendek gebroken en die zorgde ervoor dat nog kleuriger foto's van het eeuwenoude kasteel konden gemaakt worden.
Het middagmaal smaakte heerlijk in de Colmar van Groot-Bijgaarden. En om 14.00 u. zetten we koers naar het iets verder gelegen Itterbeek. Een bezoek aan de brouwerij Timmermans was het volgende doel. De groep werd in twee verdeeld en we kregen een rondleiding van een 80-jarige man, oorspronkelijk afkomstig uit Schotland. Hij bracht ons het verhaal van de eeuwenoude brouwerij en de manier waarop 'lambik' wordt gebrouwen. Met labic ontstaat door de natuurlijke vergisting van het brouwsel. Het zure goedje wordt aangevuld met krieken, perziken, frambozen om andere smaken te bekomen. Voegt men er kandijsuiker bij, dan krijgt men Faro... Er wordt ook een bruin bier, de 'Bourgogne de Flandre' gebrouwen. Na de rondleiding mochten we diverse soorten proeven. Enhoe meer er werd gedronken, hoe sfeervoller het werd... En het was precies alsof de drankbonnetjes aangroeiden of uit de lucht vielen... Er kwam geen einde aan. Nadat ook de tweede groep zijn rondleiding had gedaan en nadat er aankopen werden gedaan, konden we om 17.00 u. terug naar Rekkem en Menen. Het was in elk geval een leuke dag en hebben weer een nieuwe bestemming leren ontdekken.
Het was bitter koud, zeer koud. En toch waren er een 24 dapperen om te wandelen rond de beroemde kasseiwegen van Paris-Roubaix. En daarin is de naam Mons-en-Pévèle, Pevelenberg, geen nobele onbekende. Bestuurslid JAcques Dufourmont had de wandeling voorbereid. Na de wandeling was het nog nagenieten in een gezellig plaatselijk cafeetje met een stevige '3 monts'. Santé.